13.12.2008: Hyvät lukijat! Pyydän kaikkia toistaiseksi pidättymään rahallisen ja lainopillisen avun tarjoamisesta. Arvostan suuresti auttamisvalmiuttanne, ja saatan vielä joutua siihen vetoamaankin, mutta tällä hetkellä kaikki aikani menee sähköposteihinne vastaamiseen. Kiitos!

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista
Homma-forum


Pääsivu Viestit 107076-107100

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi: kappas vain, lienekö muuten sattumaa tuo, että syyteharkinnan nimike muuttuu näppärästi "kansanryhmää vastaan kiihottamiseksi" ja naftaliinista kaivetaan anti-sananvapauden puuhamies Illman?

Tuo nimikkeen vaihtuminen viittaa siihen, ettei kyse olekaan vihreistä naisista, vaan maahanmuuttajia vastaan kiihottamisesta, mikä tuntuu jokseenkin oudolta?

Tästähän muuten nyt Illmanin mukaan tulemisen takia soppa syntyy, sanokaa miun sanoneen...
  
  12. joulukuuta 2008 12:05:54

Nimi : Lyyli
  
Viesti : Voi taivahan talikynttilät!! Siis onko tämä Suomi vai Absurdistan?
  
  12. joulukuuta 2008 12:08:45

Nimi : Zngr
  
Viesti : Tajuaakohan nämä viranomaiset jotka yrittävät noitavainoja meilläkin käynnistää, mikä meteli siitä nousee jos Jussille yritetään järjestää jonkinlainen näytösoikeudenkäynti jossa tuomitaan Illaminin mielestä sopiva rangaistus.

Voi olla, ettei 15 000 nimeä riitä siinä adressissa. Jos adressi enää piisaa.
  
  12. joulukuuta 2008 12:09:41

Nimi : Leopold
  
Viesti : Kevennys: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135241957472 :-)
  
  12. joulukuuta 2008 12:10:30

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "...mutta epäilty rikos on kiihottaminen kansanryhmää vastaan."

Olisi jo aika saada yksiselitteisesti selville se, mikä oikein voi olla kansanryhmä ?

Jos maahanmuuttajat ovat kansanryhmä, niin sitä ovat sitten turistitkin.

Jos ViNa:n kannattajat ovat kansanryhmä, niin sitten sitä ovat myös HIFK:n ja Jokereiden kannattajatkin.

Koko laki kansanryhmää vastaan kiihottamisesta olisi yksinkertaisesti naurettava, ellei sen perusteella olisi jo jaettu tuomioita.

Huono laki ei edistä lain kunnioitusta ylipäätään, wanhoina hywinä aikoina sellaiset ymmärrettiin poistaa.
  
  12. joulukuuta 2008 12:11:28

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kuinkas sattuikaan että se esitutkinta ilmoitus tulee juuri nyt kun Astridin lakia taotaan joka suunnalta...
  
  12. joulukuuta 2008 12:12:15

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : jep
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on sellainen rikosnimike, että se on aina tutkittava. Tässä mielessä se siis rinnastuu esimerkiksi murhaan. Tässä rikosnimikkeessä poliisi ei oma-aloitteisesti voi keskeyttää esitutkintaa, vaan asia menee aina syyttäjän harkintaan. Poliisilla ei oikeastaan ole tässä suhteessa harkintavaltaa, ellei kyse ole aivan ilmeisesti aiheettomasta ilmoituksesta.

Minua on kaksi kertaa epäilty kiihottamisesta kansaryhmää vastaan, mutta molemmilla kerroilla syyttäjä on todennut ettei rikosta ole tapahtunut.
  
  12. joulukuuta 2008 12:12:29

Nimi : Mari
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Jos Jussi tarvitset/haluat tukea prosessikuluihin niin ilmoita siitä kun asia tulee ajankohtaiseksi. Kansainvälisesti on ollut nähtävissä, että keskeinen taktiikka sanavapauden nujertamiseksi on nostaa erilaisia päättömiä prosesseja. Tarkoitus ei ole saada aikaan tuomioita vaan hukuttaa vastapuoli prosessikuluihin.

Jos muutaman tuhat ihmista lahjoittaa muutaman kympin kukin niin sillä hoitaa jo aika pinon juridisia kuluja. Tässäkin asiassa pärjäämme paremmin porukkana!

Mari

  
  12. joulukuuta 2008 12:14:41

Nimi : Juha
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mitenkäs muuten sattuikaan tuo päätös aloittaa esitutkinta samaan aikaan, kun ulkomaalaislakipolemiikki on täydessä vauhdissa? Sattumaako?

Toteamus: elämme virkamiesdiktatuurissa, jossa vallalla olevia virallisia totuuksia ei saa kritisoida ilman uhkaa joutua neuvostotyyliin syytetyksi rikoksista oikeaa ajattelua vastaan. Toivottavasti eivät passita JH-a:ta pysyvään mielentilatutkimukseen, vaikka en ihmettelisi tätäkään neuvostotyylin kopiointia. Tsemppiä Jussi Halla-aholle!

Pikainen tietovisaehdotus: mikä tiedotusväline lukee ahkerimmin vieraskirjaa eli minkä saitille tieto esitutkinnasta ensimmäiseksi ilmestyy?
  
  12. joulukuuta 2008 12:14:44

Nimi : Zngr
  
Viesti : Lainoppineille kysymys, minkälainen rikosrekisteri tahi merkintä on esteenä Suomessa politiikassa toimimiselle?

Belgiassa pistetään Vlaams Belangin johtajia putkaan, vaikka päiväksi kerrallaan, tekaistuin syyttein sitä mukaan kun heidän suosionsa kasvaa. Tämä estää heitä toimimasta parlamentissa tulevaisuudessa. Edellinen sai tuomion nimenomaan rasistisesta yllytyksestä.

Poliisi oli pidättänyt porukan turkkilaisia miehiä, jotka taistelivat vastaan ja yrittivät pätkiä kyttiä turpaan. Turkkilaiset päätyivät putkaan ja vittuuntuneet viranomaiset olivat antaneet, ilmeisesti, vähän ylimääräistä osumaa. Tämä tuomittu poliitikko oli toiminut samaan aikaan yksikön kapteenina (IIRC) ja sai syytteen siitä, että oli luonut "ilmapiirin jossa mahdollistetaan vähemmistöjen pahoinpitely" vaikka hän ei ollut paikalla, eikä hän ole antanut koskaan yhtään rasistista lausuntoa, eikä muitakaan todisteita ollut. Turkkilaiset sankarit jotka vastustivat virkamiehiä ja pahoinpitelyyn syyllistyneet poliisit eivät saanet kukaan minkäänlaista rangaistusta tai tuomiota mistään.

Näin kansainvälisessä Euroopassa! Milloin meillä?

Ja lupaan, että ryhdyn äänestämään katolta jos meillä menee meno samanlaiseksi.
  
  12. joulukuuta 2008 12:15:07

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Teemu: oliko harkitsijana Illman?
  
  12. joulukuuta 2008 12:15:08

Nimi : Scotch
  
Viesti : Tämä syyteharkinta on rankkaa Jussille henkilökohtaisesti mutta iso askel Hommalle. Olemme siis Suomessakin siirtyneet poliittisten oikeudenkäyntien aikakauteen.
  
  12. joulukuuta 2008 12:15:24

Nimi : Leopold
  
Viesti : Lainoppineille kysymys, minkälainen rikosrekisteri tahi merkintä on esteenä Suomessa politiikassa toimimiselle?

Käsittääkseni tuossa ei ole suurempia juridisia rajoituksia, mutta voin olla väärässäkin. Ehkäpä joku maanpetturuustuomio (Astrid?). Olihan se Seppo Lehtokin ehdolla syksyn kunnallisvaaleissa, ja kaikenlaista rikoksista tuomittua lahopäätä on istunut eduskunnassakin.

Mutta voin olla väärässä, tiedä sitä vaikka juuri tämä kiihotuslaki olisi poikkeus.
  
  12. joulukuuta 2008 12:19:13

Nimi : Scotch
  
Viesti : Lainoppineille kysymys, minkälainen rikosrekisteri tahi merkintä on esteenä Suomessa politiikassa toimimiselle?

Googleta vaikka Kauko Juhantalo.
  
  12. joulukuuta 2008 12:19:24

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minä en stressaa pätkän vertaa tuolla tutkinnalla, älkää tekään. Jos syyttäjä ja tuomioistuin noudattavat lakia, syytettä (tuomiosta puhumattakaan) ei tule. Jos taas syyttäjä ja tuomioistuin toimivat poliittisin perustein, tuomiota ei voi välttää millään keinolla.

Joten turha murehtia.
  
  12. joulukuuta 2008 12:21:08

Nimi : Horn Hill
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nyt se virallista. Kyseessä on valtaeliitin käynnistämä poliittinen ajojahti.
Heillä on narut käsissään joita vetelemällä lehdistö, (suojelu)poliisi sekä oikeuslaitos sätkivät, joten lopputulema lienee selviö.
Tuomio on jo annettu, enää pitää keksiä rikos!

Valtaeliittiin kuuluvia voi yrittää etsiä mm. rikkaiden ruåtsinkielisten säätiöiden takaa ...
  
  12. joulukuuta 2008 12:22:12

Nimi : Timoteus
  
Viesti : Zngr: "Lainoppineille kysymys, minkälainen rikosrekisteri tahi merkintä on esteenä Suomessa politiikassa toimimiselle?"

En ole lainoppinut mutta vastaan: ei minkäänlainen. Kansalaisluottamuksen käsite on poistettu Suomen laista vuosikymmeniä sitten (Wikipedian mukaan 1969, luotettakoon siihen).

Vaalikelpoisuutta eduskuntavaaleissa rajaa vain perustuslain 27 §, joka määrää seuraavaa:

"Eduskuntavaaleissa on vaalikelpoinen jokainen äänioikeutettu, joka ei ole vajaavaltainen.

Kansanedustajaksi ei kuitenkaan voida valita sotilasvirassa olevaa henkilöä.

Kansanedustajana eivät voi olla valtioneuvoston oikeuskansleri, eduskunnan oikeusasiamies, korkeimman oikeuden tai korkeimman hallinto-oikeuden jäsen eikä valtakunnansyyttäjä. Jos kansanedustaja valitaan tasavallan presidentiksi taikka nimitetään tai valitaan johonkin edellä tarkoitetuista tehtävistä, hänen edustajantoimensa lakkaa siitä päivästä, jolloin hänet on valittu tai nimitetty. Edustajantoimi lakkaa myös, jos kansanedustaja menettää vaalikelpoisuutensa."
  
  12. joulukuuta 2008 12:23:30

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi kirjoitti:
Tiedoksi, että poliisista soitettiin äsken. ViNan tutkintapyyntöön liittyen aloitetaan esitutkinta, mutta epäilty rikos on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. ViNa ei siis ole asianomistaja, ja mahdollinen syyttäjätaho on Illman, jolle kiihotusasiat lakisääteisesti kuuluvat.

Siis ViNan asialla ei ollut kantavuutta ja jotain piti keksiä.

Ovat varmaan lukeneet urakalla kirjoituksiasi valtakunnansyyttäjän virastossa. Tuntevat siis ne ja osa näistäkin lukijoistasi ehkä on salaa samaa mieltä.

Vaikuttaa, että Illmannit kumppaneineen laajentavat kiihottamisen ja kiihottumisen käsitettä.

Riittää, että esittää jotain, joka herättelee ihmisiä ja saa nämä haluamaan muutosta. Ja voihan joku närkästyä esille tulleista epäkohdista eli nykykielellä sanottuna kiihottua.

Täytyypä miettiä. Vaikuttaa kumminkin, että nykyinen hallinto toimii tavalla, joka kalvaa sen legitimiteettiä väestön keskuudessa. Sillä on seurauksensa, esimerkiksi joku voi esittää toisenlaisia kantoja, ja seurauksien aiheuttama vaaratilanne omalle vallassapysymiselle kompensoidaan lainsäädäntöä tiukentamalla ja yhä uusien ja uusien asioiden saattaminen rangaistavuuden piiriin.
  
  12. joulukuuta 2008 12:24:48

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Minä en stressaa pätkän vertaa tuolla tutkinnalla, älkää tekään. Jos syyttäjä ja tuomioistuin noudattavat lakia, syytettä (tuomiosta puhumattakaan) ei tule. Jos taas syyttäjä ja tuomioistuin toimivat poliittisin perustein, tuomiota ei voi välttää millään keinolla.

Joten turha murehtia."

Opasti hän, jota Mestariksi kutsutaan, opetuslapsiaan.

;)
  
  12. joulukuuta 2008 12:24:49

Nimi : TH
  
Viesti : Jussi, mikä on se kansanryhmä, jota vastaan kiihottamisesta sinua epäillään?

Komppaan muuten muita siinä, että rahallista ja muuta tukea varmasti löytyy sinulle yllin kyllin oikeudenkäyntiä varten, jos tarve vaatii.

Teemulta kysyisin samaa kuin edellä, että oliko syyttäjä Illman? Suomessa ei varmasti ole ainoatakaan toista syyttäjää, jonka mielestä sananvapautta pitäisi rajoittaa niin paljon kuin Illmanin mielestä.
  
  12. joulukuuta 2008 12:25:30

Nimi : Miniluv
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi, mikä on se kansanryhmä, jota vastaan kiihottamisesta sinua epäillään?

Nyt, kun Jussi on todettu syylliseksi, eiköhän jokin sopiva kansanryhmökin löydy... :- |

Jussille voimia myllytyksen keskelle.
  
  12. joulukuuta 2008 12:27:33

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Noh, se on sitten eri tarina, millainen äläkkä nousee jos syyttäjä toimii Roland Freislerin tyyliin...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Roland_Freisler

Näemmeköhän kansainvälisissä uutisissa tätä vastaavia uutisia Suomesta: ai että näyttäisi hyvältä!
  
  12. joulukuuta 2008 12:27:40

Nimi : Juha
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lainoppineille kysymys, minkälainen rikosrekisteri tahi merkintä on esteenä Suomessa politiikassa toimimiselle?

Vain ministerintoimeen voi rikostuomio olla jollain tulkinnalla laillinen este: "Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia."

Ehdokkaana oloon, kunnallisvaltuutetun toimeen, kansanedustajuuteen tai vaikkapa presidenttiyteen tuomiolla ei tietääkseni pitäisi olla vaikutusta (laillista). Käytännössä tietenkin on tuollainen leima otsassa vaikea asettua ehdokkaaksi minkään puolueen listoilta.
  
  12. joulukuuta 2008 12:27:40

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kansanryhmä, jonka puolesta joku on kiihottunut, oli poliisin käsityksen mukaan maahanmuuttajat. Hänkään ei tosin ollut aivan varma.
  
  12. joulukuuta 2008 12:27:54

Nimi : Pikkupoika
Kotisivu : Toki on
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi: Vaikka moni ehkä on täällä eri mieltä, niin mielestäni sinun kannattaisi laittaa jo ennakoivasti kirjoitus "medianurkkaan". Odotettavissa on nimittäin taas jättiryntäys tänne kunhan Pravda & co saavat asian sivuilleen. Ehkä kirjoituksessa olisi hyvä linkittää tapaus Ellillään, joka lienee (samoin kuin Ilman) suurelle yleisölle tuntematon. Antaa ajatteleville ihmisille vähän perspektiiviä siihen, missä mennään.
  
  12. joulukuuta 2008 12:28:55


guestbook © freebok.net