8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105901-105925

Nimi : acc
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti :
Ironmistress kirjoitti:
http://takkirauta.blogspot.com/2008/12/pukki-kaalimaan-vartijana.html
Eurooppa- ja ulkomaalaisasiaministeri Astrid Thors osaa yllättää. Ikävä kyllä yleensä sillä negatiivisella tavalla. Viimeksi sillä, että hän maahantoi nuuskaa Ruotsin-matkalta Suomeen muuhun kuin omaan käyttöön - ja kerskaili asialla julkisesti. Nuuskaa saa tuoda omaan käyttöön, mutta Thors toi sitä jakeluun ystävilleen.

Olisiko tässä tutkintapyynnön paikka.
  
  10. joulukuuta 2008 11:44:52

Nimi : M.K.Korpela
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Kappas , Vihreä Lankankin hermostuu.

http://www.vihrealanka.fi/forum/uusi-ulkomaalaislaki
  
  10. joulukuuta 2008 11:45:19

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kansanedustajien ohella kehottaisin lähestymään lehtiä. Lehdistöllä ei ole varsinaisesti monikulttuurista agendaa vaikka yksittäisillä toimittajilla sellaisia onkin. Nykyisen median perimmäinen agenda on voiton tekeminen. Mitä enemmän lehtiä painostaa kriittisten artikkeleiden tärkeydestä, sitä todennäköisemmin niitä näkee.

Kansanedustajia lukee lehtiartikkelin kansalaispalautetta todennäköisemmin.
  
  10. joulukuuta 2008 11:45:54

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Olisiko tämä oikeansuuntainen tulkinta?"

EI OLE !

Mokulla menee puurot ja vellit sekaisin, niin kuin ne menevät mokuttajilla yleensäkin, silloin kun pitäisi ymmärtää rasismin ja realismin ero heidän suuresti rakastamansa asian yhteydessä.

Mestarin järkevät kirjoitukset päin vastoin vähentävät rasismia, koska erinomaisen selkeinä ne esittävät asiat sellaisina kuin ne todellisuudessa ovat, jättämättä tilaa epämääräisille arvailuille.

Rasismia voitaisiin luonnehtia luulotaudiksi, ja paras lääke siihen on tieto.
  
  10. joulukuuta 2008 11:46:29

Nimi : M.K.Korpela
  
Viesti : Toistetaanpas vielä , jos joku ei vielä oo hereillä ...

Mulla on tekstarissa seuraava teksti viivan alla. Mä toistan tätä niin koitetaan saada muutkin vieraskirjan lukijat mukaan.

___________________________________

Uudesta ulkomaalaislaista EU:n vapaamielisin - allekirjoita adressi vastaan ! Osoite:

http://www.adressit.com/ulkomaalaislaki

LEVITÄ !
  
  10. joulukuuta 2008 11:47:23

Nimi : ??
  
Viesti : "Siinäpä se että useinkaan se ei ihan omalla kustannuksella tapahdu. Tuosta syystä voidaan evätä työttömyysturvakin keneltä hyvänsä."

- No eikös tämän pitäisi riittää? Korvaukset poikki vaan, ja omalla kustannuksella saa edelleen mennä.

En oikein usko, että sossusta saa kohdeavustusta nytkään Somalian-matkailulle.

Tietenkin joidenkin voi olla vaikea ymmärtää, että maahanmuuttajalla voi olla omaa rahaa.
  
  10. joulukuuta 2008 11:47:54

Nimi : P
  
Viesti : "
Jokaiselta väittämältään paikkansa pitämätöntä. Laiton asekauppa koskettaa jengeja ja jengiväkivaltaa. Ilmiötä, joka Suomessa vielä onneksi on hyvin vähäinen. Sosiaalisten verkostojen ulkopuolisilla Auvisella tai Saarella ei olisi ollut kytköksiä laitonta asetta hankkia."

Jos kategorinen asekielto säädetään, käy kuten kävi kieltolain aikana, tai korkean viinaveron aikana. Tai ihan nuuskan kanssa äsken. Kiellon myötä kielletyn tavaran levitysbisnes laajenee jengien ulkopuolelle.

Näin on käynyt Britaniassa kiellon myötä.

Ei ennen kieltolakia ihmisten oletettu hankkivan viinaa rikollisjoukkioilta, mutta kas niin vain se tapahtui ja laajassa mitassa. Kolmen miljoonan asukkaan Suomessa 1 miljoona sai sakot tai tuomion viinan tiimoilta, jota toivat ja levittivät rikolliset.

Asekiellon alla jopa Auvisella että co. olisi ollut mahdollisuus ostaa laiton ja tulivoimaisempi ase.
  
  10. joulukuuta 2008 11:49:02

Nimi : Moku
  
Viesti : "Mokulla menee puurot ja vellit sekaisin, niin kuin ne menevät mokuttajilla yleensäkin, silloin kun pitäisi ymmärtää rasismin ja realismin ero heidän suuresti rakastamansa asian yhteydessä."

Mikähän se on se minun suuresti rakastamani asia johon viittaat?
  
  10. joulukuuta 2008 11:57:49

Nimi : far angst
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Hyysäri ei kertonut riviäkään Nuuskamokusen "Välkommen, veronmaksaja betalar" -laista. Ilmeisesti nuuskatuliaiset olivat paljon tärkeämpi asia.

Mitkä muut merkittävät lehdet tästä vaikenivat? Oliko Aamulehti ainoa rohkea ja vastuunsa tunteva tässä asiassa?
  
  10. joulukuuta 2008 11:58:12

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tarkoitan aseiden vapaalla saatavuudella nykyistä tilannetta. Miten sitä muuttaisit? Kaikki näkyneet ehdotukset ovat kieltoa lukuunottamatta olleet konkretiaa vailla. Vaatimus psykologisesta testistä ylityöllistäisi Suomen psykiatrit, eikä jättäisi haaviinsa Matti Saarta. Osmon tai Vanhasen "ampumaradalle lukkojen taakse" on myös yhtä tyhjän kanssa, logistisesti täysin mahdoton. Suurin osa radoista on metsissä. Poliisien tiukempi kontrolli siihen kenelle aselupia myönnetään on eräänlaista orwellilaista puhetta. Se ei tarkoita itsessään yhtään mitään. Pekka tai Matti osaa ko. tilanteessa käyttäytyä ja puhua asiallisesti, saa poliisin luottamuksen, saa aseen.
Laki ei voi tuntea "olet hörhö tyyppi" perustetta aseluvan eväämiselle, koska tällöin asetetaan ihmisiä eriarvoiseen asemaan lain edessä. Perusteet pitää olla lakiin kirjattuna.
Poliisi ei koulutukseltaan ole kykenevä psykologista arviota tekemään.

Kaikkien hienojen puheiden jälkeen siitä kuinka lakeja halutaan tiukentaa, eikä aseita voida kelle tahansa antaa (jne.) lopputulos olisi kuitenkin se, että juuri mikään ei muuttuisi nykyiseen nähden. Poliisi ei pystyisi erottamaan aseharrastusta aloittavaa nuorta joukkomurhaa suunnittelevasta, aseiden saatavuus olisi hyvin vapaata, nykyisenlaista, jo kaksi joukkomurhaa mahdollistanutta.

Kielto tulee jokatapauksessa, JOS uusia tekoja tapahtuu. Poliisi on todennut, että niitä hyvin todennäköisesti on tulossa. Viisas tekee silloin väistämättömän päätöksen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Ei siinä ole paljoa epäselvää.
  
  10. joulukuuta 2008 11:58:32

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Asekiellon alla jopa Auvisella että co. olisi ollut mahdollisuus ostaa laiton ja tulivoimaisempi ase."

Voitko sinä astua ovesta ulos ja ostaa heroiinia kuinka nopeasti? Entä jos vielä lisäksi et tunne juuri ketään oman perheesi ulkopuolelta, ja olet täysin syrjäytynyt, kuten suurin osa kouluampujista on ollut? Mielestäni väitteesi on sarjaa "minä nyt vain haluan uskoa/väittää asian näin olevan, koska se tukee omaa kantaani, järkiperusteista viis (ethän niitä esitäkään)".

Hieman kuin "Suomeen on tulossa satojatuhansia maahanmuuttajia, ja olisi rakentavampaa keskustella heidän kototumisestaan kuin vastustaa väistämätöntä kehitystä."

Lopetan asekeskustelun osaltani tähän.
  
  10. joulukuuta 2008 12:04:21

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Tuo lehdistön vaikeneminen varsin tärkeästä laista on kyllä aika selvästi tietoista. Hesarin tapauksessa tämä ei yllä enää yhtään. Tuo laki on kuitenkin varsin tärkeä muutos Suomen politiikassa, aiheesta joka kuumentaa ja kiinnostaa huomattavan isoa osaa kansasta. (molempiin suuntiin) Tämä kertoo kyllä jotain kieltä demokratian tilasta Suomessa, kun asioista kuten EU:n perussopimus ja Suomen (ja EU:n) pakolaispolitiikka ei keskustella kansallisella tasolla oikeastaan yhtään.

Itse olen taipuvainen uskomaan myös että Astrid Thorsin nuuskatemppu on tahallinen mediatemppu, jolla hän yrittää viedä huomion muualle itse lakiesityksestä. Kuulostaa absurdilta, ja ei tunnu siltä että ministeri Thors olisi niin laskelmoiva, varsinkin mahdollisella omalla kustannuksellaan. Mutta ei ministeriksi sentään päästä ihan tyhmänä, kyllä tuo voi olla hyvinkin harkittua. Vaikka minusta omituista. Mutta miksi ensinnäkään lehdistö olisi jostain ministerin lentokenttäostoksista saanut tietoa, jollei ministeri ole sitä itse tietoisesti vuotanut, ja miksi tuollainen ministeri yleensäkään ottaisi moisen poliittisen riskin.

Kyllä taas kansaa viedään.

Ihmetyttää silti ettei lehdistö ole reagoinut tuohon ulkomaalaislakiin. Aamulehdeltä todella kunnioitettava teko, ja jopa analyysi oli hyvä, suorastaan edellä meitä nuivisteja.

Mutta kysymys kuuluukin että MIKSI tästä asiasta on näin suuri lehdistöhiljaisuus? Alan tosiaan epäillä että joku vetää naruja kulissien takana. Ei muuten osaa enää ymmärtää miksi jopa laaja lehdistö on aivan hiljaa kuitenkin huomattavasta lakiesityksestä.

  
  10. joulukuuta 2008 12:04:36

Nimi : P
  
Viesti : "Ampumistaitoa ei tietenkään voi pitää yllä kuin tappavat piipussa? Entä mitä ihmeen tekemistä talvisodalla on tämän kanssa? Ei toimi.

Argumentti voi olla vain muodossa: "kannatamme aseiden vapaata saatavuutta, vaikka se pitää uusien koulusurmien todennäköisyyden korkeana, tämän hinnan olemme valmiit maksamaan aseiden vapaasta saatavuudesta"

"me allekirjoittaneet"

Laitatko nimesi alle?"

Mikä ihmeen "vapaa saatavuus"?
Jos nämä tekijät ovat omien kirjoitustensa mukaan hautoneet koulumurhia vuositolkulla ennen niiden toteuttamista, niin aseiden virallisella kieltämisellä lie +-0 vaikutus.

Jos tosiaan jolla kulla on moiseen halu, niin laiton ase, pommi, tee se itse liekinheitin (kuten Saksassa)yms. On pieni ponnistus, kun päämäärä on pakkomielle.

On aika halpahintaista olettaa, että kieltämällä lailliset aseet, joista ei ennen näitä copycat koulusurmia ei ole ollut mainittavaa haittaa / esiintymistä rikostilastoissa huolimatta, siitä että niitä on satojatuhansia on aika halpahintaista ja yksinkertaista pelleilyä.

Syy on kyllä muualla moisissa teoissa, kuin aseessa.

Lupakäytäntöjen noudattaminen lie ratkaisu tähän ongelmaan. Jos poliisi olisi toiminut kuten se alunperin aikoi - perua Kauhajoen ampujan aselupa ja ottaa ase haltuun - siis poliisi kävi häntä etsimässä - systeemi olisi toiminut täysin oikein. Nyt yksi poliisi mies perui ko. toimen ja ..

Mutta jos vaikka ase olisi takavarikoitu, mikään ei takaa sitä, että ko. tekijä ei olisi hankkinut laitonta asetta tai tehnyt teese itse aseen , pommin yms. ja suorittanut lopulta kouluiskun.

Kysehän on tahdosta tappaa toisia koulussa - ase on vain väline - joita saa laittomastikin tai sellaisen voi improvisoida.
  
  10. joulukuuta 2008 12:11:14

Nimi : Sivusta seuraaja
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Ja sitten päivän tiivistetty lehtikatsaus muutamine lainauksineen. Kyseessä pelkkä tämän aamun Kainuun sanomat.
Kajaanista kuuluu kummia:

"
Kajaani irtisanoo pakolaissopimukset

Kajaani irtisanoo sopimukset kiintiöpakolaisten vastaanotosta ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta. Päätös vahvistui kaupunginvaltuustossa eilen äänin 58-8."

Katos vain, samaa asiaahan esitettiin jo aiemmin tänä keväänä, mutta silloin äänestystulos oli jotakuinkin päinvastainen. Silloin esityksen vastustajien joukosta lausuttiin mm. "ei me nyt niin köyhiä olla". Olisiko pari viikkoa sitten uutisoidulla selvitysmiehen hankkimisella lähes konkurssikypsän Kajaanin kaupungin talouden hoitoon tekemistä asian kanssa?

Lehtikatsauksemme jatkuu sivulla A9 otsikolla "Lisää kielikoulutusta ja työtä maahanmuuttajille, paperilla"

"Kaikki puolueet ovat herttaisen yksimielisiä siitä, että Suomi tarvitsee runsaasti lisää työperäistä maahanmuuttoa. Jopa perussuomalaisten Timo Soini myöntää, että tarve lienee pari-kolmekymmentätuhatta. Tämä käy ilmi Alma Median lehtien selvityksestä, jossa kartoitettiin eduskuntapuolueiden linjauksia maahanmuuttoon...

(puhetta maahanmuuttajien tarvitsemista paremmista kielikursseista ja kotoutumisen tehostamisen tärkeydestä ja maahanmuuttajien pääsemisestä töihin)

....Kunnallisvaaleista ja perussuomalaisten vaalivoitosta noussut keskustelu maahanmuutosta pääsi yllättämään suuret puolueet. Se ei ole ollut ykkösasia puolueiden asialistalla. Poliitikot ovat vuosikausia tyytyneet hokemaan mantraa, että Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia, mutta sen pitemmälle asiaa ei ole linjattu. Esimerkiksi keskusta perusti maahanmuuttotyöryhmän vasta tällä vaalikaudella. Puoluekentän keskellä suuret ovat reagoineet jähmeästi, mutta pienemmät ovat olleet vikkelämpiä tarttumaan trendiin. Perussuomalaiset halla-ahoineen ovat laukoneet suoria mielipiteitä maahanmuutosta, vihreät taas ovat jo pitkään profiloituneet maahanmuuttomyönteisenä puolueena.


...

Kritiikille oli tilaa

Perussuomalaisten maahanmuuttokritiikki osui sopivan tyhjään koloon. Internetissä kasvanut keskustellu lävähti yhtäkkiä poliittiselle agendalle. -Perussuomalaset ovat olleet ainoita, jotka ovat uskaltaneet nostaa kissan pöydälle. Vanhat puolueet eivät voi enää karttaa aihetta, puheenjohtaja Timo Soini lataa.

Ja kuinka ollakkaan, uutista on saatu kommentoimaan eri uutisena itse maestro ALI QUASSIM.

"Työpaikka on tärkein maahanmuuttajalle"

"Jos ekonomisti (!!! toim.huom.) Quassim saisi päättää, maahanmuuttajien työllistymistä tuettaisiin nykyistä enemmän, ja heidän työttömyysprosenttinsa olisi samalla tasolla kuin muun väestön."

Eli tarvitsemme ehdottomasti lisää synergian siltoja!

Lehtikatsaus päättyy tähän.

ps. Quassimilla ei ollut kuvassa tällä kertaa lainkaan kravattia.
  
  10. joulukuuta 2008 12:13:43

Nimi : Uuno
  
Viesti : Mites tällainen idea:

Aseenkantolupaan pitäisi suorittaa ajokortin tapainen tutkinto. Kurssilla käytäisiin läpi aseen käsittelyyn liittyvät asiat, lainsäädäntö, yms. tarpeelliset asiat. Tutkinto lisäksi sisältäisi tarvittavat testit hakijan 'pätevyyden' selvittämiseksi. Lisäksi lupa on uusittava esim. 10 vuoden välein (ei tosin näin raskasta menettelyä joka kerta).

Tutkinnon voisi suorittaa armeijassa varusmiespalveluksen yhteydessä tai jos armeijaa ei halua käydä niin siviilissä voisi olla vastaava.

Luulen, että pahimmat hullut (kuten Saari) saataisiin pidettyä ilman asetta tällaisella menettelyllä.
  
  10. joulukuuta 2008 12:14:25

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : Jussi Google-suosikkina!
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : "Internetjätti Google on paljastanut Suomen suosituimmat Google-haut. Haetuimpien henkilöiden listalla suurin yllätysnimi on Perussuomalaisten tuleva kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho.

Halla-ahon nimi on suositumpi Google-haku, kuin ex-ulkoministeri Ilkka Kanerva, miss Suomi Satu Tuomisto tai julkkisnaiset Marika Fingerroos tai Susanna Sievinen"
  
  10. joulukuuta 2008 12:14:54

Nimi : Leopold
  
Viesti : Laitoin tosiaan itse jo eilen viestiä puoluekantaan katsomatta kaikille kansanedustajille. En tiedä oliko esimerkiksi vihreiden lähestyminen millään muotoa hyödyllistä, mutta Oras Tynkkysen vastaus oli eittämättä aika mielenkiintoinen.

"Hei

Kiitos viestistä. Suomella on ollut läntisen Euroopan tiukimpiin kuuluva
maahanmuuttolainsäädäntö. Tämä on vaikeuttanut Suomessa opiskelleiden
ulkomaalaisten työllistymistä, perheiden yhdistämistä ja työvoiman
löytämistä työvoimapulasta kärsiville aloille (talouskriisi tuo tilanteeseen
valitettavasti vain väliaikaista helpotusta). Thorsin esitys on perusteltu, joskin
syytä olisi mennä paljon pitemmälle
.

Terveisin,

Oras Tynkkynen"


Paitsi että siinä menevät niin sanotusti puurot ja vellit sekaisin, pitäisi Tynkkysen mielestä mennä vieläkin pidemmälle. Euroopan liberaalein maahanmuuttopolitiikka ei siis riitä Tynkkyselle.
  
  10. joulukuuta 2008 12:15:40

Nimi : Jussi Savola
Kotisivu : http://en.wikipedia.org/wiki/Zen_and_the_Art_of_Motorcycle_Maint
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Taisin oivaltaa juuri jotain, josta joku voisi kirjoittaa enemmänkin. Ehkä jopa minä itse, mutta huomiokykyni kestojänne ei välttämättä riitä.

"With this, we see the book details two types of personalities: those who are interested mostly in gestalts (classically romantic viewpoints, such as Zen, focused on being "in the moment", and not on rational analysis), and those who need to know details, the inner workings, mechanics (classic viewpoints with application of rational analysis, vis-a-vis motorcycle maintenance) and so on."

Lainaus on tietenkin erikoisesta kirjasta Zen and the art of motorcycle maintenance. Kirja ei juuri kerro Zenistä eikä moottoripyörien ylläpidosta. Sen sijaan se kertoo "laadun" ja "tieteen" analyysistä, päähenkilön mielenterveyden romahtamisesta ja paljon paljon muusta.

Päähäni napsahti kuitenkin analogia tuosta ihmisten luokittelusta moraalisäteilijöihin ja niihin .... Eh. Niihin jotka eivät ole moraalisäteilijöitä.

Aihetta enempään?
  
  10. joulukuuta 2008 12:16:51

Nimi : J. Mäki-Ketelä
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Ota yhteyttä paikkakuntasi / maakuntasi ykkösmedioihin radiota ja telkkaria unohtamatta. Laita saamasi palaute tänne keskusteluihin.

Voit hyödyntää alla olevaa pohjaa:


Moi!

Osoitteesta http://www.adressit.com/allekirjoitukset/ulkomaalaislaki/ löytyy adressi, jossa vaaditaan Astrid Thorsin järjettömän ulkomaalaislain torpedoimista. Jo yli 2500 kansalaista on sen allekirjoittanut. Uusia allekirjoituksia tulee katkeamatta noin 5 kpl minuutissa.

Lukijoitanne / kuuntelijoitanne / katsojianne varmasti kiinnostaisi tuo aihe ja sen ympärillä käytävä keskustelu.

Jään innolla odottamaan reaktiotanne asiaan!

Oikein mukavaa joulun odotusta ja korkeaa journalistista tasoa toivotellen

Oma Allekirjoitus
  
  10. joulukuuta 2008 12:24:30

Nimi : X
  
Viesti : Kiitos hyvästä työstä!

X
  
  10. joulukuuta 2008 12:26:19

Nimi : Kaleva: Satoja tutkintapyyntöjä rasistisesta nettikirjoittelusta
Kotisivu : http://www.kaleva.fi/plus/Rasistisesta_nettikirjoittelusta_satoj
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : http://www.kaleva.fi/plus/Rasistisesta_nettikirjoittelusta_satoja_tutkintapyynt%F6j%E4_768924+0
  
  10. joulukuuta 2008 12:27:19

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku:

Toisaalta et käsittääkseni asiasta suuremmin välitäkään tai tunne siitä ainakaan tunnontuskia?

Toiminnan pienet sivujuonteet ja mahdolliset seuraukset yksittäisille ihmisille ovat mitättömiä suuremman kokonaisuuden edessä?

Olisiko tämä oikeansuuntainen tulkinta?


Käännetäänpä asia toisinpäin: Pitäisikö maahanmuuttopolitiikan arvostelu lopettaa sillä perusteella, että joku saattaa sen vuoksi intoutua rasistisiin tekoihin? Siis riippumatta harjoitetun maahanmuuttopolitiikan laajoista seurauksista?
  
  10. joulukuuta 2008 12:29:00

Nimi : Henri K
  
Viesti : Kiitos JMK tuosta "uutisvihjepohjasta". Täytyy yrittäää tunkea sitä vielä paikallislehtiin, jospa edes JOTAIN kiinnostaisi aiheestsa kirjoittaa..
  
  10. joulukuuta 2008 12:29:02

Nimi : Leopold
  
Viesti : http://www.hs.fi/uutisvinkki/

http://www.yle.fi/uutiset/yleista/2008/04/laheta_juttuvinkki_55.html

http://www.iltalehti.fi/uutisvihje/

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/op.asp

http://www.uusisuomi.fi/yhteydenotto
  
  10. joulukuuta 2008 12:30:31

Nimi : Ojanperä
Kotisivu : Blogini
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Kirjoitin blogiini hieman ministeri Thorsin kammottavasta ehdotuksesta ulkomaalaislaiksi.

Astrid Thors on pysäytettävä!
  
  10. joulukuuta 2008 12:32:00


guestbook © freebok.net