13.12.2008: Hyvät lukijat! Pyydän kaikkia toistaiseksi pidättymään rahallisen ja lainopillisen avun tarjoamisesta. Arvostan suuresti auttamisvalmiuttanne, ja saatan vielä joutua siihen vetoamaankin, mutta tällä hetkellä kaikki aikani menee sähköposteihinne vastaamiseen. Kiitos!

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista
Homma-forum


Pääsivu Viestit 106451-106475

Nimi : Simo Hovari
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : JM-K:lle *peukutpystyssähymiö* loistavasta työstä ja aktiivisesta otteesta! Kiitettävää kansalaisuusaktiivisuutta!
  
  11. joulukuuta 2008 10:20:01

Nimi : reino
  
Viesti : Mittäääh? Kyllä täällä pakkoruotsia osataan. Lukekaa sieltä uutisesta tarkemmin:

"Komissar Mats Grottman från Stockholms polis framhävar, att svartskalletaxichauffören var en äbäläwäbälä men inte negrare."

Eli kyseessä on hikipippeli.
  
  11. joulukuuta 2008 10:22:49

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Debatoija,

"Ja jonkun Thorsin ja hyysäreiden mittapuun mukaan tietenkin 90 prosentissa maailman maista on "vaikea ihmisoikeus tai turvallisuustilanne". Erityisesti jos sillä pystytään perustelemaan afrikkalaisten ja muslimien määrän lisäämistä Suomessa. Ja onhan se selvää, että tuo resurssien loppuminen itsessään yhä enenevissä määrin luo loputtomiin näitä "vaikeita ihmisoikeus ja turvallisuustilanteita"."

Hyvin totta sinänsä, mutta kannattaa huomata, että nykyinenkin laki on antanut tähän mahdollisuuden. Afghanistanista, Somaliasta ja Irakista (?) tulleille turvapaikanhakijoille on myönnetty joinain vuosina automaattisesti oleskelulupa käytännössä juuri tuolla perusteella. Tältä osin kyse on lähinnä siitä, että muutetaan laki vastaamaan käytäntöä jälkikäteen, kuten Thors totesi. Toki käytäntöäkin pitäisi kiristää, ainakin yleispohjoismaiselle ja mielellään Tanskan tasolle.

"Eli tätä uuttakin "lakia" jos sitä sellaiseksi siis kehtaisi nimittää, niin on muutettava pikaisesti jo ensi eduskuntakaudella. Jolloin toivon mukaan on vähän erilaiset edustajat eduskunnassa."

Niinpä. Homman lisäksi myös turvapaikanhakijoiden määrä ja talouslama ovat melkoisessa nousussa. Yhteisvaikutus luonee hyvän pohjan kiitettävälle nuivahtamiselle.
  
  11. joulukuuta 2008 10:25:55

Nimi : Valkea
  
Viesti : Sosiaalinen konstruktionismi:

http://leedefcon1.blogspot.com/2008/12/dangers-of-social-relativism.html
  
  11. joulukuuta 2008 10:27:06

Nimi : Kullervo
Kotisivu : http://kullervokalervonpoika.wordpress.com
  
Viesti : Edesvastuuton ruikuttaja:
"Kirjoita kansanedustajallesi"
Tätä fraasia käytetään nykyään usein.

Manner-Suomessa ei ole sellaista käsitettä kuin yksittäinen "sinun kansanedustajasi" tai "minun kansanedustajani", koska jokaisesta manner-Suomen vaalipiiristä valitaan useampi kuin yksi kansanedustaja. Kyse on Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista suoraan käännetystä ilmaisusta, "your MP", "your congressman".

Käännösvirheen lisäksi termi on paha ajatusvirhe, koska aika harvalle ihmisella on "oma kansanedustaja" jota hän äänesti eduskuntaan, ja jollei kansanedustaja tätä henkilökohtaisesti tunne hän tuskin uskoo että nettipalautetta lähettävä kansalainen olisi häntä äänestänyt.

Termiä ei siis kannattaisi tulevaisuudessa käyttää. Mutta juuri nyt kannattaa varmaan keskittyä siihen palautteen antamiseen oman vaalipiirinsä kansanedustajille!


Jos nyt et ihan oikeasti ymmärtänyt, tuossa sanassa oma piillee Suomen kaltaisessa (salaiseen lippuäänetykseen perustuvassa) demokratiassa poliittisen kastraation (eli todellinen paikan ja vallan menettämisen) uhka.

Ei se kansanedustaja tiedä todellakaan, oletko Sinä äänestänyt häntä vai et.

Analogiassasi on toinenkin virhe. Suomessa voidaan kyllä hyvällä omalla tunnolla puhua omasta kansanedustajasta. Tosin kuin Ruotsissa jossa puolue valitsee pitkiltä listoilta (omasta katsantokannastaan katsoen) parhaimmat brown-noserit, Suomessa järjestelmä perustuu henkilövaaliin - jossa toki puolue tai vaaliliitto on kokoavana ja jakavana tekijänä.
  
  11. joulukuuta 2008 10:28:46

Nimi : M.K.Korpela
  
Viesti : Kello 10:15 , nimiä n 9500.

Yksi psykologinen muuri murtuu tunnin sisällä: kun allekirjoittajia on yli 10 000 adressi muuttuu lopullisesti sellaiseksi jonka voi allekirjoittaa kuka tahansa. Jotkut ovat tähän saakka epäröieet adressia "hörhönä" mutta 10 000 jälkeen pidäkkeet loppuu.
  
  11. joulukuuta 2008 10:28:54

Nimi : Junakohtaus
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : JMK,

Iso Käsi ripeydestä ja tehokkuudesta.
  
  11. joulukuuta 2008 10:29:56

Nimi : Enrico
  
Viesti : reino: :D Pelastit päiväni.

Hei, miksi nuo allekirjoituksen määrät heittelee sadoilla?
9315
9429
ja
9193

Allekirjoitusten viimeisin id 9382.
  
  11. joulukuuta 2008 10:30:06

Nimi : cutter
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Onnea Vaasa!

Vaasan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta eilen. Toiminta alkaa parhaassa tapauksessa jo alkuvuonna.

Vaasan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus aloittanee uudelleen toimintansa jo ensi vuoden helmikuussa.

Suunnitteilla on 150-paikkainen keskus, joka hajasijoitetaan kaupungin vuokra-asuntoihin.

Vaasan edellinen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus lopetettiin pari vuotta sitten.

Kaupunki ehti jo kertaalleen tyrmätä vastaanottokeskuksen perustamisen.

Sen jälkeen SPR suunnitteli ryhtyvänsä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen ylläpitäjäksi. Nyt kaupungin mieli on muuttunut.

-Katsottiin paremmaksi vaihtoehdoksi, että kaupunki on vastaanottokeskuksen ylläpitäjä. Kaupungilla on siihen pitkä kokemus ja tietoa. Kaupunki vastaa myös turvapaikanhakijlille järjestettävistä oheispalveluista, sanoo sosiaalijohtaja Juha Karvala.

lähde YLE, pohjanmaan uutiset.
Mites näistä uusista keskuksista saa kuulla nykyään niin kovin usein.
  
  11. joulukuuta 2008 10:31:11

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Texas/HS:
"Lakiehdotus on jätetty 12.6 käsittelyyn ja ollut eduskunnan sivuilla luettavissa kesäkuusta lähtien- miksi kaikki heräävät vasta nyt?"

Keskivertoa koulutetummallekin tallaajalle se lakiteksti perusteluineen on aivan käsittämätöntä munkkilatinaa. Ei sen vaikutuksia voi kuin arvailla ilman asiantuntijaa. En tiedä on esim. perussuomalaisilla omaa lakimiestä selvittämässä lakien vaikutuksia vai tulevatko kaikki uudet lait eduskuntaryhmille jonkun ministeriön lakimiehen saatesanoilla. Lakiasiantuntijoille olisi kovasti käyttöä, sellaiset voisivat ilmoittautua.

---

Sinne adressi.comiin on ilmestynyt "Halla-aho PS-puheenjohtajaksi"-adressi. Kuka lie laittanut ja millä lie motiivilla. Kaikki varmaan ymmärtävät miksi tuohon ja siiihen "Eroa Astrid Thors"-adressiin EI pidä laittaa nimeä. Tarvitseeko joku rautalankaa?
  
  11. joulukuuta 2008 10:37:17

Nimi : ocean
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Enrico todennäköisesti sieltä poistetaan aina välillä ns. asiattomat allekirjoitukset.
  
  11. joulukuuta 2008 10:38:36

Nimi : J. Mäki-Ketelä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kysyit: Hei, miksi nuo allekirjoituksen määrät heittelee sadoilla?
9315
9429
ja
9193

Allekirjoitusten viimeisin id 9382.


En nyt ihan ymmärtänyt kysymystäsi, mutta liittyiskö tähän (adressit.com – tiedotus)

Huom. Nimen vieressä oleva numero kertoo allekirjoituksen id-numeron, mikä ei muutu, vaikka allekirjoituksia poistettaisiin välistä. Tämän johdosta, jos nimiä on poistettu allekirjoittajalistasta, niin viimeisimpien allekirjoittajien id-numero voi olla suurempi kuin adressin nimimäärä. Tätä ongelmaa ei ole tulostettavassa nimilistassa.


*****

Eli määrä ei täsmää, koska Mengele ja Hitler ovat jo kuolleet (toivottavasti) ja heidän nimensä on poistettu listalta.

Ylläpitäjä
  
  11. joulukuuta 2008 10:42:38

Nimi : Mamuttajat ovat syöpä suomalaisessa yhteiskunnassa
  
Viesti : MAMUTTAJA Päivi Sinkkonen JOHTAMAAN TAMPEREEN VIHREITÄ

Kuvassa
http://www.uta.fi/utain/2005k/3/kuvat/18020.jpg

Päivi Sinkkonen johtamaan Tampereen vihreitä

Tampereen vihreiden syyskokous valitsi eilen kunnallisjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi Päivi Sinkkosen väistyvän puheenjohtajan Olli-Poika Parviaisen tilalle.

46-vuotias Sinkkonen on vetänyt viisi vuotta Tampereen rasismin ja muukalaispelon vastaista Rasmus-verkostoa ja toimii edelleen Pirkanmaan rasismin vastaisen työn tuki ry:n puheenjohtajana. Sinkkonen työskentelee Tampereen kaupungin projektisuunnittelijana työstäen kaupungille lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn toimintamallia. Tampereen vihreiden puheenjohtajana hän aloittaa vuoden 2009 alussa.

- Tulevan vuoden haasteena on uuden valtuustokauden alkaminen ja kunnallisvaaleissa saavutetun vihreän aallon jatkaminen, sanoo Sinkkonen alkavasta puheenjohtajakaudestaan.

http://www.radio957.fi/?area=uutiset&iidee=7000000000020308

Ei hyvältä näytä.
  
  11. joulukuuta 2008 10:43:29

Nimi : J. Mäki-Ketelä
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Kiitos, "Simo Hovari". Minäpä taidankin tietää, kuka olet... Kuinka aamulla keskustelemamme juttu etenee?
  
  11. joulukuuta 2008 10:44:18

Nimi : P
  
Viesti : "
Maahanmuuttajat mm. Karl Fazer ja Enzo Gutzeit ovat rikastuttaneet Suomea. "


A-luokan trollaamista ;)
  
  11. joulukuuta 2008 10:53:43

Nimi : Jack
  
Viesti : Tästä ajatuksesta eivät ehkä kaikki pidä, enkä ole itsekään miettinyt asiaa loppuun asti. Joka tapauksessa mielessäni on käynyt ajatus, että olipa maahanmuuttolainsäädäntö millainen tahansa, aina on olemassa harvinaisia yksittäistapauksia, jotka sopivat huonosti valmiisiin kuvioihin. Tällaisia tapauksia varten voisi mielestäni olla olemassa jonkinlainen viisaiden miesten neuvosto, joka ottaisi käsiteltäväkseen näitä tapauksia. Tarkoitan sellaista tilannetta, jossa lopputulos muuten olisi jonkun yksilön kannalta epäinhimillinen. Sellaista lakia on nimittäin lähes mahdotonta tehdä, joka ottaisi huomioon kaikki mahdolliset inhimilliset tilanteet ja vaihtoehdot.

Käytännön esimerkki epäinhimillisestä tilanteesta voisi olla esimerkiksi sellainen, jossa 12-vuotiasta suomalaispoikaa oltaisiin karkottamassa jonnekin kauas Siperiaan sillä perusteella, että tämän pojan kansalaisuudessa tai papereissa on jotain sellaista, jonka perusteella hänet on lain mukaan pakko sijoittaa osastoon "maasta karkotettavat". Tai ei kyseessä tarvitse olla 12-vuotias poika. Karkotettava voi olla yhtä hyvin täydellistä suomea puhuva ja muuten yhteiskuntaan integroitunut ei-kansalainen (esimerkiksi eräs tunnettu Neuvostoliitossa syntynyt Vera).

Viisaiden miesten tai naisten neuvosto siis käsittelisi tapaukset, joista uhkaa muodostua inhimillinen tragedia. Tapauksia ei välttämättä olisi kuin muutama vuodessa, joten maahanmuuton kannalta niillä ei olisi suurta merkitystä.

Itse en pidä kovin merkittävänä asiana sellaisten ihmisten maahanmuuttoa, jotka eivät ole enää "lisääntymisiässä". Totta kai heistä aiheutuu kustannuksia, mutta ne jäävät usein lyhytaikaisiksi. Jokin aika sitten kohistiin esimerkiksi jonkin "kosovolaismummon" karkotuksesta. Kokonaistilanteen kannalta tuollaiset karkotukset ovat turhia, koska tuollainen mummo poistuisi joka tapauksessa varsin pian väestötilastoista luonnollisella tavalla.

Länsimais-kristillisiin arvoihin kuuluu tietynlainen inhimillisyys ja vapaus ja oikeudenmukaisuus ja yksilön oikeuksien kunnioittaminen. Jos näitä arvoja puolustetaan maahanmuuttajien edustamia karkeampia arvoja vastaan luopumalla itse näistä arvoista - kuka silloin onkaan voittanut?
  
  11. joulukuuta 2008 10:54:52

Nimi : Enrico
  
Viesti : Ilmaisen itseäni nähtävästi erinomaisen epäselvästi. :D

Nyt näyttäisi olevan kaikki kunnossa. Hetkellinen vika oli joko koulun koneessa tai minun päässäni.

Juha Mäki-Ketelälle valtavan suuret kiitokset jo tässä vaiheessa. Hommaa ei pysäytä enää mikään.
  
  11. joulukuuta 2008 10:57:17

Nimi : mikko
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Kun pakolaisilla on omat järjestöt jotka antavat lausuntoja kaikenmaailman lakiesityksista ynnä muista niin miksi ei voisi olla tavallaan näiden "vastainen" yhdistys joka myös antaa lausuntoja?
Tosin ongelmana voisi olla riittävä uskottavuus ja miten se saavutetaan on taas aina toinen tarina.
  
  11. joulukuuta 2008 10:58:33

Nimi : J. Mäki-Ketelä
  
Viesti : Kirjoitit: "Pravda antoi ymmärtää, että lakitekstin muutokset ovat huomenna valmiit ja ne käsitellään valiokunnassa. Mainitut muutokset ovat täysin stilistisiä ja pelkkää hämäystä"

Tällaisen stilisointikikkailun tarkoitus on vain ja ainoastaan rauhoittaa vaalikarjaa, ja saada meidät lopettamaan tämä kampanjointi.

Mielestäni tämmöisen kusetusyrityksen ainoa vaikutus voi vain olla, että tuplaamme rummutuksen. Ei perskeles, triplataan saman tien!

Kohta lähtee meiliä Jylland-Posteniin
  
  11. joulukuuta 2008 11:00:39

Nimi : P
  
Viesti : "Vuosia kestäneen AP-areenassa kestäneen "nettirassistin" urani aikana olen nyt pystynyt avaamaan suomen sijoittajayhteisön silmät monikulttuurisuuden turmiollisuuden suhteen eräiden muiden avustaessa (Old Fly, Stephen Fuhcs, Henkka). "

Joo tuolla joskus vuosikymmenen alussa taisi alkaa omakin kääntymykseni aivopestystä kohti kirkasta Scriptaa resitoivaa netsiyttä ;)

Hölläsin AP:lta sinne taannoin ilmestyneen järjettömän ja satumanvaraisen sensuurin vuoksi. Vieläkös moinen pelleily on voimissaan?
  
  11. joulukuuta 2008 11:03:08

Nimi : reino
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/Maahanmuuttovirasto+Onpa+omituinen+ulkomaalaislaki/119495

Joko tämä oli? Joko tämä oli?! Kova nousu!!!

Jorma Vuorio on äijä!
  
  11. joulukuuta 2008 11:04:28

Nimi : P
  
Viesti : "
Mode painuu himaan klo 24.00, viimeinen viesti kaikissa keskusteluissa on aina ah, niin mamumyönteinen. Aina. Levikin lasku senkun jatkaa laskuaan. Olisiko -10% tälle vuodelle? Viime vuoden -3.6% oli jo valtakunnan kärjessä. Tuolta pohjalta -6% vähintään. Vieläkö Marteliukselle on töitä?"

Vinkki Erkolle. Siis jos levikin laskeminen ei ole toimitustoiminnan tavoite? Kannattaisi luopua lapsellisesta propagoimisesta ja ihmisten neuvomisesta "oikeisiin hyvien puolella oleviin mielipiteisiin" toimittajien toimesta. Voisitte kokeilla ihan sellaista perinteistä puolueetonta tiedonvälittämistä? Voisi tehdä eetvarttia levikille?
  
  11. joulukuuta 2008 11:06:47

Nimi : Debatoija
  
Viesti : Vuoteen 2004 tai jotain AP palsta oli mahtava. Sitten tasaantumisvaihe ja taantuminen alkoi pari vuotta sitten. Siis sananvapauden ja kaiken muun suhteen. Ei se enää ole niin hyvä kuin silloin. Ei läheskään. Mutta pohjatyö tuli tehtyä niin, vakaumuksella.
  
  11. joulukuuta 2008 11:07:09

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimi : Jack

"Viesti : Tästä ajatuksesta eivät ehkä kaikki pidä, enkä ole itsekään miettinyt asiaa loppuun asti. Joka tapauksessa mielessäni on käynyt ajatus, että olipa maahanmuuttolainsäädäntö millainen tahansa, aina on olemassa harvinaisia yksittäistapauksia, jotka sopivat huonosti valmiisiin kuvioihin. Tällaisia tapauksia varten voisi mielestäni olla olemassa jonkinlainen viisaiden miesten neuvosto, joka ottaisi käsiteltäväkseen näitä tapauksia. Tarkoitan sellaista tilannetta, jossa lopputulos muuten olisi jonkun yksilön kannalta epäinhimillinen. Sellaista lakia on nimittäin lähes mahdotonta tehdä, joka ottaisi huomioon kaikki mahdolliset inhimilliset tilanteet ja vaihtoehdot.

Käytännön esimerkki epäinhimillisestä tilanteesta voisi olla esimerkiksi sellainen, jossa 12-vuotiasta suomalaispoikaa oltaisiin karkottamassa jonnekin kauas Siperiaan sillä perusteella, että tämän pojan kansalaisuudessa tai papereissa on jotain sellaista, jonka perusteella hänet on lain mukaan pakko sijoittaa osastoon "maasta karkotettavat". Tai ei kyseessä tarvitse olla 12-vuotias poika. Karkotettava voi olla yhtä hyvin täydellistä suomea puhuva ja muuten yhteiskuntaan integroitunut ei-kansalainen (esimerkiksi eräs tunnettu Neuvostoliitossa syntynyt Vera).

Viisaiden miesten tai naisten neuvosto siis käsittelisi tapaukset, joista uhkaa muodostua inhimillinen tragedia. Tapauksia ei välttämättä olisi kuin muutama vuodessa, joten maahanmuuton kannalta niillä ei olisi suurta merkitystä.

Itse en pidä kovin merkittävänä asiana sellaisten ihmisten maahanmuuttoa, jotka eivät ole enää "lisääntymisiässä". Totta kai heistä aiheutuu kustannuksia, mutta ne jäävät usein lyhytaikaisiksi. Jokin aika sitten kohistiin esimerkiksi jonkin "kosovolaismummon" karkotuksesta. Kokonaistilanteen kannalta tuollaiset karkotukset ovat turhia, koska tuollainen mummo poistuisi joka tapauksessa varsin pian väestötilastoista luonnollisella tavalla.

Länsimais-kristillisiin arvoihin kuuluu tietynlainen inhimillisyys ja vapaus ja oikeudenmukaisuus ja yksilön oikeuksien kunnioittaminen. Jos näitä arvoja puolustetaan maahanmuuttajien edustamia karkeampia arvoja vastaan luopumalla itse näistä arvoista - kuka silloin onkaan voittanut? "


Tuo kaikki varmasti on hyvää kaunista ja kristillistä mutta meillä on ne omat läheisemme joiden huolto käy koko ajan vaikeammaksi resurssien kuormittuessa. Tässä itsekin voi joutua sellaiseen tilanteeseen että apua tarvitsee. Nyt kun tämä ulkomaalisten hyysäys nielee valtavavia summia rahaa enemmän ja enemmän niin johonkin on raja laitettava. Meillä ei ole vieläkään sitä runsaudensarvea. Laman tullessa niukkuuta ruvetaan jakamaan ja ensimmäisenä leikkauskohteena pitäisi olla juuri ne, joilla ei ole syntyperäistä oikeutta etuuksiin. Oli tämä miten raadollista tahansa. Omat ensin sitten muut.

Toisekseen monet tulijat ovat oppineet olemaan vaateliaita ja röyhkeitä. Kaikenlaisia kulturelleja erikoisetuja vaaditaan miettimättä kuka ne kustantaa. Sille tulee laittaa selkeästi piste oli aika mikä hyvänsä.

  
  11. joulukuuta 2008 11:07:42

Nimi : Heja Sverige!
  
Viesti : Adelphille: hyvää käännöstyötä, parani huomattavasti omastani på svenska :)Katsoin kuitenkin eduskunnan kotisivuilta virallistet käännökset Thorsin tittelille ja hallintovaliokunnalle:

Hallintovaliokunta = Administration Committee

Thors = Minister of Immigration and European Affairs
  
  11. joulukuuta 2008 11:08:48


guestbook © freebok.net