Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 103426-103450

Nimi : Jukka
  
Viesti : Tänään HS:ssä Helsingin seudun kaupunginjohtajat yhtyivät faktisesti Pajusen kommentteihin.

Eli ongelma on että maahanmuutto maksaa eikä ole kirkas lähde aavikolla josta virtaa raikasta elämän vettä.

Lama on tulossa ja kansallinen väestökin tulee tarvitsemaan toimeentulotukea vielä enemmän kuin tähän mennessä.

Aivan kuin valtiovalta oikein haluaisi luoda konfliktitilanteen.  
  3. joulukuuta 2008 17:44:20

Nimi : TH
  
Viesti : Olipas yhtä tyhjän kanssa tuo Thorsin haastattelu. Eihän se vastannutkaan kuin muutamaan kysymykseen, varmaankin sille on vaikeaa kirjoittaa suomeksi.
  
  3. joulukuuta 2008 17:49:34

Nimi : kertsu59
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Suomettajarotat, te olette tyhmiä, kalpeita, heikkoja ja rumia ja spermanne on huonoa.Mutta eihän tuo pidä paikkaansa. Aiheesta on tehty tutkimus .Suomalaisten sperma oli euroopan parasta,ja suomettajilla vielä tätäkin parempaa......
  
  3. joulukuuta 2008 17:50:14

Nimi : qwerty
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olihan tuossa faktaakin.

"Tammi-elokuussa 2008 myönnetyt oleskeluluvat jakaantuvat seuraavasti..."

Silkka faktaa. Tarkistin.

"Maakunnista Uusimaa, Varsinais-Suomi sekä Pohjanmaa ovat alueita, joissa ulkomaalaisten kansalaisten osuus on suurin"

En tarkistanut. Luulisin että tämäkin on faktaa.

"Päinvastoin kuin väitetään, myös ruotsinkielisiin kuntiin otettiin karjalaisia."

Hmmmm. Joku on varmasti tutkinut asiaa, en kommentoi.

"Taloudellisesta tilanteesta huolimatta esimerkiksi Iso-Britannia ottaa vastaan töihin satojatuhansia henkilöitä. Tanska on perustanut ns. rekrytointitoimiston Intiaan ja Ruotsissa astuu tässä kuussa voimaan lainsäädäntö, jolla helpotetaan työperäistä maahanmuuttoa. Esimerkit osoittavat, miten muut maat valmistautuvat työikäisen väestön vähenemiseen."

Faktaa, britit ne vaan kaivaa kuoppaa syvemmäksi, tuo Ruotsin juttu on mennyt hieman ohi, mutta uskotaan. Tanskan malli käyttöön, prkl.
  
  3. joulukuuta 2008 17:56:34

Nimi : Nikopol
Kotisivu : Jälki-istunto
  
Viesti : "Nuori, alle yläasteikäinen, oppii huomattavan helposti uusia kieliä. Tätä ei riittävästi hyödynnetä meillä Suomessa."

Uskallanko sanoa? Uskallan. Pitkälti taloudellisista syistä kunnissa on ajettu alas kaikkien muiden vieraiden kielten opetus ala-asteella, paitsi englanti ja [mikä?]

Tuo otollinen aika oppia jää käyttämättä siis kuntien nuukuuden vuoksi. Ja siksi että kouluissa elätetään yhtä käenpoikaa jolle on jyvitetty oma tinkimätön osansa potista, ja jota opiskelevat kaikki, oli halua ja kykyä tahi ei.

Yksi näistä älyttömyyksistä joihin alalla törmätään päivittäin. Jos ala-asteella on jollain ihme konstilla saatu aikaiseksi pitkän A2-kielen opetusryhmä, sen opiskelijat saavat viimeistään seiskalla niskaansa KOLMANNEN kielen. Se ei ole vapaaehtoinen. Tämä vähentää tehokkaasti vanhempien haluja ottaa lapselleen toinen pitkä kieli siinä vaiheessa kun oppiminen olisi kaikkein tehokkainta. Ruotsia ei pääse pakoon.

Tiesittekö että suomalaisen oppilaan on periaatteessa mahdollista suorittaa koko koulupolkunsa loppuun ilman pakollista englannin opiskelua, mutta ruotsi napsahtaa silti.

Funtsikaa.

Lisäksi ainakin Helsingin kaupunki pitää kiinni poliittisesta linjauksestaan jonka mukaan ruotsin kielestä ei vapauteta lukihäiriön, muun oppimisvaikeuden tai esim jos kotikieli on eri kuin suomi (jos oppilas on käynyt koko tai lähes koko koulunsa Suomessa).

Suomalaiset, mamut, lukihäiriöiset, kaikki opiskelevat ruotsia. Tämä on poliittinen päätös, ja seuraukset tuntuvat sekä Suomen kielellisessä kilpailukyvyssä että yksittäisten oppilaiden oppipääomassa.

Ja tähän loppuun: ruotsi on kaunis, mielenkiintoinen ja hieno kieli, jota osaan oikein hyvin. Ruotsia kuuluu Suomessa osata ja opettaa, ainakin luokio- ja yliopistotasolla. Se pitää vain laittaa omalle paikalleen isossa kuvassa. Iso kuva koostuu rahasta ja terveestä järjestä sen käyttämiseen. Pienen kielen opettaminen hehtaaripyssyllä kaikille on järjetöntä.

No niin, paskaa niskaan, kiitos, kaikki lurkkaajat ja fanaatikot. Emaili ja kotisivu löytyy ylhäältä. Bloggaan kieltenopetuksesta kun ehdin.
  
  3. joulukuuta 2008 18:01:59

Nimi : hullu
  
Viesti : "Niin? Onko Mdkinen sitd mieltd, ettd kaikki Eurooppaan tulevat kunnioittavat vapauden ja tasa-arvon ihanteita?"Voi vain arvata, mutta oliskohan makinen tassa koettanut osoitella etta Halla-Ahon jussi paheksuu omia puutteitaan muissa?

Jussi vois muutenkin lakata tutisemasta kylla maailmassa on itistakin hurjempia loukkoja.

Ja viela pakko kysya etta koskas jussi aiot hommata jonkun oikean duunipaikan? Sellaisen jossa susta olis jotain oikeata hyotya yhteisolle.
  
  3. joulukuuta 2008 18:08:05

Nimi : jeremies
  
Viesti : Hullulle,

Jussin kirjoitukset ja niiden innoittama poliittinen muutos tulevat säästämään tulevaisuudessa varonmaksajille miljoonia, todennäköisesti kymmeniä miljoonia euroja.

Pidetään me muut homma nosteessa ettei jouduta kuseen.
  
  3. joulukuuta 2008 18:11:19

Nimi : lollerstein
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Esimerkiksi jos oikein kovasti haluaa ja uskoo, voi Lukko - Kalpa jääkiekko-ottelun otteluraportista saada aikaan fasistisen manifestin.

Hih, tuleepa mieleeni eräs hulvaton parodiablogi, joka ikävä kyllä näyttää aika hylätyltä:

http://luokkataistelu.blogspot.com/

Lisää tällaista! :D
  
  3. joulukuuta 2008 18:14:12

Nimi : M
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Vituttaa lukea tällaista:


Mirja-Tytti Talib
"Kulttuurien kohtaaminen on aina vaativaa. Meidän kouluissa ja kodeissa ei opeteta tunteita, toisten kunnioitusta, hyviä tapoja, vaikka ne ovat edellytyksiä kaikkeen kohtaamiseen ja vuoropuheluun."
  
  3. joulukuuta 2008 18:18:07

Nimi : Jukka
  
Viesti : Jeremies osui asian ytimeen. Jussin saama muutos keskusteluilmapiirissä aiheuttaa melkoisella todennäköisyydellä eriitäin suuria säästöjä. Ja lehdet senkun vaan keskustelevat siitä onko Jussi rasisti.

Ihan vakavissaan.

On vaikea kuvitella sitä halveksuntaa jonka tulevat sukupolvet tulevat kohdistamaan näihin pelleihin jotka jauhavat tätä "onko N rasisti". Se on yhtä mielenkiintoinen kysymys kuin 70-lukulainen kysymys "onko N neuvostovastainen vai hyväksyykö hän että DDR on ensimmäinen saksalainen rauhanvaltio".  
  3. joulukuuta 2008 18:20:58

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Huhhuh, melkein neljän vuorokauden toivoton taistelu messagefloodia vastaan! Sitä mukaa kuin viestejä sai luettua, niitä tuli sivuittain lisää. :-D Homma^^^!

Kiitokset Veralle hyvistä linkeistä, ja faktojen vartioimisesta niiden takaa löytyvien tilastojen avulla! (Tkorho vilkuttaa täältä terveisiä).

Haluaisin palata hieman viimeöiseen J:n kanssa vääntöön. Hänellä oli oikeasti ihan hyvä uusi lähestymistapa, ja kyllä Jussin pitää asiallista kritiikkiä kestääkin. Osa myöhemmistä postauksista oli molemmin puolin vähän asiattomia, mutta kyllä J:llä sanottavaakin oli.

Esim se työluvan saaminen. Tilanne oli hyvin pitkälle analoginen Veran tapauksen kanssa: siis sellaisesta maahanmuutosta josta nuivienkin pitäisi olla tyytyväisiä. Tai ainakin sellaista kuvaa annamme: ei pitäisi heti olla leimaamassa negamamuksi... Toki J siinä oli vähän änkyrä itsekin, mutta ei täysin väärässä.

Toisena esimerkkinä se että J sai usutettua täällä jotkin ihmiset luokittelemaan niitä toimenpiteitä mitä pakolais/turvapaikkamuuttajille pitäisi tehdä konkreettisia toimenpiteitä. Ei ole väärin sanoa että Jussi Halla-ahokaan ei niitä listaa sillä tavalla että toimenpiteistä voisi tarttua esimerkiksi poliittisen päätöksenteon yhteydessä. Nythän niitä tuli listattua.
Minusta Jussilla on niitä listattuna noissa artikkeleissä, mtuta ne eivät ole koostettuja, eikä esitetty "toimenpiteiden" muodossa, niitä saa vähän kalastaa sieltä ja tulkita.

Nyt minusta tuli täällä Vieraskirjassakin ensimmäistä kertaa noita listattua, ja käsiteltyä myös vasta-argumenttien muodossa. Sellaiselle faktojen keräämiselle johonkin FAQiin tai oikeaan threadaavaan keskustelupalstaan olisi kyllä todella tarvetta. Ja sitten niistä asioista pitäisi keskustella ja pystyä oikeasti puhumaan myötä ja vastakarvaan. Niinhän nyt tehtiin, ihan hyvin tuloksin.

Itse haluaisin samanlaista puhetta myös niistä toimenpiteistä mitä maassa jo oleville etnisille tapahtuu. Suurinta osaa EI tulla, eikä minustakaan pitäisi esim kansalaisuuden saaneiden osalta harkitakaan, ohjaamaan enää ulos.
Jolloin kyseeseen tulee että MITÄ me maahanmuuttokriitikot sitten haluaisimme integraation eteen tehdä. Tai siis mitä toimenpiteitä haluaisimme tehtävän. Samantyyppistä läpikäymistä olisi sielläkin tarpeen.

Niitä asioita nuo arkipoliitikot ovat joutuneet kuitenkin käsittelemään, ja sellaiseen arkipäivän integraatioon ei Halla-aholtakaan (tai meiltä Vieraskirjalaisilta) vastauksia enää niin helposti löydykään. Tosin oletan että nuivilta löytyy realistisemmat käsitykset Taikaseinän riittävyydestä. Sitä kautta ideoissa voisi olla kuitenkin jotain poliittisesti realistista ja tartuttavissa olevaa löytymään.

Nyt olisi taas Jussilla mahdollisuuksia kirjoittaa varsinaisia Scripta-kirjoituksia, materiaalia alkaa olla kasassa, vaikka ne vähän häntä ja mediakohua sivuavatkin, niin kyllä ne kuuluvat nykyään kokonaisuuteen "Halla-aho" ja hänen ympärillään pyörivä maahanmuuttokeskustelu.


Kiitoksia muuten Kertavierailulle taas vierailusta! Missä sinun blogisi näistä asioista on? Se olisi valtavan mielenkiintoista seurata. Lotalle kirjoittamasi kirjeet olivat mahtavan hyviä, talletinkin ne vihervasemmiston määrittelyä varten. Olen samaa mieltä siitä koostumuksesta! Feministeillä voi olla siinä vielä kohtaa 5) isompi rooli. Joskin kirjeitä oli jo insinöörin vähän vaikea seurata keskustelua ilman omaa oppitaustaa asiasta. :)

Kiitokset myös MuslimiäMmälle melko haastavasta sisääntulosta. Kun vähän jaksamme keskustella, niin ehkä sellaiset yliagressiiviset ensikontaktit saadaan molemmin puolin pois. Et varmaan edusta kaikkein tavallisinta Vieraskirjan kävijää, mutta kuitenkin pystyit tänne antamaan uutta kuvakulmaa. Kyllä sinuakin kuunnellaan, vaikka täällä joskus on nuivahkoja pyrskähdyksiä.

  
  3. joulukuuta 2008 18:31:22

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Aa
Astrid antaa aivoituksen, Afrikasta apuun ambulanssinkuljettajia.
  
  3. joulukuuta 2008 18:39:03

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Joonatan: mua ihmetyyttää, miksi niitä "rekrytointipisteitä" ei voi perustaa esim. juuri Yhdysvaltoihin, Kanadaan... EU:n alueellakin esim. Britanniassa, Saksassa ja parissa muussa maassa on mielenkiintoa Suomea kohtaan. Kuitenkin jo valmiiksi motivoitunut muuttaja kohtaa Suomessa "painu v*n mentaliteetin" erititen byrokratian kannalta. Ei maksaisi paljoa järjestää esim. kielikursseja ulkomailla. Kun kielitutkinto on suoritettu (vvaikka alkutasokin) voisi antaa työnhakuviisumin. Ja kuinka ollakkaan niin alkaisi tämä iänikuinen vinkuna työnantajien osalta loppumaan. Mutta ei kun ei.
  
  3. joulukuuta 2008 18:45:37

Nimi : Viksumpi kuin koululainen
  
Viesti : "
Monikulttuurinen koulu voi olla etnisesti myös kokonaan suomalainen, sillä monikulttuurisuus voidaan ymmärtää myös sosiaaliselta taustaltaan tai kyvykkyydeltään tai seksuaalisen orientaationsa vuoksi erilaiseksi koettujen oppilaiden järjestelmäksi, jotka kaikki voivat olla suomalaisia.
"

Mielenkiintoinen näkemys Mirja-Tytti Talibilta tuo "seksuaalisen orientaation" esilletuominen. Käsittääkseni suurin osa koululaisista on alaikäisiä, eli ns. "sakkolihaa". Siihen ei "seksualiset orientaatiot", ilkeämmin sanottuna pedofilia kuulu. Koulun tulisi olla kyllä ihan oppimista varten ja yksityiselämässä sitten noita muita juttuja.

http://www.edu.fi/pageLast.asp?path=498,526,50559,52164,52168
  
  3. joulukuuta 2008 18:46:43

Nimi : Vilhelm Holmsten
  
Viesti : Ja sitä on ihan turha vinkua - "systeemi" on todella nuiva. Tosin samoin kuin USA'ssa eli jos haluat "laillisesti" töihin niin kestää vuosi ja päivä kun taas tupsahdat immateriaaliavaruudesta ja sanot maagiset sanat niin 3kk jälkeen on jo lupa työskennellä ja muutama maulallinen kukkahattutätejä lakiapua antamassa.
  
  3. joulukuuta 2008 18:48:32

Nimi : Nikopol
Kotisivu : Jälki-istunto
  
Viesti : Mirja-Tytti Talib:
"Kulttuurien kohtaaminen on aina vaativaa. Meidän kouluissa ja kodeissa ei opeteta tunteita, toisten kunnioitusta, hyviä tapoja, vaikka ne ovat edellytyksiä kaikkeen kohtaamiseen ja vuoropuheluun."

Tästä on ihan pakko olettaa ettei Talib tarkoita aivan sitä mitä sanoo. Jos tarkoittaa, hänen on oltava seinähullu.

Veikkaan Talibin kynästä lähteneen sen kuuluisan Vieraskynän töksähtävän, epätarkan ja laveasti yleistävän tyylin. Tai sitten hän provosoi tahallaan. Tai sitten on niin tottunut luennoimaan nyökyttelevälle monikulttuurikarjalle ettei edes tajua mitä tulee tuossa sanoneeksi.

  
  3. joulukuuta 2008 18:48:56

Nimi : Nikopol
Kotisivu : Jälki-istunto
  
Viesti : Brax brainstormaa briljantisti: Baidoasta beduiineja bussikuskeiksi.Nuivat aakkoset-peli on avattu. Jatkakaa.
  
  3. joulukuuta 2008 18:56:05

Nimi : Keijo
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Pikkulinnut kertoivat että Hallis olisi Suomen Sisun jäsen! Tietääkseni tämä ei pidä paikkaansa mutta jos jollain on ensi käden tietoa asiasta niin antaa tulla.
  
  3. joulukuuta 2008 18:56:17

Nimi : KML
  
Viesti : Kaverini lasten luokkakavereina on muslimilapsia, joille on kotona opetettu niin, että suomalaisille saa valehdella aivan mitä tahansa, koska me olemme vääräuskoisia.

Tässäpä Talibille opinkappaleita kerrakseen!
  
  3. joulukuuta 2008 18:56:39

Nimi : Nikopol
Kotisivu : http://nikopol2008.blogspot.com/
  
Viesti : Krohn kelkkailee ketterästi: Kismayusta kamelikuskeja kaduillemme!
  
  3. joulukuuta 2008 18:59:07

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
  
Viesti : Esimerkkinä siitä kuinka nopeasti politiikan käytäntö ja momentum vaihtelevat, laitan tänne pätkän Kansan Uutisten Viikkolehdestä vajaan kahden vuoden takaa. Mauri Ahola oli Poikkeustila-sarjan toinen käsikirjoittaja, joka haastattelussa syyttää silloista sisäministeri Kari Rajamäkeä pakolaisten oikeusturvan polkemisesta ja rikollisen salakuljetuksen tukemisesta.

Hän [Mauri Ahola] kysyy, miksei ole mahdollista kehittää järjestelmää, jossa länteen voisi tulla laillisesti, jos on onnistunut keräämään sen 15 000 euroa.

– Se voisi olla jonkinlainen takuu, ettei tänne olla tulossa yhteiskunnan elätettäväksi. Että täällä voisi olla puoli vuotta tai vuoden ja yrittää löytää oma paikka yhteiskunnasta.


Näin siis tammikuussa 2007 Rajamäen kiivaalta kriitikolta vieno toive. Yrittäkääpä mennä ehdottamaan tuollaista takuukäytäntöä nykyiselle sisäministeri Thorsille. Taidan arvata reaktion ja sanan jota hän ehdottajasta käyttäisi.

Koko haastattelu: http://hirvasnoro.blogspot.com/2007/01/ylen-poikkeustila-sarjan-kirjoittaja.html
  
  3. joulukuuta 2008 18:59:47

Nimi : Mrko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Meidän kouluissa ja kodeissa ei opeteta tunteita, toisten kunnioitusta, hyviä tapoja..."

Kieltämättä moinen teksti vit... loukkaa tunteitani :/ Noh, ehkä hän tarkoitti omaa kotiaan.

Tässä on ainakin itse saanut monesta olla omien lasten opettajille kiitollinen; opettajien ammatti on muutenkin ainakin palkallisesti aliarvostettua saati että tuommoista suolletaan vielä alan omissa piireissä :|
  
  3. joulukuuta 2008 19:10:43

Nimi : Kissapeto
  
Viesti : Ciusaus casuoi cohtuuttomaxi:

Cronbergin cexintö cristallinen, Cabulista cuppareita cylpylöihimme!
  
  3. joulukuuta 2008 19:14:21

Nimi : Leopold
Kotisivu : Pohjanukko
  
Viesti : Päivän monikulttuurinen möläytys oli, jälleen, Metro-lehdessä. Jos jotain kiinnostaa, niin kirjoitin aiheesta pari sanaa blogiini, joka sai myös juuri uuden, entistäkin uljaamman nimen.
  
  3. joulukuuta 2008 19:15:30

Nimi : Pawl
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Vaikka nuivat tuulet jo maltillistavat Hesaria, porskuttaa Yliopisto-lehti vielä tuttuun tyyliin. Uusimmassa numerossa onnistuu vieraileva tutkija ja Oklahoman valtionyliopiston professori Jason Lavery esittämään kolumnissaan joitain todella kryptisiä ajatuksia, joita en ainakaan itse saa käännettyä päässäni mitenkään ymmärrettävään muotoon. Esimerkkejä:

"Monet suomalaiset ovat niin haluttomia puhumaan suomea maahanmuuttajien kanssa, että Helsingin monikulttuurinen keskus Caisa on järjestänyt tilaisuuksia, joissa maahanmuuttaja voi puhua suomea."

Siis he osaavatkin puhua suomea, mutta eivät voi, koska suomalaiset eivät halua puhua suomea! Näinhän se tietysti on, miksen sitä aiemman hoksannut!

"Johtuvatko tylyt asenteet maahanmuuttajien suomen oppimista kohtaan halusta luoda suomea osaamaton alaluokka, joka pystyy tekemään vain suomalaisille kelpaamatonta työtä?"

Siis häh? He eivät siis enää osaakaan suomea, koska oppiminen estetään "tylyillä asenteilla".

"Suomessa kansallinen identiteetti rakentuu siihen uskoon, että suomi on maailman vaikein kieli."

Vain tätä ajattelen itsenäisyyspäivinä.

"Jos puuttuu vaalea suomalainen ulkonäkö, on oltava aina valmis vakuuttamaan, että osaa suomea tummista kasvonpiirteistä huolimatta."

Niin, mistäköhän johtuu tällainen oletusarvo? Tuskin mistään määrällisistä seikoista ainakaan.

"Suomen kieli on itsenäisen kansakunnan ensimmäinen kieli juuri niiden ponnistusten takia, joissa suomi ei ollut ensimmäinen kieli."

Lienee ilmeistä, että silloin kun suomi ei ollut ensimmäinen kieli, se oli joku muu.

Mistä näitä sikiää?
  
  3. joulukuuta 2008 19:17:45


guestbook © freebok.net