Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 101951-101975

Nimi : ihminen
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Täälläkin on välillä keskusteltu graffiteista ja muusta sottaamisesta. Uusi tutkimus kertoo:

”Rikkinäisten ikkunoiden teoria” paljastui todeksi
www.uusisuomi.fi/ulkomaat/42027-rikkinaisten-ikkunoiden-teoria-paljastui-todeksi.

Tältä pohjalta on hyvä perustella kantaansa asiaan vaikkapa kaupungin valtuustossa. Jää mutuilu taas kakkoseksi.
  
  30. marraskuuta 2008 15:33:09

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Hesarin jutusta.

Yllättävän maltillinen se oli. Omituisin puoli jutussa on se, miten toimittaja asettaa vastakkain Mestarin (PeBBUH) luvut ja omat lukunsa. Ei tuolla tavalla ole tapana tehdä. Kun poliitikko kertoo, millainen maailma on, niin (periaatteessa neutraalin) lehdistön tehtävä ei kyllä ole korjata niitä puheita. Eihän Hesari kerro sitäkään, että vaikkapa Ior Bockin puheet Lemminkäisen temppelistä ovat ihan silkkaa silsaa.

Jutussa puhuttiin raiskauksista, ryöstöistä ja työttömyydestä. Olen aivan varma, että Halla-aho (ylistetty olkoon hän) on lähteyttänyt ne väitteensä, joita toimittaja jutussaan riepoo.

Kertakaikkiaan hassua. Hesarilla on hallussaan oikea tosiasiatieto kaikesta relevantista. Voimme lopettaa lukuisat tutkimuslafkat ja sensellaiset -- ja kysyä vain Mäkiseltä!

Poliitikkojen tehtävä on nimenomaan kertoa, millainen todellisuus on ja mitä sitten. Poliitikot ovatkin tätä hommaa tehneet esim. nostamalla huoltosuhteen esille maahanmuuton perusteluna. On aivan normaalia ja sallittua tuoda kilpailevia malleja esiin. Erityisen sallittua täytyy olla sen, että puhuu samoista mittareista kuin niiden alkuperäinen esittäjäkin. Jussi Halla-ahon suurin anti on sen asian tuominen taas keskusteluun, että Suomi on ensisijaisesti suomalaisten edunvalvontakoneisto.
  
  30. marraskuuta 2008 15:33:20

Nimi : SNH
  
Viesti : SNH:"Suvaitsevaisuutta vai välinpitämättömyyttä? Kuvitteellinen ääriesimerkki: Jossain kaukana on kulttuuri, jonka perinteeseen kuuluu pikkulasten kiduttaminen kuoliaaksi. Helsinkiläisen perheenisän mielestä tämä on ihan jees, kunhan vain seuraavat ehdot täyttyvät: 1. Tästä ei aiheudu hänelle häiriötä 2. He eivät esitä hänelle vaatimuksia siitä, miten hänen tulisi elää."

Helsinkiläinen perheenisä:
"Saat sanoa sitä välinpitämättömyydeksi, mutta itse perustelen kylmän kantani ihan nöyryydellä. Minä (ja laajemmin Suomi ja suomalaiset) en voi poistaa pahaa maailmasta".
Ei edes vähentää?

"Se ei kertakaikkiaan yhtään onnistu".
Melko pessimistinen asenne sulla.

"Se maksaa paljon ja epäonnistuneiden yritysten hintana on mm. huonosti integroituvia vähemmistöjä, jotka tuovat sen pahan maailmalta tänne Suomeen".
En ole puhunut maahanmuutosta. On muitakin tapoja vaikuttaa asioihin.

"Meillä on ensisijainen vastuu omistamme ja vasta sitten muiden asioista".
Siinä olen samaa mieltä.

"Minä tiedän, että valtaosassa maailmaa harjoitetaan aivan pöyristyttävää perseilyä. Siksi nimenomaan olenkin nuiva. Minä en halua joutua tilanteeseen, jossa minä joudun "suvaitsemaan" vaikka sitä tyttöjen ympärileikkausta".
Ei sitä minunkaan mielestä pidä suvaita. Mutta kuten totesin viestissäni (30. marraskuuta 2008 12:44:47), JHa suvaitsee (kunhan se tapahtuu jossain kaukana Suomesta).

"Nähdäkseni ainoa tapa välttyä siltä tilanteelta on pitää moiset ympärileikkaajat poissa läheltäni"
Toinen tapa on kohdemaassa tehty valistus. Minulla ei ole tietoja tämän tavan tehosta, mutta jos nyt oletetaan, että sillä on tehoa, niin eikö tällöin vaikutus olisi laajempi ja pitkäaikaisempi? Tällöin tyttöjen ympärileikkaus ei vain pysyisi pois Suomesta, vaan häviäsi koko maailmasta.
  
  30. marraskuuta 2008 15:33:37

Nimi : TULTA MUNILLE !
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Voisitko ottaa julkisuudessa puheeksi sen että miksi sinun monta vuotta iisi vanha heittosi yksittäisen homon suuntaan johtaa tällaiseen julkiseen teennäiseen kauhisteluun - mutta naisunionin lehdessään julistama sota suomen miehille on melkein IN juttu samoin kuin lehden päällyskansi jossa nainen osoittaa suoraan pistoolilla ja alla lukee kissankokoisin kirjaimin: TULTA MUNILLE! Tämä lehtihän oli mm usean kappaleen voimalla hkin keskustassa näyteikkunassakin "yllyttämässä rasistisesti" suomen miesten kimppuun pyssyn kanssa.

  
  30. marraskuuta 2008 15:34:10

Nimi : dilemma
  
Viesti : Voiko rasismi olla valikoivaa?

Onko mahdollista että kritiikissä ei aina olisikaan kysymys rasismista?

Esimerkki yksi.
Hyvät ja taitavat ulkomaalaiset työkaverini Erki ja Wong tienaavat mukavasti, elelevät naapurustossa, puhuvat suomea kohtuullisesti, eivät mekkaloi öisin.
Ollaan kyläilty, ei minkäänlaisia ongelmia, kaikinpuolin mukavia ihmisiä.

Toinen esimerkki.
Maahanmuuttajat Bwogmli ja Mahmut eivät käy töissä, tienaavat todella hyvin mustanpörssin kaupoilla, saavat toimeentulotukea, mekkaloivat öisin.
Tavatessamme kadulla joudun väistymään tien laitaan koska olen rasisti enkä halua räkää päälleni, ulkoilua pimeällä pitää välttää turvallisuussyistä, autoni parkkipaikalla on vandalismin kohteena...

Puuttuessani häiriköintiin olen rasisti,
ilmoittaessani isännöitsijälle olen suvaitsematon,
kysyessäni poliitikoilta olen turhaan huolissani,
ilmoittaessani poliisille heillä ei ole aikaa,
kirjoittaessani lehteen syyllistyn kiihotukseen kansanryhmää vastaan.

Tätä on todellisuus ruohonjuuritasolla.

Poistuuko ongelma jos muutan pois? Maksanko veroja jälkimmästen ylläpittämiseksi?

Jos puhun ongelmista ääneen olen rasisti.
Jos muutan muualle ja pakenen olen pelkuri.
Olemalla hiljaa olen suvaitsevainen.


  
  30. marraskuuta 2008 15:34:37

Nimi : M.
  
Viesti : "Aika jännä minusta, että tohtoritasoinen koulutettu henkilö käyttää toisen käden lähdettä omien päätelmiensä muodostamiseen, eikä edes vaivaudu tarkastamaan lähteen todenperäisyyttä."

No, kun olet niin akateeminen, niin mikset itse tarkista lähteen todenperäisyyttä? Tässähän on sinulla tilaisuus osoittaa, että Halla-aho on väärässä ja mokutus oikeassa! (Akateeminen vihje: lähes yhtä noloa kuin on luottaa huonoon lähteeseen on syyttää jotakuta huonon lähteen käyttämisestä, jos ko. lähde onkin oikeassa.)
  
  30. marraskuuta 2008 15:34:49

Nimi : Akateeminen nainen
  
Viesti : Minä opponoin, en tee työtä Halla-ahon puolesta. Tämähän on hänen työnsä, miksi hän ei tee sitä kunnolla?
  
  30. marraskuuta 2008 15:36:46

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Hesarin tilaukset käyvät kohta vähiin, jos viherkomukat peruuttavat tilauksia siksi, että se kirjoittaa Halla-ahosta liian suopeasti ja Halla-ahon kannattajat hänen mustamaalaamisestaan.
  
  30. marraskuuta 2008 15:39:08

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Akateeminen nainen:
"Minä opponoin, en tee työtä Halla-ahon puolesta. Tämähän on hänen työnsä, miksi hän ei tee sitä kunnolla?"
Eikös opponentin tehtävä ole todistaa jokin vääräksi eikä vain kritisoida jostakin, jota ei tiedä varmasti vääräksi tai oikeaksi? Ja akateemisessa maailmassa tuo "kunnolla" on "oikein". Sorry. :)
  
  30. marraskuuta 2008 15:40:54

Nimi : JT
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : "Vetääköhän AnuS työajallaan pilveä, vai ihan luonnostaanko on noin sekaisin?"
- Jos vetää niin tiedän melko varmasti kenen kanssa. Minulla on näet pravdassa useampikin tuttu, joista tosin tietääkseni vain yksi polttaa työajalla pilveä. Ja on toimituksessa, ei missään postituksessa.
  
  30. marraskuuta 2008 15:41:15

Nimi : trollibuster
  
Viesti : Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : "@Lotta:
Mielestääni ei ole asiallista väittää henkilön väittäneen 1/2 raiskaajista olevan mamuja, jos henkilö ei niin ole itse väittänyt."

No ei, mutta sen uskon olevan vilpitön erehdys. Artikkeli on kokonaisuutena arvioiden nimittäin kaikkea muuta kuin yksiselitteisen kielteinen. Se antaa Halla-ahosta hyvinkin positiivisen kuvan vaikka toimittajan oma viitekehys tulee esiin joissakin tulkinnoissa. Vaikuttaa siltä kuin Mäkelä olisi tosiaan avoimin mielin pyrkinyt ymmärtämään Hallis-ilmiötä.

Jos mielestänne tämäkin artikkeli oli kauheaa mustamaalausta, niin saatte aika kauan odottaa sellaista, joka tyydyttäisi.

30. marraskuuta 2008 15:25:09
**********************

Ole sitten Lotta Roti feikkinimeltäsi. Mutta sanoisin silti, että tuskinpa vain olet tämä Lotta Roti:

http://lottaroti.blogspot.com/

Tai jos olet, niin ensinnäkin kirjoita omalla sähköpostiosoitteellasi. (Ja toiseksi, jos kuitenkin olet tuon ylläolevan blogin pitäjä niin oletpas nopsaan takkisi kääntänyt.)

  
  30. marraskuuta 2008 15:41:21

Nimi : M.
  
Viesti : "Minä opponoin, en tee työtä Halla-ahon puolesta. Tämähän on hänen työnsä, miksi hän ei tee sitä kunnolla?"

Eli toisin sanottuna hirveä tohtori Viha riuhuu vapaana ja aloittaa pian ulkomaalaisia vastaan holokaustin, mutta sinä et viitsi nähdä sen verran vaivaa, että käräyttäisit tohtori Vihan virheellisen tiedon levittämisestä (eli Suomen toiseksi tai kolmanneksi suurimpaan sanomalehteen luottamisesta)? Juuri tätä mokuttajien laiskuutta en ole koskaan ymmärtänyt. Halla-ahon pysäyttäminen olisi hyvin yksinkertaista, mutta sen sijaan tyydytään "opponoimaan". Hieman kuin jossain helvetin graduseminaarissa, jossa kukaan ei ole jaksanut lukea toisten papereita, mutta kun on pakko jotain keksiä niin sitten takerrutaan johonkin.
  
  30. marraskuuta 2008 15:42:15

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : SNH,

minä: "Se maksaa paljon ja epäonnistuneiden yritysten hintana on mm. huonosti integroituvia vähemmistöjä, jotka tuovat sen pahan maailmalta tänne Suomeen".
En ole puhunut maahanmuutosta. On muitakin tapoja vaikuttaa asioihin.


No, loistavaa. Minulle sopii erittäin hyvin, että nykyinen humanitaarinen maahanmuutto korvataan sellaisella touhulla, joka tehdään "siellä". Budjetissa nykyisin maahanmuuttoon varatut varat saa minun puolestani vaikka heti lähettää Afrikkaan syötäviksi, jos vain humanitaarinen maahantulo samalla lakkaa. (Jään rutkasti voitolle, koska mm. koulutuksessa ja sossuilussa nyt piilossa olevat kulut jäävät pois)

Tämähän alkaa kuulostaa konsensukselta.
  
  30. marraskuuta 2008 15:42:46

Nimi : JT
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : "Perustuvatko kaikki päätelmäsi samantyyppisiin tiedonhankintametodeihin?"
Kerro sinä ensin, Sanna.
  
  30. marraskuuta 2008 15:44:07

Nimi : Tiivistetysti
  
Viesti : Halla-ahon kirjoitustyyli on minun mielestäni naseva ja hauska, mutta ymmärrän hyvin, että se loukkaa monia syvästi. Ei todellakaan ole mikään ihme, että median ohella kirjoituksista raivostuneet ihmiset ovat alkaneet kysellä kirjoitusten (kätkettyjä?) merkityksiä ja selvittämään niiden laillisuutta.

Ennen Halla-ahon kantelua Julkisen sanan neuvostoon, hänellä olisi ollut mahdollisuus kertoa YLE:n A-talk:ssa, mitä hän "asiayhteydestä irroitetulla", näennäisesti äärirasistisella lausahduksellaan tarkoitti. Ikävä kyllä, hän jätti osallistumatta keskusteluun, eikä paikalle saapuneet Suomen Sisu ry:n edustajat osanneet selittää sitä.

Vihreät Naiset ry käyttävät häikäilemättömästi Halla-ahon itse virheeksi myöntämää katkelmaa hyväkseen ja Halla-aho taas uhoaa pistävänsä samalla mitalla takaisin. Kohulehdistö seuraa tietysti innoissaan tapahtumien kulkua.
  
  30. marraskuuta 2008 15:44:54

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : "Tuskin KUKAAN ajattelee oikeasti tyttöjen ympärileikkauksen oleva OK MISSÄÄN"

http://www.guardian.co.uk/politics/2003/mar/21/immigrationpolicy.women

It is believed that 74,000 first-generation African immigrant women in Britain have undergone female circumcision, and that up to 7,000 girls under 16 are at risk from the procedure.


Onkohan Suomessa asia täysin hoidossa? Käyvätkö afrikkalaiset kotimaassaan "lomailemassa" tyttöjen kanssa? Jotenkin en usko, että Suomi olisi missään erikoisemmassa asemassa, kuin esim. Britannia.

Toki nyt syyllistyin hirviään kulttuurietniseen rasismiin. Kulttuurinkukkienhan tulee antaa kukkia?
  
  30. marraskuuta 2008 15:49:07

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Helsinkiläinen perheenisä: "Budjetissa nykyisin maahanmuuttoon varatut varat saa minun puolestani vaikka heti lähettää Afrikkaan syötäviksi, jos vain humanitaarinen maahantulo samalla lakkaa."
Tuo olisi varmaankin se taloudellisin ja fiksuin vaihtoehto, sillä toki samalla rahamäärällä voidaan siellä auttaa useampia ihmisiä, eivätkä nuo tänne tulevat joudu kestämään "kamalia suomalaisia".

15:49 - 66/34 ja 10972 ääntä
  
  30. marraskuuta 2008 15:50:18

Nimi : Pekka K
  
Viesti : "Minä opponoin, en tee työtä Halla-ahon puolesta. Tämähän on hänen työnsä, miksi hän ei tee sitä kunnolla?"

Tämä blogi ei käsittääkseni ole absoluuttinen totuus. Kirjoituksissa on yleensä suora viittaus lähteeseen, joten lähdekritiikki jää lukijan vastuulle.

Akateemisena varmasti ymmärrät, että on välillä ihan järkevää ja aikaa säästävää viitata muihin julkaisuihin ja niiden johtopäätöksiin, eikä pelkästään alkuperäiseen tutkimukseen. Varsinkin kun tässä tilanteessa alkuperäistä tutkimusta ei ollut koko lukijakunnan saatavilla (joka on tämän blogityylin perusta) - toisin kuin viitattu lehtiartikkeli.
  
  30. marraskuuta 2008 15:51:20

Nimi : Akateeminen nainen
  
Viesti : Juuri tätä mokuttajien laiskuutta en ole koskaan ymmärtänyt.

Siis sen perusteella, että ihmettelin ääneen miksi joku käyttää lähteenään Turun Sanomia (varmaan ihan hyvä lehti sinänsä, en tiedä) eikä pureudu itse lähteeseen, MINÄ olen laiska ja moku(mikä se edes on?).
  
  30. marraskuuta 2008 15:59:13

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Nainen,

Moku on MoKu on Monikulttuurinen. Edelleen mokuttaja on monikultturisti eli aatteen mies.

Lähteiden käytöstä en ala haastamaan, koska en pysty kirjoittamaan kokonaista kappaletta pilkkaamatta sinun nimimerkkiäsi samalla :)
  
  30. marraskuuta 2008 16:01:51

Nimi : Akateeminen nainen
  
Viesti : Nimimerkkini onkin valittu huolella, koska tiedän, että täällä se ärsyttää ;)

En ole monikultturisti. En tiedä mitä se merkitsee käytännössä.
  
  30. marraskuuta 2008 16:03:13

Nimi : K.Horsmahuuli
  
Viesti : Akateeminen nainen!

Minunpa koko nimimerkki on Kennel Horsmahuuli ja oma akateemisuuteni ei haittaa minua ollenkaan...
  
  30. marraskuuta 2008 16:06:05

Nimi : muslimiäMmä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Ihan asiallinenhan tuo Hesarin juttu oli. Minua ilahdutti se, että J kerrankin erotti käsitteet islam ja muslimi.
Minä olen muslimi, ollut 25 vuotta. Elän islamin, en minkään maan kulttuurellisten tapojen mukaisesti. En ole vastuussa kenenkään toisen muslimin tekemisistä tai sanomisista, sen enempää kuin tavis-kristitty kaverinsa teoista.
Puolet elämääni eri kulttuurien lähellä eläneenä tiedän, että rasismia esiintyy puolin ja toisin. En hyväksy sitä, että "he" naureskelevat "meidän" sinisilmäisyydellemme ja tyhmyydellemme, en hyväksy lumeavioliittoja, en hyväksy nuorten miesten, tänne aikoinaan yksin ilman vanhempiaan tulleiden ja hyväntahtoisten sosiaalitätien "suomentavoille" opettamien, ylimielisyyttä, me-saadaan-tehdä-mitä-vaan elämäntapaa.
Eli monessa kohdin allekirjoitan Jussin kirjoittamat asiat.Hyväksyn asiat, mutta en niiden provosoivaa julkisuushakuista esittämistapaa.
Jussilla taitaa olla alter ego joka kirjoittelee näitä scripta-sivuston juttuja ihan pirumielessä.
Jussi Halla-Aho toivottavasti on suvaitsevaisempi ja viisaampi, kykenevä valtuustotyössä työskentelemään meidän kaikkien helsinkiläisten hyväksi. Näin sopii toivoa.
  
  30. marraskuuta 2008 16:09:03

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : Ärsyttävä nainen,

Etkö tosiaan tiedä, mitä on monikultturismi? Mene, kuule esim. kulttuurikeskus Caisaan opettelemaan.

Monikultturismi on aate, joka edistää monikulttuurisuutta. Taustalla on idea siitä, että esim. ranskalainen assimilaatiopolitiikka (kaikki ovat samoja ranskalaisia ja jakavat saman ranskalaisen kulttuurin) on epäonnistunut, mikä on tietysti totta. Eivät zones urbaines sensiblesin asukit ole kovinkaan ranskalaisia ja erityisesti algerialaiset eivät ole ranskalaisia.

Monikulttuurissa samalla alueella elää monien kulttuurien edustajia. Mokuttajat esittävät wanhan Belgian ja Sveitsin häikäisevinä ihanteellisina esimerkkeinä moisesta. Käytännön monikulttuuri tarkoittaa 2000-luvun Euroopassa alati pahenevia kulttuurillisia ristiriitoja, muslimien omia uimavuoroja, pilapiirroskahakoita ja poliittisia murhia. Silti mokuttajat tahtovat edistää juuri tätä. Siksi me järki-ihmiset pidämme mokuttajia hulluina.
  
  30. marraskuuta 2008 16:09:08

Nimi : Alex W
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Akateeminen nainen, moku tarkoittaa kärjistetysti henkilöä, joka haluaa keinoja kaihtamatta tuota lisää eksoottista vipinää ja tummia rytmejä suomalaiseen yöhön. ;)

Ai niin, tavallisena kansalaisena ja blogia kirjoittava ihmisenä (blogin kirjoittaminen EI siis ole työ) JHA:n käyttämä lainaus viranomaisen lausunnosta on täysin OK. Vai oletko sitä mieltä, että tavallisten kansalaisten tulee aina ja joka tapauksessa kyseenalaistaa viranomaisten lausunnot?
  
  30. marraskuuta 2008 16:09:21


guestbook © freebok.net