8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 106001-106025

Nimi : M
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Kirjoitin aikaisemmin hallintovaliokunnan jäsenille, jotka käsittelevät lakiesitystä. Lisäksi olen kirjoittanut uutisvihjeen aluelehdelle ja kokoomuslaiselle kansanedustajalle idealla, että ei ainakaan vahingossa äänestä esityksen puolesta, vaikka hän kuuluukin hallituspuolueen eduskuntaryhmään.
  
  10. joulukuuta 2008 14:45:37

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mielenosoitus takaisi ainakin iltapäivälehtien huomion. YLE:stä ja hesarista en olisi yhtä varma. Mutta onko lain vastustajat sitä banderolliporukkaa jolla on halua ja aikaa riekkua kaduilla? Suuri yleisö saattaa herätä vasta sitten kun lain vaikutukset alkavat näkyä käytännössä.
  
  10. joulukuuta 2008 14:46:27

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku:

"Minulle on tärkeintä että saan elää perheineni rauhassa valtiossa, jonka nuhteeton kansalainen olen käsittääkseni ollut koko lapsuuteni ja aikuisikäni, maksanut veroni, suorittanut asevelvollisuuteni ja muutkin velvoitteeni valtiota ja yhteiskuntaa kohtaan."

Tätä minäkin henkilökohtaisesti toivon. toivon myöskin että tulevaisuudessa minun ei tarvitse muuttaa aidatulle asuma-alueelle tai luopua suvaitsevaisuuden nimissä asioista joita pidän tärkeänä (esim, perinteiset juhlat kouluissa) tai valita uimahalliani lauantaina sen mukaan mihin etninen tai uskonnollinen taustani minut oikeuttaa. edellä mainitut rimanalitukset ovat ainakin Helsingissä jo osittain toteutuneet.

Toivottavasti perheesi saa olla rauhassa ja toivottavasti Suomi pysyy paikkana jossa on turvallista elää suomalaista elämää tulevaisuudessakin.
  
  10. joulukuuta 2008 14:46:29

Nimi : Zngr
  
Viesti : Ulkosuomalainen: kyllä me tiedetään se oikein hyvin. älä huoli. Halla-aho ja "maahamuuttokriittiset" on lähinnä lehdistössä ja ihmisten omilla ennakkoluuloille yleistetty ihan muunlaisiksi, kuin he oikeasti ovat.

Aika monet, jotka tänne kirjoittavat, ovat muita kuin "kiljuskinejä", käyvät töissä, elävät isoissa kaupungeissa jne. Itse näen joka päivä kovasti työtätekeviä maahanmuuttajia kun menen töihin, ja työpaikalla ulkomaalaisia onkin sitten puolet työkavereista.

Don't worry. Jollain pienillä paikkakunnilla esiintyy varmasti sitä ihan oikeaa rasismia, haukutaan mutiaseksi kassalla, mutta pitänee muistaa, että minä uutena pääkaupunkiseutulaisena olen vastaavissa pikkupitäjissä saanut nyrkistä nenääni koska olen "Helsingin herra" tai "muka kova jätkä kun tulee etelästä". Olen joutunut entisessä kotikaupungissani tappeluun parikin kertaa sen jälkeen kun muutin pois, koska olin ns. vihollinen suurkaupungistaa joo. Tuppukylissä täällä vihataan, niinkuin muuallakin maailmassa, tasapuolisesti kaikkia.
  
  10. joulukuuta 2008 14:47:30

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Nimiä ropisee adressiin melko hurjalla vauhdilla.
  
  10. joulukuuta 2008 14:48:57

Nimi : Henri K
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Windi: Minä en ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut mielenosoituksista. Jotenkin yhdistän mielenosoitukset aina "ääriaineksiin" ja "kettutyttöihin". Mielestäni keskustelemalla ja hyvällä argumentoinnilla ja tosiaisoiden esilletuomisella saadaan aikaan paljon vaikuttavampaa asian esilletuontia kuin mölyävänä jenginä banderolleineen.

Tosin, minusta ei kannata ottaa mallia hyvänä kirjoittajana koska en sitä todellakaan ole!
  
  10. joulukuuta 2008 14:49:10

Nimi : Leopold
  
Viesti : "Mielenosoitus takaisi ainakin iltapäivälehtien huomion. YLE:stä ja hesarista en olisi yhtä varma. Mutta onko lain vastustajat sitä banderolliporukkaa jolla on halua ja aikaa riekkua kaduilla? Suuri yleisö saattaa herätä vasta sitten kun lain vaikutukset alkavat näkyä käytännössä."

Niin, ja jos osallistumismäärä olisikin syystä tai toisesta vähäinen, kääntyisi mielenosoitus itseään vastaan.

Kyllä se tiedetään, miten ihmiset suhtautuvat johonkin neljän kommunistin järjestämään mielenosoitukseen.

Tarkoitan siis sitä, että mielenosoitusta ei ole syytä järjestää, ellei väkeä oikeasti saada liikkeelle. Itse olen kyllä mukana koska vain. :-)
  
  10. joulukuuta 2008 14:49:53

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mokun toive Suomesta turvallisena maana jatkossakin yhdistää meitä. Keinoista päästä siihen tavoitteeseen saatamme olla eri mieltä.
  
  10. joulukuuta 2008 14:51:35

Nimi : Tosi
  
Viesti : Nimiä ropisee adressiin melko hurjalla vauhdilla.

Niin tekee, mutta vaikuttaako se asiaan?
  
  10. joulukuuta 2008 14:53:00

Nimi : Musta Leski
  
Viesti : Onneksi ropisee vaikka keskusteluosiossa "pelotellaan" Supoilla ja tietysti "millään ei ole vaikutusta"-heitoilla. Kyllä on suomenmaassa asiat hyvin jos Supolla ei ole parempaa tekemistä kuin tutkailla rillit huurussa nimensä adressiin kirjoittavaa akkaa (minä esim.).

En myöskään kannata sitä, ettei mitään yritä tehdä vaikka sillä ei lopputulokseen olisikaan vaikutusta.
  
  10. joulukuuta 2008 14:53:36

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Onkohan monikin jo lähettänyt meiliä/linkin addressiin hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajille? Ajattelin tiedoksi-tyyppistä viestiä, mutta en halua spämmätä...
  
  10. joulukuuta 2008 14:54:03

Nimi : Leopold
  
Viesti : Pasi Louhivuoren kommentti adressin keskustelussa oli hämärä.

Itse olen saanut tänään jo parikymmentä vastausta kansanedustajilta sähköpostiini. Yksi kansanedustaja jopa soitti minulle asian tiimoilta, mikä oli erittäin mielenkiintoista, sillä en ilmoittanut puhelinnumeroani sähköpostissa. Hän olisi siis itse etsinyt numeroni käsiinsä. Ja Louhivuoren mukaan kansanedustajien lähestyminen olisi jotenkin turhaa... Pah!
  
  10. joulukuuta 2008 14:56:18

Nimi : Zngr
  
Viesti : Leopold: On tosiaan syytä havaita, omien ja muiden saamien vastausten myötä, etteivät monet kansanedustajat ole vielä tässä vaiheessa juuri lainkaan tutustuneet Thorsin aloitteeseen.

Sama kutina. Tämä esitys piti varmaan ajaa ikäänkuin ohimennen läpi, niinkuin moni muukin esitys, sillä perusteella että saadaan Suomen "ulkomaalaislaki yhdenmukaistettua EU-direktiivien kanssa" tjsp. Tuota dokumenttia tuskin jaksaa moni kansanedustaja kahlata läpi jos elää siinä uskossa ettei sisältö poikkea juurikaan edellisestä. Mitä nyt joku nimike vähän muuttuu. Äänestän samaa kuin muutkin puolueen edustajat!

Siihen päälle vielä pari hysteeristä puheenvuoroa Sinnemäeltä ja Sirnöltä, ja jotain EU-höpötyksia kun asia ei edes suuremmin kiinnosta niin peli on selvä.
  
  10. joulukuuta 2008 14:57:07

Nimi : ElinaElina
  
Viesti : Lähetin tämän:

Ministeri Astrid Thors

"hän tahtoi nimensä tähtiin
hän halusi olla kuolematon
mutta silloin ennen tähdenlentoa
pakko kuolla on

enää silmästä silmään
hän ei pysty ketään katsomaan
hän kai kuolisi häpeästä
ilman aurinkolasejaan"

  
  10. joulukuuta 2008 14:57:54

Nimi : Zngr
  
Viesti : Leopold: minkälaisen super-yhteenoton olet pistänyt kun saat noin aktiivisesti palautetta?

Nostan hattua.

Kolme kertaa. Good job.
  
  10. joulukuuta 2008 14:58:10

Nimi : kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä
  
Viesti : Jussi, viitaten uusimpaasi. Tässä suomalaisessa ulkomaalaislakikehyksessä on kiinnostavaa panna merkille myös Euroopan unionin tasolla tapahtuva osin päinvastainen kehityskulku (sen lisäksi, että yksittäiset jäsenmaat rajoittavat maahanmuuttoa). Komissiohan on vasta esittänyt ehdotuksen turvapaikanhakijoiden vastaanotto-olosuhteita koskevan direktiivin tarkistamisesta, jolla pyritään mm. "lopettamaan turvapaikkakeinottelu". Samalta pohjalta on tosin myös ehdotettu ns. Dublin II-asetuksen tarkistamista (turvapaikkahakemuksen käsittely tietyssä maassa) sekä erityisen turvapaikka-asioihin keskittyvän viraston perustamista. Se, että EU rakentaa "yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa" eri suuntaan kuin mallioppilasjäsenmaa Suomi, on thorsilaisittainkin jo jännittävää.
  
  10. joulukuuta 2008 14:59:19

Nimi : Mikko Ellilä
Kotisivu : suomalian sanomat
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti :
Helsingin Sanomien päätoimittajasta ja lehden ideologisuudesta:

http://poropoliisi.blogspot.com/Hyvät naiset ja herrat, voimme nukkua yömme täysin rauhassa, kun tiedämme että sananvapauden turvana on näin hyvä ja luotettava ihminen.

Leikki sikseen. Virkkunen luotettavuus sananvapauden puolestapuhujana on rinnastettavissa hämähäkkiin, joka tarjoaa kärpäselle yösijaa verkossaan. Ratsatan nyt lainahevosella, mutta nimimerkki "kokoliha" kommentoi juttua vieraskirjassa niin hyvin, ettei pyörää kannata keksiä enää uudestaan.

On sillä Virkkusella ainakin jokin lamppu kattokruunussa vielä hehkumassa: "Lännessä printtilevikit eivät enää nouse, vaan kasvu haetaan netistä."

Ja harvinaisen paljastavia ovat lauseet:

"Uransa kohokohdaksi Virkkunen nimeää Suomen vuoden 1994 EU-ratkaisun, jossa lehti täysin rinnoin pelasi jäsenyyteen pyrkivässä joukkueessa. Hänen mukaansa suurissa kysymyksissä lehden linjan juuri täytyy näkyä kirkkaana.

- Sanomalehdet ovat syntyneet vaikuttamaan, hän muistuttaa.

- Lehden perinteestä kumpuaa kaksi piirrettä: vapaamielisyys ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden korostus. Ne velvoittavat suvaitsevaisuuteen.

Kysymystä suuren lehden päätoimittajan makeasta vallasta Virkkunen lähestyy toista kautta.

- Enemmän kuin makeutta mietin sitä, että osaisi huolehtia ja kantaa vastuuta oikeiden asioiden mahdollisimman hyvästä esille nostosta.

- Kieltämättä tehtäväni hoito suo herkullisen tilaisuuden aidosti vaikuttaa yhteiskuntaan, päätoimittaja toteaa juttutuokion päätteeksi Sanomatalon työhuoneessaan. On jo kiire kokoukseen.

Ainakin kaikilla niillä, jotka kyseistä pökellyskokoelmaa jostakin ihmeen syystä vielä tilaavat, olisi mielestäni tämänkin haastattelun perusteella oikeus nyt tietää täsmällisesti kyseisen lehden agenda, ts:

1) Mitkä ovat tämän hetken Suuret Kysymykset?
2) Mikä on lehden kirkas linja kohdan 1) Suurissa Kysymyksissä?
3) Perustelut sille, miksi kyseinen, kirkas linja on päätetty valita?
4) Mikä on tällä hetkellä se joukkue, jonka puolella lehti täysin rinnoin pelaa?
5) Mitkä ovat ne oikeat asiat, joiden mahdollisimman hyvästä esille nostosta Virkkusen mielestä Pravdan pitäisi erityisesti huolehtia ja kantaa vastuuta?
6) Kuka tarkalleen ottaen määrittelee sen, mitkä asiat kuuluvat kohdan 2) oikeisiin asioihin?
7) Palveliko esimerkiksi Kari Suomalaisen sarjakuvien lopettaminen näitä oikeita asioita?

Niin paljon hyviä kysymyksiä, niin vähän hyviä vastauksia.


  
  10. joulukuuta 2008 14:59:19

Nimi : Henri K
  
Viesti : Jos ja kun tämä hulluus kaatuu, niin mitenhän mahtaa käydä tulevaisuudessa näille erilaisille lakimuutoksille? Eiköhän Brax onnistu ajamaan läpi lakimuutoksen-joka-estää-lakimuutosten-julkaisun-ennen-kuin-laki-on-muutettu.
  
  10. joulukuuta 2008 14:59:53

Nimi : ämpee
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Juha Mäki-Ketelä tekstissäsi on kaiketi tahaton virhe, kohdan 6 jälkeen:

"Thorsin ideoimaa ulkomaalaislakia vastustavan adressin allekirjoitti 36 ensimmäisen tunnin aikana noin 3000 suomalaista. Tällä hetkellä allekirjoituksia on X kappaletta. Allekirjoituksia tulee adressiin edelleen tasaisena virtana, noin viisi (5) kappaletta tunnissa.

Pitäisi kaiketi olla minuutissa ainakin numeroista päätellen ??
  
  10. joulukuuta 2008 15:03:26

Nimi : Alumiinitaivas
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Lähti yksi lyhyt ja asiallinen maili kansanedustajalle ja toinen valtionvarainministerille.

Mokulle, jos vielä tätä luet: ymmärrän huolesi. Toivottavasti ymmärrät, että meitä maahanmuuttokriittisiäkin löytyy moneen junaan ja suurin osa on ihan jotain muuta kuin öykkäreitä.

Olen pahoillani vaimosi kokeman kohtelun puolesta. Halla-ahon esittämä kritiikki on silti perusteltua, sillä uskon meidän kaikkien intresseissä olevan, että rasismi on Suomessa jatkossakin marginaali-ilmiö. Hyssyttely olisi vain varmistanut että ongelma olisi levinnyt; mätäpaiseet on puhkaistava ennen kuin tulehdus leviää ja muuttuu krooniseksi, vaikka paiseesta valuisikin vähän inhaa visvaa.

Ulkosuomalaiselle: huoli pois, uskon että täällä ymmärretään keskimääräistä paljon paremmin se, että ulkomaalaisilla on eroja ja että ihmiset ovat yksilöitä.
  
  10. joulukuuta 2008 15:03:45

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Noita vahinkoja ja työtapaturmia on Eduskunalle sattunut aiemminkin kun edustajat eivät hoida hommiaan eli tutustuisivat lakiesityksiin ennen äänestystä Suuressa Salissa.

Tällä lailla on niin kauaskantoiset seuraukset että siitän on keskusteltava pitkään siellä Pääkallonpaikalla.
  
  10. joulukuuta 2008 15:03:54

Nimi : Zngr
Kotisivu : Thorsin ulkomaalaislakiesitys sai kansan tuomion
  
Viesti : "Aamulehti uutisoi 6.12 Astrid Thorsin tekemän muutosehdotuksen ulkomaalaislakiin.

Uutinen sai aikaan kommenttivyöryn, joista ylivoimaisesti suurin osa tuomitsi esityksen. Nyt Thorsin lakiesitystä vastustava adressi on kerännyt kahdessa päivässä yli 2700 allekirjoitusta adressit.com -sivustolla."

Tämä meni ohi minulta. Erinomaista, aamulehti.


http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/Thorsin+ulkomaalaislakiesitys+sai+kansan+tuomion/119305
  
  10. joulukuuta 2008 15:04:02

Nimi : Leopold
  
Viesti : Zngr: Ihan vain sellaisen asiallisen viestin, jossa esitin pari Thorsin aloitteen ongelmakohtaa, pyysin vastaanottajaa tutustumaan tarkasti aloitteeseen ja pyrkimään edistämään aiheesta käytävää julkista keskustelua. Tuo kerrottuna luvulla 199 (yhdelle asianomaiselle ministerille jouduin kielioppisyistä kirjoittamaan hieman modatun viestin). Ilmoitin myös rehdisti, että sama viesti on lähetetty kaikille kansanedustajille puoluekannasta riippumatta.

Esim. Oras Tynkkysen kanssa kävimme jo pientä sähköpostikädenvääntöä, mutta jotenkin en voinut välttyä ajatukselta että puhuimme kumpikin aivan täysin eri asiasta.
  
  10. joulukuuta 2008 15:05:34

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Juha Mäki-Ketelä tekstissäsi on kaiketi tahaton virhe, kohdan 6 jälkeen:

"Thorsin ideoimaa ulkomaalaislakia vastustavan adressin allekirjoitti 36 ensimmäisen tunnin aikana noin 3000 suomalaista. Tällä hetkellä allekirjoituksia on X kappaletta. Allekirjoituksia tulee adressiin edelleen tasaisena virtana, noin viisi (5) kappaletta tunnissa.

Pitäisi kaiketi olla minuutissa ainakin numeroista päätellen ??"


Tosi on. Joka päivityksellä numerot pyörähtävät monella yksiköllä ylöspäin.
  
  10. joulukuuta 2008 15:07:53

Nimi : Jukka Karén
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nyt keksin viimein edes yhden järkevän motiivin Tante-Astridin toiminnalle. Jospa hän on saanut lahjusrahaa ihmisten salakuljettajilta?
Silloinhan siinä olisi mukavasti järkeä (hänen kannaltaan) yrittää ajaa läpi tuollainen laki.
  
  10. joulukuuta 2008 15:09:03


guestbook © freebok.net