Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 102076-102100

Nimi : K.Horsmahuuli
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Shiioista. Iranin Khatami, jos vertaan häntä muihin shiialaisen koulun edustajiin, on päästänyt suustaan jopa positiivisia asioita. Siis arvostellut Ahman -linjaa ja sen synnyttämää kuvaa maailmalla...
  
  30. marraskuuta 2008 17:50:23

Nimi : Pekka K
  
Viesti : Noin 24h oli äänestys voimassa. 16:30 loppui äänestysaika, ja tuota em. käppyrää ekstrapoloimalla alkamisaika oli suurin piirtein noihin aikoihin vuorokautta aiemmin.
  
  30. marraskuuta 2008 17:53:25

Nimi : IDA
Kotisivu : Kalinaa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Minusta näyttää, että yrität tuon casen avulla saada Mestarin (ylistetyn) näyttämään "pahalta" tai "relativistilta" tai "kylmältä"
Tässä ei todellakaan ole kyse mistään mustamaalauksesta. Halusin vain keskustella aiheesta. En väitä, että JHa olisi paha tai kylmä, mutta kulttuurirelativisti hän on (viittaan JHa:n kirjoitukseen "Mietteitä kansanvaelluksesta", 20.4.2005, kappaleet 10 ja 11). Hän itse kirjoittaa niin.


Ööö. Satuin juuri kopioimaan tuon kohdan omaan kirjoitukseeni.

Tuossa on siis se kansallismielisyyden keskeinen idea, että jokaisen kansan tulisi hallita itseään. Ei voi pilkkoa toisten kulttuureja ja alkaa valikoimaan mikä niissä on hyvää ja mikä huonoa, ja sallia niille vain ne meistä hyvä piirteet, koska silloin me ylimielisesti määrittelisimme toisen kulttuurin.

Se mikä niissä meidän näkemyksemme mukaan on hyvää tai huonoa on eri juttu.
  
  30. marraskuuta 2008 17:53:47

Nimi : Pawl
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Nyt on lärvi Usarinkin etusivulla.
  
  30. marraskuuta 2008 17:54:43

Nimi : Nyymi
  
Viesti : "Opettavaista oli vertailla Halla-ahon haistattelua naapurisivun joviaaliin jutusteluun satavuotta täyttäneen kommunistin kanssa."

Tämä vertailu huvitti minuakin.
  
  30. marraskuuta 2008 17:55:45

Nimi : muslimiäMmä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Aivan, Khatami on hyvin edistysmielinen ja nuorten iranilaisten, joita on suurin osa väestöstä, suosikki.
Valitettavasti vanhoolliset uskonoppineet määräävät suunnan Iranissa ja maassa tapahtuu hirveitä ihmisoikeusrikkomuksia ym. mitä me länsimaalaiset emme voi ymmärtää ja hyväksyä.
Olen käynyt ko.maassa muutamia kertoja pyhiinvaellusmatkoilla, mutta siellä on hyvin vaikea ummistaa silmiään kansalaisten pahoinvoinnilta:(
  
  30. marraskuuta 2008 17:58:00

Nimi : Hammer
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nyt on lärvi Usarinkin etusivulla"

Usarilla ei pelkästään verkossa toimivana julkaisuna ole samanlaista nettifobiaa kuin perinteisellä kuolleen puun käyttöön perustuvalla medialla.

Heidän etunsa mukaista on se, että internetin vaikutusvalta kasvaa.
  
  30. marraskuuta 2008 18:02:08

Nimi : O-P
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Väitän, että valtaosa suomalaisista on täällä olevien kanssa täysin samaa mieltä. Mutta se mikä ei minusta kuulu suomalaisuuteen on ”tunteenomainen politikointi”, asioista tulee keskustella asiatasolla, eikä kiih/tyä/ottua niin perkuleesti jokaisen ulkomaalaisen tekemästä rikoksesta, tai siitä, että joku suomalainen on muslimi. Suomessa on aina annettu ihmisten elää elämäänsä, jos ko. henkilö ei riko lakeja tai muita kulttuuriin kuuluvia tapoja. Täällä vieraskirjassa te olette kilvan kritisoineet suomalaista, joka sattuu olemaan muslimi.

Koittakaa nyt hyvät ihmiset itse noudattaa oman kulttuurinne hyviä käytäntöjä ja tapoja, eli antakaa ihmisten, jotka noudattavat kylän tapoja ja lakeja, olla sellaisia kuin he ovat!

Mistä lähtien sitä on ruvettu tunkemaan nokkaa naapurin aidan yli?
  
  30. marraskuuta 2008 18:02:12

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Horsmalle: Niin se onkin Khatamilla on nk. "järkeä päässä" mutta Iranissa on perustuslaissa jäärä eli suurajatolla joka tekee presidentin jokseenkin impotentiksi. Jos Khatamista tulisi suurajatolla Khamenein jälkeen niin sitten voi ajatella että jotain tapahtuu.
  
  30. marraskuuta 2008 18:02:29

Nimi : Henkipatto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Onko Ruotsi Suomea parempi maa?

Ruotsalaiset ovat monella tapaa luovia ja kauniita, mutta taloudellisesti Suomella menee juuri nyt naapuriaan paremmin."

Jopas on asia esitetty hämmentävästi. Kummastakohan tässä sitten pohjimmiltaan on kyse - ruotsalaisten vaiko Ruotsin paremmuudesta? Nimittäin näiden kahden käsitteen käyttö vaihtokelpoisina antaa ymmärtää kysymyksen muotoilleen vihjaavaan jotakin yhteiskunnasta ja niistä ihmisistä, joista se koostuu. Ja kyseessä on Helsingin Sanomat! Jos Ruotsilla tässä yhteydessä viitataan kansakuntaan, ollaan otsikon ingressiä kirjoittaessa kompastuttu valtion ja kansakunnan kietoumaan. Ruotsin (poliittisena entiteettinä) ja Suomen vertailullisten anomalioiden syyksi voisi katsoa sen, että tällä haaraa Ruotsin rajojen sisällä on niin paljon ei-ruotsalaisia.

Tosin voidaan olettaa, että kysymyksen laatijan näkemykseen kuulu ruotsalaisen kauneuden ja luovuuden siirtyminen yksilölle ja ihmisryhmälle passin kautta.

Ruotsalaisten ylivertaisuus heijastuu heidän yhteiskuntaansa vain niin pitkälle kuin heidän väestöllinen osuutensa siinä antaa.
  
  30. marraskuuta 2008 18:03:38

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : O-P heti kun ne kerjäläiset alkoivat huutaa meille rassissti
  
  30. marraskuuta 2008 18:03:49

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : "monella tapaa luovia ja kauniita"

;) conspiracy!
  
  30. marraskuuta 2008 18:06:42

Nimi : Sivustaseuraaja
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Yllätyin positiivisesti HS:n jutusta, vaikka on siellä muutamassa kohtaa tölvitty. 90 %:sti asiallista.

Eniten ärsyttää toimittajan "lähdekritiikki blogissa on silti vähäistä". Ensinnäkin, toimittaja ei itsekään kerro lähteitä jutussaan, vaan toteaa vaikkapa somalien ryöstelyistä "todellinen luku on 4 %".

Toiseksi, toimittajalta itseltään puuttuu lähdekritiikki, kun hän väittää että 57 % prosentilla turvapaikanhakijoista on kidutuskokemusta, vaikka lähteenä on turvapaikanhakijoiden omat puheet.
  
  30. marraskuuta 2008 18:09:55

Nimi : Leopold
  
Viesti : Jumantsuikka kuinka pihalla tuo Joni Pelkonen onkaan.

" :) "
  
  30. marraskuuta 2008 18:12:21

Nimi : Pirjo
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tuo hesarin juttu JHA:sta on oikeinkin hupaisa ja valottaa vähän hänen arkeaan.Tavallaan alan ymmärtää häntä nuivuutensa todellisia syitä.Liian pienessä talossa asuminen monen lapsen kanssa ottaa varmasti heroille ja siitä kertoo tupakoiminenkin.Eipä mitään kuin jaksamisia.
  
  30. marraskuuta 2008 18:13:02

Nimi : VierasVieras
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Ongelmallisia lienevät nämä vihaa lietsovat imaamit länsimaissa. Mutta myös siellä idän perukoilla ja muuallakin maailmassa heitä löytyy. Jo 20-30 vuotta sitten jotkin heistä tajusivat terrorismin voiman ja äkkäsivät länsimaiden tyhmyyden tässä siirtolaispolitiikassaan. Ymmärrettyään miten isoja muslimkeskittymiä keskelle eurooppaa on syntynyt ja myös tulee syntymään, he kaivoivat ikiaikaisen unelman esiin islamin ekspansiosta koko maailmaan. Kaikki asiat puhuivat tuon puolesta ja länsimaat menivät työvoiman tarpeessa ja humanitaarisuudessaan kuin pässiä narussa vetelisi. Öljy kelpasi myös ekspansioon...jos islam ei rauhassa saa lännessä kasvaa, pannaan hanat kiinni saudeissa tai muualla. Väliä ei ole mistä pakolaisia länteen tulee, kunhan ovat muslimeja. Kaiken lisäksi kansa ei sikiä kristityissä piireissä niin nopeaan kuin muslimikulttuurin keskellä.

Tällasia pohdiskelinja uumoilin, josko pitäisivät paikkaansa?
  
  30. marraskuuta 2008 18:19:20

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : SH: "Ennaltaehkäisyä Brittityyliin, mitä lienee tarkoittaakin"

Katsoen kattoa ja ajatellen Imperiumia?
  
  30. marraskuuta 2008 18:24:15

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Vilhelm Holmsten:
"Katsoen kattoa ja ajatellen Imperiumia?"
:) Smells like green spirit...
  
  30. marraskuuta 2008 18:27:03

Nimi : Lyyli
  
Viesti : On hienoa MuslimiÄmmä, jos olet saanut elämääsi mielekkyyttä ja sisältöä ryhtymällä muslimiksi. Arvasin heti, että olet supisuomalainen. Kysymys, johon toivon Sinun vastaavan: Jos saisit poikalapsen (ikäsi puolesta ehkä ei enää mahdollista), hankkisitko hänelle ympärileikkauksen?
  
  30. marraskuuta 2008 18:29:29

Nimi : Hävettää kohta olla suomalainen
  
Viesti : Ainakin vaikuttaa, että ilmapiiri tällä palstalla on muuttunut muutamassa tunnissa suvaitsevammaksi. Se on todella mukava huomata.

Valitettavasti joukkoon mahtuu ihmisiä, joilla on uskomaton ennakkoluulo maahanmuuttajia kohtaan. Hyvä esimerkki on Vilhelm Holmsten, joka ei pysty kuvittelemaan mielessään, mitä kunnollisten maahanmuuttajien kategoriaan voisi kuulua. Jos sitä tarvitsee kysyä, niin tuskin tulee ymmärtämään sitä vaikka rautalangasta vääntäisi.

HS:n lähdekritiikistä: Eikö lehdessä muka mainittu, mistä lähteistä luvut tuli? Muistaakseni mainittiin. Se, että pakolaiset itse ovat saaneet muka vapauden määrätä kuinka suurta osaa on kidutettu on naurettava väite. Toivottavasti se on joku rasistinen vitsi vaan, koska ei kukaan päätä sitä, kidutetaanko suo, paitsi masokisti.

Ei se sitäpaitsi ole mikään rasti-ruutun-tehtävä, jossa yksi kohta: Onko sinua kidutettu? Kyllä[ ] Ei [ ] Useissa haastattelussa vuoden mittaan selviää helposti, jos se on joku paskanjauhaja. Kidutuksesta myös jää ihan fyysisiä jälkiä.

  
  30. marraskuuta 2008 18:30:02

Nimi : Jepjep
  
Viesti : "Ainakin vaikuttaa, että ilmapiiri tällä palstalla on muuttunut muutamassa tunnissa suvaitsevammaksi. Se on todella mukava huomata."
Koko ajanhan tämä palsta on ollut suvaitsevainen. Välillä tulee joku ei-suvaitsevainen ja palstalaisia haukkuva trolli, mutta yleensä he luikkivat pian tiehensä huomattuaan mielipiteensä epäkypsiksi.
  
  30. marraskuuta 2008 18:33:14

Nimi : Martti Suni
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : "Kai pääministerin ensisijainen tehtävä on johtaa hallitusta ja Vanhanen on kai pärjännyt varsin hyvin."

Matti "anteeksi" Vanhanen upposi lopullisesti jo pilakuvakohun yhteydessä, eikä sen jälkeenkän ole kuulunut mitään positiivisempaa.
  
  30. marraskuuta 2008 18:41:10

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : "Aivan, Khatami on hyvin edistysmielinen ja nuorten iranilaisten, joita on suurin osa väestöstä, suosikki. "

Tuo "suosikki" on varsin suhteellinen käsite, varsinkin kun jostain pahasta pitää valita vähemmän paha.

Iranilaisista 70-75% haluaisi nähdä mullahit "koristeina" Vali-Asirin varrella, mutta noilla 25-30%:lla on aseet.

Pravdan kysely päätyi mielenkiintoiseen tulokseen.
Peräti 34% sisulaisista on edistyksellisiä, sillä eihän kenelläkään perheen isällä ole kiinnostusta äänestää tuollaisissa kyselyissä.

Ne loput 66% ovat sitten tiedostavia.

Homma aikoo lähteä käsistä, niin kovaa nousu on !!1!
  
  30. marraskuuta 2008 18:42:56

Nimi : muslimiäMmä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä, hankkisin poikalapselle ympärileikkauksen, koska se on Jumalan määräämä asia muslimeille, ja juutalaisille myös. Tyttöjen ympärileikkaus taasen on kulttuurinen tapa ja joissakin maissa sitä tekevät myös kristityt.
  
  30. marraskuuta 2008 18:46:43

Nimi : Late
  
Viesti : Helsinkiläinen perheenisä: "Omituisin puoli jutussa on se, miten toimittaja asettaa vastakkain Mestarin (PeBBUH) luvut ja omat lukunsa. Ei tuolla tavalla ole tapana tehdä. Kun poliitikko kertoo, millainen maailma on, niin (periaatteessa neutraalin) lehdistön tehtävä ei kyllä ole korjata niitä puheita."

!!!?? ET VOI OLLA TOSISSASI? REPESIN. Vai huumorintajun puutetta?
  
  30. marraskuuta 2008 18:48:16


guestbook © freebok.net