8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 104201-104225

Nimi : Jesse Ikälumi
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Halla-aholla on jo foorumi Suomen Sisu -muodossa.
  
  5. joulukuuta 2008 13:36:11

Nimi : Jamppa
  
Viesti : Kun on puhetta mahdollisesta foorumin perustamisesta, niin sanon teille vinkiksi että kannattaa foorumiksi ottaa ilmainen phpbb3- foorumi.

Itse tein oman foorumin phpbb pohjalta, eikä se ollut kovin järettömän vaikeaa. Serverin kasasin yli 10 vuotta vanhasta raudasta, jonka kotipuolen komerosta löysin pölyttymästä. Noin 100€ meni serverin kokoamiseen reititin mukaan lukien. Hyvin pörrää ja toimii. Domain maksaa 10€ ja sekä päälle sähköt, johon ei uppoa hirveästi euroja. Kaistaan ei mene senttiäkään, kun on ilmainen. Koko lysti kustannetaan opiskelijan kukkarolla. :D

Täytyy olla vain jonkin verran aloitekykyä ja tietotaitoa.

Eli ei kovin paljon tarvitse olla kapitaalia, kun tietää mitä tekee.
  
  5. joulukuuta 2008 13:36:45

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jk: Olet oikeassa nimitysten haltuunotosta. Juuri tämän vuoksi kategorialle ei kannatakaan antaa muuta kuin puhtaasti tekninen nimitys ja korostaa nimen sijasta määrittelyä.

Ja huomautan tässä välissä, että en halua ryhtyä edes koordinoimaan uuden foorumin modetusta. Toivon, että asiasta kiinnostuneet luovat organisaation keskenään itse.
  
  5. joulukuuta 2008 13:39:23

Nimi : Jamppa
  
Viesti : Tästä pääsee töllistelemään lopputulosta, kun unohtu laittaa edelliseen viestiin:

http://ruohonjuuri.com/
  
  5. joulukuuta 2008 13:41:30

Nimi : M.E
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : fanaattinen antirasisti:
"--koska pidän rasismia sairautena, persoonallisuushäiriönä tms."

Oletko siis sitä mieltä, että mielisairaat on hakattava? Olet ilmeisesti mielenterveystyön vanhaa koulukuntaa, joka suosii sähkösokkeja, kylmiä kylpyjä ja lobotomiaa.
  
  5. joulukuuta 2008 13:42:13

Nimi : A.N.
Kotisivu : rabble
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kanadan sosialisteilla on todella hieno foorumi: http://www.rabble.ca/

Saman sivun alaisuudessa: Uutiset, blogeja, podcast, oma net-tv, foorumi (rabblebabble), tapahtumakalenteri, kolumnistivieraita (nimekkäitäkin) jne. jne. jne. ja sivusto toimii selkeästi ja käyttäjäystävällisesti vaikka parantaakin toki voisi.

Ainoa heikkous olikin se, että sain saman tien bannia kun vihjasin kulttuurillakin olevan yhteyttä Afrikan ongelmiin eikä vain valkoisen miehen suorittamalla riistolla

Mutta tuossa on oikeasti hyvä esimerkki.
  
  5. joulukuuta 2008 13:43:00

Nimi : Jep
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Uutisjuttuja
Jälkiviisaat 5.12.

http://areena.yle.fi/toista?id=1699861

07.00 minuutista eteenpäin
  
  5. joulukuuta 2008 13:43:03

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Junakohtaus: "sivuhuomiona sellainen, että mitään kategorioita ei voi pysyvästi luoda, koska jokainen uusi hyödyllisten muuttajien kategoria napataan välittömästi tarkoittamaan samaa vanhaa joutoväkeä, vrt. "työperäinen"."

Joo, tämä on ongelma. Olisihan helpointa puhua eri maahanmuuttajista "työperäisinä", "humanitäärisinä", "perhenjäseninä", jne., mutta kun näitä sanoja ruvetaan heti väärinkäyttämään.

Aikanaan oli helppoa kun oleskeluluvissa oli muitakin statusmerkintoja kuin A, B ja pysyvä. Silloin tiesi että A.2, B.1 ja B.3 oli työntekijöitä, B.2 oli opiskelija, A.3 oli humanitäärinen, jne.
  
  5. joulukuuta 2008 13:44:28

Nimi : Junakohtaus
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Foorumin rakenteesta: ensimmäisenä perusratkaisuna ehdotan jakoa kahteen, keskusteluun ja arkistoon. Arkisto olisi paikka, johon voisi tallentaa uutisia, tilastoja jne. Parasta tietysti olisi, jos softa sallisi itse tiedoston tallentamisen , ei vain linkin.

Tosta varmaan voisi lähteä eteenpäin jakamaan muutamaan pienempään ryhmään?
  
  5. joulukuuta 2008 13:45:04

Nimi : Horn Hill
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Miksi tyytyä pelkkään foorumiin?

Vaihtoehtona esitän: [fanfaari] Homman^^^! omat netsisivut!

Alustana vaikka Joomla!www.joomla.org/about-joomla.html (sitä käyttää myös YK ja Harvard :-)

Saitti sisältäisi foorumin esimerkiksi phpBB:llä toteutettuna.

Ja Homma^^^! toimisi edelleen Mestarin (TM) suojeluksessa...

Keski-Suomen osasto kiittää ja kuittaa.
Radiohiljaisuus seuraavan offensiivin turvaamiseksi alkaa N-Y-T ¤
  
  5. joulukuuta 2008 13:45:57

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minä voin todeta, että softasta en ymmärrä mitään, en ole ikinä perehtynyt. Mutta jos (toivottavasti kun) tuollainen sivusto on pystyssä, niin säällisen ajankäytön raameissa olen kyllä kiinnostunut osallistumaan debaattiin FAQ-vastauksista jne.

Ensimmäinen vaihe ennen softaa tai mitään muutakaan pitäisi kyllä olla sen keskusteleminen, mitä sivustolta halutaan ja mitä kaikkea sinne tulisi (nuiva-tv?). Siitä pitäisi sitten tehdä hahmotelma, ja delegoida homma eteenpäin jollekin vapaaehtoiselle, joka osaa softan hoitaa.

Asiasta pitäisi siis saada jonnekin keskustelu aikaiseksi kaikkein ensimmäiseksi. Siihen voisi hyödyntää noita ilmaisfoorumeita?
  
  5. joulukuuta 2008 13:48:45

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Kuitenkin on pyrittävä vastavuoroisuuteen sikäli, että Suomi kohtelee valtion X kansalaisia samalla tavoin kuin valtio X kohtelee Suomen kansalaisia."

Veikkaan että tossa kohtaa verikoiralauma haistaa jotain Hammurabia.
  
  5. joulukuuta 2008 13:49:16

Nimi : PK
  
Viesti : Jos Jussi päättää pistää vieraskirjan nurin, niin voihan foorumille avata oman Scriptaa(tai muita blogeja) käsittelevän aihepiirin, jonne voi uusista kirjoituksista ja muusta scriptaan liittyvistä aiheista tehdä viestiketjut kommentointia varten.
  
  5. joulukuuta 2008 13:49:50

Nimi : Avrelivs
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mahdollisen foorumin suhteen joukko vapaaehtoisia moderaattoreja olisi ainakin edullisempi ratkaisu kuin joku palkattu "Nuivapaavo B." Tietysti vapaaehtoisten täytyisi olla suhteellisen järkevää sakkia ja kylmäpäisiä, ettei lähdetä liian kevyesti painelemaan ikibänninappia ja että pystytään pitämään kiinni säännöistä ja linjasta. Vieraskirjassa nuivii päivittäin niin suuri porukka, että joukosta luulisi löytyvän tarpeeksi vapaaehtoisia. Kun vapaaehtoismodeja on tarpeeksi, homma kyllä toimii koska melkein aina on joku paikalla. Itse ilmoittauduin vapaaehtoiseksi olettaen että ketään kiinnostaa :D

Koska foorumin aihepiiri on maailmanparantajia ja väkivaltaisia antirasisteja houkutteleva, floodauksen estoon pitäisi kiinnittää huomiota aivan pirhanasti. Niin kuin aiemmin ehdotettiin, uusien kirjoittajien ensimmäiset viestit kannattaisi esitarkistaa, niin osa trolleista putoaisi kyydistä. Luonnollisesti ensimmäisestä perseilystä kuuluisi heilauttaa ikibänniä. Asiallinen keskustelu sallittaisiin, kaiken maailman väkivaltafantasioissa mehustelevat antirasisti "teidät rasistit pitää hakata!11!" -viesteineen kirjoituskiellon kadotukseen.
  
  5. joulukuuta 2008 13:52:07

Nimi : Crommower
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : "Foorumin kanssa voisi aloittaa siitä, että katsotaan löytyykö moderaattoreita?

Minä periaatteessa voisin alkaa modeksi. Harvemmin olen äänessä, mutta on tullut lueskeltua Vieraskirjaa Scriptan ohella useampi vuosi lähes pävittäin.
  
  5. joulukuuta 2008 13:53:32

Nimi : reino
Kotisivu : http://www.jihadwatch.org/archives/023779.php
  
Viesti : Hip hop rip rap on kyllä ihan parasta musiikkia!!

Siis laulaako Butts'a Rhymes tossa tosiaan että "lallallaa City Halla-ahoo, suohillaa illallaah!!" ?!?
  
  5. joulukuuta 2008 13:54:40

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135241662036.gif

:)
  
  5. joulukuuta 2008 13:55:50

Nimi : Musta leski
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Crommower: Harvemmin olen äänessä, mutta on tullut lueskeltua Vieraskirjaa Scriptan ohella useampi vuosi lähes pävittäin.


Samoin. Alempana tulikin hyviä ehdotuksia moderointiin. Yhteiset pelisäännöt toiminee hyvänä alkuna.

  
  5. joulukuuta 2008 13:58:07

Nimi : samppa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Pienenä oikaisuna, lestadiolaiset (vaikka elintavoiltaan ehkä erilaisia ovatkin) eivät oikein kuulu tuohon diversiteettijoukkoon. Lestadiolaisuus on herätysliike luterilaisen kirkon sisällä kuten körttiläisyys/herännäisyyskin. Muut mainitut uskonnot (helluntailaiset, juutalaiset, ortodoksit, jehovan todistajat jne. ) eivät kuulu luterilaiseen kirkkoon ja niiden voidaan katsoa edustavan tätä erilaisuutta.
  
  5. joulukuuta 2008 14:00:05

Nimi : reino
Kotisivu : http://www.suora.vuodatus.net/page/Sylttytehtaan_tuotoksia
  
Viesti : Joko tämä oli? Synkkä totuus Ugicaustista. Kyllä noin hirvittävä nazismiteksti ansaitsikin tulla poistetuksi museon näyttelystä. Kauheaa kiihotusta ja kansanmurhaa. En olisi uskonut, että vielä 2000-luvulla joudumme lukemaan saksankielisiä lauseita.
  
  5. joulukuuta 2008 14:07:55

Nimi : Henri K
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Onpa sattunut IL:lle pienehkö kömmähdys uutisoinnissa. Seppo Nevalan elinvuosiksi on kirjattu erheellisesti 1961-2008. Allekirjoittaneen mielestä Nevala on kuitenkin syntynyt 1947. (Jo kuvan perusteella voi vetää tiettyjä johtopäätöksiä syntymävuoden paikkaansapitävyydestä)
  
  5. joulukuuta 2008 14:08:25

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Oikeasti. Ehdotan, että joku joka tietää ilmaisfoorumeista avaa sellaisen väliaikaisesti foorumi+faq+?? sivuston ideoiden työstämistä varten. Täällä ne häviävät nopeasti silmistä.
Mitä sivustolta halutaan, miten se toteuttaa, kuka on valmis tekemään mitäkin jne.

Sitten idean jälkeen toteutus niin sivusto on kevääseen mennessä pystyssä nuiva-teeveineen ja foorumeineen ja kattavine tilastopankkeineen, vihoviimeistä italian afrikkalaisten työllisyystilastoa ja Amsterdamin syntyvyyslukuja myöten. Kuva Suomesta, reflektio Euroopasta. Asiallisesti koottuna. Tekstinä ja kuvana. Foorumi tukena, toiminnan kehittäjänä ja eteenpäinviejänä.

Taustatukea niihin Hesarinkin väittelyihin. Mutta tärkeämpänä myös kaikkiin tuleviin vaaleihin. Kriittisille ehdokkaille yli puoluerajojen.
  
  5. joulukuuta 2008 14:09:55

Nimi : einomutta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti :
Hitto!
Tämän palstan suurin ongelma on vilkkaus - harvinaista !!

Muistaako joku mitä eilen on puhuttu muista asianomaisista kuin Anja Snellmannista.
Siis, kyllähän siinä ns. poliittsen harakirin teki L. Karhuvaara (vanha inhokkini, joka nyt nosti itsensä arvostuksissani - näkihän kaikki, että aiheet oli sovittu)
mutta myös ylempi MTV3n porras. Ei tuota tehty konsultoimatta.

Millä kellon lyömällä (paras jäljitystapa) täällä on näistä puhuttu ?

<
  
  5. joulukuuta 2008 14:13:11

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hienoa, Jussi! Musertavan loogisesti laitat keskustelun typeryyksiä ojennukseen. Olen samaa mieltä siitä, että asiallista keskustelua ei voi käydä, ennen kuin perusteet selkeytetään.
  
  5. joulukuuta 2008 14:19:45

Nimi : saint
  
Viesti : Kappas vaan, Ruukinmatruunakin on saanut "ihailijan" Turusta:

http://takkirauta.blogspot.com/
  
  5. joulukuuta 2008 14:25:11


guestbook © freebok.net