8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105851-105875

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Hei jos meilailette kansanedustajille ja vielä saatte vastauksiakin, pankaa ne näkyville ja nimet myös!! Ja jos tämä laki menee eduskunnassa läpi niin äänestyskäyttäytyminen ylös ja näkyville ympäri nettiä maailman tappiin asti. Tuollaisella listalla olisi myös seuraavien vaalien aikaan käyttöä. Kaikkea ei voi panna ryhmäkurin piikkiin.

On yksi puolue jonka edustajista yksikään ei puolla väljää lakiehdotusta. Tiedätte mikä.
  
  10. joulukuuta 2008 9:59:48

Nimi : Lapinleuku
Kotisivu : http://lapinleuku.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tämä asekieltokeskustelu on kyllä koominen. Kaikenlaiset tahot ajavat kieltoa (viimeisin taisi olla demariopiskelijat) ja jättävät huomiotta kaikki faktat. Käsiaseilla tehtävä rikollisuus on lisääntynyt niissä maissa joissa käsiaseet on kielletty. Miksi meillä tapahtuisi jotain muuta?

Aseet ovat tahdottomia metallipaloja eivätkä muuksi muutu vaikka asiaa miten kääntelee. Ihmetyttää mihin terve järki on kadonnut.
  
  10. joulukuuta 2008 10:00:42

Nimi : M
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Kouluammuskelut ovat tyypillinen, monimutkainen kysymys, johon on kiusausta hakea "helppoja" ratkaisuja kuten asekielto ilman, että kykenee arvioimaan etukäteen edes tyydyttävän luotettavasti, millaisia seurauksia toimenpiteellä olisi.
  
  10. joulukuuta 2008 10:02:40

Nimi : Miniluv
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Odotetaanko vielä kolmas Jokela/Kauhajoki ennen kuin estetään laillinen aseiden saanti alle 30-vuotiailta? Vai meneekö peräti neljänteen tai viidenteen ennen kuin pakon edessä toimitaan?

Tällainenkaan laki tosin ei estä hullua toteuttamasta joukkomurhaa armeijassa.
  
  10. joulukuuta 2008 10:10:00

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : vera kirjoitti:
Kas, sulle Suomessa syntynyt ja kasvanut Suomen kansalainen onkin somali jos se puhuu äidinkielenään somaliaa. No, ei se ole yllätys.

Uskoisin, että moni ajattelee noin. Jopa se suomessa syntynyt äidinkielenään somalia puhuva somalivanhemoien lapsi.
  
  10. joulukuuta 2008 10:11:15

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nimi : Lapinleuku
Kotisivu : http://lapinleuku.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : "[/i]"Tämä asekieltokeskustelu on kyllä koominen. Kaikenlaiset tahot ajavat kieltoa (viimeisin taisi olla demariopiskelijat) ja jättävät huomiotta kaikki faktat. Käsiaseilla tehtävä rikollisuus on lisääntynyt niissä maissa joissa käsiaseet on kielletty. Miksi meillä tapahtuisi jotain muuta?

Aseet ovat tahdottomia metallipaloja eivätkä muuksi muutu vaikka asiaa miten kääntelee. Ihmetyttää mihin terve järki on kadonnut. "[/i]

Onko sitten ehdotuksia asekiiman hillitsemiseksi? Itse olen esittänyt joitakin.

Mielisairaitten asenteisiin on vaikea vaikuttaa mutta jospa yleinen mielipide vaikeuttaisi sellaisten tyyppien aseiden saantia.
  
  10. joulukuuta 2008 10:15:24

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Tiukemmat aselait lisännevät laittomia aseita ja sitä kautta tarjontaa. Rynkyllä tippuu monin verroin enemmän porukkaa, kuin epätarkalla pistoolilla.
Siis pointtina vaan, että kolikon molemmat puolet. Jos joku hullu haluaa listiä massoina, niin aselait tuskin tällaista pitelevät. Ei ne syyt silloin aselaissa ole, vaan syvemmällä yhteiskunnassa."

Jokaiselta väittämältään paikkansa pitämätöntä. Laiton asekauppa koskettaa jengeja ja jengiväkivaltaa. Ilmiötä, joka Suomessa vielä onneksi on hyvin vähäinen. Sosiaalisten verkostojen ulkopuolisilla Auvisella tai Saarella ei olisi ollut kytköksiä laitonta asetta hankkia.

Eli aselait hyvin mahdollisesti olisivat heitä pidätelleet.

Jos aseiden vapaa saatavuus tekee tällaisista teoista todennäköisempiä, niin silloin aselaissa ON siltä osin vikaa. Tämä on täysin selkeää. Kyse on siitä kysymyksestä, minkä hinnan on valmis maksamaan. Sitä ei pysty kiertämään, vaikka yritys on kova. Kuten monikulttuurisuudessakin, faktat tulisi tunnustaa.

" Kaikenlaiset tahot ajavat kieltoa (viimeisin taisi olla demariopiskelijat) ja jättävät huomiotta kaikki faktat. Käsiaseilla tehtävä rikollisuus on lisääntynyt niissä maissa joissa käsiaseet on kielletty. Miksi meillä tapahtuisi jotain muuta?"

Koska meillä tilanne on täysin toisenlainen sosiaalisesti. Englannissa on jengiväkivalta lisääntynyt. Näissä teoissa on käytetty myös laittomia aseita.
Meillä ei ole tällaista jengiväkivaltaongelmaa, ja Englannissa jengiväkivalta (mm. moku/ghettoutumis-syistä) olisi lisääntynyt vaikka aseita olisi ollut vapaammin saatavilla. Jäätelönmyynti ei edelleenkään aiheuta hukkumiskuolemia.

Jengiväkivallan lisääntymisestä sen väitteen johtaminen, että Auvinen/Saari olisi tappanut kuitenkin vaikka ei olisi laillista asetta helposti saanut, on täysin epäloogista. Pahimpien mokutusargumenttien tasoista epäloogisuutta. Heillä ei ollut näitä kytköksiä. Moni täällä asiasta keskusteleva ei ole voinut olla aiemminkin kohtaamatta tätä selkeää argumenttia, silti tuo Suomen oloihin täysin perusteeton argumentti toistuu yhä uudelleen.

"Aseet ovat tahdottomia metallipaloja eivätkä muuksi muutu vaikka asiaa miten kääntelee. Ihmetyttää mihin terve järki on kadonnut."

Väitteesi on sisäisesti ristiriitainen. Aseella on funktio, jota metalipalalla ei ole. Maailmassa on varmasti kymmeniä miljoonia ihmisiä, jotka räjäyttäisivät koko pallon, jos voisivat sitä nappia painaa. Tämä kärjistyksenä siitä, että pelkkä aikeiden tuomitseminen/estäminen/terapioiminen/jne. ei riitä, vaan myös tekojen välineillä on suuri merkitys. Muun väittäminen on "rikkautta, väistämätöntä, ihanaa..".

  
  10. joulukuuta 2008 10:17:06

Nimi : Lapinleuku
Kotisivu : http://lapinleuku.wordpress.com
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : A.N kirjoitti: "Odotetaanko vielä kolmas Jokela/Kauhajoki ennen kuin estetään laillinen aseiden saanti alle 30-vuotiailta? Vai meneekö peräti neljänteen tai viidenteen ennen kuin pakon edessä toimitaan?"

Joo... Monenko ihmisen pitää kuolla auto-onnettomuuksissa että autot kielletään? Montako Konginkangasta tarvitaan? Entä monenko ihmisen pitää kuolla alkoholiin tai tupakkaan että ne kielletään? Mitenkäs suola ja kahvi? Niiden saantia on ainakin merkittävästi rajoitettava! Entäs puukot ja veitset? Kirveellä ja vesurillakin tapetaan? Muovipusseihin tukehtuu ihmisiä, pussit on kiellettävä! Polkupyöräillessäkin voi kuolla, niin myös laskuvarjohypätessä. Kalliokiipeily, se on vaarallista. Niin on myös kotona oleminen; kotona kuolee paljon ihmisiä. Kodit on siis kiellettävä!

Herää nyt hyvä ihminen todellisuuteen!
  
  10. joulukuuta 2008 10:18:33

Nimi : Neverless
Kotisivu : http://www.brusselsjournal.com/node/3679
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Norjassa tapahtuu:

http://www.brusselsjournal.com/node/3679
  
  10. joulukuuta 2008 10:18:38

Nimi : JP
  
Viesti : http://www.brusselsjournal.com/node/3679
Että silleen. Kyllä Suomi on vielä tervejärkisten paikka, noin suhteellisesti. Ei keskustelu vielä ihan noilla tasoilla liiku.
  
  10. joulukuuta 2008 10:20:26

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "vera kirjoitti:
Kas, sulle Suomessa syntynyt ja kasvanut Suomen kansalainen onkin somali jos se puhuu äidinkielenään somaliaa. No, ei se ole yllätys.

Uskoisin, että moni ajattelee noin. Jopa se suomessa syntynyt äidinkielenään somalia puhuva somalivanhemoien lapsi."


Eihän se kansalaisuus ja kulttuuritausta menekään aina yksi yhteen. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu Suomen kieli. Ulkomailta adoptoitu lapsi oppii sen ja tulee siten suomalaiseksi kulttuuritaustaltaan. Toinen asia on nämä eristäytyneet etniset ryhmät joiden kotoutus ei tahdo millään onnistua. Se ei ratkea vaikka rahaa siihen syydettäisiin rekkatolkulla. Se lähtee ihmisistä itsestään.
  
  10. joulukuuta 2008 10:21:44

Nimi : Helevetti
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Hyi vitun vittu tuolle uutiselle:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/118570.shtml

Luulisi nyt että joku pistäisi mielenosoituksen pystyyn. onko kenestäkään siihen? Vai tekeekö suurin osa niin että makaa vain kotonaan asiaa valitellen.
  
  10. joulukuuta 2008 10:22:21

Nimi : cutter
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Laitoin oman alueen edustajalle, Kyösti Karjulalle kyselyn omasta ja puolueen kannasta ulkomaalaislakiin. Ilmottelen sitte mitä vastaa vai vastaako mitään.
  
  10. joulukuuta 2008 10:24:22

Nimi : Del
  
Viesti : Hyvää settiä A.N:ltä, vaikka asekeskustelu muutoin jo vähän puuduttaakin.
  
  10. joulukuuta 2008 10:24:42

Nimi : Del
  
Viesti : Kirjoitin muuten äsken Timo Soinille Lex Thorsia koskien. Epäilemättä Soini on asiasta täysin tietoinen, mutta ajattelin maililla vain lisätä Soinille prässiä. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin tekisi niin...

Hemmetti, nyt olisi PerusS:llä miljoonan taalan paikka kerätä poliittisia irtopinnoja. Pöytä olis niinku katettu. Nyt olisi Soinilla paikka mässätä oikein sielunsa kyllyydestä.
  
  10. joulukuuta 2008 10:35:37

Nimi : Moku
  
Viesti : Herra halla-aho kirjoitti seuraavaa:

"Ja Moku: Täydellisessä maailmassa mitään rajoituksia maahanmuutolle ei tarvittaisi. Valitettavasti emme elä sellaisessa."

Ilmeisesti kirjoitus on vastauksena eiliseen väitteeseeni blogin sisällön mahdolisista vaikutuksista lukijoiden ajatuksiin ja jopa tekoihin?

Jatkokysymyksenä haluaisin tietää tunnustatko mahdollisuuden että olet kärjekkäillä lausunnoillasi peieneltä osalta moraalisessa vastuussa myös suorista rasistisista teoista, vaikkakin keskustelun herättämisen lieveilmiönä.

Vai kiistätkö moisen tulkinnan tai mahdollisuuden täysin? Jos kiistät niin mitkä ovat perustelusi?

  
  10. joulukuuta 2008 10:38:20

Nimi : Dan
  
Viesti :
Kuka on somali?

Annetaan Googlen ratkaista. Kirjoitetaan kuvahakuun sana "somali" ja katsotaan mitä Google löytää.

Seuraavaksi kirjoitetaan Googlen kuvahakuun sana "suomalainen", ja katsotaan mitä silloin löytyy. Ensimmäinen kuva esittää saunassa kylpevää piirroshahmoa, mutta ohitetaan se ja valitaan ensimmäinen todellista ihmistä esittäväkuva.

Näin helppoa on erottaa somali ja suomalainen toisistaan. Internet on ihmeellinen.
  
  10. joulukuuta 2008 10:39:54

Nimi : Henri K
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olen tässä tunnollisesti pistänyt eri medioiden vihjeposteihin tietoa tuosta Åstridin huuhaasta minkä aamulehti on tuonut julki. Täytyypä seurailla tässä pitkin päivää liekkö missään muussa lehdessä uutiskynnys ylittyy? Jotenkin haluaisin uskoa että edes keskisuomalainen uutisen julkaisisi..
  
  10. joulukuuta 2008 10:40:41

Nimi : titta-liina
  
Viesti : estetään laillinen aseiden saanti alle 30-vuotiailta?

No heh. Eiköhän hiukan vähemmän dramaattiset toimenpiteet riittäne oikein hyvin. Tilannehan on ollut suurin piirtein se että jokainen joka polisilaitoksen ovista on onnistunut sisään kompuroimaan ja asetta pyytämään on sen saanut. Tästä ei mun mielestä tarvi suoraan loikata siihen että kielletään ne kaikilta.

  
  10. joulukuuta 2008 10:41:26

Nimi : Lupaava paikka tuokin
Kotisivu : http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : www.sananvapaudenpuolesta.fi
  
  10. joulukuuta 2008 10:41:51

Nimi : Uuno
  
Viesti : 'Moku: Jatkokysymyksenä haluaisin tietää tunnustatko mahdollisuuden että olet kärjekkäillä lausunnoillasi peieneltä osalta moraalisessa vastuussa myös suorista rasistisista teoista, vaikkakin keskustelun herättämisen lieveilmiönä.'

En ole Halla-aho, mutta kerrotko missä tekstissä/teksteissä Halla-aho on kehottanut 'suoraan rasismiin' (mitä se sitten tarkoittaakin)? Muuten minun on vaikeaa nähdä vastuuta.
  
  10. joulukuuta 2008 10:44:34

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku: Jatkokysymyksenä haluaisin tietää tunnustatko mahdollisuuden että olet kärjekkäillä lausunnoillasi peieneltä osalta moraalisessa vastuussa myös suorista rasistisista teoista, vaikkakin keskustelun herättämisen lieveilmiönä.

Kysymys on kohtuuton. Joskus 80-luvulla mieshenkilö provosoitui Paula Koivuniemen "Aikuinen nainen" -laulusta niin, että puukotti naishenkilöä bussipysäkillä.

Jotkut taas kiihottuvat täydestäkuusta.

Entä, jos joku päättää päästää minut kärsimyksistäni? Ovatko siinä tilanteessa syyllisiä ne, jotka ovat puhuneet minusta kielteiseen sävyyn?
  
  10. joulukuuta 2008 10:47:49

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : acc: "Uskoisin, että moni ajattelee noin. Jopa se suomessa syntynyt äidinkielenään somalia puhuva somalivanhemoien lapsi."

Aivan varmasti, mutta suvaitsevaistossa tämä ajattelutapa on hieman paheksuttava, varsinkin kun jos se sama lapsi esim. syyllistyisi ryöstöön ne samat ihmiset kyllä jaksaisivat muistuttaa meille että kyseessä on suomalainen.
  
  10. joulukuuta 2008 10:48:03

Nimi : Pravda
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hagbard:Olenko vain kömpelö käyttämään Pravdan nettiä, mutta näyttää siltä, että koko Lex Thors -ketju olisi sensuroitu pois keskusteluista.
Olenko vain kömpelö käyttämään Pravdan nettiä, mutta näyttää siltä, että koko Lex Thors -ketju olisi sensuroitu pois keskusteluista.


http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=156857
Nyt selvisi tempun tarkoitus, yhdistivät sen politiikka osion etusivulla näkyvän keskustelun vanhaan kotimaa osion keskusteluun. Saivat siten koko keskustelun häviämään näkyvistä. Saa olla aika velho joka sen löytää ilman suoraa linkkiä.

  
  10. joulukuuta 2008 10:50:52

Nimi : Lapinleuku
Kotisivu : http://lapinleuku.wordpress.com
  
Viesti : Jouko kirjoitti: " Onko sitten ehdotuksia asekiiman hillitsemiseksi? Itse olen esittänyt joitakin.

Mielisairaitten asenteisiin on vaikea vaikuttaa mutta jospa yleinen mielipide vaikeuttaisi sellaisten tyyppien aseiden saantia.
"

NRA teki aikanaan hyvän esityksen jota ei haluttu kuunnella. On täysin selvää, että sellaisen ihmisen harrastusta, joka ei kykene harrastamaan turvallisesti, on rajoitettava. On sitten kyse ampumaurheilusta, metsästyksestä tai autoilusta. 99,9% harrastajista ei kuitenkaan ole mielisairaita tai sairaita niin, että heidän harrastustaan pitäisi rajoittaa.

Mitä tarkoitat asekiimalla? Mikä on tämän käsitteen määrittely? En osaa ainakaan tässä vaiheessa nähdä "asekiimaa" minkäänlaatuisena ongelmana.
  
  10. joulukuuta 2008 10:54:45


guestbook © freebok.net