8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105801-105825

Nimi : Zngr
  
Viesti : ibn ghul:

Hesarin lakiuudistuskeskustelu on jemmattu "kotimaa" alueelle, ja liimattu yhteen sen edellisen (alunperin mystisesti kadonneen) keskustelun perään:

http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=2725842

En tiedä, kädetetäänkö siellä vahingossa vai tahallaan, mutta tuolla tavalla se keskustelu on taas tehty hankalaksi löytää.

Thorsin nuuska-ketjussa ei mene läpi viestit, jotka viittaavat tuohon laki-uudistus ketjuun. Yksi taisi mennä läpi, loput sensuroitiin.

Onko takana sala-LIITTO?
  
  10. joulukuuta 2008 0:41:44

Nimi : ha ha
  
Viesti : Sakarii!
Se kalenteri!
  
  10. joulukuuta 2008 0:42:20

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jokseenkin tuntuu tuon Asteroidin lakiesityksen pyrkivän tarkoituksella mutkistamaan turvapaikkamenettelyä yhä sekavammalla pykäläviidakolla, jossa on huomattavan paljon päällekkäisyyksiä.

Eli YK:n asetuksen määrittelemät kriteerit X täyttävä pakolainen saapuu Suomeen/EU:hun suojeluntarpeen vuoksi. Kuitenkin jos kriteerin X ehdot eivät täyty tai täyttyvät vain osin, voidaan turvapaikka myöntää perusteen Y nojalla. Mikäli X tai Y ei täyty, voidaan katsoa turvapaikkahakemuksen olevan perusteltu osin X:n ja osin Y:n asettamien (päällekkäisten) kriteereiden nojalla. Loogistako?

Lakia tulisi päinvastaisesti yksinkertaistaa ja sanamuodoissa tulisi välttää monitulkintaisuutta. Liiallinen rönsyily luo porsaanreikiä ja siten heikentää kansan luottamusta lainsäätäjiään kohtaan. Huomioin tämän seikan kansanedustajalle lähettämässäni kirjelmässä.

Miksi ei voi olla yksinkertaista lakia, jonka mukaan:

1) Turvapaikan saa, jos täyttää sille sovitut ehdot (esim. YK:n asettamat kriteerit pakolaisuudelle).
2) Turvapaikkaa ei saa, jos kriteerit eivät täyty.
  
  10. joulukuuta 2008 0:49:33

Nimi : PK
  
Viesti : Noni, kuka teistä antaa pildeä?*

(*virtuaaliraiskasin juuri 5000 henkilöä)
  
  10. joulukuuta 2008 0:50:43

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Jollekin voisi tulla tuosta MitVit-fiilis. Selitys "hyväksikäyttöjen" ja "nettiseksin" suurelle määrälle oli, että kaikki seksuaalisuuteen viittaavat kysymykset chatissa yms. oli luokiteltu seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. "

Sama "MitVit-fiilis" tulee esille tätä tutkimusta lukiessa: TUTKIMUS.

Sivulta 245 eteenpäin pääsee lukemaan kaltoin kohdeltujen kokemuksia, ja myös samalla "kukkahattujen" rajojen vetoja.

Sensitiivisyydelläkin pitäisi olla joku raja, ainakin siinä tapauksessa, että sitä sovelletaan käytännön politiikkaan.

En halua vähätellä vääryyksien kohteeksi joutuneiden ihmisten kärsimyksiä, mutta haluan asettaa erittäinkin kyseenalaiseksi näillä kärsimyksillä ratsastavat hyvinvointiyhteiskunnan edustajat.

Jos jollekin on jossain kiroiltu, niin sivu 254 eteen, ja vaikka tapauksia oli vain kaksi, niin kyse ei ole määrästä, vaan asenteesta.

Kovin harvaa meistä ei ole henkisesti kidutettu, ja jos tuo on maahan muuttamisen peruste, niin maailma tosiaan tulee kylään, ja varsin nopeasti.
  
  10. joulukuuta 2008 0:54:13

Nimi : Leopold
  
Viesti : Jussi tai joku muu, nyt kiireenvilkkaa jonkinlaista rautalangasta väännettyä pähkinänkuorta Thorsin lakiehdotuksesta!

On tietenkin selvää, että Suomi ole luomassa itselleen Euroopan liberaaleinta maahanmuuttopolitiikkaa vain panemalla täytäntöön EU-direktiivejä, sillä tällöinhän jokaisen muunkin EU-maan politiikasta tulisi aivan yhtä liberaalia.

Minimivaatimuksen pitäisikin olla, että ehdotuksesta otetaan kaikki se absurdi löysä velli pois, jota direktiivit eivät vaadi, sillä Euroopan unionia vastaan nykyiset Brysseliin kallellaan olevat lälläripuolueet tuskin kuitenkaan lähtevät taistelemaan.
  
  10. joulukuuta 2008 0:54:19

Nimi : Sakari Nora
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Bugaa vähän. Ei kehtaa vielä laittaa :)
  
  10. joulukuuta 2008 0:55:56

Nimi : VMJ
  
Viesti : Helsingin Kruunuvuorenrantaan nousee urbaani saaristokaupunki

"Asuntojen kirjosta halutaan niin leveä, että asukkailla on mahdollisuus valita monenlaisia vaihtoehtoja. Vajaa kolmannes niistä on erilaisia pientaloja, kaupunkimaisista rivitaloista kelluviin asuntoihin ja kaikkea sitä väliltä"

Onko tässäkin nyt käynnissä Herttonimen ja Vuosaaren rannan kaltainen huijaus?? Ihmisille myydään kovan rahan omistusasuntoja hyviltä paikoilta ja viereen bygätään oikein kunnon vuokrakämppiä, jotka täytettään maahanmuuttajilla? Eipä näitä kaupungin vuokra-asuntoja paljon valkoinen työntekijä -- sellainen jota kaupunki kipeimmin kaipaisi -- näe. Eikä muuten normiduunarilla (edes hyväpalkkaisella) ole varaa ostaa keskustan ympäristöstä omistusasuntoa.
  
  10. joulukuuta 2008 1:02:23

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kissapeto:
"Aivan. Hakusanoilla "15000 raiskausta" tulee vastaan typerryttävän suuri määrä linkkejä, joissa tukeudutaan tuohon lukuun tosiasiallisena raiskausten määränä per vuosi."

Etenkin kun ottaa huomioon tuon Kainulaisen itse lainaaman jenkkitutkimuksen, että alle puolet lain kirjaimen mukaan raiskatuiksi tulleista (esim. Kokoliha tuossa aiemmin) koki itse tulleensa raiskatuksi.

En tällä kritiikillä halua vähätellä itse asiaa. Tunnen liian monia raiskattuja ja/tai lapsena hyväksikäytettyjä naisia. Mutta tämä aihe kuuluu ihan muille foorumeille. Öitä.
  
  10. joulukuuta 2008 1:02:32

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Edes yksi thorsismi tuosta lakiehdotuksesta sentään puuttuu: ko. prujussa ei mainita kertaakaan sanaa "työperäinen", vaikka maahanmuuttoa käsitteleekin.

Miulle jäi ainakin sellainen kuva, ettei ehdotus pyri helpottamaan työperäistä maahanmuuttoa lainkaan - itse asiassa se ei ota kyseiseen asiaan mitään kantaa. Sen sijaan ehdotus sisältää sivutolkulla tekstiä humanitaarisin perustein tapahtuvan maahantulon helpottamiseksi, ja kuten kaikki Vieraskirjan nuivat netsit tietävät, juuri humanitaarinen maahanmuutto on huoltosuhteen tuho.

Tässä on taas sitä kusetusta parhaimmillaan: puhutaan kovasti, miten Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, miten sitä on helpotettava ja miten Suomesta tulisi tehdä houkutteleva paikka töihin tulevalle maahanmuuttajalle, mutta konkreettiset toimet (kuten tämä lakiehdotus) koskevatkin sitten aivan jotain muuta. Onko tämä tarkoituksellista valehtelua kansalle, vai menevätkö päättäjiltä (ja Hesarilta) käsitteet vain vahingossa sekaisin?
  
  10. joulukuuta 2008 1:09:38

Nimi : M.E
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : ämpee: "Kovin harvaa meistä ei ole henkisesti kidutettu, ja jos tuo on maahan muuttamisen peruste, niin maailma tosiaan tulee kylään, ja varsin nopeasti.

Niin. Haluaisin todella tietää, mitä tarkoittaa sivun 250 tarkoittama "suullinen pahoinpitely" pidätyksen aikana? Onko kyseessä epämiellyttävien kysymysten kysyminen vai jonkinlainen imutoiminta poliisin osalta?
  
  10. joulukuuta 2008 1:11:51

Nimi : VMJ
  
Viesti : Edes yksi thorsismi tuosta lakiehdotuksesta sentään puuttuu: ko. prujussa ei mainita kertaakaan sanaa "työperäinen", vaikka maahanmuuttoa käsitteleekin.

Muistaakseni Thors on käyttänyt myös termiä "työperuinen" ;-) Se on oikeastaan vielä hienompi sana oikeuttamaan nykyisen ja tulevan maahanmuuttopolitiikan. Kultamunien kuoriutumista odotellessa...
  
  10. joulukuuta 2008 1:19:27

Nimi : Zngr
  
Viesti : Breini:

tuosta kirjoitin itse muutamaan paikkaan ja meilasin politikolle jos toisellekin, esitys näytti siltä, että sillä avataan rajat kaikille EU:n ulkopuolisille joiden kotimaassa on hieman levotonta, ja samalla annetaan rikollisille erityisoikeudet tulla ja jäädä suomeen, vaikka jatkaisivat rikollista toimintaansa täällä, sekä pyritään nopeuttamaan tai helpottamaan toimeentulotuen nostamista kaikille.

Koko esitys oli kuin uusi sääntökirja sitä tarkoitusta varten, että kaikki vähän epävakaista maista kotoisin olevat jotka pääsevät tänne asti saavat jollain konstilla vähintään oleskeluluvan ja perheen mukaan. Ihan sama, minkälainen tyyppi on kyseessä. Karkoittaminen ei ole mahdollista, ja jos käännyttääkään ... oho ei voi, koska aina löytyy vielä se seuraava syy.

Otetaan vielä huomioon, rikollisilla on huonot oltavat Afrikassa ja Lähi-idässä, tulee turpaan putkassa ja vankilassa. Tuo petaa oikein paikkaa sille, että jostain rötöstelystä tuomittu on joutunut poliisisetien väkivallan kohteeksi (käsittääkseni aika tavallista) joka antaa humanitäärisen syyn notkua Suomessa. Optulan the TUTKIMUS taas paljastaa meille, tai antaa ainakin sellaisen kuvan, että kaikki turvapaikanhakijat ovat olleet poliisin kanssa tekemisissä ja poliisi on myös vetänyt turpaan.

Tuota noin, onko niin että 1# sanotaan Irakissa "poliisi" on hakannut kaikki ihmiset pari kertaa #2 kaikki jotka tulevat Suomeen asti, ovat vähintään kerran olleet virkavallan kanssa tekemisissä.

Kumpikin on hätkähdyttävä miete, joko "Irakissa" kaikki ovat oikeutettu turvapaikkaan Suomessa, tai kaikki tänne haluavat ovat rikollisia (Irakin mittapuulla... silti) ja koska paikallinen poliisi on vittumainen, se oikeuttaa rikollisen tulevaan asusteluun Suomessa.
  
  10. joulukuuta 2008 1:20:42

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Niin. Haluaisin todella tietää, mitä tarkoittaa sivun 250 tarkoittama "suullinen pahoinpitely" pidätyksen aikana? Onko kyseessä epämiellyttävien kysymysten kysyminen vai jonkinlainen imutoiminta poliisin osalta?"

Tästä on kyse, epämääräisin perustein on odotettavissa epämääräistä toimintaa, siitä ei ole epämääräisyyttä, kuka kaiken maksaa.

Jos meillä todellakin olisi taikaseinä...
  
  10. joulukuuta 2008 1:21:19

Nimi : Zngr
  
Viesti : Breini: ja nimenomaan, esityksessä oli tasan nolla (0) kohtaa joka olisi mielestäni edistänyt millään tavalla työperäistä maahanmuuttoa.

Enintään estää, koska käsittelyjonot menevät tuolla pelikirjalla tukkoon turvapaikanhakijoista ja poliisia pakoilevista rikollisista.
  
  10. joulukuuta 2008 1:23:01

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Breini: "Miulle jäi ainakin sellainen kuva, ettei ehdotus pyri helpottamaan työperäistä maahanmuuttoa lainkaan - itse asiassa se ei ota kyseiseen asiaan mitään kantaa."

Joo, ei otakaan.

Olen viime vuonna muutamaan otteeseen sanonut täällä, että hassua kun koko ajan puhutaan työperäisistä mutta kaikki vireillä olevat lakialoitteet koskevatkin humanitaarisia.

"Tässä on taas sitä kusetusta parhaimmillaan: puhutaan kovasti, miten Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, miten sitä on helpotettava ja miten Suomesta tulisi tehdä houkutteleva paikka töihin tulevalle maahanmuuttajalle, mutta konkreettiset toimet (kuten tämä lakiehdotus) koskevatkin sitten aivan jotain muuta. Onko tämä tarkoituksellista valehtelua kansalle, vai menevätkö päättäjiltä (ja Hesarilta) käsitteet vain vahingossa sekaisin?"

Luulen että suurimmalla osalla on käsitteet sekäisin, ja jotkut valehtelee.

Täytyy tosin sanoa että viime 7 vuoden aikana on työperäistäkin maahanmuuttoa helpotettu aika paljon. Muistan hyvin vielä niitä aikoja kun Suomessa korkeakoulututkinnon saaneille ulkomaalaisille opiskelijoille sanottiin etteivät ne saisi jäädä tänne töihin vaikka työpaikka olisi tarjolla, vaan valmistumisen jälkeen on mentävä pois, ja myöhemmin voi toki tulla takaisin jos vielä huvittaa. Nykyään sentään opiskelijat saavat jäädä tänne töihin, jos töitä on, ja työnteko-oikeus on alakohtainen eikä enää työnantajakohtainen.

Nytkin tän lakiehdotuksen kohdalla kyllä vähän vituttaa, kun "teknisesti esteiset" saisivat heti jatkuvan oleskeluluvan, kun taas monet ihan pysyviin töihin tänne tulevat saavat aluksi (ekaksi kahdeksi vuodeksi) vain tilapäisen. Samoin suvaitsevaisto rupesi vinettämään B-luvista vasta kun niitä ruvettiin jakamaan humanitaarisille, vaikka työntekijöiden B-lupia on ollut koko ajan.
  
  10. joulukuuta 2008 1:29:38

Nimi : VMJ
  
Viesti : "Samoin suvaitsevaisto rupesi vinettämään B-luvista vasta kun niitä ruvettiin jakamaan humanitaarisille, vaikka työntekijöiden B-lupia on ollut koko ajan."

Olen käsittänyt, että B-lupa ei anna oikeutta tehdä työtä. Mikä on siis työntekijän B-lupa? Siis tämä on ihan aito kysymys.
  
  10. joulukuuta 2008 1:39:04

Nimi : Sakari Nora
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Pahoittelut viivästyksestä (taas). ;)
  
  10. joulukuuta 2008 1:41:24

Nimi : VMJ
  
Viesti : Sakari, tuo uusin on aivan loistava! Kiitos!
  
  10. joulukuuta 2008 1:48:19

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Olen viime vuonna muutamaan otteeseen sanonut täällä, että hassua kun koko ajan puhutaan työperäisistä mutta kaikki vireillä olevat lakialoitteet koskevatkin humanitaarisia."

Itseasiassa mitään tukitoimia ei tarvittaisi, ellei kyseessä olisi nämä "humanitääriset" !!

Tuo edellinen on varsin helposti tarkistettavissa, jos rohkeutta piisaa, tai jos halua rehellisyyteen piisaa, joista kummastakin on nykyään kovasti pulaa.

Kiitos Vera asian pitämisestä esillä, ja sen esittämisestä siten, että suomalaisetkin sen ymmärtävät.
  
  10. joulukuuta 2008 1:48:35

Nimi : Futuristi
  
Viesti : <i>Olen käsittänyt, että B-lupa ei anna oikeutta tehdä työtä. Mikä on siis työntekijän B-lupa? Siis tämä on ihan aito kysymys.</i>

B-oleskelulupa on sellainen, joka täytyy uusia vuosittain. A-oleskelulupa voidaan myöntää pidemmäksikin aikaa ja on tietääkseni edellytyksenä pysyvän oleskeluluvan saamiselle.

  
  10. joulukuuta 2008 1:53:56

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vera: taitaa olla ainakin osasyy siihen, että "työperäisestä" on ainakin täällä tullut sarkastinen synonyymi humanitaariselle maahanmuuttajalle "rikastajan/moniosaajan" tavoin.

Oikeassa olet, valtamedia käsittelee kaikenlaisia ulkomaalaiskysymyksiä "työperäisinä" tai ainakin muistutetaan karjuvasta työvoimapulasta. Sinällään harmittaa ihan aitojenkin työperäisten puolesta, koska käsitteen sekoittaminen vie heidän arvostustaan pois.
  
  10. joulukuuta 2008 1:56:21

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : VMJ: "Olen käsittänyt, että B-lupa ei anna oikeutta tehdä työtä. Mikä on siis työntekijän B-lupa? Siis tämä on ihan aito kysymys."

Teoriassa työntekijän B-lupa on tarkoitettu tilapäiseen työntekoon, ja A-lupa jatkuvaan työntekoon. Käytännössä ihan toistaiseksikin voimassa olevalla sopimuksella tuleville maahanmuuttajille yleensä myönnetään B-lupa aluksi. Vanhan ulkomaalaislain aikana tähän oli jopa eri statukset: B3 oli nille joilla oli ihan oikeasti tilapäinen työ, ja B1 oli niille joilla oli pysyvä työpaikka mutta joita haluttiin kohdella tilapäisinä vähän aikaa. Nyt on vain statusmerkintoja A ja B.

Jos B-lupa oli annettu ihmiselle joka oikeastaan oli pysyvissä töissä, sen sai vaihtaa 2 vuoden päästä A-luvaksi. Uudessa ulkomaalaislaissa oli vissiin tarkoitus että kaikille pysyvästi töihin tuleville annettaisin heti A, mutta se ei kuulemma edelleenkään pidä paikkaansa.

Työntekijän B-luvan suurin haitta on se, että sen aikana ei kerry aika pysyvää oleskelulupaa eikä kansalaisuutta varten. Seurauksena on se että vaikka laki sanoo että pysyvän oleskeluluvan saa 4 vuoden oleskelun jälkeen ja kansalaisuutta saa hakea 6 vuoden oleskelun jälkeen, lähes kaikille ennen nykyistä ulkomaalaislakia tulleille työperäisille nämä luvut ovat oikeastaan 6 ja 8. En tiedä onko tämä käytäntö harvinaisempi nyt.
  
  10. joulukuuta 2008 1:57:07

Nimi : reino
  
Viesti : ep HUOMIO ep jolla näyttäisi olevan asiantuntemusta ja näkemystä: voitko vielä tarkentaa ja selventää tuota direktiivit vs. Thorsin laki -postaustasi. Tuossa näyttäisi nimittäin olevan ihan todellista aihetta kansanedustajien valistamiseen.
  
  10. joulukuuta 2008 2:04:05

Nimi : Kullervo
Kotisivu : http://kullervokalervonpoika.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Äh - tämä on rasittavaa... Tulet duunista ja kahlaat - taas - noin 15 sivua läpi. Homma kondikseen ja äkkiä, kiitos.

acc:
Tuohan on fiksua. Venäläisiä kohdellaan samalla hienotunteisuudella, kuin he kohtelevat itseään. He varmaan eivät siitä pahastu.

Vanha suomalainen sananlasku sannoo että, jos kumarrat ryssää, se potkii sinua perseelle.

Jos taas potkit ryssää perseelle, se kumartaa sinua.

Asiasta toiseen. Nyt olisi hyvä alkaa pohtia ulkomaalaispykälien palauttamisesta omistamisen asiakirjoihin. Siis ei osake-enemmistöä yrityksissä, ei oikeutta hankkia maata ja kiinteistöjä. Muussa tapauksessa Suomi ostetaan pois suomalaisilta ja omistukset siirtyvät ulkomaille.

Alkaa olla jo viimeiset vippaimet toteutta tuo. Mistä me kaivamme kansanedustajan (valtapuolueesta) joka tekee aloitteen?
  
  10. joulukuuta 2008 2:12:05


guestbook © freebok.net