8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105601-105625

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Edelleen pakko sanoa, että tuo nuiva puuhakalenteri on kyllä loistava! :)
  
  9. joulukuuta 2008 15:18:01

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Aion mainita Tony Halmeen nimen
  
Viesti : Minä olen kyllä tässä osin Mokun puolella.

Vaikka monikulttuurisuuskriitikot puhuvat asiaa (ja kannatan), niin on totta että tällä hetkellä retoriikka on kuitenkin jossain määrin melko agressiivista. En tosin usko Mokun lailla että Jussinkaan blogi varsinaisesti aiheuttaa noita solvauksia, mutta kyllä tämän kaltainen retoriikka kuitenkin on omiaan koventamaan asenteita.

Ja jos tästä Jussiakin kritisoidaa, niin se on todellista kritiikkiä. On eroa sillä että Jussia syytetään rasistiksi, ja sillä että todetaan asenteiden kuitenkin olevan jossain määrin kaikkea ulkomaalaisuutta vastaan. Kuten tässäkin keskustelussa: Mokun vaimo (?) voi vaikka hyvinkin olla se ulkomaan insinööri. Ja on aika uskottavaa että Mokulla on parempi tietämys siitä millaisia solvauksia vaimo saa kuulla ja millä tiheydellä. Sitä esimerkkitapausta ei saa pois vähättelemällä. Sellainen joka itse saattaa olla agressiivinenkin suomalaisuuden puolustaja, edustaen täydellisesti kantaväestön geenipoolia ei juuri voi tietää oman kokemuksen kautta siitä millaista se asiaton käytös voi olla.

Jussihan on toistuvasti sanonut että on olemassa myös asiallista maahanmuuttoa. Minusta tässä esimerkin kaltainen kulttuurien (?) välinen avioliitto (?) on täysin sallittavaa. Ja jos perheen yhdistäminen ei olisi sallittua, vaan "toivotetaan tervemenoa toisen osapuolen kotimaahan", niin minusta syyllistytään jo ulkomaalaisvihamielisyyteen. Entäpä jos se vastaava maa linjaakin oman linjansa samalla tavalla? Tällöinkö ei pariskunnalla voi olla tulevaisuutta?

Entäpä jos tällaisella pariskunnalla onkin jo jommalla kummalla osapuolella lapsia? Näitäkö ei saisi Suomeen tuoda, koska perheenyhdistämisiä ei pidä tehdä? Oletteko tosissanne?


Jussikin sanoi alla että tarkoituksena on vähentää rupusakin tuomaa rupusakkia. Nytkö se kääntyy siihen että vaimot (tai miehet) eivät saa koko loppuelämänään sosiaalihuoltoa Suomesta? Perhekin oikeastaan saisi maksaa itse koulutuksestaan (koska tuontiperheelle ei anneta etuuksia)? Näinkö?

Ja tällainen tilanne mielekkäästä, nettotuottavasta kansalaisesta voi hyvinkin toteutua myös monenlaisissa tapauksissa. Esim niin että se tuontiäijä, vaikka onkin kouluttamaton kuitenkin rohkaistuu opettelemaan kieltä (riittävästi) ja vaikkapa perustaa pienen kaupan. Pitkän päälle on siis hyvinkin nettomaksaja. Nytkö hän ei siis koskaan saisi saada Suomesta mitään etuuksia?

Kyllä yllä esitetyn kaltainen mielipide on ulkomaalaisuusvihamielisyyttä eikä mitään puurokriittisyyttä. Jos sellaiseen linjaan lähdetään niin etsinkin muitakin kanavia pyrkiä saamaan keskusteluyhteyttä. Nimimerkkiä Moku on suotta alla tyrmätty - kyllä hän esittää pitkästä aikaa sitä asiallista kritiikkia maahanmuuttokriittiselle porukalle. Sellainen pitää vain sietää, koska se on realistista keskustelua. Jos siihen ei pysty, niin Homma kuivahtaa kyllä aika nopeasti Toni Halmeen leveän selän taakse.
  
  9. joulukuuta 2008 15:20:15

Nimi : mikko
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Tuli mieleen kun joku mainitsi astrid thorsin ja että oisi voinut tuoda vaikka spermaa että miten keinohedelmöitys?
Onko kohta tilanne se että saatat saada "värillistä" tuotetta? Ei sillä etteikö lapsi olisi ihan yhtä rakas mutta olisihan se erilainen yllätys...
  
  9. joulukuuta 2008 15:25:41

Nimi : Zngr
  
Viesti : Moku: ihan oikeasti Halla-aho ja nuivat ihmiset, jotka kritisoivat maahanmuuttoa siten kuin se on toteutettu Länsi-Euroopassa sekä Suomessa, tekevät niin koska haluavat asioiden olevan asiat mahdollisimman hyvin nyt ja jatkossakin. Etenkin lapset, ja minkälaisessa maailmassa he tulevat elämään tuntuu olevan tärkeää. Onko pikku Riku-Petteri monikulttuurisessa koulussa, vai saako hän opiskella oikeasti? Onko asuinalueemme muuttumassa ghetoksi?

Minä olen pitkälti samaa mieltä kuin H-a asioista, enkä vihaa ketään, enkä halua, että kukaan muukaan vihaa saatika lietsoo tai yllyttää ketään vastaan.

Ainoa yllytyksen kohde saattaa olla poliitikkojen, jonkun muun kuin Suomen etua ajavien ministerien, sekä monikulttuurisuusideologien MIELIPITEIDEN haastaminen.

Jos ajattelet asiaa muuten kuin pelkästään itsesi ja oman perheesi kannalta, luuletko että lähinnä perheenyhdistämisillä (ja nyt en puhu siitä yhdestä Suomalaisen vaimosta, vaan ketjumaahanmuutosta, jossa yksi turvapaikanhakija yhdistää perheensä vuoden tai parin päästä, ja näin monistuu 2 - 20 maahanmuuttajaksi) ja turvapaikanhaulla lisääntyvä maahanmuutto Suomeen on hyvä asia?

Uskotko todella, että Astrid Thors tekee Suomalaisille palveluksia? Sinulle?

Minusta on hiton sääli, jos joku Suomalainen ei saa tuoda vaimoaan tai miestään tänne, ja toivon ettei niin koskaan tapahdu. Voi saada Kelastakin rahaa, jos ei työtä löydy. Kunhan niitä vaimoja on yksi, eikä lisää ilmesty.

Ei vaadita massakarkoituksia, keskitysleirejä tai muuta vastaavaa. Pelkästään sitä, että maahanmuutto jatkossa lisäisi Suomalaista hyvinvointia ja parantaisi alenevaa huoltosuhdettamme, eikä toisi mukanaan yhteiskunnallisia lieveilmiöitä.

Miten tämän voi tulkita vihapropagandaksi?

Jokaista kassan jonossa meuhkaavaa, blogeista tietämätöntä Ykää kohtaan joka saadaan vaiennettua, vaaditaan yksi maahanmuuttaja ghetto lisää ja synnytetään samalla 10 uutta Ykää, jotka ovat kokeneet monikulttuurisen rikastumisen henkilökohtaisesti eivätkä välttämättä tyydy huutelemaan jonossa.

Tolkuttomasti toteutettu maahanmuutto EU:n ulkopuolelta voi johtaa äärioikeistolaiseen vastareaktioon, ei suinkaan niinpäin, että vastareaktio on olemassa ennen alkuperäistä reaktiota. Halutaan estää se oikean fasismin ja äärioikeistolaisuuden syntyminen, ja samalla pitää Suomi sellaisena paikkana kuin me nyt sen tunnemme.

Hollantilainen ystäväni muutti Amsterdamista pois 90-luvulla, ja on surullinen, koska ei voi muuttaa takaisin. Hän sanoo ettei tunnista enää kotimaataan. Tällaista ei saa päästä tapahtumana. Ei Hollannissakaan kukaan varmasti ajatellut 80-luvulla, että koko maa, kuten se on tunnettu, häviää, silloin kun asialle vielä olisi voinut tehdä jotain. Mm. Astridin laki veisi meidät ihan samalle polulle.

Ruotsissa maahanmuuttokriittiset, jotka ovat tulleet mielipiteensä kanssa esille, usein nimittävät itseään neo-natseiksi. Heille ei ole annettu muuta mahdollisuutta ja moni on ottanut tämän identiteetin itselleen. Ei näin. Siellä on käynnistynyt se ikävämpi vastareaktio

Suomessa nämä ihmiset ovat vielä kielitieteilijöitä, sähkömiehiä, yritysjohtajia, opettajia, sosiaalivirkailijoita, opiskelijoita, ja etenkin entisiä Vihreiden äänestäjiä. Kannattaa miettiä, onko viisasta väittää heidän "lietsovan vihaa" jos he eivät halua muuta kuin säilyttää Suomen tällaisena, ja välttää sen mitä on tapahtunut Hollannissa tai Ruotsissa. Kuulostaa siltä, ettei tässä tapauksessa se maahanmuutto- tai monikulttuurikriittinen ole se, jota voi sanoa ennakkoluuloiseksi.
  
  9. joulukuuta 2008 15:29:45

Nimi : Risto A.
  
Viesti : Minä en henkilökohtaisesti tiedä yhtäkään sosiaalitapausta, jonka vanhemmat ei olisi tehneet verotuloja valtiolle. En myöskään tiedä sosiaalitapausvanhempia, joiden lapset ei olisi menneet töihin, kyllästyttyään sosiaalitapauksena olemiseen.

Maahanmuuttajissa on pääsääntöisesti niitä, jotka ovat sukupolvesta toiseen kokonaisuudessaan ja pysyvästi sosiaalitapauksina.

Ehdotan, että sosiaalietuisuuksille pääsemiseksi viiden vuoden karenssi. Poikkeuksena valtio voi myöntää avustuksia, evidenttisesti kannattavan yritystoiminnan, force majeure -lopettamisen jälkeen (lama, sairaus. jne).

Yrittäjäverotus minimiin.

Yrittäjä ja työntekijä ei ole tasa-arvoisia, eikä pidäkään olla.
  
  9. joulukuuta 2008 15:29:59

Nimi : ihminen
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Tähän asti Mokun keskustelu oli ilmeisen asiallista: "Se ei ole erityisen miehekästä toimintaa, antaa kirjoittajasta tyhjän ruikuttajan kuvan.." Se ei ole todellista kritiikkiä vaan jotain muuta. Toisekseen suomen kieli on rikasta ja sen käyttäjät monenlaisia, joku sanoo voisitko poistua ja toinen sanoo painu vittuun. Täällä kirjoittaviosta ei kukaan voi ottaa vastuuta jonkun toisen kassajono puheista, ja jos joku niin luulee on parempi vaihtaa vinan sivuille.
  
  9. joulukuuta 2008 15:32:18

Nimi : kunnian loukkaus syyte!11!!
  
Viesti : Täällä kirjoittaviosta ei kukaan voi ottaa vastuuta jonkun toisen kassajono puheista, ja jos joku niin luulee on parempi vaihtaa vinan sivuille.

Paitsi jos sanoja on vihreä, anarkisti, kommari, homo, lesbo tai joku muu väärin ajatteleva. Silloin kaikki vihreät, anarkistit, homot, lesbot, jne ovat sitä samaa roskasakkia.
  
  9. joulukuuta 2008 15:36:06

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Zngr, kiitos. Tuo oli hyvä kirjoitus.

Mielestäni nimimerkki Moku ei tullut tänne valittamaan ja purkamaan pahaa oloaan, eikä rasistileimailemaan eikä valittamaan Jussin blogista. Miksi asia pitäisi nähdä niin? Minusta hänellä on perusteltuja, mielekkäitä mielipiteitä Jussinkin ehdottamiin toimenpiteisiin. Hän siis yrittää muodostaa keskustelua. Ja yleiskanta on kuitenkin ettei Suomeen tarvitse kaikkia päästää ilman rajoitteita, muta että on olemassa joku toinen pää jatkumoa "maahanmuuttaja" joka ON hyödyllinen ja ongelmaton Suomelle, ja rikastaa, jos ei muuta niin sitä perhe-elämää. Jossain välissä tätä jatkumoa siis pitäisi olla raja jossa aletaan toiseutta syrjiä. Eikä se raja ole mitenkään helppo vetää. Minusta siitä keskusteleminen on vain hyvä asia.
  
  9. joulukuuta 2008 15:37:12

Nimi : Jalmari
Kotisivu : http://jukkahankamaki.blogspot.com/2008/11/dialoginen-filosofia-
  
Viesti : Jukka Hankamäenkirjaan kannattanee tutustua, sillä se ilmeisesti sisältää voimakasta Euroopan islamisoitumisen kritiikkiä. Pistin tilaukseen.
  
  9. joulukuuta 2008 15:39:07

Nimi : Jouko
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Siirtolaisus on sitä kannatettavaa maahanmuuttoa. Sille on omat kriteerinsä. Humanitaarisestakaan maahanmuutosta eo pidä tehdä porsaanreikää maankiertäjille ja turvapaikkashoppailijoille. Ja niihin pitää voida puuttua tilanteiden mukaan. Tämän pitäisi olla täysin selvää.

Muuallakin Euroopassa on ehtoja kiristetty kun aihetta on ollut. Se palauttaa kansalaisten luottamuksen harjoitettuun politiikkan. Avoimien ovien politiikka tekee juuri päivastoin. Kansalaisia risoo kun heidän ääntään ei kuunnella. Se on mitä törkeintä kansalaismielipiteen halveksuntaa. Mutta muutos on tulosssa. Toivoa sopii ettei Astrid Thors esikuntineen ehdi aiheuttaa vakavia ja pysyviä vaurioita. Pahalta vain näyttää.
  
  9. joulukuuta 2008 15:39:44

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku:
Sillä kyllähän on tunnustettava tosiasia että täällä hienoihin sanankäänteisiin verhottu vihanlietsonta on osaltaan vaikuttamassa kovempiin asenteisiin kaikkea vierasta kohtaa, varsinkin niitten kohdalla jotka eivät asioita yksinkertaisia ratkaisuja pidemmälle ole valmiita miettimään.

Sinusta kriittinen tai vihamielinen suhtautuminen maahanmuuttopolitiikan ja monikultturismin lieveilmiöihin luo kovia asenteita kaikkea vierasta kohtaan. Voi olla, mielestäni on tosin vaikea erottaa syitä ja seurauksia niin tarkkaan. Osalla ihmisistä on kovakin asenne eräisiin ihmisryhmiin joko oman kokemuksen tai tilastojen tutkimisen kautta. Ei noita näkökulmia todellisuuteen voi kuitenkaan kieltää sen perusteella, minkälaisen ilmapiirin niistä kertominen mahdollisesti luo.

Asian voi kääntää niinkin, että juuri monikultturismin kannattajien kritiikitön suhtautuminen kaikkeen vieraaseen ja kaiken suomalaisen mitätöiminen nostaa sellaisen epätoivotun vastareaktion, jota ei halua eikä hallitse kukaan. Asiallinen keskustelu maahanmuuton ongelmista on täysin mahdollista, olen jo nähnyt siitä siellä täällä merkkejä. Eräänä hankaluutena tuntuu olevan, että keskustelu veisi auktoriteettiaseman nykyisiltä maahanmuuttobisneksessä työskenteleviltä. Heidän on mielekkäintä pitää keskustelu vellomassa "rasisti-vai-ei"-tasolla.

Täällä Vieraskirjassa on omasta näkökulmastani katsottuna asiallisia, rasistisia, mokuttajamielipiteitä ja lisäksi vielä paljon jotain epämääräistä. Olen oppinut luovimaan viestivirran läpi niin, että jätän trollit ja tyhjäpäisen huutelun molemmilta laidoilta yleensä huomiotta. Mieluummin kuitenkin suvaitsen sitä rasististakin välihuutelua kuin sen, että todellisesta muukalaisvihasta tulee Suomessa kansaa yhdistävää valtavirtaa.

---

Aihetta sivuava lukuvinkki: Anna Simolan tuore tutkimus median maahanmuuttokeskustelusta. Vaikka olen eri mieltä monista aineistosta vedetyistä johtopäätöksistä, niin silti suositeltavaa luettavaa metavinkkelistä.

Anna Simola: "Tervetullut työvoimaksi. Työperäinen maahanmuutto mediassa"

Tiivistelmä+pdf: http://tampub.uta.fi/tulos.php?tiedot=262

Otteita: http://mediaseuranta.blogspot.com/2008/12/tampereen-yliopisto-media-toivottaa.html
  
  9. joulukuuta 2008 15:41:29

Nimi : Oxy
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minusta kassajonossa tapahtuva vittuilu on huono peruste yhtään millekään hyssyttelylle, vaikkakin ymmärrettävä ja inhimillinen lähtökohta. Otan osaa, urpoja riittää ja niistä saa kyllä vetää hernettä nenään vaikka mitään Hommaa tai Halla-ahoa ei olisikaan.

Minä voin yhtä hyvin argumentoida että yhtäkään venäläistä ei pitäisi päästää Suomeen, koska he yrittävät etuilla kassajonossa. Vituttavat minua kovasti juuri ne yksilöt jotka sitä tekevät, mutta enimmäkseen heistä on vaan hyötyä, sillä he kantavat rahaa paikkakunnalleni.

Moinen käytös on eittämättä törkeää, mutten mene mihinkään suomi-venäjä seuran vieraskirjaan siitä olemaan huolestunut, pidän vaan henkilökohtaisesti huolen ettei yksikään ryssä tule ohi kaupan jonossa.
  
  9. joulukuuta 2008 15:42:05

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nytkö se kääntyy siihen että vaimot (tai miehet) eivät saa koko loppuelämänään sosiaalihuoltoa Suomesta?"

No ei. Mielestäni jokin seuraavanlainen käytäntö voisi olla hyvä: perheyksikön tulisi kustantaa ei-kansalaisensa sosiaaliturvan. Eli pidetään kirjaa siitä kuinka paljon perheyksikkö on vuosien varrella nettomaksanut veroja, ja perheyksikön ei-kansalaiset olisivat oikeutettuja sosiaaliturvaan niin kauan kuin tämä "piikki" ei mene miinukselle.

Terveudenhoitokustannukset voisi luonnollisesti kattaa sairausvakuutuksen kautta.
  
  9. joulukuuta 2008 15:42:34

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti :
http://kuvaton.com/u/Yla
  
  9. joulukuuta 2008 15:48:23

Nimi : Simo Hovari
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : jos ei ollut jo puhetta, niin se Lex Thors on huomenna eduskunnan hallintovaliokunnan käsittelyyn: http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/valiokunnat/valiokunta-hav01/index.htx?subpage=seuraavakokous&te=hav01

Jos haluaa asiallisilla mielipiteillään vaikuttaa sen käsittelijöihin, niin tuosta ko. valiokunnan jäsenet: http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/valiokunnat/valiokunta-hav01/index.htx?subpage=jasenet&te=hav01
  
  9. joulukuuta 2008 15:50:34

Nimi : acc
  
Viesti : Moinen käytös on eittämättä törkeää, mutten mene mihinkään suomi-venäjä seuran vieraskirjaan siitä olemaan huolestunut, pidän vaan henkilökohtaisesti huolen ettei yksikään ryssä tule ohi kaupan jonossa.

Tuohan on fiksua. Venäläisiä kohdellaan samalla hienotunteisuudella, kuin he kohtelevat itseään. He varmaan eivät siitä pahastu.

Asiasta toiseen. Nyt olisi hyvä alkaa pohtia ulkomaalaispykälien palauttamisesta omistamisen asiakirjoihin. Siis ei osake-enemmistöä yrityksissä, ei oikeutta hankkia maata ja kiinteistöjä. Muussa tapauksessa Suomi ostetaan pois suomalaisilta ja omistukset siirtyvät ulkomaille.

  
  9. joulukuuta 2008 15:52:20

Nimi : Moku
  
Viesti : Lähinnä tuo vihanlietsominen tapahtuu mielestäni tahallisen kärjekkäissä lausunnoissa. Jos elettäisiin ideaalimaailmassa jossa voitaisiin olla varmoja että kaikki blogin lukijat tajuavat kärjekkyyden tavoitteena olevan asian esille tuominen eikä tarkoitus yllyttää johonkin tekoon, asialla ei olisi merkitystä. Kuitenkin luulen että tätäkin blogia voi satunnaisesti lukea sellainen ihminen joka, sanotaan nyt vaikka esimerkiksi lukee sen homonampumiskirjoituksen, hörähtää ja äärimmillään ampuu homoa päähän seuraavana viikonloppuna ja lievimmillään perustaa nettin "hakataan teuvo heteroksi" yhteisön

Kirjoittaja ei tarkoittanut yllyttää mutta lukija ei ymmärtänyt katsoa kirjoitetun taakse.

Rikosoikeudellista vastuuta ei välttämättä ole mutta jonkinlainen moraalinen osavastuu saattaa langeta myös kirjoittajalle.

Omassa elämässä tuo rasistisen häirinnän määrä on lisääntynyt tänä syksynä. Ehkä sattumaa, ei varmasti (tai toivottavasti) herra halla-ahon tarkoitus, mutta kuitenkin henkilökohtaisesti koettu (tietenkin subjektiivinen) tosiasia minulle. Joskus on jopa käynyt mielessä pelko siitä, milloin polttopullo heilahtaa lastenhuoneen ikkunasta sisälle. Kaikki kun eivät osaa kohdentaa raivoaan oikeaan kohteeseeen vaan erilaisuus saattaa riittää kimmokkeeksi..

Sama toimii tietenkin toisinpäin, eli varmasti halla-ahon ja soinin huolenaihe on yhtä konkreettinen. Kutenkin Herra Halla-aho on ollut asiassaan sen verran aloitteellisempi että kirjoittaa tahallisen kärkevästi edelleen ja antaa äärivastustajilleen aineistoa jota ymmärtää väärin. Eli tavallaan tilaa paskaa niskaansa, ja niinhän idealistin pitää tehdäkin. Kuitenkaan ei kannata heittäytyä marttyyriksi.
  
  9. joulukuuta 2008 15:52:55

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olisin kiinnostunut kuulemaan, miten Moku suhtautuu monien eurooppalaisten vähemmistöjen keskuudessa yleiseen tapaan naittaa lapset vanhassa kotimaassa kasvaneille tutuille tai sukulaisille. Silkasta ilkeydestähän näitä avioliittorajoitteita ei ole esitetty, vaan halusta rajoittaa syrjäytyneiden vähemmistöjen kasvua, vähentää näiden kykyä sulkeutua omaan umpioonsa ja parantaa niissä kasvaneiden nuorten naisten asemaa, muutamia asioita mainitakseni. Mokun esittämä kritiikkihän sinällään on melko painavaa, mutta onko hänellä parempia ehdotuksia? Vai pitäisikö tilanteen yksinkertaisesti antaa jatkua tällaisenaan?

Theodore Dalrymple kuvaa nykytilannetta tapansa mukaan hyvin kirjoituksessaan Reader, She Married Him - Alas.
  
  9. joulukuuta 2008 15:54:00

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nytkö se kääntyy siihen että ei oikeastaan olekaan kyse niistä työperäisistä huoltosuhteen korjaavista eläkepommin purkajista vaan ehdottomasti on oltava sosiaalietuudet valmiina odottamassa maahanmuuttajia?

Juhlapöytä aina katettuna kaikille kulkureille. Eikä ainuttaakaan saa poistaa häiriköimästäkään. Mahtaako umpimielisinkään mokuttaja ajatella noin omasta kodistaan?
  
  9. joulukuuta 2008 15:54:16

Nimi : ihQ
  
Viesti : http://www.vihrealanka.fi/uutiset/siirtolaispolitiikka-tiputti-suomen-kehitysyhteistyolistan-karjesta

Heikoiten Suomi pärjäsi siirtolaisuudessa, jossa maat pisteytetään sen mukaan, kuinka helppoa köyhistä maista on kyseiseen maahan muuttaa, kuinka helppoa on löytää työtä ja koulutusta, lähettää rahaa sekä mahdollisesti palata kotimaahan uusien taitojen ja pääoman kanssa.

Siis.. Suomi on huono, Suomeen ei ole helppo muuttaa köyhästä maasta.
Suomi on huono, Suomessa on vaikea lähettää rahaa (??).
Suomi on huono, Suomesta ei ole helppo palata kotimaahan uusien taitojen ja pääoman kanssa.
  
  9. joulukuuta 2008 15:56:52

Nimi : Del
  
Viesti : Ei vaan lähtökohtahan on se että kaikkien suomen kansalaisten puolisot ovat oikeutettuja suomalaiseen sosiaaliturvaan.

Okei. Miten määritellään puoliso? Tarkoitatko vain aviopuolisoja vai laskisitko sosiaaliturvanpiiriin myös avoliitossa elävät puolisot?

***

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei sosiaaliturvaa tule tarjota kuin Suomen kansalaisuuden saanneille ovat nämä sitten puolisoja tai yksinäisiä.

Ja ennen kuin kukaan alkaa kirkua rassismista ja epäinhimillisestä kohtelusta on hyvä muistuttaa, että meillä on kovat ajat edessä. Irtisanomisaaltojen seurauksena ihan kotimaistenkin elätettävien määrä tulee kasvamaan sadoilla tuhansilla ja samaan aikaan veronmaksajien määrä(valtion verotulot) vähenee samassa suhteessa. Ei tarvitse olla ydinfyysikko tajutakseen, että nykymuotoinen ruhtinaallinen ja maailmassa ainutlaatuinen suomalainen sosiaaliturvaverkoston rahoitus alkaa olla kovin huteralla pohjalla. Ei ole mitenkään sanottua että se kestää tulevan laman kourissa vaikkei sitä olisi rasittamassa ainuttakaan ulkoa tullutta elätettävää. Leikkauksia on varmasti edessä. Kyse on nyt vain siitä missä laajuudessa.

Rautalangasta: taikaseinästä on pian raha loppu ja alkaa tuskallinen tukien karsinta. Tähän yhtälöön on järjetöntä tuottaa ulkoa lisää tulonsiirtojen varassa eläviä.
  
  9. joulukuuta 2008 15:57:05

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minusta Mokulla kyllä on pointti, ainakin nimenomaan Suomen kansalaisten perheenyhdistämisten kohdalla. Eihän se ole toki kivaa jos joku Preka-Eetu tuo toisenkin sellaisen jostain ulkomailta, mutta minusta ei saisi olla sellaistakaan tilannetta että vammainen tai eläkeläinen suomalainen ei saisi tuoda puolisoaan maahan sen takia että puolisokin on vammainen tai eläkeläinen.

Ongelma ei jopa tapauksessa ole hirveän laaja. Viime vuonna maahanmuuttovirasto myönsi 5045 oleskelulupaa perheenyhdistämistä varten, joista vain 708 oli Suomen kansalaisten perheenjäsenille ja loput Suomessa asuvien ulkomaalaisten perheenjäsenille.
  
  9. joulukuuta 2008 15:59:01

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olen ollut aika tavalla kiinni tämän päivän muissa hommissa.

Nyt vasta ehdin vilkaista vieraskirjaa. Tuotanto täällä on näköjään hyvin laajaa.

Voisiko joku netsi tiivistää minulle lyhyenä raporttina katsauksen siitä, missä nyt mennään.

Ja hei, tämähän oli vain vitsi.

Niin, niin, tiedän, tiedän, olen itsekin joskus ehkä syyllistynyt vääriin arviointeihin.
  
  9. joulukuuta 2008 16:01:58

Nimi : Moku
  
Viesti : "Okei. Miten määritellään puoliso? Tarkoitatko vain aviopuolisoja vai laskisitko sosiaaliturvanpiiriin myös avoliitossa elävät puolisot?"

Nykyinen lain määritelmä on mielestäni ihan hyvä. Eli oleskelulupaanhan tarvitaan muistaakseni joko suomeen rekisteröity avioliitto tai sitten tarvittava määrä yhteistä avoliittotaivalta eli yhdessäasumista takana, sitä vaadittiin muistaakseni 2 vuotta. Lait tosin ovat voineet muuttua ja eiköhän joku siitä karvaasti muistuta jos nuo muistitiedot eivät pidä paikkaansa ;)
  
  9. joulukuuta 2008 16:05:08

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Moku,

harvinaisen ikävä homma jos puolisolle ja lapsille vittuillaan ja ymmärrän oikein hyvin huolesi ja pelkosi.

Toisaalta jos lähdetään siitä, että maahanmuuttopolitiikka on legitiimi politiikan aihe siinä missä jokin muukin, jotain pitää tehdä. En tiedä uskotko, mutta aiheen ympärillä on vallinnut aivan julmettu hys-hys mediassa ja etabloituneessa poliittisessa koneistossa eikä juttua ole saanut esille sitten millään. Nyt Jussi sitten tuli raamit kaulassa mukaan politiikkaan.

  
  9. joulukuuta 2008 16:06:06


guestbook © freebok.net