8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 104001-104025

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jos edelliset kohdat ovat tuntuneet provokatiivisilta ja virheellisiltä, kysy itseltäsi tämä. Mitä tapahtuisi nyt, tai mitä olisi tapahtunut vuosi sitten "Hommalle" jos Jussi Halla-aho olisi todennut, että riittää, ei kiinnosta enää, sulkenut vieraskirjan, poistanut Scriptan netistä?

Missä keskustelua käytäisiin? Mikä fokusoisi toimintaa?


Homma olisi tietenkin kuivunut siihen.

Keskustelua kuitenkin käytäisiin ja poliittista toimintaa fokusoisi perussuomalaiset. Eli aivan kuten tähänkin asti.

Tämän toitottaminen voi olla typerää, mutta kyseessä on paljon laajempi juttu kuin nettifoorumi.
  
  5. joulukuuta 2008 0:27:54

Nimi : herra 4x
  
Viesti : (reino näki): ", koska Homma on jo nyt mennyt täysin viraaliksi".

Homma is in the wild.
  
  5. joulukuuta 2008 0:29:18

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Muuten, ei-pahantahtoinen kysymys, joka kumpuaa silkasta uteliaisuudesta: Vieraskirjan varhaisvaiheissa (kevät 2005) täällä kävi riitaa haastamassa nimim. rui. Olitko se sinä?"

En. Törmäsin Scriptaan ja hieman myöhemmin vieraskirjaan eduskuntavaalien alla 2007. Muistaakseni tammikuulla, voi mennä kuukaudella väärin suuntaan tai toiseen. Ensimmäinen lukemani kirjoitus oli monikulttuurisuus ja nainen, se oli huono lähtölaukaus.
  
  5. joulukuuta 2008 0:32:18

Nimi : muslimiäMmä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Täällä se piiri pieni pyörii ja halla-ahon alter egot siinä hyörii.
Aina vaan samat jutut...
M ei jaksa tätä vieraskirjasysteemiä, ei ole mielenkiintoa eikä aikaakaan roikkua täällä, niin että pystyisi järkevään keskusteluun ja kommentointiin. Ts. näkisi koko ketjun ko.aiheesta. Jos vastaa vain kokonaisuudesta pätkäistyyn kommenttiin, niin varmasti tulee väärinkäsityksiä, puolin ja toisin.

Luulen, että tämä palsta kuolee sekavuuden ja kunnon keskustelumahdollisuuksien puutteen vuoksi - ja siihen, että monissa kommenteissa loistaa itsensä mestarin:D oma kädenjälki.

Joten jatkoja vaan kaikille tämän vieraskirjan natseille vai miksi te itseänne kutsuttekaan.

M on poistunut vieraskirjasta...
  
  5. joulukuuta 2008 0:37:14

Nimi : herra 4x
  
Viesti : (lollerstein kirjoitti): "Vieraskirja on kollektiivisen netsin tajunnanvirta, siis itse Homman tajunnanvirta!"

Vieraskirja is Matrix explained, with the eigenvalue.
  
  5. joulukuuta 2008 0:38:36

Nimi : Pekka K
  
Viesti : Kokeilkaapa: http://en.akinator.com/ :D
  
  5. joulukuuta 2008 0:43:48

Nimi : reino
  
Viesti : Olen Risto A:n kanssa eri mieltä. Sananvapausfoorumi voisi olla yksi vaihtoehto, mutta se leimaisi mielestäni liikaa ja turhaan sananvapausyhdistyksen "yhden asian mokukriittiseksi puljuksi" tms. Minun mielestäni sananvapausfoorumilla pitää keskustella sananvapaudesta.

Vieraskirjan formaatilla on hyvätkin puolensa, mutta minä näen oikean foorumin varsinaisen funktion tietopankkina, en niinkään vänkäysalustana. Tosin sekin olisi hienoa, jos yleinen tajunnanvirta ja puuduttavat Nigerian öljy -vänkäykset olisivat eri ketjuissa.

Tärkein valinta on kuitenkin se, että halutaanko jatkossa tehdä yhden miehen ympärille keskittyvää yhdenasianliikettä (tyyliin Jussin viralliset kannanotot ja Scripta-FAQ) vai laajennetaanko se yleiseksi monikulttuurikriittiseksi kansalaisliikkeeksi. Itse näkisin laajentamisen välttämättömänä, koska meillä on seuraavien vaalien jälkeen (pakko olla) vähintään 10 mokukriittistä kansanedustajaa. Plus tietysti Jussi europarlamentissa.

Think big. GroSS Denken Macht Frei.
  
  5. joulukuuta 2008 0:45:37

Nimi : Risto A.
  
Viesti : "M on poistunut vieraskirjasta... "

- proof in the pudding.

Huomion keskipistettä hakevat väsähtää tässä meiningissä. Juuri kun luuli saaneensa kaiken uskottavuuden murskatuksi, käännettyä huomion taivaan tuuliin ja ilmojen muutoksiin, viesti menikin jo menojaan.

Tosinetsi testaa täällä panoksiensa iskunkestävyyden ja lähtee väittelemään toisille foorumeille, ja tulee sitten takaisin kertomaan kuinka kävi.

Hieno formaatti kaikenkaikkiaan.
  
  5. joulukuuta 2008 0:46:06

Nimi : Risto A.
  
Viesti : "Tosin sekin olisi hienoa, jos yleinen tajunnanvirta ja puuduttavat Nigerian öljy -vänkäykset olisivat eri ketjuissa. "

Tässä on juuri se ongelma, eli pointit voi skipata, trolli voi hyökätä jokaiseen ketjuun, king of the hill 'on' jokaisessa ketjussa.

Tässä formaatissa, kaikki on samassa virrassa..

Dynaamisuus, elinvoima ja ylipäätään Homman Hirveä voima, perustuu siihen, että täältä voi kuka tahansa napata pointin itselleen ja mennä muualle väittelemään tämän kanssa.

Näin Homma levittyy yli puolue rajojen, koska Hommaa ei ole rajattu toistaiseksi virallisesti eksklusiiviseksi klubiksi, puolueeksi tms. Perussuomalaiset ovat ottaneet Homman 'yhdeksi' teemaksi, ei koko ideaksi.

Itse olen vakuuttunut, että Homman dynaamisuus ja Hirvittävä elinvoima on Jussin blogissa ja tässä näin.

Homma elää jo muualla omaa elämäänsä, synnyttää maikkarin tapaisia spontaaneja avautumisia ja leviää itsenäisesti eteenpäin jne.

Eli turhaa laittaa notskia palamaan, kun metsä on jo tulessa. :)

  
  5. joulukuuta 2008 0:52:14

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : ...ja siihen, että monissa kommenteissa loistaa itsensä mestarin:D oma kädenjälki.

Järkevä keskustelu voi toden totta tuntua hankalalta, jos ei kykene tunnustamaan edes keskustelukumppaneiden olemassaoloa.
  
  5. joulukuuta 2008 1:01:50

Nimi : Helppo-Heikki
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : JJ Kasvikin tunnusti väitelleensä itsensä kanssa intternjetissä. niin no joo ei se tähän kai liity.
  
  5. joulukuuta 2008 1:03:20

Nimi : rähmis
  
Viesti : Tanskan laivasto pelasti merirosvoja merihädästä

Tanskan laivasto kertoo pelastaneensa merirosvoja merihädästä Somalian lähellä. Rosvoiksi epäillyt miehet poimittiin tanskalaiseen sotalaivaan torstaina, kun se oli saanut avunpyynnön myrskyssä ajelehtineesta aluksesta.

Tanskan viranomaisten mukaan pelastettuja epäillään merirosvoiksi, koska aluksen kannella oli ollut suuri määrä aseita. Heidät luovutettiin Jemenin viranomaisille.
  
  5. joulukuuta 2008 1:04:48

Nimi : reino
  
Viesti : Ja hän kaatoi petroolia roihuavaan metsäpaloon, näin sanoen...

Joo, kyllähän se hyvin pitkälti noinkin on. Olen silti sitä mieltä, että
- trollien mellastaminen jollakin foorumilla on pelkästään moderointikysymys
- tähän vieraskirjaan kertyy todella paljon hyödyllistä tietoa, joka olisi niiiin paljon helpommin käytettävissä jossakin muussa muodossa. Jonkinlaista tietopankki /materiaalipankkisysteemiä tarvittaisiin kipeästi joka tapauksessa.
- Minäkään en halua perustaa mitään erillistä organisaatiota Homman ympärille tai sitoa sitä johonkin tiettyyn puolueeseen (tai henkilöön). Juuri siksi: mokukri.fi (serveri tietysti jonnekin Alaskaan, jotta illmani ei pysty vetämään töpseliä).

Nämä on tietysti ikuisuuskysymyksiä. Minä en lähde mitään foorumeita pystyttämään, joten mahdolliset uudet aktiivit toimikoon parhaaksi katsomallaan tavalla. Sujuu tämä näinkin, mutta voisi sujua huomattavasti paremmin sen foorumin kanssa.

(Tärkeäähän ei tietenkään ole se, että mihin se foorumi kulkee, vaan se, että foorumin avulla Homma kulkee tiettyyn suuntaan. Jonka pitäisi mielestäni olla laajempi ja puolue- sekä henkilöriippumaton.)
  
  5. joulukuuta 2008 1:08:38

Nimi : joku vaan
  
Viesti : Foorumista, ei sitä kukaan rupea käyttämään ellei Scriptan linkkiä vieraskirjaan korvata linkillä foorumiin. Eli jos Jussi ei tuota aio tehdä, ihan turha miettiä mitään foorumia.
  
  5. joulukuuta 2008 1:16:06

Nimi : Risto A.
  
Viesti : www.hommapankki.fi ?

:)

Näitä infoblogeja yms. on jo hajallaan siellä täällä.

Ehdottaisin, että vieraskirja pysyy vieraskirjana, heti tummelipurkin alapuolelle linkki sivustoon: www.hommapankki.fi, joka ei olisi keskustelufoorumi, vaan lähinnä hyvin indeksoitu sivusto (hyvät hakutoiminnot, selkeät kategoriat jne), jonne voi postata haluamansa tekstin, linkin, kuvat, graafit yms. talteen. Kaikki materiaali ennakkomoderoitaisiin.

Siinä olisi tietty vähän hommaa, jos 90 000 ihmistä äityy metsänpolttajiksi, mutta tämmöinen idea.
  
  5. joulukuuta 2008 1:19:49

Nimi : Neljäs Orava
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ensimmäinen viestini vieraskirjaan.

Jonkin aikaa scriptaa lukeneena ja hiljattain vieraskirjan löytäneenä haluaisin kommentoida, että kunnollinen foorumi on välttämätön.

Nykyisessä tilassaan vieraskirja on lähinnä sisäpiiriläisten moshpit, johon ulkopuolisen on vaikea saada otetta. Tavallisiin foorumeihin tottuneen silmään vaikuttaa omituiselta että kaikki keskustelu käydään yhdessä ketjussa.

Joku on sanonut että trollit olisivat foorumilla ongelma. Mitä sitten? Paljon suurempi ongelma on se, että nykyisessä systeemissä hyvät pointit ja hyödylliset faktat hukkuvat. Trolleja on netissä aina, kyllä täällä itse kukin on sen verran verkossa pyörinyt että trollien kanssa pärjätään.

Tajunnanvirrasta puhuville esittäisin kysymyksen, onko Homman tarkoitus olla vain teidän henkilökohtainen elämysseikkailunne, vai Suomen kansan lähitulevaisuuden kohtalonkysymys? Jos valitsette jälkimmäisen, kunnollinen keskustelufoorumi on välttämättömyys. Täällä voi tuntua olevan kova kohina, mutta suhteellisuudentaju tulisi säilyttää; pienikin kansa on viisimiljoonainen. Toistaiseksi tämä vieraskirja on vain hyttysen ininää.
  
  5. joulukuuta 2008 1:37:09

Nimi : Kissapeto
  
Viesti : Ennen kuin moderointi alkaa kaataa kiukkuisimpia trolleja, voi suojata itsensä vaikkakunnollisilla kengillä.
  
  5. joulukuuta 2008 1:40:41

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Pekka K: "Kokeilkaapa: http://en.akinator.com/ :D"

Heh, sieltähän se tulee... :)
  
  5. joulukuuta 2008 1:50:18

Nimi : T-klubi
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Jussi Halla-aho leikkii nyt kovasti martyyria ja valittaa kun lehdet kirjoittavat hänestä tuhmia ja vihreät naiset tekevät tutkintapyyntöjä. Mutta ei Halla-ahosta ole vallanpitäjiä uhkaamaan. Hänet on jo otettu erkkomedian armoihin, osaksi järjestelmää, ehkä tulevaisuudessa yhdeksi sen tukipylväistä. Suomessakin koetaan eräillä tahoilla nyt tarpeelliseksi luoda Israel-myönteistä ja muslimivastaista ilmapiiriä. Halla-aho on sopiva sitä herättämään. Tässä on hänen hyötyfunktionsa. Obaman myötä antiamerikkalaisuus muuttuu epämuodikkaaksi ja suomalaiset saadaan kypsytettyä NATO-myönteisiksi. Halla-aholle on valittu rooli tässäkin.

Halla-ahoa ei todellisuudessa uhkaa mitään, koska Halla-aho ei uhkaa ketään. Hän on vaaraton, vallanpitäjien kannalta jopa hyödyllinen. Sama pätee Suomen Sisuun. Ne kanavoivat aidon kansallismielisen protestin harmittomaksi teekerhoiluksi.
  
  5. joulukuuta 2008 1:53:15

Nimi : Risto A.
  
Viesti : "Nykyisessä tilassaan vieraskirja on lähinnä sisäpiiriläisten moshpit, johon ulkopuolisen on vaikea saada otetta. Tavallisiin foorumeihin tottuneen silmään vaikuttaa omituiselta että kaikki keskustelu käydään yhdessä ketjussa."

Follow the white rabbit.
  
  5. joulukuuta 2008 1:53:52

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (Anja Snellman kirjoitti): "Mediakokin aloitin vuosi sitten, syystä että edes jossain kohtaa nykymediassa voisi tuulettaa omavalintaisista aiheista rohkeasti ja riippumattomasti irrotellen".

Nostan hattua naiselle eli ihmiselle, joka valtamediassa uskalsi ajatella omilla aivoillaan tästä aiheesta ja otti selvää taustoista eli siitä mitä Halla-aho todella on kirjoittanut. Esiintymisesi aamutv:ssä oli järjen ääntä riippumatta siitä kannatatko Halla-ahon näkemyksiä vai et. Kunpa vastaava analyyttisyys ja älyllinen rehellisyys yleistyisi toimittajissakin kahjon rasismijargonin sijaan.
  
  5. joulukuuta 2008 1:56:12

Nimi : reino
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : En tiedä mikä juuri nyt naurattaisi eniten, Usarin blogit (Valkeakosken Sirpa on siirtynyt neekereistä rättipäiden haukkumiseen ja Sepi juttelee Granlundin kanssa ruotsia) vai Kissapedon "rähinäreinot".

Eisssssaattana!!!

Bootsi-ihmiset, onko kellään tietoa, että saako biker-tyyppisiin pyöreäkärkisiin bootseihin kärkirautoja? Jos saa, niin menen heti teettämään Reino-tossuihini sellaiset.

Noin muuten olen sitä mieltä, että Riston Hommapankki.fi -idea on erinomaisen hyvä ja kannatettava. Tavallaan "välimallin forum". Tässä olisi nyt kehittelemisen pohjaa.
  
  5. joulukuuta 2008 1:59:40

Nimi : reino
  
Viesti : Tärkeämmistä asioista toteaisin, että sviddu mähän olisin aivan kapteeni Kirkin näkönen, jos laihduttaisin 40 kg ja kasvattaisin pulisongit.
  
  5. joulukuuta 2008 2:09:06

Nimi : PK
  
Viesti : Itselleni vieraskirja toimii lähinnä moku-uutisten seuraamisen ja niiden analysoinnin keskuksena. vuosi sitten tätä pystyi vielä seuraamaan. Nykyisellään se ei enään siihen sovellu. Turha väittää, etteivätkö netsit tekisi muuta, kuin lukevat vieraskirjaa. Monet bloggaavat itsekkin ja keskustelevat muilla areenoilla. Vieraskirja on toiminut, koska se ei tarvitse aktiivista moderointia, eikä topic-kontrollia. Vieraskirjan ei ole tarkoitus olla mikään koko kansan herättäjä, vaan vaivaton tapa olla yhteydessä Scriptan kirjoittajaan. Tänne syntynyt keskustelu pysyy avoimena, eikä turhan pitkää jankkausta pääse syntymään. Vieraskirja on siis jotain foorumin ja ircin välimaastoa. Nykyisellään ilmeisesti foorumillekkin/wikille alkaa olemaan enemmän arvetta, koska tämä vieraskirja alkaa olemaan jo tukossa. Foorumeita en ole kauheasti jaksanut lukea, mutta eiköhän sellainenkin toimisi jos moderointi pysyy kunnossa. Sananvapausfoorumi on ainakin lähtenyt luoaavasti käyntiin. Toistaiseksi foorumikeskustelua ollaan käyty muilla foorumeilla, joissa käy muitakin, kuin scriptan lukijoita. Näissä on se hyvä puoli, että joskus voi saada jopa asiallista kritiikkiä, kun tänne eksyy lähinnä satunnaisia trolleja. Nyt kun kansa on herännyt, niin ehkä rakentavaa keskusteluakin riittäisi kokonaisen foorumin verran.
  
  5. joulukuuta 2008 2:38:06

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Minä olen pitkän linjan foorumisti, joten myönnän olevani paikalleni jämähtänyt ja puolueellinen. Ja ehkä vähän kohmeessakin, ja oletan että "ennenkin tehty" on oikea tapa.


MUTTA.
Kyllä joku Homman ympärillä pyörivä foorumi on välttämätön. Foorumien idea juurikin ON jäsentää keskustelua, niin että sitä keskustelua voidaan käydä aiheittain, tarkentaen ja toisaalta tietoja tallentaen ja niiden historiaan saattamiseksi.

Mielestäni on jonkin sortin älyllistä epärehellisyyttä pelätä sitä että jos keskustelua käydään fokusoidusti kunkin aiheen ympärillä niin se olisi jotenkin Hommalle huonoa. Minusta juurikin aitoon vuorovaikutukseen täytyy pystyä tarjoamaan kunnollinen tapa keskustella kustakin aiheesta. Ja tarjota se tapa tallettaa kriittisiä tietoja. Ei tällä volyymillä mitkään trollit pääse juhlimaan.

Foorumi tosiaan tulisi todennäköisesti muuttamaan keskustelua. Sisäpiirin huumoria olisi vähemmän (ehkä?), aiheita olisi paljon. Alkuun luultavasti keskustelu olisi todella kuumaa kun nyt pystyisi fokusoimaan aiheittain, pidemmällä aikavälillä taas määrät vähenisivät koska asioista ehtisi saamaan jotain selvää. Linkkikokoelmat, UKKt ja lukitut aiheet nostaisivat asiaa eteenpäin. Vastaavasti mahdolliset heikkoudet argumengaation ohuudesta jäisivät kyllä näkyviin yhtälailla. Tosin niin jäisivät myös viherpunasuvaitsevaiston täydellinen kyvyttömyys vastata niihin.

Ei tällainen Vieraskirja pysty kauaa pitämään muiden kuin kaikkein eniten asialle vannoutuneiden mielenkiintoa. Jussin kirjoitukset ovat tietysti punainen lanka, mutta täällä on niin valtava floodi ettei tällaista pysty vakavissaan normaali ihminen seuraamaan. Ja kuitenkin olisi seurattava että pysyisi hetkessä mukana. Itse välillä seuraan satunnaisesti vain kansisivun lukien, joskus taas luen kaiken mitä saan - ja tuhlaan siihen työpäiviä ja muuta liian kallista aikaa. EI sellainen sovi kuin vannoutuneimmille. Ja Scriptan ja Vieraskirjan tavoite on kuitenkin levittää aatosta ja ajatusmaailmaa. Sellaiseen tarvitaan tarjota ihmisille mahdollisuus kerätä Hommasta ne asiat joita pitää itse tärkeinä. Toki, se voi olla "ydinnetsien" mielestä väärä osa, mutta sellaiseen meidän on pakko antaa ihmisille oikeus.

Jos oikeasti halutaan tarjota konkreettista sisältöä. Sellaisia toimenpiteitä joihin tarttua, niin foorumi on välttämätön. Se ei ole ehkä se raivokkain tapa Hommalle edetä, mutta se on kyllä välttämätön rehellisyyden nimissä. Jos me emme sitä tee, niin joku muu tekee. Ja siellä sitten nähdään että kaikkeen ei nuivillakaan ole vastausta, tai jos on, niin sekin nähtäisiin siellä.


Ei sillä, kaikki on korkeimmas kädes, eli Jussi Halla-ahon päätettävissä. Halla-ahoismi (pienellä kirjaimella, tuo nyt sattui aloittamaan lauseen) etenee vain jos Jussi Halla-aho sitä tukee. Geneerinen ulkoinen foorumi ei olisi _Scriptan_ foorumi. Siinä mielestäni Jussilla on toki päätäntävalta.

Keskustelua kuitenkin tarvittaisiin. Trollaus voidaan kyllä puhaltaa kumoon, moderoinnin keinoin. Eikä täällä sellaisia trolleja ole ollutkaan jotka olisivat Hommaa voineet estää.

Sitäpaitsi: jos trollaukset jäävät historian hämäriin, niin jäävät myöskin ne helmet joissa arvioidaan yhteiskuntajärjestystä, Kertavierailun arvioita, parhaat sisäpiirihuumorinpläjäykset ja niin edelleen. Mielestäni tekosyyt Vieraskirjan hyvyydestä eivät ole riittäviä verrattuna tiedon keräämisen ja välittämisen tärkeyteen.
  
  5. joulukuuta 2008 2:48:51


guestbook © freebok.net