Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 103276-103300

Nimi : P
Kotisivu : http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812038694075_uu.shtml
  
Viesti : Tietysti lapsen katoaminen on vakava juttu.. Mutta aika osuva piirrekin löytyy tästä ilmeisestä rikastuksesta.

"Kuusivuotiasta etsittiin Joensuussa
3.12.2008 9:16

Kuusivuotias poika katosi äidiltään kauppareissulla tiistaina aamupäivällä Joensuun Noljakassa.

Poliisipartio löysi pojan illalla ennen yhdeksää Joensuun keskustasta Siltakadulta. Karkulainen oli löydettäessä hyvässä kunnossa.

Äidin kertoman mukaan poika on hyvin kiinnostunut peliautomaateista.

- Ja peliautomaattien luota hänet illalla löydettiin. Hän oli kävellyt 4-5 kilometrin matkan keskustaan, kertoo vanhempi konstaapeli Esa Piirainen.

Poliisin mukaan sukulaiset etsivät poikaa tiettävästi parin tunnin ajan ennen kuin he ilmoittivat katoamisesta puolilta päivin hätäkeskukseen. Somalialaisen pojan etsintöihin osallistui muun muassa vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöstöä. Katoamisesta ilmoitettiin myös paikallisille takseille, busseille ja kaupoille. Poliisin mukaan poika ei puhu suomea.

STT"


Tuo "kiinnostus peliautomaatteihin" ei lie ihme, jos on nähnyt Joensuun keskustassa olevan RAY:n Täyspotin? ;) . Näyttää olevan kaupungin kultamunien "työpaikka". On tainnut poikarukaltakin vilahtaa jo paljon aikaa elämästä perheen kanssa seisoskellessa Täyspotissa ja sen edustalla ;))
  
  3. joulukuuta 2008 11:43:59

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Poliisin mukaan poika ei puhu suomea."

kuusi vuotias, kauankohan lienee majaillut Suomessa.
  
  3. joulukuuta 2008 11:53:43

Nimi : Mika
  
Viesti : "Änkyrä" -sanalla on kyllä suomalaisessa politiikassa tarkoitettu iät ja ajat lähinnä hankalia kommunistipoliitikkoja, joiden mielipiteet eivät muutu minkäänlaisten faktojen edessäkään. Lajityypin tyypillisimpiä edustajia ovat mm. Jaakko Laakso ja Esko-Juhani Tennilä.
  
  3. joulukuuta 2008 11:55:30

Nimi : Kertavierailu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lotta Rotille:

Vihervasemmisto (niin kuin itse tulkitsen termin) on tarkemmin eriteltynä vähintään viisiosainen koalitio, johon kuuluvat:

1) New Age -henkiset kultit, jotka kritisoivat 1900-luvun kapitalistis-teknokraattista ja pinnallisiin käsitteellisiin erotteluihin perustuvaa kehitysvaihetta. He haaveilevat kai aluksi länsimaiden ja lopulta koko maapallon palauttamisesta Gaiaa kunnioittavaan, rajattomaan luonnontilaan (purple meme?!).

http://www.green-agenda.com/gaia.html

Tämä lienee utopistisin mutta myös kiltein ja harmittomin osa vihervasemmistosta sisältäen eniten vilpittömiä luonnonsuojelijoita.

2) Rankimmista katuaktioista sekä vastustajien pelottelusta vastaavat toimintaorientoituneet aktivistiporukat (red meme)

3) "Syrjintää" vastustavat fanaatikot (mean green meme)

Tämä osa vihervasemmistosta eroaa New Age -kulteista siinä, että se kiinnittää päähuomionsa elinympäristön sijasta vallitseviin sosiaalisten suhteiden arvotuksiin. Edellisissä viesteissä mainitut posiitivisen diskriminoinnin muodot ovat juuri tämän vihervasemmiston osan käsialaa ja syrjinnän vastainen työ heidän lempipuuhaansa. Lähtökohtana "rasismin vastustamiselle" ovat 1960-luvun eettiset arvot ja vastakkainasettelut.

Kuten seuraavan kirjan poikkeuksellisen valaisevasta juonenkuljetuksesta käy ilmi, tietyt etniset vähemmistöt sekä naiset ruvettiin vähitellen 1960-luvun edetessä hahmottamaan "sorretuiksi ryhmiksi":

http://www.amazon.com/Angela-Davis-Autobiography-Y/dp/0717806677

Eli jos joku on kaipaillut "sorrettujen vähemmistöjen" käsitteen syntyhistoriaa, tästä kirjasta käy ilmi kronologisesti, kuinka uusvasemmistolaisten tyytymättömyys yhä useampiin kohteisiin ja vallitseviin etnisiin käytäntöihin kasvoi 1960-luvun edetessä. Psykologian ja aatehistorian hyvin hallitsevalle lukijalle tämä kirja riittänee jo yksinään nykyisen vihervasemmistonkin poliittisten kannanottojen ymmärtämiseen.

Kirjan perusteella vasemmistonuorisolla ei ollut 1960-lukulaisten visioidensa edistämisessä alun perin mitään suunnitelmaa vaan aktiot perustuivat täysin päättömään ad hoc -poukkoiluun, joihin kirja myös loppuu. Sisäisten valtataisteluiden hellitettyä 1970-luvulla Uuden Vasemmiston jämistä syntyi sitten puoluepoliittisia sateenkaarikoalitioita, jotka rupesivat ilmeisesti solidaarisuuspohjalta puolustamaan kaikkia sorrettuiksi katsottuja ryhmiä refleksinomaisesti kulloisenkin tilanteen yksityiskohdista riippumatta.

Tähän osaan vihervasemmistosta kuuluvat eettisesti fanaattisimmat ja tiukimmin poliittista korrektiutta vahtivat lahkolaisluonteet. Tyypillisin ammatti, jonka voin kuvitella tälle ryhmälle, on toimittaja. Heitä lienee mahdotonta käännyttää missään olosuhteissa, koska tämä edellyttäisi ensin eettisten arvotusten muuttamista, jotka ovat kuitenkin Angela Davisin omaelämänkerran päivistä asti olleet oleellisesti muuttumattomia: syyllisiä aivan kaikkeen ikävään olivat uusvasemmistolaisten mielestä aina joko pigs (poliisit) tai racists.

4) Dialektisen filosofian osasto (kehittelee näennäisteorioita edellisten ryhmien tempausten perustelemiseksi)

Tämä osasto pyörittelee ammatikseen mm. Walter Benjaminin ja Theodor Adornon sekä heidän seuraajiensa dialektista filosofiaa ja kulttuurintutkimusta, joilla lähes mikä tahansa havainto empiirisestä todellisuudesta voidaan kääntää päälaelleen suhteuttamalla se vallitseviin olosuhteisiin ja dialektiseen vastinpariinsa. Lopputuloksena on usein ikään kuin tyhjä shekki, johon voi kirjoittaa melkein mitä haluaa.

Tämän osaston leviämistä 1960-luvulta alkaen ei voitane kuitenkaan pitää alkuperäisten dialektisten filosofien syynä, joiden ykkösprioriteettina oli lähinnä valistuksen ja porvarillisen kulttuurin kritiikki. He olivat käsittääkseni varsin kaukana sekä aidosta Marxin filosofiasta että kommunististen maiden vulgaarimarxismista eikä rasismin tutkimuskaan oikeastaan kuulunut heidän maailmankuvaansa. Useimmat alan nykyiset harrastajat kylläkin pitänevät itseään jonkin sortin marxisteina ja soveltavat näitä menetelmiä myös rasismin etsimiseen kaikesta mahdollisesta.

Vihervasemmistolaisille dialektinen filosofia on erityisen kätevää, koska sen avulla he voivat perustella poliittiset linjauksensa sivujen pituisilla todisteluketjuilla siten, että 99,99% heidän vastustajistaan putoavat kärryiltä päättelyn monimutkaisuuden ja esoteerisuuden takia. Ainoastaan asialle vihkiytyneet, filosofiaa ja Euroopan kulttuurihistoriaa vuosia opiskelleet vihervasemmistolaiset ylipapit ymmärtävät perusteluista tarpeeksi tunnistaakseen, mistä taustaoletuksista johtopäätökset milloinkin tarkkaan ottaen riippuvat.

5) Etnisten, uskonnollisten ja sukupuolivähemmistöjen edustajat

Kyseessä on ehkä enemmänkin vihervasemmiston liittolainen kuin varsinainen osa. Kuvittelisin heidän tekevän valintansa varsinaista vihervasemmistoa useammin rationaalisen toimijan mallin mukaan eli pyrkien maksimoimaan ryhmänsä poliittiset edut ja oikeudet.
  
  3. joulukuuta 2008 11:56:35

Nimi : Nikopol
Kotisivu : Jälki-istunto
  
Viesti : Kielipuoli tai ei, lapsen katoaminen ei ole vitsailun paikka.

Reipas sälli jos on pistellyt 5 kilsaa. Onneksi ei käynyt kuinkaan.
  
  3. joulukuuta 2008 11:57:27

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Viesti : Tpz: "Jenkeistä Suomeen muuttaminen on kyllä typeryydessään aika monumentaalista."

Jaa?
No onko se typerää vain siksi koska sinä satut perustelemattomasta syystä olemaan sitä mieltä?

Vai onko kyseessä mielestäsi vanhan palokuntalaisen lausunto "Väärin sammutettu" tässä kohden vain väännettävä muotoon "Väärin muutettu"?

Ja varsinkin siksi "Väärin muutettu" koska Vera näyttää täällä viihtyvän ja sopeutuvan alkuperäistäkin kanta-intomokuttajaa paremmin?

Lisätäkseni nimimerkin Tpz hämmenystä niin totean että rajat auki kaikille Veran vertaisille tulijoille !!

Voin toki kuvitella miten Tpz selittää mielessään ja kavereilleen tämmöistä minun ja samaa mieltä kanssani olevien mielipidettä:
Ne on niiku olevinaan vaan antiulkomaalaisvastaisia ja antifasisteja mut ku jos jos jenkeist lähetää ni ei sielt sais kyl kukaa lähtee niiku muka toiseen maahan asumaan ja ku se sit kummiskaa tuo värii tohon katukuvaan ku mehän tarvittais katusoittajiiki tonne hankeen rumpui päristään...päläpäläpälä...

  
  3. joulukuuta 2008 11:58:26

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Viesti : Tpz: "Jenkeistä Suomeen muuttaminen on kyllä typeryydessään aika monumentaalista.""

Enpä tiedä. Kyllä sitä moni julli sen hyvän kinkun perässä juoksee vaikka maailman ääriin molo ojossa. Vaan näppinsähän siinä yleensä polttaa. Sikäli tyhmää. Ne kaksi elintä kun seisovat aina yhtä aikaa.
  
  3. joulukuuta 2008 12:08:22

Nimi : Mika
  
Viesti : "Kielipuoli tai ei, lapsen katoaminen ei ole vitsailun paikka."

Niin no. Moni olisi kyllä tyytyväinen, jos kaikki somalit yht'äkkiä katoaisivat Suomesta...
  
  3. joulukuuta 2008 12:09:41

Nimi : K.Horsmahuuli
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Kertavierailun analyysi vihervasemmistosta rulettaa bigtaim.

Tosin korjaisin maybe niin ammoin he puhuivat väärästä tietoisuudesta, nykyään se on "suvaitsemattomuutta". Näin vain ohimennen sanoisin ja ehkäpä sinä oletkin myös niin sanonut. Luin aika nopeasti adekvaatin tekstisi läpi.
  
  3. joulukuuta 2008 12:12:28

Nimi : jellona
  
Viesti : Työnantajana haluan ja palkkaan mahdollisimman hyviä ja päteviä osaajia. Työnantajana en katso väriä tai ulkomuotoa, pätevyys riittää. Työntekijän ahkeruus ja osaaminen rikastuttaa yritystä. Osaamaton työntekijä ajaa yrityksen perikatoon...

Tällähetkellä mallin maahanmuutosta tarjoavat poliitikot ja yliopistot. Tutkijat ja poliitikot päättävät että me tarvitsemme maahanmuuttajia työvoimaksi. Tutkijat ja poliitikot, jotka elävät yritysten maksamilla verorahoilla kuvittelevat tekevänsä palveluksen yhteiskunnalle hankkimalla lisää työvoimaa.

Yrittäjät tietävät että tarvitsemme osaajia. Tuottavuus ei kasva työntekijöiden lukumäärän mukaan, vaan osaamisen. Automaatio hoitaa volyymin, ei kädet, (paitsi kiinassa). Yrittäjät tarvitsevat koulutettuja osaajia, laatu on tärkeintä, ei runsas määrä.

Yrittäjät tietävät että yrityksen talous ei kestä tuottamattomia työntekijöitä. Valtion viroissa olevat eivät voi sitä ymmärtää koska heille tuottavuus/tuottamattomuus ovat vieraita käsitteitä. Yrityksen on irtisanottava tuottamaton tekijä tai se menee nurin.

Selkeää ja yksinkertaista. Loppupelissä kaikki toimii saman periaatteen mukaan, myös valtio.

  
  3. joulukuuta 2008 12:13:05

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nyt on sitten otettu käyttöön uusi sana kuvaamaan maahanmuutokriitikoita: änkyrä.

Tosin se ei ole mikään uusi sana. Pikkutyttöjen käyttämä piikittelysana keski-ikäisiä ukkoja kohtaan. Mutta kun sanat rasisti ja natsi on ajettu loppuun niin pitää hakea uusia tehokeinoja.


Kansallismielisten ei kannata käyttää itsestään sanaa änkyrä. Se on ainakin minun mielestäni jotenkin negatiivinen. Viimeksi änkyröiksi taidettiin politiikassa kutsua stalinisteja joskus 70luvulla. Ehkä änkyröiksi sopivat paremmin mokuttajat.

Uudissanoista sen verran, että "netsi" on tuore ja ehkä siksi raikas.

Maahanmuuttokriitikoiden ei tulisi määrittää itseään sen kautta mitä he vastustavat vaan sen kautta mitä he tavoittelevat. Ei siis pitäisi puhua edes maahanmuuttokriitikoista. Voisimmeko reilusti puhua suomalaismielisistä. Tietysti jokin lyhyempi, positiivisen mielikuvan välittävä sana olisi parempi.
  
  3. joulukuuta 2008 12:13:34

Nimi : new-shit
  
Viesti : "P: Tuo "kiinnostus peliautomaatteihin" ei lie ihme, jos on nähnyt Joensuun keskustassa olevan RAY:n Täyspotin? ;) . Näyttää olevan kaupungin kultamunien "työpaikka". On tainnut poikarukaltakin vilahtaa jo paljon aikaa elämästä perheen kanssa seisoskellessa Täyspotissa ja sen edustalla ;))"

Niitä tosiaan pyörii siinä päivät pitkät. Asun itse siinä torin kulmalla ja olen monesti miettinyt, että millä rahalla ne oikein pelailevat aamusta iltaan...

Simo Hämäläisen kirjassa Kätkäläinen ja kaupungin valot Kätkäläinen ja Minkkisen Pena menevät Täyspottiin (jota ei tietenkään mainita nimeltä) juomaan ilmaiset kahvit, eivätkä saa istumapaikkaa, kun tämän kahvipisteen ovat mamut valloittaneet eivätkä halua vanhalle istumapaikkaa antaa (ja pelinhoitaja ei kehtaa pyytää mamuilta tuolia Kätkäläisen istua, koska "emmehän me mitään rasisteja ole, emmehän"). Veikkaan että kirjailija on itse käynyt Täyspotissa turhautumassa ja näkemässä mitä se siellä on.
  
  3. joulukuuta 2008 12:14:07

Nimi : M.E
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Kyllä VHM rutiininomaisesti hakkaa ja raiskaa myös lapsia länsimaissa. Onneksi tilanne on aivan varmasti ihan toinen värisevimmissä maissa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Joka+kymmenett%C3%A4+lasta+pahoinpidell%C3%A4%C3%A4n/1135241608745
  
  3. joulukuuta 2008 12:17:07

Nimi : Mika
Kotisivu : http://tinyurl.com/656hfm
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : ”Pajusen ulkomaalaiskanta tyrmätään ministeriöissä.

Sisäasiainministeriön maahanmuuttojohtaja Sirkku Päivärinne ei yhdy Jussi Pajusen vaatimuksiin siitä, että turvapaikanhakijoiden määrä olisi saatava vastaamaan Suomen vastaanottokykyä. ”
  
  3. joulukuuta 2008 12:20:57

Nimi : SJS
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Brysselin perkele:

In yet another direct violation of traditional civil liberties, the EU super state has announced that it will be introducing a range of thought crimes which include ‘racism, incitement to hatred, apology, denial or trivialisation of genocide’-punishable by up to three years in prison.

The announcement, made in Brussels last Friday and ignored by the entire world’s media, was made by the European Commission which said that member states have agreed to establish these penalties in their laws.

“It took nearly seven years of negotiations to achieve this,” said European Justice Commissioner Jacques Barrot.

  
  3. joulukuuta 2008 12:21:56

Nimi : P
  
Viesti : "
Simo Hämäläisen kirjassa Kätkäläinen ja kaupungin valot Kätkäläinen ja Minkkisen Pena menevät Täyspottiin (jota ei tietenkään mainita nimeltä) juomaan ilmaiset kahvit, eivätkä saa istumapaikkaa, kun tämän kahvipisteen ovat mamut valloittaneet eivätkä halua vanhalle istumapaikkaa antaa (ja pelinhoitaja ei kehtaa pyytää mamuilta tuolia Kätkäläisen istua, koska "emmehän me mitään rasisteja ole, emmehän"). Veikkaan että kirjailija on itse käynyt Täyspotissa turhautumassa ja näkemässä mitä se siellä on."

Jep. Hämäläinen on muuten aika hyvä tyyppi. On tullut muutaman kerran tuoppia kallistettua Jokelassa, joskus muinoin. Realistin vikaa ympäristöään tarkkailevassa miehessä.
  
  3. joulukuuta 2008 12:23:24

Nimi : Roots
  
Viesti : Peliautomaateista:

RAY tukee "maahanmuuttajatyötä", mitä lie pitää sisällään. Sama euro saattaa kiertää JokeriPokerin ja lökäpöksytaskun väliä.
Miettikää tätä kun iskette rahaa jassoon seuraavan kerran.
  
  3. joulukuuta 2008 12:25:43

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jellona, nopealla tarkastuksella internetistä tilastot eivät osaavaa työvoimaa etsivälle lupaa hyvää.

"Suomessa tosin työperäinen maahanmuuttajajoukko on vain 5–10 prosenttia kaikesta maahanmuutosta."
www.tekniikkatalous.fi/tyo/article153433.ece.

"Pysyväisluonteista muuttoa kutsutaan työperäiseksi maahanmuutoksi. Toistaiseksi se on ollut verrattain vähäistä. Asiantuntijoiden mukaan työperäinen muutto on ollut vain 5-10 prosentin luokkaa maahanmuutosta. Useimmiten Suomeen tullaan perhesyiden, paluumuuton (ruotsinsuomalaiset, inkeriläiset) tai pakolaisuuden vuoksi"
www.stat.fi/artikkelit/2007/art_2007-11-07_005.html?s=0


... Suomeen muuttavien koulutustaso on kuitenkin keskimäärin huomattavasti alhaisempi kuin Suomesta muuttavien. Johanssonin mukaan voidaan sanoa, että Suomi korvaa laatua määrällä.
...
Maahanmuuttajat menestyvät työmarkkinoilla yhtä huonosti kuin muissa Länsi-Euroopan maissa. Maahanmuuttajien työttömyysaste on sekä Suomessa että suuressa osassa Länsi-Eurooppaa kaksinkertainen kantaväestön työttömyysasteeseen verrattuna. Tämä on hyvin vakava ongelma.”
www.etla.fi/index.php?action=news&id=150.


Jos vain 5-10 % on työhön tulevia niin mitkä ovat muut prosentit?

Kuusi prosenttia maahanmuutosta on pakolaisia. Suomen Pakolaisavun mukaan Pakolainen 3/2008
issuu.com/pakolaisapu/docs/pakolainen_3_2008.

(Siellä lukee myös ” Pakolaiset ovat osa niitä maahanmuuttajia joita suomi tarvitsee. Pakolaisilla on usein vahva motiivi pärjätä uudessa kotimaassaan ja olla hyödyksi.”) Sivu 03.

Muita prosentteja en sitten nopealla googletuksella löytänytkään.
  
  3. joulukuuta 2008 12:26:32

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : jep
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Onko Sirkku Päivärinne todellakin sitä mieltä, että Suomen on otettava turvapaikanhakijoita vastaanottokykyään enemmän?
  
  3. joulukuuta 2008 12:28:19

Nimi : reino
Kotisivu : http://reinoblog.blogspot.com/2008/12/hommawear.html
  
Viesti : Joskus oli puhetta, että mitä Mestarille joululahjaksi. Ehdottaisin Stigan rattikelkkaa (tai vastaavaa kotimaista). Nimittäin: lahjasta on tulevaisuudessa lapsille paljon iloa, ja tänä jouluna sitä voidaan käyttää Mestarin joulutervehdyksen kuvauksissa. (Mestarin joulutervehdys näytetään Lopullisen Voiton jälkeen aina Samu Sirkan joulutervehdyksen jälkeen, mutta nyt aluksi vain juutuubissa.)

Mestarin joulutervehdyksessä Mestari laskee mäkeä siiselinkarvapipo (Lyyli, joko on kudottu?) päässä ja pitää sen jälkeen akateemiseen tyyliinsä luennon siitä, miten kätevää on, kun kelkassa on ratti, jonka avulla sen suuntaa voidaan kääntää, jotta ei törmätä puuhun. Lisähuomiota voidaan kiinnittää myös siihen, että jos kelkassa on liikaa ylimääräistä painolastia, kukaan ei jaksa vetää sitä takaisin mäen päälle.

Mieluummin Mestarin kelkassa kuin Minervan kelkassa!

Sivuhuomautuksena: uudet Hommawear-tuotteet ovat nyt myynnissä CafePressissä (kts. linkki). Löytyy paitoja ja mukeja sekä sellaisia pussukoita, jotka laitetaan peräpäähän pökäleitä varten kun mennään ihmisten ilmoille kaupungille. Että terveisiä vaan Keravan Keijolle, homma on kovassa nousussa!!
  
  3. joulukuuta 2008 12:33:37

Nimi : Leopold
  
Viesti : Annetaan anteeksi Astrid Thorsin ruotsinkielisyys, mutta minulla oli jo suoranaisia vaikeuksia saada otetta hänen argumenteistaan tuossa keskustelussa Pajusen kanssa. Pajusella ihan hyviä pointteja.

Ja joo, ihmetyttää kovasti nuo Päivärinteet sun muut. Heidän tunneperäinen utopiansa alkaa olla jo aika voimakkaalla tasolla, jos turvapaikanhakijoiden vastaanottokykyäkään ei enää tarvitse huomioida. Tuolle on enää tosi vaikea hakea minkäänlaista selitystä.
  
  3. joulukuuta 2008 12:34:33

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Sisäasiainministeriön maahanmuuttojohtaja Sirkku Päivärinne ei yhdy Jussi Pajusen vaatimuksiin siitä, että turvapaikanhakijoiden määrä olisi saatava vastaamaan Suomen vastaanottokykyä. ”

Eipä tietenkään yhdy, hänet on palkattu "Johtamaan" maahanmuuttoa ja nyt Pajunen tavallaan esittää että Sirkku ei ole tehtäviensä tasolla...Kuten tuskin onkaan.

Sirkulla näet on oma pikku kvarttaalinsa jota pitää kasvattaa uskollisesti, mitä se semmoinen johtaminen mukamas on jossa ei kasvua saada aikaisseksi...

Sinällään kyllä mielenkiintoista että turvapaikkojen kapasiteetillä ei ole Sirkun mielestä väliä...Taas tulee väistämättä mieleen Stalin ja Siperian passitukset, nekään eivät oleet koskaan balanssissa.
Joskus leirien johtajat valittivat ettei leirin kapasiteetti riitä vastaanottamaan,toisinaan taas leirien johtajat pyysivät lisää "materiaalia" kun alkaa loppumaan muuten...
  
  3. joulukuuta 2008 12:34:45

Nimi : Hammer
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Luin kirjan "Explaining postmodernism", jossa kuvattiin aatehistoriallinen kehitys valistuksen kritiikistä aina Foucaultin ja Derridan nihilismiin saakka.

Kirjassa ratkaisevana sytykkeenä postmodernistisiin huuhaa-aatteisiin siirtymisessä esitettiin perinteisen kommunismin epäonnistuminen, joka huipentui Hrustshevin Stalinin rikokset tuominneeseen puheeseen. Kommunismi (vulgaarimarxismi) oli aatteellisesti vararikossa eikä sillä ollut vetovoimaa "älymystön" keskuudessa.

Sen jälkeen vielä marxilaisuutta yritettiin elvyttää erilaisilla maolaisilla ja latinalaisen Amerikan vallankumousromantiikkaan perustuvilla aatteilla.

Postmodernismi on kirjan mukaan päässyt valta-asemaan, koska kaikki marxistiset kokeilut ovat epäonnistuneet eikä jäljelle ole jäänyt kuin nihilistinen kritiikki eli havainnoitavissa olevan todellisuudn selittäminen olemattomiin erilaisilla sanapeleillä.

En nyt tosin ole varma, siteeraanko kirjan ajatuksia täsmälleen oikein mutta jotenkin noin se meni.

60-luvun sukupolvikapina otti käyttövoimakseen nuo ideologiat, koska ne olivat silloin saatavilla ja koska 60-luvulla nuoruutensa elänyt sukupolvi (baby boomers) oli kooltaan suuri aiempaan verrattuna (ja myös tuleviin valitettavasti).

Kv:n kirjoitukset olivat ajatuksia herättäviä taas kerran.
  
  3. joulukuuta 2008 12:35:27

Nimi : Jussi Savola
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Osallistuin eilen tilaisuuteen nimeltä "IMC - Increasing Multicultural Co-Working .. Enhanced opportunities for academically qualified immigrants in Finland".

Kyseessä oli käsittäkseni projektin kick-off tilaisuus, ja projektin tarkoituksena edistää Ihan Oikeaa maahanmuuttajien työntekoa, joskin multikultitusta on ainakin otsikoissa mukana.

Main objectives:
- to promote multiculturalism in Finnish working life
- to enhance opportunities for academically qualified immigrants in Finland
- to prepare finnish SME's to hire foreign workers
- to support businesses in recognizing the value of diversity
- to develop succesful models for diverse work communities

Ilmeisesti osallistun jatkossakin toimintaan enkä yllättäen aio juuri piilottaa ajatuksiani.

No, se siitä, mutta tapasin pitkäaikaisen ystäväni, joka on kotoisin ison järven toiselta puolelta. Hän kertoi havaintonsa, joka pysäytti vereni ja kylmensi gluteus maximukseni:

Nyt maahantulon hallinta näyttää menevän tasan tarkkaan väärinpäin: pakolaiset pyritään lähtökohtaisesti valamaan peruskallioon, kun taas "muut" (työntekijät, puolisot, opiskelijat) pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti ulos, lähtökohtana Suomessa olemisen väliaikaisuus.

Eihän tämän näin päin pitäisi olla! Pakolaiset ovat täällä käymässä, uhkaa väliaikaisesti paossa.

Tuottavat ihmiset pitäisi saada pysymään täällä ja olemaan hyödyksi mahdollisimman tehokkaasti ja pitkäksi aikaa!

Erityisesti puolisoiden asema on erinomaisen veemäinen. Ystäväni oli naimisissa suomalaisen naisen kanssa, akateemisesti koulutettu, ja "joka hemmetin kohdassa" oli mahdollisimman vaikeaa saada lupia "kaikkeen".

Jatkan tästä kun ehdin.
  
  3. joulukuuta 2008 12:36:22

Nimi : Hammer
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En ole huomannut täällä keskusteltavan asiasta, joten kerron, että paperipravdassa oli Saska Saarikosken kolumni, jossa tämä "analysoi" Halla-aho-ilmiötä.
  
  3. joulukuuta 2008 12:38:46


guestbook © freebok.net