Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 102001-102025

Nimi : Provosoivasti
  
Viesti : Ollessani taloni ulkopuolella tupakalla, joku rasisti alkoi tilittämään minulle nykyisestä pakolaispolitiikasta. Mietin, pitäisikö minun hakea ase yläkerrasta.

Katselin, kun kolme skinheadia pahoinpiteli yhtä mustaihoista. En mennyt väliin, koska arvelen että, jos saisin sakot skinheadien pahoinpitelemisestä, luultavasti saisin sellaisen raivokohtauksen, että tappaisin poliisit ja tuomarin.
  
  30. marraskuuta 2008 16:28:48

Nimi : Zngr
  
Viesti : Troll alert.

Ei niin akateeminen ja uskoakseni mies. Ellei peräti olisi eräs wanha tuttu.
  
  30. marraskuuta 2008 16:29:47

Nimi : Akateeminen nainen
  
Viesti : Anu Sorja: kuten jo aiemmin sanoin, aina saa kirjoittaa, minulla ei sitä ole valta kieltää. Voin kuitenkin pyytää kauniisti ettei joku kyseinen henkilö enää kohdistaisi kirjoituksiaan minulle jos koen ne ikäviksi ja häiritseviksi. Toki, jos pyyntö ei mitään auta niin ei sille mitään voi.
  
  30. marraskuuta 2008 16:30:22

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : niinpä. ei voi mitään ei :)
  
  30. marraskuuta 2008 16:31:17

Nimi : Zngr
  
Viesti : Provosoivasti: Ollessani taloni ulkopuolella tupakalla, joku rasisti alkoi tilittämään minulle nykyisestä pakolaispolitiikasta. Mietin, pitäisikö minun hakea ase yläkerrasta.

Katselin, kun kolme skinheadia pahoinpiteli yhtä mustaihoista. En mennyt väliin, koska arvelen että, jos saisin sakot skinheadien pahoinpitelemisestä, luultavasti saisin sellaisen raivokohtauksen, että tappaisin poliisit ja tuomarin.


Provosoiko tämmöinen jotenkin jotakuta?
  
  30. marraskuuta 2008 16:32:17

Nimi : Rauski
  
Viesti : 66-34 jäi lopulliseksi luvuksi.
  
  30. marraskuuta 2008 16:33:35

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Flawless victory! ;)

"Onko Jussi Halla-aho maahanmuuttokritiikissään oikeassa?
Perussuomalaisten tuore helsinkiläisvaltuutettu on saanut blogikirjoituksillaan vankan fanijoukon.
Kyllä 66% Ei 34%
Vastanneita 11473
Äänestys on päättynyt."

Ohi on ja kaksi kolmasosaa valveutuneista Hesarin nettisivujen käyttäjistä on puhunut. Onneksi olkoon, Jussi!
  
  30. marraskuuta 2008 16:33:38

Nimi : kuvaton.com
Mitä teen : Murskaan Halla-ahon uskottavuuden
  
Viesti : http://kuvaton.com/totallycrap/tviha.jpg
  
  30. marraskuuta 2008 16:34:25

Nimi : Akateeminen nainen
  
Viesti : Avasin keskustelun, mutta se ohitettiin. Leimaaminen ei ilmeisesti ole teidän mielestänne este avoimelle, vaihtoehtoja aidosti punnitsevalle keskustelukulttuurille?
  
  30. marraskuuta 2008 16:35:05

Nimi : Koskela Suomesta
  
Viesti : Akateeminen nainen, oletko Pirjo, Leena vai mitä näitä muita trolleja oli?

Peräät keskustelua, mutta et itse keskustele saati perustele väitteitäsi.

Yrität kieltää muita puhumasta sinulle, haluat ilmeisesti keskustella vain niiden kanssa, jotka ovat samaa mieltä kanssasi? Siihen olet väärässä paikassa.

Kuhan alat esittämään mielipiteitä ja perustelemaan ne, niin muutkin alkavat suhtautua sinuun arvostuksella.

Toistaiseksi olet vain rähissyt täällä, kuten monet ja monet vastaavat "suvaitsevaiset" keskustelijat ennen sinua.

Minä ja käsittääkseni liki kaikki vakiolukijat täällä odotamme edelleen niitä Halla-ahon teesien kumoamisia asiapohjalta.

Muutan mielelläni käsitystäni maahanmuuttopolitiikasta ja monikulttuurista jos huoleni ja käsitykseni osoittautuvat loogisin perustein vääriksi.

Täällä ja muualla nähtyjen "keskustelujen" ja "vastineiden" perusteella en tosin enää usko niitä loogisesti perusteltuja vastakkaisia mielipiteitä olevan olemassakaan. Vain "hyvien ihmisten" tunnepohjaisia horinoita ilman mitään tietopohjaa ja logiikkaa. Valitettavasti tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla, kuten vanha kansa sanoo.

Ja nekin tuodaan esille rähisemällä, morkkaamalla ja yrittämällä hiljentää vastakkaiset mielipiteet. Ne on kuultu, nyt on aika niille asiapohjaisille mielipiteille. Jos niitä siis jostain löytyy.

Muuten, muuttaisitko nimimerkkiäsi. Häpäiset meidät muut akateemiset tuolla keskustelukultturillasi, joka ei todellakaan ole akateeminen.
  
  30. marraskuuta 2008 16:38:31

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : "Ei niin akateeminen ja uskoakseni mies. Ellei peräti olisi eräs wanha tuttu."

olisikohan se frog?
  
  30. marraskuuta 2008 16:38:50

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Nyymi, suo ukkomiehelle hänen pieni ilonsa. En minä sentään täällä kaiken aikaa rieku.

Tuo pointti siitä, että molemminpuolinen leimaaminen estää poliittisen yhteistyön, on aivan tosi. Asiaa ei auta ollenkaan esimerkiksi sellainen, että kaivetaan esiin se syypää, joka ensimmäisenä leimasi, vaikka se esim. tämän ViNa -jupakan aikana olisikin varsin helppoa.

Minä problematisoisin aivan aluksi tuon yhteistyön tekemisen tarpeen. Muista Euroopan maista saadun tiedon perusteella on odotettavissa, että kuka tahansa ja millainen tahansa mokukriitikko saa päällensä juuri niin ison paskasaavin, jonka paikallinen antifa-poppoo vain suinkin saa kasattua. Tulee kirjaimellisesti turpaan. Tulee syytteitä. Tulee poikkeuslailla parlamentaarisen immuniteetin menetystä (vastikään Hollanti, Itävalta).

Mokukriitikon tavoitteeksi on katsottava ensisijaisesti haitallisen maahanmuuton pysäyttäminen ja toissijaisesti jo olemassaolevien ongelmien mahdollisimman hyvän ratkaisun tai minimoinnin. Rohkaisevia esimerkkejä on vähän: lähinnä kai Tanska. Oliko Tanskan nykyisen (nuivan) maahanmuuttopolitiikan takana yhteistyöhön tähtäävä politiikanteko. Ei ollut. Politiikan takana oli kriisi, joka pakotti yhdistämään rivit.

Yhteistyö esim. Vihreiden kanssa tulee varsin todennäköisesti olemaan mahdotonta. He tulevat lukkiutumaan vastakkaiselle puolelle ja viime kädessä Suomen maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan ratkaisevat isot puolueet. Tässä auttaa äänien saaminen nuiville (PS) kahdella tavalla: ne ovat enimmäkseen isoilta pois ja toisekseen ne tekevät PS:stä riittävän ison ollakseen vaa'ankieli.

Miksi siis pitäisi vältellä leimaamista?

  
  30. marraskuuta 2008 16:38:55

Nimi : urogallus
  
Viesti : Ei sitä nyt, saatana, tarvitse niitä peikkoja joka viestissä nähdä. Leimaamistakin voisi muutenkin vähentää: esim. niiden ituhippiviherliimatilhien lehti on suorastaan kunnostaunut asiallisessa keskustelussa viime päivinä. Eli mitä jos syytettäisiin mokutuksesta niitä joiden valta on - eli siis kolmea suurta puoluetta, joista ei muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta ole nuivia ääniä kuulunut. Ei mokutus ole pelkästään niiden vika, jotka sitä innolla ajavat. Myös hiljaisen hyväksynnän harjoittajat ansaitsevat kritiikkiä - varsinkin kun kokemukseni mukaan vieraista kulttuureista kiinnostuneet ovat sinisilmäisyydestään parantuneina mitä mainiointa nuivistiainesta. Oman asemansa jatkuvuutta ja omien virheidensä paljastumista pelkäävä poliittinen establishmentti se suurin vihollinen on.

Monet nuivistit tuntuvat pitävän tätä Vieraskirjaa pelkkänä vertaistukikohtana, jossa ei suvaita mitään muuta kuin selkääntaputtelua. Eikö meidän kannattaisi osoittaa hiukan enemmän suvaitsevaisuutta vastaanväittäjiä kohtaan?
  
  30. marraskuuta 2008 16:40:03

Nimi : Edesvastuuton ruikuttaja
Mitä teen : Haastan riitaa
  
Viesti : Nimimerkki "Akateeminen nainen":
"Kannattaisi joskus muistaa, että aivan samalla tavalla kuin teitä inhottaa tulla kutsutuksi rasistiksi, me jotka emme kutsu Halla-ahoa mestariksi"
Tietääkseni kukaan ei ole vakavissaan kutsunut Halla-ahoa mestariksi. Kyseessä on yli puoli vuotta sitten alkanut parodia tavasta, jolla Perussuomalaisten äänestäjät pyrittiin Sanoma Oy:n lehtien taholta leimaamaan henkilökulttiin hurahtaneiksi uskovaisiksi ts. irrationaaliseksi marginaaliryhmäksi.

"tai jaa hänen premissejään"
Voisitko määritellä minulle ne premissit? Kun lukee Halla-ahon blogimerkinnät kronologisesti, minun silmiini pistää nimenomaan se, että miehellä ei ole käytössä henkilökäsityksiä ennakkokäsityksiä tai -luuloja (ts. premissejä) eri maanosista tulevan maahanmuuton vaikutuksista Suomeen, Pohjoismaihin ja Länsi-Eurooppaan, vaan mies käsittelee empiirisesti havaitun todellisuuden ensin viileän analyyttisesti ja lähtee sitten vasta kritisoimaan nykyään vallitsevassa asemassa olevaa maahanmuuttopoliittista linjaa (=rajat auki "opiskelijoille", tietyistä maista tulevat ovat automaattisesti hätää kärsiviä pakolaisia). Juuri tämä objektiivisuus (=premissien puute) sai minut lopettamaan Vihreiden (silloinen Vihreä Liitto) äänestämisen vuoden 2004 tienoilla. Taas toisaalta minä olenkin avarakatseinen ihminen sanan määritelmällisessä merkityksessä.

"ja näkemyksiään ole kommareita, vasemmistolaisia, punaviherfasisteja."
Tämä on kritiikkiä, joka myös minun mielestäni Halla-ahon tulisi ottaa huomioon. "Vasemmistolaisuuden" määritelmiä on yhtä monta kuin ihmisiä, demonisoimalla heitä ja leimaamalla epärehelliset tahot "vasemmistolaisiksi" Halla-aho vain karkoittaa ne, jotka itseidentifioituvat "vasemmistolaisiksi".

"Se on teidän olettamanne ja ne ovat aina vaarallisia."
Keiden "teidän"? Miksi yleistät noin karkeasti?

"Kokihan Halla-ahokin, että punaviherolettaman vuoksi hänet leimattiin opiskeluaikoinaan demariksi."
Jaa. Saisiko tälle tarkan lähteen? Jos lähteenä on Ilta-Sanomat tai Helsingin Sanomat Halla-ahon omien sanojen sijasta, salli minun nauraa hyväuskoisuudellesi.

"On hyvin vaikeaa keskustella ihmisten kanssa, jotka lyövät leiman otsaan jo ennakkoon, eivätkä näin ollen oikeasti pyri keskustelemaan."
Tämä on totta. Esimerkiksi monet "suvaitsevaisuudellaan" ylpeilevät eivät suostu katsomaan saati sitten analysoimaan objektiivisesti afrikkalaisten maahanmuuton seurauksia maahanmuuttoa Euroopassa vastaanottaville maille, koska he ovat opetelleet ulkoa, että jokainen joka ottaa asian puheeksi tulee leimata rasistiksi tai natsiksi.

Tämä tulee pikku hiljaa johtamaan siihen, että ihmiset eivät enää välitä tuon taivaallista leimoista "natsi" tai "rasisti". Esimerkiksi mediapersoona (=kaunis nimitys turhalle julkkikselle) Viivi Avellanin uralle ei ollut mitään haittaa siitä, että hänet tänä vuonna leimattiin valtakunnallisessa mediassa rasistiksi ja natsisympatioita tuntevaksi ihmiseksi.
  
  30. marraskuuta 2008 16:40:55

Nimi : SNH
  
Viesti : enomutta: "Tuskin KUKAAN ajattelee oikeasti tyttöjen ympärileikkauksen oleva OK MISSÄÄN (En usko JHAnkaan niin ajattelevan)"

Jussi Halla-aho kirjoittaa:
"..minun kannattamani vaihtoehto on, että hyväksymme globaalisti kulttuurien monimuotoisuuden, emmekä tee asialle mitään".
"...minä, toisin kuin "suvaitsevaiset", kannatan niiden [toisten kulttuurien] oikeutta olemassaoloon sellaisina kuin ne ovat. Kunhan ne ovat muualla kuin minä" ("Mietteitä kansanvaelluksesta", 20.4.2005, kappaleet 10-11).

Minä uskon, että JHa:n kirjoitukset kertovat, mitä hän asioista ajattelee. Siitä mikä on oikea tapa tulkita JHa:n kirjoituksia, voidaan keskustella. Mutta minusta tuosta tekstikohdasta voidaan päätellä seuraava:

Jussi Halla-ahon mielestä tyttöjen ympärileikkaus (joka on kulttuurin perinne) tulisi hyväksyä, ja tunnustaa perinteen oikeus olemassaoloon, eikä meidän (ulkopuolisten) tulisi tehdä asialle mitään, JOS tyttöjen ympärileikkaus tapahtuu jossain muualla missä JHa on.

Tietysti on mahdollista, että JHa hiljaa mielessään toivoo tämän perinteen katoavan. Mutta tällöinkin JHa hyväksyy vain kulttuurin sisältä käsin tapahtuvan muutoksen. Hänen mielestään ulkopuolisten ei tulisi tehdä mitään.

Lukekaa itse tuo tekstikohta ja tehkää omat johtopäätöksenne.
  
  30. marraskuuta 2008 16:42:01

Nimi : Seppo Haavisto
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Akat ja aneeminen nainen, vihreä on väri joka rauhoittaa, punainen taas kiihottaa. Tämä on tieteellisesti tutkittu juttu, mutta miltä se vaikuttaa käytännössä?
  
  30. marraskuuta 2008 16:42:40

Nimi : Pekka K
  
Viesti : Äänestys on päättynyt. Tässä lopullinen äänestyskäyttäytyminen: http://i34.tinypic.com/neu9s4.png
  
  30. marraskuuta 2008 16:42:53

Nimi : muslimiäMmä
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Äläpäs Seppo yritä häätää minua synnyinmaastani:). Koska viestissäsi oli kirjoitusvirheitä etkä ilmeisesti myöskään ymmärrä lukemaasi.
Ja ota silmiltäsi ne vaaleanpunaiset lasit, jotta näet mitä "lintukodossamme" on vaikka viimeisen vuoden aikana tapahtunut. Traagiset kouluammuskelut, monet perhemurhat ja muut väkivallanteot - moniko näistä tekijöistä oli muslimi tai maahanmuuttaja? Taidat olla vähän tyhmä :D.
  
  30. marraskuuta 2008 16:44:03

Nimi : Futuristi
  
Viesti : "Minä olen muslimi, ollut 25 vuotta. Elän islamin, en minkään maan kulttuurellisten tapojen mukaisesti."

Kuinka suurta osaa islamin opista toteutat? Keskitytkö vain noudattamaan viittä pilaria ja ruokailumääräyksiä? Miten suhtaudut sharia-lakiin? Tuetko jihadia eli pyhää sotaa islamilaisen lain voimaan saattamiseksi kaikkialla maailmassa? Jos tuet, niin kasvatatko pojistasi mujahideeneja (jos sinulla on poikia)? Toisin sanoen, suhtaudutko islamiin fundamentalistisesti jättämättä mitään osaa siitä pois?
  
  30. marraskuuta 2008 16:44:09

Nimi : Akateeminen nainen
  
Viesti : Perheenisälle kiitos hyvästä kirjoituksesta. Tartun viimeiseen lauseeseesi: Miksi vältellä leimaamista?

Erittäin hyvä kysymys. Perussuomalaisten Soini sanoi lauantaiaamun haastattelussaan perussuomalaisten olevan ainoa puolue, joka on ottanut lähtökohdakseen ihmisen. Siinä onkin haastetta, sillä todellinen ihmisnäkökulman säilyttäminen raaistuvassa poliittisessa pelissä on jokseenkin mahdotonta. On pakko ryhtyä _pelaamaan_ politiikkaa, johon kuuluu olennaisena osana vastustajan mustamaalaaminen, suorastaan vihollisten luominen eli viime kädessä taistelu äänistä. Ketkä hyötyvät leimaamisesta? Eivät ainakaan ihmiset, vaan poliitikot.
  
  30. marraskuuta 2008 16:44:55

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : SNH,

Mitä ihmettä ajat takaa? Näyttää siltä, että olet fiksoitunut tuohon yhteen yksityiskohtaan. Mitä väliä sillä on, mitä Halla-aho ajattelee Afrikan oloista? Hänhän lähtee siitä, että kunta ja valtio ovat kuntalaisen ja suomalaisen edunvalvontakoneistoja, joiden tehtävä ei ole tehdä lähtökohtaisesti yhtään mitään Afrikalle.

Minusta näyttää, että yrität tuon casen avulla saada Mestarin (ylistetyn) näyttämään "pahalta" tai "relativistilta" tai "kylmältä". Tuo on amerikasta tuotuta typerää gotchailua. En käsitä, mikä voi olla tarkoitusperäsi.
  
  30. marraskuuta 2008 16:47:45

Nimi : Provosoivasti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Se, että 2/3 äänestäneistä kannatti halla-ahon ulkomaalaisvihaa, ei merkitse silti sitä, että hän saa sanoin pahoinpidellä suomalaisia naisia ja aseella suomalaisia hinttejä.

En väitä, että tuo gallup antaisi väärän tuloksen, mutta väitän, että galluppiin osallistui huomattavan suuri osa halla-ahon politiikan kannattajista. Itseäni äänestys ei kiinnostanut, vaikka huomasinkin sen.

Koska paikalla on paljon ei-niin-koulutettuja, niin on pakko selventää: tilasto on vääristynyt, koska normaalia ihmistä, esim. perheen isää, ei kiinnosta, mitä mieltä hesarin halla-aho-gallup näyttää. Ainoastaan Sisulais-mieliset ryntäävät äänestämään kuvitellessaan, että se muuttaisi jotenkin heidän elämää siellä gettossa.
  
  30. marraskuuta 2008 16:48:14

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : "Traagiset kouluammuskelut, monet perhemurhat ja muut väkivallanteot - moniko näistä tekijöistä oli muslimi tai maahanmuuttaja? Taidat olla vähän tyhmä :D."

Se, että ei halua tälle avata ovia täysin avoimiksi, ei käsittääkseni ole peitettävissä sillä, että Suomessakin on väkivaltaa.
  
  30. marraskuuta 2008 16:49:40

Nimi : Dan
Kotisivu : "neekeri" narun jatkona
  
Viesti : Kun siirtolaiset muuttivat Amerikkaan ja Australiaan, he toivat tulleessaan oman kulttuurinsa ja omat tapansa. Alkuperäisasukkaat joutuivat vähitellen huomaamaan elävänsä vieraassa kulttuurissa ja vieraassa ympäristössä, vaikka maa oli heidän ikiaikaista kotiseutuaan. Heistä tuli tavallaan kuin maahanmuuttajia vieraassa maassa. He eivät sopeutuneet nopeaan muutokseen, johon normaalisti vienyt tuhansia vuosia.

Niissä osissa Afrikkaa, jonne muutti paljon valkoisia, alkoi saman tyyppinen kehitys kun Amerikassa ja Australiassa. Valkoiset toivat alueelle oman kulttuurinsa, johon alkuperäisväestö ei kunnolla sopeutunut. Valkoiset asuivat hienoissa taloissa ja tekivät töitä toimistoissa. Alkuperäisasukkaat päätyivät asumaan peltihökkeleistä kasattuihin slummeihin. Heidän oma kulttuurinsa tuhoutui suurelta osin.

Kun afrikkalaisia tuli Pohjois-Amerikkaan ja muuallekin, he muodostivat erilaista kulttuurillista taustaa edustavan vähemmistön valkoisen ihmisen luomassa ympäristössä. Asetelma oli hieman samanlainen kuin Etelä-Afrikassa. Vaikka Amerikan mustilla meni huonosti, ja monet elivät hyvin köyhissä olosuhteissa, Etelä-Afrikan tyyppisiä peltihökkelislummeja ei kuitenkaan syntynyt. Yhdysvaltain yleinen elintaso on niin korkea, että se riitti nostamaan alimmatkin tasot slummiutumisen ja äärimmäisen köyhyyden tasolta edes jonkinlaisen toimeentulon asteelle.

Nuo esimerkit osoittavat, että missä tahansa maailmassa onkaan yritetty laajamittaisesti yhdistää täysin erilaisista kulttuuriympäristöistä tulevia ihmisiä, seurauksena on ollut sen osapuolen huono menestys, joka on joutunut luopumaan omista kulttuurillista juuristaan ja sopeutumaan toisen kansan luomaan kulttuuriin. Jos kulttuurierot eivät ole olleet suuret, kuten vaikkapa Ruotsin ja Suomen välillä, sopeutuminen ja sulautuminen kantaväestöön on tietyn siirtymäajan jälkeen onnistunut.

Minkä maahanmuuttajaryhmien sopeutuminen esimerkiksi Suomeen on vaikeinta? Ehkä yksinkertaisin menetelmä arvioida erilaisista olosuhteista tulevien maahanmuuttajien sopeutumista ja sulautumista on katsoa, miten paljon heidän lähtömaansa olosuhteet poikkeavat tulomaan olosuhteista. Mitä suurempi on ero, sitä suuremmat ovat ongelmat.

Jos maahanmuuttaja on kotoisin maasta, jossa hänen oma kansanryhmänsä on rakentanut nykyaikaisia kaupunkeja ja tehtaita ja korkeaa tiedettä ja teknologiaa (esimerkiksi Saksa tai Japani tai Etelä-Korea tai Kiina), maahanmuuttaja sopeutuu toiseen maahan, jossa on nykyaikaisia kaupunkeja ja tehtaita ja korkeaa tiedettä ja teknologiaa. Hänen panoksensa mahdollisesti jopa edistää kehittymistä, koska hän tuo tullessaan uusia näkemyksiä. Jos sen sijaan maahanmuuttaja on kotoisin maasta, jossa hänen oma kansanryhmänsä ei ole koskaan kyennyt itsenäisesti kehittämään mitään savimajoja ja nuolia ja keihäitä monimutkaisempaa, hän ei tule kunnolla sopeutumaan ja menestymään kehittyneemmässä tulomaassa. Yksittäisiä menestystarinoita voi olla, mutta kokonaisuutena tulokkaat jäävät marginaaliin eivätkä nouse sieltä täysin alkuperäisen kantaväestön tasolle kymmeniin tai satoihin vuosiin.

Jos maahan otetaan tietoisesti suuri määrä alemman tieteellis-teknisen suorituskyvyn kulttuureista tulevia ihmisiä, on syytä tiedostaa, että ainakin kaikkialla muualla on käynyt niin, että näiden ihmisten jälkeläiset muodostavat materiaalisesti ja koulutuksellisesti alemman sosiaaliluokan vielä kymmenien ja satojen vuosien kuluttuakin kaikkine tähän luokkaan liittyvine ongelmineen.
  
  30. marraskuuta 2008 16:50:27

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : "siellä gettossa"

:D ooh...
  
  30. marraskuuta 2008 16:50:38


guestbook © freebok.net