8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105701-105725

Nimi : Leopold
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Mika: "Kyllä Suomi on paskahousuja täynnä. Muuta ei voi sanoa, kun katsoo, kuinka moni haluaa salata oman nimensä tuossa Thorsin erottamista koskevassaa adressissa.

Allekirjoitin tuon adressin itse lähinnä kannatuksen vuoksi, vaikka en niitä kannatakaan. Mielipiteet ilmaistaan vaaleissa, eikä parlamentarismi voi toimia adresseihin pohjautuen. Adressit ovat lähinnä säälittävää vallanpitäjiin kohdistuvaaa kerjäämistä. Sinänsä Thorsin erottaminen on tietenkin ihan kannatettava idea. Tällä tavalla siihen tavoitteeseen vain ei päästä.
"

Ne nimet eivät näy internetissä. Lopullisessa, luovutettavassa adressissa ne kuitenkin näkyvät, joten nimen julkaiseminen internetissä sinun nähtävilläsi ei hyödytä ketään millään tavalla. t. Ylpeä paskahousu.

Veikkaan myös, että kaikki tietävät ettei adressilla ole suoraa parlamentaarista vaikutusvaltaa. Tuskin kukaan on sinne nimeään rustannut siksi, että uskoisi pystyvänsä sen avulla erottamaan Suomen maahanmuuttoministerin. Adressin tarkoituksena on herättää keskustelua ja vedota kansanedustajiin, jotta he äänestäisivät lakiehdotuksen nurin. Mielestäni siinä ei ole mitään säälittävää.
  
  9. joulukuuta 2008 19:19:14

Nimi : Nikopol
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com
  
Viesti : Asiasta lusikkahaarukkaan: kuka katsoi "Kuoleman kauppamiehet"-dokumentin, starring mm Viktor But ja Romeo Dallaire? Käsitteli etupäässä käsiasekauppaa mutta sisälsi nuiva interest-matskua Somalian normimeiningistä. Khattia pureskelevat asemiehet naureskelevat että AK käteen ja ryöstöraiskailu alkaa. "Me jopa nussimme Kalashnikovilla", terhensi yksikin nuorukainen. Naiset ja tytöt pelkäävät, miehet ja pojat tappavat.

Humanistin reaktio on että heikot pitää pelastaa. Nuivistinen yliminä sanoo ettei yhtä ainoaa miespuolista yli kaksivuotiasta tuolta päin saa laskea vapaaksi Euroopan avoimiin yhteiskuntiin. Koska nuo arvet eivät parane. Siitä ei seuraa kenellekään hyvää.
  
  9. joulukuuta 2008 19:20:52

Nimi : Henkipatto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "fennogynia paistaa läpi"

Öh...tarkoitit kai 'misofennismi' (tjsp.)?

Tuo 'gyn' viittaa naiseen: misogyyni on naistenvihaaja (misandristi miestenvihaaja).
  
  9. joulukuuta 2008 19:24:54

Nimi : Mika
  
Viesti : "Mutta tuho etenee ja Pravdakin yritti pimittää tietoa sen valmistelusta. Miksi jopa Rajamäki on ollut hiljaa, kun hulluutta ollaan ajamassa läpi?"

Ei hätää. Kun kasvava turvapaikanhakija tulva on täyttänyt vastaanottokeskukset (ja se tapahtuu nopeasti), ja nuoria terveitä somalimiehiä aletaan sijoittaa hienoihin hotelleihin (kuten esim. Turun hotelli Ritziin -90 luvun alussa), kritiikki yltyy niin kovaksi, että politiikan suuntaa on nopeasti muutettava.

Suomelle voisi itse asiassa tehdä hyvää esim. 10000 turvapaikanhakijan tulo maahan yhden kuukauden sisällä. Silloin ainakin huomattaisiin nopeasti, että ilmaiseen täysihoitoon riittää maailmalla kyllä mittaamaton määrä tulijoita.
  
  9. joulukuuta 2008 19:25:44

Nimi : evp
  
Viesti : Nyt on tuolla hyyskän keskusteluissa tapahtunut jotain ihmeellistä. Ne on yhdistänyt sen aikaisemmin hautaamansa keskustelun ulkomaalaislaista tähän uuteen.

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=156857

Nyt selvisi tempun tarkoitus, yhdistivät sen politiikka osion etusivulla näkyvän keskustelun vanhaan kotimaa osion keskusteluun. Saivat siten koko keskustelun häviämään näkyvistä. Saa olla aika velho joka sen löytää ilman suoraa linkkiä.
  
  9. joulukuuta 2008 19:27:18

Nimi : Leopold
  
Viesti : "Tuo 'gyn' viittaa naiseen: misogyyni on naistenvihaaja (misandristi miestenvihaaja)."

Kerropa mikä on koiranvihaaja, tarvitsen tietoa!
  
  9. joulukuuta 2008 19:28:03

Nimi : far angst
  
Viesti : "Nyt selvisi tempun tarkoitus, yhdistivät sen politiikka osion etusivulla näkyvän keskustelun vanhaan kotimaa osion keskusteluun. Saivat siten koko keskustelun häviämään näkyvistä. Saa olla aika velho joka sen löytää ilman suoraa linkkiä."

Loogisesti oikein tekivätkin, kun kansalle ei kerrota asiaa, ei sen tulee siitä keskustellakaan eikä ottaa kantaa.

  
  9. joulukuuta 2008 19:33:24

Nimi : A.N.
  
Viesti : "Ajattelin että tälla palstalla viihtyisivät sanavapauden, yksityisomistuksen ja vapaan suomen miehen puolustajat, mutta näköjään tälläistakin kapeaa ajattelua löytyy."

Retoriikkaa. Ei tarkoita mitään. Absoluuttista vapautta ei ole missään. Kyse on siitä, kumpaa arvostetaan enemmän. Tämän valinnan tekemisen mahdollisuus sisältää vapauden tehdä se valinta. Uusien aselupien kieltäminen on ainoa toimiva ehdotus tulevien koulujoukkomurhien estämiseksi. Muutoin niitä hyvin mahdollisesti tulee tapahtumaan vastaisuudessakin. Vanhat omistajat saisivat pitää aseensa ja lupansa. Kyse ei ole vain 20 kuolleesta nuoresta, vaan myös siitä, että kouluihin on tullut pelon ilmapiiri, jota sadat uhkailut ovat lisää ruokkineet. Uusien aselupien kieltäminen on tarvittava signaali ja konkreettinen toimenpide.

Lievemmässä versiossa aseluvat kielletään esim. alle 25 tai alle 30 vuotiailta.

Jotain asialle on tehtävä. Poliisi sanoo, että uhkaukset ovat jääneet pysyväksi ilmiöksi, ja osa niistä on vakavasti otettavia.
  
  9. joulukuuta 2008 19:43:07

Nimi : P
  
Viesti : ""Jipii! Minusta tulikin nyt eliittiä - mamu!"

Lämpimät onnittelut!

Saat varmaan paremman kohtelun leirillä kuin me täysnatiivit.
"

Jep. Niin oletan. Kiskaisen vain supupuuni esiin, kun minua uhkaa Ville Komsin manaama kohtalo mädäntyvänä ruumiina ..

http://www.soininvaara.fi/2008/11/15/halla-aho-ja-vihreita-aanestaneiden-raiskaaminen/
  
  9. joulukuuta 2008 19:44:22

Nimi : MW
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Kerropa mikä on koiranvihaaja, tarvitsen tietoa!"

Misocanisti?
  
  9. joulukuuta 2008 19:45:22

Nimi : Henkipatto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : ""Kerropa mikä on koiranvihaaja, tarvitsen tietoa!"

Misocanisti?"

Kävi mielessä, mutta ei varmaankaan - canis on latinaa, ei kreikkaa. Pitäisi kysyä kreikankielen taitajalta.
  
  9. joulukuuta 2008 20:00:33

Nimi : fgh
  
Viesti : Kerropa mikä on koiranvihaaja, tarvitsen tietoa!

Ehkä misokynisti (englantilaisittain misocynist) tai sitten misokyynikko.
  
  9. joulukuuta 2008 20:02:50

Nimi : P
  
Viesti : "Mikä on "homma"?

Kuullostaa epäilyttävältä. Onko se laillista?"

No ei tietenkään ole. Yhtä ajatusrikosta alusta loppuun. Kaikki sinne kirjoittavat ovat illmanistien tarkkailussa. Ratsia seuraa lähiaikoina.
  
  9. joulukuuta 2008 20:04:51

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N,

"Patteri-Petteri, harvinaisen älyvapaa "argumentti", jota ikävän usein kuulee. Jos Pekalla tai Matilla olisi ollut kivi tai veitsi kädessä, niin yhtä tyttöä olisi ehkä pystynyt tuikkaamaan (eikä välttämättä kuolettavasti) sitten luokan karju olisi tintannut kanveesiin. Jos on ase kädessä, niin juttu on *vähän* eri. Toivottavasti tämän ymmärrät. Se on vieläkin selväjärkisempää kuin se, että Suomeen ei kannatta ottaa miljoonaa muslimia."

Ainakin Kiinassa ja Japanissa on ollut tapauksia, joilla teräaseiden kanssa riehunut hullu on saanut hengiltä useita ihmistä. Teoriassahan voisi kuvitella, että kirveen tai veitsen kanssa riehuva tyyppi on helppo panna kuriin, mutta toisaalta, teoriassa .22 pistooli ei myöskään ole erityisen tappava ase. Yksittäinen pääosumakaan ei varmista hengenlähtöä, läpäisyvoima on niin kelvoton, että jo pelkkä pulpetti voi antaa mallista riippuen osittaista suojaa, ja kaiken lisäksi sillä pitäisi vielä osuakin kohteeseen, mikä ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi.

Ongelma on vain se, että vaikka luokan karju olisi kuinka pollea poika tahansa, vaatii harvinaisen kylmää päätä käydä käsiksi aseen kanssa heiluvaan tyyppiin, joka on täysin valmis tappamaan. Mitään erityistä lähitaistelukoulutustahan, tai kokemusta joitain tappeluita lukuunottamatta, näillä tyypeillä ei myöskään ole. Tuliaseella lienee kaikkein pahin psykologinen vaikutus, koska se nähdään tappavampana kuin useimmat niistä todellisuudessa ovatkaan, mutta teräaseetkin ovat toimineet käytännössä ikävän hyvin.

Sinällään en näe mieltä lopettaa aselupien myöntämistä kokonaan. Itse asiassa suunnitellut muutokset (vai ovatko ne jo voimassa?) vaikuttavat järkeviltä. Kunhan käsiasetta ei enää voi hankkia yksinkertaisesti ja nopeasti, sillä tehtävä joukkomurha ei ole enää oleellisesti helpompi vaihtoehto kuin mm.

- Aseen ryöstäminen, ampumaradalta tai jonkun mökin kaapista
- Aseen ostaminen metsästysluvan avulla (puoliautomaattinen haulikko on muutenkin paljon tappavampi ase kuin joku rupinen pienoispistooli)
- Pommin rakentaminen, Petri Gerdtin tapaan

Jos syrjäytynyt misantrooppi oikeasti haluaa tappaa ihmisiä, hän löytää siihen kyllä keinot - ellei sitten takavarikoida kaikkia tuliaseita, kielletä metsästämistä ja panna lannoitteet yms. pommeihin kelpaavat materiaalit luvanvaraisiksi. Senkin jälkeen tarjolla olisi vielä niitä teräaseita, ja kuka tietää, mitä aseita ihmiset "unohtaisivat" kaappeihinsa.
  
  9. joulukuuta 2008 20:06:10

Nimi : Patteri-Petteri
  
Viesti : A.N. sivuutit hienosti minun kysymykseni, tai ainakin onnistuit vastaamaan melko epäselvällä tavalla. En oikein ymmärrä miksi mielestäsi ainut ratkaisu viestin lähettämiseksi on kieltäminen? Eivätkö pakolliset mielenterveystutkimukset mielestäsi ratkaise ongelmaa? Miksi ikäraja on mielestäsi mielekkäämpi ratkaisu kuin mielenterveyden tutkiminen? Miksi puukkojakin ei kielletä alle 25-vuotiailta? Jokainen kuolemantapaus on turha!

Ymmärtänet, että kyseessä on puhtaasti tilanne, jossa mittaillaan todennäköisyyksiä ja vapauden suhdetta riskeihin, joten minun sarkastinen mielipiteeni kaiken kieltämisestä ei ole sen älyvapaampi kuin sinun mielipiteesi aseiden kieltämisestä. Varsinkin kun ottaa huomioon että ihan jokainen nuori mies voi 18-vuotiaana mennä armeijaan ja saada rynnäkkökiväärin ja kovia ammuksia käteensä parin viikon sisään palvelukseen astumisesta ilman sen kummempia psykologisia testejä. Miksei siis yksityinen henkilö voisi 18-vuoden ikäisenä saada asetta todistettuaan että on henkisesti tasapainoinen?
  
  9. joulukuuta 2008 20:12:55

Nimi : Kerpo
Kotisivu : http://halla-aholaisuuden-kritiikki.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hyvää kritiikkiä tuossa ylläolevassa linkissä, sen vain sanon. Ehkä toden totta 'halla-aholaisten' käytöksessä on parantamisen varaa. Jos kunnioitusta haluaa on ensin opittava kunnioitusta antamaan, näin niin kuin kultaisen säännön sovelluksena.
  
  9. joulukuuta 2008 20:14:08

Nimi : rähmis
  
Viesti : "Siis pizzataksi ajaa jonon ohi ja kerää tavarat? Sellaisen käsityksehän tuosta esityksestä saa."

Hiemanhan tarinaa aina joutuu värittämään huomioarvon takaamiseksi. Takavuosina kuitenkin luin jostain lehdestä jonkun järjestön avustustyöntekijän valitusta siitä, kuinka naapuruston etnisen ravintolan henkilökunta oli kiilaamisellaan herättänyt pahaa verta muiden jonottajien parissa.

Mitään todisteita sanojeni tueksi minulla ei ole esittää, mutta ei minulla toisaalta ole mitään syytä satujakaan kertoa. Ajatellaan asiaa näin... jos turkulaiset roskikset soveltuvat raaka-ainevarastojen täydentämiseen, niin miksei yhtä hyvin myös ruoka-avustusjonotkin?

Samaan asiaan liittyen. Oslossakin sattui viime kesänä pienimuotoinen ruokajonoholokausti, kun Fattighuset (kaupungin suurin vähäosaisia auttava hyväntekeväisyysjärjestö) antoi hetkeksi kaikille muille paitsi etnisille norjalaisille porttikiellon ruokajonoihinsa. Syy oli se, että jostain karpaateilta tai mistä lie Transsylvaniasta kotoisin olevat nahkafagotistit kauppasivat kaduilla avustuskassien sisältöä.
  
  9. joulukuuta 2008 20:14:47

Nimi : P
  
Viesti : "
Viesti : Hyvää kritiikkiä tuossa ylläolevassa linkissä, sen vain sanon. Ehkä toden totta 'halla-aholaisten' käytöksessä on parantamisen varaa. Jos kunnioitusta haluaa on ensin opittava kunnioitusta antamaan, näin niin kuin kultaisen säännön sovelluksena."

Ja vihervasemminton toiminta on ollut kunnioittavaa?
  
  9. joulukuuta 2008 20:15:39

Nimi : Yrjöperskeles
Kotisivu : Yrjöperskeles-blog
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Viimeiset juttusi maahanmuuttopolitiikasta ovat hyvin kirjoitettuja ja hyvin perusteltuja.

Voimia eloon sinulle ja perheellesi ja jatkuvaa nostetta.

Tv. Ykä.
  
  9. joulukuuta 2008 20:18:32

Nimi : Zarathustra
Mitä teen : Murskaan Halla-ahon uskottavuuden
  
Viesti : Huhuu, Mestari! Huhuu!

Mestarilla on kovasti kiireitä, kun kaksi edellistä kertaa ei ole osunut silmään. Koska Mestari kuuluttaa avoimen maahanmuuttokeskustelun perään, niin mikään muuhan ei voi vastaamattomuutta selittää?

Lakeijat ovat kyllä kovasti yrittäneet vastailla Mestarin puolesta, mutteihän se luonnistu - työttömyyslähdettä eivät löytäneet eikä uhritutkimus kokonaisuudessaan ja sen tulkinta myöskään avautuneet.

Joten kolmannen kerran nämä kaksi kysymystä (minä olen kyllä kärsivällinen ja jaksan vielä kysellä, jos tämäkään ei osu Mestarin silmään):

Halla-aho: "Sanoin, että on mahdotonta kommentoida hihasta vedettyjä arvioita esim. 15 000:sta vuosittain piiloon jäävästä raiskauksesta. Sanoin myös, ettei ole mitään syytä olettaa maahanmuuttajien osuuden olevan pienempi pimentoon jäävissä raiskauksissa kuin se on tietoon tulleissa raiskauksissa. Onhan täysin selvää, että jos suurin osa suomalaisten tekemistä parisuhderaiskauksista ei tule tietoon, sama koskee myös maahanmuuttajien tekemiä parisuhderaiskauksia. Maahanmuuttajien yliedustus piiloraiskauksista on luultavasti suurempi, koska jo maalaisjärjen nojalla voidaan olettaa, että kieltä osaamattoman, oikeuksistaan tietämättömän ja naisen koskemattomuutta tunnustamattomasta kulttuurista saapuneen maahanmuuttajanaisen kynnys ilmoittaa kumppanin tekemästä raiskauksesta on korkeampi kuin suomalaisnaisella."

Kyseessä ei ole mikään hihasta vedetty luku vaan tutkimustulos. Maahanmuuttajat eivät näy noissa luvuissa, koska he eivät juuri vastaa kyselytutkimuksiin. Autuaasti sivuutat myös sen seikan, että hyvin moni maahanmuuttajanainen on naimisissa suomalaisen kanssa ja että näissä suhteissa on keskimääräistä enemmän väkivaltaa (haetaan tottelevainen vaimo Venäjältä, Thaimaasta tms.). Osoitit toki hienosti, ettei sinuakaan oikeasti kiinnosta raiskausten määrä vaan käytät niitä vain poliittisen agendasi lyömäaseena. Et sinä muuten vähättelesi tutkimustulosta hihasta vedetyksi. Oletko edes perehtynyt siihen tutkimukseen?

Mistä muuten tiedät somalien työttömyysluvun, joka ei ole tietenkään sama asia kuin Somalian kansalaisten työttömyysluku? Jälkimmäinen oli työministeriön arvion mukaan 54% jo 30. 4. 2007 ja sitä nostaa tietenkin se, että vasta pari vuotta maassa olleiden pakolaisten työllistymismahdolisuus on käytännössä 0%. Kansalaisuusttahan voi hakea 4-6 vuoden maassa oleskelun jälkeen.
  
  9. joulukuuta 2008 20:27:17

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.: "Jos Pekalla tai Matilla olisi ollut kivi tai veitsi kädessä, niin yhtä tyttöä olisi ehkä pystynyt tuikkaamaan (eikä välttämättä kuolettavasti) sitten luokan karju olisi tintannut kanveesiin."

Muuten asekeskusteluun puuttumatta, A.N. osoittaa kyllä nyt tietämättömyytensä vaaratilanteista ja ihmisistä. Se luokan kovin karju kusee hyvin suurella todennäköisyydellä housuihinsa kun näkee ensimmäistä kertaa elämässään jonkun saavan yllättäen puukosta kaulaansa ja veren suihkuavan ympäriinsä kaamean korinan säestämänä. Sen näkemisen jälkeen kynnys käydä "Pekka-Ericin" kimppuun nousee kummasti. Teräaseiden kanssa ei ole leikkimistä, minkä tietää jokainen joka ylipäätään tietää mistään mitään.

Ja mikäänhän ei estä "Pekka-Ericiä" olemasta "fiksu" ja avoimen puukon kanssa heilumisen sijasta tunkea vaikka välitunnilla puukkohippasille tyttöjen vessaan jossa ne kovat karjut tuskin viihtyvät kovin usein. Ja mikään ei myöskään estä tappamasta luokan kovinta karjua ensimmäisenä. Takaapäin.

Jos ihminen haluaa tappaa toisia, se onnistuu ilman tuliaseitakin erittäin helposti. On onnistunut jo aika hemmetin monta tuhatta vuotta.
  
  9. joulukuuta 2008 20:27:56

Nimi : Patriootti
Kotisivu : http://www.toiminta-ampujat.fi/
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : A.N. kirjoitti:
Retoriikkaa. Ei tarkoita mitään. Absoluuttista vapautta ei ole missään....
Ei liity aiheeseen

Uusien aselupien kieltäminen on ainoa toimiva ehdotus tulevien koulujoukkomurhien estämiseksi. Muutoin niitä hyvin mahdollisesti tulee tapahtumaan vastaisuudessakin.
Tuo on harvinaisen toimimaton ehdotus. Perusteluja on palstat täynnä joten en ala tässä toistamaan. Sitäpaitsi mitä jos tapahtuisikin? Kumpi on pienempi paha - muutama aseesta aiheutunut kuolema/vuosi vai kansan aseriisunta=> maanpuolustustahdon ja kyvyn tuhoaminen => rakkaan naapurimaan invaasio => n kpl kuolleita. Turha sitten jauhaa jotain että EU auttaa. Siellä sellaista yhtenäistä tahtoa ja varsinkaan voimaa ole meitä puolustaa.
(Sitäpaitsi asekiellon jälkeen täytyisi hiirenloukuista tehdä 100:1 versioita eli hirvenloukkuja. Ei ole maassamme juurikaan jyrkänteitä joilta hirvilaumat voisi ajaa alas soihtujen avulla.)

Vanhat omistajat saisivat pitää aseensa ja lupansa. Kyse ei ole vain 20 kuolleesta nuoresta, vaan myös siitä, että kouluihin on tullut pelon ilmapiiri, jota sadat uhkailut ovat lisää ruokkineet. Uusien aselupien kieltäminen on tarvittava signaali ja konkreettinen toimenpide.
Singaali on se että pannaan pöpit hoitoon ja leikilläkin uhkailijat vastuuseen. Ei se että lopetetaan puolen miljoonan ihmisen harrastus.
Jaetaanko kansa siis eri paarialuokkiin? Oletko kuullut perustuslaista?
Lievemmässä versiossa aseluvat kielletään esim. alle 25 tai alle 30 vuotiailta.

Mites sitten asevelvollisuus, siellä kun on jo 18 vuotiaita? Haluatko syrjäyttää nuoret terveen harrastuksen parista. Jotkut haluavat tehdä muutakin kun nyhjätä netissä ja juopotella.

Jotain asialle on tehtävä. Poliisi sanoo, että uhkaukset ovat jääneet pysyväksi ilmiöksi, ja osa niistä on vakavasti otettavia.

No riittääkö se että JOTAIN tehdään vai pitäisikö tehdä jotain asiaan oikeasti vaikuttavaa.
Kaikista pahinta vahinkoa saa aikaan tyhmä ja innokas.
  
  9. joulukuuta 2008 20:30:43

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : P,

Sitä, että vihervasemmisto käyttäytyy kusipäisesti, ei voi käyttää perusteena millekään. Vähän sama kuin minä menisin nyt sprayaamaan kirkkoveneitä ympäri kaupunkia ja paskoisin keskelle Bulevardia, ja sitten kiinni jäädessäni puolustelisin tekojani sillä, että tekeehän tuota muutkin.

Kritiikkitekstiä en sinällään sellaisenaan allekirjoita.

Zarathrusta,

Annatko tuon moneen kertaan lainaamasi tutkimuksen nimen, sen sijaan että puhut vain "tutkimuksesta". Juuri nyt kukaan ei tiedä, onko sellaista oikeasti edes olemassa, enkä minä tiedä, onko se yhtä kelvottoman tasoista kuin feministinen (tai mikä tahansa muu poliittisesti motivoitunut) tutkimus yleensä.
  
  9. joulukuuta 2008 20:39:04

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Zarathustra: "Mistä muuten tiedät somalien työttömyysluvun, joka ei ole tietenkään sama asia kuin Somalian kansalaisten työttömyysluku? Jälkimmäinen oli työministeriön arvion mukaan 54% jo 30. 4. 2007 ja sitä nostaa tietenkin se, että vasta pari vuotta maassa olleiden pakolaisten työllistymismahdolisuus on käytännössä 0%. Kansalaisuusttahan voi hakea 4-6 vuoden maassa oleskelun jälkeen."

Minähän olen vastannut tähän kysymykseen. En tietenkään ole Jussi, mutta tuskin ne luvut mihinkään muuttuisi jos Jussi laskisi ne henkilökohtaisesti.

Mikään taho ei oikeastaan kerää sellaisia tilastoja, tai ainakaan julkaise niitä.

Sen sijaan Työministeriö on kerännyt tilaston eri kansalaisuuksien työvoimasta vuonna 2005 ja työttömyysasteesta vuosina 2001-2005.

Somalian kansalaisia oli työvoimassa 1345, ja heidän työttömyysaste oli 59. Koko väestössä Somalian kansalaisia oli 4704, joista 3047 oli ikäryhmässä 15-74. Tästä saadaan seuraavat luvut: 551 oli töissä, työllisyysaste oli 18.1% laskettuna ikäryhmälle 15-74, työvoimaosuus oli 44.1% ja huoltosuhde 7.54.

Vastaavat luvut koko Suomen väestölle olivat vuonna 2005 2621000 (työvoima), 3948000 (15-74-viotiaat), 5255580 (väestö), 8.4% (työttömyysaste), 60.8% (työllisyysaste 15-74), 66.4 (työvoimaosuus) ja 1.19 (huoltosuhde).

Jos välttämättä haluat, voidaan tähän laskea mukaan ne Somaliassa syntyneet, jotka eivät ole Somalian kansalaisia. Oletetaan että heidän ikäjakauma on sama kuin muidenkin somalien, ja työttömyysaste, työllisyysaste ja työvoimaosuus on sama kuin kaikilla muillakin Suomessa asuvilla.

Somaliassa syntyneitä oli tuolloin Suomessa 5060, eli 356 enemmän kuin Somalian kansalaisia. Edellämainitun oletuksen mukaan 64.8% niistä oli 15-74-vuotiaita, eli 231, ja näistä 60.8% olivat töissä, eli 140, ja 8.4% työttömänä, eli 16.

Lasketaanpa "kaikkien somalien" työllisyysluvut uudestaan, silleen että nämä työllistyneet uudet Suomen kansalaisetkin ovat mukana. Eli työvoima 1345+140+19=1504, työikäiset 3047+231=3278, väestö 5060, työvoimaosuus 45.9%, työllisyys 21.1%, työttömyys 54.1%, huoltosuhde 6.3.
  
  9. joulukuuta 2008 20:39:16

Nimi : Nikopol
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com
  
Viesti : Miten SINÄ vietät Uhrijuhlaa? Juhlatervehdys blogissani.

Ilmeisesti tieto Hommafoorumista ja sen toisesta tulemisesta on hillinnyt kirjoituskiimaa. Nythän koko päivän viestit selaa tunnissa! Mutta Homman ympärillä käy niin kova kuhina että linkkipankkia tarvitaan pian. Kiitos Mediaseurannan ylläpitäjälle!
  
  9. joulukuuta 2008 20:39:45


guestbook © freebok.net