14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 108526-108550

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Miekkamies puhuu osin asiaa. Ne homon ja tuomarin ampumiset ovat scriptassa. Olivat ne haluja tai fantasioita tai kärjistyksiä, niin on selvää, että useampi lukija on lukenut ne omalla tavallaan eikä lukijalta voi niiden suhteen odottaa loputonta parhain päin ymmärtämistä.

En myöskään pidä sellaisesta moraalista, jota moni on yrittänyt tarjota, että ihmisen epäreilu ja yksipuolinen halventaminen on jotenkin vähemmän tuomittavaa jos sen halventamisen voi odottaa lukevan 5,000-10,000 ihmistä 100,000:n sijaan.

Yksi Jussin, ja tästä olen samaa mieltä, aiheellisista valituksista kritiikkiä koskien on ollut, että se voi motivoida hulluja, joita yksikin riittää. Toisaalta en ole nähnyt juuri empatian osoittamista sen suhteen, että Astrid Thors jo ministerikautensa alussa sai blogiinsa tappouhkauksia ja on sen jälkeen saanut yhtä soittoa paskaa niskaansa. Astridista on rakennettu kuva jonkinlaisena epäihmisenä, joka on riisuttu inhimillisyydestä, hyvästä tahdosta, vilpittömyydestä, lämmöstä, rehellisyydestä jne.

Ei hänkään missään poliisisaattueessa kulje. Kun lukee millaista palautetta hän on netin palstoilla saanut esim. edellisten kahden viikon aikana, niin suurin osa siitä on pelkkää vihantäyteistä saastaa. Sitten siellä saastan seassa aina välillä nousee esille Halla-ahon nimi, so. vihamielisen saastan postaajat kyllä lukevat myös scriptaa. Eivät vain fiksut akateemiset mitä se ikinä tarkoittaakaan. Vastuu on myös Scriptan kirjoittajalla.

Vastuu on molemminpuolinen. Sannan, Ramin ja muiden käytöstä ei voi muuttaa, mutta omaansa voi. Jokainen vain omaa käyttäytymistään. Joku ajoittainen "olin väärässä", "pahoittelen" voisi olla inhimillinen vivahde sellaisen pakonomaisen itseoikeutuksen seassa, joka pyrkii vain oikeuttamaan itseään, mitään en sanonut väärin, te vääristelette, en minä jne.

Yritän toki miettiä, onko tämä kritiikkini kohtuutonta, mutta tämä orastava vastakkainasettelu peilaa niin selkeästi keski-eurooppalaista kehitystä, että en ole väärässä olemiseni suhteen kovin optimistinen tässä asiassa vaikka usein väärässä olenkin kuten kaikki meistä.

Vastakkainasettelu johtaa paitsioon. Useimmat ihmiset äänestävät komformistisesti. Äänestyskäyttäytyminen seuraa muutosvoluumeja, eikä siten pysty estämään uhkaa, vain reagoimaan siihen kun uhka on jo realisoitunut ts. tullut käsin kosketeltavaksi. Kaikenmaailman romanttiset "reinoilut" pappamopoillusta kansanliikkeestä ovat utopiaa.

Ennen uhkakuvan realisoitumista tapahtuva muutos voi olla vain poikkipoliittinen ja intellektuaalinen, se ei välttämättä tarvitsisi edes yhtä edustajaa mihinkään asemaan. Enpä tosin juuri usko, että sekään voisi onnistua, mutta ainakin se olisi jonkinlainen yritys. Tai olisi ollut.

Olen aika varma, että laki runnotaan nyt lävitse pienin meikkauksin ja sitten voimme jäädä odottamaan tulevaa.

Muutama ehdokas menee lävitse 2011. Komformismi ja vastakkainasettelu jatkuu. 2020 ollaan jo ylitetty kipurajoja. Kannatus "nuivuudelle" voi silloin olla jo suuren puolueen luokkaa, mutta ei vieläkään enemmistöasemassa. Ei ole yhdessäkään maassa ollut, eikä sekään ole vielä tae mistään.

"Homma on nousussa" Mikä homma? Oma homma vai Suomen homma? Suomen homman väittäisin olevan laskussa uuden lain myötä, harva muu asia tässä poliittisessa puolessa kiinnostaa.

Eikä se muutu siitä vaikka sisäryhmässä hoettaisiin netsiä ja kultamunaa kymmenessä tuhannessa eri variaatiossa mitä ennustan foorumista reinoilu-pohjalta syntyvän.

Esim. vieraskirjasta voidaan sanoa, että se on ollut jaksamisen väline, yhteishengen kohottamista jne. silti jos yksi ainut henkilö ei olisi asettunut ehdolle kunnallisvaaleihin, niin kaikki 100,000 viestiä olisivat olleet yhteiskunnalliselta vaikutukseltaan yhtä tyhjän kanssa, ja ovat siitä toki nytkin pitkälle riippumattomia.

Tässä mielessä näen sisäryhmän (reinoilu) ja homman (Suomi) hyvinkin pitkälti erillisinä asioina. Ensimmäinen voi totella omaa "homma on jne." oikeutusta ja uskoa. Jälkimmäinen seuraa vain kylmää konkretiaa.

Tätä konkretiaa on esim. kokoomuksen edustajan toteamus ettei kansalaisadressilla ole MITÄÄN väliä.
  
  16. joulukuuta 2008 20:25:30

Nimi : Miekkamies
Mitä teen : Paljastan, että Halla-aho on SIVARI
  
Viesti : No niin, nyt alkoi tulla sitä retoriikkaa "eloisasta ilmaisusta". Kohta varmaan aletaan heittämään "huumoria". Tuttu defenssi.

Kuitenkin muiden kirjoituksia kaivellaan pilkkuja nussivalla tarkkuudella - how come, että Jussin kirjoitukset pitää kuitenkin katsoa "kokonaisuutena"? Taitaa vaan kontrollifriikkiys ja napoleon-kompleksi vaivata.

Oikeasti, asejupakasta olisi ollut vain yksi miehekäs ja kunniallinen perääntymistie; oma-aloitteinen aseluvasta luopuminen välittömästi kissan päästyä pussista. Mahdollisesti ampumaharrastuksen jatkaminen seuran aseella.

Mutta ei, kuten kuvasta näkyy - vastuunkantokyky puuttuu aikuiselta mieheltä (?) ja vain selittelyä & saivartelua & narinaa tulee ulos.
  
  16. joulukuuta 2008 20:29:23

Nimi : Lisää veroja
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : "Talouden kriisi iskee suomalaisiin kuntiin täydellä painolla vuonna 2010. Verotulojen kasvu putoaa nollille ja kustannukset jatkavat nousuaan. Kunnissa varaudutaan työntekijöiden ja palvelujen vähentämiseen sekä ennennäkemättömiin tuloveron korotuksiin."

http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2008/12/kuntien_talous_sortuu_vuonna_2010_433056.html

Tähän kun sitten lisätään tämä Astrid Thorsin uusi ulkomaalaislaki ja siitä seuraava turvapaikkaturistitulva niin Suomi on konkurssissa.
  
  16. joulukuuta 2008 20:30:25

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Lyhensin sitä tilapäisesti, kun Ilta-Sanomat saapui paikalle virittämään keskustelua."

Tai ainakin Ilta-Sanomiksi itseään väittävät, kuka tahansa voi laittaa toimittajan sähköpostiosoitteen viestiin.

Ei nimittäin jäänyt kovin ammattitaitoista vaikutelmaa.
  
  16. joulukuuta 2008 20:35:14

Nimi : Sotilas
  
Viesti : Nimimerkistä Miekkamies tulee mieleeni eräs väkivaltainen miekkailuharrastelija Jan Baden joka laittoi alulle aseiden vastaisen adressin nettiin.
Koomista oli kun hän asiantuntemattomuudellaan loisti aseiden teknisten rajoitusten kanssa.
Jokohan tuo Jan Baden osaa käyttäytyä urheilijamaisesti eikä käy fyysisesti tuomarin kimppuun.
  
  16. joulukuuta 2008 20:35:23

Nimi : Keijo
  
Viesti : Miekkamies siis oikeasti luulet, että jos joku sanoo "saunan takana olisi tilaa" tai "kirveelle olis töitä" aikoo tämä sanoja viedä jonkun saunan taakse tai ehdottaa, että joku vietäisiin sinne saunan taakse? Yhtä hyvin voisin minä siis ymmärtää, vihreiden perussuomalais- tuhoamisviesteistä, että he oikeasti aikovat meidät tuhota.
  
  16. joulukuuta 2008 20:38:06

Nimi : Janne
  
Viesti : Kiitokset!

Olen seurannut tätä blogia vuosikaudet, vaikka en oikeastaan ole kiinnostunut maahanmuuttopolitiikasta. Sen sijaan olen kiinnostunut bloggaajan ja hänen faniensa herkkähipiäisestä vollotuksesta. Se on vain yksinkertaisesti niin koukuttavaa.

Tämä tämänpäiväinen on ihan parasta viihdettä. Samainen henkilö, joka on vuosikausia lyönyt mm. Meriläistä, Sirnöä, Suurpäätä, Thorsia ym. kuin vierasta sikaa, on ahdistuksissaan, kun media ei käsittele häntä itseään "objektiivisesti". Sitä varten tarvitaan omat medianurkat ja muut kommenttiautomaatit.

Mitenkähän on? Jos Ben Zyskowicz bloggaisi raiskaustoiveita, tai Paavo Väyrynen, niin olisiko Ilta-Sanomat ja Sanna Ukkola hiljaa? Tai jos kaupunginvaltuutetut Jörn Donner ja Zahra Abdullah kirjoittaisivat ampumafantasioistaan, tai liittäisivät rasisti(ssävyttei)siä kuvia blogeihinsa, olisivatko lehdet hiljaa?

Eivät.

Mielestäni Jussi Halla-ahoa käsitellään mediassa ihan yhtä reilusti tai epäreilusti kuin kaikkia muitakin. Paljon reilummin kuin hän itse käsittelee vastustajiaan.

Tämä on täysin sävytetty mielipiteeni.
Jos haluaa julkisuutta, sitä saa. Ei se ole mikään ajojahti.

  
  16. joulukuuta 2008 20:43:56

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ihmettelen miksi Sanna ei yksinkertaisesti lätkäissyt mielipiteitään Vieraskirjaan?
Ei taatusti olisi jäänyt huomaamatta."


Onhan Sannalla käytössä Ilta-Pulu. Lätkiköön sinne vastineensa.

  
  16. joulukuuta 2008 20:45:40

Nimi : Miekkamies
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimimerkille Sotilas; minä vastustan viimeiseen asti asekieltoa. Halveksin patologisia asevihaajia, jotka käyttävät koulutragedioita keppihevosenaan agendansa ajamiselle. Olen allekirjoittanut aseiden totaalikieltoa vastustavan adressin.

Meillä on hyvä lainsäädäntö aseiden suhteen - sitä ei vaan noudateta. Aseen hyväksyttäviä käyttötarkoituksia on lueteltu laissa. Siellä ei lue mm. "egon jatke" tai "hekumoinnin välikappale". Aseita kuuluu olla vain vastuullisilla kansalaisilla.

Nimimerkille Keijo; itse asiassa eräs Espoolainen tuleva kaupunginvaltuutettuhan on kyseisestä Vihreästä Langasta tutkintapyynnön tehnyt. Surullista kyllä, tajuamatta ettei kirjoitus kokonaan ollut edes puolueensa vastainen .. mutta tiedättehän vanhan kansan sanonnan "lusikoista ja kauhoista"?

Kirveellä töiden oleminen tai saunan taakse vieminen eivät kenties saavuta ihan noin vaan heitettynä samaa konkreettista merkitystä, kun jo aiemmin aseasioilla julkisesti hekumoineen tunnetusti aseen omistavan henkilön kirjoitukset esivallan kylmäksi pistämisestä.

Rikostahan niissä ei epäile poliisikaan tapahtuneen, mutta hölmöydestä ei liene pienintäkään epäilystä. Hölmöt eivät kuulu päättämään asioista.
  
  16. joulukuuta 2008 20:47:02

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Miekkamies siis oikeasti luulet, että jos joku sanoo "saunan takana olisi tilaa" tai "kirveelle olis töitä" aikoo tämä sanoja viedä jonkun saunan taakse tai ehdottaa, että joku vietäisiin sinne saunan taakse? Yhtä hyvin voisin minä siis ymmärtää, vihreiden perussuomalais- tuhoamisviesteistä, että he oikeasti aikovat meidät tuhota."

Etkä voisi yhtä hyvin ymmärtää. Jehkin kolumnista kävi täysin selväksi, että hän puhui perussuomalaisista poliittisena puolueena.
Eikä tässä ollut nyt kyse siitä, että onko joku oikeasti tekemässä jotain, vaan siitä, "valehteleeko" Sanna kun hän sanoo scriptassa olevan väkivaltaa ihannoivia kirjoituksia. Tehtaankadun homon, vasemmistolaisen mielenosoittajasaastan sekä tuomarin ja pahoinpitelysyytteen nostaneen raiskauksen yrittäjän ampumiset voi tällaiseksi ymmärtää. Ne eivät ole koko kuva scriptasta, mutta eivät täysin olemattomiakaan.

Ne ilmentävät jotain. Journalistilla on oikeus nostaa ne esille. Sanna sanoo tarjonneensa jotain juttua etukäteen luettavaksi, mikä ei ollut kiinnostanut, vastineita ei kuulemma ole lehteen ensimmäistäkään tarjottu. Nyt sitten Sannan vastine.

Kuka tästä voi enää oikeasti todeta kuka sanoo ja mitä ja kuinka rehellisesti ellei lajittele ihmisiä

tuo on minun puolellani -> hänen kaikki sanomisensa ovat fiksuja

he ovat vihollisia -> puhuvat vain paskaa

Ei se niin mene. Kaikki ovat inhimillisiä.
  
  16. joulukuuta 2008 20:47:59

Nimi : Crommower
Mitä teen : Aion mainita Tony Halmeen nimen
  
Viesti : "http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2008/12/kuntien_talous_sortuu_vuonna_2010_433056.html

Tähän kun sitten lisätään tämä Astrid Thorsin uusi ulkomaalaislaki ja siitä seuraava turvapaikkaturistitulva niin Suomi on konkurssissa."

Mitä turhia sitä pelkäämään. Nostavat vaan kunnallisveron sinne 25% tienoille niin johan tulee kummasti lisää rahaa taikaseinään.

Ps Tony Halme
  
  16. joulukuuta 2008 20:49:14

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Janne,

Missä lehdissä oli kohua, kun Soininvaara Tehyn lakon aikaan toivoi kuolemaa tietyille tahoille?
  
  16. joulukuuta 2008 20:50:23

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tuo toimimaton Soininvaara-vertauskin on käsitelty moneen kertaan. Se on ihan samaa tasoa kuin "monikulttuuri on rikkaus" "ei ole koska...." "mutta monikulttuuri on rikkaus".

Soininvaara ei yksilöinyt ketään tunnettuja julkisuuden henkilöitä nimiltä, hän ei myöskään sanonut että olisi tapahtuneesta "iloinen", eikä hän myöhemmin sanonut "että on yhä periaatteesta samaa mieltä". Päinvastoin Osmo totesi jo alunperin, että ajatus kävi hänellä mielessä vain tuohduksissaan eikä kuvastanut hänen oikeaa mielipidettään.

Hetken mielijohteina voi ajatella vaikka mitä kauheuksia. Toinen asia on kylmän harkitsevasti esittää niitä, ja kahta vuotta myöhemmin todeta, että on edelleen samaa mieltä.

Kaksi täysin eri asiaa. Soininvaara-vertaus on älyllistä scheissea. Täyttä roskaa. Ylipäänsä "kyllä muutkin" on 5-vuotiaiden moraalia.
  
  16. joulukuuta 2008 20:57:46

Nimi : Mikael
  
Viesti : Oi näitä aikoja kun ymmärretään väärin tarkoituksella keltavihervasemmistolehdistössä.

Biisissä“Kuole huora kuole” petetty nuori mies tappaa tyttöystävänsä. “Ei tää kauaa enää kestä kun sut verellä pestään. Sä lupasit huora mulle ikuista rakkautta. Kohta varmasti kaduttaa, on aika mun satuttaa” , Mc Mane räppää. Samalla biisin kaunis melodia tekee laulun sanoihin sisältyvän parisuhdeväkivallan lähes oikeutetuksi: “Sun luokse olin valmis mitä vaan antaa. Mut nyt on aika mun sut sylissäni hautaan kantaa”.

Eli kuka nyt oli tappamassa nuorta naista nyt minä,Kaisa Rastimo vai Mc Kane vai oliko kukaan kysyn keltavihervasurilehdistön väärinymmärrys siiveltä?

This song is not for lovers,mut ei se mitään silti te potkitte Hommaa jatkuvasti ^^^,älkää lopetttako,horjoppia työntäkää.
  
  16. joulukuuta 2008 21:02:56

Nimi : Vesa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Onhan Sannalla käytössä Ilta-Pulu. Lätkiköön sinne vastineensa."

Juuri näin! Eihän Halliskaan laittanut vastinettaan Hesariin, vaan blogiinsa :).
  
  16. joulukuuta 2008 21:07:23

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : A.N.,

et käynyt läpi kaikkia eroja Soininvaaran ja Halla-ahon juttujen välillä. Mutta antaa olla -- molempien herrojen heitot olivat epäviisaita. Silti molemmilla on pointtikin siinä epäviisauden keskellä. Sinä et siitä tykkää, koska tahtoisit pelata tätä peliä eri tavalla. Voi voi.
  
  16. joulukuuta 2008 21:08:52

Nimi : Pikkupoika
Kotisivu : On toki
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hah! On aikoihin eletty, kun toimittajat kyselevät Vieraskirjassa kollegansa "kunnian" perään. Voi voi. Kiitos netin, toimittajille on vihdoinkin tullut jokin (oikea) vastuu kirjoittamisistaan.

Sannalle sanoisin, että turha pyristellä kun on jo housuissa. Tämä kampanjasi Jussia vastaan tulee seuraamaan kuin varjo koko "journalistin" uraasi, joka toivottavasti jää mahdollisimman lyhyeksi.
  
  16. joulukuuta 2008 21:16:47

Nimi : MarkusT
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Pikku oikaisu tähän sillä kunnia sille jolle kunnia kuuluu: "...esim. kokoomuksen edustajan toteamus ettei kansalaisadressilla ole MITÄÄN väliä."

Näin loihe lausumaan _kepulainen_ Tapani Tölli:
"Erikseen Tölli alleviivasi, että netissä kerätty lainmuutosta vastustava adressi ei ole vaikuttanut asian käsittelyyn."

Jatkakaa...
  
  16. joulukuuta 2008 21:16:57

Nimi : Keijo
  
Viesti : Etkä voisi yhtä hyvin ymmärtää. Jehkin kolumnista kävi täysin selväksi, että hän puhui perussuomalaisista poliittisena puolueena.
Eikä tässä ollut nyt kyse siitä, että onko joku oikeasti tekemässä jotain, vaan siitä, "valehteleeko" Sanna kun hän sanoo scriptassa olevan väkivaltaa ihannoivia kirjoituksia. Tehtaankadun homon, vasemmistolaisen mielenosoittajasaastan sekä tuomarin ja pahoinpitelysyytteen nostaneen raiskauksen yrittäjän ampumiset voi tällaiseksi ymmärtää. Ne eivät ole koko kuva scriptasta, mutta eivät täysin olemattomiakaan.


Jos halutaan ymmärtää väärin niin myös tehdään. Ja olet muuten hukassa. Kyse on siitä, että Halla-aho kirjoitti noin. Jos Sanna Ukkola olisi kirjoittanut tehtaankadun lesbosta joka ahdisteli ei kukaan olisi nostanut kohua. Sanna Ukkola valehtelee kun väittää, että scriptassa olevan väkivaltaa ihannoivia kirjoituksia. Ylhäällä mainitut asiat ovat ihan yhtä tunnekuohussa kirjoitettuja kuin Soininvaaran, taas päästään vaan siihen kuka ne on esittänyt. Oikean asian puolella oleva vai Tohtori Viha.

Hetken mielijohteina voi ajatella vaikka mitä kauheuksia. Toinen asia on kylmän harkitsevasti esittää niitä, ja kahta vuotta myöhemmin todeta, että on edelleen samaa mieltä.

Älä vääristele asioita. Halla-aho on samaa mieltä vain siitä, että toivoisi mieluiten raiskauksen osuvan omaan nilkkaan niille jotka ovat raiskaajan maahan päästäneet.
  
  16. joulukuuta 2008 21:17:09

Nimi : HaH
  
Viesti : Astrid Thors, elikkäs "Snussan"
- pienimuotoinen kampanjaehdotus


Kuten yleisesti tiedettyä, niin suomenruotsalaiset käyttävät toisistaan leikillisiä kutsumanimiä, jotka yleensä eivät kantaudu suomalaisten korviin. Toisinaan kuitenkin käy niin, että nimi leviää jopa vääräkielisten tietoisuuteen. Tällaisista tunnetuin ehkä lienee ministeri Elisabeth Rehnin kutsumanimi "Lillan".

En tiedä, onko ministeri Astrid Thorsilla omaa kutsumanimeä; ainakaan se ei ole vielä vääräkielisiin piireihin pulpahtanut. Niinpä ehdotankin, että kutsuisimme häntä taannoisen nuuskasalakuljetusjupakan johdosta nimellä "Snussan", lausutaan [snuussan]. Suomeksi siis Nuuskis.

Olisikin eri veikeätä ja vinhaa, jos hommailijat tätä nimitystä jatkossa käyttäisivät, aina kun jollakin areenalla uutta ulkomaalaislakiehdotusta vastustavat. Olisi nääs hauska tietää, että kuinka nopeasti joku nimitys paperimediaan täältä netin syövereistä päätyy.Huomautan tässä yhteydessä päivystävälle ihmisoikeusasioidenvalvontanetsille, että on turha huolestua Snussanin puolesta. Hän tieten tahtoen rikkoi nuuskansalakuljetuslakia, ilakoiden asiasta vieläpä aivan julkisesti. Hän on siis aivan omatoimisesti leikillisen kutsumanimensä itselleen tilannut.
______________

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Homma-foorumilla.
  
  16. joulukuuta 2008 21:17:12

Nimi : Tsaimai
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti :
" Hölmöt eivät kuulu päättämään asioista."

Ota onkeesi Astrid!
  
  16. joulukuuta 2008 21:23:07

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hyvä perheenisä, älä voivottele jos väität 2+2=5. Osmo ei toivonut mitään kuolemia kuten väität. Hänellä kävi hetken mielessä tuohduksissaan ajatus "että jos jonkun täytyy kuolla hoidon puutteeseen, niin olkoon ennemmin". Tämä on eri asia kuin toivoa. Toivomisessa on pysyvämpi, tahdonvoimaa ilmaisevampi merkitys.

Sinä haluaisit nähdä ne samanlaisena kehittääksesi jonkinlaisen "kyllä muutkin" oikeutuksen, mihin Jussi itsekin medianurkassa tarttui "Pekkakin varasti". Mutta jos molemmat väitteet hajoittaa tekijöihinsä ja laittaa kontekstiinsa, niin Osmon heitto on lopulta aika harmiton. Sen sijaan vakaa toive, "vain iloisuuden" ilmentäminen ja periaatteen alleviivaaminen vielä kahta vuotta myöhemmin on hyvin eri asia.

Jos väität muuta, voit saman tien väittää, että monikulttuurisuus on rikkaus. Molemmissa on yhtä paljon järkeä ja kriittisen ajattelun kykyä.

Tätä sisäryhmädynamiikka juuri teettää. Rationaalisuus toimii vain ulospäin, mutta sisäänpäin hallitsee samaistuminen, tunneäly, positiivinen assosiaatio ja näiden myötä kaiken parhain päin selittäminen ja kriitillisen ajattelun, älyllisen rehellisyyden vähäisyys. Usein sitä ei itse edes tiedosta. Suositan kirjallisuutta aiheesta mm. Robert Burtonin On Being Certain. Jos ei kykene näkemään sisäryhmää ulkoapäin, ei pysty arvioimaan oman toiminnan pohjimmaisia vaikuttimia, motivaatioita, pyrkimyksiä, tuloksellisuutta jne.

Ihmisen on valtavan suuri tarve oikeuttaa itsensä. Kaikilla meistä. Se yleensä johtaa liian positiiviseen (so. oikeutustaan korostavaan) kuvaan meille läheisistä asioista. Se on osin hyvä asia, eikä kukaan voisi elää jatkuvassa epävarmuudessa, ja sillä on ollut merkittävä evolutiivinen funktio, mutta intellektuaalisesti se on pahimmillaan hyvin halvauttavaa.

Otetaan esimerkiksi esille nostettu "työntäkää hommaa, älkää potkiko" mielikuva. Liiallinen sisäryhmäisyys on sokea mahdollisuudelle työntää homma kuilun reunalta alas.

Tästä on valtavasti esimerkkejä Euroopasta. Yksikään maa ei Keski-Euroopassa ole onnistunut monikulttuurisuudessa. Ei ole onnistunut myöskään monikulttuurisuuden pysäyttämisessä. Mitä kotouttajat ovat oppineet muiden virheistä? Mitä "homma" on oppinut muiden virheistä?
  
  16. joulukuuta 2008 21:24:54

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N: "En myöskään pidä sellaisesta moraalista, jota moni on yrittänyt tarjota, että ihmisen epäreilu ja yksipuolinen halventaminen on jotenkin vähemmän tuomittavaa jos sen halventamisen voi odottaa lukevan 5,000-10,000 ihmistä 100,000:n sijaan."

Jostain syystä A.N. ei vieläkään näytä huomaavan, että Jussin kirjoitukset ovat yksityishenkilön mielipidekirjoituksia, ja Ilta-Sanomien uutiset ovat, järkyttävää kyllä, uutisia. Oleellisin ero ei ole lukijamäärä vaan se, millainen media ja tekstilaji on kyseessä. Uutisissa ei uskoakseni ole tarkoitus "lyödä" uutisoinnin kohteita samaan tapaan kuin mielipidekirjoituksissa saatetaan. Edes terrori-iskuista uutisoitaessa ei tunnu näkyvän tällaista mielipidekirjoituksista tuttua "pelkurimaiset terroristit", "raukkamaiset aseettomien siviilien lahtaajat" -kommentointia. Koska ne eivät kuulu uutisiin. Kolumneissa ja pakinoissa saa sitten kirjoittaa vaikka mitä.
  
  16. joulukuuta 2008 21:27:19

Nimi : HaH
  
Viesti : Ehdotus Jussille: Nyt kun toimittajat ovat laskeutuneet norsunluutorneistaan ja lasitaloistaan alas tänne rahvaan sekaan, niin voisiko tuohon "Mitä teen" -valikkoon lisätä heitä varten seuraavan vaihtoehdon:

"Käytän epäoikudellispoliittista mediavaltaa, duunariksi tekeytyen."

Tai jotain muuta nasevaa.
  
  16. joulukuuta 2008 21:37:39

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En ole kovin yllättynyt siitä, että epätoivon profeetta A.N. on haukkana paikalla kertomassa, miten ihan ehdottomasti kaikki kritiikki on aivan täysin kohdallaan ja oikeutettua.

Toimii matemaattisella varmuudella.

Ne ilmentävät jotain. Journalistilla on oikeus nostaa ne esille.

Kuka hänen oikeuttaan on kiistänyt? Se, että hänellä on oikeus julkaista vääristelevää roskaa ja valheita, ei tee siitä roskasta ja valheesta yhtään vähemmän roskaa ja valhetta.

Sanna sanoo tarjonneensa jotain juttua etukäteen luettavaksi, mikä ei ollut kiinnostanut

Jospa malttaisit lukea edes sen, mitä Mäkinen kirjoitti. Ukkola ei ole tarjonnut yhtäkään juttuaan luettavaksi.

vastineita ei kuulemma ole lehteen ensimmäistäkään tarjottu

Ei olekaan. Minä kirjoitan vastineeni tänne. Ei tarvitse vaivata lehteä, ja saa sanottavansa sanottua haluamassaan muodossa. Reilu peli.

Miekkamies: Se, että kutsuu kärjistykseksi, huumoriksi jne. sellaista, mikä on tarkoitettu kärjistykseksi ja huumoriksi, ei varsinaisesti ole defenssi. Lopeta jankuttaminen, niin minä lopetan selittämisen.
  
  16. joulukuuta 2008 21:38:55


guestbook © freebok.net