8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105551-105575

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Moku: Meillä on tässä periaatteellinen ero. Kun puhutaan siitä, mitä yhteiskunnan pitäisi rahoittaa, oleellista eivät tässä tapauksessa (minun mielestäni) ole yksilön ansiot vaan juuri se kansalaisuus. Kaikki valtiot asettavat kansalaisen ja ei-kansalaisen eri asemaan. Ellei näin olisi, kansalaisuudella ei olisi yhtään mitään merkitystä.

Arskan ja Sepin kansalaisuus toki voitaisiin peruuttaa, mutta minne heidät toimitettaisiin? Olisiko jollakin toisella yhteiskunnalla velvollisuus ottaa heidät vastaan?
  
  9. joulukuuta 2008 12:15:36

Nimi : Turkulaine
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Sakari, olet nero. Harmiksi töistä ei tule mitään kun jengi vaan sensuroi mielipiteitä ja kalastelee sameissa vesissä.

Itse odotan kultamunani kuoriutumista. Olisko nyt... ei.

Entä nyt?
  
  9. joulukuuta 2008 12:15:52

Nimi : Ant.
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Huomasin Sanna Ukkolan olevan melkoinen genreveteraani. Hänen sähköpostinsa löytyy jopa Totaalisesta sodasta.
  
  9. joulukuuta 2008 12:20:46

Nimi : Turkulaine
  
Viesti : En tiedä Jussi velvollisuudesta, mutta Somalia voisi ottaa äijät vastavuoroisuusperiaatteen vuoksi.

Minkähänlaisia sopeuttamiskotouttamistoimenpiteitä Afrikan sarvessa järjestettäisiin arktisille aluepalauttajille?
  
  9. joulukuuta 2008 12:23:48

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : Yeah, baby, yeah!
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : "Arskan ja Sepin kansalaisuus toki voitaisiin peruuttaa, mutta minne heidät toimitettaisiin?"

Nykylainsäädännössä kansalaisuuden voi peruuttaa vain, jos se on myönnetty virheellisten tietojen perusteella. Syntyperäistä kansalaisuutta ei voi peruuttaa mitenkään ja sen voi menettää vain siinä tapauksessa, että saa jonkun toisen maan kansalaisuuden.

Pitää siis muuttaa lakia, jotta tuo olisi mahdollista.

Silloin on esimerkiksi mahdollista tehdä kanslaisuudesta etuoikeus, jonka voi ansaita ja menettää. Kansalaisuudettomuus ei tarkoita samaa kuin kotimaattomuus, vaan kyse on tietyistä oikeuksien ja vastuiden kokonaisuudesta. Kyse olisi kyllä hyvin perustavaa laatua olevasta valtiosääntömuutoksesta, jota ei pidä tehdä hätiköiden. Kyseenalaista myös on, sopisiko sellainen kansallisvaltion määritelmään.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rooman_kansalaisuus
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisuus#Historia
  
  9. joulukuuta 2008 12:27:39

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Teemu taas nillittää. Pointti oli, että vaikka Arskan ja Sepin kansalaisuus peruutettaisiin, mitä heille sitten tehtäisiin?
  
  9. joulukuuta 2008 12:31:17

Nimi : Mo
  
Viesti : Rikastustako?

http://www.vartti.fi/artikkeli/b48aa9a4-9e80-41ca-ab50-42119f96d9fc

Tai kansallispukuisia? Ovat aika usein edustettuina noissa eläkeläisten ryöstöissä ja huijauksissa. Yleensä tunnisteella "seurue"

HOMMAan voisi muuten lisätä kategorian Rikastustako? yhtenä vieraskirjan peruskaura-aiheista joka ärsyttää monia vakiolukijoitakin :)
  
  9. joulukuuta 2008 12:33:23

Nimi : Dave
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vietin aikoinaan Maidon & Hunajan maassa useamman vuoden J-2 -viisumistatuksella. Sen saamisen edellytyksiä on mm. se, että voi todistaa viranomaisille perheen saavuttavan riitävän toimeentulon varsinaisen pääviisumin saaneen toimesta. Eli J-1 on elättäjä ja J-2 saapuu puolisona/perheenjäsenenä maahan.

Mielestäni tämä oli ok ja Jussin/Tanskan -mallia vastaava.

Koska koulutukseni on jotain muuta kuin vuohien paimentaminen, sain nopeasti vuosittain uusittavan työluvan ja sen myötä hyvän työpaikan. Verot maksoin luonnollisesti oleskelumaahan.

Maahantulovuoden terveyspalvelut katettiin kotimaisesta vakuutusyhtiöstä otetulla vakuutuksella, joka ei montaa kymppiä maksanut.
  
  9. joulukuuta 2008 12:37:29

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi Halla-aho: "Vera: Hyviä ajatuksia. Ellet pahastu, saatan lainata joitakin niistä."

En tietenkään pahastu, saa ihan vapaasti lainata.
  
  9. joulukuuta 2008 12:40:25

Nimi : Kekke
Kotisivu : kekenoma.blogspot.com
  
Viesti : "Teemu taas nillittää."

Teemu osaa sen suorastaan rasittavan hyvin :/
  
  9. joulukuuta 2008 12:40:58

Nimi : Moku
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Meillä on tässä periaatteellinen ero. Kun puhutaan siitä, mitä yhteiskunnan pitäisi rahoittaa, oleellista eivät tässä tapauksessa (minun mielestäni) ole yksilön ansiot vaan juuri se kansalaisuus. "

Minun mielestäni valtion tulee toimia tasavertaisuusperiaatteen mukaisesti ja sen tulee koskea yksilöitten lisäksi myös perheitä, koska perhettä ei tule erottaa kansalaisuuden perusteella.

Suomen kansalaisen aviopuolison ei tule olla eri asemassa kuin suomalaisen puolison, muutoin käy väistämättä niin että ulkomaalaisen kanssa avioituneesta tulee ns "toisen luokan kansalainen" omassa maassaan. Tämän tulee koskea kaikkea sosiaaliturvaa kuten nykyisin käytössä olevan mallin mukaan onkin.

Edelleen ulkomaalaisen kanssa avioitumisesta ei tule rangaista, eikä valtion tule puuttua ihmisten puolisonvalintaan lisäämällä puolison oleskelulupaan liittyviä taloudellisia tai muitakaan rajoituksia.

Noin sivumennen sanoen ja omakohtaisenkin kokemuksen perusteella pyrkimykset osoittaa tavallisten ihmisten avioliittohanke lumeavioliitoksi ja asioitten muukin pikkumainen vaikeuttaminen ja ihmisarvoa alentava kyykyttäminen ovat noita asioita käsittelevien instanssien ja virkamiesten työkaluja ja arkipäivää jo nyt ilman tiukennuksiakin. Eli tuolta osalta maahanmuutto käytäntö on varmasti tarpeeksi tiukka, muiltakin maahanmuuton osa-alueilta epäilisin tilanteen olevan samankaltainen.

  
  9. joulukuuta 2008 12:43:48

Nimi : J. Mäki-Ketelä
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Lisäys avaamaani adressiin 9.12.:

"Heti, kun tässä adressissa alkaa olla vaikuttava määrä allekirjoituksia, otan yhteyttä joka ikiseen kansanedustajaan ja kysyn yksitellen jokaisen omaa henkilökohtaista kantaa Thorsin ehdotukseen. Julkaisen kaikkien kansanedustajien kannanotot myöhemmin netissä. Julkaisen myös niiden kansanedustajien nimet, jotka eivät "ehdi" eli viitsi tai uskalla sanoa asiaan mitään yksiselitteisesti tulkittavaa."

Nyt katsotaan ns. närhen munat
  
  9. joulukuuta 2008 12:56:57

Nimi : Kissapeto
  
Viesti : Päivän uussuomalainen sananlasku:

Vieras elää tavallaan, talo sortuu ajallaan.
  
  9. joulukuuta 2008 13:02:11

Nimi : Mikko Nieminen
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : ASTRID THORS VISAILU!!!

Tässä päivän kevennykseksi Astrid-täti aiheinen pähkinä!

KYSYMYS: Minkä maahantuloa Astrid Thors haluaa saada huomattavasti vapaammaksi?

VIHJEITÄ:

- Astrid ei kunnioita lakeja tavoitteensa ajamisessa

- Maahantuotava on ruskeaa

- Vihjesanoja: "Göteborg" ja "rape"

- Thors sanoi, että siitä ole ulkopuolisille vaaraa

- Thorsin tuttavat ja ystävät ottavat sitä poskeen mielellään

VASTAUS:
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Thors+toi+yst%C3%A4ville+ja+tuttaville+Ruotsista+10+purkkia+nuuskaa/1135241795370
  
  9. joulukuuta 2008 13:10:40

Nimi : etnis
  
Viesti : Toi oli hauska, Mikko :)
  
  9. joulukuuta 2008 13:12:25

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Huomasin Sanna Ukkolan olevan melkoinen genreveteraani. Hänen sähköpostinsa löytyy jopa Totaalisesta sodasta.

Haluaisin Totaalisen sodan (TM) iltojeni iloksi. Saako sitä CD muodossa vielä? Onko sitä saatavana jostain täysin ilmaiseksi?

  
  9. joulukuuta 2008 13:19:54

Nimi : Joonatan
  
Viesti : Minusta perheen yhdistämistä ei pitäisi kokonaan kieltää.

Se voidaan kyllä tehdä tiukemmaksi. Esimerkiksi niin että vain biologiset perheenjäsenet kelpaavat, ja asia testataan esimerkiksi geenistestillä yhtään epäselvissä tapauksissa. Väliaikaisella luvalla (eli myös expat mamu1 työluvalla) oleva saattaa saada perheensä tuotua, mutta tällöin a) myös perhe on vastaavan karkoituspäätöksen / oleskeluluvan loppumisen uhan alla, ja b) ei saa sosiaalietuuksia. Katso alempaa expat sopimuksen tehneiden valtioiden kesken, koskee myös puolisoa? Jos tuota halutaan kiristää, niin voi olla että jollain "humanitäärisellä syyllä" maassa oleva mamu2 ei saisi perheenyhdistämisen lupaa, ennenkuin saa kansalaisuuden (tai muuten absoluuttisen pysyvän oleskeluluvan?)

Jos taas mamu2 (joista tässä kai pääasiassa puhutaan) on saamassa pysyväislupaa, niin onnistuneessakin perheenyhdistämistapauksessakin voisi sosiaalietuuksille olla karenssi. Mielestäni terveydenhuolto on joltain osin kaikille kuuluvia, myös maassa vieraileville - ja pakolaisille. Hoitotaakuun laajuus voisi ehkä hieman riippua siitä että kuinka kauan on maassa ollut, ie erityissairaanhoito.

Valitettavasti en usko että voidaan toteuttaa sellainen järjestelmä jossa etukäteen voidaan tietää että tulevatko työllistymätön perhe aina olemaan rahareikä-rupusakki. Vaikka niin "kansallismielisten" tekisi mieli väittää, niin sellaista selkeää rajaa ei edes Jussilla ole. Siksi perheenyhdistämisellä ja sosiaalietuuksilla pitää olla joku aikaraja tai vastaava aiheutumisehto. Ehto voi toki olla vaikka tietyn määräajan työssöolo. Tai verojen maksu etukäteen tuollaisena könttäsummana.

Ei sillä, kyllä tiukentaminen olisi tervetullutta, ja jotkut hieman mielivaltaisetkin tiukentamiset ovat mahdollisia. Tämä on Suomi, meidän valtiomme. Mutta kyllä näistä mahdollisista tiukennuksista pitäisi aika paljon keskustella, ja saada joku hyväksyttävä yhteiskunnallinen ratkaisu. Nythän on käymässä päinvastoin, ja maahanmuuttokriittisten keskusteluista huolimatta ei maahanmuuttoa ja perheiden yhdistämistä olla kiristämässä vaan päinvastoin.


JOS ruvetaan pyytämään rahallista takuuta puolison puolesta, niin mielestäni tätä ei voida palauttaa edes ongelmattomassa tapauksessa. Tällöinhän kyse on tavallaan verojen jälkikäteen maksamisesta, ja ei niitä palauteta tavallisellekaan kansalaiselle. Palauttamisesta voidaan ehkä puhua siinä tapauksessa jos myös maassa asuminen jää väliäaikaiseksi, esimerkiksi niin että kyse on vain työluvalla väliaikaisesti maassa oleskelusta, eikä sairausvakuutuksia käytetä (suuremmassa mittakaavassa) oleskelun aikana.

Minä ole kuitenkin skeptinen tuollaisen takuumaksun onnistumisesta. Olisi byrokratian todennäkäisesti liian kallista lisäämistä alkaa laskemaan että kuka on käyttänyt mitäkin terveyspalveluita maassa olonsa aikana, ja hallinnoimaan kuitenkin riittämättömän pieniä maksuja. Mielestäni vastaava ponnistus pitäisi suunnata niiden lume- ja pakkoavioliittojen ehkäisyyn. Tämä on, kuten Moku tuossa kritisoi, erittäin vaikea estää, koska on kuitenkin oikeita avioliittoja jotka eivät kestä, ja avioliittoja jotka kestävät mutta eivät silti ole kaikkien standardien mukaisia.

<jatkuu>
  
  9. joulukuuta 2008 13:43:42

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lepakko,

"Sviddu, muistan eilen lukeneeni jostain verkkolehdestä (IL, TS?), että nuoriso kivitti poliisiautoa ja esti sen kulun. Toinen poliisi jutun mukaan ampui varoituslaukauksia ilmaan, ja jostain lähtenyt kimmoke olisi tappanut yhden nuorison? Mikä on totuus? Varoituslaukauksen kimmokkeessa ja murhassa on sentään jotain eroa."

Kaksi laukausta ilmaan ja yksi maahan, joka sitten kimposi jostain viemärinluukusta tms. Näin siis virallisen selityksen mukaan. Ruumiinavauksessa lienee jo selvinnytkin, missä kulmassa luoti tuli, mutta en ole ainakaan itse vielä huomannut mitään uutisia tuloksista.
  
  9. joulukuuta 2008 13:43:48

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : <jatkoa edellisestä>
[Pitäisi näitä oikeasti kirjoittaa johonkin omaan blogiinsa jossa asiaa ehtisi miettiä niin että sen saisi sanottua tiivistetymmin.]


No ainakin voitaisiin sanoa että turvapaikkaturismia tuollainen ennakkovero/veronkorvausmaksu kyllä vähentäisi aika rajusti! Mutta vastaavasti Suomen verotasolla taas tekisi myös mamu1:ien tänne asettumisen aika vaikeaksi. (again: katso alla expat-tilanne esim Euroopassa)

Eikä mielestäni ikärajakaan ole kaikin puolin hyvä asia, koska kyllä nuorellakin aikuisella on mielestäni oikeus rakastua, ja seurata sitä rakkauttaan... (Nyt puhutaan siitä Liisasta) Itse asiassa taitaa olla tilastoissa niin että nuorempana solmitut avioliitot ovat itse asiassa kestävämpiä, ihan kantasuomalaistenkin keskuudessa. Minulla ei ole tähän linkkiä, mutta muistelen jotain tutkimusta ihan muista yhteyksistä. (Toki nuorena ja naivina solmittu liitto voi olla itsessään sen sitoutumisen osasyy, mutta sellaisten asioiden arviointiin ei voi olla olemassa pätevää lakipohjaa). En itsekään pidä sellaisista 'huithapeli-liitoista', mutta ei ole olemassa moraalista ylempää asemaa josta se voidaan oikein sanella.
Ehkä jos moinen ikäraja olisi, niin sen pitäisi olla alempi kuin 24. Ehkä 20-21. 24 on itse asiassa jopa terveydellisistä syistä jo aika myöhäinen avioliiton alkamisikä, kun ottaa huomioon lasten laittamiseen menevät vuodet (pariskunta haluaa olla myös pariskunta ennen lapsia).

Eli aivan noin mustavalkoisesti minusta ei asioita voi laittaa.
Tosin asiasta PITÄÄKIN käydä keskustelua, ja esimerkkinä muiden maiden lait ovat hyvä lähtökohta joiden perusteella asiaa voidaan pohtia eteenpäin.


Mielivaltainen karkoituksen evääminen (kuten lakiehdous antaa ymmärtää?) toki on mahdottomuus itsessään. Perheenyhdstäminen pitää oikeasti olla perheenyhdistämistä, eikä vain väylä Suomeen. Ja turvapaikkaturismin estämiseksi terveyshuoltomaksut ovat ihan ok.


Itse kun olin Ranskassa töissä, sain Suomen Valtiolta sinne lähetetyn työntekijän todistuksen. Ja maksoin toki veroni Ranskaan. Mitään en koskaan Ranskalta tai Suomelta tuossa kuitannut, ne kaksi kertaa lääkärissä käyntiä ja kolme fysioterapeutilla maksoin ihan itse. (Yksityisillä)

Mutta jos olisi jotain vakavampaa sattunut, niin sosiaalihuoltoni olisi Suomi maksanut. Ja jos taas olisin ollut siellä niin kauan että olisin asettunut ranskalaiseksi, niin olisin tietysti jo maksanut verojani ja vastaanottava valtio olisi siinä vaiheessa ottanut minun velvoitteeni (ja saanut tietysti siinä välissä veroni). ==> Tämän tyyppisesti asia hoidetaankin vero- ja terveydenhuoltosopimusten sopineiden maiden välillä. Tällöin rasite ei ole kohtuuton muuttajalle, mutta maatkin valvovat etujaan. Tietysti lähtömaa voi joutua tappiolle, mutta lienee niin että sen pitäisi itse miettiä maahanuutton tai maastamuuton etuja.

  
  9. joulukuuta 2008 13:44:31

Nimi : M
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Obama ei ole saanut lopetettu tupakoimista, vaikka Valkoisessa talossa on ehdoton savuttomuus.
  
  9. joulukuuta 2008 13:45:52

Nimi : reino
  
Viesti : Moku: "Jos lähdetään siitä että etuuksia nautitaan sen perusteella kuinka niitä on ansaittu..."

No mutta siitähän ei Suomessa lähdetä laisinkaan. Vaan siitä, että valtio ottaa pakolla rahaa pois niiltä, jotka sitä ansaitsevat ja jakaa sitä etuuksina niille kansalaisille, jotka sitä tarvitsevat. Tämän takia kenenkään yksittäisen ihmisen ei tarvitse välittää Arskan toimeentulosta, koska se on valtion vastuulla. Perusperiaate on mielestäni ihan hyvä, joskin vastikkeettoman rahan jakamista voitaisiin vähentää, mikä puolestaan lisäisi Eetun ja Pirjon työllistymishaluja.

Vaatimuksesi siitä, että oman rakkaan puolisosi tulisi saada kaikki mahdolliset Suomen kansalaisen oikeudet heti kun taikasauva on käynyt siellä on lähinnä typerä.

Jokaisen ulkomaalaisen kanssa avioliittoa harkitsevan kannattaa miettiä myös siihen liittyviä juridisia kysymyksiä. Yksi vaihtoehto on tietenkin aina mennä asumaan sinne oman rakkaan puolisosi kotimaahan, josko siellä kohtelu olisi inhimillistävämpää, sosiaaliedut parempia ja valtiokaan ei riistäisi niitä rakkaita veroeurojasi Arskan elättämiseen.

Mutta jos päätät tuoda ulkomailta itsellesi jotain kivaa, niin kannattaa varmistaa, että sinulla on siihen myös varaa.

Toisaalta nämä yksittäisten ihmisten parinvalintaan liittyvät kysymykset eivät taida olla likimainkaan suurimpia ongelmia Suomen maahanmuuttopolitiikassa.
  
  9. joulukuuta 2008 13:48:45

Nimi : Paul R
  
Viesti : Kah. Astrid ei olekaan läpeensä paha ihminen.
http://tinyurl.com/666e6h
Thors toi "ystäville ja tuttaville" Ruotsista 10 purkkia nuuskaa
  
  9. joulukuuta 2008 13:50:30

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Minusta perheen yhdistämistä ei pitäisi kokonaan kieltää."

Ei minustakaan, se vain pitäisi toimittaa siten, että kun se perhe "yllättäen" löytyykin, niin "eksynyt lammas" lähetetään sinne perheensä luo.

Tuntuu jotenkin luonnollisemmalta ajatella tätäkin asiaa "painoarvon" mukaisesti, eli jos jossain on yksi ihminen jonka perhe 10-ihmistä on jossain muualla, niin luontevampaa on, että tuo yksi liikkuu sinne missä ne 10 ovat, eikä päin vastoin.

Muutenkin ajattelen tuota "Sepin ja Arskan" tapausta siten, että kaiken maailman "Sepien ja Arskojen" ulkoistaminen maahamme pitää estää.
  
  9. joulukuuta 2008 13:57:40

Nimi : Uncle Antti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olisi kiva nähdä tilastoja siitä kuinka Scriptan kävijämäärät ovat kehittyneet viimeisen puolen vuoden aikana.

Any change?
  
  9. joulukuuta 2008 14:10:47

Nimi : Jouko
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Tuosta perheen yhdistämisestä sen verran että oletetaan että jollain afrikkalaisella heimpäälliköllä on parikymmentävaimoa ja heidään kqanssaan n. sata jälkeläistä. Siihen kun lisättää kaikki muutkin perheeseen kuuluvat niin onko ihan viisasta yhdistää tämä "perhe" tuomalla maahan kun ensin om lähetetty yksi ankkurilapsi. Toinen kysmysmerkki on sukulaissuhteiden aitous. Miten se todistetaan? DNA-testitkin on aika kalliitta. Onko nämä kulramunat niin arvokkaita ettei kustannuksilla ole väliä? Ja yksi kysymys on tulokkaiden miesvoittoisuus. Naiset ja ne oikeat lapset jäävät katastrofien keskelle kun hyvissä voimissa olevat jullit pakenevat.
Väksin tulee mieleen suomalaisten moku-naisten tarkoitus pelkästään tuoda maahan eksoottisia seksiobjekteja itseään varten.

Tällaisia kymyksiä pitäisi esittää Astrid Thorsille ja hänen ajatustensa kannattajille.
  
  9. joulukuuta 2008 14:11:30


guestbook © freebok.net