Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 103351-103375

Nimi : Zngr
  
Viesti : Junakohtaus: samat toimenpiteet joskus listailin itse mutta esitit ne 10 x paremmin. Hyvä huomio, että tuossa ei rikota mitään lakeja.

Allekirjoittaisin.

Esteitä on tosiaan kaksi: tuo olisi tapasapuolista, jota mokuttajavat vihaavat, ja vähentäisi sosiaalitapauksia, jota mokuttajat vihaavat vielä enemmän.
  
  3. joulukuuta 2008 14:44:35

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Mika,

mä en varmaankaan lähtisi noin kireään linjaan. Ei ihmisiä pidä erikseen pompottaa.

Uskon, että asiallinen linja rajalla olisi riittävä karsinta. Jos osoittautuu vääräksi uskoksi, sitten mikä ettei kiristettäisi linjaa.
  
  3. joulukuuta 2008 14:45:54

Nimi : Henri K.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : 6) Mamuille rikosten suhteen nollatoleranssi ensimmäiset 5 vuotta. Sakkorikettä vakavammasta teosta välitön maasta poisto.

Valitettavasti pelkään tuossa käyvän niin, että raiskauksetkin muuttuvat sakkotuomioksi kun eräät tietyt ryhmät niitä tekevät. Tämä voi kuulostaa naurettavalta, mutta oikeasti, tässä vaiheessa ja näillä päättäjillä mikään ei ole mahdotonta ja nauru voi muuttua helposti pelonsekaiseksi huudoksi!
  
  3. joulukuuta 2008 14:46:49

Nimi : Zngr
  
Viesti : Hmm, Radio Suomen lähetyksessä Cronberg mainittiin, mutta äänessä olikin Thors. Hämäännyin eikä mennyt heti jakeluun koska artikulointi oli suorastaan hyvää (vaikka sisältö sitä itseään)
  
  3. joulukuuta 2008 14:46:53

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Junakohtaus: "Jos on päässyt lentokoneeseen sisään, lähtöportilla on vielä ollut passi ja jos tarina muuttuu, muuttuu ja muuttuu, hylky."

Nussin pilkkua: olen kyllä pakolaisena olleessani päässyt koneseen ilman passia, vain kuvallisella lähtöviisumilla, ja oletan että joissain hätätilanteissa ihmiset pääsee ilman sellaistakaan. Mutta joo, aika hyviä ideoita kaikki. Lisäisin tähän:

1. Lisää yhteistyötä myös USA:n, Kanadan ja Australian viranomiasten kanssa, jotta samat ihmiset eivät pääsisi hakemaan turvapaikkaa sekä sieltä että EU:sta.

2. Vakavat rikolliset on karkoitettava, edes jonnekin. Jos ne on niin vaarallisesta maasta että ei voi karkoittaa heti, niin niille ei kuitenkaan kuulu koskaan antaa pysyvää oleskelulupaa.

3. Työikäisten pakolaisten sosiaaliturva rajoitettavaa niin että on motivaatiota mennä töihin mahdollisimman pian.

4. En halua välttämättä rajoittaa lomailua alkuperämaassa, kun monissa tilanteissa maa on paljon turvallisempi lomailijalle kuin siellä asuvalle, mutta lapsen lähettäminen alkuperämaahan asumaan ihan selvästi tarkoittaa että vanhemmat eivät oikeastaan tarvitse sitä turvapaikkaa, tai ainakaan eivät koe tarvitsevansa.
  
  3. joulukuuta 2008 14:49:16

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Vera,

okei, korjaan: jokin kuponki on oikeasti oltava että pääsee lentokoneen kyytiin ja jos se määränpäässä on kadonnut, kyseessä on yritys haitata tutkintaa.

Ykkösestä ja nelosesta olen samaa mieltä, kakkosta ja kolmosta vähän ujostelen. Suomessa ei nytkään ole töitä liioiksi asti eikä niitä jobeja mistään tule sillä, että leikataan sosiaaliturvaa ja kyllä mun nähdäkseni on kohtuullisen hyvä periaate, että ihan mihin tahansa ei karkoteta.

Varsinkin ton viimeisen kanssa mä luultavasti olen tämän kerhon vihervasuri:), mutta uskon ihan oikeasti, että jos rajalla on riittävän tiukka seula, hampparit ja muut lättähatut eivät edes yritä.
  
  3. joulukuuta 2008 14:54:05

Nimi : Karvajalka
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hyvää settiä Junakohtaukselta. Varsinkin kohta no.2, se Sveitsin malli. Onko tuosta lisätietoa - käytössä yleisemminkin?

Tämän kaltaisista ehdotelmista soisi muuten keskusteltavan muuallakin kuin Scriptassa.
  
  3. joulukuuta 2008 14:57:27

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Mä törmäsin jossain ihan muualla väitteeseen, että Sveitsissä tutkinnan haittaamisesta ensin varoitetaan kertaalleen ja sitten lyödään pysyvä punainen leima papereihin. En ole tsekannut mistään, joten voi olla juttuakin.
  
  3. joulukuuta 2008 14:58:18

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nimi : Junakohtaus

Viesti : Jouko,

itse olen pykälää liberaalimmalla kannalla eli en välttämättä edellyttäisi valmista työpaikkaa, mutta työnhakuun tulevan pitäisi antaa jonkinlainen selvitys osaamisestaan ja sitä verrattaisiin työvoimaviranomaisten kantaan työvoiman tarpeesta.
"

Jätinkin takaportiksi sen työnhaun ehtona pärjääminen omillaan sen aikaa. Mutta ei pidä puhua työperäisestä maahanmuutosta jos sitä työtä ei yksinkertaisesti ole.
Aito työperäinen on se joka tulee tänne töihin eikä oleskelemaan.

Astrid Thors yrittää nyt syyttää Pajusta ja muita näitten asioitten sotkemisesta kun itse on tehnyt sitä koko ajan.
Epärehellistä touhua. On vaadittava Thorsin eroa tehtävistään epärehellisyyden ja epäpätevyyden perusteella.
  
  3. joulukuuta 2008 14:59:55

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : Jouko,

kappas niin teitkin. Lukitaan tämä.
  
  3. joulukuuta 2008 15:01:36

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jouko: "Edellytksenä maahantuloon työpaikka ja asunto tai työnhaku; työnantajan takaus"

Asunto? Miksi? Eikö sellaista ole helpompaa hankkia paikan päällä?

"Työn loppuessa oleskelulupa harkintaan; jos on tienattu työttömyysturva niin voi jäädä siksi aikaa ja/tai pyrkiä opiskelemaan."

Joo, se olisi ihan hyvää. Nythän tilanne on niin että jos on jäänyt työttömäksi niin on aika etsiä työtä seuraavan oleskeluluvan uusimiseen asti, mikä on mukavaa jos se on vuoden päästä, muttei jos se on viikon päästä.

"Sosiaaliturvaetuuksiin oikeus vasta kun on kansalaisuus esim. 5 vuoden jälkeen"

Tässä on kyllä ongelma: Kelan sairausvakuutus on sellainen asia jota ilman Suomessa ei helposti elää, kun yksityisetkään eivät myy sairausvakuutuksia jos ei ole Kelan vakutuuksen piirissä.

Kannatan enemmänkin sellaista systeemiä jossa tänne töihin tuleva saa ensiksi vain sairausvakutuuksen, ja sitten saa lisää etuuksia kun on ollut töissä tarpeeksi pitkään. Voisi vaikka saada jonkin verran etuuksia vuoden päästä, ja täyden oikeuden etuuksiin pysyvän oleskeluluvan (4v) mukana.
  
  3. joulukuuta 2008 15:02:43

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://kansankokonaisuus.blogspot.com
  
Viesti : Elina Hirvonen Vihreässä Langassa kirjoittaa näin:

"Kulttuurirelativismia ja rasismia yhdistää yksi asia: molemmat tuntuvat olettavan, että kulttuurit ovat monoliittisia ja muuttumattomia.

Ja silti, vain henkäys sitten eurooppalaiseen kulttuuriin kuului ihmisten poltto roviolla. Vain puolitoista vuosisataa sitten Yhdysvaltain nykyisen presidentin todennäköisin ammatti olisi ollut orja. Vain reilu kymmenen vuotta sitten avioliitossa tapahtuva raiskaus oli Suomessa ihan jees."

http://www.vihrealanka.fi/blogit/hirsi-ali-ja-halla-aho

Väite on mielenkiintoinen. Se ei kuitenkaan ole oikein tieteellisen tutkimuksen mukainen.

Mm. Richard E. Nisbett ja kumppaneiden paperissa todetaan, että etelävaltioiden kunniankulttuuri on varsin persistentti.

"Though frontier conditions in the South disappeared and the herding economy has become less and less important, culture-of-honor norms appear to have persisted into this century."

http://chiron.valdosta.edu/mawhatley/7670/activity/honor.htm

Toki jotkin kultturin muodot muutuvatkin mutta ilmeisesti juuri kunniankulttuuri muuttuu aika heikosti.

Hirvonen puhuu rasismista mutta ohittaa kokonaan rodulliset kysymykset. Vanhanen&Lynn ovat todenneet että Afrikka tuskin tulee kehittymään nopeasti koska väestön äo on liaan alhainen.
  
  3. joulukuuta 2008 15:05:21

Nimi : jellona
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Miksi Suomeen halutaan lisää väkeä töihin vaikka suurin osa maahanmuuttajista on edelleenkin ilman töitä?

Onko kysytty yrittäjiltä millaista väkeä tänne halutaan töihin ja millaiset vaatimukset heillä on työntekijöiden suhteen?

Miksi yritykset eivät ole palkanneet juuri yhtään maahanmuuttajia?

Kuinka kouluttamattomat ja osaamattomat ihmiset voidaan ylipäätään nähdä potentiaalisena työvoimana?

Täyttävätkö maahanmuuttajat tiukat Suomalaiset ammattikriteerit?

Onko maahanmuuttajilla certifikaatit ja paperit kunnossa jotta he voisivat aloittaa työskentelyn?

Ammattiosaajia tarvitaan metallialalle, (kunhan taantuma loppuu), CAD, CNC, TIG/MIG-hitsari, yms. osaajista on pula.
Onko ajateltu että suunnittelu ja ohjelmointi on vaativaa ja vaatii luku- ja kirjoitustaidon?

Rakennusalalla tarvitaan, (paitsi ei tällä hetkellä), taitavia timpureita, vesieristäjiä, laatottajia... Näihin aloihin on kovat ammattivaatimukset.

Kannattaisiko laittaa raja kiinni ainaki tämän taantuman ajaksi? Meillähän on ihan oma lomautettujen reservi kodeissaan odottamassa.
  
  3. joulukuuta 2008 15:05:59

Nimi : Breini
Kotisivu : BC:n blogi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=139052

Tutkimuksessa nouseekin esiin median monikulttuurisuuskeskustelulle tyypillinen yksinkertaistus.

- Mediassa ei juurikaan käsitellä sitä, että suomalaistenkin työntekijöiden kesken on olemassa monenlaista erilaisuutta, vaan monikulttuurisuuden katsotaan saapuvan työpaikoille nimenomaan maahanmuuttajien myötä, toteaa tutkija Anna Simola.


Onkohan Simola perillä sellaisesta asiasta, että Suomi on aina ollut (ja toivottavasti tulee olemaankin) kulttuuriltaan sangen yhtäläinen maa. Eli jos samoissa töissä on kaksi maan eri puolilta kotoisin olevaa tyyppiä, ei varsinaisista kulttuurieroista kaiketi voida vielä puhua; tällöin ei siis voida puhua myös monikulttuurisuudestakaan.

Parodia, Verkkouutiset 2020:

Internetkeskusteluissa näkyvät myös selvästi 1990-luvun alun negatiivisesti maahanmuuttajia käsitelleen uutisoinnin jäljet. Tuon ajan mediakirjoittelusta tutut väitteet toistuvat 2000-luvun keskustelupalstoilla edelleen elinvoimaisina.

Internetkeskusteluissa näkyvät myös selvästi 2000-luvun alun negatiivisesti syntyperäisiä suomalaisia käsitelleen uutisoinnin jäljet. Tuon ajan mediakirjoittelusta tutut väitteet toistuvat 2020-luvun keskustelupalstoilla edelleen elinvoimaisina.
  
  3. joulukuuta 2008 15:08:45

Nimi : PYO
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Junakohtaukselta ja muilta hyviä konkreettisia ehdotuksia tilanteen parantamiseksi. Näitä ei hesarin mukaan ilmeisesti ole olemassa.

Voisikohan mestari tehdä näistä jonkin staattisen koosteen, etteivät huku vieraskirjan syövereihin? Mahdollisesti JHa voisi myös kommentoida samalla ehdotuksia. Olisi hyvä, että tällaiset ehdotukset tuodaan näkyville, eritoten nuo, mitkä on toteutettu jo muissa unionin maissa.

Ihmeellistä, että 'tavallisen kansalaisen' pitää näitä ehdotuksia ruveta miettimään/listaamaan, kun toisille maksetaan verovaroin ministeritasoista palkkaa tällaisen työn tekemisestä.
  
  3. joulukuuta 2008 15:12:07

Nimi : Junakohtaus
  
Viesti : PYO,

eiköhän se pointti juuri ole siinä, että tässä yritetään nyt olla kansalaisia eikä alamaisia. Ihan hyvä ja kunniakas homma miettiä, miten julkiset asiat pitäisi hoitaa paremmin.
  
  3. joulukuuta 2008 15:18:53

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Postatkaa maahan pääsy kriteerit kysymyksen muodossa Uuden suomen Thors kysely tunnille.
  
  3. joulukuuta 2008 15:19:07

Nimi : Mooses
Kotisivu : Wikipedian artikkeli
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Kuten Kala-Eino jo mainitsikin, aivan uskomatonta miten tuo Halliksesta kertovan tekstin sävy on muuttunut asiallisesta artikkelista täydelliseksi loanheittomielipidekirjoitukseksi.

Sen tarkemmin tuon keissin taustoja tuntematta, enpä olisi tähän asti korkealle arvostamastani mediasta uskonut. Hikipediasta luettuna tuon voisi vielä hyväksyä.
  
  3. joulukuuta 2008 15:23:15

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Maailmassa on runsas miljardi rauhaa rakastavan ideologian kannattajaa. Olisi outoa, ellei siitä joukosta löytyisi jokunen änkyräkin, joka heikkona hetkenään epäilee väkivallan oikeutusta.

Mitään aikakautemme johtavaa ideologiaa vastustavaa massaliikettä ei ole ollut näkyvissä. Oikeinajattelijoiden maailmassa globaalin väkivallan ainoa tuotantoapparaatti sijaitsee -Pravdankin hyväksymän näkemyksen mukaan - Pentagonissa, maailman vittuilukeskuksessa, jossa harmaapukuiset miehet, suudeltuaan aamiaisen jälkeen vaimoaan ja lapsiaan, lähtee töihin kansanmurhia suunnittelemaan, musta salkku muassaan.
  
  3. joulukuuta 2008 15:26:02

Nimi : Ari
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Kannattaako Afrikkaa enää auttaa, jos näin on?

How Foreign Aid Destroyed Africa

"Africa used to be quite a nice place 40 years ago. But since then, a gigantic volume of aid has wrecked the fabric of civil society. And what has all this aid done to fight African poverty? The UN declared in 1999 that 70 countries – all aid recipients – were poorer than they had been in 1980. The countries that had received the most aid – like Liberia, Zaire and Somalia – had descended in barbarism and anarchy."

http://frontpagemagazine.com/Articles/Read.aspx?GUID=D1ED8113-B52B-4674-9959-AD7902604D8B

  
  3. joulukuuta 2008 15:27:56

Nimi : Tosi
  
Viesti : Aivan saijjjraaaaan paljon noita kyssäreitä/kommentteja tuolla US:n Thors vierailun kohdassa/kommenttiosiossa.
  
  3. joulukuuta 2008 15:29:58

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nimi : Ari
Mitä teen : Viritän keskustelua

Viesti : Kannattaako Afrikkaa enää auttaa, jos näin on?

How Foreign Aid Destroyed Africa

"Africa used to be quite a nice place 40 years ago. But since then, a gigantic volume of aid has wrecked the fabric of civil society. And what has all this aid done to fight African poverty? The UN declared in 1999 that 70 countries – all aid recipients – were poorer than they had been in 1980. The countries that had received the most aid – like Liberia, Zaire and Somalia – had descended in barbarism and anarchy."

http://frontpagemagazine.com/Articles/Read.aspx?GUID=D1ED8113-B52B-4674-9959-AD7902604D8B "


Tuo tarkoittaa sitä että vuosikymmeniä jatkuneesta massivisesta kehitysavusta ei ole ollut kuin haittaa kyseisille maille.
Jatkuvaa taantumista. Näinhän käy yksilöllekin kun ei aseteta mitään ehtoja ja tavoitteita tai vaadita omaa vastuuta pärjäämisestään.
  
  3. joulukuuta 2008 15:33:43

Nimi : Jukka
  
Viesti : Hoh hoijaa,

Että aikuiset ihmiset jaksavat keskustella siitä onko Halla-aho rasisti. (Siis vaikka nyt Tiedemies Takkiraudan blogilla.)

Tärkeintä kai nyt kuitenkin on, että normipoliitikotkin ovat nyt uskaltaneet tulla kaapista ja myöntävät että löysä maahanmuuttopolitiikka on aiheuttamassa suomalaisille suuria ongelmia.

On tehtävä se ilmi selvä havainto että "Somalia, Afganistan ja Kongo ovat täysin turvallisia valtioita".
Kyseessä on ns. praktinen eli poliittinen totuus.

Tiedemies on ilmiselvästi sen sortin partiopoika ja elämästä täysin vieraantunut mammanpoika että hän todella aikuisen oikeasti ja vilpittömästi kuvittelee että rasismi on suurikin rikos verrattuna siihen rikokseen että maahan ollaan luomassa valtavaa ongelmaa.
  
  3. joulukuuta 2008 15:36:33

Nimi : Maahanmuuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Saska käyttää entisen kommunistisen filosofian pyhätön, Sirola-opiston logiikkaa. Sen mukaan järkeviltä näyttävät "porvarin" mielipiteet on heti ajettava nurkkaan, laitaan, ääreen. Oma toista äärtä, laitaa, etc. edustava näkemys sijoittuu tämän manipulaation kautta keskelle, "maltilliseksi ja tasapainottavaksi" ja samantien tietysti ainoaksi oikeaksi.

Saskan ongelma näytti olevan, "miten suhtautua Halla-ahoon". Hänellä ei kuitenkaan näkynyt olevan mitään näkemystä Halla-ahon argumenteista.

  
  3. joulukuuta 2008 15:41:42

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Jouko: "Edellytksenä maahantuloon työpaikka ja asunto tai työnhaku; työnantajan takaus"

Asunto? Miksi? Eikö sellaista ole helpompaa hankkia paikan päällä?"


Tarkoitan että yleensä työnantaja auttaa tekrytoitua asunnon hankinnassa, jopa järjestää sellaisen omalla kustannuksellaan. Tämä on ilmeisintä silloin kun on ulkomaalainen kyseessä. Suuryhtiöiden rekrytointipisteet auttavat näissä kysymyksissä.

  
  3. joulukuuta 2008 15:44:00


guestbook © freebok.net