Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 103251-103275

Nimi : Vilhelm Holmsten
  
Viesti : Tehdäänköhän päätös niin nopeasti, että joku aamu heräät ja naapurissasi on pakolaiskeskus.

Mielellään Tant Astridin naapurista.

  
  3. joulukuuta 2008 10:28:07

Nimi : excalibur
  
Viesti : Etnisyys kadonneen pojan osalta saa tarkennusta. Jos kyseessä olisi ollut rikollinen teko, voisiko noita tuntomerkkejä käyttää rikollisen etsinnässä?
"6-vuotias somalialaispoika katosi äidiltään kauppareissulla"...
http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/6vuotias_somalipoika_katosi_kauppareissulla_noljakassa_4840045.html
  
  3. joulukuuta 2008 10:32:45

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : HS: Islantiin rantautuvat ammuttava
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Islanti ottaa kovat otteet käyttöön:

"Islantiin rantautuvat pitäisi ampua eikä niille tulisi antaa turvapaikkaa saarella, suosittelee islantilainen komitea."

Lainaus on tehty parhaita Sanoma-oppeja soveltaen.
  
  3. joulukuuta 2008 10:38:44

Nimi : RR
  
Viesti : Aamulehti: Itseään ruokkiva kohtalonyhteys

"Mitä yhteistä on vihreillä ja perussuomalaisilla? Aivan oikein: ei juuri mitään - paitsi että molemmat saalistivat mojovan vaalivoiton syksyn kunnallisvaaleissa.

Vihreät nousi vasemmistoliiton ohitse maan neljänneksi suurimmaksi kuntapuolueeksi - rimaa hipoen, mutta psykologisesti se oli vihreille kova juttu.

Perussuomalaisten Timo Soini ei tahtonut nahoissaan pysyä, kun hänen unohdetun kansanosan asiaa ajavan joukkonsa äänisaldo pomppasi kertaheitolla 4,5 prosenttiyksikköä.

Ja voittajien vauhti sen kuin paranee. Ylen tuoreen kyselyn mukaan perussuomalaiset hengittävät jo vasemmistoliiton niskaan ja vihreiden hiuksenhieno etumatka on vaalien jälkimainingeissa kasvanut pariin prosenttiyksikköön.

Vähemmästäkin on vasemmistoliiton Martti Korhosen niska punoittanut, ja nyt silmukka vielä kiristyy, sillä haastajilla on jo kovat piipussa.

Poliittisesti sen paremmin kuin kannattajaprofiiliensa puolesta vihreät ja perussuomalaiset eivät voisi olla kauempana toistaan.

Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi niiden välillä on jonkinlainen kohtalonyhteys, sillä epäilemättä vihreiden politiikka jos mikä, ruokkii perussuomalaisten kannatusta ja päinvastoin.

Ei tosin mikä tahansa politiikka vaan nimenomaan maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka.

Vihreiden laupeus maahanmuuttajia ja pakolaisia kohtaan on tasoittanut Soinin tietä samoin kuin perussuomalaisten kova ja jätkämäinen populismi on kauhistuttanut ja aktivoinut vihreiden kannattajia.

Olkoonkin, että maahanmuuttoasioissa perussuomalaiset näkevät pöpöjä siellä, missä niitä ei ole ja vastaavasti vihreissä leimataan koko Soinin sakki Jussi Halla-ahon kaltaisten änkyröiden perusteella.

Timo Soini ei ole sanoutunut irti puolueensa änkyräsiiven ulkomaalaisvihamielisistä puheista. Hän on vain todennut, että maassa on sananvapaus ja julkisuuteen nostetut rasistiset sitaatit on irrotettu asiayhteydestä.

Mutta Timo Soini onkin poliittinen eläin. Hän näkee, että juuri nyt maaperä maahanmuuttokritiikille on otollinen; tehköön Halla-aho hengenheimolaisineen likaisen työn, kun voitot satavat puolueen laariin. Niiden juridinen puoli ratkaistaan sitten raastuvassa.

Vihreiden puheenjohtajuudesta luopuva Tarja Cronberg jättää seuraajalleen iskukykyisen ja voitonnälkäisen puolueen.

Cronberg on korkeasti oppinut ja sivistynyt puoluejohtaja, mutta ainakaan retorisesti hänestä ei ole ollut vastusta Timo Soinille.

Ilmapiiri vihreiden ja perussuomalaisten välillä takuulla sähköistyy, jos Cronbergin seuraaja on Anni Sinnemäki. Tämä tuskin päästää Soinin yhtä helpolla kuin edeltäjänsä.

Siinä tilanteessa vihreiden ja perussuomalaisten henkien taistelu vain kovenee, kun molemmat puolueet kilpailevat paikasta seuraavassa hallituksessa."
  
  3. joulukuuta 2008 10:40:09

Nimi : acc
  
Viesti : http://tinyurl.com/5f8cvw
YLE uutisoi:
Otaniemen vastaanottokeskus ei toteudu
03.12.2008Turvapaikanhakijoiden Otaniemen vastaanottokeskus ei toteudu.

Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto, Espoo ja Helsinki joutuvat nyt etsimään uusia ratkaisua entisen poliisiammattikorkeakoulun tiloille.

Espoon pyristeltyä irti Otaniemen vastaanottokeskuksesta sopivien tilojen etsintä joudutaan käynnistämään uudelleen.

Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen pitää toiminnallisista syistä Helsinkiä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen ensisijaisena sijoituspaikkana.

Aikataulua uusien tilojen etsimiselle ei ole annettu, mutta asia pyritään hoitamaan nopeutettuna, koska turvapaikanhakijoiden paine kasvaa nopeasti.


Espoo siis pyristeli irti. Ehkäpä vastaanottokeskus voitaisiin sijoittaa Venäjälle tai vaikkapa johonkin hyvin köyhään Afrikan maahan. Tulisi varmaan halvemmaksi kuin Suomeen sijoitettu vastaanottokeskus.

Samoin turvapaikan ja humanitäärisistä syistä turvapaikan saaneiden oleskelun toteutus voitaisiin siirtää johonkin halvemman kustannustason maahan. Eli se raha jonka he saisivat Suomessa ohjattaisiin oleskelumaahaan, jossa he eläisivät herroiksi.

  
  3. joulukuuta 2008 10:40:33

Nimi : Juha
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : No kyllä se vaan on niin, että tuo Karjalaisen pikkupojan katoamisuutisointi ryhtyi herättelemään sisäistä rasistiani: "Äidin kertoman mukaan poika on hyvin kiinnostunut peliautomaateista."
  
  3. joulukuuta 2008 10:40:57

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://kansankokonaisuus.blogspot.com
  
Viesti : Elinvoimaiset kulttuurit leviävät "aivastamalla":

http://kansankokonaisuus.blogspot.com

  
  3. joulukuuta 2008 10:48:35

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : Jage: "Minä olen änkyrä"
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vai että on Jussi & Co nyt änkyrä-siipi Perussuomalaisissa... mikä se sellainen änkyrä on? Olen ollut taipuvainen ajattelemaan, että se on synonyymi "ei-asenteelle", mutta ei kai sitten. Jage tuolla linkin takana oli ensimmäinen Google-osuma ja kyseinen määrittelyn mukainen Aamulehden väite on helppo hyväksyä.
  
  3. joulukuuta 2008 10:48:53

Nimi : Juha
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Vihreiden puheenjohtajuudesta ja kannatuksesta: Katsotaanpas näitä viimeisimpiä puheenjohtajia: Sauri, Haavisto, Brax, Hassi, Soininvaara, Cronberg. Kaudellaan vihreiden maltillisesta siivestä ja melko konservatiivisen varmasti puolueen agendaa ajavia henkilöitä kaikki (unohdetaan tässä yhteydessä stallari- tms. syytökset). Voisiko olla niin, että ko. "kykypuolueen" peruskannattajat eivät yksinkertaisesti usko, että pikkutyttöfeministi-ihq-siipi voisi edes kyetä viemään puoluetta eteenpäin ja kannatusta ylöspäin? Ovatko Vihreät kannatuksensa huipulla? Usein on puhuttu perussuomalaisten yhden johtajan riskistä, entä sitten vihreiden johtajuusriski? Suurin osa tehtävään ei-kieltäytyneistä henkilöistä vihreiden paraatipaikoilla taitaa kuulua juuri tähän pikkutyttöfeministi-ihq-siipeen. Liittyykö Halla-ahon "ajojahti" näiden henkilöiden edustaman politiikan nostoon?

Kunhan leikin ajatuksella...
  
  3. joulukuuta 2008 10:57:36

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : J: "Niin, ja tosta "mamujen" työllistymisestä.. tuli tossa asiakkaalla vastaan pari viikkoa sitten yksi "mamu". Lounaalla valitteli sitä kun piti eka vuoden pyörittää peukaloita Suomessa, sitten vasta sai työluvan.

Ehkä täällä jengi olisi valmis tekemään tuon eteen jotain?"

Toki. Millä statuksella se tuli, ja minä vuonna? Työlupa-asiat ovat nimittäin muuttuneet tosi paljon muutaman vuoden välein.

Sanoit että se tuli naisen takia, mutta tästä ei selviä varsinainen status. Oliko sillä siis perheenyhdistämiseen perustuva oleskelulupa, opiskeluun perustuva oleskelulupa, vai tuliko se turistina ja yritti saada jonkun oleskeluluvan (millaisen) täällä? Ja oliko se hakemassa työlupaa jonkun työtarjouksen perusteella vai onko "työlupa" tässä tapauksessa oikeus työhön joka sisältyy perheenyhdistämisoleskelulupaan?

Siitä onkin aika kun olen viimeksi hakenut työlupaa, mutta vuoden 2001 lopussa suomalainen oleskelu- ja työlupa IT-alalle vei noin 2 kuukautta jenkeistä haettuna.
  
  3. joulukuuta 2008 10:58:09

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lotta Roti:
"Pehmototalitarismia. Neosuvaitsevaisuutta. Uusmarxismia. Ihmisoikeuskoneistoa. Yhdenvertaisuussuunnitelmia. Positiivista syrjintää. Universalistisen tasa-arvokäsityksen kritiikkiä (=perustelujen etsimistä sille, miksi joillekin saa antaa erityisoikeuksia tasa-arvon nimissä). Loukkaantumattomuuden käsittämistä varjeltavaksi oikeushyväksi. Vähemmistöpolitiikkaa."

Herja:
Nähdäkseni noita perustellaan jonkinlasella tulevaisuudessa odottavalla ihanneyhteiskunnalla. Suvaitsevaisuus ja suvaitsevaisuuskasvatus tähtää tilanteeseen jossa yhteiskunta on oikeasti monikulttuurinen ja suvaitsevaisuus luonnollinen, tai oikeastaan ainoa mahdollinen, olotila.


=> Pakkoutopismi?

Kansalaiset velvoitetaan omaksumaan sama utopia täydellisen tasa-arvoisesta yhteiskunnasta, jonka lumeversiota moraalinen eliitti unelman toteutumista odotellessa pitää yllä pakkokeinoin vaientaen tavoitteen ja keinojen kritisoinnin.
  
  3. joulukuuta 2008 11:02:34

Nimi : Maailmanmies
  
Viesti : Vitvalle kunniamevkki:

"Sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen Vantaalta, mistä ansioista arvelette saaneenne Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkin?

- Siihen minun on vaikea vastata. Luulen, että sisäministeriö on tehnyt ehdotuksen. Näen, että tämä on tunnustus myös sisäasiainhallinnolle, ei vain minulle. Iloinen yllätys se oli joka tapauksessa.


Mitä kunniamerkin saaminen teille merkitsee?

- Arvostan sitä hyvin paljon. Arjessa on harvinainen kokemus, että saa tunnustusta ja vieläpä näin korkea-arvoiselta taholta. Tästä tulee minulle muisto, ja muistothan ovat ikuisia"
---------------------------

Ikuista on myös kansliapäällikön päätöste jälki.

  
  3. joulukuuta 2008 11:05:36

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tpz: "Jenkeistä Suomeen muuttaminen on kyllä typeryydessään aika monumentaalista."

Ai on vai? Mä olen viihtynyt ihan hyvin täällä. Kerro toki lisää.
  
  3. joulukuuta 2008 11:09:00

Nimi : Sivaripaska Ullanlinnasta
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Vaikuttaa siltä, ettei kenellekään täällä enää tule Pravdaa kotiin? No, minulle tulee, ja tänään löytyi mielipide-osastosta vastine eiliselle O´Connerin rimanalitukselle. Otsikolla "Blogit ovat vahvistaneet kansanvaltaa" Riikka Niskakari Kirkkonummelta puolustaa erinomaisesti kansalaiskeskustelun oikeutta ja demokratian toteutumista tässä yhteydessä. Kannattaa lukea, ehkä joku skannaa sen tänne, oma skannerini on vintillä.

Mikäli artikkelia ei kuulu vielä illallakaan, haen skannerin vintiltä.

  
  3. joulukuuta 2008 11:09:58

Nimi : Kertavierailu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tämä Vieraskirja on ehkä hieman huono paikka vastata näin pitkästi, mutta en tiedä parempaakaan tähän hätään.

Lotta Roti kirjoitti: "Sanokaas mikä olisi naseva, mutta akateemis-asialliseenkin yhteyteen kelpaava nimi TÄLLE, jota kuvasin yhdessä sähköpostissa näin: "Pehmototalitarismia. Neosuvaitsevaisuutta. Uusmarxismia. Ihmisoikeuskoneistoa. Yhdenvertaisuussuunnitelmia. Positiivista syrjintää. Universalistisen tasa-arvokäsityksen kritiikkiä (= perustelujen etsimistä sille, miksi joillekin saa antaa erityisoikeuksia tasa-arvon nimissä). Loukkaantumattomuuden käsittämistä varjeltavaksi oikeushyväksi. Vähemmistöpolitiikkaa."

Muutamiin tämän listan kohdista sopisi yhdistäväksi termiksi Uuden Vasemmiston parissa arvatenkin 1960-luvun alussa ideoitu ja sen jälkeen Herbert Marcusen vuonna 1965 formuloima käsite liberating tolerance. Mutta koska listassasi on mukana myös "uusmarxismi" (vai tarkoitatko postmarxismia?!), kaipaat ehkäpä termiä, joka olisi tavallaan yhtä askelmaa korkeammalla kuin listasi kohdat.

Eli kaivatun termin pitäisi paljastaa listasi kohtia yhdistävä yleisempi historiallis-ideologinen maailmankuva.

Sopivan termin löytäminen on vaikeaa, sillä jokaisella vasemmistoteorialla vaikuttaa olevan oma tapansa määritellä, kuka on sorrettu, kenen/minkä toimesta sorto tapahtuu sekä pitääkö sorrettuja ryhmiä paapoa yhtenäisellä tavalla vai jokaista ryhmää erikseen. Siten kustakin vasemmistoteoriasta löytynee vähintään yksi nyanssi, jonka takia jokin kohta listallasi ei sovellu juuri sen vasemmistoteorian tulkintaan. Esimerkiksi vähemmistöpolitiikka ei oikein sovi yhteen klassisen marxilaisten teorioiden kanssa, jotka tavoittelevat proletariaatille sekä ehkä muillekin underdogeille yhteistä luokkataistelua ja vallankumousta ja emansipaatiota reifikaatiosta.

Sen sijaan Mouffen ja Laclaun postmarxilainen New Social Movements -teoria saattaa olla yhteensopiva antamasi listan kanssa siinä mielessä, että tämän teorian mukaan yhteiskunnassa on aina kulloisenkin hegemonian alistamia ryhmiä, joiden demokraattisia vaikuttamismahdollisuuksia täytyy tukea. Tätä tavoitetta kuvaava termi on Radical Pluralism, josta luonteva seuraava askel olisi pönkittää kulloinkin alakynteen jääneitä vähemmistöjä listassasi mainitulla positiivisen diskriminaation koneistolla - vaikkakaan en tiedä, näkivätkö Mouffe ja Laclau positiivisen diskriminaation hyödylliseksi vai haitalliseksi menetelmäksi tavoitteensa saavuttamisessa (tätä ei mainita heidän pääteoksessaan ja jälkeenpäinkin vaikuttavat ambivalenteilta).

Vaikka Radical Pluralism lienee listasi kanssa varsin yhteensopiva termi, en suoraan sanoen usko Mouffen ja Laclaun kuitenkaan tavoitelleen teoriallaan sellaista "demokratiaa", jossa prioriteettina olisi kulloinkin sorrettujen vähemmistöjen armoton hyysäys - varsinkaan nykyisellä tavalla eli hegemonian saavuttanutta ryhmää kurkuttamalla. Laclau ja Mouffe esimerkiksi eivät vaikuta hyväksyvän avointa vihamielisyyttä hegemonisia ryhmiä kohtaan, jollainen vihamielisyys kuitenkin sisältynee implisiittisesti positiivisen diskriminoinnin tämänhetkiseen perusasenteeseen.

Mainittakoon sivumennen sanoen, että Mouffe ja Laclau (tai jokin heidän käyttämänsä lähde) lanseerasivat Gramscin teksteistä sellaisen hegemonia-käsitteen tulkinnan, jolla ei liene juurikaan tekemistä Gramscin alkuperäisen hegemonia-käsitteen kanssa:

http://anselmocarranco.tripod.com/id68.html

Gramsci uskoi marxilaista maailmankuvaa levittävien ja jatkokehittävien intellektuellien nousevan enimmäkseen proletariaatista orgaanisesti sekä marxilaisen maailmankuvan korvaavan sitä mukaa taantumuksellisia käsityksiä ikään kuin meemiteorian mukaisesti omalla painollaan: salainen mielten manipulaatio on tarpeetonta, jos ja kun voittoisan ideologian aikakausi on koittanut. Gramsci oli myös pitkälti Leninin ihailija sekä piti tärkeänä kommunistisen puolueen keskeistä roolia. "Gramscilaisuus" nykyteorioiden käyttämänä synonyyminä eräänlaisesta jakobinistisesta soluttautumisesta kulttuurieliittiin saattaakin olla yhtä karkea väännös Gramscin alkuperäisestä ideasta kuin vulgaarimarxismi oli Marxin kirjoituksista Toisen Internationaalin tulkinnassa.

(jatkuu)
  
  3. joulukuuta 2008 11:12:44

Nimi : P
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Nyt rahahanat kiinni Islanilta. Ovat nuivia maahanmuuttavia söpöjä jääkarhuja kohtaan. Haluavat ampua ne!

Eihän tuommoinen käy rajattomassa Euroopassa, eihän?
  
  3. joulukuuta 2008 11:19:43

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Päivän HS:ssa on kulttuuritoimituksen esimies Saska Saarikosken kolumni Halla-ahon bloggaamisesta. Ja mielipidesivulla on hyvä kirjoitus joka kommentoi blogeja ja James O'Connorin kirjoitusta Halla-ahosta.
  
  3. joulukuuta 2008 11:21:26

Nimi : Kertavierailu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lotta Rotille:

Tarvittaisiin siis mieluummin termi kokonaan marxilaisten teorioiden ulkopuolelta, joka olisi enemmän yhteensopiva 1960-lukulaisen Uuden Vasemmiston harrastaman kehitysmaalaisten symppauksen ja eurooppalaisten demonisoinnin kanssa kuin 1960-lukulaisuutta värisokeammat marxismi ja postmarxismi, jotka ovat luonteeltaan liian rationaalisia tukemaan 1960-luvun irrationaalisia eettisiä arvoasetelmia.

Tässä tapauksessa suosittelen Ken Wilberin lanseeraamaa, kaivatun nasevaa termiä Boomeritis, joka saattaisi taitavasti käytettynä kelvata paremman termin puutteessa jopa viittaamassasi akateemis-asiallisessa yhteydessä.

Tämä termi tavoittaa myös vihervasemmistolaisille vähemmistöjen hyysääjille ominaisen ylimielisyyden:

http://en.wikipedia.org/wiki/Boomeritis

"Boomeritis is also a term that Wilber uses to describe a pathological state of consciousness that particularly afflicts Baby Boomers. Boomeritis is characterized by relativism, narcissism, and an aversion to hierarchy."

http://www.enlightennext.org/magazine/j22/debold.asp?pf=1

Listallasi olevia valtaväestöön kohdistuvan käänteisen sorron muotoja voitaisiin kutsua näin ollen ironisesti termillä Boomeritis-egalitarismi erotuksena klassiselle egalitarismille, joka pyrkii sananmukaiseen tasa-arvoon.

Tällä termivalinnalla olisi etuna myös, että se olisi historiallisesti spesifinen rajaten pois kansalaisoikeusliikettä edeltävät egalitarismin tulkinnat, jolloin voisit aloittaa aiheen tarkastelun gradussasi kätevästi vuodesta 1955. Boomeritis-egalitarismi -termin käyttö painottaisi lisäksi gradussa käsiteltävän pikemminkin tiettyä vihervasemmistolaisten mentaliteettia (toisin sanoen psykologista ulottuvuutta sekä sosiologista sukupolviulottuvuutta) eikä niinkään mitään historiallisesta kontekstistaan irrallista akateemista yhteiskuntateoriaa.

Kyseessä on mielestäni ehkä tärkein yksittäinen asia vihervasemmiston ymmärtämiseksi, jotta jokainen lukija tajuaisi sen käynnistyneen tietyn vuosikymmenen olosuhteiden tuotteena.

Seuraavassa kappaleessa eritellään Boomeritis-mentaliteetin ainesosat sekä lupaavimmat aatteelliset lähtökohdat sen kritisoimiseksi.

http://wilber.shambhala.com/html/books/boomeritis/endnotes/ch10.cfm

"I have argued in this seminar that most of extreme postmodernism is supported, not so much by the healthy green meme, as by the mean green meme (MGM), or the pathological version of green that carries its insights to absurd extremes, and especially by boomeritis (green infected with purple/red). It is not surprising, then, that extreme postmodernism, politically correct ideology, and extravagant multiculturalism have been attacked by four different groups: the MGM has been attacked by healthy green, second tier, orange, and blue."

Tästä kappaleesta saadaan suoraan johdettua useita argumentteja, joilla voidaan hyökätä mm. monikulttuurisuuden kimppuun puhtaan aatteellisesti tarvitsematta ottaa kantaa edes monikulttuurisuuden empiiriseen toimimattomuuteen.

Lotta Roti kirjoitti: "Hypoteesini on, että antidemokraattisuus on koko ajattelutavan rakenteissa."

Tämän hypoteesin todistaminen onnistunee, varsinkin kun muistamme toisen maailmansodan päättäneen konsensuksen muodostuneen sille pohjalle, että USA aikoo puolustaa demokratiaa kaikkialla maailmassa - tai vähintäänkin Kennanin mallin mukaisesti kommunistimaita patoavilla alueilla. Tästä lähtökohdasta oli ilmeistä, että Vietnamin sotaa - ja sitä kautta myös Etelä-Vietnamin demokraattista hallitusta - vastustavat uusvasemmistolaiset mielenosoittajat olivat automaattisesti enemmän tai vähemmän antidemokraattisia, sillä demokratian tukeminenhan olisi tarkoittanut siinä tilanteessa luottamuslausetta uusvasemmistolaisilta USA:n establismentille, mikä oli tietenkin lähtökohtaisesti mahdotonta.

Näin ollen Uusi Vasemmisto lanseerasi eräänlaisen katudemokratian käsitteen establismentin vaalidemokratian tilalle. Tällöin demokratian toteutuminen määritelläänkin esim. epistemologisesti ("vasemmistogurut ja heidän hang-aroundinsa ovat aina oikeassa") tai etnisen koostumuksen perusteella ("porukassa on kaikkia ryhmiä tasaisesti edustettuna") eikä enää establismentin tavoin mittaamalla demokraattista mielipidettä pelkillä lukuarvoilla vaaleissa (mikä nähtiin varmaankin taantumuksellisena perinteisen liberalismin aikakauden mittaustapana).

Näin 1960-lukulaisten uusvasemmistolaisten nykyiset hengenheimolaiset voivat kätevästi kumota samalla logiikalla tavisten väärinäänestämiset vaaleissa perustelemalla kumoamisen näiden väärällä tietoisuudella ;)

(jatkuu)
  
  3. joulukuuta 2008 11:23:59

Nimi : Vilhelm Holmsten
  
Viesti : vai tuliko se turistina ja yritti saada jonkun oleskeluluvan (millaisen) täällä?

Yleensä porukat pulpahtaa maahan turistina, sitten raapustaa kasaan anomuksen hakien "työlupaa" syynä "etsiä työtä" tai perheen perusteella "ajattelin naida". Sitten ne venttaa "ei":tä 4-5 kuukautta. Kun nää blonditkaan ei tajua miten "homma" toimii. Toi entinen UVI eli nykyinen Migri on kumman nuiva ja helvetillisen hidas. Suuri todennäköisyys on myös vaikka onkin saanut MOL:ilta hyväksyvän lausunnon että "väärin haettu" ja passituksen takaisin kotiin "hakemaan oikein". Eli siinä menee noin 6kk aikaa hukkaan kun ei usko että asia on niinkuin se on.
  
  3. joulukuuta 2008 11:25:19

Nimi : Sami
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Vedätä, kusetä, jujuta. Älä anna faktoja, vetoa tunteisiin. Sotke lukuihin paskaa, syyttele. Jeejee, anarkiaa."

Koskas Jussin punk-bändi tekee tästä biisin?
  
  3. joulukuuta 2008 11:27:07

Nimi : ihminen
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : acc:ltä aivan loistava idea ulkoistettu pakolaispolitiikka. Enemmän halvemmalla. Äänestän heti sen puolesta 0/
  
  3. joulukuuta 2008 11:31:48

Nimi : Meeri
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olen täällä lueskellut jonkin aikaa, ja silmiini osui 21.12.2007 kirjoitettu juttu suomalaisten kielifasismista. Mieleeni muistuivat omat kouluajat ruotsinkielisissä kouluissa, joissa ei todellakaan saanut puhua suomea tunneilla! Vanhemmat ja opettajat olivat myös kovasti huolissaan suomen puhumisesta välitunneilla, ja ruotsin puhumista yritettiin kaikin keinoin edistää. Tästä hyvin yleisestä tavasta ei kyllä Hesarissa revitty otsikoita, emmekä me lapset ymmärtäneet olevamme sorron kohteena...
  
  3. joulukuuta 2008 11:36:50

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nyt on sitten otettu käyttöön uusi sana kuvaamaan maahanmuutokriitikoita: änkyrä.

Tosin se ei ole mikään uusi sana. Pikkutyttöjen käyttämä piikittelysana keski-ikäisiä ukkoja kohtaan. Mutta kun sanat rasisti ja natsi on ajettu loppuun niin pitää hakea uusia tehokeinoja.
  
  3. joulukuuta 2008 11:37:52

Nimi : reino
Kotisivu : http://tinyurl.com/6m57zd
  
Viesti : Näin kauniin talvipäivän kunniaksi ajattelin lähteä vähän kelkkailemaan Hommavuoren lumivalkoisina hohtaville rinteille. Kuten huomaatte, uudessa kelkassani on sisäänrakennettu ballista.

Jos tulis vaikka Minervan kelkka vastaan. :)
  
  3. joulukuuta 2008 11:38:36

Nimi : TJPL
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : http://www.adressit.com/aseet


Ampumaurheilun harrastamisen jatkuminen on taattava Suomessa myös tulevaisuudessa. Aseiden omistamista ei saa kriminalisoida eikä tunnollisia harrastajia syyllistää sairaiden ihmisten tekojen takia. Jokaisella terveellä Suomen kansalaisella tulee olla oikeus perustellusta syystä harrastaa ammuntaa.
Lupakäytäntö tulee olla järkevä ja käytännön tulee olla samallainen koko maan alueella. Aselain tiukentaminen ei saa kohtuuttomasti vaikeuttaa syrjäseuduilla tapahtuvaa harrastustoimintaa eikä harrastuksesta saa tulla vain eliitin oikeus.

******

Metsästäjät ja ammunnan harrastajat ovat joutuneet asevihamielisen ilmapiirin ahdistamiksi. Tämä adressi on perustettu vastapainoksi asekieltoja vaativille adresseille ja on tarkoitus luovuttaa sisäministeri Anne Holmlundille kasvettuaan painoarvoltaan riittäväksi. Luovutustilaisuuteen pyritään saamaan yhteisrintama metsästyksen ja ammunnan harrastajien järjestöistä.
Adressin tavoite on myös ylittää uutiskynnys, jotta harrastajien hätähuuto sadaan päättäjien tietoisuuteen. Harrastajat ovat tavallisia lainkuuliaisia ihmisiä, jotka suhtautuvat ampuma-aseisiin vastuuntuntoisesti ja kiihkotta. Tämän takia suuren hiljaisen joukon ääni jää helposti kuulumatta. Meitä on paljon ja nyt on aika vetää köyttä yhteen suuntaan.
  
  3. joulukuuta 2008 11:40:20


guestbook © freebok.net