8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105926-105950

Nimi : JanneK
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Rasistisesta väkivallasta sen verran, että näkisin Halla-ahon ennemminkin vähentävän, kun lisäävän kyseisiä tekoja. Rasistinen väkivalta kumpuaa loppujen lopuksi turhautumisesta sekä katkeruudesta päättäjiä kohtaan. Pahin skenaario olisi, ettei pakolaispolitiikka muuttuisi tiukemmaksi ja että Suomi ottaisi lisää pakolaisia massiivisella mittasuhteella. Se tulisi herättämään ne kahdensuunnan ihmiset, jotka toivoisivat voivansa vaikuttaa asioihin mm. äänestämällä.
  
  10. joulukuuta 2008 12:33:12

Nimi : Henri K
  
Viesti : http://www.ksml.fi/uutiset/uutisvinkki/

Tuolta tieto ohjautuu myös sisarjulkaisuun savon muaalle..
  
  10. joulukuuta 2008 12:33:31

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jos lähetätte uutisvinkkejä, niin älkää kopioiko valmista pohjaa. On aika läpinäkyvästi organisoitua, jos muistellaan spamanddestroygatea. uutisvinkin lähettäminen on kuitenkin suotavaa, omat lähti jo aamutuimaan.
  
  10. joulukuuta 2008 12:33:57

Nimi : Ulkosuomalainen
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Hei!

I have read about your postings (yeah, I can read Finnish, although I would not call myself a native speaker yet, but if you so wish, I can send this message again in Finnish).

Some questions here to Jussi:

1. I am afraid to say that your stand on immigration and immigrants are not very clear. Are you against:

- Immigrants in general, i.e. all of them without exceptions?
* This includes people like me, who have NO issues and no conflicts whatsoever with the Finnish culture or values, even though I am of non-European background. We are gainfully employed, pay our taxes and beyond, have no criminal records, make no idiotic demands on the system in terms culture, etc.OR
- Are you against problem creators? By problem creators, I refer to *all* those who carry willful disrespect towards their adopted country? This includes immigrants such as, but is not limited to:

- those with a passion for criminal undertakings,
- those who refuse to integrate,
- those who belittle the culture of their adopted country, and
- those who insist upon upholding their cultures even if it clashes with the culture of their adopted country
- those who unnecessarily burden (financially the system with demands to propagate their culture (e.g. immigrants who argue that their native language should be taught to their children in the Finnish schools)?A clear position would be great. Considering the fact that you are a linguist, you would definitely understand the importance of language.

Kind regards.
  
  10. joulukuuta 2008 12:34:06

Nimi : Karvajalka
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Siitä huolimatta että tekeillä on paljon tärkeämpiä asioita, en malta olla kysymättä Mokulta, päteekö hänen Jussilta peräämänsä vastuunkanto Mokuun itseensä? Jos Jussi olisi maahanmuuttokriittisten tekstiensä ansiosta osavastuussa maahanmuuttajiin kohdistuneista suorista rasistisista teoista, niin olisiko Moku itse vastuussa Jussi-kriittisten kommenttiensa takia Jussiin ja hänen perheeseensä kohdistuneesta uhkailusta?

Aamulehden tilaus on muuten ollut kiikun kaakun jo jonkin aikaa, mutta lakimuutoksen esillenosto muutti tilanteen kertaheitolla. Hyvä Aamulehti!
  
  10. joulukuuta 2008 12:34:41

Nimi : Maailmanmies
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Jättiyllätys googlatuimpien suomalaisten listalla

Internetjätti Google on paljastanut Suomen suosituimmat Google-haut. Haetuimpien henkilöiden listalla suurin yllätysnimi on Perussuomalaisten tuleva kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho.


-----------

Ei ainakaan minulle. Jussin blogia olen seurannut jo 2005.

  
  10. joulukuuta 2008 12:36:52

Nimi : Roots
  
Viesti : Scriptan olennaiset kirjoitukset pitäisikin kääntää englanniksi.
  
  10. joulukuuta 2008 12:37:00

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mo: "heh, Varissuon koulun henkilökunnan 45 jäsenestä 20 eli pauttiarallaa 44% erilaisia monikulttuurin vaatimia opettajia."

Katsoin juuri huvikseni vanhan jenkkiläisen kouluni webbisivua. 148 opettajaa (se on iso koulu), joista 7 on "monikulttuurin vaatimia" eli 6 ovat englannin opettajia vieraskielisille ja yksi on ulkomaalasten opiskelijoiden opintoneuvoja. Ja 32% oppilaista ovat sentään ulkomaalaisia, ja 25% puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin englantia. Varissuon koulussa josin jo 2/3 oppilaista ovat maahanmuuttajia.

44% on kyllä aivan mieletön luku. Minua on aina ihmetyttänyt se että Suomessa käytetään hirveitä rahamääriä kaikenlaiseen mokuiluun vaikka maahanmuuttajat varmaan pärjäisivät yhtä hyvin paljon vähemmällä.
  
  10. joulukuuta 2008 12:45:14

Nimi : Moku
  
Viesti : "Käännetäänpä asia toisinpäin:

Käännetään vaan. Toivon kuitenkin että vastaat myös osaltasi tuohon alkuperäiseen kysymykseen tai kommentoit vastausksestasi esittämääni arviotani niiltä osin onko se oikean suuntainen.

Pitäisikö maahanmuuttopolitiikan arvostelu lopettaa sillä perusteella, että joku saattaa sen vuoksi intoutua rasistisiin tekoihin? Siis riippumatta harjoitetun maahanmuuttopolitiikan laajoista seurauksista?"

Ei tietenkään enkä ole moista edes vihjannut. Toisaalta näkisin hyväksi että jokainen tunnistaa myös oman toimintansa seuraukset ja tunnustaa ne. Eli toimintaa tulee arvostella myös seurausten perusteella, ei ainoastaan sen perusteella mikä oli alkuperäinen tarkoitus.

Näin ollen kysmys vastuusta, nimenomaan osittaisesta tausta sellaisesta ja sen mahdollisesta tunnustamisesta ei mielestäni ole kohtuuton.

Väittämäni on että mielipidevaikuttajana sinulla on vastuuta myös siitä lukijakunnasta joka ei ole osannut tekstejäsi tarpeeksi kriittisesti lukea, huolimatta siitä että olet ns "disclaimerin" johdantoon laittanut. Kun ihmisiä provosoidaan on luonnollinen seuraus että joku provosoituu.

  
  10. joulukuuta 2008 12:47:50

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ulkosuomalainen: Aloita vaikka kahdesta viimeisimmästä kirjoituksesta ("Maahanmuuttopolitiikan hahmottelua").

Kysymyksistäsi huomaan, ettet ole juuri tutustunut sanomisiini.
  
  10. joulukuuta 2008 12:48:18

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi viimeisin Thorsin lakiehdotuksesta oli todella hyvä. Siinä tuli kaikki tärkeimmät pointit esille. Sen olisin vielä lisännyt, että ne toimimattomat yhteydet mm. Somaliaan toimivat myös silloin kun vanhaan kotimaahan lähetetään omia lapsia oppimaan kunnon muslimeiksi.

  
  10. joulukuuta 2008 12:49:44

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku: Ok. En voi osoittaa mahdottomaksi sitä, että teksteistäni provosoituna joku haukkuu vaimoasi neekeriksi. En kuitenkaan tiedä, mitä johtopäätöksiä minun tämän perusteella pitäisi tehdä.

Minuun kohdistuvan negatiivisen uutisoinnin vuoksi minut on uhattu tappaa ja lapseni raiskata. Pitäisikö lehtien tämän perusteella lakata kritisoimasta minua?

Vastuullinen ja aiheuttaja eivät aina ole sama asia. Joku tulee hulluksi Paula Koivuniemen laulusta, mutta tämä ei ole Paula Koivuniemen vastuulla. Ellei provokaation ja provosoitumisen välillä ole selkeää syy-yhteyttä, nimenomaan intentio on (vastuun kannalta) tärkeää.
  
  10. joulukuuta 2008 12:52:20

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Heitän aivan lonkalta, että nimim. "Moku" on J.P. Roos. Metsään todennäköisesti menee, mutta sanavalinnat, syytökset ja ajatusten rakenne ovat hyvin samanlaisia. Roosin Usarissa viljelemiä henkilökohtaisuuksia lukuunottamatta.
  
  10. joulukuuta 2008 12:52:52

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Jussi viimeisin Thorsin lakiehdotuksesta oli todella hyvä. Siinä tuli kaikki tärkeimmät pointit esille."

Olisiko sitä seikkaa vielä pitänyt korostaa, ettei Suomella ole muusta Euroopasta poiketen oikeutta sooloiluun maahanmuuttonsa suhteen, Suomi kun voi toimia ovena sinne muuhun Eurooppaan joka juuri nyt pyrkii pistämään niitä ovia kiinni ?
  
  10. joulukuuta 2008 12:55:55

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Joonatan: "Mutta kysymys kuuluukin että MIKSI tästä asiasta on näin suuri lehdistöhiljaisuus? Alan tosiaan epäillä että joku vetää naruja kulissien takana. Ei muuten osaa enää ymmärtää miksi jopa laaja lehdistö on aivan hiljaa kuitenkin huomattavasta lakiesityksestä."

En usko että se on tarkoituksellista. Kaikenlaisia pikku muutoksia ulkomaalaislakiin tulee ainakin kerran vuodessa ja joskus useammin, ja kukaan ei jaksa seurata niitä kaikkia. HE 167/2007:kin äsken meni läpi, eikä kukaan huomannut lehdistössä tai täällä.

HE 167/2007 totetuttaa EU:n tutkijadirektiivia eikä siinä ole mitään pahaa, mutta kun sellaisia pikkukorjauksia on paljon niin lehdistöltä helposti jää huomaamatta että HE 166/2007:ssa halutaan heti antaa jatkuva oleskelulupa "teknisesti esteisille".
  
  10. joulukuuta 2008 12:55:57

Nimi : Pekko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Heitän aivan lonkalta, että nimim. "Moku" on J.P. Roos. Metsään todennäköisesti menee, mutta sanavalinnat, syytökset ja ajatusten rakenne ovat hyvin samanlaisia. Roosin Usarissa viljelemiä henkilökohtaisuuksia lukuunottamatta."

Vaikea uskoa. Mokun puheissa on tuplasti enemmän järkeä.
  
  10. joulukuuta 2008 12:59:08

Nimi : Moku
  
Viesti : "Jos Jussi olisi maahanmuuttokriittisten tekstiensä ansiosta osavastuussa maahanmuuttajiin kohdistuneista suorista rasistisista teoista, niin olisiko Moku itse vastuussa Jussi-kriittisten kommenttiensa takia Jussiin ja hänen perheeseensä kohdistuneesta uhkailusta?"

Jos olisin julistanut Halla-ahon ongelmaksi ja käyttäisin aikani ongelman esittelemiseksi ruotimalla Halla-ahon tekstejä vaikka omassa blogissani jossa esittelisin myös radikaaleja ratkaisuja ongelman ratkaisemiseksi, tunnustaisin vastuuni mikäli joku siltä pohjalta herra halla-ahoa uhkailee. Jos toimisin niin, se olisi luultavasti jopa perimmäinen tarkoitukseni.

Näin en ole kuitenkaan toiminut (kohta joku tietenkin väittää että olen Osmo Soininvaara tai joku muu Halla-ahon arkkivihollisista. Jos joku tästä vieraskirjaan kirjoittamastani kritiikistä saa kimmokkeen uhkailuun niin vastuu on tietenkin myös minun. Toisaalta en käsittääkseni ole sellaista kritiikkiä esittänyt, suomen kansalaisen puolison asemaakin koskien Halla-aho ilmeisesti sai uutta mietittävää.

Jälkimmäinen "kritiikki" on sitten vaan tarkoitettu huomauttamaan että asiat jotka joillekuille ovat mitättömiä sivujuonteita tai jopa vitsailun aiheita tyyliin "vittuile justiina takaisin kassajonossa", eivät olekaan ihan kaikille välttämättä sivu vaan pääasia. Se ei tietenkään voi olla suuremman toiminnan ohjaava tekijä, mutta ei se haittaa vaikka sen sivujuonteenkin olemassaolon rehellisesti tunnustaa.
  
  10. joulukuuta 2008 12:59:57

Nimi : Viljami
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : En malta olla sanomatta Varissuon koulukeskusteluun viitaten, että kun ajelee Liittoistentietä, ja kääntyy valoista Suurpäänkadulle, eli ghettoon, on siinä tienhaarassa musta kyltti, jossa seisoo: Turun Normaalikoulu :) Ilmeisesti ne Turun koulut, joissa rikastusta on vähemmän, ovat Turun Epänormaalikouluja.
Kiitos ja anteeksi.
  
  10. joulukuuta 2008 13:00:50

Nimi : Herja
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "With this, we see the book details two types of personalities: those who are interested mostly in gestalts (classically romantic viewpoints, such as Zen, focused on being "in the moment", and not on rational analysis), and those who need to know details, the inner workings, mechanics (classic viewpoints with application of rational analysis, vis-a-vis motorcycle maintenance) and so on."

Taas on vissiin iskenyt telepaattinen käsky Jussilta tai sitten netsien kollektiivinen tajunta toimii häiriöittä koska itse mietin vähän samaa.

Toisaalta kimmoke saattoi tulla kun luin uusimman SixDegrees-lehden ja siinä oli juttu Vantaan valtuustoon päässeestä mamusta jolla oli ihan fiksuja ajatuksia vaikka lopussa menikin mokumantran resitoimiseksi.

Lehdessä oli sitten myös täysin kritiikitön juttu homeopatiasta. Tuli vain mieleen, että maahanmuutto on suvaitsevaistolle poliittista homeopatiaa. Vaikutuksella ja perusteluilla ei ole niin väliä kunhan tuntuu hyvältä.
  
  10. joulukuuta 2008 13:03:46

Nimi : JP
  
Viesti : Olisiko liian foliohattuista epäillä, että tämä thorsin lakiehdotus on pelkkä provo? Hallitus voisi sitten "laajan vastustuksen" vuoksi perääntyä siitä ja julistaa: "katsokaa! Me olemme näin maahanmuuttokriittisiä. Ei teidän tartte persuja äänestää, äänestäkää meitä"
  
  10. joulukuuta 2008 13:04:20

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku; "Jälkimmäinen "kritiikki" on sitten vaan tarkoitettu huomauttamaan että asiat jotka joillekuille ovat mitättömiä sivujuonteita tai jopa vitsailun aiheita tyyliin "vittuile justiina takaisin kassajonossa", eivät olekaan ihan kaikille välttämättä sivu vaan pääasia."

Eli sinulle on pääasia, että vaimollesi ei vittuilla ja Jussille on pää asia mitä käy Suomen valtiolle. Kumpi asia on tärkeämpi?
  
  10. joulukuuta 2008 13:08:17

Nimi : Matti
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Astrid Thors lentokentällä tuliaisia ruotsista - Göteborgs Rape...
http://farm4.static.flickr.com/3085/309 ... 73.jpg?v=0
  
  10. joulukuuta 2008 13:08:44

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mokulle vielä: Koska ihminen todistetusti voi minkä hyvänsä ärsykkeen nojalla tehdä mitä hyvänsä, en voi sulkea pois sitä, että tekstieni provosoimana joku kettuilee rouvallesi.

En kuitenkaan katso olevani siitä millään tavalla vastuussa, koska en ole pyrkinyt edistämään kenellekään kettuilua.

Olenko vastannut kysymykseesi?

Nimim. ??: Säännöissä kielletään välimerkkien käyttö nimimerkkinä. Ole hyvä ja valitse kunnollinen nimimerkki. Tämä on ainoa ja viimeinen kehotus.
  
  10. joulukuuta 2008 13:11:53

Nimi : Matti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Niin oikea osoite Astridin kuvalle oli:
http://farm4.static.flickr.com/3085/3095291086_54717c0a73.jpg?v=0
  
  10. joulukuuta 2008 13:12:44

Nimi : Sami
Kotisivu : http://www.adressit.com/allekirjoitukset/ulkomaalaislaki/start/2
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Mahtaakohan "käteen" -nimiseltä paikkakunnalta löytyä "rasistit vetäkää" -niminen henkilö?
  
  10. joulukuuta 2008 13:12:59


guestbook © freebok.net