Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 102901-102925

Nimi : Juha
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Koskelalle (en siis ole nimim. J, mutta kumminkin): Itse en olisi pystynyt lukemaan H-a:n kirjoituksia laajemmalti läpi, ellen olisi luopunut lähes kaikesta ennakkoasenteesta. Toisaalta kirjoitustyyli miellytti ja niissä käsiteltiin itseäni kiinnostavaa aihealuetta.

Jos asenne lukemisessa on se, että Scriptan kirjoituksissa on sillä tavoin epäilyttävää ainesta, että avoimin mielin lukiessa voisi olla vaaraa tulla aivopestyksi netsiksi, ei niitä pysty lukemaan kuin pinnallisesti. Ja tästä johtuen satiiri ja vivahteet (tulee esim. raiskaus- ja Tehtaanpuiston homo "skandaaleja") jäävät huomaamatta.

Itseni on tehnyt mieli käydä kunnolla läpi julkishallinnon mokutusohjeita, mutta kun jo ensimmäisen sivun jälkeen tarvitsee tauon hieman rauhoittuakseen (kysymyksiä tyyliin wtf tulee sen verran rajulla syötteellä mieleen), käy se jo työstä eikä sitä nyt ihan huvikseen lähde harrastamaan.
  
  2. joulukuuta 2008 13:15:41

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : Hagbard: "2. Ilmestyä jostain imäginääriavaruudesta jonnekin Suomen alueelle ja ilmoittaa viranomaisille hakevansa turvapaikkaa"

Eihän kukaan ilmesty mistään imaginääriavaruudesta.

Jos hakija tulee Ruotsista, hänet kuuluu palauttaa Ruotsiin, mikäli Ruotsi vielä luokitellaan turvalliseksi maaksi. Palauttamattomuuspykälän pitäisi aktivoitua vain niiden kohdalla, jotka tulevat suoralla lennolla ei-turvallisesta maasta."

Se olikin virnuilua sille, että näiden tulijoiden "turvapaikkahakemuksia" edes otetaan käsittelyyn. Ei mene jakeluun että Tornioon ilmestyvät henkilöt voivat ylipäätään tehdä meillä turvapaikkahakemuksen. Se olisi pitänyt tehdä Ruotsiin. Sama Turussa, ei sinne noin vain aineellistuta ei mistään.

Näin se menee sopimustenkin mukaan. Hakemus tehdään ensimmäiseen maahan johon saapuu EU:n alueella. Melko pirunmmoisen kujanjuoksun saa Afrikasta tehdä, että pystyy välttämään kaikki muut maat ennen Suomea tällä välillä. Tänne ei pääse kuin lentokoneella ja silloin pitää olla passi ja lippu tai lentoyhtiö joutuu syytteeseen.

Enpä ole kuullut moisista oikeudenkäynneistä.
  
  2. joulukuuta 2008 13:17:35

Nimi : Tosi
  
Viesti : Syntymäpaikka on Helsinki, mutta Ben ei ole ns syntyperäinen Suomen kansalainen. Eli kelpaa myös maahanmuuttajataustaisesta kansanedustajasta. Vanhemmat olivat muuttaneet Suomeen vuotta aiemmin.

No joo siinä tapauksessa on ilman muuta maahanmuuttajataustainen.

Ben vaikuttaa ihan fiksulta ja huumorintajuiselta kaverilta. Pari sanaa hänen kanssaan joskus muutama vuosi sitten ohimennen vaihtanutkin ja hyvä tilannetaju sekä huumori löytyivät.
  
  2. joulukuuta 2008 13:17:43

Nimi : Turkulaine
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Jaahas, Turussa oli taas viikonloppuna poltettu autoja. Tästä on tulossa jokaviikonloppuinen perinne.

Suokaa anteeksi etten ole seurannut vähään aikaan vieraskirjaa enkä osallistunut käskynjakoon. Siksi en tiedä, joko täällä on keskusteltu Ylioppilaskuntien kampanjasta säilyttää Euroopan ulkopuolisten opiskelijoiden koulutus Suomessa maksuttomana?

www.maksutonkoulutus.fi

Tuolla voit testata tiedätkö asioista vai oletko tyhmä harhaoppinen.

Keskustelua Turun Sanomissa:

http://tinyurl.com/5fbkos
http://tinyurl.com/5vn8gk
  
  2. joulukuuta 2008 13:19:53

Nimi : P
  
Viesti : "

Jos tuossa olikin asiavirheitä (siis missä?), niin turha niiden takia on avata taas uutta vastinerumbaa, siis oikeasti! "

Totta helvetissä pitää! Muutenhan koko keskustelulta menee pohja alta.

Halla-ahon kannattaa pistää vastineet sekä haashatteluu että Connorin plöjäytykseen ja todeta toimittajan jättäneen oikeisematta väittämänsä ja kertomatta mitä lukuja toimittaja on käyttävinään.
  
  2. joulukuuta 2008 13:24:41

Nimi : Henri K.
  
Viesti : Onko jollain kirjamerkeissä se nuiva joulukalenteri. En ole sitä näemmä työkoneelle tallentanut. :)
  
  2. joulukuuta 2008 13:25:04

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : Juha, noinhan se on. Mutta sille emme voi mitään, jos ko. henkilö ei itse sitä tajua.

Sinä ymmärrät tuon mitä kerroit ja pidät sen rauhoittumismeditaation niitä dokkareita lukiessasi. Ja yrität ymmärtää.

Nämä vouhkaajat eivät minusta edes halua ymmärtää.

Jos haluaisivat, oikeampi ja sivistyneempi lähestymistapa olisi esittää kysymyksiä, että mitä tällä tällä ja tällä kohdalla tarkoitetaan, kun minusta se näyttää tältä ja tältä... eikä riehaantua sen pohjalta mitä luulee siinä lukevan ja alkavan räyhätä, vinoilla ja syytellä.

Sivistynyttä keskustelua kaipailen vastapuolelta. Mutta toisaalta mehän olemmekin vain kiljuskinejä, alkoholisteja, työttömiä ja syrjäytyneitä lähiöiden miehiä, mitäpä me sellaisesta tietäisimme ;-)
  
  2. joulukuuta 2008 13:27:55

Nimi : Roots
  
Viesti : "No hui! mutta nehän ovat MAMUJA!! apua"

Nuivankuivat aivoni nyt eivät tavoita sinun ajatuksenjuoksuasi. Niin, Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia ovat nuo konsultit ja spesialistit. Entä sitten?
Minulla ei siis ole siivosti eläviä omillaan toimeentulevia MAMUJA vastaan, riippumatta ihonväristä.

  
  2. joulukuuta 2008 13:29:31

Nimi : Juha
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Maksuttomasta koulutuksesta pointti: Kuinka paljon suomalaisissa korkeakouluissa on vuosittain vaihto-oppilaita? Meinaan, jos maksullinen koulutus karkottaa ihmisiä täältä niin miksi ihmeessä niitä vaihto-oppilaita tänne tulee. Vaihtohan menee käsittääkseni niin, että jokainen maksaa oman koulunsa maksut myös vaihtovuonna eli tavallaan kustantavat päittäin toistensa opiskelut.
  
  2. joulukuuta 2008 13:29:39

Nimi : Tulituki
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Nuiva joulukalenteri:

http://koti.welho.com/maijarvi/
  
  2. joulukuuta 2008 13:31:07

Nimi : Sami
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Mutta toisaalta mehän olemmekin vain kiljuskinejä, alkoholisteja, työttömiä ja syrjäytyneitä lähiöiden miehiä, mitäpä me sellaisesta tietäisimme ;-)"

Unohdit sanan "kalapuikkoviiksimies".
  
  2. joulukuuta 2008 13:31:33

Nimi : J
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "J, olen ihan samaa mieltä sinusta.

Et ole tutustunut kirjoituksiin, se paistaa läpi kokoajan. "

Mielestäni sanoin aika selvästi aikaisemmin että olen lukenut joitain Halla-ahon juttuja.

Nokkelimmat meistä varmaan ymmärtävät, että tämät tarkoittaa sitä etten ole lukenut niitä kaikkia.

Varsinaista asiaahan viestistäsi ei löydy.
  
  2. joulukuuta 2008 13:34:09

Nimi : Mo
  
Viesti : kokeilkaapa sananmuunninta: http://sanan-muunnin.appspot.com/?text=&url=http%3A%2F%2Fwww.freebok.net%2Fbooks%2Fscripta%2Fview.html
  
  2. joulukuuta 2008 13:40:16

Nimi : Jesse Ikälumi
  
Viesti : Maailmassa on vain muutama ihminen, jotka ovat lukeneet kaikki Halla-ahon kirjoitukset. Yksi näistä on JiiPee Roos, joka on lukenut ne kaikki, ja vielä poikkeuksellisen tarkasti. Silti hän pitää Jussia täyspäiväisenä rasistina. Kirjoituksetkin ovat ihan sairaita.

Ettei JiiPee vain haistaisi tällä halla-ahovastaisuudella keinon menestyä politiikassa, kun ei muuten ole menestystä tullut.
  
  2. joulukuuta 2008 13:42:59

Nimi : Embo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hesarin Pajusen kannanottoa ruotivassa keskusteluketjussa oli mainio pointti:

HS kertoi 21.11 kuinka Ryhmäkoti Ingas Espoossa on muutettu nuorten pakolaismiesten vastaanottotilaksi. 20 "pakolais"miestä hoivaamassa on johtajan lisäksi 11 ohjaajaa, joista 6 on maahanmuuttajatausta(näin ne mamut työllistyvät!) lisäksi on 2 sosiaalityöntekijää(neuvomassa tukien ja avustusten haussa?) terveydenhoitaja sekä toimistosihteeri! Eli 20 miestä varten on palkattu peräti 16 hoivaajaa! Samaan aikaan jopa 400 oppilaan Suomalaiskouluilla ei ole "varaa" palkata edes 1 terveydenhoitajaa....

Tämä on juuri se mekanismi, jolla vääränlainen maahanmuutto suoraan kuppaa varoja ja hyvinvointia meiltä muilta. On valehtelua, ettei esimerkiksi kouluterveydenhuoltoon ole "varaa". Kyllä sitä on, mutta rahaa ei haluta käyttää. Yks kaks sitten onkin varaa (eli halua) käyttää mamujen terveydenhuoltoon aivan helvetisti raahaa per henkilö.

Ei voi ymmärtää, ei.
  
  2. joulukuuta 2008 13:43:12

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : Joo, se näkyy. No, asiaa siinä oli tasan saman verran kuin sinullakin.

Tosin johtopäätöksiä niistä olet näköjään kyllä tehnyt. Ei se, että et ole asiaan tutustunut, ole estänyt sinua vetämästä asiasta ja siihen liittyvistä henkilöistä negatiivisia johtopäätöksiä eli ihan määritelmän mukaisesti olet rakentanut olkiukkoja. Moinen ei ilmeisesti sinua mitenkään häiritse? Minua se hieman älyllisellä tasolla häiritsisi.

Mutta tässä meillä taitaakin olla se ero. Sinähän käsitteletkin näitä asioita tunnetasolla.
  
  2. joulukuuta 2008 13:43:54

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : Jesse: "Maailmassa on vain muutama ihminen, jotka ovat lukeneet kaikki Halla-ahon kirjoitukset. Yksi näistä on JiiPee Roos, joka on lukenut ne kaikki, ja vielä poikkeuksellisen tarkasti. Silti hän pitää Jussia täyspäiväisenä rasistina. Kirjoituksetkin ovat ihan sairaita.

Ettei JiiPee vain haistaisi tällä halla-ahovastaisuudella keinon menestyä politiikassa, kun ei muuten ole menestystä tullut."

Ei niitä Jussin tekstejä nyt niin paljoa ole, ettei niitä olisi hyvin hyvin moni lukenut ihan kaikkia. Muutkin kuin minä ja Roos.

Mutta tuosta Roosista olen muuten samaa mieltä, hän ymmärtää ne tahallaan väärin. Eli kun ei pysty tarttumaan itse asiaan, niin sitten keksii oman tulkintansa niistä jota vastaan sitten voi hyökätä paremmin. Kukin tekee sitä mitä osaa.

Odotane delleen näiltä maahanmuuttoa kuulemma tutkineilta sosiologeilta ja yhteiskuntatieteilijöiltä sun muilta sitä asiaperustaista vasta-argumentointia. Näiden viime kuukausien jälkeen en tosin enää usko sitä tulevan.
  
  2. joulukuuta 2008 13:51:54

Nimi : Embo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Käsittääkseni tänne on EU:n ulkopuoliselle kolme reittiä:"

Seitsemän. Jatkan listaasi:

4) opiskelu
5) oleskelulupa suojelun tarpeella tai muin perustein (eri asia kuin pakolaisstatus)
6) paluumuuttajat (kuten inkeriläiset)
7) perhesiteet (koskevat sekä pakolaisia että kantasuomalaisia)

Näistä tuo numero 5 on mielenkiintoinen:

"Oleskelulupa myönnetään, jos hakijaa hänen kotimaassaan tai pysyvässä asuinmaassaan uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu epäinhimillinen tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Samoin lupa myönnetään, jos hakija ei voi palata aseellisen selkkauksen tai ympäristökatastrofin vuoksi."
(Migrin sivuilta)

Paljonkohan noita on myönnetty?
  
  2. joulukuuta 2008 13:53:50

Nimi : tunkki
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Ei voi kuin kummastella HS:n sensuurilinjan muutosta. Olisikohan se päivän kysymys ja Pajusen kirjoitus muuttanut jotain?
Mutta hyvä näin. Piiperöt on 98%:sti altavastaajana tuolla keskusteluissa.
  
  2. joulukuuta 2008 13:55:29

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "HS kertoi 21.11 kuinka Ryhmäkoti Ingas Espoossa on muutettu nuorten pakolaismiesten vastaanottotilaksi. 20 "pakolais"miestä hoivaamassa on johtajan lisäksi 11 ohjaajaa, joista 6 on maahanmuuttajatausta(näin ne mamut työllistyvät!) lisäksi on 2 sosiaalityöntekijää(neuvomassa tukien ja avustusten haussa?) terveydenhoitaja sekä toimistosihteeri! Eli 20 miestä varten on palkattu peräti 16 hoivaajaa! Samaan aikaan jopa 400 oppilaan Suomalaiskouluilla ei ole "varaa" palkata edes 1 terveydenhoitajaa...."

Malliesimerkki maahanmuuttoklusteriyksiköstä joka työllistää itse itsensä. Varsinainen ikiliikkuja. Ja usein näillä on vielä sananvaltaa päätettäessä maahanmuuttopolitiikasta.
  
  2. joulukuuta 2008 13:57:32

Nimi : Sami
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Täältä löytyy kaikennäköistä evästystä: Argumentointivirhe

Ne Nokian inssit ovat kohdassa "savuverho".

Sanoo kiljuskini.
  
  2. joulukuuta 2008 14:11:51

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : "4) opiskelu
5) oleskelulupa suojelun tarpeella tai muin perustein (eri asia kuin pakolaisstatus)
6) paluumuuttajat (kuten inkeriläiset)
7) perhesiteet (koskevat sekä pakolaisia että kantasuomalaisia)"

Nuo 5 ja 7 kuuluvat kyllä myös tuohon 2 kohtaan, eli eivät ole erillisiä. Tässähän otetaan vain kantaa siihen miten maahan päädytään, ei siihen millaisella paperilla ne kakkoskohdan tänne ilmaantuneet lopulta maahan jäävät.

Ei voi hakea perhesiteiden perusteella maahantuloa, ellei tänne ole jo joku tullut. Eikä suojeluntarvetta voida todeta tai hakemusta oleskeluluvasta sen perusteella edes jättää, jos hakija ei ole aineellistunut tänne jostain ;-)

En pitänyt paluumuuttajia tässä mielessä "EU:n ulkopuolisina", koska ei voi paluumuuttaa, jos ei ole täällä joskus kansalainen ollut. Ok, nuo rajantakaiset, mutta heidän yhteydessään termi on hieman humoristinen, eikä heitä voi pitää sananmukaisesti "paluumuuttajina". Muuttoon oikeutettuina osin kyllä.
  
  2. joulukuuta 2008 14:15:10

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Jesse Ikälumi: Maailmassa on vain muutama ihminen, jotka ovat lukeneet kaikki Halla-ahon kirjoitukset. Yksi näistä on JiiPee Roos, joka on lukenut ne kaikki, ja vielä poikkeuksellisen tarkasti.

Jesse Ikälumestahan on tulossa palstan uusi huumorismies...
  
  2. joulukuuta 2008 14:16:48

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : Sami: "Täältä löytyy kaikennäköistä evästystä: Argumentointivirhe

Ne Nokian inssit ovat kohdassa "savuverho".

Sanoo kiljuskini."

Tässä keskustelussa yrittää vastapuoli käyttää jokaista mahdollista argumentointivirhettä ja sekaannuksen mahdollisuutta minkä vain keksivät.

Toisaalta, sanotaanhan sitä että "älä tulkitse ilkeydeksi mitään minkä voi selittää silkalla tyhmyydellä" ;-)
  
  2. joulukuuta 2008 14:18:13

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : 'Toisaalta, sanotaanhan sitä että "älä tulkitse ilkeydeksi mitään minkä voi selittää silkalla tyhmyydellä"'

Niin no sen O'Connorin nyt luulisi tietävän paremmin.
  
  2. joulukuuta 2008 14:20:47


guestbook © freebok.net