8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105776-105800

Nimi : J. Mäki-Ketelä
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Tänks, ep.

Kirjoiti: "Tekstiin olisikin ollut totuuden nimissä hyvä lisätä, että DNA testejä ei käytetä AINA."
- korjattu

Mitä muuta korjattavaa / muutettavaa adressissa mielestäsi olisi?
  
  9. joulukuuta 2008 23:40:40

Nimi : Crommower
Kotisivu : Adressi
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Adressissa 2000 nimeä! Ja lisää tulee!
  
  9. joulukuuta 2008 23:40:44

Nimi : Zngr
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : ep: samaa mieltä, the Addressia pitäisi vähän hieroa. Heti ekaksi nuo "hölmö" jutut pois ja sitten hieman asiakorjauksia please.

Menee paremmin jakeluun jos on kriittinen lukija sikäli, ettei ole oikein varma kannastaan, mutta näkee että nyt hieman liioiteltu.

Sillä ihan oikeita ja paikkaansapitäviä syitä löytyy tarpeeksi.
  
  9. joulukuuta 2008 23:42:03

Nimi : Kahlen Berg
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Näyttäisi 2000 menneen rikki juuri äsken adressissa...
  
  9. joulukuuta 2008 23:43:15

Nimi : VMJ
  
Viesti : Leopold, tuo Astridin sähköpostiosoite löytyi Sisäasianministeriön sivuilta, Astrid.Thors@intermin.fi

Todella "yllättävää", että juuri täti Astrid on ainoa, joka ei julkaise sähköpostiaan eduskunnan sivuilla. Omilla kotisivuillaan hän ilmoittaa sähköpostiosoitteekseensa*) astrid.thors@eduskunta.fi

*)huh mikä sana! Menikö edes oikein?
  
  9. joulukuuta 2008 23:43:56

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vera,

Kiitos. Tutustun tuohon ja kommentoin sitä huomenna. Erittäin nopean silmäyksen perusteella kysymys saattaisi olla vanhan kunnon haitarikonseptin käytöstä - 15000 viittaisi siis mihin tahansa hyvin väljästi määriteltyyn seksuaaliseen väkivaltaan. Tämä perustuu tosiaan hyvin nopeaan kysymyslomakeen läpisilmäilyyn, joten minään faktana sitä ei kannata pitää.

Se kannattaa muuten huomata, että mikäli ongelmavähemmistöjen osuudeksi väestöstä katsotaan ~2%, näiden pitäisi tehdä ilmoittamatta jääneitä raiskauksia 50 kertaa suomalaisia enemmän, jotta päästäisiin samoihin lukemiin. Kun ottaa huomioon sen, että avioliitossa tapahtuvia raiskauksia sattuu epäilemättä erityisen paljon kulttuureissa, joissa "mies kyntäköön peltoaan silloin kun sen sopivaksi näkee", erästä hadithia lainataakseni, välttämättä kovin pitkälle tästä lukemasta ei jäädä. Jonkinasteinen vääristävä tilastoharha lienee kuitenkin tosiasia. Tätä ei kannata kieltää, jo yksin sen vuoksi, että on aivan yhdentekevää, tekevätkö 3. maailmasta saapuvat maahanmuuttajat raiskauksia 5 vai 40 kertaa enemmän - rajojen avaaminen tulisi joka tapauksessa lisäämään tätä rikoksista ehkä vastenmielisintä radikaalisti.
  
  9. joulukuuta 2008 23:49:07

Nimi : BW
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Näistä neljän seinän sisällä tapahtuvista "piiloraiskauksista" sen verran, että tietyistä kulttuureista tulevilla naisilla ei välttämättä tule aina edes mieleen, että miehen "ehdottamasta" seksistä voisi kieltäytyä. Näin uhri ei edes välttämättä miellä tulleensa raiskatuksi.
  
  9. joulukuuta 2008 23:52:40

Nimi : Leopold
  
Viesti : ep: Kiinnostaisi tietää paljonko noita DNA-testauksia tehdään. Tilanteita joissa asiakirjoja ei löydy lienee paljonkin, mutta mikä on se tilanne, jossa sukulaisuutta ei voida haastatteluilla todentaa? Tuosta haastattelyprosessista olisi muutenkin mukava saada lisätietoa, lähinnä siis juuri siitä että keitä haastatellaan, ja missä vaiheessa haastettelun katsotaan todistavan kahden ihmisen välisen sukulaisuuden.

Haastatellaanko esimerkiksi ainoastaan niitä osapuolia, joiden kaikkien yhteisenä intressinä on että asianomainen henkilö X pääsee maahan?

Jotta tuollaisella haastattelulla olisi edes potentiaalisesti minkäänlaista arvoa, sen täytyisi olla perkeleen tehokas. Niin kuin se myyttinen vakaumushaastattelu, kun ennen vanhaan halusi armeijan sijaan suorittaa siviilipalveluksen. Siis se, jossa legendan mukaan kysyttiin muun muassa, että turvautuisitko väkivaltaan puolustaaksesi väkivallanteon uhriksi muuten joutuvaa äitiäsi.

Haluaisin myös tietää, että kuinka usein nämä perheenyhdistämistapaukset hylätään, kun sukulaisuutta ei millään kyetä todistamaan? Ilmeisestikin vain niissä häviävän harvoissa tapauksissa, jotka etenevät DNA-testiin asti, ja joiden DNA-testin tulos on vieläpä negatiivinen. Niitä ei kovin monia voi olla?

En tarkoita, että perheenyhdistämistapauksien hylkääminen olisi itsessään jotenkin hyvä juttu, vaan sitä, että perheenyhdistämiset ilmeisesti ns. onnistuvat Suomen nykylainsäädännössä lähes aina?

(En itse ota tässä vaiheessa kantaa siihen, onko laajamittaisempaa vilppiä syytä epäillä jo nykyjärjestelmässä.)
  
  9. joulukuuta 2008 23:57:04

Nimi : Leopold
  
Viesti : VMJ: Todella "yllättävää", että juuri täti Astrid on ainoa, joka ei julkaise sähköpostiaan eduskunnan sivuilla. Omilla kotisivuillaan hän ilmoittaa sähköpostiosoitteekseensa*) astrid.thors@eduskunta.fi

Sanoisin että "sähköpostiosoitteekseen" olisi riittänyt. :)

Saakohan Astrid-täti paljon ikävää sähköpostia, vai mistähän tuo johtuu? Oleellisempi kysymys lienee, että saako Astrid-täti jotenkin vähemmän sitä ikävää sähköpostia olemalla ilmoittamatta osoitettaan Eduskunnan sivuilla?
  
  10. joulukuuta 2008 0:02:06

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Harmittaako sua Zarathustra, että vaikka sä olet maailman viisain ihminen ja suuri filosofi, niin sulla ei ole silti yhtään lakeijaa?"

reino teki sen taas, tästähän on kyse.
  
  10. joulukuuta 2008 0:04:06

Nimi : reino
  
Viesti : Adressia olisi toki voinut valmistella huolellisemminkin, mutta tolla nyt mennään eli nimiä sinne vaan. Pieniä viilauksia varmaan voi tehdä, mutta suurempien muutosten tekeminen nyt kun siinä on jo 2000 nimeä on aika kyseenalaista.

Noista Zarathustran piiloraiskauksista tuli mieleeni uutinen viikon takaa, jossa tutkimuksen mukaan joka kymmenes (tms. mutta todella iso prosentti kumminkin) tyttö joutuu netissä seksuaalisen hyväksikäytön eli nettiseksin uhriksi.

Jollekin voisi tulla tuosta MitVit-fiilis. Selitys "hyväksikäyttöjen" ja "nettiseksin" suurelle määrälle oli, että kaikki seksuaalisuuteen viittaavat kysymykset chatissa yms. oli luokiteltu seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Eli jos joku kysyy chatissa tytöltä esim. että "onko sulla jotain sexyä kuvaa itsestäsi" (reino ei chattaa, mutta tuo lienee normaalissa chatissa se kolmas tai neljäs kysymys, joka kysytään aina) niin se on seksuaalista hyväksikäyttöä ja nettiseksin uhriksi joutumista.

Samalla tutkimustarkkuudella se on aina raiskaus, jos joku kysyy baaritiskillä, että "annakko pillua".
  
  10. joulukuuta 2008 0:11:16

Nimi : ep
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : No minäkin ottaisin addressista pois niitä turhia liioitteluja, kuten "miljoonia maahanmuuttajia". Laillahan olisi vaikutusta kuitenkin vain turvapaikanhakijoihin, eikä maahanmuutajiin kokonaisuutena.

Sitten toinen kohta, joka hieman häiritsee on tuo:
"Suurimmalla osalla näistä henkilöistä ei ole juurikaan tekemistä todellisen pakolaisuuden, vainon tms. kanssa. Suurin osa heistä on elintasoturisteja, jotka haaveilevat taloudellisesti paremmista olosuhteista ja tulevaisuudesta."

Tässäkin viitataan turvapaikanhakijoihin, vaikka edellisessä lauseessa puhuttiin maahanmuuttajista.

Lisäksi Suomen nykyisen tilastointisysteemin takia ei pysty varmasti sanomaan onko kyseessä aito hätä vai ei. Suomessahan oleskeluluvat jaetaan turvapaikkaan, suojeluntarpeeseen, inhimilliseen syyhyn ja sitten on näitä perheenyhdistämisiä ja tilapäisiä lupia. Monihan ajattelee, että vain turvapaikkaan oikeutetut henkilöt, jotka täyttävät Geneven sopimuksen kriteerit ovat ainoita suojeluun oikeutettuja henkilöitä. Kuitenkin EU:n direktiivit (2004/83/EY,), jotka perustuivat johonkin kansainväliseen sopimukseen jota nyt en muista, velvoittavat sen allekirjoittaneet maat antamaan toissijaista suojelua turvapaikanhakijoille, joita voi kohdata kotimaassaan
a) kuolemanrangaistus tai teloitus; tai
b) hakijan alkuperämaassa kokema kidutus tai epäinhimillinen tai halventava kohtelu tai rangaistus; tai
c) siviilihenkilön henkeä tai ruumiillista koskemattomuutta
uhkaava vakava ja henkilökohtainen vaara, joka johtuu mielivaltaisesta väkivallasta kansainvälisen tai maan sisäisen aseellisen selkkauksen yhteydessä.

Tuo EU-duírektiivin vähimmäisvaatimuksista voi lukea täältä: http://web.abo.fi/instut/imr/projects/ten_directives/l_30420040930fi00120023M%C3%A4%C3%A4ritelm%C3%A4.pdf

Suomessa tuohon "suojeluntarpeeseen" sisältyy nämä toissijaista suojelua tarvitsevat henkilöt, mutta siihen sisältyy myös muita, kuten että "hakija ei voi palata vaaratta lähtömaahansa aseellisen selkkauksen tai ympäristökatastrofin vuoksi", joka taas ei kuulu tuohon EU:n direktiivin määritelmään. Siksi on vaikea erotella olisiko henkilö, joka on saanut oleskeluluvan suojeluntarpeen perusteella, oikeasti oikeutettu kansainvälisten lakien mukaan oleskelulupaan vai ei.

Eli sellainen liioittelun maku ja oletusten (vaikkakin olisivat varmasti perusteltuja oletuksia) esittäminen faktoina voi olla vaarallista.
  
  10. joulukuuta 2008 0:11:27

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Leopold: "Haluaisin myös tietää, että kuinka usein nämä perheenyhdistämistapaukset hylätään, kun sukulaisuutta ei millään kyetä todistamaan? Ilmeisestikin vain niissä häviävän harvoissa tapauksissa, jotka etenevät DNA-testiin asti, ja joiden DNA-testin tulos on vieläpä negatiivinen. Niitä ei kovin monia voi olla?

En tarkoita, että perheenyhdistämistapauksien hylkääminen olisi itsessään jotenkin hyvä juttu, vaan sitä, että perheenyhdistämiset ilmeisesti ns. onnistuvat Suomen nykylainsäädännössä lähes aina?"

Ei suinkaan. Maahanmuuttovirasto ei kerro hylkäämisen perusteita, mutta lukuja kyllä kertoo.

"Myönteisten päätösten osuus vuonna 2007 oli noin 82 %," sanoo Maahanmuuttovirasto perheenyhdistämisistä.
  
  10. joulukuuta 2008 0:11:58

Nimi : Octavius
Kotisivu : http://octavius1.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kiitettävää kansalaisaktivismia on useilla foorumeilla.

Nyt kaikki laittamaan asiallista palautetta Kokkareiden ja Kepun kansanedustajille. Niille, jotka ovat omalla äänestysalueella.

Mukaan kaikki yhteystiedot tietysti vastauspyynnön kera.

______

Jos ujostuttaa, niin pitää miettiä, että tässä on oma ja lastenne kohtalo pelissä. Sitä voi kukin miettiä tahollaan. Asiallisesta palautteesta ei voi tulla kenellekään mitään vahinkoa.
  
  10. joulukuuta 2008 0:16:33

Nimi : Leopold
  
Viesti : Vera, kiitos tiedosta! Itse haastatteluprosessista ei varmaan (ihan perustellusti) ole liiemmin tietoa saatavilla.
  
  10. joulukuuta 2008 0:17:26

Nimi : J. Mäki-Ketelä
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Kirjoitit: "tolla nyt mennään eli nimiä sinne vaan. Pieniä viilauksia varmaan voi tehdä, mutta suurempien muutosten tekeminen nyt kun siinä on jo 2000 nimeä on aika kyseenalaista."

Jep, näin on. Eli se on siinä ja pysyy, mitään ei enää viilata eikä höylätä.

Jos siitä olisi yrittänyt vääntää kaikkia tyydyttävän / miellyttävän version, niin silloin siinä ei olisi voinut sanoa yhtikäs mitään. Ja Thorsin laki olisi paukutettu läpi ennen kuin koko adressi olisi edes ollut netissä.

Jos ei näillä spekseillä halua allekirjoittaa, niin sitten ei allekirjoita. Hyvin yksinkertaista.


  
  10. joulukuuta 2008 0:17:39

Nimi : ibn ghul
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Ulkomaalaislakiin liittyvä keskustelu on 'mystisesti' kadonnut kokonaisuudessaan Hesarin 'Politiikka' -keskustelupalstalta.
  
  10. joulukuuta 2008 0:17:48

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Utelin 'Lex Thorsista' "omalta" (ah nyt niin entiseltä) kokoomuksen "edustajaltani" (pirusti lainausmerkkejä ja sulkuja):

Päät pensaaseen, vastaus: "Direktiivit pitää panna Suomessa täytäntöön. Niistä taistellaan ennen niiden
hyväksymistä."

Eli kokoomus on alistunut. Ins Allah!

Mikä ..tun direktiivi vaatii pitämään rikolliset maassa, ja haettamaan "perheenkin" tueksi?

HOOVEE, kokoomus. Ja kysyin edustajalta nimenomaan hänen, ja puolueen kantaa asiaan.
  
  10. joulukuuta 2008 0:20:13

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : reino: "Samalla tutkimustarkkuudella se on aina raiskaus, jos joku kysyy baaritiskillä, että "annakko pillua"."

Jumaleisson! Minutkin on siis raiskattu tietämättäni sekä netissä että baarissa, enkä edes ole nainen!
  
  10. joulukuuta 2008 0:21:05

Nimi : reino
  
Viesti : http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/12/758670

Jep, eli tuolta löytyi se uutinen nettiraiskausten valtavasta määrästä.

"Tytöt poikia useimmin nettiväkivallan uhreja

Tutkija Noora Ellonen kertoo, että esimerkiksi 9-luokkalaiset tytöt joutuvat rivon kielenkäytön kohteiksi ja heiltä pyydetään netissä seksikkäitä kuvia.
..
Tutkimuksen mukaan lähes kolmannes 15-vuotiaista tytöistä joutuu internetissä häirinnän tai ehdottelun kohteiksi, pojista selvästi vähemmän. Nettiseksin ja -häirinnän muodot vaihtelevat rivosta kielenkäytöstä maksettuun seksiin."


Noora on kyllä ihan asiallinen tutkija, eli tossa toimittaja on taas sävellellyt omiaan antaumuksella.
  
  10. joulukuuta 2008 0:22:13

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kissapeto:
"Tuo mainitsemasi tutkimus on linkattu tänne, mutta sehän ei ymmärtääkseni Zarathustralle kelvannut (hänhän sanoi, että hänen antamansa luku on julkaistu "toisaalla")."

Joo, se artikkelissa lainattu Alkoholitutkimussäätiön Heini Kainulainen käyttää usein lukua 15000. Luvun alkuperäksi mainitaan kuitenkin tuo sama kyselytutkimus. Kyse on taulukosta jota ei itse raportissa julkistettu. En tiedä onko Kainulainen itse tehnyt taulukon yleistämisen koko populaatioon luvun 15000 saamiseksi.

En ota kantaa tuon luvun oikeellisuuteen, mutta mielestäni Kainulaisella pitäisi olla disclaimer, kun hän heittää kyselytutkimukseen perustuvia lukuja joka paikassa tarkkoina faktoina. Etenkin kun kyselyn kysymyksessä ei edes käytetty sanaa raiskaus.

Tässä Kainulaisen tutkimusta (s.79-80):

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos. Rikollisuustilanne 2006: luku 4 "Seksuaalirikokset"
http://www.optula.om.fi/uploads/711qqdnkm11zu9.pdf
  
  10. joulukuuta 2008 0:34:35

Nimi : sdfd
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Onkohan nuivan puuhakalenterin päivitys taas tulossa piakkoin? Nuivittaa niin hirveesti että on pakko päästä purkautumaan!
  
  10. joulukuuta 2008 0:35:40

Nimi : ep
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tuo lakiuudistus oli tosiaan varmasti laitettu vireille, johtuen EU-direktiiveistä. EU:llahan on tarkoitus yhtenäistää turvapaikkapolitiikka vuoteen 2010 mennessä, johon kuuluu mm. noiden eri suojelunimikkeiden yhtenäistäminen. Suomeenkin siis tulisi tuo EU:n määritelmät täyttävät nimikkeet: turvapaikka ja toissijainen suojelu ja oleskelulupa muulla perusteella. Suomi ei voi vaikuttaa kahteen ensimmäiseen, koska ne määritellään EU:n toimesta. Sen sijaan tuohon kolmanteen ollaan sisällyttämässä nyt kaikkea sellaista, jota EU ei suomelta olisi vaatimassa.

Nyt ehkä sitten jotkut yksinkertaiset edustajat kuvittelvat, että kaikki mitä lakiesitys sisältää kuuluu EU:n direktiiveihin, vaikka näinhän ei todellisuudessa ole. Nyt siis ollaan ajamassa EU:n tekosyyllä helpotuksia lakiin,vaikka todellisuudessa EU:n direktiivien määrittelemät vähimmäisvaatimukset ovat paljon tiukemmat kuin Suomen nykyisen lain. Ainoa mitä pitäisi EU-direktiivien takia muutta olisi nuo nimitykset ja mitä niillä itseasiassa tarkoitetaan. Sen sijaan yhtään löysennystä ei direktiivit vaadi Suomelta tekemään.
  
  10. joulukuuta 2008 0:35:51

Nimi : Kokoliha
  
Viesti : Niin, onhan minutkin muutamaan oteeeseen vähintäänkin puoliväkisinmaattu.

Esmes muistan edelleen sen, kun nuorna miesnä eräänä uudenvuodenaamuyönä heräsin kotipippaloissa sohvalla siihen, että jonninverran potentiaalinen tyttöystäväkandi oli riisunut villahousuni ja imutti pikkuruista piliäni (13 cm, jopa alle), enkä ehtinyt sanoa edes "Kyllä" - saati sitten huudahtaa: "Ou beibi, huuda ääneen sotilasarvoni" - kun neito jo hyppäsi paljaaseen satulaan.

Seurasi muutaman viikon jännittävä aika, ja asiaa tuskin lieventää sekään, että seurasi vajaan vuoden mittainen suhde, jonka aikana naimme kuin kanit - huomattavalta osin minä ns. lahnana alla. Ja tuo ei ollut ainoa tapaus, joten olenkin muuttunut hiukan varovaiseksi - ja odottanut kyselytutkimusta, jossa voisin viimein kertoa Totuuden.

Disclaimer zarathustrille ja muille tosikoille & ymmärrysrajoitteisille: Tämä ei sitten ollut todellisten raiskausten väheksymistä millään muotoa.

Aiheen ohitse:
Peniksen koko -debatin lopputulema jäi sikäli aavistuksen auki, että olen nyt hiukan kahden vaiheilla: perustaako Pirkanmaan Pienimunaiset ry vaiko ei?
  
  10. joulukuuta 2008 0:39:09

Nimi : Kissapeto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Roope:"En ota kantaa tuon luvun oikeellisuuteen, mutta mielestäni Kainulaisella pitäisi olla disclaimer, kun hän heittää kyselytutkimukseen perustuvia lukuja joka paikassa tarkkoina faktoina."

Aivan. Hakusanoilla "15000 raiskausta" tulee vastaan typerryttävän suuri määrä linkkejä, joissa tukeudutaan tuohon lukuun tosiasiallisena raiskausten määränä per vuosi.
  
  10. joulukuuta 2008 0:41:10


guestbook © freebok.net