14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 108926-108950

Nimi : Pete
  
Viesti : Razze kirjoitti:
"Veikkaan, että Oikarinen-Jabailla on rutkasti "kehon tietoa" mustista miehistä. Eikä hänen halunsa mustien miesten kehoa kohtaan taida olla pelkästään alitajuista ;)
Nimi kyllä useinkin - ja niin tässäkin tapauksessa - paljastaa jo näiden naikkosten agendan."


:D Tuota samaa itsekin nauroin kun luin Jussin aivan loistavaa juttua medianurkasta.
  
  18. joulukuuta 2008 19:23:12

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Junis:

Mutta miksi ammattitoimittajat eivät tunnista huonoa työtä huonoksi työksi? Miksi he kokevat silmittömäksi sääntörikkomukseksi, että joku ei otakaan kiltisti kuraa naamalle?

En tiedä. Ehkä he sitten todella kokevat olevansa oikeassa.

Tai yksi mahdollisuus on päätoimittajan käskytys. Erkkomediallahan on Virkkusenkin mukaan tavoitteena nimenomaan vaikuttaa politiikkaan, eikä raportoida siitä totuudenmukaisesti.
  
  18. joulukuuta 2008 19:23:23

Nimi : Rami Mäkinen
  
Viesti : Korjaatko ystävällisesti myös medianurkkaan? Ero on aika iso (max 6kk-->max 2v)
  
  18. joulukuuta 2008 19:23:50

Nimi : ibn ghul
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Veikkaan, että Oikarinen-Jabailla on rutkasti "kehon tietoa" mustista miehistä. Eikä hänen halunsa mustien miesten kehoa kohtaan taida olla pelkästään alitajuista ;)
Nimi kyllä useinkin - ja niin tässäkin tapauksessa - paljastaa jo näiden naikkosten agendan."

Jos rasismi tarkoittaa sitä että salaa haluaa mustaa miestä, niin eikö tämä toimi myös toisin päin.

Eli koska O-J haluaa mustaa miestä (toivottavasti ainakin, jos on naimisissa Afrikkalaisen kanssa), onko hän salaa rasisti?
  
  18. joulukuuta 2008 19:23:59

Nimi : Erotuomari
  
Viesti : Mitä teen : Ratkaisen riidan Ukkola vs. Halla-aho

Kun nyt on ajauduttu tälläiseen tilanteeseen, josta Ukkola ei voi kasvojaan menettämättä perääntyä, mutta myöskään Halla-aho ei toimittajien henkilökohtaisesta suututtamisesta mitään hyödy, pitäisi Sannan ja Jussin lähteä yhdessä kahdessaan ryyppäämään.

Kunnon humalassa mieli yleensä pehmenee ja kumpikin alkaa vähätellä toisen tekemiä virheitä..

Sitten aamuyöstä Sanna toteais, että kyllä sää Jussi oot hyvä jätkä. Mää kirjoitan sinusta huomenna asiallisen jutun..

Ja jussi voisi poistaa plogistaan Iltasanomia koskevat juttunsa ja tehdä uuden IS myönteisen avauksen.

No oikeasti en näe tilanteesta mitään ulospääsyä, koska Ukkola tuskin tulee oman toimintansa virheitä tunnustamaan, tuskin edes näkee niitä.

Jussilla taas ei ole mitään virheitä tunnustettavanaan, sillä aivan oikeaa asiaa kirjoittaa ja aiheesta.

Kyllähän on tiedossa, että suuri yleisö inhoaa ja halveksii näiden lehtien toimintatapaa ja toimittajia, tuskin Ukkola saa millään kirjoituksellaan vakuuttavasti horjutettua Jussin persoonaa. Tällä vieraskirjan väittelyllä sitä kyllä yrittää, mutta minun mielestäni Jussi voisi jättää moisen PS-rasistin vinkunan huomioimatta tyyliin:

PS-rasistille mun ei tarvi kommentoida mitään.
  
  18. joulukuuta 2008 19:24:55

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : IDA,

kyllä mä luulen että ne nimenomaan kokevat olevansa oikeassa. Mä itse luulen tämän kaiken kertovan kaikkein eniten siitä, kuinka kujalla toimittajakunta on sillä silmänräpäyksellä, kun täytyy toimia minkään muiden kuin vakiintuneiden arvovaltaisten lähteiden varassa. Tätä tukee se, että kun otat käteen lehden kuin lehden, sen sisältö jokseenkin kokonaan on nimenomaan rakennettu vakiintuneiden arvovaltaisten lähteiden varaan.

Sitten kun pitäisi oikeasti tehdä journalismia, palikat tippuvat kädestä.

Tai mistä mä tiedän, mutta tolta näyttää.
  
  18. joulukuuta 2008 19:28:58

Nimi : Teemu L:n nimipäivää eilen vietettiiin, NÖF NÖF NÖF NÖF NÖF!!!
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Täytyy sanoa että mikäs sen hauskempaa kun lukea Halla-ahon vieraskirjaa ja tekstejä. Voi heittää aivot narikkaan ja syödä sipsejä. Hoh-hoijaa. Onneksi nyt on vielä homma-forum, ei pääse tulemaan aika pitkäksi. Ainakin homma-forumin kirjautuneita (jäsenet + piilossa olija) tuntuu että meitä tirkistelijöitä on paljon. Uudet tekstisi vaikuttavat suhkoot fiksuilta, paitsi ehkä tuo medianurkka, varsinkin kun haukut sitä hesarin-toimittajaa joka teki positiivisen jutun sinusta (ehkä tosi-uskovaisen mielestä se oli negatiivinen). Mutta toivotaan että näemme sinut tulevaisuudessa väittelemässä televisiossa Panujen ja muiden kamujesi kanssa. Pitäkää kivaa Panut, Kamut, Jussit ja Pussit.
PS: Teemu L., hyvää nimipäivää!
  
  18. joulukuuta 2008 19:29:28

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : "Mun mielestäni on todennäköistä, että Sanna on oikeasti joutunut jonkin häirintä- ja uhkailukampanjan kohteeksi, ja mahdollisesti kokee että se on ainakin osittain Jussin syytä.

Meillä on nyt tilanne, jossa maahanmuuttopolitiikka on hyvin arkaluonteinen asia."

...Milloin Sanna on maahanmuuttopolitiikasta kirjoittanut? Saisiko linkin niihin kirjoituksiin?
  
  18. joulukuuta 2008 19:30:17

Nimi : Opuksen valvova silmä
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Ämpee: Muuten, olen sitä mieltä, että nyt näyttää siltä, että Mestarin muutenkin kallista aikaa koitetaan tuhlata jonkinlaisella kommenttikampanjalla.

Tuhlataan aikaa? :)

Olen ihan neutraali asian tiedustelija, minulla ei ole yhteyksiä tähän muuhun vellovaan keskusteluun ja siihen liittyvin henkilöihin, ryhmiin tai puolueisiin.

Mutta ainahan salaliittoteorioita voi esittää.

  
  18. joulukuuta 2008 19:32:02

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Jos rasismi tarkoittaa sitä että salaa haluaa mustaa miestä, niin eikö tämä toimi myös toisin päin."

Rikollisten suojelun mahdolliseksi motiiviksi keksin, että suojelija, mahdollisesti tiedostamatta, on sitä mieltä, että rikollisuus on rikollisen rodullinen ominaisuus. Mitään muuta syytä en keksi sille, että väitetään rikollisten karkottamisvaateiden olevan rasistisesti motivoitunutta.
  
  18. joulukuuta 2008 19:32:40

Nimi : gloaming
  
Viesti : Eli näyttäisi siltä, että joku Ilta-Sanomien rikostoimittaja Rami Mäkinen on tuomittu kunnianloukkauksesta, mutta ei törkeästä sellaisesta. Onpa valtava, suorastaan maailmat räjäyttävä ero.

Syystä tai toisesta oikeudenkäynnin asiakirjat eivät ole julkisia, en äkkiseltään löytänyt edes virallista päätöstä.

http://www.kariuoticonsulting.fi/blog/view/339#comments

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ilta-Sanomien+Uoti-uutisesta+sakkoja/1135233014266
http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/rikos/2008/01/596751
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200801047048453_uu.shtml

Sanna, tältä osin kiukuttelusi nyt on puhtaasti semanttista saivartelua.

Muutoinkin, lopeta aikuinen ihminen tällainen kiukuttelu. Otat vapauden kirjoittella saastaa, ja oletat, että et nykymaailmassa kohtaa julkista kritiikkiä?

Itsesi (ja kollegoidesi) onnettomuudeksi internet tarjoaa vaihtoehtoisen julkaisuväylän, jonka merkitys kasvaa päivä päivältä, mutta jossa tiedottamista ja julkisuutta ei voi hallita tai suuremmin säädelläkään. Asiaan suhtautumisessa ei ole muuta mahdollisuutta kuin sopeutua, kiukuttelu ei auta, usko pois.
  
  18. joulukuuta 2008 19:34:02

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "...Milloin Sanna on maahanmuuttopolitiikasta kirjoittanut? Saisiko linkin niihin kirjoituksiin?"

No mahdollisesti ei ole suoraan kirjoittanut, mutta on ainakin esittänyt kommentteja Jussista. Eli mutkan kautta on samassa sopassa mukana.
  
  18. joulukuuta 2008 19:34:24

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Junakohtaus: En minäkään epäile vilppiä. Uskoakseni Sandea ja Rampea loukkaa syvimmin juuri se, että sääntöjä rikotaan. Tämän ei pitäisi mennä näin.

Kuvion kuuluisi toimia niin, että Sanna oksentaa paskat päälleni, minä lähetän hänelle vihaista postia ja vastineita, joille S. ja R. voivat kahvipöydässä naureskella, ja joita S. ja R. julkaisisivat sillä tavoin editoituina, että ajatuisin loppumattomaan valitus- ja vastinekierteeseen.

Lopulta minun kuuluisi saada hermoromahdus. Sitten S. ja R. onnittelisivat toisiaan kahvipöydässä: "Jumalaut me niitattiin se."
  
  18. joulukuuta 2008 19:34:28

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ämpee: Muuten, olen sitä mieltä, että nyt näyttää siltä, että Mestarin muutenkin kallista aikaa koitetaan tuhlata jonkinlaisella kommenttikampanjalla.

Sama ajatus on tullut minunkin mieleeni.
  
  18. joulukuuta 2008 19:34:35

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Rami Mäkinen: "Korjaatko ystävällisesti myös medianurkkaan? Ero on aika iso (max 6kk-->max 2v)"

Jussi taisi jo korjata tuon, ainakin minulla näkyy yliviivattuna sana "törkeästä." Tosin se vaati sen, että refreshasin kyseisen blogimerkinnän, koska vanha oli tarttunut selaimen välimuistiin.

Mitä tulee tähän koko muuhun jupakkaan, minusta näyttää siltä, että Jussi on kirjoittanut tapansa mukaan kärkevästi, ja sitten sitä on tulkittu väärin, tai paremmin sanoen luettu ihan miten sattuu. Joku Sanna Ukkolan nimellä kirjoittava Uuden Suomen blogeissa väitti esimerkiksi, että Jussi olisi kirjoituksissaan väittänyt Sannan lähteiden (esim. Höglund) olevan syyntakeettomassa tilassa (eli toisin sanoen henkisesti epävakaita). Tähän Sanna sitten totesi, että väite on perätön. Mutta eihän Jussi esittänyt tällaista väitettä lainkaan, vaan totesi "vaikka heidän tietolähteensä olisivat syyntakeettomassa tilassa..." Minusta näyttää, että tuo konditionaalin käyttö viittaa siihen, että tietolähteet saattavat Jussin mielestä olla syyntakeettomia, mutta eivät välttämättä tai varmasti ole sitä. Tästä päättelen sen, että Sanna Ukkola ja monet muutkin ovat innostuksissaan lukeneet vähän huonosti. Luetun ymmärtäminen vaatii kenties pitkän koulutuksen, mikä toimittajalla kyllä on, mutta se vaatii myös rauhallisen mielentilan, mikä taisi nyt pettää.
  
  18. joulukuuta 2008 19:38:29

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Jussi,

oma kuvani on lopputuleman osalta tietyssä mielessä valoisampi, tietyssä mielessä synkempi. Kuten joskus livenä puhuttiin, mun silmääni toi setti ei oikeastaan näytä siltä että nää tyypit olisivat erikseen liikkeellä niittaamassa sua vaan tekevät ihan vain, mitä iltapäivälehtien toimittajat nyt tekevät. Tämä oli valoisa puoli.

Sitten toisaalta mä luulen niiden itse ihan vilpittömästi kuvittelevan prosessia, kuten sen kuvasit, rehdiksi, suoraksi, oikeaksi, vilpittömäksi ja kaikkien edun mukaiseksi. Tämä oli synkempi puoli.

Lisäksi, mutta tämänhän jo kaikki tiesivät, on perusturvallisuutta raastava kokemus joutua luopumaan portinvartijan ja agendan asettajan rooleista, joiden perässä niin kovin moni on ammattiin hakeutunut.
  
  18. joulukuuta 2008 19:39:52

Nimi : Nikopol
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com
  
Viesti : Miska, annoksesi on valmis. Tule syömään.
  
  18. joulukuuta 2008 19:40:33

Nimi : M.E
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kiitti Sanna!

Pelastit päiväni. Parempaa tahatonta huumoria saa hakea! Jos tästä löytyy aikaa niin taidanpa perustaa "Sanna Ukkolan fanikerho Ry":n

Jatka vain yrittämistä. Ehkä jos oikein kovasti toivot ja sosiaalisesti dekonstruit, niin voit todellakin iskeä pääsi 60cm paksun teräsbetoniseinän läpi naarmuitta.

Sitä odotellessa, jatka toki timpsuiluasi. Sen lisäksi että se on hervottoman koomista, siinä on jotain perverssillä tavalla söpöä.
  
  18. joulukuuta 2008 19:45:29

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Sanna Ukkola:

Sen pohjalta voin jo itsekin todeta, että Höglund lienee paras henkilö Suomessa kommentoimaan järjestelmällistä lokakampanjointia. Riippumatta siitä, onko hän joskus vuosia sitten kirjoittanut nettiin jotakin (noita sitaatteja en ole nähnyt alkuperäisessä yhteydessään, enkä tiedä, ovatko ne todellisia vai osa häneen liittyvää roskakampanjaa).

Panu Höglundin ulosantia pahimmasta päästä ovat jotkut hänen uutisryhmäkirjoittelunsa alkaen 2000-luvun alkupuolelta. Mene Googleen ja hae esimerkiksi keskusteryhmistä fraasilla "raiskaajan siitin on oikeuden miekka". Siinä alkuun.

Katso myös:

http://tinyurl.com/4bsvot
  
  18. joulukuuta 2008 19:46:57

Nimi : RR
  
Viesti : Ja MINÄHÄN en rasisteille jne.

Oma ehdotukseni on, että Sanna jättäisi Halla-ahosta kirjoittamisen muille toimittajille.

Jos olisin Sanna Ukkola, miettisin, että vastaako politiikasta kirjoittaminen omia kykyjä?

Sannahan on peräti Leedsissä kouluttautunut toimittajaksi, joten uskon, että Fleet Streetin julkaisut ovat hänelle tuttuja.

Voisin suorastaan kehua Sannan kirjoittajan lahjoja ja uskon, että hänellä on vielä suuri tulevaisuus Ilta-Sanomissa.

Kyllä kai Rita Tainola joskus eläkkeelle jää? Merkeistä päätellen Sanna Ukkola tulee ylittämään Tainolan tason toimittajana huimasti.
  
  18. joulukuuta 2008 19:47:27

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : "No mahdollisesti ei ole suoraan kirjoittanut, mutta on ainakin esittänyt kommentteja Jussista. Eli mutkan kautta on samassa sopassa mukana."

...Jussista kirjoittaminen ei ole maahanmuuttopolitiikasta kirjoittamista, vaan Jussista kirjoittamista.


  
  18. joulukuuta 2008 19:49:24

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : hiljainen tukija: Se on pointtini kannalta yhdentekevää.
  
  18. joulukuuta 2008 19:52:37

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Eli näyttäisi siltä, että joku Ilta-Sanomien rikostoimittaja Rami Mäkinen on tuomittu kunnianloukkauksesta, mutta ei törkeästä sellaisesta. Onpa valtava, suorastaan maailmat räjäyttävä ero.

Syystä tai toisesta oikeudenkäynnin asiakirjat eivät ole julkisia, en äkkiseltään löytänyt edes virallista päätöstä.


Minun käsitykseni mukaan nuo Mäkisen kuulustelut ja muun todistusaineiston voi käydä ihan tuosta vain katsomassa poliisilta. Näin ainakin olen Ilta-Sanomien kirjoittelusta oppinut ;)
  
  18. joulukuuta 2008 19:53:56

Nimi : Opuksen valvova silmä.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : [lainaus]"Oikarinen-Jabain väitöskirja Syrjän tiloja ja soraääniä. Performatiivista kirjoittamista Suomen ja Gambian välimaastoissa pohjautuu Taideteollisen korkeakoulun tutkimustietokantakuvauksen mukaan...

"...empiiriseen aineistoon [...] sekä henkilökohtaisiin ja tutkijan lasten kokemuksiin, muistoihin ja kehon tietoon. Tutkimustehtävänä on performatiivista ja kokeilevaa kirjoittamista todentamalla löytää uusia näkökulmia diasporisiin ilmiöihin ja valottaa ”rodun”, etnisyyden, sukupuolen ja luokan paikantumisia ja siirtymiä."

Kiva.

Mutta toimiihan Oikarinen-Jabain opinahjossa professorinakin henkilö, joka loi kuuluisuutensa mestaamalla kissan ja onanoimalla raadon päälle."[/lainaus]

Miten Teemu Mäki liittyy tähän kaikkeen? Aika huikean aasinsillan sait kehitettyä.

Onko Teemu Mäen läsnäolon tarkoituksena latistaa Oikarinen-Jabain auktoriteettia?

Syyllistyt juuri samaan laskelmoituun mielikuvien luomiseen kuin mistä itse syytät hesaria.

Onneksi olkoon, Hommalla on viittauksesi ansiosta alettu kaivamaan Mäen yli 20 vuotta vanhaa tapausta uudelleen auki. Et tietenkään ole vastuussa, mutta mieleesi ei varmaan juolahtanut että näin saattaisi tapahtua?

Sotaasi voit käydä toimittajia ja muita kirjoittajia vastaan, mutta turha siihen on noin halpamaisesti vetää syyttömiä sivullisia mukaan tulituksen keskelle.

Olipa muuten metakirjoituksen näkökulmasta veemäinen homma kommentoida kirjoitustasi lainauksen kera, mutta sinnikkyydellä sain sen tehtyä. Mäkeä koskevan hyperlinkin jätin pois, koska eiköhän siitä kissasta ole jo jauhettu aivan riittämiin, eikö vain?  
  18. joulukuuta 2008 19:55:59
 
Vastaus : Voi kamala. Enkö muistanut olla tasapuolinen ja reilu?

Nimi : P
  
Viesti : Mä en oikeastaan haista en riveiltä enkä rivien väleistä vilppiä, vaan epäilemättä niiden maailmassa paha Hallis vainoaa niitä syyttä suotta, vaikka ne vain tekevät työtään.

Jos näin on, se herättää hirmuisesti kysymyksiä.

Tuolta tosiaan vaikuttaa. Silti väittäisin, että taustalla on myös huono toimittajatyö. Ehkä tosiaan kyllä tahaton.

Kysymyksiä tuo tosiaan herättää kauheasti. Vastauksilla en rupea spekuloimaan vaikka niitä olisi aika helppo arvailla ;)


Jos tosiaan on noin, niin Ukkolan kykyä selvitä päivittäisen elämän haasteista pitää myös epäillä - Jos dzjuurnalisti ottaa juttunsa "asiantuntijoiksi" kaksi jutun kohteen tunnettua ja julkista vihamiestä , joista toinen on todella "nettihäiriköinnin asiantuntija", josta näyttöjä löytyy kuin "oikeuden miekkoja" -netistä - Ukkola on joko täysin taidoton ja hölmö? Tai sitten hän teki juttunsa todella tarkoituksella loanheittomielessä.

Siis jos toimittajalla ei ole kykyä tarkistaa "asiantuntijoidensa" taustoja - esim. googlettaa heidän netistä löytyviä runsaita kirjoituksiaan Halla-ahosta vuosien varrelta - toimittaja on luokaton. Ei siistä pääse yli tai ali.

Siis vaihtoehdot ovat :

A- Ukkolan tarkoitus oli jutussaan loanheittäminen ilman eettistä ja moraalista selkärankaa parhaaseen propagandatyyliin.

B- Ukkola on monitaidoton ja alittaa jopa aloittelevan kesätoimittajan kyvyt haaliessaan juttuunsa henkilöstä kaksi tunnettua ko. henkilön julkista vihamiestä ilman alkeellisintakaan lähdekritiikkiä kommentoimaan ja esitellen heidät "puolueettomiksi asiantuntijoiksi".

Joko tai , niin surkealta näyttää Sanna? Voisiko joku Iltapulusta vahvistaa, kumpi on totta?

Siis joko moraali ja selkäranka uupuvat vai toimittajan perustaidot ja kyky lähdekritiikkiin?

Jompikumpi siinä jutussa näet petti.

Saattaa Sanna olla lähempänä kohtaa B reagoinnin perusteella - toistaitoinen tai taidoton. Oikea toimittaja olisi voinut viskoa paskaa tietoisesti ihan lähes tarkalleen samalla tekstillä, mutta ei olisi väittänyt poskettomasti vihamiehiä kommentaattoreina "asiantuntijoiksi", vaan vastustajiksi tai arvostelioiksi, kriitikoiksi. Siis yksi sana jolla voi erottaa taidottoman tahallisesta.

Mitä tästä opimme; Isi toimittajana ja äiti kansanedustajana kovasti tasaavat uramahdollisuuksia.. ;)

Onneksi hyvien perheiden kupeiden pudokkaat eivät tarvitse virallista positiivista syrjintää - heillä se löytyy jo. Tämä episodi pähkinänkuoressa alleviivaa ja todistaa väittämäni?

Tämä on Pahkasikaa ..

  
  18. joulukuuta 2008 19:56:32


guestbook © freebok.net