Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 103626-103650

Nimi : Epäkorrekti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mika: MTV:n aamu-TV:ssä Anja Snellman tunnustautui äsken Scriptan lukijaksi ja oli sitä mieltä, että "Jussi Halla-aholle pitäisi antaa palkinto kissan nostamisesta pöydälle." Hän myös ihmetteli median asenteellisuutta ja esim. sitä, että Jussi Pajusenkin kirjoituksesta nousi iso meteli.

Eikö Anja Snellman ole tähän asti ollut enemmän Hyvien ihmisten joukossa? Kiva juttu, jos Anjassakin asuu pieni nuiva. Mutta toisaalta kyse voi olla vain kuittailusta ex-miehelle. Riitaiset erot saavat ihmiset tekemään kaikenlaista outoa...
  
  4. joulukuuta 2008 9:06:53

Nimi : Sivusta seuraaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tuo Snellman-juttu vaikuttaa hieman kummalliselta, koska das mestarikin on hänet kirjoituksessaan maininnut 28.1.2004.
  
  4. joulukuuta 2008 9:11:42

Nimi : Henri K.
  
Viesti : Toivottavasti Heidi Hautala (vihr.) ottaa myös vastuun näistä henkilöistä mikäli jotain tapahtuu? Ainakin uutisoinnin perusteella jäi sellainen maku että Heidi Hautala ei pidä näitä terroristeja vaarallisina vaan syyttää Iranin hallitusta heidän vainoamisesta? Liekkö jostain ketunlenkin kautta saataisiin VHM myös osasyylliseksi?
  
  4. joulukuuta 2008 9:13:38

Nimi : Jukka
  
Viesti : "Tuo Snellman-juttu vaikuttaa hieman kummalliselta, koska das mestarikin on hänet kirjoituksessaan maininnut 28.1.2004."

Kai ihmiset mielttään muuttavat.
  
  4. joulukuuta 2008 9:17:40

Nimi : Tosi
  
Viesti : Mutta joo. On tää uskomatonta, että Suomessa hyysätään jo terroristejakin! Hyvä Hautala ja Vihreät, Astridia unhoittamatta.
  
  4. joulukuuta 2008 9:20:45

Nimi : Pasi Turunen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Näemmä eilen käsitelty tuota Saska Saarikosken kirjoitusta enemmän ja vähemmän. Nyt kun luin sen niin miun mielestä se oli oikeastaan aika hyvä, ja ehkä objektiivisin pohdinta Mestarista ja opetuspossestaan mitä Pravdassa on pitkään aikaan ollut. Tokihan kirjoittajan asenne hieman paistaa läpi, mutta kun ottaa huomioon kys hlön työpaikan ja taustat niin moisen semikylmän pohdinnan kirjoittaminen on ihan kunnioitettava teko.
  
  4. joulukuuta 2008 9:21:29

Nimi : Jukka Karén
  
Viesti : Sotalapsia:

http://kuvaton.com/bshit/sotalapset.jpg
  
  4. joulukuuta 2008 9:24:50

Nimi : Uncle Antti
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Jenkkilästäkin kuuluu "rutinaa". Pitkä juttu, mutta kuulostaa niin kovin tutulta. Tästä seurannee tutkimuspyyntö, vaikka en esitäkään tätä kiihoitusmielessä tai edes omana mielipiteenäni. Siksi kirjoitankin Internet Caféssa ja nimimerkillä;-)

HISTORY TEST
Please pause a moment, reflect back, and take the following multiple choice test. The events are from relatively recent history. They actually happened!!!
Do you remember?

1) 1968 Bobby Kennedy was shot and killed by
a. Superman
b. Jay Leno
c. Harry Potter
d. Muslim male extremist between the ages of 17 and 40

2) In 1972 at the Munich Olympics, athletes were kidnapped and massacred by
a. Olga Corbett
b. Sitting Bull
c. Arnold Schwarzenegger
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

3) In 1979, the US embassy in Iran was taken over by:
a. Lost Norwegians
b. Elvis
c. A tour bus full of 80-year-old women
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

4) During the 1980's a number of Americans were kidnapped in Lebanon by:
a. John Dillinger
b. The King of Sweden
c. The Boy Scouts
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

5) In 1983, the US Marine barracks in Beirut was blown up by:
a. A pizza delivery boy
b. Pee Wee Herman
c. Geraldo Rivera
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

6) In 1985 the cruise ship Achille Lauro was hijacked and a 70 year old American passenger was murdered and thrown overboard in his wheelchair by:
a. The Smurfs
b. Davy Jones
c. The Little Mermaid
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

7) In 1985 TWA flight 847 was hijacked at Athens, and a US Navy diver trying to rescue passengers was murdered by:
a. Captain Kidd
b. Charles Lindberg
c. Mother Teresa
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

8) In 1988, Pan Am Flight 103 was bombed by:
a. Scooby Doo
b. The Tooth Fairy
c. Butch Cassidy and The Sundance Kid
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

9) In 1993 the World Trade Center was bombed the first time by:
a. Richard Simmons
b. Grandma Moses
c. Michael Jordan
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

10) In 1998, the US embassies in Kenya and Tanzania were bombed by:
a. Mr. Rogers
b. Hillary Clinton, to distract attention from Bill' s "female problem"
c. The World Wrestling Federation
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

11) On 9/11/01, four airliners were hijacked; two were used as missiles to take out the World Trade Centers and of the remaining two, one crashed into the US Pentagon and the other was diverted and crashed by the passengers. Thousands of people were killed by:
a. Bugs Bunny, Wiley E. Coyote, Daffy Duck and Elmer Fudd
b. The Supreme Court of Florida
c. Mr Bean
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

12) In 2002 the United States fought a war in Afghanistan against:
a. Enron
b. The Lutheran Church
c. The NFL
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

13) In 2002 reporter Daniel Pearl was kidnapped and murdered by:
a. Bonnie and Clyde
b. Captain Kangaroo
c. Billy Graham
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

14) 2004 - Spain Railway bombings.
a. Ozzie and Harriet
b. Fonzie
c. The Monkees
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

15) 2005 London Railway bombings
a. Beaver Cleaver
b. Wally Cleaver
c. Our Miss Brooks
d. Muslim male extremists mostly between the ages of 17 and 40

Nope, I really don't see a pattern here to justify profiling, do you?
So, to ensure we Americans never offend anyone, particularly fanatics intent on killing us, airport security screeners will no longer be allowed to profile certain people.

They must conduct random searches of 80-year-old women, little kids, airline pilots and crews with proper identification, secret agents of the President's security detail, 85-year old Congressmen with metal hips, and Medal of Honor winning and former Governor Joe Foss - but leave Muslim males between the ages 17 and 40 alone because of profiling.
  
  4. joulukuuta 2008 9:28:46

Nimi : Dan
  
Viesti : Hesarissa kerrottiin taas Zimbabwen tilanteesta. Kolera leviää, työttömyysaste 90%, sotilaat mellakoivat, valtio hajoamispisteessä.

Muistan kuinka olin sattumalta katsomassa Helsingin lentokentällä kun Zimbabwen presidentti saapui valtiovierailulle Helsinkiin joskus 1980-luvun alkuvuosina. Kuulin kerrottavan, että lentokone, jolla hän saapui oli entinen Air Rhodesian Boeing 707, joka jo 1980-luvulla alkoi olla museokalustoa. Tuohon aikaan Zimbabwea pidettiin esimerkillisenä afrikkalaisena maana.

Afrikan maiden rappiota tiedotusvälineistä seuratessani mieleeni on (ei yhtäkkiä vaan vuosien kuluessa) tullut ellilämäinen ajatus, että jokainen yhteiskunta on asukkaidensa näköinen. Eli pitkällä aikavälillä ilman ulkopuolista vaikutusta maat muuttuvat (tilanteesta riippuen joko nousevat tai laskevat) sille tasolle, joka vastaa niiden asukkaiden henkistä potentiaalia.

Toisen maailmansodan lopussa Saksa oli raunioina. Maassa oli miljoonia sisäisiä pakolaisia. Sotaa seuranneiden vuosien aikana saksalaiset nousivat rappiosta, ja alle kahdessakymmenessä vuodessa Länsi-Saksasta oli tullut merkittävä taloudellinen tekijä maailmassa. Saksalaisten potentiaali oli jotain paljon enemmän kuin raunioituneita taloja, ja lähes täydellisen tuhon jälkeen kansa nousi sille aineelliselle ja henkiselle tasolle, jolle se kuuluukin.

Kuvitellaan tilanne, jossa Saksa olisi tyhjennetty alkuperäisistä asukkaistaan sodan loputtua ja tilalle olisi tuotu zimbabwelaisia. Kävisimmekö nyt shoppailemassa Hampurissa tai Berliinissä? Ajaisimmeko saksalaisilla autoilla? Näihin kysymyksiin ei tarvitse vastata.

Afrikassa on näkyvissä sama ilmiö kuin Saksassa toisen maailmansodan jälkeen. Kansakunnat palaavat omalle luonnolliselle tasolleen. Suunta vain on toinen. Somaliassa muutos on jo pitkällä, ja Zimbabwessa sekä monessa muussa Afrikan maassa ollaan jo hyvässä vauhdissa. Valkoisten siirtomaaisäntien luoma nykyaikainen valtio hienoine kaupunkeineen ja tuottavine suuritiloineen edusti valkoisille eurooppalaisille tyypillistä tasoa. Kun valkoiset eurooppalaiset lähtivät, paikalliset asukkaat yrittivät jonkin aikaa matkia valkoisten elämäntyyliä, mutta ennen pitkää se näyttää osoittautuneen yhä vaikeammaksi. Zimbabwen kohtaloksi koitui se, kun itsevaltainen presidentti alkoi häätää valkoisia maanviljelijöitä tiloiltaan. Viimeinen side valkoisten luomaan järjestelmään katkesi. Maataloustuotanto romahti.

Jos Zimbabwe ja muutkin Afrikan maat saisivat kehittyä rauhassa ilman ulkopuolisten puuttumista asioihin, seuraavien vuosikymmenien ja vuosisatojen aikana ne hiljalleen taantuisivat siihen tilaan, mikä oli niiden lähtökohta ennen valkoisten valloittajien tuloa. Koska Afrikka ei kuitenkaan ole mikään umpio, sinne virtaisi joka tapauksessa jonkin verran korkeampaa teknologiaa eli lähinnä aseita. Heimosodissa, joita ennen käytiin keihäillä ja jousilla, varusteena olisi nyt AK47. Vanhat afrikkalaiset perinteet kuten taikausko ja kannibalismi alkaisivat todennäköisesti myös vähitellen elpyä.

Tällaiset näkemykset taidetaan ikävä kyllä määritellä rasistisiksi, koska virallisesti Afrikan taantuminen ei tietenkään johdu siellä asuvista ihmisistä, eikä missään tapauksessa heidän rodustaan, koska eihän rotuja edes ole. Myöskään muualle muuttaneiden afrikkalaisten keskimääräistä alhaisempi elintaso ja matalampi koulutustaso ja korkeampi rikostuomioiden taso ei samoista syistä voi johtua näistä ihmisistä itsestään. Eli ei muuta kuin kärsivällisyyttä. Kyllä se siitä.
  
  4. joulukuuta 2008 9:39:26

Nimi : gloaming
  
Viesti : Zarathustra: "Kyseessä ei ole mikään hihasta vedetty luku vaan tutkimustulos. Maahanmuuttajat eivät näy noissa luvuissa, koska he eivät juuri vastaa kyselytutkimuksiin. Autuaasti sivuutat myös sen seikan, että hyvin moni maahanmuuttajanainen on naimisissa suomalaisen kanssa ja että näissä suhteissa on keskimääräistä enemmän väkivaltaa (haetaan tottelevainen vaimo Venäjältä, Thaimaasta tms.). Osoitit toki hienosti, ettei sinuakaan oikeasti kiinnosta raiskausten määrä vaan käytät niitä vain poliittisen agendasi lyömäaseena. Et sinä muuten vähättelesi tutkimustulosta hihasta vedetyksi. Oletko edes perehtynyt siihen tutkimukseen?"

Itse asiassa niin kauan kunnes Heiskanen et al., Amnesty, sinä tai joku muu näyttää ja kvantifioi yhteyden näiden anonyymien uhrikyselytutkimusten "oletko ollut vastentahtoisesti seksuaalisessa kanssakäymisessä..." -tyyppisten kysymysten ja raiskausten, joka siis on juridinen entiteetti, välillä, kyseessä on mitä suurimmassa määrin subjektiivinen, hihasta ravistettu luku, jolla syyllistetään miespopulaatiota melko heikolla näytöllä. Raiskauksen tulee oikeusvaltiossa olla objektiivisesti määriteltävissä ja todettavissa oleva rikosnimike kuten mikä tahansa muukin rikos.
  
  4. joulukuuta 2008 9:56:30

Nimi : marna kansanen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Anja Snelmannin aamuinen 'mediakokkaus' minutkin näille sivuille yllytti, jolle Halla-aho oli täysin aikaisemmin tuntematon henkilö. 'Monikulttuurisuus ja nainen'-kirjoitus herätti mielessäni muistot: Asuin ja opiskelin Pariisissa kesät 1976 ja 77. Tuolloin Ranskaan ja etenkin Pariisiin muutti nuoria miehiä Ranskan ent. alusmaista usean tuhannen hengen päivävauhdilla. Kielitaidottomat, yleensä myös luku- ja kirjoitustaidottomat nuorukaiset liikkuivat jengeinä, eikä naiset olleet heiltä turvassa missään, edes keskellä kirkasta päivää. Tästä puhuttiin pariisilaisten ystävättärieni kanssa päivittäin ja jaoimme toimitaohjeita toisillemme, mitä tehdä. Jokainen varoitteli mua, joka olin tulisempi temperamentiltani, ettei missään tapauksessa saa käyttäytyä uhkaavasti, sillä näiltä pojilta kuulemma löytyi tikari jokaiselta eikä mikään estä heitä sitä käyttämästä, jos nainen, kavereiden nähden, antaa ns. turpiin. Tällaisia tapauksia oli ollut riittämiin saamaan pariisittaret miettimään uusia strategioita. Viisainta oli päättäväisesti ja närkästyneesti katsella ympärilleen ja ihmetellä ääneen, että minne merdeen mun mieheni/isäni/veljeni ny hävis.
No, kun pääsin takaisin Helsinkiin, olo oli helpottunut. Silloin en olisi kyennyt edes unta näkemään, että joskus tuonkaltainen 'suuri maailma' saattaisi kävellä assalla vastaan.
Olen vihreä nainen itsekin, mutta Halla-ahon toiveesta, että kalikka kalahtaisi omaan nilkkaan, olen samaa mieltä. Mun nilkkaani kalahti yli 30 v. sitten mut arpi jäi ja kokemus opetti. Mutta rasistia nämä kokemukset eivät minusta tehneet. Tunsin useita muslimityttöjä, joiden mukana kävin moskeijassakin. Senkin kai jo nyt voin paljastaa, kun rikos on vanhentunut, että passini 'katosi' muutaman kerran ja jouduin hakemaan konsulaatista uuden, eli vieläkin saattaa muutama nainen maailmalla kulkee mun nimellä. Voin ainakin toivoa, et olen tehnyt jotain konkreettista heidän hyväkseen, joiden elämä oli kaikkein vaikeinta. Manteli
  
  4. joulukuuta 2008 9:57:44

Nimi : Hagbard
  
Viesti : Tietyistä maista tänne ei pidä ottaa ihmisiä.

Tämähän se olisi järkevää ja tehokasta, mutta kun se on oikeasti rasismia (eikä pelkästään razzekorttirasismia). Aikuisten oikea rasismihan on sitä, että ihmisiä syrjitään mm. syntyperän tai uskonnon vuoksi. Ja syrjintä on sitä, että riistetään oikeuksia.

Nuiva asennehan kyllä muistuttaa, että kenelläkään ei ole oikeutta tulla Suomeen, ellemme me sitä itse halua, joten maahanmuuttajien valinta ei syrji, koska se ei riistä keneltäkään mitään oikeuksia.

On kuitenkin olemassa jokin Geneven sopimus, jossa Suomi sitoutuu olemaan valikoimatta humanitaarista maahanmuuttoa etnisin perustein.

Humanitaarisia maahanpyrkiviä voidaan siis karsia ainoastaan yksilöllisin, ei-etnisin perustein.

  
  4. joulukuuta 2008 9:58:03

Nimi : Timo
  
Viesti : humanitaarista maahanmuuttoa

Mitä helvetin humanitaarista maahanmuuttoa? Ei sellaista olekaan muualla kuin kokkelien tai kepulaisten tyhjissä päissä. Geneven sopimuksen mukaisia pakolaisia ei meidän rikastajista ole juuri kukaan, sen näkee jo päätösten määrissä.
  
  4. joulukuuta 2008 10:11:05

Nimi : Embo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Toisen maailmansodan lopussa Saksa oli raunioina. Maassa oli miljoonia sisäisiä pakolaisia. Sotaa seuranneiden vuosien aikana saksalaiset nousivat rappiosta, ja alle kahdessakymmenessä vuodessa Länsi-Saksasta oli tullut merkittävä taloudellinen tekijä maailmassa. Saksalaisten potentiaali oli jotain paljon enemmän kuin raunioituneita taloja, ja lähes täydellisen tuhon jälkeen kansa nousi sille aineelliselle ja henkiselle tasolle, jolle se kuuluukin.

Saksa (ja Japani) ei kuitenkaan noussut raunioista yksin, vaan erittäin laaja-alaisen läntisen avun turvin. Saksa sai melkoisen määrän Marshall-apua, jota taas Suomi ei uskaltanut Neuvostoliiton pelossa vastaanottaa:

(http://en.wikipedia.org/wiki/The_rehabilitation_of_Germany_after_World_War_II)

Saksa ja Japani toki olivat teollisuusmaita jo valmiiksi.

Saattaakin olla, että tämä läntisen avun tehokkuus Saksassa ja Japanissa on ollut perustana uskolle, että kehitysapu nostaisi Afrikan maatkin nopeasti jaloilleen.
  
  4. joulukuuta 2008 10:18:47

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Zimbabwen naapurissa on Botswana, joka usein mainitaan yhtenä Afrikan menestystarinoina: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bc.html

Ei tuo BKT per capita nyt ihan surkea ole, jotain Baltian maiden luokkaa. Talouskin on kasvanut koko maan itsenäisyyden ajan säännöllisen kohisten. Ja miten olisi 5,4%:n julkinen velkaisuusaste? Tosin siellä on hyvin epätasainen tulonjako ja maailman toiseksi suurin HIV/AIDS -tartuntaprosentti. Afrikalla on ongelmansa.

Työttömyysprosentiksi on tuolla laitettu vuodelle 2007 7,5%. Wikipediaa en käyttänyt, koska siellä luvut olivat viturallaan.

Muuten olen sitä mieltä, että eräs Afrikan suurimmista ongelmista tällä hetkellä on taikausko.
  
  4. joulukuuta 2008 10:20:53

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Embo: Marshall-avun merkitystä Saksan talouden nousulle on liioiteltu. Saksa joutui maksamaan pelkästä miehitysjoukkojen ylläpidosta enemmän kuin se sai apuna takaisin.
  
  4. joulukuuta 2008 10:23:45

Nimi : Mika
  
Viesti : "Eikö Anja Snellman ole tähän asti ollut enemmän Hyvien ihmisten joukossa? Kiva juttu, jos Anjassakin asuu pieni nuiva. Mutta toisaalta kyse voi olla vain kuittailusta ex-miehelle. Riitaiset erot saavat ihmiset tekemään kaikenlaista outoa..."

Ei Snellman suoraan omaa mielipidettään maahanmuuttokysymykseen tuonut esille, mutta sellaisen kuvan hänen puheistaan kyllä sai, että hän on Jussin ja Pajusen kanssa samoilla linjoilla - etenkin mitä tulee maahanmuuttokysymysten tärkeyteen ja tarpeeseen keskustella niistä.
  
  4. joulukuuta 2008 10:26:40

Nimi : J Räsänen
  
Viesti : Toisaalta saksan talousihmeen on sanottu johtuvan siitä, että he varastivat kaiken, minkä irti saivat ja jättivät kaikki velkansa maksamatta.
  
  4. joulukuuta 2008 10:27:14

Nimi : Jukka Aakula
Kotisivu : http://jukkaaakula.livejournal.com/8074.html
  
Viesti : Botswanan elinajanodote on 44 vuotta mutta BKT on sama kuin Latviassa.

Afrikassa voi BKT nousta jos ja vain jos raaka-aineita on paljon (Lähde: Vanhanen & Lynn, IQ and Wealth of Nations).

Elinajanodote ei yleensä nouse.

http://jukkaaakula.livejournal.com/8074.html

Elinajanodote korreloi Vanhasen mukaan äo:n kanssa huomattavasti voimakkaammin kuin BKT.
  
  4. joulukuuta 2008 10:33:01

Nimi : kommentti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Zimbabwen naapurissa on Botswana, joka usein mainitaan yhtenä Afrikan menestystarinoina: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bc.html

Ei tuo BKT per capita nyt ihan surkea ole, jotain Baltian maiden luokkaa. Talouskin on kasvanut koko maan itsenäisyyden ajan säännöllisen kohisten. Ja miten olisi 5,4%:n julkinen velkaisuusaste? Tosin siellä on hyvin epätasainen tulonjako ja maailman toiseksi suurin HIV/AIDS -tartuntaprosentti. Afrikalla on ongelmansa.

Työttömyysprosentiksi on tuolla laitettu vuodelle 2007 7,5%. Wikipediaa en käyttänyt, koska siellä luvut olivat viturallaan.

------------

Jopa hesarikin on maininnut erään botswanan menestystekijän olevan muihin afrikan maihin verrattuna se, että maa on etnisesti homogeeninen.

Mielenkiintoinen kaksois-standardi siihen, mitä länsimaisista valtioista sitten pitäisi saman lehden mukaan tulla ollakseen rikkaita sun muuta.

Lisäksi 2 x suomen kokoisessa maassa asuu vain 1.7 miljoonaa ihmistä.

Aids on botswanassa levinneempää kuin missään muualla, tosin.
  
  4. joulukuuta 2008 10:35:07

Nimi : buuri johannesbuurista
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Voi sanoa, että Botswana on Afrikan helmi.

Botswana on määrätietoisesti tuominnut Mugaben (ainoana Eteläisen Afrikan maana) ja tukenut Zimbabwen oppositiopuoluetta.

Botswanan valuutta (pula, nimestään huolimatta ei pulassa) on kovempi valuutta kuin Etelä Afrikan randi.

Botswanalla on tulevaisuutta, toisin kuin esim. Etelä Afrikalla.
  
  4. joulukuuta 2008 10:46:01

Nimi : Jouko
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Luin tuossa Octaviuksen blogia, mikä on aika hyvä tiedon lähde. Siellä kerrotaan jonkun helsinkiläisen opiskelijaneitokaisen ehdottelevan asujaimiston pakkosijoittamista noin niin kuin kulttuurien sekoittamismielessä. Siitä tulee mieleen Josif Stalinin vastaavat suuroperaatiot Neuvosto-Venäjällä. Missä lie neitokainen oppinsa saanut? Minä luulin että sellaisesta kauhukuvasta vältyttiin aikoinaan Suomen armeijan estämänä.

Vaan on huolestuttava tilanne yliopistomaailmassa kun stalinismi nostaa siellä päätään.
  
  4. joulukuuta 2008 10:47:20

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Botswanan elinajanodote on 44 vuotta mutta BKT on sama kuin Latviassa."

Johtunee hivistä.

"Afrikassa voi BKT nousta jos ja vain jos raaka-aineita on paljon (Lähde: Vanhanen & Lynn, IQ and Wealth of Nations)."

En oikein ymmärrä mitä raaka-aineilla on asian kanssa tekemistä. Pitääkö kansakuntia alkaa tuomitsemaan koska niillä on luonnonrikkauksia? Sitäpaitsi yleinen sääntö näyttää olevan, että oman maan luonnonrikkaudet lähinnä haittaavat köyhien maiden kehitystä, johtuen korruptiosta.

"Elinajanodote ei yleensä nouse."

Katsotaan miten käy jos/kun saavat sen hivinsä kuriin.

"Elinajanodote korreloi Vanhasen mukaan äo:n kanssa huomattavasti voimakkaammin kuin BKT."

Mielestäni on irvokasta arvioida kansakuntien älykkyyttä joidenkin korrelaatioiden avulla, jotka "yleensä" pitävät paikkansa.
  
  4. joulukuuta 2008 10:48:06

Nimi : Jukka
  
Viesti : Jos afrikkalainen maa on täynnä timantteja niin kyllä se voi onnistua. Botswanalle on käynyt näin. Jos raaka-aineet joskus loppuvat, tilanne muuttuu hyvin todennäköisesti takaisin alkupisteeseen.
  
  4. joulukuuta 2008 10:57:58

Nimi : KK
  
Viesti : Buuri: Mihin perustat väitteesi Etelä-Afrikan tulevaisuudesta?
  
  4. joulukuuta 2008 10:58:25


guestbook © freebok.net