8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105251-105275

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Olematta juristi: mun mielestä sana "haluton" littyi siinä tekstissä aina kaikenlaisiin uhkiin eli että syystä, syystä tai syystä ei kykene palaamaan tai on haluton sitä tekemään, so. pelkää syytä, syytä ja syytä ja *siksi* on haluton.
  
  8. joulukuuta 2008 14:05:16

Nimi : Mika
  
Viesti : Oikestaan on aika samantekevää meneekö tuo laki läpi vai ei. Turvapaikkakeskukset täyttyvät nopeasti ja siinä vaiheessa kun somppuja aletaan sijoittaa hotelleihin, on pakko pistää jarrut päälle. Ymmärrys tällaista mamupolitiikkaa kohtaan loppuu hyvin nopeasti, kun asiat konkretisoituvat kasvavina ongelmina, valtavina kustannuksina ja yleisön voimakkaana kritiikkinä.
  
  8. joulukuuta 2008 14:05:38

Nimi : K.Horsmahuuli
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : "Vakavalla haitalla tarkoitettaisiin kuolemanrangaistusta ja teloitusta, kidutusta tai muuta epäinhimillistä tai ihmisarvoa loukkaavaa kohtelua" [...]

Ka vot, johan tekevät arabivaltiot meille fidelit ja lähettävät kaikki mullahkrekarinsa meille. AIVAN fantastista!
  
  8. joulukuuta 2008 14:07:33

Nimi : M
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Kirjoitin eduskunnan hallintovaliokunnan jäsenille. Hehän käsittelevät lakiesitystä, toivottavasti pitkään. Tavallista lienee, että valiokunta kuulee asiantuntijoita, tekee muutoksia tai palauttaa koko esityksen takaisin.
  
  8. joulukuuta 2008 14:09:02

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ne pakolaisuuden ja toisijaisen suojelun määritelmäthän ovat standarttitavaraa, tämä "kykenemätön tai sellaisen pelon johdosta haluton turvautumaan sanotun maan suojaan" tulee suoraan YK:n pakolaissopimuksesta vuodesta 1951, joten ei kai ainakaan mitään uutta hätää.

Mutta tämä on vasta hauskaa: "Tekninen este voisi olla esimerkiksi liikenneyhteyksien puuttuminen Suomesta kotimaahan, matkustusasiakirjan puuttuminen, kotimaan viranomaisten kielteinen suhtautuminen henkilön vastaanottamiseen tai muu vastaavanlainen asianomaisesta ulkomaalaisesta itsestään riippumaton tekijä, joka johtaa siihen, ettei häntä tosiasiassa voida poistaa Suomesta. Tällaisissakin tilanteissa asianomaisen vapaaehtoinen matkustaminen kotimaahan saattaisi olla mahdollista, mutta pakkokeinoin palauttaminen ei." (yksityiskohtaiset perustelut, 51 a §)
  
  8. joulukuuta 2008 14:12:40

Nimi : x.x
  
Viesti : Voi luoja, millaisen joukkotuhoaseen Astrid on kasannut...

Ei ole Astrid tuota ehdotusta ole laatinut vaan ministeriön virkamiehet. Niillä on ollut apunaan x määrä muuta "asiantuntija"henkilöstöä, varsinkin "oikeamielisiä" juristeja ja todennäköisesti poliittisia vaikuttajiakin.

Joka tapauksessa ministerit eivät koskaan laadi lakimuutoksia vaan sen tekevät virkamiehet.
  
  8. joulukuuta 2008 14:16:58

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Tulipa mieleen: pitäisiköhän YK:n perustaa erillinen leiri sellaisille pakolaisille joita on vakavan rikoksen takia karkotettu maasta jossa he ovat aikaisemmin saaneet turvapaikan?

Tyypit olisivat siinä vaiheessa jo istuneet tuomionsa, ja niitä ei kohdeltaisi rikollisina, vaan niille järjestettäisin yhtä humaanit olot kuin sota-alueiden ulkopuolisissa YK:n pakolaisleireissä yleensäkin on.

Eikä se paikka tietenkään olisi mikään vankila, vaan sieltä saisi poistua heti kun on saanut oleskeluluvan jonnekin, jos joku suostuu sellaisen myöntämään, tai kun alkuperäisen kotimaan olot ovat niin hyvät että ihminen kokee voivansa palata sinne.

Ne maat, jotka ottavat YK:n kiintiöpakolaisia, voisivat sitten vaatia oikeutta palauttaa vakavat rikolliset takaisin YK:lle. Tämän käytännön voisi laajentaa myös turvapaikanhakijoihin.
  
  8. joulukuuta 2008 14:22:18

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Vera,

loistava idea. *aaltoja*
  
  8. joulukuuta 2008 14:27:23

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : Vera, eikös tuommoisen leirin, jonne ongelmatyypit voidaan tuikata määrittelemättömäksi ajaksi, prototyyppi ole jo olemassa, siis ainakin Astrid tädin unissa sitä taidetaan kutsua Suomeksi.
  
  8. joulukuuta 2008 14:40:28

Nimi : Pekka walden
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Riehuukohan noi kreikkalaiset sen takia, että tuoreen tutkimustuloksen perusteella kreikkalaismiehillä on euroopan pienimmät penikset?
  
  8. joulukuuta 2008 14:45:42

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Vera, ehdottoman hyvä idea.

Itse mietin joskus vähän samanlaista, mutta en saanut sitä oikein konkreettiseksi ehdotukseksi asti. Mutta epämääräinen käsite palauttamattomien rikollisten varastointipaikasta. Tällaisessa olen ehdottomasti NIMBY-ihmisiä...


Samanlaista on nähtävissä myös Suomen sisällä: jos Valtio (rakkauden ja maahanmuuton ministeriö?) edellyttää että pakolaisia on pakko ottaa, niin pitää silloin pakotetuilla olla joku oikeus palauttaa mahdottomat tapaukset. Sama koskisi juurikin YK:ta ja vastaavia pakkomokuttavia tahoja. Jos heillä on oikeus määrätä toisille tiettyjä rasitteita, niin heillä on velvollisuus myös hoitaa asioita eteenpäin kun rasitteet muodostuvat ongelmiksi. Tuolla logiikalla tosin pienikin rasite on toki luovuttajan vastuulla, mutta ei siinä mitään taikaseinäratkaisuakaan oikein voi realistisesti olla.

Mielestäni tuollaisessa puskuripakolaisleirissä on silloinkin erityisen paljon järkeä kun epäillään tilannetta josta täällä on Saddamia kehuttu: jossa maa dumppaa tahallisesti epätoivotun aineksen pois, ja vaikka tahallaan järjestää heille kotimassa vaikeuksia että ne "pääsisivät suojelun piiriin", kunhan se on jossain muualla.

Onhan se aika tylyä heittää maahantulijat väkisin johonkin telttaleiriin, jossa mitään etenemismahdollisuuksia ei ole, ja pahimmillaan molemmilla puolilla maat ampuvat toisiaan kovilla. Mutta miksi myöskään kenelläkään olisi velvollisuus ottaa rikollisia maahan elätettäväksi pakosta ja väistämättä? (Tässä rikollinen nyt sitten tarkoittaa ihan oikeata rikollista, sellaista murhaajaa/raiskaajaa/riittävän-Pahaa). Mikä järki siinä on? Rikollinen on täysi psyko, ja kotimaassaan siitä johtuen häntä saattaa odottaa tuomio, niin suojapaikka on pakko antaa? Kiva kiva.

Siksi tuollainen keräilyeräleiri voisi olla hyvä olemassa. Eikä sen tosiaan tarvitse vankila olla, kuten Vera esittikin.


Muutenkin tuohon konseptiin "vainojen uhri" pitäisi saada joku maalaisjärkeä vastaava määritelmä. Onhan ihan selvää että jollekin Salman Rushdielle minusta suojapaikka on hyödyllinen asia. Ja aika paljon omista pahoista teoistaan riippumaton (vaikka äijä voi joskus kai olla rasittava?). Mutta missä se muuttuu sitten mielipidevainotusta ihan syyntakeiseksi rikolliseksi? Kyllä sellainenkin raja pitää olla olemassa.


Ehkä korkeimman tason ongelma lienee siinä että jotkut ihmiset (populaatiot?) eivät halua tai kykene hoitamaan asioitaan kotimaassaan kuntoon, sellaiseen kuntoon että siellä viihtyisi ja etenemismahdollisuuksia olisi. Tässä kykenemisessä mielestäni kaikkien maiden pitäisi olla valmiita auttamaan ja tukemaan. Ei lahjusrahoina ja liian helposti suikkaan valuvina tukina, vaan sopivan tasoisena (tämä jää määriteltäväksi) tukena infrastruktuurin tuottamis- ja hoitokyvyn tuottamiseen. Koulutus ja silleen. Ei edes lahjoitettuna työkaluina, jos niitä ei osata käyttää ja huoltaa... Ei ennenkuin niistä on pitkäaikaista ja itsenäisyyteen ohjaavaa hyötyä.
  
  8. joulukuuta 2008 14:52:33

Nimi : M.E
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Jos en aivan väärin muista, niin tiedostajat syyttivät kokoomuksen Eero Lehteä rasismista viime vaalien aikana, kun tämä erehtyi sanomaan jotain eri kansallisuuksien työinnosta. En tosin mene vannomaan...

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex5000.sh?hnro=935
  
  8. joulukuuta 2008 14:54:01

Nimi : Henri K
  
Viesti : Kuinkas se biologian loru menikään.. "osmoosi on veden diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi". Elikkäs vesi pääsee soluun sisälle, mutta ei sieltä pois. Mamu pääsee Suomen sisälle, mutta ei sieltä pois
  
  8. joulukuuta 2008 15:01:23

Nimi : ihQ
  
Viesti : Hyvä teksti taas kerran. Kolmiosainenko tuosta jutusta piti tulla?
  
  8. joulukuuta 2008 15:06:18

Nimi : etnis
  
Viesti : Aah, jälleen uusi teksti. Mestari on meille suosiollinen!
  
  8. joulukuuta 2008 15:09:00

Nimi : AL
  
Viesti : "Jos en aivan väärin muista, niin tiedostajat syyttivät kokoomuksen Eero Lehteä rasismista viime vaalien aikana, kun tämä erehtyi sanomaan jotain eri kansallisuuksien työinnosta"

Lehti puhui itse asiassa suomalaisten työinnosta jotain siihen tapaan, että jos se ei parane, niin "vinosilmät" menevät ohi. Tuo on siis se Lehden sana, johon tartuttiin, ja aivan syystä, vaikka Lehti kuinka olisi väittänyt ettei ollut tajunnut puhuvansa typeryyksiä.
  
  8. joulukuuta 2008 15:10:54

Nimi : Pekka T.
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Iso kiitos mestari hyvistä kirjoituksista!

Aattelin kysellä, että onko moni muu näitä sivuja lukenut valmistautunut tulevaan? Itse olen jo laittanut sivuun säilykkeitä, vettä ja hieman kättäpidempääkin...
  
  8. joulukuuta 2008 15:14:47

Nimi : lukija
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Moro Jussi,

Oletko ajattelut että parhaat sinun kirjoituksistasi voisi julkaista kirjana pokkari-muodossa.

Olisi aika viihdyttävää lukemista. Tosin mistä sille saisi kustantajan :)
  
  8. joulukuuta 2008 15:16:54

Nimi : Viljami
Mitä teen : Minut on masinoitu apujoukkoihin
  
Viesti : Jos tuo uusi ulkomaalaislaki toteutuu, ja hurja muuttoaalto Suomeen alkaa, niin mihin ne ankkurikarvaperseet ja muut humut laitetaan? Koko rakennusteollisuus ilmeisesti täytyy valjastaa sosiaaliseen rakentamiseen, eikö? Siinä vaiheessa lainsäätäjän kannattaa muistaa ne 1,6 miljoonaa laillista asetta, jotka komeroissa lymyävät. Toisaalta, niiden auringonlaskun kuntien, joissa on asuntoja tyhjillään, kannattaisi vetää ne Caterpillarilla nurin viipymättä. Alkaa malja läikkyä yli vähin erin.
  
  8. joulukuuta 2008 15:23:06

Nimi : uusi henkilö
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Asuminen
Maahanmuuttajille osoitettavat vuokra-asunnot hankitaan mahdollisuuksien mukaan tasaisesti eri puolilta kaupunkia. Kotoutumista tuetaan lisäämällä maahanmuuttajien ja kantaväestön välistä vuorovaikutusta asukastoiminnassa ja esittelemällä maahanmuuttajien kulttuuritaustaa nykyistä monipuolisemmin.

Ko. Lause on Lahden kaupungin sivuilta, silmiin siinä pisti kohta jossa aiotaan sopeuttaa kulttuuritaustaa kertomalla? Eikö sen pitäisi mennä niin että heille kerrotaan meidän kulttuurista...

No ei voi muuta sanoa kuin että nyt harmittaa kun en lähtenyt mukaan kun PS pyysi ehdokkaaksi..

-valitaan kun on löysät housuissa-
  
  8. joulukuuta 2008 15:24:47

Nimi : Crommower
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Pekka T


Aattelin kysellä, että onko moni muu näitä sivuja lukenut valmistautunut tulevaan? Itse olen jo laittanut sivuun säilykkeitä, vettä ja hieman kättäpidempääkin...

Nukun 9mm tyynyn alla ja veronpalautukset meni intin sipulikeittopusseihin.
  
  8. joulukuuta 2008 15:27:43

Nimi : Stadin Jape
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tämä on järkipuhetta. Tämä menee ihan bordelliksi koko Suomen hommat Astrid-tädin ja pelokkaiden häntyreidensä eväillä.
Nyt asiat ruotuun.
  
  8. joulukuuta 2008 15:27:53

Nimi : Moses
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Erinomainen kolumni. Valitettavasti englanniksi.

http://www.focus-fen.net/index.php?id=f1604

All in all, natural increase, chain migration, asylum seekers and illegal immigration put together easily contribute over a million to the growth of the EU Muslim population every year, and that is probably a very conservative estimate. The Muslim population is thus set to increase by at least 50 percent every decade, and will likely double from its current level by 2020—and double again by 2035. By that year (and possibly earlier), the majority of young people in most large European urban centers will be Muslims.

Major demographic shifts are, of course, nothing new in history. Nor is the replacement of one dominant culture with another on account of a new demographic balance necessarily a cause for concern per se. Unless, of course, that new culture is dominated by the hateful, obscurantist and inherently violent Islamist creed that does not intend to coexist peacefully with others.
  
  8. joulukuuta 2008 15:29:10

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Aivan loistava kirjoitus Jussilta jälleen kerran. Hienoa!
  
  8. joulukuuta 2008 15:30:32

Nimi : x.x
  
Viesti : Aattelin kysellä, että onko moni muu näitä sivuja lukenut valmistautunut tulevaan? Itse olen jo laittanut sivuun säilykkeitä, vettä ja hieman kättäpidempääkin...

Fiksuin tapa varautua tulevaan on rakentaa itselleen ja perheelleen jokin taloudellinen turva(jos mahdollista).

Kun monikurjistuminen Suomessakin toden teolla jyrähtää käyntiin, niin vähäisimmin vaurioin siitä selviävät ne joilla on rahaa ostaa itsensä ja perheensä ulos monikuristuvilta asuinalueilta, saada lapset yksityiskouluihin, hoitaa terveydenhuolto yksityisellä sektorilla jne.

Raha ratkaisee monikulttuurisessa (luokka)yhteiskunnassa kaiken.

Esimerkiksi Vuosaaressa asuvaa perhettä saattaapi tällä hetkellä hiukan kylmätä ellei perhe ole onnistunut kasaamaan sievoista säästötiliä, jolla päästä lähivuosina pomminvarmasti ghettotuvalta asuinalueelta pois.

Itse olen tehnyt mikrotason toimia mm. ottamalla lapsille parhaan mahdollisen kaiken kattavan lapsivakuutuksen. Tarkoitus oli myös parantaa(päivittää) asuinaluetta mutta asuntokaupan jämähdys(ei pääse eroon nykyisestä eikä ole uskallusta ottaa lainaa kalliimman ostamiseen paremmalta alueelta) on laittanut sen suunnitelman jäihin.

Helsingistä tullee lähivuosina karmea kaupunki keskiluokkaiselle perheelliselle.
  
  8. joulukuuta 2008 15:33:05


guestbook © freebok.net