8.12.2008: Jahas, Homma-forum on nähtävästi kaatunut käyttäjähyökyyn. Ylläpito ilmoitti minulle äsken, että palstalle etsitään järeämpää alustaa. Vieraskirjan aiemmin tänään asetetut käyttörajoitukset siis puretaan siihen asti.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)
Adressi ulkomaalaislaista


Pääsivu Viestit 103751-103775

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sanoisin vielä kerran tuosta työvoimapulasta. Jos sitä on olemassa niin se ei ole suinkaan huono asia duunarin kannalta. Sen pitäisi näkyä palkoissa. Mutta kun ei näy. Tämän vuoksi on en usko että Thorsin ja kumppaneiden puuhastelulla on suurtakaan kannatusta tuottavissa töissä olevien keskuudessa.Nimenomaan matalapalkka-aloilla työskenteleville työvoimapulasta olisi etua. Näkisimme senkin ihmeen, että ilman erityislahjakkuutta ja yliraadantaa voisi saada kohtuullisen elintason. Nyt tulee sitten kysymys, mistä tuo elintason nousu revitään. Työvoimapula on kannuste työn ostajille kehittää omia toimintojaan. Ne jotka eivät siihen pysty, poistuvat huonoine liiketoimintamalleineen markkinoilta. Mutta siitä ei ole mitään haittaa, koska työvoimapulan olosuhteissa ei voida jäädä työttömäksi ilman omaa haluaan.

Työvoimapulan eräs etu olisi ihmisten siirtyminen tarpeettomasta koulutuksesta työelämään. Nykyäänhän koulutus nähdään kilpailukeinoksi saada työpaikka. Siksi on monen tutkinnon ihmisiä. Ja siksi on maistereita tehtävissä, joissa pärjäisi yo-tutkinnolla ja terveellä järjellä.

Suomi tarvitsee työvoimapulaa kehittyäkseen.
  
  4. joulukuuta 2008 14:47:05

Nimi : fgh
  
Viesti : reino: "Se aiemmin linkitetty Sotalapset (Kuin kaksi marjaa...?) kuva on aivan loistava!"

Mistä se löytyy? (Älä sano että selaa Vieraskirjaa taakse päin, kun ei tässä ihan koko päivää ole aikaa.)

reino: "Tämä siis ei ollut SPAM&DESTROY -käsky"

Seli seli.
  
  4. joulukuuta 2008 14:47:13

Nimi : Jepjep
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Helsingin Sanomat tänään, sivu A5 (sorry, jos tämä jo oli täällä):

Välihuomio-kolumnissa Miska Rantanen (politiikan toimittaja sanoo olevansa) kirjoittaa otsikolla "Kaulaansa myöten haasteissa" tästä newspeakista ja sanoo yhtenä esimerkkinä 2000-luvun uuskielestä seuraavat:
Moniosaaminen - "Sillä tarkoitetaan työntekijäpolon ylikuormittamista koulutusta vastaamattomilla töillä, joista voi selvitä enintään keskinkertaisesti."

"Monikulttuurikritiikillä voi pullauttaa ilmoille salonkikelpoisesti vaivoin peiteltyä muukalaisvihaa."

Sellaista taas... itse artikkeli ei tällä kertaa keskittynyt Hommaan, mutta pitipä jonkun päästä tuokin sinne sekaan heittämään...
  
  4. joulukuuta 2008 14:51:27

Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Toinen asia mistä piti kysyä oli tuo jonka Jouko jo alustikin.

Eikö syyllistäminen, vääristely ja negatiivisten tunteiden lietsominen ole ollut molemminpuolista, vaikka media toki tekee sitä isommalla profiililla?

Jussilla on oikeasti syytä ainakin hitusen olla varuillaan, koska yksikin hullu riittää, mutta kyllähän Astrid Thorskin on kertonut saaneensa tappouhkauksia, solvauksia ym.

Jotta voisi uskottavammin valittaa omaan henkilöön käymisestä (joka on ollut täysin kohtuutonta, epäreilua ja patologista) niin eikö silloin itse pitäisi kunnioittaa samoja periaatteita ja näyttää mallia siitä, kuinka keskustellaan asioista eikä henkilöistä?

Kullervon blogissa on todella törkeä, dehumanisoiva ja herjaava kirjoitus Rosa Meriläisestä http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/08/06/rosa-merilainen-kasvattaja-vailla-vertaa/ joka rakentuu sen varaan, ettei Kullervolla tai kirjoitusta kommentoivilla "netseillä" taida olla käsitystäkään siitä, mitä on feministinen itseironia.

En muista että kukaan sentään tosissaan olisi ehdottanut, että Halla-aho olisi niin ***** tyyppi, että siltä pitäisi ottaa lapset pois. Jos Rosaa haukkuu noin kovin sanoin kuin hän ei olisi ihminen ollenkaan, ja ehkäpä joku toimittaja blogeja kierrellessään näkee moista, niin onko silloin kovin vahvaa jalustaa, jolta todeta "ei noin saa tehdä" kun samaa tulee toiseenkin suuntaan?

Netsit ovat Thorsia, Meriläistä ym. demonisoineet vuosikausia, vastareaktio on vaalien jälkeen ollut kuitenkin vasta kuukauden mittainen ja todennäköisesti on nyt hiljenemässä ellei Jussi lähde EU-vaaleihin.

Jonkinlaista kädenojennusta pitää itsekin tehdä, muuten media tulee taatusti heittämään kuraa jatkossakin ihan samoissa määrin.

Eli mitä tästä ollaan mieltä? Haluaisin kuulla näkemyksiä, ennen kuin teen tulkintoja.
  
  4. joulukuuta 2008 14:53:46

Nimi : Henri K
  
Viesti : tässäpä tämä.. kuin kaksi marjaa

http://www.kuvalauta.fi/b/src/122833899011.jpg
  
  4. joulukuuta 2008 14:54:49

Nimi : Hnkk
Kotisivu : Kotisivut
  
Viesti : Anteeksi, mutta että mitä? Mistä sinä näitä juttujasi keksit?

Tuo on niin lapsellisen suloisen yksinkertainen näkemys lukuisista virheistäänkin huolimatta, ettet varmaan ole vielä kovin vanhaksi ehtinyt varttua?

Voi, mualima on monimutkainen paikka jossa on paljon jännittävää, ja outoakin. Joskus se hämmentää, mutta lukeminen valistaa.


Hienoa näennäisargumentaatiota: Argumentum ad hominem. Eikä mitään muuta. Voit toki selittää oman monimutkaisen ja todellisuutta vastaavan näkemyksen, jonka lähdeviitteenä on arvattavasti Vanhanen & Lynn? Analysoidaan yhdessä.

Olen pahoillani, jos en hyväksy sinun tavoin länsimaisten kansainvälisten korporaatioiden ryöstötaloutta kehitysmaissa sillä perusteella, että lähinnä olosuhteiden ja ympäristön vuoksi kehitysmaassa asuvat alkuperäisasukkaat käytännössä nykyäänkin siirtomaa-aikojen jatkuessa eivät ole pystyneet luomaan samanlaista vaurautta kuin länsimaat.
  
  4. joulukuuta 2008 14:57:29

Nimi : Mo
  
Viesti : "Moniosaaminen - "Sillä tarkoitetaan työntekijäpolon ylikuormittamista koulutusta vastaamattomilla töillä, joista voi selvitä enintään keskinkertaisesti."

Jaa, itsellä tulee moniossamisesta mieleen jotain ihan muuta..
  
  4. joulukuuta 2008 14:59:59

Nimi : fgh
  
Viesti : Kiitti Henri K. Oliko jollain vielä tallessa linkki sille sivulle, mistä toi uudempi kuva on peräisin? Joku paikallislehti se oli vähän aikaa sitten.
  
  4. joulukuuta 2008 15:03:10

Nimi : Catilina
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : AN on muuten ihan oikeassa.
  
  4. joulukuuta 2008 15:03:35

Nimi : Hnkk
Kotisivu : Kotisivut
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Israelilaiset eivät vain ole saaneet jostain mystisesti aseensa, he myös osaavat tuottaa niitä. Lienevät varsin suuri aseiden ja aseteknologian viejämaakin. Vaikka se voi tuntua epäreilulta, niin tämä on mielestäni eräänlaista kulttuurien välistä evoluutiota.

Eihän se niin voi olla, että jos sarjatuottaa jotain Uzeja ja raketinheittimiä, niin saa moraalisen oikeutuksen välillä vähän koukkailla sotilaallisesti toisten maiden puolelle.

Mutta en myöskään ymmärrä että miksi vastapuolelle pitäisi antaa vastaavat aseet ja sitten pistää paukkumaan?

Minä taas en ymmärrä sitä, että miksi täytyy tunkea toisten yli tuhat vuotta asuttamalle alueelle (okei, saattoi Israelin alue olla ennen siionisteja vähän aikaa Britannian siirtomaana mutta mihinkäs tämä muka tilannetta muuttaa) täysin kestämättömin perustein. Minun mielestäni rehellinen ja tasaväkinen sota on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin jatkuvat molemman osapuolen harjoittamat viattomien tapot.

Israel on valitettavasti ja onneksi ihan itse hankkiutunut asemaan jossa se voi puolustaa itseään.

Ei ole ihan itse. Tukea se on koko olemassaolonsa ajan ja jopa sitä ennen saanut sille suopeilta valtioilta ja hallituksilta. Pelkästään USA:n vuotuinen taloudellinen avustus on viisi miljardia dollaria (sotilaallista avustusta tuosta on 1,8 miljardia), mikä on enemmän kuin USA:n vuosittainen apu kaikille Afrikan valtioille yleensä. Eikä unohdeta niitä Saksan ikuisesti maksamia sotakorvauksia valtiolle, jota ei toisen maailmansodan aikaan edes ollut olemassa.

Lähellä olevilla arabimailla taitaa olla öljyäkin, mutta eivät silti ole riittävän vahvoja Israelia vastaan.

Öljyä toki löytyy, mutta siitä saadut rahat menevät lähinnä jenkkien valtaanjärjestämille diktatuurinukkehallituksille ja heidän kätyreilleen (esim. Saudi-Arabia).

On kieltämättä taktisesti ovelaa, että arabivaltioita on jenkkien toimesta lietsottu sotaan toisiaan vastaan; yhteinäisen arabirintaman muodostaminen on huomattavasti vaikeampaa. Joskus on jopa käynyt mielessä, että josko ne jenkit olisivat Saddamin liittolaisena 1980-luvulla tarkoituksella myyneet Irakille joukkotuhoaseita tarkoituksenaan, että Saddam joskus käyttäisi niitä, ja jenkit saisivat tästä yhden tekosyyn lisää istuutua takapuolellaan Lähi-Idän öljyn päälle. Osaako joku kertoa "oikean" syyn miksi jenkit tuolloin myivät Saddamille joukkotuhoaseita?

Ei tämä pelkästään USAsta johdu.

Ei pelkästään mutta merkittävissä osin.

Eikä myöskään ainoa syy ole vain Israelin aseet, vaan myös se että israelilaiset ovat onnistuneet tekemään yhteiskunnastaa myös tuottavan.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä Israel olisi ilman jo pelkästään yllä mainittuja taloudellisia avustuksia. Mutta se menee ehkä liikaa spekulaation puolelle.
  
  4. joulukuuta 2008 15:06:48

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nimi : A.N.
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Toinen asia mistä piti kysyä oli tuo jonka Jouko jo alustikin.

Eikö syyllistäminen, vääristely ja negatiivisten tunteiden lietsominen ole ollut molemminpuolista, vaikka media toki tekee sitä isommalla profiililla? "

keskustelun pitää olla interaktiivista, kaksisuuntaista. Ei siitä tule mitään että toinen yritetään ensin vaieta sitten vaientaa kuoliaaksi. Tai demonisoidaan enempiä miettimättä. Siitä seuraa väistämättä vastareaktio. Pitäisi pysyä itse asiassa. Kyllähän itseänikin hätkäyttää toisinaan muutamien bloggaajien(myös Jussi)henkilöitä herjaava kielenkäyttö. Mutta siihen on syynsä. On paljon patoutuneita paineita. Tätä olisi poliitikoiden syytä analysoida. Ehkä sitä nyt viimein ollaan tekemässä.
  
  4. joulukuuta 2008 15:07:28

Nimi : fgh
  
Viesti : Catilina: "AN on muuten ihan oikeassa."

Se on ihan totta, että tasapuolista pitää olla joka suuntaan. Mutta ei se kyllä oikeuta Halla-ahon demonisointia, jos joku Kullervo kirjoittaa törkeyksiä.
  
  4. joulukuuta 2008 15:09:26

Nimi : Junakohtaus
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Poikain puolustusliitosta
http://www.facebook.com/group.php?gid=38434921837

tulee ihan vanhat hyvät ajat mieleen. Kunnon nettisotaa eikä mitään tylsää kunnallispolitiikkaa!
  
  4. joulukuuta 2008 15:12:50

Nimi : Karvajalka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Pekka Tuomola HS mielipide:
Jussi Halla-aho väitti (HS 30.11.), että melkein kaikki maahanmuuttoon liittyvät ongelmat liittyvät [...]muslimeihin. Oman ihmiskäsitykseni mukaan kaikki ihmiset ovat tasaveroisia riippumatta rodusta, kielestä, uskonnosta tai muusta sellaisesta.

Väittämällä, että jonkin tietyn uskonnon harjoittajat ovat sopimattomia tai tuottavat enemmän ongelmia kuin toiset, luodaan kuvaa maailmasta, jossa toiset ovat parempia kuin toiset. Jos näin on, muiden uskontojen harrastajat ja varsinkaan muslimit eivät ansaitsekaan yhtä hyvää elämää kuin kristityt.


Helsingin Diakonissalaitoksen johtaja Pekka Tuomola vaikuttaa HS-kirjoituksensa perusteella omaavan hämmästyttävän epäkristilliset arvot. Sekavassa tekstissään Pekka, mikäli häntä nyt oikein tulkitsin, rinnastaa ihmisen yhteiskuntakelpoisuuden tai kyvyn sopeutua yhteiskuntaan suoraan ihmisarvoon. Ainoa tapa siis jolla Pekka pystyy suomaan kaikille ihmisille saman ihmisarvon, on nähdä kaikki ihmiset ominaisuuksiltaan kutakuinkin samanlaisina (tyypillinen hyvä ihminen). Jos Pekka joku päivä sattuu tuossa kaikkisamanlaisiaitsesuggestiossaan horjumaan, niin pitää varanne. Tiedä kenet Pekka silloin ihmisten erilaisuuden tunnustettuaan uunittaisi.
  
  4. joulukuuta 2008 15:18:47

Nimi : K.Horsmahuuli
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ei tämä pelkästään USAsta johdu.

Ei pelkästään mutta merkittävissä osin."

Niin, mutta muistaa täytyy sekin että suuri ja mahtava Neukkula operoi aikanaan noilla alueilla. Mieleisiään arabivaltioita "tukemassa".

Tosin koska Neukkula on lakkautettu, ei siihen juurikaan viitata, vaikka sen työn epähedelmät yhä kasvavat ko. suunnilla.
  
  4. joulukuuta 2008 15:21:43

Nimi : Pekko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : No on tossa mun mielestä sekin ero, että Halla-aho kirjoittaa omien sanojensakin mukaan mielipidekirjoituksia kun taas totuuden sanomat eivät perinteitään ja riippumattoman median etiikkaa kunnioittaen suostu julkaisemaan kuin rautaista faktaa.
  
  4. joulukuuta 2008 15:22:25

Nimi : Zngr
  
Viesti : Hnkk: et vieläkään vastannut tähän mitään:

Kysymys kuuluukin, miksi arabien täytyy harrasta sissisotaa Madridissa ja Lontoossa, ja miten se, että Israelille on myyty moderni aseistus, liittyy mitenkään siihen, että miljoonia muslimeja saapuu Eurooppaan, jossa heidän työttömät nuoret miehensä polttavat autoja, vetävät alkuperäisväestöä ja homoja turpaan, eivät integroidu oli syy kenen tahansa (ei ole väliä tällä hetkellä edes mistä se johtuu, koska asialle ei näemmä osata tehdä mitään, missään) ja kuuntelevat Imaamien vihapuheita moskeijoissa. Joita rahoittavat veronmaksajat ja Saudit.

En tajua tätä USA ja Israel aasinsiltaa kun puhutaan maahanmuutosta.

Ylläolevasta johtuu se miksi "halla-aholaiset" puhuvat muslimeista ja Islamista, ei siitä, ettei maailmassa olisi muitakin ongelmia.

Yo, täällä on lähinnä ihmisiä, jotka eivät käsitä monikulttuurisuus hörhöilyä ja näkevät, että laajamittainen maahanmuutto etenkin muslimimaista on tuonut enemmän ikäviä ilmiöitä Eurooppaan, kuin positiivisia.

Edelleen, miten USA & Israel liittyy tähän asiaan tai Suomen maahanmuuttopolitiikkaan?

  
  4. joulukuuta 2008 15:23:06

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : http://nettitv.mtv3.fi/nettitv_uutiset/index.shtml/nettitv_uutiset/ajankohtaisohjelmat/huomentasuomi?152017#152017


Katsokaapa kohdasta 1:33 eteenpäin, kun juontajan naama vääntyy epätoivoiseen kauhunsekaiseen paniikkiin. :) Homma^^^!
  
  4. joulukuuta 2008 15:26:37

Nimi : fgh
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Anu Sorja, olet mies. Etkö olekin?
  
  4. joulukuuta 2008 15:28:46

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : Hmm... juu taidan olla huono lukemaan naamoja. Lähinnä halusin vain ylistää mahtavaa haastattelua :)
  
  4. joulukuuta 2008 15:29:42

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : HnKK:"Olisiko sitten oikeudenmukaisempi ja rehellisempi ratkaisu Lähi-Idän ongelmaan tasa-vahvuisilla joukoilla ja varusteilla käytävä sota vaikkapa Siinain niemimaalla arabien ja siionistien kesken. Häviäjä häipyisi Israelin alueelta tuhanneksi vuodeksi."

Pojat ja tytöt, nyt ollaan taas siinä tilanteessa että puhutaan tunteella siitä miten asioiden tulisi olla jotta olisi hyvää ja oikeudenmukaista. Ei tiedon pohjalta.

HnKK, tuollainen tilanne oli kaikissa niissä sodissa, joita Israelin/Palestiinan alueella käytiin aina 80-luvun puoliväliin saakka.

Itse asiassa Israel oli niin varustuksessa kuin joukkojen määrässä reippaassa kertaluokkien alakynnessä koko ajan. He nyt vain yksinkertaisesti olivat niin paljon parempia parempia sotilaita kuin egyptiläiset, syyrialaiset ja jordanialaiset sekä nämä palestiinalaiset.

Se motivoi ja pistää miettimään kuinka taistellaan, kun vastassa on vihollinen joka kokoajan julistaa ajavansa israelilaiset mereen, tappavansa kaikki niin naiset kuin lapset. Häviäminen ei ole tällöin mikään vaihtoehto, ei edes yhden sodan.

Ja rajaseutujen arabiterrorin pohjalta jo pitkältä ajalta ennen Israelin perustamista, oli juutalaisilla kokemusta että nämä muftit ja mullahit tarkoittavat tasan mitä sanovat.

Yhden taistelun hävinnyt rajakylä oli hävinnyt myös sen viimeisen. Kaikki kiinnisaadut tapettiin, niin naiset kuin lapset.

Avoimet sodat periaatteessa loppuivat vasta kun Israel sai ydinpommin. Arabinaapurit eivät enää voineet yrittää israelilaisten mereen ajamista, koska se olisi onnistuessaan tiennyt miljoonien kuolemaa omissa kaupungeissa. Nyt alueella vallitsee tämän vuoksi kauhun tasapaino ja suhteellinen rauha.

Vaatimus että nämä sodat pitäisi käydä tasaveroisesta asemasta että arabeilla olisi mahdollisuus voittaa, on tasan yhtä järjetön kuin että talvisota pitäisi käydä uudelleen tasaveroisesta asemasta siten että venäläisillä olisi edes joku mahdollisuus miehittää Suomi.

Lukekaa niitä kirjoja, hankkikaa tietoa, ettette puhu ihan läpiä päähännne.

Siitä mistä tuo vihanpito alkoi, on molemmilla puolilla hyvin perusteltu oma kantansa. Ja kumpikaan ei ole sen oikeampi tai väärempi. Kaikkea pahaa tapahtui, kukaan ei halunnut joustaa jne. Sanoisin että nyt enää ei voida osoittaa kuka vihanpidon aloitti. Molemmat sen tekivät. Mutta nyt on tilanne se että toisella puolella vallassa olisivat sellaiset jotka haluaisivat sen lopettaa ja toisella puolella sellaiset jotka eivät halua. Ja molemmilla puolilla on molempia blokkeja.

Ja voisitte lopettaa tuon vasemmistodoktriinin mukaisen demonisoinnin ja hyvien, uhreiksi joutuneiden, säälimisen. Niitä ette tuosta asetelmasta löydä.
  
  4. joulukuuta 2008 15:36:44

Nimi : Juha
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : En tiedä, onko se sama homma, mutta yksi homma tätä moku-mamu-keskustelua seuratessa on vihdoin valjennut:

Kun jo suomalaisilla ihmisillä on niin laidasta laitaan olevia mielipiteitä että näyttäisi suorastaan siltä, että todellisuus näkyy täysin erilaisena yksilöstä riippuen, niin miten voi toimia yhteiskunta, jossa näiden todellisuuden tulkintaerojen lisäksi on suuri määrä ihmisiä, joiden perusarvot ja lähtöyhteiskunnan säännöt, moraali ja "hyvän elämän periaatteet" eroavat suurelta osin omastamme? Olenko nuivisti tai kulttuurifasisti, jos totea: ei mitenkään.
  
  4. joulukuuta 2008 15:38:31

Nimi : Zngr
  
Viesti : Hnkk: Hienoa näennäisargumentaatiota: Argumentum ad hominem. Eikä mitään muuta. Voit toki selittää oman monimutkaisen ja todellisuutta vastaavan näkemyksen, jonka lähdeviitteenä on arvattavasti Vanhanen & Lynn? Analysoidaan yhdessä.

En minä yrittänyt argumentoida mitään. Turha siis vouhottaa, että argumentointi on huonoa. Ilmaisin vain, että sinun käsityksesi siitä kuinka Shell lahjoo "parilla millillä" paikalliset poliitikot, ja yksinkertaiset alkuasukkaat katsovat öljyputkia ihmeissään tajuamatta yhtään missä mennään, on aika lapsellinen yksinkertaistus Afrikasta tai edes Nigeriasta. Kyllä ne alkuasukkaat tajuavat mitä siellä tapahtuu aivan hyvin. Ja summat millä hallitukset pyörivät eivät ole miljoonia. Ja suurin osa siitä korruptiorahasta tulee avustuksina, ei suuryritysten lahjuksina. Hae joskus googlesta "ogonit" nyt kun Nigeriasta puhuit. Siinä sinulle "tietämättömiä" alkuasukkaita, saamarin kaappirasisti.

Pidät ilmeisesti Afrikan alkuperäiskansoja jotenkin älyllisesti vajaina?

Lisäksi Vanhanen & Lynn on minulle pitkälti tuntematon aihe minkään lähteenä.

Liittykö tämä kaikki jotenkin maahanmuuttoon EU:n alueella?

Vai haetko sitä, että koska jossain on asiat huonosti, ja monikansalliset yritykset toimivat pelkästään omaa voittoaan tavoitellen, se on jotenkin meidän Suomalaisten kollektiivinen syy ja meidän tulee hävetä suuresti ja vastaanottaa Suomeen niin paljon maahanmuuttajia kuin tänne osaa hakeutua? Jos et korjaa toki.

Olen pahoillani, jos en hyväksy sinun tavoin länsimaisten kansainvälisten korporaatioiden ryöstötaloutta kehitysmaissa sillä perusteella, että lähinnä olosuhteiden ja ympäristön vuoksi kehitysmaassa asuvat alkuperäisasukkaat käytännössä nykyäänkin siirtomaa-aikojen jatkuessa eivät ole pystyneet luomaan samanlaista vaurautta kuin länsimaat.

Ei sinun tarvi olla pahoillasi mistään. Kuulunet kaiketi siihen ryhmään, jonka mielestä kolonialismi jatkuu vieläkin? Omasta puolestani pistäisi monikansalliset ryöstötaloutta harrastavat yritykset joko toimimaan eettisesti tai sulkemaan ovensa, mutta siihen ei kukaan pysty. Huomaa, että näiden yritysten toiminnassa on mukana säälimiäsi (ja typerinä pitämäsi) alkuasukkaat. Nigerian jalostamoja valvoo se paikallinen heimo, joka teki parhaan sopparin. Luvat toimintaan antaa se paikallinen murhanhimoinen klikki, tai diktatuuri, joka sattuu olemaan vallankahvassa ja rahoittaa toimintaansa kansainvälisillä avustuksillä eikä varmasti luovu vallasta niin kauan kuin fygyä tulee ikkunoita ja ovista.
  
  4. joulukuuta 2008 15:40:03

Nimi : Tosi
  
Viesti : Mä katsoin vasta nyt MTV:n netti-TV:stä ton Snellmanin haastattelun ja oli kiva taas kerran huomata, kuinka keskustelu aiheesta jatkuu. Mun mielestä toi toimittajakin (Karhuvaara muistaakseni) oli erittäin hyvin kärryillä eli hän on selvästi miettinyt tätä asiaa. Etenkin toi pointti, että puhumattomuus voi jopa lisätä mamuvastaisuutta, mikä on ihan selvä asia.

Hieno homma!
  
  4. joulukuuta 2008 15:40:07

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Uuden suomen sivuilla Astrid Thors vastasi kysymykseen että uskaltaako tämä kulkea Helsingin Kaisaniemen puiston halki myöhään illalla tämä vastasi ettei uskalla eikä uskaltanut nuorempanakaan. US:n toimittaja säestää että tilanne ei siis ole muuttunut maahanmuuttajien myötä.

Mutta unohtuuko tässä nyt se että Astridin nuoruudessa ei tapahtunut joukkoraiskauksia ja aseellisia ryöstöjä? Ne tuntuvat olevan arkipäivää nykyään.
  
  4. joulukuuta 2008 15:41:18


guestbook © freebok.net