14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 109101-109125

Nimi : Opuksen valvova silmä
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Zngr: Hyviä pointteja. Vielä edellisiin puheenvuoroihin haluaisin lisätä sen että Afrikkaan syydetään ja vuosikymmenten ajan syydetty aika suruttomasti tuliaseita Afrikan ulkopuolelta.

Itsestäänhän ne aseet eivät sinne ilmesty, tietenkin se pitäisikö jonkun kantaa vastuu kansainvälisesta Afrikkaan tapahtuvasta asekaupasta, on toinen kysymys, mutta halusin mainita asian.

Tietyille länsimaille on eduksi kun sekasorto ja diktatuurit saavat jatkoaikaa tietyissä Afrikan valtioissa, missä sattumoisin on myös länsimaiden kipeästi halajamia luonnonrikkauksia. Esimerkkinä vaikkapa Kiina-Sudan-Öljy.

  
  19. joulukuuta 2008 3:21:31

Nimi : Futuristi
  
Viesti : <i>Zngr: Hyviä pointteja. Vielä edellisiin puheenvuoroihin haluaisin lisätä sen että Afrikkaan syydetään ja vuosikymmenten ajan syydetty aika suruttomasti tuliaseita Afrikan ulkopuolelta.

Itsestäänhän ne aseet eivät sinne ilmesty, tietenkin se pitäisikö jonkun kantaa vastuu kansainvälisesta Afrikkaan tapahtuvasta asekaupasta, on toinen kysymys, mutta halusin mainita asian.</i>

Niitä aseita on vielä enemmän niissä maissa, joissa niitä valmistetaan.

<i>Tietyille länsimaille on eduksi kun sekasorto ja diktatuurit saavat jatkoaikaa tietyissä Afrikan valtioissa, missä sattumoisin on myös länsimaiden kipeästi halajamia luonnonrikkauksia. Esimerkkinä vaikkapa Kiina-Sudan-Öljy.</i>

(Mistä lähtien Kiina on ollut länsimaa?) Eivät Afrikan luonnonrikkauksia halajava Afrikkaan kaaosta halua. Luuletko, että öljy-yhtiöille on eduksi, kun putket räjähtelevät ja työntekijöitä kaapataan tuon tuostakin?

  
  19. joulukuuta 2008 3:33:52

Nimi : Janne Tabell
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kaikki mutakuono somalineekerit takaisin afrikkaan ja rikolliset nekrut ensin vankilaan kärsimään tuomiota ja sitten vapauduttuaan saman tien vittuun suomesta! kaikki neekerin rakastajat ja muut nekrufanittajat menkää perässä somaliaan elämään niiden apinoiden kanssa kun kerta pidätte niistä! :)
  
  19. joulukuuta 2008 3:39:04

Nimi : Tuuleeko Töölöössä ?
  
Viesti : On niin kesäistä maisemaa...

Tällä kameralla pääsee katsomaan Australian Sydney Harbourin maisemia livenä.
Tämä kamera antaakin kuvaa laajemmalta alueelta.
Kamera kääntyy noin
180 astetta, eli oikokulman verran.
Selvästi parempi kuin Helsingin (kääntyvät) kamerat.


http://newstaging.coastalwatch.com/camera/cameras_large.aspx?cam=3700&state=NSW  
  19. joulukuuta 2008 3:48:47

Nimi : Kullervo
Kotisivu : http://kullervokalervonpoika.wordpress.com
  
Viesti : Case Sanna - jopa minä alan jo tuntea myötähäpeää neiti Ukkolan puolesta...

Ihan pienenä vinkkinä - Suomi ei ole USA ja tämä julkisuusleikki on hissukseen (tai itse asiassa aika äkkiä) muuttunut sellaiseksi, että Sinulla ei tunnu olevan ammattitaitoa eikä työkaluja sen hallitsemiseen.

Se, että Sinä ja Rami kävitte avautumassa IS:n toimittajina täällä - yksityisen ihmisen pitämässä vieraskirjassa - on sensaatio.

Jotta homma etenisi, annan ihan ystävällisen vinkin.

Kysykääpä esmes Jari Lindholmilta kuinka hän asiat hoitaa. Jari on kuitenkin sekä vittumainen, että loistavaa journalismia työntävä oikea toimittaja.

(Tosin internet taitaa jo jyrää Jarinkin ohi...)


Olen muuten (ihan oikeasti) pari päivää miettinyt (työkiireiden sivussa), ottaisinko tähän case Sannaan kantaa.

Joko blogissani - tai ehkä (härski, mutta hyväntahtoinen mainos) täällä:
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi

Ehkä - aika näyttää.

Sanna ja Ramikin voisivat tulla tuonne puolustamaan luokattua toimittajuuttaan... ;)

Siellä nimittäin sana on vapaa.
  
  19. joulukuuta 2008 3:51:12

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Kullervo: Kysykääpä esmes Jari Lindholmilta kuinka hän asiat hoitaa. Jari on kuitenkin sekä vittumainen, että loistavaa journalismia työntävä oikea toimittaja.

Kyllä Jarikin on joskus laskeutunut meidän kuolevaisten pariin kommentoimaan allekirjoittaneen "hihkumista" tässä blogissa (po. vieraskirjassa). Tosin Jari ei oman ilmoituksensa mukaan oikeasti seurannut Halla-ahon blogia eikä jäänyt jutustelemaan niinkään pitkäksi aikaa kuin Sanna ja Rami. Tulin kuulemma "imarrelleksi itseäni" kuvittelemalla, että Arvon Toimittaja suostuisi blogin kommenttiosastolla (pthyi!) perustelemaan mitään kirjoittamaansa. No, nähtiinpä sekin eilen, vain alle puolitoista vuotta myöhemmin. Ihmeiden aika ei selvästikään ole ohi.
  
  19. joulukuuta 2008 4:14:31

Nimi : Kullervo
Kotisivu : http://kullervokalervonpoika.wordpress.com
  
Viesti : Ida:
No, nähtiinpä sekin eilen, vain alle puolitoista vuotta myöhemmin. Ihmeiden aika ei selvästikään ole ohi.

Times - they are a changing - my friend.
Maybe We shall overcome?


Jari - puutteistaan huolimatta - on kuitenkin selvä reliikki ajalta, jolloin toimittajat olivat toimittajia, laivat olivat rautaa, kapiaiset ankaria mutta vittumaisia ja laivasähkömiehet täysin puolalaisella työvoimalla korvaamattomia...

;)
  
  19. joulukuuta 2008 4:37:19

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : En ole Ida, mutta kylläkin samaa mieltä siitä, että

Come writers and critics
Who prophesize with your pen
And keep your eyes wide
The chance won't come again
And don't speak too soon
For the wheel's still in spin
And there's no tellin' who
That it's namin'.
For the loser now
Will be later to win
For [http://www.youtube.com/watch?v=wgECKj9LSH4]the times they are a-changin'[/link].
  
  19. joulukuuta 2008 4:45:56

Nimi : Mitä kaikkea saisi olla ?
Kotisivu : http://www.search.se/
  
Viesti : Ruotsiin ostoksille..?

Vaikka Ruotsin kruunu on ennätyksellisen alhaalla,
niin enpä tiedä kannattaako...

Käytetty vaihtokurssi 1 EUR = 11,0475 SEK

Jokainenhan voi itse päätellä, käytyänsä ensin katsomassa ( search.se ) hintoja.

  
  19. joulukuuta 2008 4:45:59

Nimi : Adelphi
  
Viesti : Korjattu versio äskeisestä:

En ole Ida, mutta kylläkin samaa mieltä siitä, että

Come writers and critics
Who prophesize with your pen
And keep your eyes wide
The chance won't come again
And don't speak too soon
For the wheel's still in spin
And there's no tellin' who
That it's namin'.
For the loser now
Will be later to win
For the times they are a-changin'.
  
  19. joulukuuta 2008 4:47:15

Nimi : JuhoL
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Hyvä Jussi!

18.12 päivän kirjoituksesti oli hyvää luettavaa ja älykästä sarkasmia alusta loppuun saakka! Harvalla ammattilaiskirjoittajallakaan on kykyä pitää kirjoitusta noin korkea oktaanisena ja niin intensiivisenä, että artikkeli on pakko lukea loppuun saakka.
  
  19. joulukuuta 2008 5:01:03

Nimi : harri kekäläinen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : ei muuta,kun hyvää joulua jussi ja kaikkea hyvää.olet ensi eduskunnassa varmasti.
  
  19. joulukuuta 2008 8:06:09

Nimi : gloaming
  
Viesti : Mielenkiintoiset ovat ajat.

Sanna Ukkola eilisissä postauksissaan arvelee tehneensä Jussi Halla-ahon poliittiselle uralle palveluksen maalatessaan hänestä kuvan murhanhimoisena natsina (vs. vaikenemalla kokonaan). Huolimatta siitä, että tämä ei toden totta ollut rva/nti Ukkolan et al. tavoitteena, näin tosiaan kävi. Tällainen lopputulos ei olisi ollut mahdollinen vielä vuosi, pari sitten.

Mikähän mahtaa olla JSN:n Pekka Hyvärisen todellinen motiivi hänen halutessaan (mm. Kauhajoki keppihevosenaan) rajoittaa ja moderoida verkossa tapahtuvaa ilmaisua? Entä Johanna Suurpään, Mika Illmanin ym.?

Melkeinpä mikä tahansa muu järjestelmä vaikuttaisi olevan ilmaisun- ja sananvapauden kannalta kansanvaltaisempi kuin toimittajat tiedotuksen ja juristit sisällön portinvartijoina.

Huomioiden verkon ylikansallisuus tällainen kysymyksenasettelu alkaa kuitenkin menettää merkitystään. Mutta Suomessa vailla valtaa nämä henkilöt/instituutiot eivät ole, ehkä Jussin kannattaisi (ajoissa) peilata tai siirtää sivustonsa ulkomaille ennen kuin tilanne käy hankalaksi, minkä tapahtuminen kyllä valitettavasti on oletusarvo.

Ajat ovat mielenkiintoisia.
  
  19. joulukuuta 2008 8:57:49

Nimi : Vihertävä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Heippa Jussi! Olen vihreitä äänestänyt jo monissa vaaleissa mutta monikulttuurisuus- ja maahanmuuttokannatuksessaan he ovat mielestäni väärässä. Itse asiassa en ole aiemmin, siis ennen tätä mediamylläkkää, tajunnutkaan mitä vaikutuksia jo nykyisellä maahanmuuttopolitiikallamme on maallemme.

En löytänyt kirjoituksistasi ilmastopakolaisuutta käsittelevää aihetta, olisi mielenkiintoista kuulla pohdintojasi siitä miten se saattaa vaikuttaa täällä meilläkin tulevaisuudessa.

Toivottavasti jaksatte sinä ja perheesi tätä ryöpytystä, minulla menee nyt harkintaan vieläkö vihreät ensi vaaleissa saavat ääneni. Hyvää Joulua ja parempaa vuotta 2009!
  
  19. joulukuuta 2008 9:33:08

Nimi : M
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : gloaming:

"Melkeinpä mikä tahansa muu järjestelmä vaikuttaisi olevan ilmaisun- ja sananvapauden kannalta kansanvaltaisempi kuin toimittajat tiedotuksen ja juristit sisällön portinvartijoina."

Portinvartijalla on valta pysäyttää tai päästää. Se valta juovuttaa. Juovuksissa on mukava olla, mutta juovuksissa oleva ei kykene tekemään luotettavia havaintoja ympäristöstään ja haluaa estää kaikkea sitä, mikä häiritsee juopumustilan jatkumista.

Toimittajat, mm. Julkisen sanan neuvoston Hyvärinen, eivät luota muiden selväpäisyyteen, kuten juoppokaan ei pohjimmiltaan luota itseensä ja omaan kontrollikykyynsä. Eritoten juoppo ei luota muiden ihmisten tai uudenlaisten medioiden kontrollikykyyn.

On aivan selvä, että me internet-maailmassa toimivat tiedonvälittäjät ja -tuottajat kehitämme havaitsemastamme tarpeesta välttämättömän itsesäästelyjärjestelmän. Siitä on jo nuivistigenressä nähtävissä selkeä merkki. Seppo Lehdon adressi ei saa yhtä paljon allekirjoituksia (vaikka on sinänsä kannatettava) kuin ryvettymättömän Mäki-Ketelän.


  
  19. joulukuuta 2008 9:55:37

Nimi : Tosi
  
Viesti : Mä näen ilmastopakolaisuuden kannattamattomana oravanpyöränä, koska jos tänne lappaa lisää porukkaa maista, joiden ekologinen jalanjälki on Suomea pienempi, ei se helpota ilmastoasioita, vaan pahentaa niitä.
Silti se ei poista ilmastopakolaisuuden mahdollisuutta. Siksi toi on pelottava asetelma.
  
  19. joulukuuta 2008 10:16:44

Nimi : Embo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : <i>(...) poliittiset toimittajat voisivat keskittyä asioiden taustoittamiseen lähtien tarvittaessa jopa aatehistoriallisista/filosofisista analyysista ja siirtyä tältä pohjalta tarvittaessa räväkkäänkiin argumentatiiviseen sisältöön. Diskurssin laatu nousisi aivan uudelle tasolle (vrt. esim. Ranskan poliittinen journalismi)</i>

Tämä olisi erinomaista, mutta tällä hetkellä tuota tekevät jo bloggaajat. Toimittajat eivät siihen kykene, koska heidän työpaikoillaan pelattava sosiaalis-rakenteelinen peli ei sellaista salli. Älyssä ja tiedoissa toimittajilla tuskin on vikaa, mutta heidät on kahlittu monella tavalla pakkopaitaan. Bloggaajaa ei, hän ei kirjoita välttämättä omalla nimellään, eivätkä hänen mielipiteensä vaaranna auto- ja asuntolainan maksua, kollegoiden hyväksyntää ja päätoimittajan toimituksellista linjaa.

Siksi bloggaajat tulevat ohittamaan toimittajat journalistisen sisällön lähteenä, ja toimittajista tulee lähinnä tunnekuohuttajia tai (laadukkaita) läpänkertojia, kuten Kuukausiliitteessä.

  
  19. joulukuuta 2008 10:19:16

Nimi : Islam - mitä lännen tulee tietää
  
Viesti : http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=PlayList&p=3C7052B7ADA587B6&index=0&playnext=1

Islam - mitä lännen tulee tietää. Suomeksi tekstitetty dokumentti, joka tutustuttaa islamiin ja sen lieveilmiöihin.
  
  19. joulukuuta 2008 10:22:50

Nimi : P
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Eikö toimittelija parempaan kiljuskinitrolliin kykene?

Tampereen aivopesulan taso on laskeva..

"Kaikki mutakuono somalineekerit takaisin afrikkaan ja rikolliset nekrut ensin vankilaan kärsimään tuomiota ja sitten vapauduttuaan saman tien vittuun suomesta! kaikki neekerin rakastajat ja muut nekrufanittajat menkää perässä somaliaan elämään niiden apinoiden kanssa kun kerta pidätte niistä! :)
  
  19. joulukuuta 2008 10:26:29

Nimi : Jesse Ikälumi
  
Viesti : Onko meidän pakko välittää jostain Sanna Ukkolasta? Tyyppi kirjoittaa johonkin Ilta-Sanomiin, joka on Suomen tunnetuin roskalehti. En ole koskaan ottanut kaikkia sen juttuja edes todesta.
  
  19. joulukuuta 2008 10:38:49

Nimi : kossu
  
Viesti : Taitaa Suomen monasahlinit olla myös täysin pihalla todellisuudesta.

"Mona Sahlin och andra politiker pratar gärna om integration och om pågående utredningar, men jag tror inte att de vill veta så mycket om hur verkligheten ser ut. Politikerna pratar om solidaritet, men om man verkligen vore solidarisk skulle man kunna hjälpa tio personer på plats, där det behövs, i stället för att ta hit en enda."

Ajatukset koko maahanmuuton pysäyttämiseksi saavat varmaan kannatusta.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article232853.ab.
  
  19. joulukuuta 2008 10:40:33

Nimi : Pikkupoika
Kotisivu : On toki
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Vaikka sitä juttua miten päin luen, niin en millään keksi siitä kuvaavampia ilmauksia kuin mustamaalaus ja loanheitto."

Samoin. Sannan pahin journalistinen karilleajo on mielestäni kuitenkin tuo Häirikköpuhelu-juttu. Tekaistun ytimen ympärille on löydetty auktoriteeteiksi nimetön "tutkija", Osmo "Tehy" Soininvaara, J.P. "Moskova" Roos ja kaiken huippuna eräs "iirin kielen asiantuntija" Turusta. Lyhyt artikkeli olisi sellaisenaan huippumateriaalia Lehdessä, mutta jostain syystä se julkaistiin Ilta-Pravdassa.

Sanna tulee ehkä jäämään yhdessä Katja Marteliuksen kanssa suomalaisen journalismin historiaan ensimmäisenä toimittajana, jonka uskottavuuden netti nollasi totaalisesti. Vaikka Sanna tai Katja kirjoittaisi jatkossa mistä tahansa, kukaan täysipäinen ei ota juttua vakavissaan. Heidän tuotoksillaan on korkeintaan pahkasikamainen viihdearvo.
  
  19. joulukuuta 2008 10:47:32

Nimi : P
  
Viesti : "Onko meidän pakko välittää jostain Sanna Ukkolasta? Tyyppi kirjoittaa johonkin Ilta-Sanomiin, joka on Suomen tunnetuin roskalehti. En ole koskaan ottanut kaikkia sen juttuja edes todesta."

Ei. Mutta ilmiö on mielenkiintoinen. Ihminen, joka käy lokakampanjaa vääristelemällä toista vastaan, tulee mimosana selittämään ja vaatimaan oikaisua, koska Jussi on kirjoittanut Sannan väittäneen Jussin "tehtailleen valituksia ja esitutkintoja" ja Sanna kertoo kirjoittaneensa vain "Jussin tehtailleen valituksia".

Toinen hyväkäs toimittaja ilmestyy vaatimaan oikaisua hänen saamakseen mainittuun tuomioon keksitystä herjanneesta uutisesta, koska hänen saamansa rangaistus on maksimiltaan 6kk vankeutta, kun Jussin kirjoittamassa se on 2 v.

;))

Ja sitten katsotaan mitä heidän omista kynistään on lähtenyt - huhujen pohjalle mielikuvituksella rakennettua väritettyä paskaa, jossa faktaa on ollut vain siteenä.

Kas tälläisiä mimosoja..
  
  19. joulukuuta 2008 10:49:08

Nimi : MJ
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Vielä on aikaa hankkia ne kovat paketit! Suosittelen jokaisen netsin & wannabe-netsin pukinkonttiin seuraavia teoksia:

Laulu tulipunaisesta Jeja-Pekasta

007 Soininvaara: Koepallosalama

Nuoren Dieterin kärsimykset

Pelkoa ja inhoa Tehtaankadulla

Mamupeikko ja persutähti

Komissaari Illmanin erehdys

Ylpeys ja ennakkosensuuri

Jäähyväiset Erkkomedialle

sekä

Blashemia - Maailman pahamaineisimman hevibändin tunnustukset


Rattoisia lukuhetkiä.
  
  19. joulukuuta 2008 10:51:01

Nimi : J
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Tuli tsekattua Jussin kirjoituksia pienen tauon jälkeen.

Lähes tulkoon yllätyin positiivisesti, nythän tuolla on jo jotain oikeita ehdotuksia!

Tietty pari niistä on ihan päättömiä, mutta parannusta kuitenkin.

Yksi asia joka on jaksanut lähinnä huvittaa itseäni jo pitemmän aikaa on Jussin kommentit siitä, miten asioista pitäisi puhua eikä keskittyä asian esittäjään.

Voi pyhä ristiriita. Katsokaa vaan, kuinka moni arkitteli sisältää pitkät sepostukset siitä, miten nyt taas kyseessä on vasurikommaritoimittaja joka on jo lähtökohtaisesti pahapahapaha.

Uusimman kirjoituksen kohdalla pidin sormia ristissä, josko tällä kertaa pysyttäisiin aiheessa... mutta ei. Sieltä se paha vasuritoimittaja taas tuli.

Tietty tässähän on ihan klassinen propaganda kyseessä: hoetaan tarpeeksi pitkään sitä miten yle/hesari jne on näitä "vihervasemmistolaisiamedioita", ja lopulta saadaan ehkä viesti perille. Näin ollen ne ovat jo lähtökohtaisesti väärässä, eikä enää tarvitse edes perustella mitään vastakritiikkiä näitä kohtaan.

Tuli muuten mieleen hyvä esimerkki tästä. Katsoin pikaisesti vieraskirjaa jonkun aikaa sitten, kun nämä Kreikan mellakat alkoivat. Eikös joku täällä valittanut miten Hesari taas kertoo puolitotuuden? Ja todellisuudessa takana on joku mamu-kuvio? Lähetti linkinkin johonkin "paremmin tietävään" mediaan. Mites tän kanssa nyt on?
  
  19. joulukuuta 2008 10:53:16


guestbook © freebok.net