8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105626-105650

Nimi : Oxy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Omassa elämässä tuo rasistisen häirinnän määrä on lisääntynyt tänä syksynä. Ehkä sattumaa, ei varmasti (tai toivottavasti) herra halla-ahon tarkoitus, mutta kuitenkin henkilökohtaisesti koettu (tietenkin subjektiivinen) tosiasia minulle."

Halla-aho ei ole syy, vaan seuraus. Syitä on paljon parempiakin kuin yksi blogikirjoittelija. Lama lähenee. En tiedä miten vanha olet, mutta 90-luvulla kun tuli lama, ei ollut kiva olla ulkomaalaisen Suomessa. Mitä tiukemmaksi ajat käyvät, sitä pienemmäksi käy myös tila. Hyvinvoinnin keskellä on helppo suvaita.
  
  9. joulukuuta 2008 16:06:20

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Joku tuollainen karenssiaika sosiaalietuuksien saamiselle on hyvä. Periaatteessa veronmaksupohjainen oikeus olisi myös oikeudenmukainen, mutta sellainen ei toimi syntyperäisille suomalaisillekaan: joskus sattuu pahemmin, ja siinä ei koko veronkannon määrä välttämättä riitä. Silti ei kyse välttämättä ole jämäsuomalaisesta. Sama juttu kuin vakuutusten kanssa. Veromäärä-perusteinen oikeus lisäisi myös byrokratiaa aika paljon.

Mielestäni Jussin ehdotus ehdollisesta kansalaisuudesta on hyvä. Määräaikainen ehkä, jossa kansalaisuuden saaminen kestää sen mitä kestää (5-8v?) ja ehdollisuus ehkä 15v. Tai no, jos vakavan rikollisuuden raja vedetään oikein, niin voisihan se olla pidempikin

Turvapaikka- ja sosiaalietuusturismia voitaisiin ehkä vähentää juuri jollain kertamaksulla jolla ainakin terveydenhuollon piiriin tultaisiin. Tässä voi tekijänä olla myös se lähtömaan sitoumus, joka toimii ainakin länsimaiden kanssa.

Jep, ei ilmaisia elätettäviä, mutta jollain kohtuudella sekin rajoitus pitää tehdä. Mietittävää riittää.
  
  9. joulukuuta 2008 16:06:39

Nimi : Kissapeto
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Tiivis ja lyhyt raportti tapiolle ;)
  
  9. joulukuuta 2008 16:07:09

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Joskus on jopa käynyt mielessä pelko siitä, milloin polttopullo heilahtaa lastenhuoneen ikkunasta sisälle."

Hiljattain erään kriittisen bloggaajan kommenttiosastoon ilmestyi polttopulloista puhiseva suvaitsevainen, lienee toki pelkkää sattumaa.

Muutenkin on ylipäätään kummallista, että väkivallan, ja alatyylisen nimittelyn, kuten vaikka suosittu "rättipää", ottavat yleensä "suvaitsevaiset" esille.

Kriitikot sen sijaan keskittyvät enemmänkin käytännön asioihin, kuten vaikka lainsäädäntöön, sen kehittämiseen, ja sen soveltamiseen käytäntöön.

Saatan olla väärässä, mutta "primitiivireaktiot" ovat suvaitsevaisten normikäyttäytymistä, ehkä jopa geneettinen ominaisuus.
  
  9. joulukuuta 2008 16:07:15

Nimi : Timo
  
Viesti : Nytkö se kääntyy siihen että ei oikeastaan olekaan kyse niistä työperäisistä huoltosuhteen korjaavista eläkepommin purkajista vaan ehdottomasti on oltava sosiaalietuudet valmiina odottamassa maahanmuuttajia?

Eipä tämä nyt varmaan ole ollut missään vaiheessa epäselvää, ei tänne ole kovin moni tullut työtä tekemään vaan eläkkeelle ikityöttömäksi ja pusertamaan lisää kultamunia. Ei tarvitse kuin mennä balttiaan niin näkee valtaisan eron hesaan: porsaineen ostoskärryn kanssa lyllertävää jätesäkkiä tai mölyafroa ei näy kun taikaseinä ei oikein toimi..

Juhlapöytä aina katettuna kaikille kulkureille. Eikä ainuttaakaan saa poistaa häiriköimästäkään.

Keskivero kokkeli on niin hölömö ettei näe mitään yhteyttä sillä että palkasta menee liki puolet veroa ja kaikki maksaa niin vitusti ylimääräisten verojen vuoksi.

Mahtaako umpimielisinkään mokuttaja ajatella noin omasta kodistaan?

Pitäisi aina muistaa ettei asioista kannata jäädä väittelemään minkää ääripään kanssa, niitä on aina niin vähän.
  
  9. joulukuuta 2008 16:08:03

Nimi : Pekko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mun mieletä toi Halla-ahon kärkevä kirjoitustyyli on juuri se syy miksi hänen kirjoituksiaan on porukka alkanut ylipäätään lukea. Ja niitä on kirjoitettu jo useamman vuoden ajan. Harva ihminen tietäisi Halla-ahosta mitään, jos hän olisi kirjoittanut poliittisesti korrektimpia juttuja. Ei kukaan, ainakaan täällä suomessa olisi vielä aikoihin herännyt monikulttuurisuuden ongelmiin, ellei tätä paskaa olisi ns. roiskittu ihmisten silmille. Halla-aho on se syy, miksi maahanmuutosta ja sen ongelmista on ylipäätään alettu keskustella jo nyt, eikä vasta sitten kun paska on jo housussa.

Tässä kun naputtelin niin mielessä kävi, enkä ole koskaan siitä mistään saanut lukea, että milloin ja miksi itse Mestari havahtui monikulttuurin ongelmiin?
  
  9. joulukuuta 2008 16:09:23

Nimi : reino
  
Viesti : No eivätkös Jussin ehdottamat maahanmuuttopolitiikan parannukset koituisi myös Mokun ja hänen muijansa(?) hyväksi?

Jos Suomeen ei tulisi enää elintasopakolaisia käyttämään järjestelmää hyväkseen vaan ainoastaan jollakin asiallisella asialla olevia ihmisiä, niin Arskankaan ensimmäinen ajatus kassajonossa ei olisi, että tuo pakolainen on tullut tänne loisimaan.

Mokun kokema asenteiden kiristyminen voi liittyä myös hyvin konkreettisesti siihen, että Suomeen tulevien haitallisten maahanmuuttajien määrä on viime aikoina ollut valtavassa kasvussa.

Noin muuten olen sitä mieltä, että Moku voisi opettaa Justiinalleen sen verran suomea, että Justiina osaisi kassajonossa ojentaa Arskaa joko napakasti tai parhaimmassa tapauksessa jopa leikillisesti, että äläs nyt Arska viitsi räyhätä, minähän olen se kuuluisa työtätekevä insinöörimamu, jonka veroilla maksetaan sinunkin mäyräkoirasi. Kylläpä siinä Arskan naama venähtäisi hassusti.

Kieltähän voi opetella sillä perinnemenetelmällä, jolla kaikki rakastuneet parit ovat kautta maailmanhistorian opetelleet toistensa kieltä.

- Huuda että oot insinööri! Huuda että oot insinööri! Läts läts! Aah ihanaa!! Huuda että oot oikein diploomi-insinööri!
  
  9. joulukuuta 2008 16:09:32

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minuakin hätkäytti Halla-ahon ensimmäiset kirjoitukset täällä Sciptassa mutta pian huomasin oleveni samalla kannalla keskeisten kysymysten suhteen vaikka teksti onkin aika raflaavaa paikka paikoin. En ollut aiemmin pohtinut aihepiiriä kovin yksityiskohtaisesti mutta olin selvillä siitä mitä maailmalla tapahtuu ja sitä en toivo tapahtuvan meillä Suomessa.

Näin mm.tahatonta komiikkaa siinä kun Ruotsi vaati Suomea nostamaan omaa pakolaiskiintiötään kun alkoi tulla ongelmia maahanmuuttotulvasta. li paskasta pitäisi kaikkien saada osansa kun Ruotsi niin vaatii. Sittemmin luin Jussin kirjoituksen siitäkin aiheesta.

Jos on periaateessa noita Jussin ajatuksia vastaan olisi suotavaa perustella kantansa eikä lähteä trollaamaan ja tekemään poliisille tutkintapyyntöjä. Jos kanta perustuu mutuun nin eipä siinä paljon pysty perustelemaan faktatiedoilla.
  
  9. joulukuuta 2008 16:11:50

Nimi : Lapinleuku
Kotisivu : http://lapinleuku.wordpress.com
  
Viesti : Reino on asian ytimessä! :D

Toisaalta voi miettiä että tuonkohan takia siellä puskissa aina välillä suhisee? Ulkomaalaiset siellä väijyvät kieltä opetellakseen ja kotoutuakseen.
  
  9. joulukuuta 2008 16:12:12

Nimi : Moku
  
Viesti : "Olisin kiinnostunut kuulemaan, miten Moku suhtautuu monien eurooppalaisten vähemmistöjen keskuudessa yleiseen tapaan naittaa lapset vanhassa kotimaassa kasvaneille tutuille tai sukulaisille."

Järjestetyt avioliitot eivät minua henkilokohtaisesti sytytä. Asia hoituu oleskelulupa hakemuksen käsittelyn yhteydessä jossa asiat yleensä tutkitaan ja lumeavioliitot pyritään estämään.

Ongelmaksi muodostuu tietenkin se että jos toinen puoliso on suomen kansalainen ja ilmoittaa vapaasta tahdostaan menevänsä naimisiin ulkomailta tulleen osapuolen kanssa "lumeavioliittoa" ei voida todistaa mitenkään. Eikä se tietenkään välttämättä ole mikään lumeavioliitto vaikka ulkopuolisesta niin saattaa näyttääkkin.

Pelkkään tulevan aviopuolison kansallisuuteen, ikään tai puolisoiden ikäeroon luemavioliittoon tuomitseminen ei saisi mielestäni perustua, vaan kyseisessä tapauksessa vallitseviin todistettaviin tosiasioihin.
  
  9. joulukuuta 2008 16:14:31

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Jos Suomeen ei tulisi enää elintasopakolaisia käyttämään järjestelmää hyväkseen vaan ainoastaan jollakin asiallisella asialla olevia ihmisiä, niin Arskankaan ensimmäinen ajatus kassajonossa ei olisi, että tuo pakolainen on tullut tänne loisimaan."

Tiedän erään afrikasta tulleen diplomi-insinöörin. Musta mies on kaupunginvaltuutettu eikä kenelläkään ole mitään häntä vastaan. Mies tulee toimeen omillaan. Terve poikkeus vahvistaa säännön.
  
  9. joulukuuta 2008 16:16:08

Nimi : Moku
  
Viesti : "Noin muuten olen sitä mieltä, että Moku voisi opettaa Justiinalleen sen verran suomea, että Justiina osaisi kassajonossa ojentaa Arskaa joko napakasti tai parhaimmassa tapauksessa jopa leikillisesti, että äläs nyt Arska viitsi"

Justiina taitaa suomenkielen erinomaisesti ja osaa vastata satunnaisille vittuilijoille.

Lisäksi minulla riittää myös keinoja asioiden palauttamiseksi normaaliin päiväjärjestykseen mikäli satun paikalla olemaan.

Noista puolisolle seuraavaa mielipahaa ei kuitenkaan takaisinvittuilulla välttämättä niin helposti hoideta...
  
  9. joulukuuta 2008 16:18:42

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Noista puolisolle seuraavaa mielipahaa ei kuitenkaan takaisinvittuilulla välttämättä niin helposti hoideta..."

Olen pahoillani jos suomalaisen yhteiskunnan rakentamiseen osallistuva puolisosi joutuu ottamaan syyt niskoilleen jonkun ihan eri porukan toilailuista.
  
  9. joulukuuta 2008 16:21:33

Nimi : Risto A.
  
Viesti : Miten olisi sellainen, että rajat auki vaan, mutta ei mitään sosiaalietuuksia missään muodossa. Kaikki palvelut olisi kustannettava itse. Tätä kompensoitaisiin alhaisella yrittäjäverotuksella ja maahanmuuttajaverotuksella. Myös suomalainen voisi halutessaan siirtyä pienen verotuksen piiriin, mutta jäisi samalla yhteiskunnan palvelujen ulkopuolelle..

- Yrittäjille, yrityksille jne veroparatiisi.

- Tämän vanavedessä ja ikäänkuin lieveilmiönä, yhteiskunnan nykyiset ongelmat vain korjautuisi, koska työvoima liikkuisi matalanverotuksen valtioon, kustantaisi oman elatuksensa.

  
  9. joulukuuta 2008 16:21:47

Nimi : Del
  
Viesti : Oxy: Halla-aho ei ole syy, vaan seuraus. Syitä on paljon parempiakin kuin yksi blogikirjoittelija. Lama lähenee. En tiedä miten vanha olet, mutta 90-luvulla kun tuli lama, ei ollut kiva olla ulkomaalaisen Suomessa. Mitä tiukemmaksi ajat käyvät, sitä pienemmäksi käy myös tila. Hyvinvoinnin keskellä on helppo suvaita.

Tuleva lamahan on kertaluokkaa rajumpi kuin 90-luvun vastaava sillä nyt on meneillään maailmanlaajuinen taantuma.

Itse veikkaan että edessä on vielä raju vääntö hupenevista sosiaalietuuksista. Suvaitsevaisuus loppuu ihan jokaiselta KELA:n luukulle tipahtaneelta tasan siinä vaiheessa kun ei ole enää rahaa maksaa vuokraa, ostaa leipää ja rahoittaa mv. peruselintarpeita. Ja sitä tulonsiirtojen varaan tipahtanutta jengiä tulee lähivuosina massoittain lisää.
  
  9. joulukuuta 2008 16:22:44

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Moku:
"Noista puolisolle seuraavaa mielipahaa ei kuitenkaan takaisinvittuilulla välttämättä niin helposti hoideta..."

Oletkos kokeillut reinomaista huumoria lääkkeeksi noihin tilanteisiin? Se vapauttaa henkisesti.
  
  9. joulukuuta 2008 16:23:14

Nimi : Gorgo
  
Viesti : Hyysäri ei pidä kulttuurinrikastajien valvonnasta.

"""
Ulkomaalaisopiskelijoita valvotaan kameroilla Tampereella

Valvontakamera opiskelija-asuntolan seinässä Tampereen Tuomiokirkonkadulla.
tampere. Ulkomaalaisten opiskelijoiden asuttamasta talosta Tampereen keskustassa on tullut pienen luokan Big Brother -talo. Sen yleisiin tiloihin asennettiin viime viikolla valvontakameroita, jotka kuvaavat oleskelutiloja, käytävää ja sisäänkäyntiä.
Ainakaan kaikki opiskelijat eivät ole tyytyväisiä valvovaan silmään.
"En tiedä, kuka minua katselee joka päivä ja mihin kuvat päätyvät", sanoo eräs opiskelija. "Kamerat näkevät senkin, kun menen käytävällä olevaan suihkuun alusvaatteissa tai pyyhkeessä."
Missään asuntolan seinillä ei näkynyt ainakaan maanantaina kylttiä tai tiedotetta siitä, miksi kamerat ovat katonrajassa ja mitä niillä tehdään. Vain pieni vihreä valo kameran kyljessä kertoo, että se todennäköisesti parhaillaan kuvaa.
Opiskelijatalon keskiössä on avara yhteistila, jota kuvaa kaksi kameraa eri suunnista. Tänä syksynä avatussa Tuomiokirkonkadun talossa on yli sata paikkaa, muun muassa soluissa, yksiöissä ja perhehuoneissa. Ulko-oven nimilistassa ei suomalaisia nimiä näy.
"Se on ainoa tapa, jolla me saamme siellä käyttäytymisen kuriin. Meillä ei ole varaa palkata sinne ympärivuorokautisia vahtijoita", sanoo Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiön (Toas) toimitusjohtaja Timo Lehto.
"Siellä sotketaan ja rikotaan paikkoja ja pidetään yleistä hulinaa. Asukkaat ovat vaatineet, että jotain on tehtävä, muuten sieltä muuttaa suuri osa pois. Asukasporukkaan mahtuu aina sellaisia, jotka juhlivat enemmän kuin opiskelevat."
Lehto muistuttaa, että valvonta kohdistuu yleisiin tiloihin, ei kenenkään asuntoon tai suihkutiloihin. Hänen mukaansa järjestysongelmia on ollut nimenomaan vaihto-opiskelijoiden kanssa muissakin Toasin kohteissa.
Lehto sanoo, että tiedote kameravalvonnan alkamisesta on juuri lähdössä taloon. Valvonnasta vastaa vartioliike ja se myös tallentaa kuvamateriaalin.
"Se on vartioliikkeen vastuulla ja salassapitovelvollisuus heillä on. Tämä on tarkoitettu järjestyksen ylläpitämiseen."
Terveisiksi opiskelijoille hän sanoo sen, ettei tarkoitus ole kenenkään yksityisyyttä loukata, vaan taata kotirauha jokaiselle.
"""
  
  9. joulukuuta 2008 16:28:17

Nimi : Tarkkailija
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Uuden ulkomaalaislain HE 166/2007 seuranta eduskunnassa ja valiokunnissa

Päivämäärien kohdalta voi klikata aina kyseisen kokouksen tiedot.

Sen mitä katsoin niin useimmiten HE 166/2007:n tullessa vuoroon osa valiokunnan (HaV) jäsenistä häippäsee ja todetaan, että kokous ei ole enää päätösvaltainen?

Ei sunkaas noi kokkarit perkele vedätä, kun eivät muuta pysty??
  
  9. joulukuuta 2008 16:28:20

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : reino: "Jos Suomeen ei tulisi enää elintasopakolaisia käyttämään järjestelmää hyväkseen vaan ainoastaan jollakin asiallisella asialla olevia ihmisiä, niin Arskankaan ensimmäinen ajatus kassajonossa ei olisi, että tuo pakolainen on tullut tänne loisimaan."

En pidä tätä kovinkaan todennäköisenä. Suomessa maahanmuuttokeskustelu on niin voimakkaasti (ja tavallaan ymmärrettävästi) keskittynyt ongelmatapauksiin että Arska luultavasti tulee aina olettamaan että kuka tahansa kassajonossa näkemänsä ulkomaalainen on sellainen. Jos Arska olettaa Mokun vaimoa pakolaiseksi hetkellä kun pakolaisia (sekä oikeita että elintasosellasia) on alle 10% kaikista tulijoista, niin varmaan haukkuu silloinkin kun niitä on 0%.

Toisaalta kun esim. Hesarista puhutaan joistain normaaleista maahanmuuttajista, niin sekin tuntuu tyhmältä, koska miksi joku haluaisi puhua ihan tavallisista ihmisistä lehdessä...
  
  9. joulukuuta 2008 16:28:49

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Itse veikkaan että edessä on vielä raju vääntö hupenevista sosiaalietuuksista. Suvaitsevaisuus loppuu ihan jokaiselta KELA:n luukulle tipahtaneelta tasan siinä vaiheessa kun ei ole enää rahaa maksaa vuokraa, ostaa leipää ja rahoittaa mv. peruselintarpeita. Ja sitä tulonsiirtojen varaan tipahtanutta jengiä tulee lähivuosina massoittain lisää."

Tuossa juuri on se vaara. Silloin ei mitkään lait tai viranoaistoimet estä todellisen rasismin nousua. Yhteiskuntarauha vaarantuu. Tämä olisi vihdoin ymmärrettävä. Eikö historia ole opettanut päättäjille mitään?
  
  9. joulukuuta 2008 16:30:38

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kuten sanoin, ruuvi ja pipo olivat omassa ohjelmassani todella kireällä. Pariskunnat, joissa toinen osapuoli on suomalainen, on ehkä käsiteltävä erillään pelkistä maahanmuuttajista (vars. humanitaarisista) koostuvista parikunnista.

Ongelman muodostavat silti oleskeluluvan toivossa solmitut lumeavioliitot suomalaisen ja ulkomaalaisen välillä. Tämä ongelma kasvaa, jos maahanpääsy muita reittejä pitkin vaikeutuu. Toisaalta ongelma kutistuu, jos - kuten ehdotin - hakuprosessin aikana solmittu liitto ei vaikuta lupakäsittelyyn ja sen tulokseen.

Vera, poikkeustapaukset kuten kahden vammaisen liitto ovat tietysti poikkeustapauksia, ja ne on käsiteltävä sellaisina.

Ja Moku: Täydellisessä maailmassa mitään rajoituksia maahanmuutolle ei tarvittaisi. Valitettavasti emme elä sellaisessa.
  
  9. joulukuuta 2008 16:31:34

Nimi : J.Ryyti
Kotisivu : Ryyti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : J.Halla-aho hahmottelee maahanmuuttopolitiikkaa. Oma pieni panokseni teemaan:

Ensinnäkin Suomen olisi tilastoitava väestönsä samalla tavoin virallisiin tilastoihin kuin muut pohjoismaat esim. Ruotsi.

Ruotsissa maahanmuuttajaksi väestötilastoissa merkitään jokainen kansalainen,jonka isovanhemmista -yksi- on ulkomailla syntynyt. Siksi Ruotsissa on niin "paljon" maahanmuuttajia.

Tuon ruotsalaisen tilastointitavan mukaan Suomessa esim. Elisabeth Rehn olisi maahanmuuttaja, koska hänen isänsä oli alunperin Ruotsin kansalainen ja muutti Ruotsista Suomeen. (otti Suomen kansalaisuden 1920-luvulla). Samoin esim. Annika Lapintie (vasemmistoliitto) on maahanmuuttaja jos Ruotsin tapaa tilastoida väestöä sovellettaisiin Suomessa.

Silti kumpikin kritisoi Suomen maahanmuuttopolitiikkaa, mutta unohtavat tarkoituksella (?) kertoa olevansa itse maahanmuuttajia ja Rehn jopa pääsi presidentin vaaleissa loppumetreille. Silti suomalaisia syyllistetään "maahanmuuttajavihamielisyydestä".
Jopa E.Rehn itse. Mitä vielä enemmän hänen olisi pitänyt saavuttaa Suomessa jotta Rehn olisi ollut tyytyväinen kohteluunsa Suomessa?

Ruotsin väestötilastot eivät myöskään tunne,toisin kuin Suomen, kielivähemmistöjä. Kaikki rekisteröidään ruotsalaisiksi eikä kieltä rekisteröidä.

Ruotsi ja Norja lopetti jo 1930-luvulla kansalaistensa kielen tilastoinnin väestörekisteriin. Suomi ja Venäjä jatkaa tuota kummallista ei-pohjoismaista ja ei-skandinaavista käytäntöä ja valtion viranomaisille on ilmoitettava äidinkieli.

Niin ei tehdä Skandinaviassa. Joskus toiste lisää.
  
  9. joulukuuta 2008 16:33:27

Nimi : Tosi
  
Viesti : Tässä kun naputtelin niin mielessä kävi, enkä ole koskaan siitä mistään saanut lukea, että milloin ja miksi itse Mestari havahtui monikulttuurin ongelmiin?

Varmaan samaan tapaan kuin moni muukin. Ihan elävästä elämästä ja netistä löytää asioita, jotka pistävät miettimään, onko näissä asioissa mitään järkeä.
  
  9. joulukuuta 2008 16:33:43

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vera,

"Minusta Mokulla kyllä on pointti, ainakin nimenomaan Suomen kansalaisten perheenyhdistämisten kohdalla. Eihän se ole toki kivaa jos joku Preka-Eetu tuo toisenkin sellaisen jostain ulkomailta, mutta minusta ei saisi olla sellaistakaan tilannetta että vammainen tai eläkeläinen suomalainen ei saisi tuoda puolisoaan maahan sen takia että puolisokin on vammainen tai eläkeläinen."

Tuo nimenomainen ongelma on varsin helppoa ratkaista siten, että eläkettä tai sairaspäivärahaa ei rinnasteta työmarkkinatukeen.

"Ongelma ei jopa tapauksessa ole hirveän laaja. Viime vuonna maahanmuuttovirasto myönsi 5045 oleskelulupaa perheenyhdistämistä varten, joista vain 708 oli Suomen kansalaisten perheenjäsenille ja loput Suomessa asuvien ulkomaalaisten perheenjäsenille."

Ongelma ei toistaiseksi ole mikään laaja. Jos ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä kasvaa huomattavasti nykyisestä, voisi vahvoin perustein olettaa luvun kasvavan paljonkin tuosta seitsemästäsadasta. Sen nousussa lienee vieläpä melkoinen viive, koska maahanmuuttajien täytyy hankkia Suomen kansalaisuus ja kasvattaa lapsensa paritusikään, ennen kuin näitä väärinkäytöksiä alkaa isommassa mittakaavassa tapahtua.

Jonkinlaisia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä olisi mielestäni hyvä tehdä. Mikäli maahanmuuton määrää kontrolloidaan tarkasti, tämä ei ole erityisen oleellinen asia. Jos taas ei, tarve ikävien päätösten tekoon nousee suuremmaksi.
  
  9. joulukuuta 2008 16:36:21

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Risto A,
hupaisa ehdotus. Siis hyvällä tavalla. Melko radikaali ja täysin uutta tuulta.

Luulen että tuo ei kuitenkaan toimisi, koska tarvittavien hyvinvointipalveluiden määrä ei juurikaan muuttuisi siitä riippumatta kuinka moni jättäytyisi verojen ulkopuolelle. Toki se muuttuisi, mutta ei niin valtavan suuresti. Ja tällainen Suomen kaltainen sosiaalidemokraattinen maa on perustunut myös tulonsiirtoon. Ie rikkaamat joutuvat maksamaan yhteiskunnasta jonkin verran enemmän. "Koska heillä on varaa". Jokainen riittävän rikas joka ymmärtää rahan arvon osaisi helposti laskea milloin hänen ei enää kannata maksaa muiden kuluja kun omat kulut on katettu - ja samat hoidot saa yksityisiltä. Toisaalta taas köyhemmät kansanosat joka tapauksessa tarvitsevat myös terveydenhoitoa, ja he tietysti yrittäisivät pysyä sosiaaliturvan piirissä. ==> Tienaavat, työnantajat ja sijoittajat olisivat tottakai kevytverolla, ja työläiskaarti olisi enistä suuremmassa veroikeessä.

Mutta mielenkiintoinen idea, ja ainakin voisi sanoa että Suomeen muuttaminen olisi silloin valintakysymys jossa halu tänne muuttamiseen punnittaisiin.

Ilman taas Suomen kansalaisten oikeutta siirtyä tuohon tuo ei onnistuisi... vaikka EU virkamiehillä taitaa noita veroetuja olla nytkin?
  
  9. joulukuuta 2008 16:40:34


guestbook © freebok.net