8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 105226-105250

Nimi : A.N.
Kotisivu : Thorsin lakiehdotus kokonaisuudessaan
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Se lakiesitys on kokonaisuudessaan n. 150 sivuisen novellin pituinen. Onko joku täällä lukenut siitä muutakin kuin sen lehdissäkin toistetun insertin? Onko jollakulla tehdä selkoa siitä, mitä kaikkea se tosiasiallisesti pitää sisällään?

Naurattaa että lakiesityksen websivun nimi on jostain syystä "erhe - Record".

Profetiaalista.
  
  8. joulukuuta 2008 13:05:10

Nimi : P
  
Viesti : Miten selitätte Pajusen lausunnon, että "turvapaikanhakijat ovat yhteisönsä eliittiä, parasta joukkoa, työhaluisia ja -kykyisiä. Meidän pitäisi osoittaa heille, että he ovat tervetulleita rakentamaan parempaa Suomea".

Ja: "Turvapaikanhakijoilla on tutkitusti hyvin korkea työhalu maahan tullessaan."

Tuohan on tietysti ihan täyttä bullshittiä. Pajunen tukeutunee tuossa rakkauden ministeriön tekemiin tutkimuksiin ja "asiantuntijalausuntoihin" , joiden mukaan Suomeen tulevat turvapaikanhakijat ovat tällaista ahkeraa eliittijoukkoa, ja siksi heidät pitää toivottaa avosylin tervetulleiksi.


Pahkasikalaseilla kun tuon lukee, niin Pajunenhan vertaa pakolaisia omaan yhteisöönsä. No joo jos on 90% lukutaidottoman paskastanin eliittiä, kun omistaa yhden lehmän ja osaa syödä oikealla ja pyyhkiä persuksensa vasemmalla.. Niin Pajunenhan on ihan oikeassa!

Työllistymisen ja kotoutumisen kannalta.. Jokainen voi sitten itse pohtia vapaasti.

Taisi Pajunen pelästyä niskaansa heitetyn paskan määrää ja pöytäänsä lätkittyjä "rassistikortteja". Kaikissa ei ole miestä seistä suorana paskasateessa kuten Halla-ahossa.
  
  8. joulukuuta 2008 13:10:30

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olen samaa mieltä. Vaikka Jussin kannanotto ei paljoa vaikuttaisi, niin olisi silti eu- tai eduskuntavaaleissa äänestäjän näkökulmasta outoa, että miksi ehdokas ei ottanut tähän kaikkein tärkeimpään mitään suoraa kantaa silloin kun se oli ajankohtaista.

Ja ehkä Scriptan 5000+ lukijasta joku istuu hieman merkittävämmälläkin pallilla, eli ei siitä nyt haittaa ainakaan ole, lisää uskottavuutta.
  
  8. joulukuuta 2008 13:12:24

Nimi : JT
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Eiköhän juuri nyt itse kukin meistä voisi kirjoittaa jotain itsekin. Kirje Kepun tai Kokoomuksen kansanedustajalle, yleisönosastolle, tms. Nyt on aika. Stop Astrid.
  
  8. joulukuuta 2008 13:14:01

Nimi : Futuristi
Kotisivu : http://tinyurl.com/5chdbt
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Yksi valtakunnan virallisista nuorista miehistä kirjoitti eilisessä Aamulehden Asiat-sunnuntailiitteen mediakolumnissa otsikolla "Tapaus Halla-aho".

Jyrki Lehtola kannattaa moniäänisyyttä ja kehottaa Suomenkin eliittiä yksinkertaisesti totuttelemaan siihen, että väärinkin voi ajatella ääneen, mutta toisaalta kutsuu Halla-ahoa "ahdasmieliseksi friikiksi, joka kellarissaan suoltaa blogeihinsa(sic!) ennnakkoluuloista ja kylmää vihapropagandaa".

Viimeinen kappale Lehtolan kirjoituksessa kuuluu:

Niitä [vääriä, muukalaisvihamielisiä ajatuksia] voimme sitten humanismi aseenamme pilkata -sen sijaan, että jokin perustuksissamme olisi uhattuna vain siksi, että yksi meistä ajattelee eri lailla kuin me muut, jotka olemme tottuneet siihen, että kaikki ajattelevat samalla lailla.

Odotan vesi kielellä, että Jyrki Lehtola todella tutustuisi itse Halla-ahon kirjoituksiin lähdeaineistoineen. Saa nähdä tekisikö mieli lähteä niitä "humanismi aseena" pilkkaamaan vai olisiko Lehtolan myönnettävä, että niissä piilee totuuden siemen. Nähtäisiinpä ainakin onko Lehtolan pojasta mihinkään muuhun kuin tyhjänpäiväiseen louskuttamiseen.
  
  8. joulukuuta 2008 13:14:06

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Joonatan:
Eli kyllä tuossa Pajusenkin jälkimmäisessä möläytyksessä on selkeästi materiaalia: maahanmuuttajataustaisten kielikoulutus (=suomen kieltä on melko pakko osata jos integraatiota halutaan) ja työllistyminen. Jos näihin projekteihin meneekin jonkin verran rahaa, mutta ne tuottavat parempaa integraatiota, eli työllistymistä ja kulttuurillista lähenemistä, ja ongelma"nuorison" määrän vähenemistä, niin ne ovat HYVIÄ PROJEKTEJA.

Niinpä, jos Pajusen ehdotuksen haluaa nähdä vain myönteisessä valossa. Eikö kuitenkin olisi paljon kustannustehokkaampaa hoidella porukkaa kotimatkalle mahdollisimman pian, joten 40 miestyövuotta kannattaisi suunnata työvoimavirkailijoiden sijasta hakemuksien tutkijoille? Luulen että tämä pikatyöllistäminen johtaa vielä entisestäänkin lisääntyvään oleskelulupien jakelemiseen, koska kielitaito ja työpaikka (vaikka kuinka keinotekoinen) tulkitaan "pysyväksi siteeksi Suomeen". Näin olen viranomaisten haastatteluista ymmärtänyt, korjatkaa jos olen väärässä.

Mielestäni Pajunen yrittää lykätä ongelmien ratkaisua ja kieltää todellisuuden puhumalla "yhteisönsä eliitistä, parhaasta joukosta", jonka sitten suomalaiset korruptoivat muutamassa kuukaudessa. Punavihreät panevat maahanmuuttajien ongelmat suomalaisen rasismin syyksi ja Pajunen vierittää syytä byrokratialle. Poliittisella kentällä on edelleen tilaa useammallekin uudelle todenpuhujalle.
  
  8. joulukuuta 2008 13:17:28

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Tämä muutos, ja Viljasen tyyppisten suurmuftien suosiminen onkin mielestäni suurin mokutus mikä Suomessa on keskipitkällää aikavälillä tehty. Ja sitä kautta varmasti iso osa noita virallisia mokutuksia tapahtuukin...

Kyllä, ja se todistaa, että Viljasen nimityksen vastoin maan tapaa läpirunnonut Halonen on valtakunnan ylimultikulttuuristaja numero yksi. Olemalla tavalliseen tapaansa tekemättä mitään tasavallan presidentti olisi voinut antaa touhujen loppua Rakkauden ministeriössä.
  
  8. joulukuuta 2008 13:20:25

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.: "Onko jollakulla tehdä selkoa siitä, mitä kaikkea se tosiasiallisesti pitää sisällään?"

Hyvin lyhyesti sanoen se selkeyttää monia humanitääriseen maahanmuuttoon liittyviä käsitteitä, ja korvaa nykyiset humanitääristen maahanmuuttajien tilapäiset B-luvat jatkuvilla luvilla.

Jos ei huvita lukea koko tekstiä kaikkine perusteluineen, siinä on lopussa se varsinainen ehdotetun lakimuutoksen teksti.
  
  8. joulukuuta 2008 13:22:00

Nimi : far angst
  
Viesti : Tämä Jyrki Lehtolan suora tunnustus kertookin kaiken. Toimittajat ovat kansan ylpuolella, ja toimittajien tehtävä on indoktri,,, opetella kansa ajattelemaan oikein.

Suora lainaus:
"Me olemme mediassa tottuneet siihen, että "ne", eli kansa, ajattelee väärin. Vaikka sitä ei missään suoraan kerrotakaan, meille on itsestään selvää, että ns. kansan syvimpien rivien seasta löytyy paljon rotu- ja muita ennakkoluuloja, seksuaalisten vähemmistöjen halveksuntaa sekä yleistä ennakkoluuloisuutta kaikkea poikkeavaa kohtaan.

Mutta ne ovat kansaa. Tuollaistahan se on. Meidän tehtävänämme mediassa on hiljalleen opetella kansa ajattelemaan oikein."
  
  8. joulukuuta 2008 13:28:29

Nimi : Mo
  
Viesti : Miten selitätte Pajusen lausunnon, että "turvapaikanhakijat ovat yhteisönsä eliittiä, parasta joukkoa, työhaluisia ja -kykyisiä. Meidän pitäisi osoittaa heille, että he ovat tervetulleita rakentamaan parempaa Suomea".

No eihän Pajunen ihan metsään mene. Olivathan ensimmäisen somaliaallon tulijat tosiaankin Siad Barren hallinnon eliittiä jotka oli lähetetty Moskovaan opiskelemaan. Ja mitenkäs tämä viimeisin Zahra2 joka joutui myymään talonsa päästäkseen Suomeen ja jätti lapsensa somaliaan odottamaan Suomeen pääsyä.
  
  8. joulukuuta 2008 13:31:10

Nimi : reiska
  
Viesti : Sääliksi käy pk-seutua... Täällä pohjanmaalla meillä on kiusana vain suomenruotsalaiset mutta niiden kanssa vielä pärjää suurinpiirtein.

Toivottavasti mamut pysyy siellä eikä ala parveilemaan kaikkialla. Täällä ne on kohtuullisen asiallisia koska ovat reilusti vähemmistö.

Merkillistä on että selvästi enemmistö täällä on maahanmuuttokriittisiä eivätkä halua mamuja. Virallinen kanta kun taas väittää jotain ihan muuta. Mistä johtuu? Onko tutkijat ja poliitikot niin ulalla vai valhdellaanko meille päin naamaa?

  
  8. joulukuuta 2008 13:31:49

Nimi : x.x
  
Viesti : Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua

Viesti : Tuohon x.x:n kirjoitukseen:

Olen myös aika pessimistinen, enkä näe että Jussin vaikutus olisi vielä niin iso että tuolle Lex Asteroidille mitään enää tapahtuisi.


Jussin vaikutusmahdollisuudet ovat Scripta. Tänä päivänä sillä saavuttaa jo aika paljon kuulijoita, myös poliittisia vaikuttajia.

On todennäköistä ettei Jussin lihakset vielä riitä Lex Thorsia kaatoon, mutta so not. Tätä hetkeä varten isäntä on työtänsä tehnyt ja tätä hetkeä varten ainakin itse häntä niin eduskuntaan kuin kunnanvaltuustoonkin äänestin.

Yrittää kannattaa niin kauan kuin on vähäisintäkään toivoa...
  
  8. joulukuuta 2008 13:33:38

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Roope: "Luulen että tämä pikatyöllistäminen johtaa vielä entisestäänkin lisääntyvään oleskelulupien jakelemiseen, koska kielitaito ja työpaikka (vaikka kuinka keinotekoinen) tulkitaan "pysyväksi siteeksi Suomeen". Näin olen viranomaisten haastatteluista ymmärtänyt, korjatkaa jos olen väärässä."

Olet oikeassa ainakin siinä mielessä että työpaikan perusteella voi saada oleskeluluvan, mutta minusta tämä ei ole sinänsä mikään ongelma. "Keinotekoinen työpaikka" ei onnistune kovin helposti, koska ihmisenhän pitää elättää itseään oikealla palkalla.

Nykyään siis turvapaikanhakija saa ihan vapaasti mennä töihin 3 kk turvapaikkahakemuksen jättämisen jälkeen, ja jos hän saa kielteiset turvapaikkapäätöksen mutta on jo töissä hän voi saada työntekijän oleskeluluvan. Oleskelulupatilastot vaikuttavat kuitenkin siltä että aika harvat tekevät niin.
  
  8. joulukuuta 2008 13:34:38

Nimi : P
  
Viesti : "
Kyllä, ja se todistaa, että Viljasen nimityksen vastoin maan tapaa läpirunnonut Halonen on valtakunnan ylimultikulttuuristaja numero yksi. Olemalla tavalliseen tapaansa tekemättä mitään tasavallan presidentti olisi voinut antaa touhujen loppua Rakkauden ministeriössä."

Jep palat muumimamman nimitystouhuilussa alkavat loksahdella paikoilleen. Rajamies EU:n yhteisestä rajavalvontavirastosta olisi pistänyt uusittavaa lakia uusiksi juuri noilta idiootimaisimmilta osin.

On muumimamma luultavasti historian surkein presidentti.
  
  8. joulukuuta 2008 13:36:20

Nimi : Kissapeto
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Eli rikastus vaan päälle Astridin lailla lähiöihin."

P, tärkeintä on kuitenkin, että lähiöissäkin ihmiset saisivat elää ilman arjen uhkiaTM, ja nauttia tutuista asioista, jotka tuovat turvallisuuden tuntua elämään.

Lämmintä värinää, jäätelöautoja, tuttuja maanmiehiä ja mitä niitä nyt onkaan.
  
  8. joulukuuta 2008 13:38:15

Nimi : reiska
  
Viesti : Pitänee väliin sanoa että jos sattuu niin että vaikeat ajat koittaa, lama syvenee, työttömyys kasvaa, ostovoima hiipuu, jne. käy maahanmuuttajien olo tukalaksi, ei niitä hyvällä katsella.
Pahimmilleen tilanne, mikäli sama ralli taloudessa ja politiikassa jatkuu, ajaa euroopan kaaokseen, kuinka luulette että siinä käy. Eiköhän joku porukka lennä kuin leppäkeihäs.
Maahanmuuttoministeri ja naispoliitikot ajavat suomalaisilta hermot pintaan. Suomalainen mies ei taivu vaikka feministit niin kuvittelevat. Vaikeneminen on vain väliaikaista.
  
  8. joulukuuta 2008 13:42:36

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Esityksessä ehdotetaan, että nykyisestä suojelun tarpeen käsitteestä luovuttaisiin. Sen sijaan otettaisiin käyttöön direktiivin mukainen toissijaisen suojelun käsite, joka on suppeampi kuin ulkomaalaislain mukainen suojelun tarpeen käsite. Toissijaista suojelua myönnettäisiin, jos edellytykset turvapaikan antamiselle eivät täyty, mutta on syytä uskoa, että jos hakija palautetaan kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa, hän joutuisi todelliseen vaaraan kärsiä vakavaa haittaa, ja hän on kykenemätön tai sellaisen vaaran vuoksi haluton turvautumaan sanotun maan suojeluun. Vakavalla haitalla tarkoitettaisiin kuolemanrangaistusta ja teloitusta, kidutusta tai muuta epäinhimillistä tai ihmisarvoa loukkaavaa kohtelua tai rangaistusta taikka mielivaltaisesta väkivallasta kansainvälisen tai maan sisäisen aseellisen selkkauksen yhteydessä johtuvaa vakavaa ja henkilökohtaista vaaraa.

Nykyisen suojelun tarpeen käsitteen osista, jotka ovat direktiivin toissijaisen suojelun käsitettä laajempia, tehtäisiin uusi kolmas kansainvälisen suojelun kategoria, humanitaarinen suojelu. Humanitaarista suojelua myönnettäisiin, jos edellytyksiä turvapaikan tai toissijaisen suojelun antamiselle ei ole, mutta ulkomaalainen ei kotimaassaan tai pysyvässä asuinmaassaan vallitsevan tilanteen vuoksi voi sinne palata. Kansainväliseen suojeluun ehdotetaan näin ollen kuuluvaksi turvapaikka, toissijainen suojelu ja humanitaarinen suojelu.


Eli kaksikin kohtaa kiertää turvapaikka-asetuksen määrittelemät ehdot sen saamiseksi?

Minua huvittaa (ja pelottaa) tuo sana "haluton"...
  
  8. joulukuuta 2008 13:46:18

Nimi : P
  
Viesti : "Kalukoko ei katso rotua
08.12.2008 12:59

- Oikea keskikoko erektiossa on 13-14 senttiä eikä rodulla ole väliä, psykologi Matti Wallin sanoo viitaten kansainvälisiin tutkimuksiin."

Huoli siis pois! Rodulla, eikä koolla ole väliä. Voidaankin sitten pistää nippuun tämä kriittisyys ;)
  
  8. joulukuuta 2008 13:50:21

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
  
Viesti : Vera:
"Jos ei huvita lukea koko tekstiä kaikkine perusteluineen, siinä on lopussa se varsinainen ehdotetun lakimuutoksen teksti"

Kiitti vinkistä, se olikin paljon selkeämpää tekstiä.

Ja ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin:

Sisäisen paon mahdollisuus

Turvapaikka tai 88 ja 88 a §:ssä tarkoitettu oleskelulupa voidaan jättää myöntämättä ulkomaalaiselle, jos hänellä ei ole jossain kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa osassa perusteltua aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi tai todellista vaaraa joutua kärsimään vakavaa haittaa ja jos hänen voidaan kohtuullisesti edellyttää oleskelevan maan kyseisessä osassa.

Arvioitaessa, onko osa maata 1 momentin mukainen, huomiota on kiinnitettävä kyseisessä osassa vallitseviin yleisiin olosuhteisiin ja hakijan henkilökohtaisiin olosuhteisiin


Jos tätä lainkohtaa ja nopeutettua hakemusten käsittelyä ruvetaan soveltamaan, niin vanhat ongelmat voivat osaksi ratketa. Valitettavasti uusi laki tuo mukanaan myös uudet ongelmat.


Ja Vera, "keinotekoisella työpaikalla" tarkoitin vaikkapa Helsingin kaupungin puisto-osastolle perustettavaa "Les Negresses Vertes"-kiintiötä, johon turvapaikanhakijat rajanylityksen jälkeen koottaisiin "töihin". Tämä on toistaiseksi nuivaa mielikuvitustani, katsotaan nyt miten se pikatyöllistäminen oikeasti lama-aikana järjestetään.
  
  8. joulukuuta 2008 13:51:44

Nimi : x.x
  
Viesti : Eiköhän juuri nyt itse kukin meistä voisi kirjoittaa jotain itsekin. Kirje Kepun tai Kokoomuksen kansanedustajalle, yleisönosastolle, tms. Nyt on aika. Stop Astrid.

Jep. Kaikille sellaisille kansanedustajille kannattaa kirjoittaa jotka tietää jo ennalta nuiviksi. Se on tärkeää tuen tunnustamista sitä hetkeä varten kun nämä (toivottavasti) painavat sitä väärää nappia ja saavat kaiken siitä seuraavan paskan niskaansa.

Ryhmäkurilla varmasti pyritään hiljentämään soraäänet ainakin hallituspuolueissa, joten kuten jo sanoitkin nuiville kokkareille ja kepulaisille ainakin kannattaa kynän antaa sauhuta.
  
  8. joulukuuta 2008 13:52:12

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Vakavalla haitalla tarkoitettaisiin kuolemanrangaistusta ja teloitusta, kidutusta tai muuta epäinhimillistä tai ihmisarvoa loukkaavaa kohtelua" [...]

Niinkuin vittuilua vai?

"Humanitaarista suojelua myönnettäisiin, jos edellytyksiä turvapaikan tai toissijaisen suojelun antamiselle ei ole, mutta ulkomaalainen ei kotimaassaan tai pysyvässä asuinmaassaan vallitsevan tilanteen vuoksi voi sinne palata."

Jos tilanne on vaikka se että kotimaassa ei ole avokätistä sossunluukkua, niin tarkoittaako se että "ulkomaalainen ei voi sinne palata"?
  
  8. joulukuuta 2008 13:53:11

Nimi : Leopold
  
Viesti : Hetkinen. Tarkoittaako tuo uusi lakiehdotus siis käytännössä sitä, että kaikki miltä tahansa kriisialueelta tulevat pääsisivät Suomeen, "humanitääriseen suojeluun", mikäli vain ovat haluttomia palaamaan kotimaahansa?

Toivon oikeasti että olen käsittänyt nyt edes jonkin kohdan väärin.
  
  8. joulukuuta 2008 13:54:30

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Leo: näin minä ainakin käsitin, kun luin prujun läpi. Jos laissa lukee, että maahantulo voidaan järjestää jos tulija on "haluton palaamaan" kotimaahansa, niin lain nojalla tänne voidaan ottaa kuka tahansa, joka on haluton palaamaan takaisin kotimaahansa.

Voi luoja, millaisen joukkotuhoaseen Astrid on kasannut...
  
  8. joulukuuta 2008 13:57:49

Nimi : Leopold
  
Viesti : Jep. Kaikille sellaisille kansanedustajille kannattaa kirjoittaa jotka tietää jo ennalta nuiviksi.

Listaa kehiin. :) Itse olen tutustunut aika huonosti muiden puolueiden nuivuuteen.

Paavo Väyrynen??
  
  8. joulukuuta 2008 13:58:52

Nimi : Kissapeto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Minua huvittaa (ja pelottaa) tuo sana "haluton"..."

Ilmeisesti subjektiivinen näkemys paluun mahdottomuudesta siis riittää.
Taannoin jossain ohjelmassa vatvottiin sitä, onko muuan somali joutunut syyttä suotta suojelupoliisin hampaisiin. Kun kysäistiin mahdollisuutta palata Somaliaan, kyseinen herra todisti väkevästi sen mahdottomuudesta (en valitettavasti muista aivan sanatarkasti):
Ei voi mennä, heti ampu. Tai voi olla viikko tai voi olla kaksi viikko, mutta sitten heti ampu...
  
  8. joulukuuta 2008 14:02:39


guestbook © freebok.net