14.12.2008: Perusteellisempi keskustelu siirtynyt Homma-forumille.

Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 108476-108500

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : kansalainen: "Pitäisi myös olla mahdollisuus merkitä kaikki säikeet luetuiksi."

Tuo onnistuu jo, käyttämällä "Mark as Read" -nappia, joka löytyy aihelistausten alta oikeasta laidasta nappirivistöstä, ja etusivulta eri osastojen alta taas oikeasta reunasta.

Palautetta hommafoorumista kannattaa kirjoittaa myös sinne hommafoorumille, erityisesti osastolle Forumin kehitys: http://hommaforum.org/index.php?topic=94.30
  
  16. joulukuuta 2008 17:02:46

Nimi : Rami Mäkinen
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Olen seurannut näitä keskusteluja noin kuukauden päivät, sivusta mutta kiinnostuneena.

Työskentelen rikostoimittajana Ilta-Pravdan uutistoimituksessa eli olen Sanna Ukkolan työtoveri. Olen tehnyt hänen kanssaan jonkin verran yhteistyötäkin, mm. kevään vaalirahoitusuutisoinnissa ja (vähemmässä määrin) loppuvuoden Jussi Halla-ahoon ja Suomen Sisuun liittyvässä uutisoinnissa.

Olen jo jonkin aikaa hämmästellyt Scriptan Medianurkkaa ja niistä täällä virinnyttä keskustelua. Medianurkka suorastaan vilisee helposti todennettavia virheitä ja tarkoitushakuisen oloisia pötyväitteitä, joiden pohjalta muut kirjoittajat ovat kollektiivina käyneet yksittäisen toimittajan kimppuun kuin pahaiset koulukiusaajat.

Otan tähän yhden yksinkertaisen esimerkin (jos kiinnostusta riittää, voin toki käydä läpi muitakin):

Halla-aho väittää Sannan poimineen kirjoituksiinsa Suomen Sisun keskustelupalstalta (oikeammin Kansallismielinen keskustelupalsta) ”vaihtelevien kirjoittajien tuottamia lauseenpuolikkaita”. Oikeasti Kansallismielisen keskustelupalstan kirjoituksia on siteerattu lehdessämme kahdessa kirjoituksessa, jotka olivat molemmat minun laatimiani (”Ääniharava keräsi rahaa nettirasistille” IS 8.11., ”Sisupuolue” IS 15.11.). Sanna siteerasi kirjoituksissaan Halla-ahon omia tekstejä.

Toimittajien yhteydenotoista usein lähes reaaliaikaisesti tänne raportoiva Halla-aho on jostain syystä täysin vaiennut Sannan oikaisupyynnöstä, jonka sai jo kaksi viikkoa sitten. Olin asian kanssa sikäli tekemisissä, että Sanna kysyi minulta tuolloin mielipidettä, pitäisikö hänen lähettää pyyntö vai ei. Sanoin, että kaikin mokomin.

Ja ennen kuin ryhdytte joukolla määrittelemään puolestani minun poliittista agendaani, haluan huomauttaa, että aiemmin urani aikana minua ovat syyttäneet ajojahdista tai tarkoitushakuisesta journalismista ainakin vasemmistoliittolaiset, keskustalaiset, kokoomuslaiset, perussuomalaiset ja vihreät - ja aika monet ei-poliittiset tahot. Palautteissa minua on epäilty vuoroin kommunistiksi, kokoomuksen kätyriksi, rasistiksi, mamujen hyysääjäksi, poliisin vasikaksi ja roistojen liehittelijäksi.

Mainittakoon myös, että monet tekstini ovat tuttuja näiltäkin palstoilta. Vaikkapa Homma-forumin mediaosaston kohtuuvilkas keskustelu ympärileikatuista vauvoista perustuu hankkimaani ja laatimaani uutiseen.
  
  16. joulukuuta 2008 17:13:34

Nimi : Mika
  
Viesti : Kyllä tässä uhkaa käydä niin, että Scripta säilyy rajoituksistaan huolimatta edelleen varsinaisena keskustelufoorumina, ja Hommaan käyvät vuodattamassa ne, jotka eivät tajua, missä todellista keskustelua käydään, ja missä viestin huomioarvo on suurin...
  
  16. joulukuuta 2008 17:42:42

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Toimittajien yhteydenotoista usein lähes reaaliaikaisesti tänne raportoiva Halla-aho on jostain syystä täysin vaiennut Sannan oikaisupyynnöstä, jonka sai jo kaksi viikkoa sitten."

Missä tuo "oikaisu" sitten pitäisi julkaista ?

Kun tämäkin asia alunperin lähti liikkeelle Sanna Ukkolan "uutisesta", joka oli julkaistu Ilta-Sanomissa, niin jos tuohon on vastineeksi kirjoitettu jotain jossain muualla kuin Ilta-Sanomissa, niin miten se oikeuttaa vaatimuksen käydä vastinekeskustelu oikaisuineen vain siellä muualla ?

Mikäli Sanna Ukkola haluaa jotain oikaisua jostain, niin hän otaksuttavasti käyttää sitä julkaisukanavaa jossa alkuperäinen juttukin julkaistiin.

Ei siitä mitään tule, että toimittajat tunaroivat julkisuudessa, ja jälkipyykki pestään suurelta yleisöltä salassa jollain yksityisellä blogilla.
  
  16. joulukuuta 2008 17:43:02

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ja ennen kuin ryhdytte joukolla määrittelemään puolestani minun poliittista agendaani, haluan huomauttaa, että aiemmin urani aikana minua ovat syyttäneet ajojahdista tai tarkoitushakuisesta journalismista ainakin vasemmistoliittolaiset, keskustalaiset, kokoomuslaiset, perussuomalaiset ja vihreät - ja aika monet ei-poliittiset tahot."

Onkohan sun toimintamallissa sitten jotain parantamisen varaa?
  
  16. joulukuuta 2008 17:46:44

Nimi : S
  
Viesti : Rami ja Sanna näyttävät kohteliaita tapoja ja julkaisevat itse ensin juttujensa aiheena olleiden vastineet?
  
  16. joulukuuta 2008 17:47:30

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Rami Mäkiselle: Kenties tässä on sitten astuttu molemminpuolisen asiattomuuksien viljelyn tielle - tarkoitan tällä Sanna Ukkolaa ja Jussia ja Jussin blogin lukijoita. Sen asiattomuuksien heittelyn vaikuttaa minusta aloittaneen joku muu kuin Jussi lukijoineen.

Sanna Ukkola kirjoitti IS:n nettisivuilla tässä taannoin uutiseen "Jussi Halla-ahosta tehdään rikostutkinta", että Jussi Halla-ahon tekstejä "voi ymmärtää väkivaltaa ihannoiviksi". Jostain syystä tämä huomautus sitten myöhemmin poistettiin uutisesta. Onko tällainen uutiskirjoittelu, jota tarvitsee jälkikäteen siistiä, mielestäsi asiallista toimintaa toimittaja Sanna Ukkolan osalta? Jos on, miksi? Jos ei ole, mitäs sitten tehdään?
  
  16. joulukuuta 2008 17:48:47

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Sanna Ukkolan kollega: Toimittajien yhteydenotoista usein lähes reaaliaikaisesti tänne raportoiva Halla-aho on jostain syystä täysin vaiennut Sannan oikaisupyynnöstä, jonka sai jo kaksi viikkoa sitten. Olin asian kanssa sikäli tekemisissä, että Sanna kysyi minulta tuolloin mielipidettä, pitäisikö hänen lähettää pyyntö vai ei. Sanoin, että kaikin mokomin.

Mikä oikaisupyyntö? Pyydä häntä lähettämään se minullekin.

Ok, jos se ei ollutkaan Sanna, joka kävi Sisun keskustelupalstalla, teen tätä koskien korjauksen. Kerrotko, mitä muita hölynpölyväitteita kirjoituksissani on?
  
  16. joulukuuta 2008 17:50:54

Nimi : Sami
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Uutisvinkki Ramille: Kuulin huhun, jonka mukaan Astrid Thors poistatti moraalinsa kirurgisen toimenpiteen avulla. Se kuulemma onnistuu paikallispuudutuksessa.
  
  16. joulukuuta 2008 17:53:50

Nimi : Miekkamies
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Voiko nerokin erehtyä? Jussi tehnyt väärän tulkinnan..?

Ei kai sentäs, jopas pomppas. Yleensä niitä vääriä tulkintoja tekee loppumaailma.
  
  16. joulukuuta 2008 18:04:31

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Sen asiattomuuksien heittelyn vaikuttaa minusta aloittaneen joku muu kuin Jussi lukijoineen."

Scriptassa on useita kymmeniä yksityishenkilöihin käyviä herjoja, yksipuolisia syytöksiä jne. sekä paljon myös asiattomuuksia. Scriptassa on myös valtavasti hyvää. Median reaktio Hallikseen on ollut ylimitoitettu ja paikoin kohtuuton, mutta älytöntä teeskentelyä Medianurkassa ja Jussin faneilta, etteikö Scriptassa olisi paljon sellaista, minkä voisi kokea nimittelyksi, henkilökohtaisuuksiksi, loanheitoksi jne.

Ilta-Sanomat on kirjoittanut "Ääriharava"-tekstissä Jussista samalla mentaliteetilla, kuin Scriptassa on kirjoitettu Thorsista, Puumalaisesta, Suurpäästä, Meriläisestä jne. Jos ei halua kohdalleen dehumanisointia, ei kannata itsekään sitä harrastaa.


"Sanna Ukkola kirjoitti IS:n nettisivuilla tässä taannoin uutiseen "Jussi Halla-ahosta tehdään rikostutkinta", että Jussi Halla-ahon tekstejä "voi ymmärtää väkivaltaa ihannoiviksi". Jostain syystä tämä huomautus sitten myöhemmin poistettiin uutisesta. Onko tällainen uutiskirjoittelu, jota tarvitsee jälkikäteen siistiä, mielestäsi asiallista toimintaa toimittaja Sanna Ukkolan osalta?"

Tuo huomautus väkivallasta ei kuulunut uutisen yhteyteen, mutta täysin vailla perusteitaan se ei ole. Samoin on uutisoinut myös mm. YLE. Jos esimerkiksi vasemmistomielenosoittajista kirjoittaa ihmissaastana jota poliisien pitäisi ampua, niin ei aivan kaikkea voi kuitata vain huumorina, kärjistyksinä ja vitseinä. Se vitsi osuu julkisuudessa myös omaan nilkkaan.

Tämä on pidempiaikainen keskustelu, ja en ole nähnyt, että Scriptassa olisi ollut mitään suurempaa muutosta tämän suhteen, eli jos turhaa vastakkainasettelua kerjää (mikä toki on tuonut ääniä ja julkisuutta), niin sitä vastakkainasettelua on vaikea mennä puhaltamaan poikki kesken pelin kun rupeaa saamaan sitä julkisuudessa myös omaksi osakseen. Scriptassa ei todellakaan ole aina kohdeltu nimeltä mainittuja yksilöitä reilusti, joten jos saa itse maistaa samaa lääkettä (toki suuremassa levikissä, mutta kyllä scriptaakin useita tuhansia lukee) niin ei kannata ensimmäisenä alkaa itkemään ylikorostuneen loukkaantuneena ja myöntämättä mitään vikaa omalla kohdallaan.

Tämä koko kuvio on äärimmäisen surullinen. Koko vaalivoitto on mennyt mediassa lähes yksinomaan henkilökuvan puimiseen ja lukijamääränsä moninkertaistanut scripta on uusille lukijoille lähinnä pitänyt medianurkkaa, eikä niinkään tarjonnut hienoja artikkeleita omimmasta aihealueestaan.

  
  16. joulukuuta 2008 18:05:15

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : on
  
Viesti : Mäkiselle propsit asiallisesta avauksesta.

A.N. Olet periaatteessa oikeassa, mutta nyt tuntuu unohtuvan sinulta (ja medialta), että Jussi on käsitellyt mainitsemiasi julkisessa tehtävässä toimivia henkilöitä itse yksityishenkilönä. Teknisesti ottaen on yksityishenkilö vieläkin, sillä toimikausi alkaa vasta vuoden vaihteessa. Ja sittenkin vain yhden Suomen kunnan valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen, ei millään tavalla valtakunnan tason poliitikko tai virkamies.

Kyllä yksittäisellä kansalaisella pitää olla oikeus arvostella tällä tavoin korkeassa julkisessa asemassa olevia ilman pelkoa tulevansa samanalaisen kohtelun osaksi. Se, että tulee myöhemmin valituksi paikallistason julkiseen tehtävään ei muuta sitä mitä on jo tapahtunut. Edes valtakunnan tasolle nouseminen ei muuta tapahtunutta, mutta jokainen voi odottaa kehittymistä sitä mukaa on tikkailla nousee.
  
  16. joulukuuta 2008 18:16:09

Nimi : Avrelivs (edelleen)
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N: Minä puhuin Jussin ja Sanna Ukkolan "erimielisyyksistä", en Scriptan yleisestä tyylistä. Scripta on yksityishenkilön blogi, jonka kirjoittaja julistaa kirjoittavansa kärkevästi ja aggressiivisesti. Scripta ei väitä olevansa puolueeton uutismedia. Pitääkö Ilta-Sanomien uutisiin ja Scriptan mielipidekirjoituksiin todella soveltaa samoja standardeja? Jos pitää, ei Suomen lehtimedioilla hyvin mene, eikä kansalaisen logiikalla. Ilta-Sanomien uutiskirjoittajilla on vähän eriluokan vastuu sanomisistaan kuin yksityisellä bloginpitäjällä. Kyse on uutisten ja yksityishenkilöiden mielipidekirjoitusten eroista.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että julkisuus on ikävästi keskittynyt Jussin henkilöön eikä poliittiseen agendaan, mutta minkäs teet. Aikaa ei voi kääntää taaksepäin.
  
  16. joulukuuta 2008 18:20:32

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Aaännältä jää huomaamatta eräs toinenkin yksityiskohta. Se, että henkilön sanomisia ja tekemisiä arvioidaan rankastikin, on hieman eri asia kuin se, että suoranaisesti tai vääristelyä käyttäen valehdellaan hänen sanomisistaan ja tekemisistään.

On esim. ok sanoa, että minä olen "vitun kusipää", mutta ei ole ok sanoa (edes asialliseen sävyyn), että kehotan lähettämään spämmiä Sanna Ukkolan sähköpostilaatikkoon. Ensinmainittu on subjektiivinen tunne ja siten neutraali tosi/epätosi-akselilla. Jälkimmäinen taas on valhe.
  
  16. joulukuuta 2008 18:24:01

Nimi : Alpo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Oikaisun vaatiminen Uuden Suomen blogin keskustelussa nyt ei varmasti ollut Ukkolalle oikea kanava sitä vaatia, jos ei Halla-aho ole sitä suorempaa tietä saanut syystä tai toisesta.

Kiinnostaisi myös, että miksi IS:n päässä ei taannoin otettu kuuleviin korviinsa Halla-ahon korjauspyyntöjä juttuun esilukuvaiheessa? En muista tarkasti, mutta tod. näk. se oli juuri tämä "Ääriharava"-juttu 15.11. Ja mitä muita erheellisiä juttuja lie ollutkaan.

Myöntäisi nyt vaan Sannakin tekemänsä virheet, kun tuntuu saaneen nenilleen tässä jupakassa vaihteeksi itse.
  
  16. joulukuuta 2008 18:27:20

Nimi : Miekkamies
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Ei ole Jussi Halla-ahon päätettävissä mikä on ok.

Tai siis, kyllähän mielipide tietysti jokaisella on vähän kuten persereikä - mutta se jos Jussi on jotain mieltä ei todellakaan tarkoita mitään muuta kun että _Jussi nyt sattuu olemaan sitä mieltä_.
  
  16. joulukuuta 2008 18:36:24

Nimi : Leopold
  
Viesti : "Ei ole Jussi Halla-ahon päätettävissä mikä on ok.

Tai siis, kyllähän mielipide tietysti jokaisella on vähän kuten persereikä - mutta se jos Jussi on jotain mieltä ei todellakaan tarkoita mitään muuta kun että _Jussi nyt sattuu olemaan sitä mieltä_.
"

Melkoista saivartelua, eikä tuossa mielestäni ollut kyse mielipideasiasta. Mutta sehän on tietenkin vain minun mielipiteeni.
  
  16. joulukuuta 2008 18:38:24

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Jos noista vanhoista kerran jauhetaan, itseäni on ihan oikeasti jäänyt vaivaamaan pettikö Ukkolalta ammattitaito vai moraali, kun hän antoi valtakunnallisen uutisvälineen kahden tunnetun kaistapään Jussin-bashaus-agendan työkaluksi.

Emme varmaankaan saa koskaan tietää.
  
  16. joulukuuta 2008 18:38:32

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Halla-aho on joka tapauksessa onnistunut tärkeimmässä, keskustelun herättämisessä maahanmuutosta.

Laaja maahanmuutto muuttaa perusteellisesti Suomea. Olisihan ollut typerää, jos olisimme siihen menneet ilman todellista keskustelua vain hokemalla samaa suvaitsevaista jargonia, ihanaa, luonnollista, väistämätöntä, turpa kiinni, rasisteille ei tarvitse mitään perustella, jne.

Halla-aho on myös osoittanut, että nykyisenä nettiaikana voi blogistina saada tärkeää viestiä perille vanhojen valtamedioiden ohi.

Vanhat valtamediat (etunenässä Ilta-Sanomat) alkoivat varsinkin kunnallisvaalien jälkeen hänen demonisoimisensa vanhan kaavan mukaan: rasisti, melkein natsi, asehullu, homojen ampuja, mitä vielä.

En nyt ole kaikkea sataprosenttisesti seurannut, mutta minusta tuntuu, että HS on asiallistanut suhtautumistaan Halla-ahoon.

Kaukana ei ole se arvio, että IS on konsernissa tekemässä likaista työtä.

No, tässä on tutkijoille selvitettävää.
  
  16. joulukuuta 2008 18:38:53

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : "Ilta-Sanomat on kirjoittanut "Ääriharava"-tekstissä Jussista samalla mentaliteetilla, kuin Scriptassa on kirjoitettu Thorsista, Puumalaisesta, Suurpäästä, Meriläisestä jne. Jos ei halua kohdalleen dehumanisointia, ei kannata itsekään sitä harrastaa."

AN. Onko mielestäsi keskenään tasan vertailukelpoiset mediat kyseessä?
  
  16. joulukuuta 2008 18:48:44

Nimi : Rami Mäkinen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi: Olin vieressä, kun Sanna lähetti oikaisunsa sinulle sähköpostilla. Lähetyksessä ei ilmennyt mitään ongelmia.

Viesti lähetettiin osoitteeseen jussi@halla-aho.com 3. joulukuuta klo 12.23. Sanna lähetti viestin työsähköpostiosoitteestaan, samasta, johon olet aiemmin mm. vastannut hänen haastattelukysymyksiinsä. Hän lähetti samalla saman viestin tiedoksi myös eräälle toiselle henkilölle.

Et siis saanut viestiä vaiko et lukenut sitä? Ehkä se löytyy yhä sähköpostilaatikostasi.

Kirjoitustesi virheisiin palaan vasta huomenna. Ilta jo saa, ja työläisen täytyy rientää kohti kotia.

Useat kirjoittajat: Halla-ahon tai muiden juttujen kohteiden oikaisuja/vastineita/kannanottoja on ollut toistaiseksi mahdotonta julkaista tai julkaisemista edes harkita - siitä yksinkertaisesti syystä, että yhtään sellaista ei ole tullut. Jos tulee, niin niiden julkaisemisesta päättää päätoimittaja tai hänen valtuuttamansa muu päällikkö, Sannalla tai meillä muilla rivitoimittajilla ei ole siinä päätösvaltaa. Se ei ole IS:n oma käytäntö, vaan kaikkien muidenkin vakiintuneiden viestinten.

Alpo: Ilmeisesti sotket asioita keskenään. Halla-aho ei esittänyt esilukuvaiheessa korjauspyyntöjä yhdestäkään IS:n jutusta, koska ei ole niitä edes pyytänyt eikä siten saanut etukäteen luettavaksi. Medianurkassa hän on kirjoittanut, että Helsingin Sanomien toimittaja ei suostunut hänen korjauspyyntöihinsä. Siitä en tiedä mitään, asiasta voi kysyä Hesarista ja Halla-aholta.

Sami: Ammattitaidossani on epäilemättä kohentamisen varaa, etenkin nykyisessä muuttuvassa mediaympäristössä. Ymmärtänet silti erinomaisen hyvin, mitä yritin sanoa. Tuollainen halpahintainen heittely on juuri sitä mokomaa möläyttelyä, joka tämän sivuston ylläpitäjän omankin kilven takia soisi jäävän pikkuhiljaa vähemmälle. Alatyylisistä moukkamaisuuksista puhumattakaan. Niitäkin on täällä nähty, mutta ehkä minä säästyn niiltä, koska en ole kaunis nainen.
  
  16. joulukuuta 2008 18:58:21
 
Vastaus : Tuollainen halpahintainen heittely on juuri sitä mokomaa möläyttelyä, joka tämän sivuston ylläpitäjän omankin kilven takia soisi jäävän pikkuhiljaa vähemmälle.

Itsesäälisi määrä on huomattava, kun ottaa huomioon, ettei kukaan ole sanonut sinulle juuri mitään.

Mahdollisesti Sannan viesti (sikäli kuin sitä on olemassa) on jäänyt roskapostifiltteriin. Näin taisi käydä Sannan aiemmillekin viesteille. Käyn kyllä roskapostilaatikon päivittäin kursorisesti läpi, mutta joskus voi tulla vahinkoja.

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vielä Mäkiselle:

Medianurkka suorastaan vilisee helposti todennettavia virheitä ja tarkoitushakuisen oloisia pötyväitteitä, joiden pohjalta muut kirjoittajat ovat kollektiivina käyneet yksittäisen toimittajan kimppuun kuin pahaiset koulukiusaajat.

Jos unohdetaan se, että minun väitteeni Sannasta - toisin kuin monet Sannan väitteet minusta - eivät ole pötyä, kysyisin Mäkiseltä, uskooko hän vakavissaan, että vallitsevassa - ja huomattavalta osin Ukkolan luomassa - tilanteessa pystyn kuuntelemaan vakavalla naamalla itkua Sannan kokemista epäreiluuksista.

Minun kimpussani kun eivät ole jonkun blogin vieraskirjaan kirjoittajat vaan Suomen johtavat tiedotusvälineet. Kollektiivina kuin pahaiset koulukiusaajat.
  
  16. joulukuuta 2008 18:59:41

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mielipiteet ovat kuin perseenreikiä: niihin on kiva tunkea pieniä esineitä.
  
  16. joulukuuta 2008 19:01:08

Nimi : Uskollisuus on Kunniamme
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : Oletko Jussi huomenna TV:ssä??? olin lukeviin jostain...
  
  16. joulukuuta 2008 19:03:09

Nimi : Alpo
  
Viesti : Rami Mäkinen: asia selvä, pahoittelen erehdystä.
  
  16. joulukuuta 2008 19:10:46


guestbook © freebok.net