Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 103051-103075

Nimi : Kekke
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Olen lähdössä Saudi-Arabiaan perustamaan ateismikerhoa."

Minä tykkään uida kalkkarokäärmeiden seassa. Ruokajuomista paras on Sinol.
  
  2. joulukuuta 2008 19:15:08

Nimi : TH
  
Viesti : Suuri(n?) osa Usarin lukijoiden Thorsille esittämistä kysymyksistä sisältää senlaatuista haistattelua, että niitä tuskin Thorsille näytetään. Laittakaa asiallisia kysymyksiä sinne, jos laitatte, sellaisia mitä kehtaisitte kysyä päin naamaakin.
  
  2. joulukuuta 2008 19:25:49

Nimi : SJS
  
Viesti : Sana "pehmototalitarismi" kuvaa vain keinoja, ei päämäärää. Koko totalitarismi-sanahan taisi tulla siitä, että piti olla kattokäsite, jonka alle mahtuivat sekä natsismi että kommunismi. Sen ei ollut tarkoitus kuvata mitään yksittäistä aatesuuntaa.

Itse yrittäisin selvittää multikultturismin suhteet Frankfurtin kouluun, uusmarksilaisiin, Gramsciin, Leo Straussiin jne. ja etsiä kuvaavan termien sieltä.
  
  2. joulukuuta 2008 19:27:24

Nimi : Uutta kansallismielistä taidetta
Kotisivu : http://xs.to/xs.php?h=xs234&d=08492&f=hy_kk_ys305.jpg
  
Viesti : Tämä joka kotiin.
  
  2. joulukuuta 2008 19:28:07

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lotta Roti: Saattaa olla, että pehmototalitarismi on liian poleeminen termi akateemiseen tekstiin. Voisin tietysti kysyä mielipidettä ohjaajalta, mutta minulla on ollut vaikeuksia löytää ohjaajaa :(

Heh, enpä ihmettele. En tiedä ovatko kuvaamasi tendenssit englanninkielisessäkin akateemisessa maailmassa yhtä arka aihe kuin täällä, mutta jos niistä on jotakin tutkimusta olemassa, niin sieltähän voisi katsoa sopivan englanninkielisen termin ja keksiä sille sitten suomenkielisen vastineen. Tuota "totalitarianism with a smiley face"-termiä on niin ikään käytetty lähinnä poleemisissa yhteyksissä, joten en usko, että sitäkään voi varsinaisesti akateemisena terminä pitää.

Kannattaa muuten harkita Steynin ja Levantin oikeudenkäynneistä kirjoitettujen juttujen käyttämistä gradun aineistona, niissä on ollut terävää analyysia "pehmototalitarismista" yleensäkin. Niitä voi löytää linkkeinä mainittujen herrojen blogeista tai sitten ihan googlettamalla. Teoreettisiksi lähteiksi ne eivät varmaankaan kelpaa, mutta primäärilähteiksi varmaankin kyllä. Aiheesta on jo kirjoitettu kirjakin, Kathy Shaidlen ja Pete Veren The Tyranny of Nice, jota voi tilata melko huokeaan hintaan Mark Steynin kotisivuilta. Ezra Levantilla on niin ikään tiettävästi tekeillä kirja Kanadan "ihmisoikeuskomissioista".
  
  2. joulukuuta 2008 19:31:51

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : Trolli: "Suuri(n?) osa Usarin lukijoiden Thorsille esittämistä kysymyksistä sisältää senlaatuista haistattelua, että niitä tuskin Thorsille näytetään. Laittakaa asiallisia kysymyksiä sinne, jos laitatte, sellaisia mitä kehtaisitte kysyä päin naamaakin."

Päin vastoin. Suurin osa on erittäin asiallisia. Osa pikkupirullisia, osa ei kysymyksiä ollenkaan, mutta suurin osa hyviä ja monta monituista erittäin hyvää kysysymyssettiä.

Siellä on useita sarjoja, jotka uskaltaisin esittää Rouva ministerille ihan naamatusten. Asiallisia vastauksia en tosin odottaisi saavani, kuten jo tämänpäiväisestä Helsingin kaupunginjohtajan Thorsilta saamasta läksytyksestä voimme päätellä.
  
  2. joulukuuta 2008 19:33:33

Nimi : Zngr
  
Viesti : Adelphi on kirjalinkki! Olen hymyssä suin seurannut Levantin ja Steynin noitavainoja. Naurattaa, mutta pelottaa. "Tyranny of Nice" on aika osuva nimi. Pitääköhän vallan tilata.
  
  2. joulukuuta 2008 19:40:19

Nimi : HaH
  
Viesti : Gramscin ymmärtäminen avaa ymmärryksen kaikkeen Länsimaita nykyään kalvavaan pahuuteen, oli kyse sitten modernista taiteesta, kansainvaelluksesta, nykyfeminismistä, tai niin sanotusta ilmaston muutoksesta.

Muuta pahaa ei ole. Muuta ongelmaa ei ole. On vain Gramsci. Gramsci!
  
  2. joulukuuta 2008 19:41:43

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Suuri kiitos kommentoineille!

Todella suuri harmi, että Iivi Masso ei ole enää yliopiston palkkalistoilla. Hänestä olisi saanut hyvän ohjaajan, koska hän on juuri näitä asioita tutkinut politiikantutkimuksen näkökulmasta (itse ajattelin tutkia rahtusen teoreettisemmin aatehistoriallis-filosofis-retorisesta näkökulmasta).

  
  2. joulukuuta 2008 19:43:35

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lotta: kaiketi länsimaisen (nyt ei todellakaan puhuta muista kyldyyreistä) totalitäärisen demokratian juuret ovat Ranskan vallankumouksessa. Siellä alettiin suuren innostuksen vallassa tekemään (kanssa)ihmisistä parempia. Ja yhä parempia ja parempia...

Valmius hyväntekoon oli niin voimakas, että siihen tarvittiin giljotiini, erottelemaan hyvät pahoista. Sen taustaksi taas oli välttämätöntä luoda teoria väkivallasta: perustelu sille, että yhteiskunnassa on/oli ihmisiä, joiden pään sijainti pitää siirtää harteilta mestauskoreihin.

Ajatus sai laajaa kannatusta ja giljotiinien vierellä päivystelivät lukuisat tekstiilityöntekijät ja taustalla tilannetta seurasivat sosiaalipolitiikan professorit.
  
  2. joulukuuta 2008 19:45:56

Nimi : Herja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Pehmototalitarismia. Neosuvaitsevaisuutta. Uusmarxismia. Ihmisoikeuskoneistoa. Yhdenvertaisuussuunnitelmia. Positiivista syrjintää. Universalistisen tasa-arvokäsityksen kritiikkiä (=perustelujen etsimistä sille, miksi joillekin saa antaa erityisoikeuksia tasa-arvon nimissä). Loukkaantumattomuuden käsittämistä varjeltavaksi oikeushyväksi. Vähemmistöpolitiikkaa."

Nähdäkseni noita perustellaan jonkinlasella tulevaisuudessa odottavalla ihanneyhteiskunnalla. Suvaitsevaisuus ja suvaitsevaisuuskasvatus tähtää tilanteeseen jossa yhteiskunta on oikeasti monikulttuurinen ja suvaitsevaisuus luonnollinen, tai oikeastaan ainoa mahdollinen, olotila.

Myös positiivinen syrjintä on kai vain välivaihe ennen luonnollista olotilaa. Ei aliedustettua ryhmää pidä palkata aina ja ikuisesti ennen pätevämpää hakijaa vaan vain siihen asti, että syrjivät rakenteet on purettu.

Kommunistinen diktatuurikin oli vain välivaihe matkalla aitoon sosialismiin.

Tasa-arvoakin voi polkea väliaikaisesti matkalla aidosti tasa-arvoiseen yhteiskuntaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Utopia
  
  2. joulukuuta 2008 19:47:12

Nimi : Kalle Kortonki
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Ratkeaisiko "pakolais" eh anteeksi kansainvaellusongelma näillä: http://en.wikipedia.org/wiki/Condom

Thors voisi viedä lentokoneellisen näitä Afrikkaan, toisen Lähi-Itään ja kolmannen Aasiaan:)
  
  2. joulukuuta 2008 19:48:14

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "kaiketi länsimaisen (nyt ei todellakaan puhuta muista kyldyyreistä) totalitäärisen demokratian juuret ovat Ranskan vallankumouksessa. Siellä alettiin suuren innostuksen vallassa tekemään (kanssa)ihmisistä parempia. Ja yhä parempia ja parempia..."

Toisaalta myös valistus ja moderni demokratia saivat siitä runsaasti vaikutteita. Vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta siis.

"Tasa-arvoakin voi polkea väliaikaisesti matkalla aidosti tasa-arvoiseen yhteiskuntaan. "

Samoin kuin rauhanomaista kommunismia voidaan edistää väkivaltaisella vallankumouksella (tosin tämä ei tainnut olla Marxin näkemys vaan Leninin alunperin). Mun mielestä Popperin Avoimen yhteiskunnan vihollisissa on paljon asiaankuuluvaa. Mitähän Popper olisi ajatellut suvaitsevismista? Mitähän Hannah Arendt?
  
  2. joulukuuta 2008 20:00:57

Nimi : HaH
  
Viesti : Pehmototalitarismia. Neosuvaitsevaisuutta. Uusmarxismia. Ihmisoikeuskoneistoa. Yhdenvertaisuussuunnitelmia.............

Mikä tässä nyt ihmetyttää? Se on gramscilaisuutta juuri tuo kaikki. Hegemoniaan pyrkimistä. (Heidän retoriikassaan toki "olemassaolevan hegemonian murtamista", mutta sama se.) Sana jota haet, on siis gramscialisuus.
  
  2. joulukuuta 2008 20:03:13

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Pehmototalitarismia. Neosuvaitsevaisuutta. Uusmarxismia. Ihmisoikeuskoneistoa. Yhdenvertaisuussuunnitelmia. Positiivista syrjintää. Universalistisen tasa-arvokäsityksen kritiikkiä (=perustelujen etsimistä sille, miksi joillekin saa antaa erityisoikeuksia tasa-arvon nimissä). Loukkaantumattomuuden käsittämistä varjeltavaksi oikeushyväksi. Vähemmistöpolitiikkaa."

Onko tämä siis suvaitsevaiston diktatuuria, joka on välivaiheen aikana tarpeen utopiaan pääsemiseksi? Tosiaan samalla tavoin kuin lopullinen kommunismi saavutetaan sosialismin kautta tiedostavan etujoukon diktatuurin avulla.

Kuinka kauan diktatuurivaihe kestää? Vai murtuiko se jo, vai onko tappio tilapäinen takaisku?

Lotalla riittää tutkimista, mutta saako aiheesta tehdä toisinajattelevaa tutkimusta? Miten vaikeaa se on? Joutuuko siitä hankaluuksiin?
  
  2. joulukuuta 2008 20:05:25

Nimi : HaH
  
Viesti : Hups.

Tein kijroitusvihreen.
  
  2. joulukuuta 2008 20:05:46

Nimi : KML
  
Viesti : Ei se James O'Connor ollutkaan se politiikkalinjastolta ja ruokatunnilta valmistunut kaverijätkä vaan se olikin Francis McCarron. Tarkastinpahan sekoo... ei kun kokoomuksen listoilta.
  
  2. joulukuuta 2008 20:13:10

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lotta: Aivan, Ranskan vallankumouksen suuret ideaalit syntyivät kammottavan verenvuodatuksen kautta; siinä niiden voima onkin vielä tänään, paradoksaalista kyllä. Arkisesti voisi sanoa, että hankalasti hankittu yhteisymmärrys. Silloin luotuja "länsimaisen" ihmisen pään asetuksia tuskin voitaneen purkaa muutoin kuin vielä väkivaltaisemmin keinoin. Kommunismihan siinä tilapäisesti onnistuikin, vielä "etevämmän" demokratian nimissä. Mutta sittenkin vain tilapäisesti.

Itse olen ihan tyytyväinen Vanhas-Kataisdemokratiaan. Kyllä se aina giljotiinidemokratian voittaa.
  
  2. joulukuuta 2008 20:14:55

Nimi : jmk
  
Viesti : Lotta: Todella suuri harmi, että Iivi Masso ei ole enää yliopiston palkkalistoilla. Hänestä olisi saanut hyvän ohjaajan,

Yritä saada hänet ulkopuoliseksi ohjaajaksi, ja yliopistosta sitten joku sopiva henkilö valvojaksi.
  
  2. joulukuuta 2008 20:21:18

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Ratkeaisiko "pakolais" eh anteeksi kansainvaellusongelma näillä: http://en.wikipedia.org/wiki/Condom"

Niin. Asiallinen perhesuunnitteluhan parantaisi ja on parantanut naisten asemaa kehitysmaissa aika lailla.
  
  2. joulukuuta 2008 20:38:56

Nimi : Vilhelm Holmsten
  
Viesti : kuten jo tämänpäiväisestä Helsingin kaupunginjohtajan Thorsilta saamasta läksytyksestä voimme päätellä.

Ai, missä niin oli. Pääsi ohitte.
  
  2. joulukuuta 2008 20:52:15

Nimi : ihminen
  
Viesti : Mitä teen: Haluan kalifiksi kalifin paikalle.

Vielä Pajusen kirjoituksesta, vaikka se täällä onkin jo moneen kertaan käsitelty. Ihmetyttää suuresti kun kansalaiset ministereitä myöten alkavat kitisemään kaupunginjohtajan sanomisista. Luulisi Helsingin kaupungin johtajan tietävän missä Helsingin kaupunki menee. Kuka sen paremmin tietäisi?

Pistää harmittamaan moinen kitinä.
  
  2. joulukuuta 2008 20:55:55

Nimi : LW
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jiri Keronen,

"Vai osaatko sanoa vaikkapa yhdenkään pommi-iskun tai muutakaan joukkosurmaa yhtään missään joka olisi tehty raamattuun vedoten ja Jumalan tahtoa karjuen?"

Onhan noita nyt joitain. Ugandalainen Herran Vastarinta-armeija on kunnostautunut tässä lajissa varsin hyvin. Toki voi kyseenalaistaa sen, löytyykö tuosta sissiporukasta yhtään minkäänlaista kristillisyyttä muualta kuin retoriikasta. En itse tuota porukkaa tunne niin hyvin, että osaisin tuohon vastata. Amerikassa on tapettu ne 7 (vai 9?) aborttilääkäriä, ja hmm... No itse asiassa nyt ei tule tältä istumalta mieleen enempää. Kyllä niitä varmaan joitain löytyisi, mutta sinänsä on kyllä selvä, että vaikka väkivaltaisia äärikristittyjä on, muslimifanaatikot ovat väkivaltaisempia ja heitä on paljon enemmän. Historiastahan tietysti löytyisi vaikka mitä kivaa kristittyjen uskonsa nimessä tekemää, mutta en nyt niitä ala jauhamaan, koska (toisin kuin jotkut tuntuvat kuvittelevan) me emme elä vuotta 1099.

Islamin erityisestä väkivaltaisuudesta voisin pistää tähän kohta yhden tekstin, minkä kirjoitin vähän aikaa sitten eräälle englanninkieliselle vasuripalstalle. Kääntää en jaksa, joten ummikot menköön vaikka kyykkyyn.
  
  2. joulukuuta 2008 20:56:34

Nimi : qwerty
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Pajusen mielestään on hoidettava heti voimaan valtiovallan ja pääkaupunkiseudun jo valmiiksi neuvottelema aiesopimus maahanmuuttajien työllistymisen nopeuttamisesta."

En äkkiseltään huomannut, joko tämä on löytynyt. Eli missähän tähän saisi tutustua?
  
  2. joulukuuta 2008 21:01:15

Nimi : Vilhelm Holmsten
  
Viesti : Olisiko se aiesopimus jotain näihin Norrbäkin sydeemeihin liityvää?
  
  2. joulukuuta 2008 21:04:50


guestbook © freebok.net