Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 103026-103050

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : "Samanlaista vainoa kokee muslimiyhteisön sisällä elänyt (suomalainen)nainen, miehen jätettyä hänen "roikkumaan" mentyään kotimaahansa entisen tai uuden vaimonsa luokse, jos jätetty ei suostukaan kohtaloonsa vaan uskaltautuu avioerotaisteluun...:( "

Länsimaiseen kulttuuriin ei onneksi tunnu kuuluvan nykyään kivittäminen.
  
  2. joulukuuta 2008 18:08:21

Nimi : muslimiäMmä
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Hah, piiskaa taiten käyttävä nais ratsastaja just joo.
En taas aika sanoa moro ja kiittää jutusteluseurasta.
  
  2. joulukuuta 2008 18:09:17

Nimi : Johanna S
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Jotkut puhuivat täällä James O'Connorin mielipidekirjoituksesta Hesarissa. Menin tsekkaamaan, ja olipa kökkö. En ole varma onko se julkaistu verkossakin tekstinä? Joten laitan kuvakaappauksen HeSan näköislehtiversiosta niille jotka eivät ole nähneet:

http://i38.tinypic.com/2wh1krn.jpg

Surkuhupaisa kirjoitus.
  
  2. joulukuuta 2008 18:11:46

Nimi : Villea
  
Viesti : Kiitos Johanna S.

Olipa muuten älytön kirjoitus. Eräs hullu kielentutkija Turusta viuhahtaa varmaan seuraavaksi suoraan presidentiksi. Vaiko ei?
  
  2. joulukuuta 2008 18:17:38

Nimi : Pikkupoika
Kotisivu : Toki on
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tosi ala-arvoinen kommentti James O'Connorilta tämän päivän Pravdan mielipidesivuilla, joka osoittaa sitä, että vain YLE:n ja Pravdan julkisuudella pitäisi valita poliitikot eikä blogikirjoituksilla saisi saada julkisuutta.

Minua huvitti suunnattomasti tahaton ironia O'Connerin kirjoituksessa. Muistelin nimittäin Jussia haastatelleen Pravdan Esa Mäkisen kirjoitusta maaliskuulta: Suomen blogeista tulikin viihdesivustoja.

Blogit eli verkkopäiväkirjat syntyivät vuosituhannen vaihteessa, ja ne löivät itsensä läpi vuoden 2004 paikkeilla.

Tuolloin teknolähetyssaarnaajat povasivat blogeista haastajaa perinteiselle journalismille: sinnikkäät kansalaisjournalistit voisivat paljastaa ruohonjuuritasolla kaiken sen, mistä Yleisradion, STT:n ja Helsingin Sanomien kaltaiset valtamediat vaikenevat.

Neljä vuotta myöhemmin näyttää siltä, että blogien lupaus ei täyttynytkään.

Helsingin yliopiston viestinnän laitoksen yliopistonlehtori Heikki Heikkilä vahvistaa, että blogit ovat viihteellistyneet. Suomessa ei ole Heikkilän mukaan ollut todellista tarvetta vakavan kansalaisjournalismin syntymiseen.

"Täällä ei ole kriittistä massaa, jolla olisi riittävästi aikaa ja kunnianhimoa sellaisen verkoston luomiseen, jossa blogit toimisivat poliittisen osallistumisen ja julkisen keskustelun välineenä. Välineet ja tietotaito eivät itsessään tuota sitä", Heikkilä sanoo.

  
  2. joulukuuta 2008 18:18:25

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Oma sisältäpäin tuleva näkemykseni on, että James O'Connor on hyvin tyypillinen yhteiskuntatieteellisen koulutuksen saanut ihminen. Älkää antako kusettaa itseänne luulemaan, että se antaisi automaattisesti mitään "asiantuntijuutta". Paljon enemmän siellä opetetaan ajattelemaan oikeita, poliittisesti korrekteja ajatuksia ja tulkitsemaan kaikki niiden mukaisesti.

Tämä koskee erityisesti laadullisia ja tulkitsevia menetelmiä käyttäviä, ideologisesti sitoutuneita tutkijoita, jotka tyypillisesti välttelevät kaikkea empiirisyyttä kuin ruttoa.
  
  2. joulukuuta 2008 18:20:05

Nimi : M.
  
Viesti : Ei helv... blogaajan ei tarvitse ottaa huomioon kritiikkiä? Tyyppi on täysin pihalla. Blogaajat nimenomaan joutuvat ottamaan huomioon kritiikin, sillä kuka tahansa voi aloittaa oman bloginsa tai kommentoida yhtä blogaajaa toisen blogissa. Näinhän tässäkin vieraskirjassa on kommentoitu asioita mm. Soininvaaran blogissa. Itseasiassa, enpä suoraan keksi vaativampaa julkaisuympäristöä omille kirjoituksille kuin Web. Akateemisia julkaisuja lukee varsin pieni joukko, joka saattaa joidenkin alojen kohdalla olla vieläpä varsin samanmielinenkin.

Toivottavasti Halla-aho kommentoi tuota Connerin möläytystä.
  
  2. joulukuuta 2008 18:22:19

Nimi : SJS
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En taas aika sanoa moro ja kiittää jutusteluseurasta.

Olet jutusteluseuraa, keskusteluseuraa sinusta ei saa.
  
  2. joulukuuta 2008 18:27:28

Nimi : axe
  
Viesti : Hirveetä tuubaa toi hesarin kirjoitus.
"Edelläkävijänä hän on edistynyt ilman näyttöä poliittisesta pätevyydestä". No otetaan muitakin pätevöityneitä mukaan esim. Anni Sinnemäki, Heli Järvinen. Onko nämä kyseiset henkilöt pätevöityneet jossakin salaisessa paikassa?
  
  2. joulukuuta 2008 18:31:12

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Jussi "Hitchens-halki-poikki-ja-pinoon" Ahlroth näköjään komppasi tuolloin Mäkistä omassa "eriävässä mielipiteessään":

Suomi on hyvin pieni kielialue. Unto Hämäläisen Perässähiihtäjä ja Jyrki Kasvin blogi ovat oikeastaan ainoat poliittisesti relevantit suomalaiset blogit. Toinen on pitkän linjan ammattitoimittajan, toinen kansanedustajan blogi. Ei voida hyvällä tahdollakaan puhua blogien demokratisoivasta vaikutuksesta poliittisella kentällä.

Olipa marraskuussa "Suomen kohutuimmaksi poliitikoksi" korotettu Halla-aho merkityksetön tyyppi vielä viime maaliskuussa!
  
  2. joulukuuta 2008 18:32:01

Nimi : KML
  
Viesti : Oliks tää luuseri O'Connor se, joka yritti valtuustoon itse mm. radiomainoksella, jossa häntä kutsuttiin lasten äänillä "kaverijätkäksi, joka on valmistunut yliopiston politiikkalinjastolta ja riuokatunnilta". Jos oli, niin katkeruuden mainonnan suhteen voi edes jotenkin ymmärtää, mutta luuseri, mikä luuseri ja syvä halveksuntani sekä O'Connorille että Pravdalle.
  
  2. joulukuuta 2008 18:34:16

Nimi : M.
  
Viesti : Haha, näyttöä "poliittisesta pätevyydestä"? Mitä näyttöä suurimmalla osalla kansanedustajista on politiikasta? Mitä poliittinen pätevyys edes on? Poliitikon tarkoitus on edustaa kansaa kunnanvaltuustossa tai eduskunnassa. Ihanteellisesti poliitikko olisi ihan tavallinen ihminen. Haluaako Connell jonkin poliitikon tutkinnon Suomeen?
  
  2. joulukuuta 2008 18:39:30

Nimi : joniq
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ihmettelen millä kriteereillä O´Connor on saanut viestinsä läpi HS:n mielipidepalstalle. Kirjoitus on aivan onneton tekele. Silti sillä on sen verran laaja levikki, että Halla-ahon tulisi kommentoida.
Thorskin on kaivautunut kolostaan ja päästää ilmoille hänelle tyypillisen sekoilun. Pajusta kritisoiden hän sekoittaa jälleen puurot ja vellit, eli kemikaaliviraston työntekijät ja työllistymättömät "moniosaajat".
Thors pitää työttömyyden syynä työvoimapalvelujen vähyyttä, eikä suostu uskomaan että osa ei satavarmasti työllisty ainakaan nyt kun heille ei edes korkeasuhdanteen aikaan löytynyt töitä.
  
  2. joulukuuta 2008 18:41:55

Nimi : reino
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : Jussi Halla-aho ei ole kaverijätkä, joka on valmistunut yliopiston politiikkalinjastolta ja ruokatunnilta.
  
  2. joulukuuta 2008 18:41:59

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Odenkin blogin komenttiosastolla on todettu, että Ode oli bloginsa ansiosta suuri kunnallisvaalien ääniharava, vaikka perinteinen media piti vihreitä naisia ja nuoria paljon enemmän esillä kuin häntä.

Sitten Halla-aho oli suuri ääniharava, vaikka perinteinen media ei pitänyt häntä ennen kunnallisvaaleja juuri lainkaan esillä ainakaan myönteisessä mielessä.

Nyt vaalien jälkeen perinteinen media on pitänyt häntä niin helvetisti esillä niin pirullisella tavalla, että jos esimerkiksi eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, Halla-aho saisi ainakin 10 000 ääntä, eurovaaleissa tulisi 100 000 ääntä ja presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 35 prosentin ääniosuus.

Nämä menneet kuntavaalit olivat nyt nähkääs sellaiset netti-, blogi- ja vieraskirjavaalit.

Perinteisen median valta vähenee, ja sekös sitä harmittaa.

Tuo oconnori on sellainen menneen ajan mies, joka puolustaa aivan homehtunutta vanhaa ja väistyvää media- ja toimittajavaltaa ja jotain yhteiskuntatieteilijöiden valtaa, jonka bravuureita on tämä suvaitsevaisuus- ja monikulttuuriliturgia.

http://www.soininvaara.fi/2008/11/30/sanomalehden-tulevaisuus/#more-1103

http://www.guru-group.fi/visti/blog/files/d523414f62c0111ff442bd5fff7ea3fe-532.php
  
  2. joulukuuta 2008 18:43:06

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Sanokaas mikä olisi naseva, mutta akateemis-asialliseenkin yhteyteen kelpaava nimi tälle TÄLLE, jota kuvasin yhdessä sähköpostissa näin: "Pehmototalitarismia. Neosuvaitsevaisuutta. Uusmarxismia. Ihmisoikeuskoneistoa. Yhdenvertaisuussuunnitelmia. Positiivista syrjintää. Universalistisen tasa-arvokäsityksen kritiikkiä (=perustelujen etsimistä sille, miksi joillekin saa antaa erityisoikeuksia tasa-arvon nimissä). Loukkaantumattomuuden käsittämistä varjeltavaksi oikeushyväksi. Vähemmistöpolitiikkaa."

Olen ajatellut vähän tehdä gradua, jonka ajatuksena olisi määritellä tuo ajatustapa ja sen keskeiset teesit ja käsitteet. Näin siitä voitaisiin puhua samalla tavalla kuin muistakin ismeistä kuten sosialismista, nationalismista, feminismistä ja niin edelleen.

Meinaan vain, että tuo O'Connorin kirjoitus on mielestäni oiva osoitus siitä, että kyseisen ajatustavan kannattajan ovat ytimeltään antidemokraattisia. Hypoteesini on, että antidemokraattisuus on koko ajattelutavan rakenteissa.
  
  2. joulukuuta 2008 18:46:34

Nimi : reino
  
Viesti : Häh? Lotta, etkös sinä juuri kuvaillut tuossa monikultturismin kaikessa kauneudessaan? :)
  
  2. joulukuuta 2008 18:50:37

Nimi : Razze
  
Viesti : "Minä olen osoittanut ystävyyttä, nyt on sinun vuorosi."

Juuri tämä on ärsyttänyt minua suunnattomasti ja tehnyt tietyissä maissa matkaamisen erittäin vastenmieliseksi.
Turistia syyllistetään ja häntä kohtaan osoitetaan avoimesti vihamielisyyttä, jos hän ei tähän "sinulla on rahaa ja minä haluan ne nyt heti itselleni vastikkeetta"-leikkiin heti lähde.
Ja jotkut imbesillit vielä kehtaavat puhua paikallisten osoittamasta "aidosta ystävyydestä" ja "kuinka ihanaa siellä oli, kun kaikki köyhyydestä huolimatta jaksoivat hymyillä ja tanssia vuorokaudet läpeensä."
Noh, onneksi itse kukin saa vapaasti valita, matkustaako johonkin tiettyyn maahan vai ei (suosittelen välttämään ainakin Kuubaa).
Minä haluan myös pystyä vaikuttamaan siihen, missä määrin kotimaahani tuodaan rahanahneuden ja vilpillisyyden kyllästämien kulttuurien edustajia.
Sen takia (myös) ääneni on mennyt ja tulee menemään jatkossakin maahanmuuttokriittiselle liikkeelle vaaleissa.
  
  2. joulukuuta 2008 18:52:26

Nimi : HaH
  
Viesti : Jiri Keronen, jeps! Tuo näkemys "erilaisista yleisöistä" on hyvä. Komppaan sitä, sillä se on totta, ja vieläpä hyvää pelisilmää.

Oma kommenttini kumpusi siitä, että olen huomannut mielestäni liian monen "meikäläisen" olevan periaatteellisella tasolla niin uskontovastainen, että... no... lopputulos on nähtävissä Jussi K. Niemelästä. :( On mukava nähdä, että muunkinlaista, sellaista diskriminoivaa, uskontovastaisuuutta löytyy. :)

Jatkakaamme siis keskenämme, maltillisen voimallisesti ja ylimielisen harkitusti, sillä valta ja voima on Mestarin, ja kaikkien häntä palvovien!

H^^^
  
  2. joulukuuta 2008 18:53:51

Nimi : Blitzkrieg jäger
  
Viesti : Lotta Roti, et ole siis vielä tehnyt Gradua? Voihan...!

Ps. kukas se homonnäköinen kansallismielinen on joka ratsastelee irssigalleriassa..?
  
  2. joulukuuta 2008 18:59:07

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mielestäni "pehmototalitarismi" on hyvä vastine englanninkieliseen keskusteluun Ezra Levantin ja Mark Steynin oikeudenkäyntien myötä lanseeratulle termille "Totalitarianism with a smiley face" (esim. täällä) ja se kattaa aika hyvin kaikki nuo luetellut tendenssit. Ehdottaisin siis sen käyttämistä. Tietenkin täytyisi jossain eksplisiittisesti selventää, mitä käsitteellä tarkoitetaan.
  
  2. joulukuuta 2008 19:02:42

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Häh? Lotta, etkös sinä juuri kuvaillut tuossa monikultturismin kaikessa kauneudessaan? :)"

Siihen liittyy muutakin. Militantimmat seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajajat ja feministit kuuluvat samaan sarjaan. Monikultturismi on vain yksi kukkanen siinä penkissä, jota lannoittavat relativismi, postmodernismi, marxilaisuus, kielteisyys judeokristillisyyttä ja Valistusta kohtaan sekä sosiaalinen konstruktionismi, muutamia ilmeisiä nyansseja mainitakseni.

En ole tehnyt gradua, olen VTK ja siis tehnyt kandintyön.

"Ehdottaisin siis sen käyttämistä. Tietenkin täytyisi jossain eksplisiittisesti selventää, mitä käsitteellä tarkoitetaan."

Saattaa olla, että pehmototalitarismi on liian poleeminen termi akateemiseen tekstiin. Voisin tietysti kysyä mielipidettä ohjaajalta, mutta minulla on ollut vaikeuksia löytää ohjaajaa :(
  
  2. joulukuuta 2008 19:08:38

Nimi : tapio
  
Viesti : Nyt rupesi naurattamaan. Petri Honkanen tunkesi kommentoimaan Vihreään Lankaan juttua oikea raiskaustieto korjaa väärän ja ilmoittaa: "Häpeän kuulua siihen joukkoon, joka tälläkin listalla yleensä maahanmuuttoasioita kommentoi. Siis näihin "perusnatseihin"."
  
  2. joulukuuta 2008 19:09:58

Nimi : äbis
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Muistutan huomisesta usarin tilaisuudesta.

Astrid Thors vastaa maahanmuuttopolitiikan kysymyksiin Uuden Suomen kyselytunnilla huomenna 3.12. klo 16-17.

Kysymyksiä voi lähettää tänne.
  
  2. joulukuuta 2008 19:11:43

Nimi : Maastamuuttaja
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Olen lähdössä Saudi-Arabiaan perustamaan ateismikerhoa. Olen pyytänyt mukaani uskonnollisista asioista kiinnostuneita suomalaistahoja. Lähetin tiedustelut mielestäni hyvissä ajoin, viime elokuussa ja muistutuskirjeen joskus lokakuun lopulla.

Toistaiseksi en ole saanut mitään vastauksia ja viisumihakemuksenikin on Suomen Saudi-Arabian suurlähetystön tietojen mukaan jäänyt villiintyneen kameelin alle.

Vaikuttaa siltä, että minun on ehkä paras siirtyä tutkimaan Afrikan animismi-ilmiöitä. Uskontokiinnostustani en kuitenkaan missään tapauksessa jätä.
  
  2. joulukuuta 2008 19:12:06


guestbook © freebok.net