8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105576-105600

Nimi : Karvajalka
  
Viesti : Moku: Minun mielestäni valtion tulee toimia tasavertaisuusperiaatteen mukaisesti ja sen tulee koskea yksilöitten lisäksi myös perheitä, koska perhettä ei tule erottaa kansalaisuuden perusteella.

Kuulostaa komealta, mutta eikös tässä valtio kohtelisi ulkomaalaisia parisuhteen, siis jonkin jokseenkin sattumanvaraisesti syntyneen tai sitten laskelmoidusti junaillun sosiaalisen kytköksen perusteella tasavertaisuusperiaatteen vastaisesti? Perhesuhteiden perusteella ihmiset siis saa asettaa eriarvoiseen asemaan, muttei kansalaisuuden perusteella? Kyllä sulla varmaan joku pointti aatoksissasi on, mutta en usko sen kestävän tarkastelua tasavertaisuuden näkökulmasta.

Miten muuten perhettä oltaisiin erottamassa kansalaisuuden perusteella jos kansalaisuus-status on perhe-statusta vanhempi. Eikö silloin kuuluisi sanoa kansalaisuuden tulisi seurata perhesuhteita? Pitäisikö perheiden erottamattomuuden perusteella myös vapauttaa vankeusaikanaan naimisiin menneet rikolliset?
  
  9. joulukuuta 2008 14:15:01

Nimi : Kekke
  
Viesti : "Kah. Astrid ei olekaan läpeensä paha ihminen.
http://tinyurl.com/666e6h
Thors toi "ystäville ja tuttaville" Ruotsista 10 purkkia nuuskaa"

Jos olisin oikeasti ilkeä ja subjektiivinen ihminen, voisin laillistaa kannabiskahvilat ja/tai kotikasvatuksen mutta jättää nuuskan statuksen ennalleen - ihan vain vittuillakseni vanhoilliselle ankdammenille.
Onneksi olen objektiivinen egalitaristi eikä minulla ole diktaattorin valtuuksia. ;)
  
  9. joulukuuta 2008 14:23:29

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
"
Viesti : Moku: Meillä on tässä periaatteellinen ero. Kun puhutaan siitä, mitä yhteiskunnan pitäisi rahoittaa, oleellista eivät tässä tapauksessa (minun mielestäni) ole yksilön ansiot vaan juuri se kansalaisuus. Kaikki valtiot asettavat kansalaisen ja ei-kansalaisen eri asemaan. Ellei näin olisi, kansalaisuudella ei olisi yhtään mitään merkitystä.

Arskan ja Sepin kansalaisuus toki voitaisiin peruuttaa, mutta minne heidät toimitettaisiin? Olisiko jollakin toisella yhteiskunnalla velvollisuus ottaa heidät vastaan? "


Mokuttajathan alinomaan väittävät että kansallisvaltiot ovat keinotekoisia luomuksia ja että niitä ei oikeasti ole olemassa. Lisäksi väittävät että suomalaista kulttuuriakaan ei ole olemassa. Siihen logiikkaan perustuu kaikki muutkin väitteet. T.s. meillä ei ole oikeutta omaan maahamme kansallisuuteemme. Jossain menee tuollainenkin ajattelu läpi. Sille tielle lähdettiin EU:n liittymisen myötä. Itsenäisen Suomen historia halutaan vetää lokaan maanpettureiden toimesta.

Toivo on siinä että valtaosa kansasta huomaa petoksen ja asettaa vielä petturit vastuuseen maan teoistaan.
  
  9. joulukuuta 2008 14:23:41

Nimi : Moku
  
Viesti : "Mutta jos päätät tuoda ulkomailta itsellesi jotain kivaa, niin kannattaa varmistaa, että sinulla on siihen myös varaa."

Tästä ei kohdallani ole kysmys, eikä rahasta sinänsä, enemmänkin periaatteesta.

"Vaatimuksesi siitä, että oman rakkaan puolisosi tulisi saada kaikki mahdolliset Suomen kansalaisen oikeudet heti kun taikasauva on käynyt siellä on lähinnä typerä."

Enhän sellaista ole vaatinutkaan vaan puolustellut nykymallia jossa ihan oikein suomen kansalaisen puoliso pääsee suomalaisen sosiaaliturvan piiriin oleskeluluvan saatuaan.

Valtiolle on huomattavasti hyödyllisempää käyttää muutaman vuoden kotoutumistuen rahat esimerkiksi maahanmuuttaaneiden puolisoiden kouluttamiseen, näistä kun saadaan pienellä panostuksella veronmaksajia jotka muutamassa vuodessa alkavat tuoda valtiolle voittoa. Suomalaistenkin kohdalla on tietty kansanosa joka ei moiseen pysty ja pienempi osa joka ei moista edes halua tehdä koko elinikänään.

Ymmärrän hyvin että näkökohtani ovat omakohtaisia, eivätkä tietenkään kosketa esimerkikisi kielitieteilijän perhettä sen paremmin kuin laajan suomalaisen enemmistönkään arkipäivää.

Toinen henkilökohtainen vitutuksen aihe on se että aika usein se on juuri se arska tai sepi joka katsoo asiakseen suuriäänisesti herjata puolisoani "saatanan pakolaiseksi" ja "helvetin mutakuono loiseksi" kaupan kassajonossa. Tosiasiassa puolisoni kuitenkin jo useamman vuoden työelämässä olleena ja veronsa maksaneena on osaltaan elättämässä arskaa ja sepiä.

No moinen käyttäytyminen heille tietenkin suomen kansalaisina sallittakoon ja kuvatun kaltaista toimintaa edistämässä on tämäkin blogi. Sillä kyllähän on tunnustettava tosiasia että täällä hienoihin sanankäänteisiin verhottu vihanlietsonta on osaltaan vaikuttamassa kovempiin asenteisiin kaikkea vierasta kohtaa, varsinkin niitten kohdalla jotka eivät asioita yksinkertaisia ratkaisuja pidemmälle ole valmiita miettimään.

Sitä vastuuta ei poista blogin kirjoittajalta se että yrität sysätä vastuun lukijalle esipuheessa tai jatkuvat väitökset siitä että kirjoituksiasi on tulkittu väärin.

Lisäksi jos haluaa kirjoittaa kärkevästi niin kannattaa muistaa että kirjoitusten seuraukset täytyy myös kestää. Ei välttämättä kannata kietoutua marttyyrin viittaan kuten teet "Sanna Ukkola ja Ilta-Sanomat" kirjoituksen loppupuolella. Se ei ole erityisen miehekästä toimintaa, antaa kirjoittajasta tyhjän ruikuttajan kuvan..
  
  9. joulukuuta 2008 14:24:45

Nimi : Lapinleuku
Kotisivu : http://lapinleuku.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku, älä viitsi. Ei tuo mene läpi enää missään, kassajonosolvauksista tai muusta jaarittelu. Puhu asiaa äläkä höpötä ja hapata. Sinulle on jo tullut tässä keskustelussa ns. "luu kurkkuun".
  
  9. joulukuuta 2008 14:27:18

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Enhän sellaista ole vaatinutkaan vaan puolustellut nykymallia jossa ihan oikein suomen kansalaisen puoliso pääsee suomalaisen sosiaaliturvan piiriin oleskeluluvan saatuaan."

Juu ei. Ei minunkaan harrastuksiani rahoiteta sosiaaliturvan kautta.
  
  9. joulukuuta 2008 14:30:40

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mokuttajat eivät ole valmiita kustantamaan itse maahanmuuttajien aiheuttamia kustannuksia vaan maksattavat toisilla koko lystin ja vetävät samalla itse välistä. Siinä unohtuu silloin Sepit, Arskat, vauvat, vaarit ja mummot. Kaikki pyörii maahanmuuton ympärillä ikäänkuin se jotain lisäarvoa maalle tuottaisi pelkkien kustannusten sijaan.

Jos joku äveriäs häiskä hommaa Thaimaasta vaimon itselleen ja elättää tämän niin se ei ole mikään ongelma. Vaan siitäkin ovat toimittajajfemakot repineet otsikoita. Jotenkin siinä kohtaa maahanmuutto ei olekaan niin kiva asia.
  
  9. joulukuuta 2008 14:37:13

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vähän laihaksi jäivät Astridin tuliaiset. Näin joulun alla olisin olettanut, että kymmenen tuliaispurkkia olisivat sisältäneet monomaanista kansakuntaa rikastuttavaa spermaa.

Ei silti, uskon että nuuskakin ilahduttaa monia, erityisesti niissä toisissa kannattajapiireissä.
  
  9. joulukuuta 2008 14:37:30

Nimi : M
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku:

On koko lailla eroa, tuoko Suomen kansalainen puolisonsa maahan vai "tuoko" Suomeen tullut "toissijaista suojelua" nauttiva omaa sukuaan ja kylänmiehiä toiselta puolen maailmaa tänne sosiaaliturvan piiriin.
  
  9. joulukuuta 2008 14:40:54

Nimi : Del
  
Viesti : Jouko: Mokuttajathan alinomaan väittävät että kansallisvaltiot ovat keinotekoisia luomuksia ja että niitä ei oikeasti ole olemassa. Lisäksi väittävät että suomalaista kulttuuriakaan ei ole olemassa. Siihen logiikkaan perustuu kaikki muutkin väitteet. T.s. meillä ei ole oikeutta omaan maahamme kansallisuuteemme.

Juuri näin. Tuosta syystä väittely mokuttajien kanssa onkin poikkeuksetta tuloksetonta. Nimimerkki Mokun ajattelun lähtökohta on siis se että kaikilla maailman ihmisillä on yhtäläinen oikeus suomalaiseen sosiaaliturvaan. Mitäpä siinä sitten on enää väiteltävää.
  
  9. joulukuuta 2008 14:42:12

Nimi : Zngr
  
Viesti : No moinen käyttäytyminen heille tietenkin suomen kansalaisina sallittakoon ja kuvatun kaltaista toimintaa edistämässä on tämäkin blogi. Sillä kyllähän on tunnustettava tosiasia että täällä hienoihin sanankäänteisiin verhottu vihanlietsonta on osaltaan vaikuttamassa kovempiin asenteisiin kaikkea vierasta kohtaa, varsinkin niitten kohdalla jotka eivät asioita yksinkertaisia ratkaisuja pidemmälle ole valmiita miettimään.


Minusta taas sinun kirjoituksesi lietsovat muuukalaisvihaa Suomessa ja lisäävät kaupan kassajonossa tapahtuvia loukkauksia sekä rasismia.
  
  9. joulukuuta 2008 14:42:14

Nimi : Kekke
  
Viesti : "No moinen käyttäytyminen heille tietenkin suomen kansalaisina sallittakoon ja kuvatun kaltaista toimintaa edistämässä on tämäkin blogi. Sillä kyllähän on tunnustettava tosiasia että täällä hienoihin sanankäänteisiin verhottu vihanlietsonta on osaltaan vaikuttamassa kovempiin asenteisiin kaikkea vierasta kohtaa, varsinkin niitten kohdalla jotka eivät asioita yksinkertaisia ratkaisuja pidemmälle ole valmiita miettimään."

Älä viitsi. Tuo olkiukko on jo niin passé. Kuvailemasi kaltaiset rymyeetut tuskin edes lukevat Scriptaa ja metelöisivät pigmenttieroavaisille, oli Suomen Sisua , Halla-ahoa tai tätä diskurssia olemassa tai ei.
  
  9. joulukuuta 2008 14:42:33

Nimi : Junakohtaus
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : "vihanlietsonta on osaltaan vaikuttamassa kovempiin asenteisiin kaikkea vierasta kohtaa, varsinkin niitten kohdalla jotka eivät asioita yksinkertaisia ratkaisuja pidemmälle ole valmiita miettimään.

Sitä vastuuta ei poista blogin kirjoittajalta se että yrität sysätä vastuun lukijalle esipuheessa"

Ihan oikeasti ei noin. Jokainen vastaa omista tekemisistään ja sanomisistaan, ei muiden.
  
  9. joulukuuta 2008 14:55:45

Nimi : Zngr
  
Viesti : Ulkomaalaislaki...

Näyttäisi olevan tänään 12.15 alkaneessa hallintovaliokunnan istunnossa käsiteltävänä.

8. HE 166/2007 vp laeiksi ulkomaalaislain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/val iokunnat/valiokunta-hav01/index.htx?subp age=seuraavakokous&te=hav01

Uhhh
  
  9. joulukuuta 2008 14:57:03

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Moku tuli siis tänne purkamaan pahaa oloaan kun joku on kutsunut hänen puolisoaan Kontulan kassajonossa neekeriksi, vai ymmärsinkö väärin?
  
  9. joulukuuta 2008 14:58:19

Nimi : Zngr
  
Viesti : Murr linkki ei toimi
  
  9. joulukuuta 2008 14:58:30

Nimi : reino
  
Viesti : Kaupan kassajonossa tapahtuvat ihmisoikeusloukkaukset ja pahimmillaan jopa suora rasismi eivät ole leikin asia, vaan yhteiskuntamme ehkä vakavin ongelma. Ehdotan erityisen kassajonovaltuutetun viran perustamista vähemmistövaltuutetun rinnalle.

Mehän kaikki muistamme ystävämme Marian, jonka kauniin värinen ystävätär oli kaupan kassalla työskennellessään joutunut suoran rasismin uhriksi. Rasssismo diretto!!1

Me muistamme myös Me Naisten juuri äskettäin paljastaman kassajonoholokaustin, johon syylliset eivät saa jäädä rangaistuksetta.

Erityisen vastuun näistä tapahtumista kantavat ne, jotka kirjoittavat nettiin.
  
  9. joulukuuta 2008 14:59:35

Nimi : Moku
  
Viesti : " Nimimerkki Mokun ajattelun lähtökohta on siis se että kaikilla maailman ihmisillä on yhtäläinen oikeus suomalaiseen sosiaaliturvaan. Mitäpä siinä sitten on enää väiteltävää."

Ei vaan lähtökohtahan on se että kaikkien suomen kansalaisten puolisot ovat oikeutettuja suomalaiseen sosiaaliturvaan.
  
  9. joulukuuta 2008 15:02:32

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minun on vaikea uskoa että maahanmuuttopoliittinen kritiikki saa juntit vihaamaan maahanmuuttajia. Sen sijaan viha kohdistuu poliitikkoihin. Joku voi tietysti katkeroitua jos ulkomaalaiset asetetaan etusijalle yhteiskunnan resursseja jaettaessa varsinkin jos niitä leikataan. Se ei tietenkään ole ulkomaalaisten vika.

Mutta jos ulkomaalainen käyttäytyy kiittämättömästi ja rikollisella tavalla niin silloin vihan kohde on oikeutettu. Se että jotkut ryhmät tästä leimautuvat on sen seuraus. Ulkomaalaisilta voi ja pitää vaatia olemaan maassa maan tavalla. Se ei ole kohtuutonta.
Viranomaisten harhauttaminenkin pitäisi olla pätevä syy evätä oleskelulupa.

Ei pidä luoda tilannetta jossa aito rasismi alkaa nostaa päätään. Siihen näillä kirjoituksilla pyritään jos on yhtään tahtoa ja kykyä nähdä se. Ulkomaalaispolitiikka täytyy pitää hallinnassa ja demokraattisessa valvonnassa.
  
  9. joulukuuta 2008 15:03:51

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Michael Halilan blogista löytyi jonkinlainen kansallisen itseinhon non plus ultra.
  
  9. joulukuuta 2008 15:05:31

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vastustan rikollisuuden lisäksi sitä että kaikenmaailman Mokut haalivat ulkomailta Suomeen sosiaalitapauksia itseään viihdyttämään. Ja veronmaksajat maksavat heidän lystinsä.
  
  9. joulukuuta 2008 15:06:25

Nimi : dothefake
  
Viesti : Ei se täysi kansalaisuusluottamus ole kovin kauan ollut itsestäänselvyys, Wikipedia:

Kansalaisluottamus
Kansalaisluottamus (ruots. medborgerligt förtroende) oli aikaisemmin Suomen laissa tunnettu käsite, joka mahdollisti ihmisen osallistumisen muun muassa poliittiseen toimintaan. Vuoden 1889/1894 rikoslain nojalla voitiin syytetty tuomita lisärangaistuksena myös määräaikaiseen, 1–15 vuotta kestävään, kansalaisluottamuksen menetykseen. Kansalaisluottamuksen menettänyt henkilö ei ollut vaalikelpoinen kunnallisissa tai valtiollisissa vaaleissa, eikä voinut toimia todistajana eikä toisen henkilön asiamiehenä oikeudessa. Lisäksi henkilö, joka oli menettänyt kansalaisluottamuksensa, ei voinut käydä kauppaa eikä harjoittaa erinäisiä elinkeinoja eikä voinut tulla valituksi lautakuntiin tai yhdistyksien hallituksiin.
Kansalaisluottamuksen menettämisseuraamus poistettiin Suomen rikoslaista vuonna 1969.

Ei ole aivan sama kuin kansalaisuus, mutta paninpahan nyt, jos vaikka lukijoissa on nuorisoa, ei ei, tarkoitin niin nuoria, etteivät ole tuosta kuulleet.
  
  9. joulukuuta 2008 15:08:40

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Kaupan kassajonossa sattunutta:

Nelivuotias huomasi kun kauppaan tuli musta nainen samanikäisen poikansa kanssa. Edellinen poika huudahtaa: " Äiti kato tiikeri!" Musta poika huutaa takaisin "Ei kun neekeri!" Lasten suusta tulee totuus.
  
  9. joulukuuta 2008 15:08:54

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä Suomenkin olisi jo aika sattaa jonotusdirektiivinsä muun Euroopan tasolle.

Tasa-arvoisilla on aina etusija, sen jälkeen Suomen kansalaisilla.
  
  9. joulukuuta 2008 15:09:00

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Jouko, komppaan.

Mä en oikeasti usko, että Jussi tai Homma-kerho ylipäätään liittyvät mitenkään siihen, että joku mauton moukka jossain käy kassajonossa vittuilemaan viattomalle sivulliselle.
  
  9. joulukuuta 2008 15:12:23


guestbook © freebok.net