Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 102876-102900

Nimi : ??
  
Viesti : "Tämä on todella typerä pykälä juuri siksi, että tässä ei ole mitään poikkeuslausetta. Tämä estää myös esim. maahan päässeen Fidel Castron palauttamisen takaisin sinne, mistä hän on tullutkin."

- Kuinka typerä? Parempihan se on laittaa Saddamit ja Fidelit kunnolliseen kv. oikeudenkäyntiin kuin lähettää takaisin lahjomaan itsensä vapaaksi tai tulemaan tapetuiksi summanmutikassa.

Sekä heidän itsensä, heidän uhriensa että Suomen kannalta.
  
  2. joulukuuta 2008 12:34:20

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : JIT:
"Vaalihuumassa ehdottelin sellaisen sivuston kokoamista johon olisi kerätty yhteen paikkaan tieto mamujen määristä, tyypistä yms. siis viitteet lakeihin, tilastoihin. Ylipäänsä FAKTAT. Selkeähkö vuokaavio tyyppinen ratkaisu. Sieltä sitten viitteet asiaan liittyviin faktoihin.

Kannatan vahvasti. Vera kiitettävästi availee noita lukuja, mutta niiden pitäisi olla pysyvästi selkeäkielisiksi avattuina jossakin. Asiaa tuntemattoman on vaikea ymmärtää sisältyykö johonkin lukuun maasta itse poistuneet, käännytetyt tai miten perheen yhdistämiset huomioidaan jne. Sen kun joku tekisi kerralla kuntoon, niin ei tarvitsisi kuin päivittää luvut kerran vuodessa. Ulkomaalaislain muutos (b-luvan poisto) vielä helpottanee hommaa.

---

James O'Connorin kirjoitus oli aivan upea. En olisi pystynyt ilkeimmillänikään parempaan. Tekstiin ei tarvitse kuin muuttaa muuttujat, niin huomaa kuinka huiman parodinen HS/IS/YLE/maahanmuuttotutkija/Lipposka/Roos-kritiikki se oli. Ottakaa talteen ja lukekaa vuoden päästä.
  
  2. joulukuuta 2008 12:36:42

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : J: "urogallus:"Media käyttää mamua nykyään tarkoittamaan ei-eurooppalaista maahanmuuttajaa, joka vielä mielellään eroaa valtaväestöstä paitsi ulkonäöltään myös kulttuuriltaan. "

En tiedä mistä perustelut sille, että nimenomaan media näin tekisi. Taitaa löytyä ennemmin esim. tältä sivustolta."

Sitä löytyykin enemmän netissä olevasta maahanmuuttokeskustelusta - molemmilla puolilla - mutta esim. Hesarikin teki jutun, jossa sanottiin että onhan eduskunnassa Ruotsista muuttanut Elisabeth Nauclér, mutta "varsinaisia" maahanmuuttajataustaisia kansanedustajia siellä ei ole. Sinä olet selvästikin samaa mieltä, kun itsekin sanot että eduskunnassa ei ole yhtään maahanmuuttajataustaista kansanedustajaa.

Ja joo, sinänsä olen samaa mieltä että ihmisten pitäisi kirjoittaa vähän tarkemmin mitä ja ketä ne tarkoittaa.
  
  2. joulukuuta 2008 12:39:45

Nimi : Octavius
Kotisivu : http://octavius1.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Onko tämän hyvin moniselitteisen nimimerkki J:n pointti nyt siis se, että Suomen pitää tehdä aivan kaikki samat virheet ja luhistua muun Länsi-Euroopan tavoin, koska mm. Nokialla on duunissa ei-suomalaisia Symbian-koodareita?

Ja jos emme tee samoja virheitä, Symbian-koodareille ja J:lle tulee paha mieli.

Perustelu ei minusta ole kovin vahvalla pohjalla.
  
  2. joulukuuta 2008 12:47:35

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : ??,

"Parempihan se on laittaa Saddamit ja Fidelit kunnolliseen kv. oikeudenkäyntiin kuin lähettää takaisin lahjomaan itsensä vapaaksi tai tulemaan tapetuiksi summanmutikassa."

Öö, ei. Ehkä muistat sellaisen vempeleen, jonka nimi oli Neuvostoliitto. Sinne lähetettiin takaisin kaikenlaista väkeä. Ensi kerralla, kun sieltä tulee joku urpo, joka on Putinin epäsuosiossa, perustuslakimme estää hänen palauttamisensa. On erittäin epäviisasta sitoutua perustuslaissa etukäteen tällaiseen.

Selvyyden vuoksi sanon heti, etten kannata ns. rähmälläänoloa, mutta en ole myöskään sokea realiteeteille.

Tuollainen kansainvälispoliittinen esimerkki on tietenkin melko äärimmäinen tapaus, mutta sama periaate koskee raiskaajia, ryöstäjiä ja tappajiakin. Suomen valtion ensisijainen tehtävä on huolehtia kansalaisistaan eikä maailman rikollisista, jotka ovat saaneet jalkansa ovenväliin.
  
  2. joulukuuta 2008 12:48:02

Nimi : urogallus
  
Viesti : Vera,

satuin myös kuulemaan 2007 syksyllä luennolla uskontotieteen apuproffan (tms., en nyt viitsi kaivella miehen titteliä esiin - yhtäkaikki kyse oli yliopistolla tutkivasta ja opettavasta henkilöstä) mainitsevan jotta "melkein-saatiin-maahanmuuttaja-Arkadianmäelle". Toki itselläni on aistit viritetty netsitaajuuksille, joten sitä kiinnittää tällaisiin kommentteihin huomiota - ja ehkä välillä liikaakin.
  
  2. joulukuuta 2008 12:48:59

Nimi : ??
  
Viesti : Helsinkiläinen perheenisä, en oikein tajua mitä hyvää siinä oli, että NL:n toisinajattelijat lähetettiin Siperian mielisairaaloihin.
  
  2. joulukuuta 2008 12:50:18

Nimi : Nauris
  
Viesti : "Ja jos emme tee samoja virheitä, Symbian-koodareille ja J:lle tulee paha mieli."

Ainakin samaa mieltä on Maaria Ylänkö: "Korruption ja slummien yleistyminen suurkaupungeissa on hinta, joka Euroopan pitää maksaa kansainvälistymisestä. Suomi yrittää perä edellä puuhun hakiessaan koulutettuja täsmäosaajia maahanmuuttajiksi."

Robotit tulee ja vie työt - vuonna 2025
Most jobs could be lost to automation in near future
  
  2. joulukuuta 2008 12:53:02

Nimi : Koskela Suomesta
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Vera:" Zngr: "käsitin että tänä vuonna huomattavan suuri osa on saanut."

Joo, niin tänä kuin viimekin vuonna 44% päätöksiä oli myönteisiä, mikä on paljon enemmän kuin aikaisemmin. Vuosina 2006-2007 tosin hakemuksiakin oli paljon vähemmän kuin aikaisemmin, mutta jos kaikki tämänkin vuoden hakemukset saavat noin 44% myönteisiä vastauksia niin siinä tulee olemaan ainakin 1700 humanitääristä oleskelulupaa."

Mitä tapahtuu niille 56%:lle? karkotetaanko heidät välittömästi kotimaahansa tai maahan josta he tänne saapuivat? Eipä taida olla näin.

Haluaisin todella ihan oikeasti tietää mitä tapahtuu niille ihmisille jotka ilmestyvät tänne ja ilmoittavat hakevansa turvapaikkaa. Moniko tekee vuoden kahden kuluttua töitä täällä Suomessa, moniko on sosiaaliavun varassa ja moniko on jollain perusteella poistettu rajojen ulkopuolelle. Eli onko se elintasopakolaisen kannalta ihan se ja sama, saako sitä millaisen lupalapun, jos kerran maahan saa jäädä ja rahaa annetaan elämiseen?

Käsittääkseni tänne on EU:n ulkopuoliselle kolme reittiä:

1. saada työlupa, eli se vaikein tapa, jossa pitää jo olla se työpaikka ennen kuin saa edes hakea mokomaa työlupaa. Nämä tulijat eivät ole kai kenenkään mielestä mikään ongelma? Nokian insinöörejä, tutkijoita yms. ammattiväkeä. Valkonaamoja, tummia ja haaleita, ei väliä. Sopeutuvat jos jäävät pysyvästi. Yleensä jäämisen estää verotus, tienaavat paremmin muualla.

2. Ilmestyä jostain imäginääriavaruudesta jonnekin Suomen alueelle ja ilmoittaa viranomaisille hakevansa turvapaikkaa

3. tulla valituksi joltain pakolaisleiriltä Suomen pakolaiskiintiöön. Näidenkään kanssa ei liene mitään ongelmaa kenelläkään han-suomalaisella, lienevät niitä ihan oikeassa hädässä ja kurjuudessa olevia joita pitääkin auttaa. Tosin parempi olisi auttaa siellä kuin täällä, mutta kaikki ei ehkä ole mahdollista.

Ongelma on siis nuo kakkoskategoriaan kuuluvat, eikö?

Miten heistä voi päätellä ovatko he ihan oikean suojelun tarpeessa, vai ovatko he "elintasopakolaisia" tai sellaisten ankkurilapsia?

Suomalaista peruskansalaista ottaa normaalisti aivoon joutua höynäytetyksi ja maksumiehksi elättämään porukkaa, jolla ei oikeasti ole mitään hengenhätää siellä omassakaan maassaan, vain hieman aineellisesti köyhempää.

Ja kun tästä porukasta löytyy vielä liian suuri osa niitä joilla ei ole aikomustakaan koskaan tehdä töitä tai sopeutua tänne pohjolaan, päinvastoin, esittää meille vain lisää vaatimuksia, niin....
  
  2. joulukuuta 2008 12:54:49

Nimi : J
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Octavius:
"Onko tämän hyvin moniselitteisen nimimerkki J:n pointti nyt siis se, että Suomen pitää tehdä aivan kaikki samat virheet ja luhistua muun Länsi-Euroopan tavoin, koska mm. Nokialla on duunissa ei-suomalaisia Symbian-koodareita?

Ja jos emme tee samoja virheitä, Symbian-koodareille ja J:lle tulee paha mieli.

Perustelu ei minusta ole kovin vahvalla pohjalla."

Ja tämän viestin perusteluthan ovat kuin peruskallio konsanaan.

Joku muu voi haaskata aikaansa korjaamalla sanoja joita heidän suuhun laitetaan. Itselläni ei riitä siihen kiinnostusta.

Okei kun tän päivän nyt olen lueskellut näitä juttuja, niin voi taas todeta että ihan turhaa hommaa. Kun ei sitä asioista osata keskustella.
  
  2. joulukuuta 2008 12:55:34

Nimi : Zngr
  
Viesti : Taas kerran. Selkiyttäkää sitten viesti.

Joo. Rikolliset heti pois maasta ja humanitaarinen maahanmuutto seis kunnes se saadaan määriteltyä uudestaan jotenkin muuten, kuin että oleskeluluvan saa jos on maasta jossa on sisällissota tai USA meuhkaamassa. Työlupien saantia nopeammaksi jo maassa oleville ja työperäsille maahanmuuttajille (oleskelulupa joka myönnetään työperustein) vaikka verohelpotuksia. Ei ole tasa-arvoista mutta jos niitä tarvitaan oikeasti niin luulisi onnistuvan taas. Oleskelulupa pois välittömästi kun työt loppuvat niinkuin Sveitsissä, jossa on tuhottomasti mamuja mutta ei juurikaan maahanmuuton ongelmia. Opiskelijoille EU:n ulkopuolelta lukukausimaksut niin Nigerialaiset lopettavat nykytouhunsa.

Huomasit varmaan kommentit mun "kaupungin suojatyöpaikasta". Tuo nyt tuli vain sen takia.

Niin huomasin, älä lähde samaan mukaan jos haluat hillua sillä että toiset on tyhmiä kun tekevät niin.

"Rasismin ja muukalaisvastaisten asenteiden leviämisestä olen itse sitä mieltä, että poistamalla maasta rikoksia tehtailevat mamut ja seulomalla maahanmuuttajia me pääsemme niistä eroon, emme suinkaan lisää niitä."

Hyvä alku, mutta tarvitsisi vähän tarkennusta.


Joku toope joka ei tosiaan koskaan ole nähnyt pelottavaa "mamua" työpaikallaan voi oikeasti saada ennakkoluuloja lukiessaan Iltiksessä uusimmasta kulttuuriarikastavasta raiskauksesta. Mietin joskus vuosituhannen alkupuolella, että milloinkohan joku musta työkaverini saa turpaan kotimatkalla ihonvärinsä takia kun paikallislehdessä uutisoitiin tummien maahanmuuttajataustaisten kimppakivasta. Jos siellä olisi lisäksi selkeä viesti, että k.o. henkilöt karkotetaan välittömästi ja ovat poliisin tiedossa kiitos DNA-pankin, ihmiset eivät kohdistaisi vihaansa syyttömään kumpparitehtaan insinööriin yhtä herkästi ainakaan minun ajatusmaailmani mukaan.

Se on silkkaa fantasiaa, että pitämällä maahanmuuttajien tai maahanmuuttajataustaisen rikollisuus pois lehdistä sensuurilla (kuten on Ruotsissa hyvä tapa, ja osin täälläkin) jotenkin lisäisi "rasismia". Sana kulkee muutenkin, uutisoi HS sitä eli ei. Mutta se lisää ehdottomasti tavisten vitutusta, kun huomataan, että maahanmuuttajien ollessa rikoksen X takana jätetään kansallisuus pois tai selitellään sitä suomalaisten rasismilla. Ihmiset ovat jo oppineet uutta new-speak medianlukutaitoa, eli jos tietyissä lehdissä on uutinen jossa EI mainita rikoksentekijän tuntomerkkejä, syyllistä haetaan maahanmuuttajataustaisesta. Ei näin. Valitettavasti tuo medianlukutaito on usein paljastunut oikeaksi tavaksi lukea mediaa.

Samoin loputon monikulttuurihöpötys jossa huudetaan julki suomalaisten oikeita tai kuviteltuja vikoja ei suinkaan paranna maahanmuuttajien tilannetta vaan lähinnä vituttaa ihmisiä, joka varmasti lisää rasismia enemmän kuin torjuu sitä.

Ei kukaan oikeasti selväjärkinen ihminen jaksa uskoa, että rikoksia tehtailevat somput tai työttömät arabit ovat hänen asenteellisuudensa tuotos.

Ylensäkin syyllisyyden ulkoistaminen yhteiskunnalle (tässä tapauksessa suomalainen heteromies, joka on rasisti) ei toimi kuin mediassa ja suvaitsevaisuushörhöjen punaviini-illoissa.

Pelkästään selkeä viesti siitä, että rikolliset maahanmuuttajat tai sellaiset jotka osoittavat haluttomuutta sopeutua paikalliseen yhteiskuntaan lähetetään takaisin saisi ihmiset huokaisemaan helpotuksesta ja kenties oikeasti näkemään myös mustat ja muslimi-maahanmuuttajat voimavarana eikä suinkaan loisivina turvapaikanhakijoina joiden rikollisuus on moninkertaista verrattuna meihin juntteihin suomalaisiin. Niinkuin se onkin.

Sen sijaan edellinen vähemmistövaltuutettumme Puumalainen kertoi meille, että sarjaraiskaajasomalien karkoituspäätöksistä on valitettu EU-tasolle, koska "he ovat asuneet Suomessa jo 10 vuotta joten voimme syyttää suomalaista yhteiskuntaa" näistä tapauksista.

Ei tuommoinen logiikka istu tavallisella oikeudentajulla varustetun ihmisen päähän. Eikä tarvi.
  
  2. joulukuuta 2008 13:00:28

Nimi : Juha
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Anteeksi, asian vierestä menee, mutta jotenkin tämä uutinen hymyilytti.
  
  2. joulukuuta 2008 13:03:44

Nimi : Zngr
  
Viesti : Edellinen viesti siis nimimerkillä "J"
  
  2. joulukuuta 2008 13:04:08

Nimi : SJS
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Pohjois-Amerikka (pitkään kaikkialta)?

Ei missään nimessä pidä paikkaansa USA:n osalta. Esim. Yhdysvalloissa oli vuosina 1920-luvulta vuoteen 1965 maahanmuutolla maakohtaiset kiintiöt, joiden tarkoitus oli pitää etnisten ryhmien suhteet vakiona. Vasta 1965 rajoja avattiin.

In 1998, Peter Brimelow, National Review editor, summarized assurrances by Immigration Subcommittee chairman Edward Kennedy: "First, our cities will not be flooded with a million immigrants annually. Under the proposed bill, the present level of immigration remains substantially the same ... Secondly, the ethnic mix will not be upset . . . Contrary to the charges in some quarters, [the bill] will not inundate America with immigrants from any one country or area, or the most populated and deprived nations of Africa and Asia . . . ." Brimelow pointed out that every one of these assurances has proven false.

http://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_and_Nationality_Act_of_1965#cite_note-1

Eisenhowerin suorittamasta laittomien maahanmuuttajien karkotuksesta http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Wetback
  
  2. joulukuuta 2008 13:05:46

Nimi : Hagbard
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : "2. Ilmestyä jostain imäginääriavaruudesta jonnekin Suomen alueelle ja ilmoittaa viranomaisille hakevansa turvapaikkaa"

Eihän kukaan ilmesty mistään imaginääriavaruudesta. Kaikki tulevat jostain maasta, joka tiedetään. Jos hakija tulee Ruotsista, hänet kuuluu palauttaa Ruotsiin, mikäli Ruotsi vielä luokitellaan turvalliseksi maaksi. Palauttamattomuuspykälän pitäisi aktivoitua vain niiden kohdalla, jotka tulevat suoralla lennolla ei-turvallisesta maasta.
  
  2. joulukuuta 2008 13:06:25

Nimi : new-shit
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Suurkiitos Sakari Noralle nuivasta puuhakalenterista! Vaikka on vasta toinen päivä, puuhakalenterin parissa on ollut kivaa.

Tietysti lapset näkivät eilen kun kasasin ykkösluukun palapeliä ja halusivat hekin kokeilla. Keskusteluakin syntyi:

- Miks toi auto on tulessa?
- Joku on sytyttänyt sen palamaan.
- Miks se on sytytetty palamaan?
- Joku on ollut niin tyytymätön että on suutuspäissään sytyttänyt naapurin auton tuleen.
- Mut sehän on ihan tyhmää!
- Niin on.

Tämän päivän luukkukin aiheutti kysymyksiä (ne haluavat nyt osallistua tuohonkin joulukalenteriin):

- Miks sä puet tolle tytölle roskapusseja päälle?
- Ei se ole roskapussi, se on hääpuku.
- Eihän toi oo mikään hääpuku, sä narraat!
- Muualla maailmassa on olemassa paikkoja missä tytöt ja naiset joutuvat pitämään tuollaisia joka päivä.
- Miks?
- No kun uskonto kieltää naisia näyttämästä muun kuin kasvot. Joissain paikoissa ei saa näkyä edes silmät. Muuten voi saada rangaistuksen.
- Mut sehän on ihan tyhmää! (kuulinkos minä tämän jo eilen?)
- Uskonnot on vähän kummallisia.

Täytyy tarkistaa kyllä joka luukku ensin itse, että onko siellä lapsille sopivaa materiaalia. Saas nähdä millaisia kysymyksiä huomenna saan kuulla.
  
  2. joulukuuta 2008 13:06:30

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : J, olen ihan samaa mieltä sinusta.

Et ole tutustunut kirjoituksiin, se paistaa läpi kokoajan.

Olivatko liian pitkiä? ja kun et ole lukenut tai luet vain osan, niin kehittelet olkiukkoja tahallisista omista ennakkoluuloistasi (jotka nekin on käsitelty täällä jo aikaa sitten ja monta kertaa, eivät ole uusia) ja (puoli?)tahallisista väärinkäsityksistäsi, jotka on nekin täällä jo moneen kertaan käyty vastaavanlaisina läpi.

Olet niin mones inttäjä ja tahallaan väärinymmärtäjä, että hämmästelen vakiporukan itsehillintää. Nostan heille hattua, en olisi pystynyt osllistumaan keskusteluun yhtä kohteliain sanankääntein. (ja siksi en osallistunut ennekuin nyt kun käsitän sinun aikovan jättää meidät, etkös sitä tarkoittanut, tarkoitithan? :-)
  
  2. joulukuuta 2008 13:06:44

Nimi : Tosi
  
Viesti : . mutta käsittääkseni eduskunnassa ei ole yhtään maahanmuuttotaustaista kansanedustajaa.

Meinasin ehdottaa Zyskowiczia, mutta jouduin toteamaan, että Helsingissähän Ben on syntynyt.
  
  2. joulukuuta 2008 13:08:43

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : ??,

Ei siinäkään ollut mitään "hyvää", että neuvostoliittolaiset ampuivat Suomussalmen taistelussa hävinneitä kenraalejaan. Maailma on ikävä paikka eikä aina ole varaa valita "hyvää" ratkaisua, vaan joskus täytyy tyytyä pienimpään pahaan. Neukkulan toisinajattelijoilla oli kurja kohtalo, mutta parempi että he kärsivät kuin että me kärsimme.
  
  2. joulukuuta 2008 13:09:06

Nimi : H.K.
  
Viesti : Beni onkin toisen polven maahanmuuttaja.
  
  2. joulukuuta 2008 13:10:13

Nimi : Sami
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Anteeksi, asian vierestä menee, mutta jotenkin tämä uutinen hymyilytti."

Muistan yksi vuosi kun olin baarissa kaljalla kyseisenä päivänä ja joku artisti soitti kitaraa ja lauloi teemalaulua "äläostamitään! äläostamitään!". Mitenlie baarin hengessämukanaolleet kaljansa hankkineet.
  
  2. joulukuuta 2008 13:12:28

Nimi : Tosi
  
Viesti : Itse olen lukenut jokaikisen Jussin tekstin ajatuksella läpi.

On erittäin totta, että vajavaisella lukemisella voi saada aikalailla päinvastaisen kuvan.

Mä en ole sinänsä hermostuja tyyppiä, enkä noista ymmärtämättömistä suutu. Lähinnä on surullista, miten paljon on myös noita, jotka eivät tajua, mistä kyse on. Kyseessä on kaikkien etu, kaikkien.
  
  2. joulukuuta 2008 13:12:56

Nimi : Teemu Lahtinen
  
Viesti : "Meinasin ehdottaa Zyskowiczia, mutta jouduin toteamaan, että Helsingissähän Ben on syntynyt."

Syntymäpaikka on Helsinki, mutta Ben ei ole ns syntyperäinen Suomen kansalainen. Eli kelpaa myös maahanmuuttajataustaisesta kansanedustajasta. Vanhemmat olivat muuttaneet Suomeen vuotta aiemmin.
  
  2. joulukuuta 2008 13:13:13

Nimi : Hesarista
  
Viesti : Eilisestä Hesarista (B3):
"Somaliassa valmistuu vihdoin uusia opettajia ja lääkäreitä"
...
"Somalialaiset ovat tunnettuja yrittäjyydestään, sitkeydestään ja kyvystään selviytyä anarkiasta, jota he ovat sietäneet 1990-luvun alusta asti."

Eikö näille 'tunnetusti yritteliäille ja sitkeille' ihmisille sitten pitäisi antaa mahdollisuus toteuttaa itseään sen sijaan, että antaisi kaikki valmiina käteen ja tukahduttaisi sen yritteliäisyyden? Eikö ole aika rasisista ja alentavaa esim. vihreiltä kohdella näitä tulijoita jotenkin huonompina ja vaatia kaikenlaisia erityisohjelmia ja muita?
  
  2. joulukuuta 2008 13:14:22

Nimi : ??
  
Viesti : SJS:
"Vasta 1965 rajoja avattiin."

- Eikö 43 vuodessa ole syntynyt uutta sukupolvea?

No, Junakohtaus puhui (syystä tai toisesta) toki Euroopasta, Amerikan mukaantuominen oli huolimattomuuttani.
  
  2. joulukuuta 2008 13:14:49


guestbook © freebok.net