8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 104501-104525

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sen verran kannattaa kyllä pitää itseironian tajua Hommassa mukana, että osaa nauraa itselleen, eikä ala nyrpistelemään nenäänsä vaikka joku siitä vitsiä vääntääkin. Kun tuo huumorintaju kämyltä katoaa, hän alkaa muistuttaa varsin oleellisella tavalla vihreitä ja muslimeita, ja sitähän emme suinkaan halua.
  
  6. joulukuuta 2008 9:15:09

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : LW, tuo ideasi on mielenkiintoinen ja pragmaattinen. Lähtömaata olisi varmasti helpompi markkinoida kriteerina kuin esim. uskontoa, mikä heti johtaisi rasistikorttiin.
Lähtömaa on niin paljon epämääräisempi käsite.

Ehdotus ei kuitenkaan vielä poistaisi ensimmäisen ja toisen sukupolven dynamiikkaa. Jos ensimmäinen ei vielä näy rikostilastoissa ja tekee töitä, se ei takaa sitä etteikö toinen sukupolvi voisi ghettoutua viiteryhmältään, pärjätä huonosti koulussa ja tuntea itsensä yhteiskunnan ulkopuoliseksi.
  
  6. joulukuuta 2008 9:21:33

Nimi : jmk
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Vuoden mokaaja -äänestyksen kärjessä on Muu, mikä (46 % äänistä).

Kakkosena Jere Karalahti (13 %) ja kolmosena Tanja Karpela (9 %).
  
  6. joulukuuta 2008 9:56:59

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : A.N.,

Idea on toistaiseksi vielä melkoinen raakile, joka kaipaa paljon kehittämistä ja tarkentamista. Lähtökohtaisesti se on kuitenkin mahdollinen vastaus siihen dilemmaan, miten tulijoita voitaisiin valikoida ilman, että irtaudutaan kokonaan PC-kriteereistä, ja vieraannutetaan täällä jo olevat ongelmavähemmistöt entistä pahemmin.

In other news today... Ghanan demokratia toimii ilmeisesti ihan kelvollisesti. Vaalivilppi on pysynyt järkevissä rajoissa, puolueilla on merkittävää kannatusta etnisten rajojenkin yli, ja media toimii vapaasti. Sopii toivoa, että maa kykenee jatkamaan nousuaan siitä suosta, mihin Kwame "Afrikan Aurinko" Nkrumah sen muinoin ajoi, ja näyttämään hyvää esimerkkiä muillekin mantereen valtioille.
  
  6. joulukuuta 2008 9:59:17

Nimi : count0
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Hyvää itsenäisyyspäivää!

Kuukausiliitteen loppusarjakuvan halla-aho v****ilu oli se viimeinen asia, joka varmistaa äänestykseni seuraavissa vaaleissa.
  
  6. joulukuuta 2008 10:09:32

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : A.N.,

Erimielisyyttä taitaa olla kriteeristön ns. oikeaoppisuudesta. Vastakkain olet sinä, joka vaadit koherenttia ja kokonaista säännöstöä, joka päältäpäin tarkastellen estää nk. mutavyöryn. Toisessa leirissä olen mm. minä (ja viimeöisen perusteella el reino). Toinen leiri katsoo, että kunhan se aita ylipäätään on korkeampi, niin tulijoita tulee paljon vähemmän ja vars. asia ratkeaa siinä sivussa.

Kun mietin asiaa hetken, huomaan, että molemmilla leireillä on annettavaa keskusteluun. Alkuun on tietenkin ymmärrettävä, mitä halutaan ja tehdään ja silloin A.N.:n lähestymistapa on lähtökohtaisesti vahvoilla. Lopulta Homma joudutaan alistamaan poliittiselle prosessille ja viimeistään silloin siitä pakosti karisee kaikki oikeaoppisuus. Tällöin on viisasta, että A.N. "pitää turpansa kiinni eikä keikuta riittävän oikeaan suuntaan menevää venettä."

Esimerkki poliittisen prosessin vaikutuksesta asian toimeenpanoon löytyy viimeöisestä Vieraskirjasta ja siitä kansanmurhapykälästä. Tosiasiallisesti pykälästä jätettiin pois Armenian kansanmurha. Tämä oli aivan varmasti nimenomaisena tavoitteena. Keinoksi löytyi kuitenkin vempulointi eli määrittelyn alistaminen sellaisille tahoille, jotka ikäänkuin sattumalta määrittelivät kansanmurha-asian halutulla tavalla.

Mikä oikeastaan on se uhkakuva, jota haluamme välttää? Se on aika epämääräinen, mutta samalla helposti nimettävä. Haluamme, ettei Suomelle käy kuten Ruotsille, Alankomaille ja Britannialle, Saksalle ja Tanskalle. Ruotsissa maissa se ikävä juttu on "toteutunut haitallinen maahanmuutto". Muissa maissa se on "toteutunut työperäinen haitallinen maahanmuutto Afrikasta ja islamilaisesta maailmasta". Tätä A.N. kai yrittää sanoa, eikö vain? Jos siis valitsemme keinoksemme Ruotsin mallin vastustamisen ja torjumme humanitaarisen maahanmuuton, meille voi silti tulla kriittinen massa turkkilaisia, Saksan tapaan.

Minä sanon, että anti mennä vaan. Ei tänne töihin kukaan tule, ei ellei sääntöjä erikseen helpoteta. Tuleva kevät rassaa puheet työperäisyydestä.
  
  6. joulukuuta 2008 10:16:22

Nimi : S
  
Viesti : Haluan toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää maan rohkeimmalle bloginpitäjälle.

Jatka samaan malliin.
  
  6. joulukuuta 2008 10:18:32

Nimi : Musta leski
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Hyvää itsenäisyyspäivää!
  
  6. joulukuuta 2008 10:24:12

Nimi : einomutta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti :
A.N.: Jos koitat sanoa jotain, yritä kiteyttää!
Pitääkö mielestäsi LAIN olla maassa kaikille sama? Tajuatko, että jos tätä periaatetta noudatettaisiin, tietyt kulttuurit, mukaanlukien romaanit, lakkaisivat olemasta, KOSKA, ne perustuvat väkivaltaan tai sen uhkaan.<
  
  6. joulukuuta 2008 10:26:09

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : http://www.guardian.co.uk/uk/2008/dec/06/uk-crime-law-gang-rape

Yleensä en tykkää yksittäisten raiskausuutisten riepottelusta ja linkittämisestä, mutta teen tämän tapauksen kohdalla poikkeuksen, koska sillä on laajempi konnotaatio.

Uutisessa sanotaan, että tapaus olisi todennäköisesti jäänyt ilmoittamatta, jos poliisi ei olisi osunut sattumalta paikalle ja tekijät taltioituneet valvontakameralle. Suurin osa (kutakuinkin kaikki) silminnäkijöistä peloteltiin hiljaisiksi. Tekijät 13-17 vuotiaita. 15 poikaa. YHDENKÄÄN ei ole sanottu ilmaisseen minkäänlaista katumusta. Tyttö joutuu nyt elämään ympärivuorokautisessa suojeluksessa.

Edesmennyt Samira Bellil kirjoitti tästä ongelmasta Ranskan ghetoissa. Hän puhui suoraan omista ja tuttujensa kokemuksista. Kuinka tuhannet ja tuhannet "huonot" tytöt kokevat tämän kohtalon, monet heistä useampaan kertaan, Ranskan ongelmaisissa lähiöissä. Ilmiön voi olettaa olevan Euroopan laajuisen alueilla joissa tietyt etniset kriteerit täyttyvät. Tätähän tutki eräs sosiologi Ruotsissa. Jostakin otosryhmästä yläasteikäisiä poikia joitakin kymmeniä prosentteja (en muista tarkkaa lukua) sanoi pakottaneensa tytön seksiin vastoin tämän tahtoa.
Miksi tällaiset uutiset sivuutetaan niin helposti?

Kun olen puhunut tilastoista, niin paljon myös on sellaista, mikä ei näy tilastoissa, koska esim. rikosilmoitusta ei koston pelossa uskalleta tehdä. Pelko hallitsee noita kortteleita.

Valtamedia pysyttelee ilmiöstä pitkälle hiljaa, samaan aikaan kun sivistyneiden yhteiskuntien sisällä tuhannet tytöt elävät vailla koskemattomuuden suojaa.

Jussin kirjoituksista yksi omaa ajatteluani eniten hyödyttäneistä käsitteistä on "toiseusmassa". Se on käsite, joka auttaa ymmärtämään, miksi ihmisoikeusaktivistit ovat niin hiljaa ja inaktiivisia vähemmistöjen sisällä elävien oikeuksista. He näkevät vähemmistöä edustavan yksilön ensisijaisesti toiseusmassan edustajana, eivät yksilönä.
Kirjoitin tästä joskus tiedefoorumille artikkelin Ovatko suvaitsevaiset rasisteja.

Jos suvaitsevainen lukee, että Fatima 15v. on pakotettu isänsä ja veljiensä pahoinpitelyjen alistamana naimisiin heidän valitsemansa puolison Yussufin 33v. kanssa, ja on sittemmin pakotettuna (=toistuen väkisinmaattuna) synnyttänyt tälle kaksi lasta, niin tämä ohitetaan vähällä huomiolla. Se ei ehkä edes ole uutinen.
Jos on, niin silloinkin laajemmassa viitekehyksessä, jossa jää taka-alalle, että Fatima on YKSILÖ ja häntä tulisi koskettaa yksilönoikeuksien.

Tämä kontrasti tulee esille, jos Fatima ja Yussufin tilalle laitettaisiinkin uutiseen nimet Tiina, hänen isänsä Pekka, veljensä Petri ja Joni, puoliso, Tiinan setä Harri 33v. (OK, Suomessa tällaisia tapauksia ei ole vielä uutisoitu, mutta en viitsi käyttää esim. saksalaisia nimiä, mistä tapauksia on lukemattomia, koska se häivyttäisi pointtia sisäryhmäassosiaatiosta)

Tällainen teko "sisäryhmäläisiltä" olisi suunnilleen vuosisadan kauhein uutinen Suomessa/Saksassa (no, post WWII), Englannissa, Hollannissa, Ruotsissa...
Asia pyörisi mediassa viikkokausia, siitä tulisi globaali uutinen, se nousisi esille vielä vuosienkin päästä. Pekasta, Petristä, Jonista ja Harrista tulisi synonyymi pahuudelle.

Kohtalo koskettaa satojatuhansia tyttöjä Euroopassa. Mutta he ovat "toiseutta".
Ihmisoikeusaktivistit eivät ole kiinnostuneita. Heidän jäsentämättömässä maailmankuvassaan toiseusmassan edustajille eivät kuulu samat ihmisoikeudet kuin heille itselleen.

Tämän tunneajattelun problematiikkaa olisi mielenkiintoista joskus yrittää teoretisoida, pitäisi hieman lukea psykologiaa taustaksi.

Inhottavaa ettei yliopistolla ole kiinnostusta tällaisten tähdellisten juttujen tutkimiseen.
  
  6. joulukuuta 2008 10:30:34

Nimi : räj
  
Viesti : "Sen verran kannattaa kyllä pitää itseironian tajua Hommassa mukana, että osaa nauraa itselleen, eikä ala nyrpistelemään nenäänsä vaikka joku siitä vitsiä vääntääkin. Kun tuo huumorintaju kämyltä katoaa, hän alkaa muistuttaa varsin oleellisella tavalla vihreitä ja muslimeita, ja sitähän emme suinkaan halua."
  
  6. joulukuuta 2008 10:31:56

Nimi : Rami J. Lehtonen
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille, illalla tavataan Tampereella.

Astrid on jäämässä yksin uuden ulkomaalaislakinsa kanssa!

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/118570.shtml
  
  6. joulukuuta 2008 10:35:19

Nimi : einomutta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti :
A.N.: Anteeksi!!
Tuo viimeinenkin oli pitkä, mutta asiaa alusta loppuun!

<
  
  6. joulukuuta 2008 10:35:37

Nimi : Teemu S
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Hyvää itsenäisyyspäivää! Astrid Thors haluaa avata ovet suomeen sepposen selälleen.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/118570.shtml
  
  6. joulukuuta 2008 10:39:12

Nimi : Mika
  
Viesti : "Sen verran kannattaa kyllä pitää itseironian tajua Hommassa mukana, että osaa nauraa itselleen, eikä ala nyrpistelemään nenäänsä vaikka joku siitä vitsiä vääntääkin"

Helsingin Sanomien osalta tuo huumorintajua alkaa olla loppuun käytetty. Jos loanheitto tapahtuisi joskus myös toiseen suuntaan, tuollaiset sarjakuvatkin olisivat ihan hauskoja. Maan päälehdessä (jonka linja tiedetään) julkaistuna sarjakuva ei ole enää yksittäisen piirtäjän mielipide, vaan yhteiskunnallinen kannanotto. Legendaarinen Karihan pistettiin hyllylle Hesarista juuri san takia, että hän piirsi liian monta uuden uskonnon vastaista pilapiirrosta.
  
  6. joulukuuta 2008 10:39:29

Nimi : K.Horsmahuuli
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Kirkosta tullaan. Isänmaan puolesta rukkoiltiin. Amen!
  
  6. joulukuuta 2008 10:39:44

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Helsinkiläinen perheenisä,

Tuleva kevät voi tuoda mukanaan monta asiaa, mutta viimeistään 5 vuoden päästä taantuma on taas ohitse, ja talous uudessa noususuhdanteessa. Paljon sellaista uutta teknologiaa on tulossa, joka tulee veturin tavoin vetämään maailmantaloutta. Kataisen puhe siitä, että nykyiseen nähden huoltosuhde voi heiketä 1.8 miljoonan työntekijän verran ei ole ihan pikku juttu Suomen kokoisessa maassa. Esim. Idan kommentti "hoidetaan omin voimin", ja tällaiset populistiset lamapuheet eivät käsittele tuota kysymystä oikeastaan juuri lainkaan. Kuinka hoidetaan omin voimin? Entäs jos yksinkertaisesti ei saada millään ilveellä koulutettua tarpeeksi hoitajia?

Tilanne on ohi joskus 2035, mutta siihen jää neljännesvuosisata väliin vuosille 2010-2035 jolloin tämä työvoimavajeen ongelma tulee kärjistymään.

Niistä Suomen muutamasta sadastatuhannesta pitkäaikaistyöttömästä, joita moni on ehdottanut ratkaisuksi ongelmaan, aika moni ovat mm. alkoholisteja tai mielenterveyskuntoutujia, jotka eivät kuitenkaan ole vielä eläkeläisiksi siivottuja. Heistähän Taipale puhui kansanedustajana.

Se potentiaali elämäntapa-preka-eetuja on lopulta aika pieni. Väitän, että Eetukin on palkkatyössä viimeistään 30-vuotiaana, ellei ole jo.

Ehkä joku muistaa Otso Kivekkään. Hän oli oman aikansa "Eetu" 10 vuotta sitten. Talonvaltaaja, mielenosoitusten johtaja, tv-kasvo jne. Nyt on käsittääkseni painanut duunia jo vuosikaudet. Tuli mieleen kun hän ilmestyi Oden blogiin puhumaan ihan asiallisia.
  
  6. joulukuuta 2008 10:40:40

Nimi : Perus Pentti
  
Viesti : Kannattaa lukea HS:n joulukuun kuukausiliitteen viimeisen sivun sarjakuva. Hyvin on saatu jo sarjakuvan piirtäjäkin valjastettua punavihreiden vankkurien ohjaksiin. Halla-ahosta maalaillaan kuva häirikkönä jo pienestä pitäen.

Mutta nyt se tärkein:

EI PROVOSOIDUTA eli ei käyttäydytä
kuten rättipäät!
  
  6. joulukuuta 2008 10:40:53

Nimi : Poliisi taltutti raiskaajan ampumalla
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : "Poliisi taltutti raiskaajan ampumalla
Julkaistu 06.12.2008, klo 08.59
Poliisi otti koiran ja aseen avulla kiinni väkivaltaisen miehen yksityisasunnosta Helsingin Puotilassa itsenäisyyspäivän vastaisena yönä. Hätäkeskus sai ilmoituksen naiselta, joka oli päässyt pakenemaan miehen asunnosta.
Asuntoon oli jäänyt vielä toinen nainen, jonka mies oli veitsellä uhaten raiskannut.

Poliisi murtautui miehen asuntoon yöllä kolmen aikaan, kun naista yhä uhattiin puukolla. Poliisi ampui yhden laukauksen, josta mies sai raapaisun käteensä. Mies sai myös vammoja koiran purennasta.

Ulkomaalaista noin 30-vuotiasta miestä käytettiin kiinnioton jälkeen sairaalassa. Mies on poliisivankilassa kiinniotettuna ja epäiltynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä seksuaalirikoksista.

Ulkomaalainen nainen ei saanut kiinniottotilanteessa vammoja.

YLE Uutiset"


Jumaleissi että minä rakastan Suomen Poliisia!
  
  6. joulukuuta 2008 10:42:40

Nimi : Mika
  
Viesti : "Homma" -sanan ylenmääräinen viljely ei muuten millään tavalla palvele mamukriittisyyttä, vaan kääntyy sitä vastaan. Tämä palsta ei enää ole pienen sisäpiirin leikkikenttä.

Tuo silläkin uhalla, että nyt huumorintajuni on epäilemättä entistä vakavamman epäilyksen kohteena;-)
  
  6. joulukuuta 2008 10:47:14

Nimi : Poliisi ampui raiskaajaa käteen.
Kotisivu : http://yle.fi/uutiset/24h/id109538.html
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Harmi kun ei mulkkuun.

Joka tapauksessa, hienoa että Suomessa on Poliisi joka osaa näin hyvin toimia! Tuollainen rikollinen saisi istua ensin kymmenen vuotta sumpussa ja sen jälkeen karkoitus takaisin omaan kotimaahan jossa linnatuomio jatkuu.
  
  6. joulukuuta 2008 10:47:53

Nimi : Nikopol
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com
  
Viesti : No, itsenäisyyspäivän Pravda on luettu asbestikintaat kädessä, eikä se nyt niin pahasti kärynnyt. Kuukautisliitteen kannen Noita Nokinenä ja Aatu-Jooseppi on kai vain sulatettava huumorina.

Heikkisen kolumni oli puolestaan mokutuksen koulukirjaesimerkki. Suomi ankea, mamu kaunistaa, Raatteen tien veteraani pyörii Kainuun mullissa kun työperäistä istutetaan vastaanottokeskuksessa. Ihan kuin kiusallaan haastaisi, sen verran kauniisti on käsitteet kiharassa.

Tuon kolumnin voisi quotata kokonaisuudessaan Jussin uusimman perään. Katsokaa, ilman aivoja!

Hyvää Epädramatisoinninpäivää kaikille.

Aloin naputella katsausta monikulttuurin vaikutuksesta koulujen turvallisuuteen, mutta vasta alustus on luettavissa. Osoite yllä.
  
  6. joulukuuta 2008 10:53:38

Nimi : Homma nousussa!
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Homma nousussa!

Homma ihan sairaalloisen siistissä nousukiidossa!

Homma infernaalisessa nousussa!

Ei ole muuta jumalaa kuin The Jussi ja reino on Hänen profeettansa.

Homma Taivaallisessa nousussa!
  
  6. joulukuuta 2008 10:56:24

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : aamulehden artikkelista kyllä tuli niin ihanan itsenäisyyspäivän tunnelma että voihan perkele... Täti Thors on niin pihalla, että pelottaa.

"Rötöstelleelle ulkomaalaiselle voidaan myöntää jatkuva oleskelulupa, jos maasta poistaminen ei ole hänestä riippumattoman teknisen esteen vuoksi mahdollista. Karkotettavalle turvapaikanhakijalle voitaisiin myöntää jatkuva oleskelulupa humanitaarisen suojelun perusteella. "

Niin - nehän vain "rötöstelevät" - eihän ne kuin vaan pikku rötöksiä oo tehnyt.

Voi jes. Uhhh onneks ei tarvihe lähettää rikollista kotiinsa, kun voidaan saada se näin pysymään täällä. "Humanitaarinen suojelu" eli siis wut? Suoraan sossuun rahaa pumppaamaan sinne niin vaan suojelun pariin perkele. *kiehahtaa*
  
  6. joulukuuta 2008 11:04:22

Nimi : Stäni
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille.
  
  6. joulukuuta 2008 11:04:36


guestbook © freebok.net