14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 108576-108600

Nimi : Tinden
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Minulla on haave: Voi kun voisi itse päättää, mihin verorahani menisivät.

Silloin se assan seinään nojaaja ei saisi minulta yhtään mitään.
  
  16. joulukuuta 2008 22:42:11

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Voisitko kerrankin harkita sitä, että harjoittaisit hieman itsekritiikkiä, ja miettisit mikä on mielekästä ja tehokasta, ja mikä ei? "

Yritän miettiä. Kirjoitin joskus n. 150 sivuisen web-kirjasen maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta, sain siitä pääosin positiivista palautetta, mutta poistin sen, koska en itse siihen ollut kovin tyytyväinen. Se mitä yritän hahmottaa ei ole mikään visio, vaan paljon epämääräisempi jonkinlainen reflektio ihmisyydestä, jota "homman" pitäisi noudattaa. Kuinka moni on esimerkiksi lukenut Dale Carnegieta tai vastaavia kommunikaatiosta, ja mitä olette niistä mieltä? Siis ihmisen sisäisestä muuttumisesta? Miten vaikutat toisiin ihmisiin siten, että yhä useampi muuttaa näkemyksiään, että annat "hommastasi" ihmisille positiivisen kuvan?

Oma perimmäinen lähtökohtani moku-kysymyksessä on se, että kukaan ei ole sen torjumisessa onnistunut. Mistään ei ole kopioitavissa toimivaa formaattia. Virheellisiä sen sijaan löytyy.

Tämän Jussi ymmärtää väärin. Hän olettaa, että olisin tarjoamassa hänen formaattinsa tilalle jotain omaani. Minulla on joitain omia käsityksiä, mutta ei mitään suurempaa visiota.

En kritisoi niinkään tarjotakseni jotain tilalle, vaan pyrkikäseni ymmärtämään toiminnan vaikuttimia ja luonnetta ja perusteluja.

Tanskan malli annetaan usein esimerkkinä, mutta jos katsotte muuttolukuja niin ei sielläkään homma kovin hyvässä kondiksessa ole kuin ainoastaan aiempaan verrattaessa. Tanskan tapauksessa tilanteen mahdollisti poikkeuksellinen vaa'ankieliasema ja maata ravistellut pilapiirroskohu. Molemmat tekijät puuttuvat Suomesta.

"Kaksi vuotta kestäneen inttämisen pitäisi tehdä sinulle vähitellen selväksi, että minusta ei tule sellaista kuin sinä haluaisit."

En halua mitään muuta kuin ymmärtää kysymystä ja saada jonkinlaisten teoreettista otetta moku-kriittisyyteen. Mikä on homman 100/199 visio (joka tarvitaan oli kyse sitten hallituskaupoista kuten Tanskassa tai aidosta mielipiteestä) ja mikä Suomen tilanne on silloin?

En tiedä onko jossain yritetty intellektuaalista lähestymistapaa, mutta kansanvaltainen lähestymistapa näyttäisi aika tarkalleen seuraavan ongelman perässä, ei vaikuttavan sen edellä. Ts. ihmisiä havahtuu samaa vauhtia ongelmien lisääntymisen kanssa ja kun liikehdintä on kasvanut riittävän isoksi kyetäkseen ehkäisemään ongelmia, ongelmat ovat olleet täällä jo pitkään.

Intellektuaalisempi, poikkipoliittisempi lähestymistapa kuten totesin, tuskin onnistuu sen paremmin (eli en usko mihinkään tällaisiin utopioihin) mutta antaisin sille kuitenkin edes hitusen toivoa. Ydinvoiman rakentaminen torpattiin Euroopassa Tshernobylin jälkimainingeissa poikkipoliittisella kansanliikkeellä, josta vihreät olivat vain terävin kärki. Samoin tapahtui aikoinaan seksuaalinen vallankumous. Naisten emansipaatio länsimaissa. Orjuuden lakkauttaminen.
Suuret muutokset poikkipolitisoituvat ja valtavirtaistuvat. En halua syöttää sinulle mitään omaa malliani, koska sellaista ei ole. Olen lähinnä halunnut ymmärtää mitä ihmisten erilaiset visiot näitä kysymyksiä koskien ovat.

Toki olen siitä provosoitunut, että tällaisten tavoitteiden kysyminen (kuten turhan vastakkainasettelun välttäminen) on nähty nillittämiseksi, pakottamiseksi, määräilyksi, toivomiseksi että asiat tehtäisiin niin kuin itse haluaa jne.. Aivan kuin kyseessä ei voisi olla pohdinnallinen, perusteleva, analyyttinen keskustelu.

En kuormita tällä erää vieraskirjaasi enempää. Jos joskus jossain tällaiseen teoreettiseen keskusteluun on kiinnostusta, niin vinkatkaa.
  
  16. joulukuuta 2008 22:43:25

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N: "Yritän miettiä. Kirjoitin joskus n. 150 sivuisen web-kirjasen maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta, sain siitä pääosin positiivista palautetta, mutta poistin sen, koska en itse siihen ollut kovin tyytyväinen. Se mitä yritän hahmottaa ei ole mikään visio, vaan paljon epämääräisempi jonkinlainen reflektio ihmisyydestä, jota "homman" pitäisi noudattaa."

Niin, jos ymmärrän viittauksesi oikein, kyse on tekstistä josta myös minä pidin. Harmi että poistit sen. Mutta siinä teossa tulee taas esiin se tarpeeton, liiallinen kriittisyys. Se johtaa tuhoon, koska mitään ei koskaan saada valmiiksi jos kritisoidaan tarpeeksi innokkaasti.

En ole aivan vakuuttunut että monikulttuurisuuden torjumiseen tarvitaan reflektioita ihmisyydestä tai mitään yhtä syvällistä ja lähes metafyysistä. Asioiden ei tarvitse olla niin vaikeita. Toki saattaa olla, että ne ovat - mutta siitä ei olla vielä nähty todisteita, ainakaan minun tietääkseni.
  
  16. joulukuuta 2008 22:51:39

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.: Tanskan tapauksessa tilanteen mahdollisti poikkeuksellinen vaa'ankieliasema ja maata ravistellut pilapiirroskohu. Molemmat tekijät puuttuvat Suomesta.

Cuccua. Pilapiirrojupakalla oli vaikutusta lähinnä integraatiopolitiikkaan. Muutos tapahtui jo vuonna 2002 kansanpuolueen voitettua vaalit. Maahanmuuttoa kiristettiin saman tien.

Vaa'ankieliasema toki puuttuu Suomesta, mutta siihenhän tässä juuri pyritään. Eikä se ole mahdoton tavoite. Se voi toteutua vaikka seuraavissa vaaleissa.
  
  16. joulukuuta 2008 22:57:03

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : VETOOMUS!

Olen pahoilla mielin seurannut miten täälläkin toisinaan hylätään lemmikiksi otettu trolli!
Trolli jos päätetään omaksi iloksi ottaa niin se tarkoittaa sitä että siitä on myös pidettävä huoli!
Tässä muutamia eettisiä ohjeita trollin pitoon:
-Ruoki trollia säännöllisesti.
-Jos trolli alkaa passivoitua,syötä sille muutama herkullisesti kuorrutettu väite joita on trollin vaikeaa tarkistaa,tai peräti ymmärtää(Tämä saa trollin ilahtumaan ja aktivoitumaan).
-Jättäessäsi trollin yksin, anna sen ymmärtää että palaat pian ja näin se pysyy virkeänä ja odottaa innolla paluutasi.
-Pidä trollisi aina kytkettynä, älä päästä sitä toisen trollin seuraan koska silloin trollit voivat paritella ja tästä syntyy entistä sekopäisempi trolli(Evoluutio pyrkii parantamaan luomusta, eli tässä kohdin huonontamaan tasoa).
-Anna trollille riittävä määrä lepoa, älä härnää sitä yöt läpeensä.
-Pyri mahdollisuuksien mukaan rokottamaan trolli älyttömyysvirusta vastaan, sen voit tehdä kirjallisesti.Tosin uusia ärhäköitä ns.Hullun-trollin viruksia on liikeellä ja niitä vastaan eivät mitkään kirjalliset rokotukset toimi, tällöin jää ainoaksi vaihtoehdoksi trolli lopettaminen.
-Mikäli joudut lopettamaan trollin, tee se nopeasti, räväkällä kirjallisella iskulla, näin trolli kuolee tuskaa tuntematta.

HUOM !

Älä missään nimessä ota itsellesi ns.kesätrollia!
Tyypillinen kesätrolli nimittäin jää yleensä palstoille ja foorumeille pyörimään onnettomana ja orpona,trollailee ympäriinsä vailla mieltä ja nälkäisenä se saattaa ahmia mielettömiäkin kirjallisia oksennuksia!
Aikaan kesätrolli tietty kuolee ja tuskissaan siitä ei oikein irtoa ensimmäistäkään mielekästä sanaa, ajan mittaan se on myös itsestään hukannut jos jonkinlaista kirjainta ja nimikin saattaa muuttua yllättäen ja arvaamatta(vrt.kapi / raivotauti eläinmaailmasta).

Vielä kerran, oikein hoidettuna trollista on iloa pitkäksi aikaa ja se on varsin uskollinen lemmikki. Pidä siitä siis huolta!

  
  16. joulukuuta 2008 23:04:19

Nimi : gloaming
  
Viesti : Janne, demonstroitko muillekin lukijoille, miten tilastoja, jotka siis voidaan tarvittaessa ilmaista ja käsitellä (luokittelun jälkeen) puhtaasti numeerisesti, voidaan tulkita eisegeettisesti? Ei tilastoihin sinänsä ole rakennettu sisään mitään ideaatiota, argumentaatiota tai tarinaa, jota voidaan tutkia (tunnusluvuilla). Tilasto voi toki olla näiden tekijöiden vuoksi jo lähtökohtaisesti vääristynyt, jos esim. on tahallisesti jätetty tiettyjä asioita tilastoimatta tai luokittelematta. Ideaatiota, argumentaatiota ja tarinoita ym. voidaan toki osaltaan rakentaa tilastoitujen tietojen päälle.
  
  16. joulukuuta 2008 23:08:03

Nimi : Markku
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olen nauranut kippurassa lukiessani päivän vieraskirjakommentteja. En olisi ikinä uskonut, että näen päivän jolloin IS:n toimittaja valittaa kollegansa ikävää kohtelua blogikirjoituksissa ja vieläpä kyseisen blogin vieraskirjassa! Tämä siis sen jälkeen kun kyseinen iltapäiväjulkaisu on pistänyt masiinan käyntiin bloginpitäjän mustamaalaamiseksi ja homma on rävähtänyt sormille.

Kyseinen toimittaja Ukkola ei ole syystä tai toisesta itse halunnut kirjoittaa tänne, vaan miespuolinen kollega on valjastettu/valjastunut apuun. Tämän parempaa reality-viihdettä ei ole!

Markku

  
  16. joulukuuta 2008 23:13:53

Nimi : Kreikanlukija
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Janne: Jussi Halla-aho toki saattaa joskus, kuten jokainen eksegeetikko joskus, sortua eisegeesiin, mutta hänellä se ei ole periaate, kuten valtamedialla Jussin tapauksessa.

Selkeimpinä esimerkkeinä ovat mielestäni kirjoitukset "Allah rantautuu, Simola antautuu" ja "Fundamentalismista ja muusta". Olematta itse kristitty, hän silti käsittelee kristinuskoa onnistuneesti ja tasapainoisesti. Ja kristittyjen häpeäksi on sanottava, jopa onnistuneemmin kuin mihin monet kristitytkään tuntuvat pystyvän (tällä viittaan ed. kirjoituksen käsittelyyn Simolan ajattelun teologisesta ongelmasta).
  
  16. joulukuuta 2008 23:24:50

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : No, hyvä että on Jussillakin jotain kädessään kun pöytää pyyhkii.
  
  16. joulukuuta 2008 23:25:12

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (A.N. kirjoitti): "Oma perimmäinen lähtökohtani moku-kysymyksessä on se, että kukaan ei ole sen torjumisessa onnistunut. Mistään ei ole kopioitavissa toimivaa formaattia. Virheellisiä sen sijaan löytyy".

Itse en myöskään jaksa olla ihmettelemättä miksi länsimainen, analyyttinen, faktaperustainen ja looginen ajattelu nyykähtää niin monella ihmisellä ja valtion instanssilla silloin kun pitäisi nähdä monikulturismin seuraukset. Miksi maahanmuuton aivan selkeästi nähtävät epäkohdat ja kulttuurien "kohtaamisista" johtuvat todella vaikeat ja vastaanottavalle puolelle haitalliset yhteiskunnalliset ilmiöt lakaistaan maton alle sen sijaan että katsottaisiin faktoja faktoina? Miksi monikulturismi sen sijaan on korotettu valtionuskonnoksi?

En tajua. Itse olen selittänyt asiaa itselleni sillä, että joillakin ihmisillä irreaalinen visio täydellisestä maailmasta on niin vahva, että kaikki reaalimaailmasta tuleva informaatio siitä, että visio sukkaa pahasti ja tarkoittaa itseasiassa oman kulttuurin tuhoutumista ei mene kertakaikkiaan jakeluun. Johtuen esimerkiksi poliittisen puolueen aivopesuvaikutuksesta, henkilökohtaisista saavutettavista eduista tai vain siitä, että ideologia on syrjäyttänyt järjen.

Ja miksi juuri nämä on äänestetty valtaan?
  
  16. joulukuuta 2008 23:45:00

Nimi : satunnainen huomioitsija
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Suurkiitos Juha Mäki-Ketelälle hienosta yhteenvedosta ja linjauksesta adressin keskustelussa!
Vaikka siellä ainakin minun silmin on esimerkiksi ollut jonkinlaista ja sinänsä valitettavaa nokkiintumista - mahdollisesti ruotsinkieliseltä taholta - sen takia, että Thorsin suomenkielen taitoa on moitittu heikoksi, niin näin se voidaan nähdä, mihin Juha Mäki-Keteläkin viittaa: yhteinen vihollinen yhdistää voimat, jotka muutoin ovat hajonneena eri tahoille.
  
  17. joulukuuta 2008 0:03:46

Nimi : Carpo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (herra4x): Just, kumma juttu kun tässä kysymyksessä ei saa ottaa maailmalta opikseen. Ei edes pohjoismailta. Analyyttinen puntarointi on RASISMIA pirulauta tässä maassa, johan sen sanoisi Nicaraquan, ei kun Suomen presidenttikin.
  
  17. joulukuuta 2008 0:05:46

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (Jussi Halla-aho kirjoitti): "Mahdollisesti Sannan viesti (sikäli kuin sitä on olemassa) on jäänyt roskapostifiltteriin. Näin taisi käydä Sannan aiemmillekin viesteille. Käyn kyllä roskapostilaatikon päivittäin kursorisesti läpi, mutta joskus voi tulla vahinkoja".

En näkisi siinä mitään ihmeellistä että roskalehdistä tuleva posti menee roskapostilaatikkoon. Itse lopetin iltapäivälehtien oston noin 10 vuotta sitten. Hesarin hiljattain. Kasvoin ihmisenä monta senttiä. Selkäranka oikeni; sisältö on tärkein, ei uudistus. Maailma on liian laaja puristettavaksi vaaleanpunaisen hattarakoneen läpi uskottavasti.

Kiitos internet, vielä kun olet vapaa.
  
  17. joulukuuta 2008 0:54:56

Nimi : Jylläävä Rasisti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mielestäni A.N:n ongelma on utopismi.
Sen mitä olen hänen viestejään lukenut niin olen eri mieltä. Hänhän itsekin sanoi ettei pyri mihinkään tilanteeseen. Enemmän hän näyttää tarkastelevan nykytilanteen dynamiikkaa ja hyvin monista huomioista olen samaa mieltä.

Kannattaisi kuunnella omien parista tulevaa kritiikkiä. Kämy-piireissä -ja suomalaisilla yleensä- on tapana hyljätä omat pienimmästäkin syystä ja päinvastoin, ottaa viholliset ylimmiksi ystävikksi pienimmästäkin hymynväreestä. Oikein etsimällä etsitään mallimamuja.

Hän uskoo, että jos puhutaan aina viisaita ja ollaan virheettömiä, erheettömiä ja täydellisiä, mokukriittisyys on valtavirtaistettavissa.
Eikös tämä ole juuri kriittisten ja salonkikelpoisten näkemys!? Miksi sinä/te ylläpidät tätä keinotekoista nuivismi-paskaa jos oikeasti olet tuota mieltä? Etkö sinä näe mitä olet tekemässä? Ymmärräthän lukemattomien ihmisten ottavan tuon paskanjauhannan identiteetikseen? Kaikki eivät ole yhtä fiksuja kuin sinä/te. Suomalaiset tarvitsevat johtajia ja samaistumisen kohteita ja te, joilla olisi kykyjenne vuoksi vastuu, tarjoatte jotain keinotekoista 4chan-runkkausta!

Onko teille tässä kyse Hommasta vai Suomen kansasta? Jos jälkimmäisestä, niin silloin tilannetta tulisi myös tarkastella ja toimia sen mukaan. Oletko ikinä tuntenut häpeää kun sinun sanomisiasi siteerataan papukaijamaisesti ulkoa? Me vaskistithan ymmärrämme, että osa kansaa on tyhmempää joten se täytyy ottaa huomioon. Sinulla on nyt asemastasi johtuen aika suuri vastuu ja kannattaisi päättää toimitko Suomen kansan hyväksi vaiko kannatat jotain vitun ajatusrakennelmia.

Se ei ole. Ei ole esimerkkejä siitä, että salonkijaarittelulla ja valtavirtaistamisella olisi missään lyöty kapuloita rattaisiin mokupolitiikalle.
Tämähän on päivänselvää joten miksi helvetissä te teette sitä!? Tuhlaatte resursseja ja vedätte mukaanne vähemmän älykkäämpiä ihmisiä.

Minkä helvetin takia teidän tavoitteenanne näyttää sitten olevan suvaitsevaisten kanssa väittely ja termien määrittelyistä runkkaaminen!?

Miksi te hyväksytte vihollisen perusoletukset ja arvoasteikon?

Toisaalta A.N. uskoo, että tarvitaan enemmistö.

Se enemmistö on Suomen kansa -paitsi jos todella on kyse Hommasta. Olisi ehkä syytä orientoitua sen mukaan eikä pelata poliittista peliä ja älykkökavereiden kanssa runkkaamista...

Ei tarvita. Tarvitaan riittävän suuri pelote.

En ymmärrä mikä se pelote voisi olla kun te uskotte lapsenmielisesti poliittisen pelin tasapuolisuuteen, hyviin käytöstapoihin, oikeudenmukaisuuteen jne.

Se peloite on aktiivinen Suomen kansa. Uusimpia muotisanoja ja mestarin lausahduksia hokevat television katselijat tuskin toimivat kovin suurena peloitteena kun vastapuolella on valtion väkivaltakoneisto ja erinäiset ylikansalliset tahot.

Silloin on mahdollista asettaa ehtoja esim. parlamentaariselle tuelle. Tanskan kansanpuolue ja sen puheenjohtaja Kjarsgaard olivat ja ovat vähintään yhtä demonisoituja kuin persut ja minä Suomessa, mutta parinkymmenen prosentin kannatus on riittänyt konservatiivipuolueen kiristämiseen ja mamupolitiikan muutokseen.
Montako tuhatta toisrotuista he ovat karkoittaneet? Montako petturia ovat saaneet savustettua valtionhallinnosta? Luuletko että alkavat kohta toimia? Pelkkä ryppynarun vetäminen hieman tiukemmalle ei auta mitään jos on jo lasti paskaa housuissa. Vasta paskan pois kauhominen ja housujen peseminen on toiminnaksi noteerattavaa.

Te luotte ja ylläpidätte demonia.

Me olemme Suomen kansa ja sen tulisi olla kaiken keskipisteessä; Suomen kansan ylläpitäminen.
  
  17. joulukuuta 2008 1:03:29

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Herra 4x,
Ja miksi juuri nämä on äänestetty valtaan?

Minä luulen että tässä on joku tekijä sillä että juuri se harhaluuloinen maailmanparannusideologia on jollain tavalla karismaattista. Eli juuri siksi että toisella on visio, ja energiaa ja halua pyrkiä sitä visioita kohden, on tehnyt heistä karismaattisia ihmisiä joiden halutaan äänestäjän puolesta ajavan tätä visiotaan eteenpäin.

Tosin kyllä jaan ihmetyksesi siitä että miksi sitten tuollainen tapahtuu. Eivätkö äänestäjät itse tee minkäänlaista analyysiä edustajiensa maailmankuvasta? Toki edustajat edustavat vaaleissa mitä sattuu, ja todellisuus sitten toimissa on erilainen. Mutta tässäkin "moku-uskovaisten" joukossa on kuitenkin paljon myös pitkäaikaisia vaikuttajia, ja siinä mielessä myös konkreettiset teot olisivat pitäneet puhua puolestaan.

Jotain samaa siinä on kuin täälläkin parjatussa 60-70-luvun into-kommunismissa. Eli visiota seurataan, ja sen katsotaan olevan kaiken muun yläpuolella, eikä periaatteessa hyväksytä sen kritisointia edes faktapohjalta. En tietty ymmärrä millä sen pystyy itselleen poisselittämään, mutta niin näytti pystyvän taistolaisuuden (tai siis kommunismin intoilun) aikana, ja niin näyttäisi pystyvän nytkin.

Jos tuon pystyisi ymmärtämään, ja vielä jos ymmärtäisi että millä tavalla tuollaiset meemit syntyvät, ja saisi kunnolla käsityksen mikä niiden elinkaarin tällaisen pienen maan poliitikassa on... silloin voisi itse masinoida vaikka millaisen valtion ja aseman istelleen haluaa...


Ihan muistakin yhteyksistä katsottuna, kyllä se intomielisin, palavasilmäinen ja hehkuvaposkinen ihminen ON vakuuttava ja puoleensa vetävä, ihan vaikk harrastuksissa tai työyhteisössä. Jotenkin sellaiseen biologisen pienryhmädynamiikan pohjaan tuokin kai perustuu.

Samalla tavalla olen itselleni alkanut vihdoin muodostaa ymmärrettävää maailmankuvaa nykyisestä globalisaatiosta ja vaikka Internet-liekkisodista. Ja siitä että "MITEN ovat ihmiset aikanaan voineet sortua esimerkiksi natsismin pauloihin?". Kyse lienee taaskin biologispohjaisesta pienryhmädynamiikasta, josa on "me" ja "he". Tämähän toimiikin jos kyseessä on maks 50 ihmisen yhteisöt. Mutta ihminen toteuttaa tätä myös sellaisissa yhteyksissä missä se ei toimi oikein: globalisaatiosssa, puolueissa, käyttöjärjestelmäsodissa, jalkapallofanatismissa... ja mokutuksessa.

Ihmiset jotka yksittäisinä ihmisinä saattavat vaikka olla ystävät, joutuvatkin sitten näiden viiteryhmiensä kautta verisesti vastakkain, vaikka kyse on aika pienestä ideologisesta erosta. Mutta kun ollaan jo sitouduttu omaan ryhmään, niin sen mukana eletään. Ja kuollaan. :-(

Jotain tässä on sitä yhteistä sen kanssa että monikulttuuriuskovat eivät voi sietää toisinajattelijoita ja yrittävä vaientaa heidät ei niin kivoilla tavoillakaan. Kun eihän se ole väärin "niitä" kohtaan. Eri asia jos yritettäisiin vaientaa joku "meistä".

Kriitikotkin toki joskus alentavat koko "vastapuolen" katraan... pitäisi vaan muistaa että asiat riitelevät, eivät ihmiset, ja ihmiset saattavat sitten seuraavalla hetkellä vaikka istua onnellisesti oluella keskenään...
  
  17. joulukuuta 2008 1:04:25

Nimi : Kokoliha
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : easdfagsdg,

Pyytäisin kohteliammin tarkennustasi pariin seikkaan suvaitsevaisessa kirjoituksessasi. Samalla hälvennän erästä ilmeistä nti Ukkolaa koskevaa huoltasi.

"Halla-ahon äpärä."
Voitko tarkentaa? Meitä Mestarin Opetuslapsia - joita ilmeisimmin tarkoitit - kun on niin kovin paljon. Vai sisältääkö ilmaisusi väitteen, jonka mukaan Jussilla on avioliittonsa ulkopuolella muitakin lapsia, jotka ovat jo siinä iässsä, että he sinuttelevat nti Ukkolaa täällä Vieraskirjassa?

"Lopeta Sanna Ukkolan sinuttelu."
No eipä tulisi nti Ukkolan tavatessa mieleenkään, vaikka itseäni huomattavasti nuoremmasta henkilöstä nti Ukkolan tapauksessa onkin kyse.

"Siviilielämässään Sanna Ukkola ei halua olla missään tekemisissä tuollaisen saastaisen äpärän kanssa."
Tämä kuulostaa yksiselitteisen positiiviselta asialta, joskin tuosta tuli ohikiitäväksi hetkeksi mielleyhtymä nti Ukkolasta töissä armeijan leivissä Ruotuväki-lehdessä. Kuulostaa myös aivan siltä, että tunnet nti Ukkolan kohtalaisen hyvin. En epäillytkään, että nti Ukkolaa tekemisisssä oleminen kanssani kiinnostaisi, mutta huoltasi hälventänee se tosiseikka, että voin vakuuttaa kiinnostuksen puutteen olevan molemminpuolista - tämä joistakin oudoista unistani huolimatta. Olen myös siinä onnellisessa asemassa, että minun ei tarvitse olla nti Ukkolan kanssa tekemisissä työasioissakaan.

"Joten turpa kiinni tai se tukitaan lopullisesti."
Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta lauseessasi on tuulahdus arvoituksellisuutta. Voitko hieman selventää ja konkretisoida esimerkiksi kaavailemiasi metodeja?
  
  17. joulukuuta 2008 1:20:16

Nimi : Nuuskamokuttaja
Kotisivu : http://www.ihr.org/jhr/v16/v16n2p-2_Faurisson.html
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Eiköhän nuo Sannat ja muut voisi jo unohtaa? Onhan se hauskaa ringissä syljeskellä luokan rillipäätä mutta ovat pelkkiä rivisotilaita. Ehkä jotku feissarit ovat vieläkin alemman tason toimijoita. Sannat ja Ramit ovat Suomen mittakaavassa jotain 1/1000:sta, joten eivät ehkä kaiken heihin osoitetun huomion arvoisia kohteita??? Menee tunteelliseksi ruokasodaksi.

Ja jatkossakin joku fiksumpi voisi tarkkailla ettei liiaksi jumituta jonkin yksittäisen henkilön herjaamiseen. Ei anneta tunteille valtaa. Eihän tässä olla hakemassa tyydytystä omille tunteille.
  
  17. joulukuuta 2008 1:32:19

Nimi : Kokoliha
  
Viesti : Nuuskamokuttaja,

Olet oikeassa. Kommenttini oli tosin kohdistettu vain tuolle easdfagsdg -nimiselle henkilölle, eikä jatkaa vinoilua toimittajalle (jonka etunimeä-ei-lausuttaman-pidä). Hieman nimittäin v...aa tuollainen selkeä uhkailu, vaikka luulisi suvaitsevaisenkin uhkailijan hatarasti ymmärtävän, että virkavaltakin sattaa plärätä tätä Vieraskirjaa. Ehkäpä hänen/heidän ei tarvitse siitä välittää?
  
  17. joulukuuta 2008 1:41:23

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ammattitaidossani on epäilemättä kohentamisen varaa, etenkin nykyisessä muuttuvassa mediaympäristössä. Ymmärtänet silti erinomaisen hyvin, mitä yritin sanoa. Tuollainen halpahintainen heittely on juuri sitä mokomaa möläyttelyä, joka tämän sivuston ylläpitäjän omankin kilven takia soisi jäävän pikkuhiljaa vähemmälle. Alatyylisistä moukkamaisuuksista puhumattakaan. Niitäkin on täällä nähty, mutta ehkä minä säästyn niiltä, koska en ole kaunis nainen.

Et säästy. Nimenomaan oma osiosi "Sisupuolue" oli siinä Ilta-Sanomien jutussa todellista roskaa vaikka sitä arvioisi millaisilla mittareilla tahansa. Eli vaikka hyväksyisi sen, että puolueeton valtamedia voi yksityisestä kansalaisesta kirjoittaessaan siirtyä provoilevaan tyyliin, jos yksityinen kansalainen on kirjoituksissaan sellaista itse käyttänyt.

Olet tekstisi mukaan esimerkiksi käynyt keskusrikospoliisissa lukemassa heidän todistusaineistoaan jutussa, josta on aikoja sitten tehty syyttämättäjättämispäätös.

Rikostoimittajan varmaan tähtäät siihen, että tulevaisuudessa saat taustatietosi suoraan rikollisilta? Itse en ainakaan usko, että luottamus poliisiin noilla kirjoituksilla kasvaa ;)
  
  17. joulukuuta 2008 2:09:12

Nimi : Staroja
Kotisivu : http://www.film.com/photos
  
Viesti :
Laitetaan etiäppäin kun näitä sivuja tänne kerran pukkaa hakemati. Tiedä vaikka jotakuta kiinnostaa nämä puunatut Amerikan herkut.
  
  17. joulukuuta 2008 2:30:31

Nimi : Jepjep
Kotisivu : http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812178784889_uu.shtml
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Kunhan peistaan...

Iltalehdessä:
Valeavioliitoista tuli bisnestä Suomessa
17.12.2008 2:15
Valeavioliitosta maksetaan jopa kymmeniätuhansia euroja.

Lavastettujen avioliittojen solmimisesta oleskeluluvan saamiseksi on tullut järjestäytynyttä bisnestä Suomessa. Turun Sanomien mukaan valeavioliittojen kumppani tulee useimmiten Venäjältä tai Itä-Aasiasta, mutta myös afrikkalaisten kanssa solmitut liitot ovat yleistyneet.

- Summat ovat yleensä tuhansia euroja, mutta joskus niistä on maksettu jopa kymmeniätuhansia. Raha hankitaan keinolla millä hyvänsä, kertoo Turussa asuva marokkolaismies lehdessä.

Viime vuonna avioliiton perusteella oleskelulupaa haki 1 930 ihmistä. Näistä hakemuksista noin 15 prosenttia hylättiin.

- Kielteisiin päätöksiin vaikuttavat usein monet tekijät, ja rahalla ostetut liitot ovat niistä yksi peruste, johtaja Pauliina Helminen maahanmuuttovirastosta muistuttaa.

Viranomaisten keinot puuttua lavastettuihin avioliittoihin ovat heikot. Voimavarat halutaan keskittää ihmiskauppaan. Lisäksi avioliiton todellisen motiivin selvittäminen on usein vaikeaa.
STT
  
  17. joulukuuta 2008 2:51:23

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Rami Mäkinen:
Medianurkka suorastaan vilisee helposti todennettavia virheitä ja tarkoitushakuisen oloisia pötyväitteitä, joiden pohjalta muut kirjoittajat ovat kollektiivina käyneet yksittäisen toimittajan kimppuun kuin pahaiset koulukiusaajat.

Laita ehtiessäsi edes pahimmat virheet korjauksineen tänne. Itseäni kiinnostaa sen 28.11. Ilta-Sanomissa julkaistun "Poliisi: Jussi Halla-ahon aselupa mietintään"-uutisen tausta. Pitääkö paikkansa, että toimittaja antoi ensin itse vihjeen jo poistetusta asekirjoituksesta ja sen jälkeen pyysi poliisilta kommentin? Jos ei, niin miten toimittaja tiesi aseluvista kysellä?

Sanna Ukkola on kai kiistänyt olleensa tuon nimettömän jutun takana, mutta jokuhan sen on kirjoittanut ja mahdollisesti journalistisesti varsin kyseenalaisella tempulla antanut ymmärtää juuri Halla-ahon aseluvan olevan poliisin erityishuomion kohteena. Vain kolme viikkoa Jokelan koulusurmien jälkeen ihmiset olivat vielä osittain shokissa, ja siksi "aseskandaali" oli tarkoitushakuista uutisointia. Tuon IS-jutun jälkeen tie olikin auki muille tiedotusvälineille, jotka saattoivat lainata Ilta-Sanomien uutista.

Helsingin Sanomien Juha Salonen tosin vielä lisäsi löylyä kertomalla poliisin vain muutamaa tuntia myöhemmin tutkivan kirjoituksia nyt jo mahdollisesti rikollisina, ehkä jopa kiihotuksena kansanryhmää vastaan. Nyttemmin poliisi on kuulemma aloittanut lukukinkerinsä taas alusta.

Tällaisten asioiden taustoja Vieraskirjan lukijoiden on lähes mahdotonta selvittää. Oudoilta ne tuntuvat, katsoo asiaa mistä kulmasta tahansa.
  
  17. joulukuuta 2008 4:07:59

Nimi : Kullervo
Kotisivu : http://kullervokalervonpoika.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Rakas A.N.:
Kirjoitit näin:
Kuinka moni on esimerkiksi lukenut Dale Carnegieta tai vastaavia kommunikaatiosta, ja mitä olette niistä mieltä? Siis ihmisen sisäisestä muuttumisesta? Miten vaikutat toisiin ihmisiin siten, että yhä useampi muuttaa näkemyksiään, että annat "hommastasi" ihmisille positiivisen kuvan?

Nyt sain viimeinkin kiinni siitä, mitä uskon Sinun ajattelavan ja siitä mihin uskon Sinun uskovan.

Aivan aluksi. Hyvää tarkoittava äitini(vainaani) antoi tuon Dale Garnegien kyhäämän How-to-be-a-sosiopatic-for-Dummies-oppaan hyväntahtoiselle änkyräpojalleen 15-vuotislahjakseni.

Ei vedonnut silloin, eikä vetoa nytkään.

Olen kasvanut selviytymisen, toisten ihmisten kunnioittamisen ja oman yrittämisen hengessä - tuossa opuksessa ei ole mitään sellaista, jolle kestävän elämän voisi rakentaa.

Esi-Sarasvuo - pyh.

Olen myös käyttänyt elämästäni - oikeasti - noin 15 vuotta - oikeasti - hädänalaisten ihmisten auttamiseen Tai ainakin sellaisen vilpittömään pyrkimykseen.

Olen loputtoman kyllästynyt akateemisen jauhantaan siitä, miten kehitysmaiden ihmisiä voisi auttaa. Et Sinä, enkä minä, voi auttaa ketään, joka ei siihen itse halua tai kykene.

Noiden vuosien aikana ns. kyrpä kasvoi otsaani. Kyrpä siitä, miten akateemisessa teoriassa asioita voi hoitaa.

Kun palasin muutama vuosi sitten (toivottavasti jo vakituisesti) Suomeen, huomasin saman hullunmyllyn rantautuneen jo tännekin.

Unohda nykyinen kehitysapu, unohda turvapaikanhakijat, unohda maahanmuuttajat - pelastaudu ainoaan Sinulle pysyvään - nimittäin omaan kansaasi. Sen luomaan kultuuriin ja sen kautta syntyneeseen tasa-arvoon, hyvinvointiin ja demokratiaan.

Hädässä olevia ihmisiä voi auttaa todellisuudessa vain hädän keskellä - ei ongelmia muualle raahamalla.

Ota ja lähde. Mene vuodeksi pakolaisten kanssa elämään - suurin piirtein - samoissa oloissa. Tunne kuumuus ja kuivuus, tunne sade ja kosteus, tunne pimeys ja kylmyys - ja huomaa eräs asia.

He pärjäävät siellä.

Paremmin kuin täällä vieraassa ilmastossa ja vieraan kulttuurin keskellä.

Tämä on se asia, minkä vuoksi en usko höpö-höpö-puheisiin ehkä pitkiin akateemisiin väittelyihin.

Kärjistäminen nimittäin paljastaa ongelmat. Ja jos ongelmia ei paljasteta - olemme kaikki kusessa.

Poliittinen korrektius on tuhon siemen.

Ystävyydellä
Kullervo
  
  17. joulukuuta 2008 4:48:18

Nimi : RP
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tai jos kaupunginvaltuutetut Jörn Donner ja Zahra Abdullah kirjoittaisivat ampumafantasioistaan, tai liittäisivät rasisti(ssävyttei)siä kuvia blogeihinsa, olisivatko lehdet hiljaa?

"Sävytteisyyden" voi kaiketi tulkita niin, ettei kuvaa (mikä se sitten olikaan, ilmeisesti uutiskuva Lähi-idästä tai Afrikasta) omastakaan mielestäsi voi sanoa oikeasti rasistiseksi?

Kuinka paljon kauhisteluja lehdistössä olet nähnyt siitä, että vihreiden puheenjohtajaksi ja todennäköiseksi ministeriksi on nousemassa nainen joka takavuosina yllytti (siis ei esittänyt suotavana tapahtumana, vaan yllytti asian käyttäen imperatiivia) ampumaan komissaarit "nuo hullut koirat". Pitäisikö Sinnemäeltä kiirehtiä kysymään olisiko Olli Rehniä esim. ammuttava päähän, niskaan vai kenties sydämeen?  
  17. joulukuuta 2008 7:02:17

Nimi : strawman
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Rami Mäkinen:
"Medianurkka suorastaan vilisee helposti todennettavia virheitä ja tarkoitushakuisen oloisia pötyväitteitä, joiden pohjalta muut kirjoittajat ovat kollektiivina käyneet yksittäisen toimittajan kimppuun kuin pahaiset koulukiusaajat."

Mieleni tekee kollektiivin osana käydä yksittäisen toimittajan kimppuun lauseenpuolikkaita asiayhteydestä irrottaen kuin pahainen koulukiusaaja:

Miksi Halla-ahon vieraskirjalaiset ovat yhtäkkiä 'kollektiivi', mutta maan suurimman lehtikonsernin leivissä oleva toimittaja pelkkä yksittäinen, kiusattu raukkaparka?

Rinnastus koulukiusaajiin (jotka tunnetusti käyvät aina porukan heikoimman kimppuun) on ammattikirjoittajalta joko paha huti tai tarkoitushakuista uhristatuksen rakentamista 'yksittäiselle toimittajalle'. Kerro Rami kummasta tässä on kyse?
  
  17. joulukuuta 2008 8:22:09


guestbook © freebok.net