Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 103601-103625

Nimi : Varmasti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : parinkymmenen vuoden sisään Suomen pitää tilkitä Ruotsin puoleinen raja. Sieltä tulee pakolaista niin pirusti.
  
  4. joulukuuta 2008 3:45:00

Nimi : Zarathustra
Mitä teen : Murskaan Halla-ahon uskottavuuden
  
Viesti : Halla-aho: "Sanoin, että on mahdotonta kommentoida hihasta vedettyjä arvioita esim. 15 000:sta vuosittain piiloon jäävästä raiskauksesta. Sanoin myös, ettei ole mitään syytä olettaa maahanmuuttajien osuuden olevan pienempi pimentoon jäävissä raiskauksissa kuin se on tietoon tulleissa raiskauksissa. Onhan täysin selvää, että jos suurin osa suomalaisten tekemistä parisuhderaiskauksista ei tule tietoon, sama koskee myös maahanmuuttajien tekemiä parisuhderaiskauksia. Maahanmuuttajien yliedustus piiloraiskauksista on luultavasti suurempi, koska jo maalaisjärjen nojalla voidaan olettaa, että kieltä osaamattoman, oikeuksistaan tietämättömän ja naisen koskemattomuutta tunnustamattomasta kulttuurista saapuneen maahanmuuttajanaisen kynnys ilmoittaa kumppanin tekemästä raiskauksesta on korkeampi kuin suomalaisnaisella."

Kyseessä ei ole mikään hihasta vedetty luku vaan tutkimustulos. Maahanmuuttajat eivät näy noissa luvuissa, koska he eivät juuri vastaa kyselytutkimuksiin. Autuaasti sivuutat myös sen seikan, että hyvin moni maahanmuuttajanainen on naimisissa suomalaisen kanssa ja että näissä suhteissa on keskimääräistä enemmän väkivaltaa (haetaan tottelevainen vaimo Venäjältä, Thaimaasta tms.). Osoitit toki hienosti, ettei sinuakaan oikeasti kiinnosta raiskausten määrä vaan käytät niitä vain poliittisen agendasi lyömäaseena. Et sinä muuten vähättelesi tutkimustulosta hihasta vedetyksi. Oletko edes perehtynyt siihen tutkimukseen?

Mistä muuten tiedät somalien työttömyysluvun, joka ei ole tietenkään sama asia kuin Somalian kansalaisten työttömyysluku? Jälkimmäinen oli työministeriön arvion mukaan 54% jo 30. 4. 2007 ja sitä nostaa tietenkin se, että vasta pari vuotta maassa olleiden pakolaisten työllistymismahdolisuus on käytännössä 0%. Kansalaisuusttahan voi hakea 4-6 vuoden maassa oleskelun jälkeen.
  
  4. joulukuuta 2008 3:52:00

Nimi : ep
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Zarathustra, varmaan voit sitten todistaa, että tuo 15 000 on oikean tutkimustuloksen tulos.

Itse olen elänyt siinä käsityksessä, että Minna Piispa veti sen todellakin ihan hatusta kun häntä haastateltiin liittyen Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen julkaisuun "Naisiin kohdistunut väkivalta 2005". (http://www.optula.om.fi/37928.htm)

Hän oli tehnyt päätelmänsä siitä kuinka usein naiset kokevat miesten taholta sellaista käytöstä, jonka kokevat seksuaalisesti häiritsevänä.

Mutta korjaa toki jos olen väärässä, ja jos tutkimustulos oikeasti osoitti, että 10 % naisista kertoi tulleensa raiskatuksi.
  
  4. joulukuuta 2008 5:10:28

Nimi : ep
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Zarathustra voi muuten tutustua myös tuolla scriptan etusivulla olevissa linkeissä olevaan tutkimukseen "1990-luvun maahanmuuttajien työllisyys...". Sieltä esille sivu 38 ja katse taulukkoon, jossa näkyy JIIS-maiden työllistyminen maassaolovuosien mukaan. JIIS-maihin kuuluvat ent. Jugoslavia, Iran, Irak ja Somalia. Sieltä voi mielenkiinnolla tutkia kuinka hienosti ne oikeasti työllistyy pidemmällä aikavälillä.
  
  4. joulukuuta 2008 5:20:55

Nimi : ep
  
Viesti : Anteeksi, sivulla 64 oli parempi kuvaaja.
  
  4. joulukuuta 2008 5:25:57

Nimi : Jukka Karén
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Kaksi päivää sitten mainitsin kielimuurin maahanmuuttoa vähentävänä tekijänä, niin tänään Basaarin dokumentissa oli juttu nigerialaisesta perheestä, joka haki turvapaikkaa. Perhe kuitenkin päätti vähän aikaa Suomessa asuttuaan mm. vaikean kielen takia palata takaisin Nigeriaan.

Näin tuon saman pätkän, ja kieltämättä vähän ihmetytti se turvapaikan tarve:
äh, kovin on vaikee kieli, lähden takaisin sinne maahan, missä minua kohtaa ennennäkemätön sorto ja vaino...

Onkohan Zarathustra blokattu Hesarin palstoilta liian floodaamisen takia, vai mikä hänet tänne toi?
Vierailu ollee intensiivinen, mutta kuitenkin lyhytkestoinen, päättyen siihen kun hoitajat saavat hänet taas kiinni.
  
  4. joulukuuta 2008 7:01:20

Nimi : Mika Mäntylä
Kotisivu : http://irc-galleria.net/blog.php?nick=MikaM
  
Viesti : Maahanmuuttajien työllistymisestä tuli mieleen sellainen juttu, että tiedän joidenkin työnantajien jättävän palkkaamatta tietyistä klaanikulttuureista tulevat työnhakijat, vaikka muuten henkilöt olisivat sopivia. Tämä johtuu siitä, että klaanisuhteet aiheuttavat aivan kohtuuttomasti hankaluuksia. Ei riitä, että työnantaja jakaa työtehtävät ja -vuorot, vaan niistä pitää neuvotella klaanipäälliköiden kanssa, jotka määräävät klaaninsa jäsenien elämästä. Pitää siis sopia kolmannen osapuolen kanssa työvuoroista ja katsoa, ettei tule konfliktitilanteita työpaikoille.

Monikulttuurisuus on rikkaus? Vaikka jatkuvat hankaluudet ja ongelmat olisivatkin jostakin näkökulmasta rikkaus, voidaan monikulttuurin myötä sanoa hyvästit yksilöiden itsemääräämisoikeudelle ja tasa-arvoisuudelle.
  
  4. joulukuuta 2008 7:20:31

Nimi : JT
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Hyyssärin pahkasikalinja jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tässä lyhennelmä. Varatkaa paketillinen nenäliinoja käden ulottuville.

Somalipakolainen: Maksoin matkan Suomeen talollani
Mikko Haapanen
helsingin sanomat
Somalialainen Hodan Hashi Nuur kertoo haluavansa työskennellä Suomessa. Somaliassa hänellä oli iso talo. Sen omistaa nyt joku ihmissalakuljettaja. Somaliaan on jäänyt jotain vielä paljon arvokkaampaakin kuin talo: kolme lasta ja mies. Muutama kuukausi sitten Hodan pääsi autokyydillä Keniaan. Suomeen hän sanoo tulleensa laivalla Ruotsin kautta.

Kymmenkunta huoneessa aikaansa viettävää somalinaista ovat pukeutuneet huolitellusti. He eivät suinkaan halua näyttäytyä surkeina tai resuisina. Päinvastoin, he hymyilevät, ja ulkomuoto on kunnossa. Myös Hodan on pukeutunut parhaimpiinsa ja hymyilee tavatessaan toimittajan. Ruskeaan pukuun sonnustautunut poika Ahmad pyörii tiiviisti ympärillä vierailun ajan. Hän viihtyy videokameran liepeillä.
Hodanin omat lapset ovat kotimaassa, eivätkä he ole nähneet toisiaan useaan kuukauteen.

"Olen äiti. Toivon, että saan myös perheeni tänne", Hodan vakavoituu, ja silmiin kihoaa kosteutta. Lempeä hymy kuitenkin palaa kasvoille.

Hodan haluaa työskennellä Suomessa, ikäihmisten parissa.
"Haluaisin myös opiskella itselleni jonkin ammatin."
Suomi valikoitui määränpääksi, koska hän oli ollut kotimaassaan tekemisissä suomalaisen tuberkuloosisairaalan ja sen ihmisten kanssa. Hodan Hashi Nuur ei tunnu tietävän kovin paljon pakolaisten työnsaantimahdollisuuksista tai Suomessa viime aikoina voimistuneista maahanmuuttopolitiikkaa arvostelevista äänistä. Hän uskoo löytävänsä työtä, jos vain saa jäädä. Hodan on myös avoin. Hän kertoo ostaneensa matkan Suomeen Keniasta "joltain joka niitä järjestää." Sellaisia ihmisiä on kuulemma Keniassa paljon. Keniaan Hodan sanoo tulleensa ilman kantamuksia tai rahaa. Hän kertoo, että lentomatkan maksuvälineeksi kelpasi talon omistusoikeudesta kertova dokumentti.
Naisella ei ole mielessä paluu. Hän haluaa saada perheensä Suomeen.
"Olemme pakolaisia. Haluamme vain elämän ja rauhaa", Hodan Hashi Nuur kertoo unelmistaan.
http://lyhytlinkki.net/?ynt0tc7d

Oma suosikkikohtani jutussa oli:
"Suomi valikoitui määränpääksi, koska hän oli ollut kotimaassaan tekemisissä suomalaisen tuberkuloosisairaalan ja sen ihmisten kanssa."

  
  4. joulukuuta 2008 7:27:49

Nimi : Mika
  
Viesti : MTV:n aamu-TV:ssä Anja Snellman tunnustautui äsken Scriptan lukijaksi ja oli sitä mieltä, että "Jussi Halla-aholle pitäisi antaa palkinto kissan nostamisesta pöydälle." Hän myös ihmetteli median asenteellisuutta ja esim. sitä, että Jussi Pajusenkin kirjoituksesta nousi iso meteli.
  
  4. joulukuuta 2008 7:29:59

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://asabiyah.blogspot.com
  
Viesti : Simänsä jos koko yhteiskunta olisi muodostunut klaaneista - tai kuten Intiassa kasteista - ja tilanne olisi ollut hyvin vakaa kauan, todennäköisesti Mika Mätylän mainitsemaan asiantilaan olisi saatu joku ratkaisu.

Vanhanen toteaa kirjassaan Globaalit Ongelmat, että Intian yhteiskunnan jakautumisesta kasteihin on se etu että valta ei helposti keskity yksiin käsiin ja demokratia voi säilyä.

Somaliassakin toiseen maailmansotaan asti kastien välinen yhteistyö oli koodattu perinteiseen lakiin ja toimi suht ok.

Suomalainen yhteiskunta ja suomalainen demokratia ovat perustuneet aivan toisenlaiselle mallille kuin intialainen.

Kun näitä malleja sotketaan, ainakin aluksi ihmiset eivät kykene ymmärtämään minkä logiikan mukaan toiset toimivat toimivat ja jos taas ymmärtävät sokea usko ihmiskunnan yksyteen romahtaa.

Onhan tietysti suht vakaitakin monikulttuurivaltioita ollut (Puolan tasavalta, Vanha Liivinmaa, Ottomaanien valtakunta, Itävalta, Venäjä) mutta ne ovat perustuneet käsittääkseni aina hyvin epätasa-arvoiseen eliittivaltaan tai yksinvaltaan. Samanlaista eliittivaltaa ollaan ilmeisesti nytkin Eurooppaan rakentamassa.  
  4. joulukuuta 2008 7:34:54

Nimi : Jukka
  
Viesti : Edelliseen siis vielä se lisäys että Somalia ei ole monikulttuurivaltio vaan kansallisvaltio. Jako klaaneihin ei noudata etnisiä rajoja ja Somalia on hyvin homogeeninen valtio.

Intian demokratian suhteellinen vakaus monietnisyydestä riippumatta - paino sanalla suhteellinen - on tietysti mielenkiintoinen kysymys. Mikään ryhmä ei ole päässyt niskan päälle, koska hindut eivät monoliittinen ryhmä. Tosin hindureformaatio pyrkiikin luomaan hinduista yhtenäisemmän ryhmän.

Ryhmien väliset konfliktit on vuosisatojen myötä onnistuttu ratkaisemaan. Tosin muslimifundamentalismi on tekemässä tuosta suhteellisesta vakaudesta lopun.
  
  4. joulukuuta 2008 7:45:23

Nimi : Hannu
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Näitä lukiessani tulee väkisinkin mieleen Erno Paasilinnan ( liekö lainannut joltakin) sanat: Ainoita oppineita ovat itseoppineet, kaikki muut ovat opetettuja.
Kun esim. työssäni jossakin palaverissa tyhmyys uhkaa valua vastapuolelta inhottavana massana käsiteltävien asioiden yli, on noista Ernon sanoista ollut paljonkin lohtua.
Toinen fakta on se, että kaikista maailman ihmisistä joka toinen on keskimääräistä tyhmempi.
Tämä asettaa fiksulle keskustelun avaajalle erityisiä vaatimuksia.
Arkojen asioiden pöytään tuominen on tyhmien ( vaikkakin lukeneiden) kesken aina riskaabelia.
Hatunnosto Jussi Pajuselle ja tämän palstan ylläpitäjälle siitä, että se kuuluisa kissa on nyt pöydällä.
  
  4. joulukuuta 2008 7:50:06

Nimi : JT
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Did the jihadists who tore up Mumbai last week rely on party drugs usually associated with Western decadence to stay awake and alert throughout their three-day killing spree?"
http://news.yahoo.com/s/time/20081204/wl_time/08599186404900
  
  4. joulukuuta 2008 7:56:18

Nimi : Salaliittoteoria
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Päivän hyysärin Somali nainen oli todennäköisesti vanhan Siad Barren kommunistidiktatuurin virkamies tai sukulainen. Onko nyt niin, että nämä, joita suomeen halutaan ovat nimenomaan näitä neuvostoliitossa koulutettuja kommunisti virkamiehiä ja heidän lukemattomia sukulaisia. Vasemisto ja vihreät pyrkivät valtaan imemällä kaikki saatavissa olevat islam kommunistit suomeen. Onko kaikki sisäasiainministeriön paikat näillä vanhoilla neuvostoliiton kannattajilla? Onko nyt niin, että Tarja Halonen on tehnyt parhansa saadakseen suomen tuhottua?
  
  4. joulukuuta 2008 7:57:23

Nimi : Jukka
  
Viesti : JT & Mika,

Voinee kai todeta että mainitsemanne esimerkit yhdistettynä osoittavat ainakin että keskustelu on monipuolistumassa kiitos Halla-ahon äärivyöryn aikaan saamaan murroksen. Kyllä positiivisia maahanmuuttajatarinoita tarvitaan myös. Muutenhan mennään taas toisesta laidasta toiseen.

Mutta sitä en ymmärrä miten kansallinen konsensus voisi koskaan perustua muuhun kuin että hyväksytään se että

tietyistä maista tänne ei pidä ottaa ihmisiä.

Kun se hyväksytään niin sitten tämä skisma voidaan ehkä saada päiväjärjestyjksestä. Ennen kuin se hyväsytään niin minkäänlainen kompromissilinja ei ole mahdollista.

Gandhi sanoi briteille kun nämä ehdottivat vuosien taistelun jälkeen Intialle itsehallintoa: Olen päättänyt että teidän on lähdettävä. Kun siihen suostutte niin voidaan alkaa keskustella.
  
  4. joulukuuta 2008 7:59:42

Nimi : Jack
Kotisivu : .
  
Viesti : Kaivoin toissapäiväisen lehden esille ja luin James O´Connorin jutun, jota täällä käsiteltiin. Alussa kirjoittaja esittää hämäykseksi hieman yleisiä näkökantoja, mutta viimeistään kirjoituksen puolivälissä alkaa käydä selväksi, mikä on kirjoituksen todellinen viesti. Ja viimeisiä rivejä lukiessaan tunnelma alkaa olla jo yhtä kiihkeä kuin erään Panun blogissa. Halla-aho selvästi piikki tämän tyypin lihassa.
  
  4. joulukuuta 2008 8:27:53

Nimi : PK
  
Viesti : Mikä tuo James on oikein miehiän?
  
  4. joulukuuta 2008 8:30:47

Nimi : Pasi Turunen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Panu ja JKN säätävät jo facebookissakin"

Näemmä. Kyseisten herrojen pitäisi kyllä jo alkaa hankkimaan ammattiapua tuohon paranoiaansa.
  
  4. joulukuuta 2008 8:35:36

Nimi : rähmis
  
Viesti : Homma näyttäisi olevan nousussa myös Alexan mittareiden mukaan.
  
  4. joulukuuta 2008 8:36:26

Nimi : Tosi
  
Viesti : Joo jännästi näin ETYJ-kokouksen alla Suomestakin löytyy terroristeja. Siis nää, joita Iran vaatii palauttamaan. Vaatiikohan Somalia koskaan moista?

Tulee vaan mieleen, ketä kaikkia terroristeja Suomessa todella on. Terrorismipakolaisia? Siis vainotaan, koska on lähtömaassaan syyllistynyt terrorismiin. En tiedä onko noita ja jos on, kuinka paljon.
  
  4. joulukuuta 2008 8:37:42

Nimi : VJa
  
Viesti : Mitä teen: -Valitsen-

Savon Sanomissa asiallinen pääkirjoitus. Viimeisessä kappaleessa pakollinen päätoimittajien yhdistyksen hyväksymä liturgia.

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/muukalaisten-helsinki/300785

Samaan aikaan toisaalla Suomi on kovaa vauhtia noustamassa itseään ylöspäin maailmanlaajuisella "missähän-seuraavaksi-räjähtää" -listalla.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/hs-iran-vaatii-suomelta-terroristien-luovutusta/301111
  
  4. joulukuuta 2008 8:41:38

Nimi : Tosi
  
Viesti : Niin mikäli täällä ei vielä aiempaa mainintaa noista Iranin vaatimista teroista:

[link=http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/43068-kaksi-terroristia-vapaalla-jalalla-suomessa-vaarallista]Uusi Suomi[/linki]

Iltalehdessäkin oli juttua ja kai muissakin, en tosin ole vielä tsekannut hesaria ja iltistä.

No ton 5 minuuttisen aikana pengoin ja oli noissakin.

Minkä takia noissa kaikissa jutuissa on "terroristeja" ?
Eikö Suomen maanperällä ole mahdollista olla terroristi? Vai onko toi suomalaisten typerää sinisilmäistä vähättelyä??? Vai mistä moinen?
  
  4. joulukuuta 2008 8:42:45

Nimi : fgh
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : MTV:n aamu-TV:ssä Anja Snellman tunnustautui äsken Scriptan lukijaksi ja oli sitä mieltä, että "Jussi Halla-aholle pitäisi antaa palkinto kissan nostamisesta pöydälle." Hän myös ihmetteli median asenteellisuutta ja esim. sitä, että Jussi Pajusenkin kirjoituksesta nousi iso meteli.

Aivan mahtava juttu! Jos tällainen näkemys tulee yleiseksi, niin Halla-aho ja kumppanit ovat jo saavuttaneet paljon. Ja melko lyhyessä ajassa, muutamassa vuodessa. Jos kissan nostamisesta pöydälle tulee täysin hyväksyttyä, niin silloin on ihan realistisia mahdollisuuksia siihen, että näissä asioissa saataisiin tehtyä järkeviä poliittisia päätöksia ja linjauksia.
  
  4. joulukuuta 2008 8:46:28

Nimi : Tosi
  
Viesti : Raivostuttavaa! Tää on jo toinen kerta, kun typoan linkin pilalle, lisäämällä sulkevaan tagiin i:n =D

No nyt?

Tuli muuten taas se i, mutta poistin. Käsittämätöntä!? =)
  
  4. joulukuuta 2008 8:55:31

Nimi : Jukka
  
Viesti : "MTV:n aamu-TV:ssä Anja Snellman tunnustautui äsken Scriptan lukijaksi ja oli sitä mieltä, että "Jussi Halla-aholle pitäisi antaa palkinto kissan nostamisesta pöydälle." "

Tuskin meidän lapsemme tulevat kysymään että olitkos sinä isä silloin 2008 rasisti ?

Vaan ne tulevat kysymään - ainakin jos kaikki menee myttyyn - missä sinä olit isä silloin kun Suomesta tehtiin Sudania ?

Halosen sietäisi kutsua Jussi linnaan vai pääseekö sinne vain BP-talosta.

  
  4. joulukuuta 2008 9:05:56


guestbook © freebok.net