Vieraskirjan säännöt


Sitaatteja Ukkolan Sannalle! Vapaasti käytettävissä.

Nuiva puuhakalenteri (kiitokset Sakarille!)


Pääsivu Viestit 102426-102450

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi Halla-aho: "Vielä niistä somalien ryöstöosuuksista. 12% mainitaan siis Optulan tämänvuotisessa raportissa viimeiseksi saatavilla olevaksi luvuksi (vuosi 2005). Ja nyt kyseessä näyttää olevan nimenomaan etniseen taustaan, ei kansalaisuuteen, perustuva tilastointi."

Joo, siis se 12%-luku perustuu etniseen taustaan ja vuoteen 2005, mutta 4%-luku perustuu kansalaisuuteen ja keskivertovuoteen.

Esim. tässä raportissa esitetään molempia, ja sivulla 36 on kuvioita joiden mukaan vuonna 2005 ryöstöepäillyistä 8% oli Somalian kansalaisia, mutta 12% olivat kansallisuudelta somaleja. Kansallisuustietoja muista vuosista ei siinä juurikaan ole, mutta kansalaisuustietoja on joka vuodesta.
  
  1. joulukuuta 2008 11:36:45

Nimi : Henri K.
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Varsin ikävä tapaus, mutta en voi mitään että hymähdin tälle kohdalle..

...Tyttöjen kieltäydyttyä miehet painoivat kaasua ja veivät tytöt syrjäiselle Pervolian rannalle...

Pätkä on siis kopiopastattu IL:n uutisesta jossa 19 vuotias tyttö raiskattiin kreikanmatkalla ja hänen 26v ystävätär yritettiin raiskata..

  
  1. joulukuuta 2008 11:37:42

Nimi : Risto A,
  
Viesti : "Kuitenkin, kaikista poliittisista eläimistä kirjoitetaan suunnilleen samalla tavalla."

Hahhah. Suoraa, avointa ja tauotonta valehtelua ei olla aikoihin nähty.

"Eli tavalla, jossa puolueen virallisilla foorumeilla ollaan eri mieltä. Muissa ryhmittymissä tähän on ilmeisesti totuttu, koska foorumit eivät täyty sensuurivaatimuksilla."

Jos lehdistö todellakin kohtelisi 'kaikkia muitakin eläimiä' ja asioita samalla tavalla niin mitään asiaa, siis uudestaan: mitään asiaa, ei olisi lehdistön antaman kuvan perusteella mahdollista ymmärtää.

- asiat olisi vääristelty
- vääristeltyä asiaa vastaan hyökättäisiin
= täysin absurdistaniassa jo 'asian' kanssa.

- ihmisten motiiveille 'asiassa' keksittäisiin paranormaalit taustat ja syyt.
- tätä keksittyä vastaan taas hyök'ttäisiin "täsmäpommeilla"
= kakofonistanisssa taas koko asian kanssa.

Toivon, että jonain päivänä on aidosti häpeällistä ilmoittaa ammatikseen toimittaja.
  
  1. joulukuuta 2008 11:37:54

Nimi : ocean
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Pahat natsit taas riehunu Ruotsissa, siis ainakin otsikon mukaan. Tarkemmin lukee juttua niin vasemmistohan se seillä on kiihoittunut, toisaalta kai sekin on natsien vika.
  
  1. joulukuuta 2008 11:40:55

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Teemu Lahtinen: "tuo 43 -> 20 tippuminen johtuu siitä, etä netsit ovat oma-aloitteisesti ottaneet huomioon, että somalipopulaatio on todellisuudessa kaksinkertainen maassa olevian Somalian kansalaisten lukumäärään nähden."

Joo, mutta miksi? Jos kerran ne tilastotkin on kerätty vain Somalian kansalaisista?

Sen lisäksi jos lasketaan kaikki Somaliassa syntyneet niin päästään lukuun 5802, eli 0.10946%. Jos lasketaan kaikki somaliankieliset, mukaanlukien Suomessa syntyneet, niin 9810 eli 0.185%, mikä on jo 0.2%:n lähellä mutta ei ihan.

Heh, mulla taitaa nyt olla pilkunnussimispäivä.
  
  1. joulukuuta 2008 11:45:14

Nimi : Napander
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussille:

"Onhan minulla paljonkin konkreettisia ehdotuksia. Esimerkiksi tanskalaistyyppinen reformi, johon sisältyy perheenyhdistämisten lopettaminen, perusteettomien turvapaikanhakijoiden palauttaminen, sellaisten kategorioiden kuin "oleskelulupa humanitaarisista syistä" lakkauttaminen, humanitaaristen maahanmuuttajien sosiaalietuuksien karsiminen ja lumeavioliittoihin puuttuminen. Esitinkin näitä ehdotuksia Mäkiselle. Se, että hän ei halunnut niitä julkaista, ei ole osoitus siitä, ettei niitä olisi. Hän ei halunnut julkaista niitä, koska hän halusi sanoa, ettei minulla ole konkreettisia ehdotuksia."


...Onhan noita ehdotuksia, mutta ne ovat aika hajallaan. Voisiko ehdottaa, että näistä ehdotuksista otettaisiin joku top-lista tms. ja seuraavat tai edes osa kirjoituksista käsittelisi niitä? Olisi mielenkiintoista esim. kuulla onko Tanskan mallilla ollut vaikutuksia rikostilastoihin, tms. Löytyykö näistä vielä mitään tilastotietoa - en tiedä - mutta lähestymistapoja lienee monia.

Konkretiaa odotellen :)

Äänestäjä  
  1. joulukuuta 2008 11:47:36

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Semafori taas:"Jouko tajusi tapansa mukaan ja sisukkaasti väärin. Jos joka jumalan yksityiskohta jossain lehtijutussa ei vastaa Suomen Sisun hallinnon käsitystä, niin sisukkaat sekoavat ja kaipaavat kohdennettua lääkitystä raivoonsa.

Kuitenkin, kaikista poliittisista eläimistä kirjoitetaan suunnilleen samalla tavalla. Eli tavalla, jossa puolueen virallisilla foorumeilla ollaan eri mieltä. Muissa ryhmittymissä tähän on ilmeisesti totuttu, koska foorumit eivät täyty sensuurivaatimuksilla.
"

Ymmärsin kyllä yskän, mutta...
Jos kerran hyväksyt tämän olevan maan tapa niin miksi siitä vaahtoat vain Perussuomalaisten/Suomen Sisun kyseessä ollessa? Onko nämä kaksi liikettä jokin erikoistapaus mielestäsi Suomen politiikassa?

Sensuurivaatimuksia alkoi heti kuulua Perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen yhdellä jos toisella suunnalla. Sitä oli jo kyllä kehitelty virkamiesten hämärissä kabineteissa vaivihkaa. Esille asia tuli erilaisten lauseuntojen ja käräjöintien muodossa.
Perussuomalaiset ovat alati vaatineet todellista sanavapautta ja vahtikoiran ominaisuuksia valtamedialle. Onneksi on tämä Internet.
  
  1. joulukuuta 2008 11:51:38

Nimi : reino
  
Viesti : Jatkuva kiistely tilastoista voitaisiin tietenkin ratkaista sillä, että käytettävissä olisi mahdollisimman tarkat ja kattavat tilastot, joissa kaikki mahdollinen olisi eritelty mahd. tarkoin, kuten etnisen taustan jne. perusteella.

Minun mielestäni tällaisten tilastojen kerääminen, laatiminen ja julkaiseminen olisi viranomaisten tehtävä, koska heille siitä maksetaankin. Tähän asti viranomaiset ovat kuitenkin kunnostautuneet lähinnä monikulttuuria koskevien tietojen salaamisessa, niiden keräämisen kieltämisessä ja tietoja julkaisseiden rankaisemisessa.

Ja kun bloggaajat ovat yrittäneet tehdä sitä työtä, joka viranomaisten ja toimittajien olisi pitänyt tehdä, niin toimittajat ovat puolestaan keskittyneet bloggaajille vittuiluun ja loanheittoon. Jokin tässä työnjaossa ei nyt täsmää.

Oma ehdotukseni olisi, että joku työhullu netsi pyytäisi viranomaisilta kaikki rikostilastot kansalaisuuksittain eriteltynä aina Suomen itsenäisyyden ajalta (eli ennen EU:ta) asti. Näistä sitten yhteenvetoja ja vertailuja ulkomaalaisten määrään maassa.

Oma olettamukseni tai mikä hypoteesi se ny on olisi, että ennen EU:ta ja ennen monikulttuuri-ideologiaa (kun maassa oli vielä varsin vähän ulkomaalaisia) ulkomaalaisten osuus vakavista rikoksista oli huomattavasti pienempi kuin suomalaisten. Sitten 90-luvulla tulee selvä piikki (tiedätte kyllä mistä se piikki tuli junalla). Jne.

Luulisin, että nuo tilastot ovat saatavilla kun osaa pyytää oikealta tyypiltä. Hommassa on kuitenkin sen verran vaivaa, että olisi hyvä, jos joku saa siitä edes tilastotieteen harjoitustyön tms. kuitattua. Ihan harrastuspohjalta melko iso nakki.
  
  1. joulukuuta 2008 11:54:20

Nimi : nozocl
Kotisivu : nozick
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Rikostilastot kansalaisuuden mukaan ryhmiteltynä löytyvät Tilastokeskuksen sivuilta tilastotietokannoista kohdasta Oikeus/Poliisin tietoon tullut rikollisuus/Rikokset ja niiden selvittäminen vuodesta 1980.
  
  1. joulukuuta 2008 11:58:41

Nimi : Halliksen 5 centtinen (erektio) peenis
  
Viesti : On niitä muillakin kansoilla outoja tapoja kuin islamisteilla. Mitäs mieltä olette venäläisten naisten tavasta peittää hienhajunsa tukahduttavalla hajuvesiruiskutuksella. Hint: Vera Izrailit
  
  1. joulukuuta 2008 12:08:34

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : nozick: "Rikostilastot kansalaisuuden mukaan ryhmiteltynä löytyvät Tilastokeskuksen sivuilta tilastotietokannoista kohdasta Oikeus/Poliisin tietoon tullut rikollisuus/Rikokset ja niiden selvittäminen vuodesta 1980."

Kiitos, tätä olenkin etsinyt jo pitkään.
  
  1. joulukuuta 2008 12:17:08

Nimi : Höögislundia
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Naivien hölmöjen kuten Jussi Halla-aho tapa on ollut aina kritisoida politiikan retoriikkaa käytäntöjen sijaan, koska he naiveina hölmöinä sekä diletantteina politiikan suhteen eivät tajua näiden kahden eroa.
  
  1. joulukuuta 2008 12:17:49

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimi : Halliksen 5 centtinen (erektio) peenis

Viesti : On niitä muillakin kansoilla outoja tapoja kuin islamisteilla. Mitäs mieltä olette venäläisten naisten tavasta peittää hienhajunsa tukahduttavalla hajuvesiruiskutuksella. Hint: Vera Izrailit

1. joulukuuta 2008 12:08:34Kommentti nimimerkille "Halliksen 5 centtinen (erektio) peenis".

Oletan, että omat näkemyksesi ja mielipiteesi ovat toisenlaiset kuin Jussi Halla-ahon ja jotenkin halusit viestilläsi kyseenalaistaa hänet ja hänen mielipiteensä.

Sinun kannattaisi keskittyä asiapitoiseen viestintään. Nyt viestisi toimi lähinnä sinua itseäsi vastaan.

On tietysti vaikeaa viestiä, kun jostain poliittisen kentän toimijasta tai bloggajasta ei pidä. Silloin ei pitäisi kumminkaan sortua nimittelyyn ja halventamiseen. Jotain todellista asiaakin pitäisi olla. Tuskinoa sinäkään muuttaisit kantaasi, jos joku kirjottaisi siinä toivossa alatyylisiä kommentteja yms.

Mutta kiitos nyt kumminkin viestistäsi.

acc
  
  1. joulukuuta 2008 12:22:29

Nimi : jellona
  
Viesti : Vielä kommentti sunnuntain lehtijutusta...

Johdattelulla saadaan aikaan mielikuvia. Nykäsen Matista saadaan yleensä haastatteluissa "hiukan" yksinkertainen kuva, aivan tarkoituksella. Tosiasia on että Matille on jopa annettu haastattelun alkuun lahjapullo konjakkia jolla saadaan kirvoitettua kivat kommentit. Tämä on osa median luomaa myyvää imagotehtailua...

Toinen ääripää on taasen tietty "kerma", joille annetaan jopa kysymykset etukäteen ja luodaan uskottavat puitteet stylistien avulla. Esimerkkinä olkoon jokin aika sitten tehty A.Thorsin haastattelu. Siinä Astrid istui muhkean arvokkaalla nojatuolilla avarassa ja valoisassa joonilaisten pylväiden ympäröimässä aulatilassa, kallis jakkupuku yllään, arvokkaassa asennossa. Haastattelija selvästi kyseli ennalta sovittuja kysymyksiä joita hän oli saanut miettiä rauhassa. Mielikuva joka tästä välittyi oli selvästi rakennettu.

Sunnuntain hs antoi Jussista hiukan nuhruisen kuvan reisitaskuhousuineen. Jussin mielipiteetkin tuntuivat olevan hatusta tempaistuja. Tokihan kuva oli toisaalta myös tavallisen sympaattinen ainakin "taviksille".

Jokatapauksessa tilanne oli esitetty tyyliltään enempi nykäsmäisenä, kuin tapaus a.thors jossa pramea julkisivu toi uskottavuuden rivikansalaiselle. Thorssi ei voi olla väärässä koska puitteet olivat niin hulppeat kun taas Jussi ehkä on, epäilyttävinen reisitaskuhousuineen sätkä suupielessä.

Oli tämä spekulaationi sitten kuinka tyhmää tahansa, tosiasia on että media vaikuttaa mielikuvien kautta. Hyvin rakennetulla ja höystetyllä uutisoinnilla voidaan kansalle syöttää vaikka paskaa.

  
  1. joulukuuta 2008 12:22:34

Nimi : nozick
Kotisivu : nozick
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Vilkaisin noita tilastokeskuksen tilastoja. Kansallisuus on nähtävästi kerätty vasta vuodesta 1997 lähtien, eli sitä vanhempaa tietoa ei löydy. Kymmenen vuoden aikasarja sen sijaan syntyy.
  
  1. joulukuuta 2008 12:25:01

Nimi : Jouko
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nimi : Höögislundia
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Naivien hölmöjen kuten Jussi Halla-aho tapa on ollut aina kritisoida politiikan retoriikkaa käytäntöjen sijaan, koska he naiveina hölmöinä sekä diletantteina politiikan suhteen eivät tajua näiden kahden eroa.
"


Nokkela havainto. Retoriikalla kuitenkin vedotaan rahvaaseen ja sitten tehdään sitä käytäntöä ihan toisin.

Kyllä Jussi on niihin käytäntöihinkin puuttunut. Sellaisiin ihan persnahkatuntuviin. Retoriikalla hämätään ihmisiä etteivät huomaa mihin ne rahat oikeastaan hupenevat sieltä posasta. Luullaan enintään sitten että kyllä ne ihan oikean asiaan menevät.

Tätä pohjalta olen alkanut suhtautua kriitiseti kaikenlaisiin hyväntekeväisyyskeräyksiinkin varsinkin kun on paljastunut totuus monessa tapauksessa kohun saattelemana.
  
  1. joulukuuta 2008 12:26:13

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : peenis: "Mitäs mieltä olette venäläisten naisten tavasta peittää hienhajunsa tukahduttavalla hajuvesiruiskutuksella. Hint: Vera Izrailit"

Mitä tämäkin nyt tarkoittaa? Tarkoitatko että mun pitäisi tehdä niin, vai että mun pitäisi olla jotain mieltä tästä?
  
  1. joulukuuta 2008 12:31:52

Nimi : Mika
  
Viesti : "Hyvin rakennetulla ja höystetyllä uutisoinnilla voidaan kansalle syöttää vaikka paskaa."

Jonkin aikaa voidaan, varsinkin silloin kun kyse on asiasta, josta lukijalla ei ole omakohtaista tietoa tai kokemuksia. Maahanmuuttopolitiikka onneksi ei ole sellainen asia. Valheella on lyhyet jäljet. Ihme, ettei HS:n stalinistitoimitus suostu tätä millään uskomaan.
  
  1. joulukuuta 2008 12:34:57

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nimi : Höögislundia
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Naivien hölmöjen kuten Jussi Halla-aho tapa on ollut aina kritisoida politiikan retoriikkaa käytäntöjen sijaan, koska he naiveina hölmöinä sekä diletantteina politiikan suhteen eivät tajua näiden kahden eroa."

Hölmö? No kerrohan minkä alan tohtori teikäläinen on?
  
  1. joulukuuta 2008 12:37:20

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Henri K:
Täytyypä päivällä käydä jossain kahvilassa jospa löytäisi tuon "orginaaliversion" tuosta jutusta."

Löytyy lyhennelmän lisäksi kokonaisenakin:
http://www.hs.fi/artikkeli/Mit%C3%A4+Jussi+Halla-aho+oikein+tahtoo/1135241525741

jellone:
Seuraava vaihe on ehkä sellainen että tehdään ko. asiasta keskustelu tyhmäksi ja naurettavaksi, kaivetaan henkilöiden taustoja lisää, pilkataan ja mustamaalataan taitavasti taitamattomuuden sijaan.

Moraali- ja maahanmuuttoauktoriteettien ryöpytys epäonnistui, ne menettivät vain uskottavuuttaan. Valehtelijaksi leimaaminen ja demonisointi epäonnistuu, koska ihmiset voivat nykyään tarkistaa tiedot ja tekstit helposti itsekin. Seuraava vaihe on etsiä lähipiiristä ihmisiä, joiden sisäpiiritietoja voisi jotenkin käyttää hyväksi ("se on oikeasti takinkääntäjädemari").

Luultavasti lisää painetta kohdistetaan Soiniin ja muuhun PS-johtoporukkaan. Perussuomalaisten rivit yritetään repiä ja saada näyttämään eripuraisilta vaikka väkisin. Todennäköinen taktiikka on ministerivastuun tai korkeiden virkamiespaikkojen heiluttelu porkkanana, jos "eräisiin maahanmuuttovihamielisiin tahoihin" tehdään pesäero. Kattellaan mikä on seuraava siirto. Isot puolueet eivät ole vielä edes liikahtaneet ja perussuomalaiset on niille puolueena yhteinen uhka.

(Kirjoitin tämän ennen kuin luin palstalle lainatun Pohjalaisen juttupätkän Vistbackasta. On siis jo siirrytty nelosvaiheeseen eli perussuomalaisten hajaannuttamiseen, koska normaalit konstit eivät tepsineet.)
  
  1. joulukuuta 2008 12:42:46

Nimi : Mika
  
Viesti : "...Onhan noita ehdotuksia, mutta ne ovat aika hajallaan. Voisiko ehdottaa, että näistä ehdotuksista otettaisiin joku top-lista tms. ja seuraavat tai edes osa kirjoituksista käsittelisi niitä?"

Mitä hel...? Eikä siinä ole konkretiaa yllin kyllin, että kuona-aineksen vastaanotto lopetetaan välittömästi ja täällä olevat ulkomaalaiset rikolliset ja sossun elätit lähetetään paluupostissa takaisin sinne, mistä ovat tulleetkin?
  
  1. joulukuuta 2008 12:42:48

Nimi : Pekka K
  
Viesti : "Jos joku tulkitsee Mestarin Sanaa oman mie­li­pi­teensä valossa, niin vaikka hän olisi oikeassa, hän on vää­räs­sä." (inmy shallaaah 25:3644)
  
  1. joulukuuta 2008 12:46:01

Nimi : Optimi
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Jussi pääsi osaksi Orporaation Sika-Harrin "viiltävää" analyysiä (iski kuin sukallinen kaurapuuroa).
http://www.radiorock.fi/podcast/radiorock_podcasts/Podcast_1356a22a90b2.mp3 Alkaa ajassa 15:40.
  
  1. joulukuuta 2008 12:46:09

Nimi : Martti Suni
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Joo, mutta miksi? Jos kerran ne tilastotkin on kerätty vain Somalian kansalaisista?"

Tulipa vaan tästä Somalian kansalaisuusasiasta ym. mieleen, että kun maassa ei ole oikeastaan ollut toimivaa (keskus)hallintoa vuoden 1991 jälkeen, niin mitenkähän lienee kansalaisuuden laita? Yleensähän esim. passit myönnetään x vuodeksi kerrallaan, ja muutenkin voi olla aika vaikea todeta tuollaisen asiakirjan aitoutta. Jonkinlainen YK:n tunnustama hallitushan maassa kai on, mutta sillähän ei ole paljoakaan tosiasiallista valtaa pääkaupungin (Baidoa) ulkopuolella, ja sekin vähä lähinnä maasta poistuvien etiooppien tuella.
  
  1. joulukuuta 2008 12:48:17

Nimi : Jukka
Kotisivu : http://asabiyah.blogspot.com
  
Viesti : "Nimi : Höögislundia
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Naivien hölmöjen kuten Jussi Halla-aho tapa on ollut aina kritisoida politiikan retoriikkaa käytäntöjen sijaan, koska he naiveina hölmöinä sekä diletantteina politiikan suhteen eivät tajua näiden kahden eroa."

Kommentissa voisikin olla jotain pointti jos nämä Haloset, Thorsit sun muut itse ymmärtäisivät että vaikka retoriikassa sanotaan että "roduissa ei ole eroja" politiikan käytännön pitää olla että "afrikkalaisia ei oteta maahan".

Tai jos retoriikka on "islam ei ole uhka kenellekään" niin politiikan käytännön pitää olla että "muslimeja ei oteta maahan".

Tai jos retoriikka on "Venäjä ei ole uhka kenellekään" niin politiikan käytännön pitää olla että "venäläisen vähemmistön olemassaolo Suomessa on uhka Suomelle Putinin politiikan takia - siksi venäläisten määrä kannattaa pitää pienenä".

Muta kun selvästikään Halonenkaan ei tällaista nyanssieroa ymmärrä - vielä vähemmän muut.
  
  1. joulukuuta 2008 12:48:57


guestbook © freebok.net