Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 101926-101950

Nimi : Jack
Kotisivu : Tohtori Viha
  
Viesti : Maahanmuuttajien suurta osuutta raiskauksissa on joskus perusteltu sillä, heidän omissa kulttuureissaan kyseiseen tekoon suhtaudutaan hyväksyvämmin, joten heidän on vaikea sopeutua suomalaiseen arvomaailmaan, jossa nainen päättää itse omista asioistaan. Vaikka vieraaseen maahan muuttavat ihmiset todennäköisesti tietävät, että raiskaukset eivät ole sallittuja, heidän ei oleteta tuntevan suomalaista kulttuuria ja aina edes täysin ymmärtävän, mitä käsitteellä raiskaus tarkoitetaan.

Tapasin Englannissa 1970-luvun puolivälissä muutamia japanilaisia nuoria miehiä. Heillä oli täysin harhainen käsitys pohjoismaisesta, lähinnä ruotsalaisesta elämäntavasta. Eräskin mies kuvitteli, että joidenkin hard-core pornofilmien esittämä toiminta ja käyttäytymismallit ovat "normaalia meininkiä" ruotsalaisessa arkielämässä. Hän suunnitteli tulevansa seuraavana kesänä "seksilomalle" Ruotsiin. Selitin, että ei se nyt aivan sellaista ole, mitä hän on kuvitellut.

On mahdollista, että pidättyväisessä ja ahdasmielisessä ja sensuurin vallassa elävässä yhteiskunnassa asuvilla on epärealistinen kuvitelma siitä, miten joihinkin asioihin suhtaudutaan länsimaissa, joissa nämä asiat näyttävät olevan pinnalla kaikkialla. Lehdissä on joskus kerrottu, kuinka joissakin arabimaissa työskennelleet sairaanhoitajat ovat joutuneet miesten törkeän lähentelyn kohteeksi. Miehille, jotka koko ikänsä ovat nähneet vain kaapuihin peitettyjä naisia, on ollut liikaa nähdä "vähäpukeinen" vaalea eurooppalainen nainen. He ovat menettäneet itsekontrollinsa.

Seksuaalisesti sulkeutuneesta yhteiskunnasta tuleva mies voi siis menettää itsekontrollinsa tullessaan avoimeen länsimaiseen yhteiskuntaan. Tilanne on sama kuin jos hän olisi elänyt koko ikänsä köyhyydessä ja nähnyt vain tyhjiä kaupan hyllyjä, ja yhtäkkiä hän tulisi maailmaan, jossa hyllyt notkuvat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia tuotteita, jollaisista hän ei ole osannut edes haaveilla. Jonkin aikaan mies ehkä katselisi ja haaveilisi ja toivoisi, että hän saisi tilaisuuden lähteä ostoksille. Kun tilaisuutta ei tulisi, hän voisi lopulta ottaa oikeuden omiin käsiinsä, varsinkin jos joku rohkaisisi häntä tekemään niin. Tässä ei kuitenkaan ole kyse siitä, että hän ei ymmärtäisi tekevänsä väärin. Varastaminen - ottaminen jotain pakolla ilman lupaa - on kaikissa kulttuureissa väärin.

Vieraasta kulttuurista saapuneen kynnys lähteä luvatta ottamisen tielle riippuu siitä, millainen asenne hänellä on sitä kulttuuria kohtaan, johon hän on tullut. Jos asenne on vihamielinen tai halveksiva, luvatta ottaminen - varastaminen - voi tuntua jopa oikeutetulta. Rappeutunut, materiaalissa ja kaupallisessa seksissä rypevä länsimainen kulttuuri saa sitä mitä on ansainnut, kun vieraan ylevämmän kulttuurin edustaja ottaa luvatta jonkin kerskakulutushyödykkeen kaupan hyllystä tai iskee kiinni ravintolasta hoippuvaan humalaiseen naiseen, jollaista iskijän omassa maassa pidettäisiin moraalisesti niin halveksittavana, että hänet pahimmassa tapauksessa kivitettäisiin. Puskasta hyökkäävä raiskaaja voi siis ajatella, että uhri on jo valmiiksi niin turmeltunut ja syntinen ja paha, että hänelle voi tehdä mitä vain. Hänen kaltaistaan turmeltunutta naista pitää rangaista. Jos rankaisija itse samalla saa nautintoa teostaan, se on vain oikeutettu palkkio likaisesta työstä, joka jonkun on tehtävä.

Tilanne on joskus kauan sitten ollut käänteinen nykyiseen verrattuna. Kun eurooppalaiset valloittajat menivät vieraille mantereille, he eivät todennäköisesti kunnioittaneet paikallisten nuorten tyttöjen koskemattomuutta juuri sen enempää kuin Suomeen tulleet puskaraiskaajat kunnioittavat uhrejaan. Itse Kolumbuskaan ei tainnut olla tässä suhteessa mikään viaton pulmunen. Metsästä ilmestyneet puolialastomat intiaanitytöt saivat kuukausia merellä viettäneet löytöretkeilijät villiintymään.

Kun aikaa kuluu, ja maahanmuuttajat sopeutuvat vallitsevaan kulttuuriin - tai se sopeutuu maahanmuuttajien kulttuuriin - raiskauksina ja muina sen tyyppisinä tekoina ilmenevät ylilyönnit vähenevät ja tilanne normalisoituu.
  
  30. marraskuuta 2008 14:41:08

Nimi : Roots
  
Viesti : "http://www.youtube.com/watch?v=KCZMvJ8M7jE Jos satun olemaan hevosalan miehiä :)"


"Anteeks, anteeks, otin sen kellon ettei kukaan varasta!" :D
Ei jumalauta, mikään ei muutu..
  
  30. marraskuuta 2008 14:41:29

Nimi : Raine
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : YLE teemalla mielenkiintoinen dokumentti perinnöllisyydestä. Tutkijat kertovat kuinka perintötekijät ovat paljon tärkeämpiä henkisten ominaisuuksien (äly, käytös jne.) muokkaajina kuin on aiemmin luultu. Ja vaikutus kuulemma kasvaa ihmisen kasvaessa. Hmm, tästähän voisi tehdä erinäisiä johtopäätöksiä, mm. liittyen siihen kuinka yhteiskunta koostuu ihmisistä ja näiden perinnöllisistä tekijöistä. Mitenkäs YLE nyt tämmöistä kehtaa esittää?
  
  30. marraskuuta 2008 14:41:31

Nimi : JKN
  
Viesti : " Sattui silmään:

"Halla-aho-ilmiö voimistuu. Tämän päivän Hesarin koko sivun jutussa Halla-ahosta ei enää vaivauduta peittämään melko suopeaa suhtautumista mieheen."

"Luulenkin, että Halla-ahon näkökulmasta maahanmuuttajien aiheuttama suurin uhka "suomalaisuudelle" onkin se, että maahanmuuttajien läsnäolo yhteiskunnassamme paljastaa suomalaisten ahdasmielisyyden, sivistymättömyyden ja töykeyden."

http://tommilievemaa.blogspot.com/2008/11/halla-aho-ilmi-voimistuu.html"

hahah, on siinä tomittajilla tasapainoilemista. Jos Halla-aho jutussa ei natzikortti viuhu ja tiuhaan, niin kommunistit itkee, miksei sonta lennä ja huudeta Razsissti natzia. Mutta kun Hysärin lukijoista 67% mielestä Halla-aho on oikeassa ja lehden pitää olla yhä varovaisempi ettei lukijat tyystin lopeta tilaamasta.
  
  30. marraskuuta 2008 14:42:09

Nimi : Pikkupoika
Kotisivu : http://alastontotuus.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lols! Sattuisikohan tätä pikkujuttua olemaan netissä missään muualla kuin maksullisessa Digilehdessä?

Naputtelin pätkän blogiini. Vetääköhän AnuS työajallaan pilveä, vai ihan luonnostaanko on noin sekaisin?
  
  30. marraskuuta 2008 14:42:12

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hkos:
Kidutetut on tuossa suluissa, koska useimmiten otetaan lapsia, niiden äitejä ja aikuisia, jotka on poliittisen vainon kohteena.

Jos kerran asiasta tiedät, niin kerropa kuinka monta pakolaista on saanut viime vuosina Suomesta turvapaikan poliittisen vainon perusteella. Sitten voisit myös kertoa kuinka monta prosenttia määrä on kaikista a) turvapaikan, b) oleskeluluvan saaneista.

Oma käsitykseni on tähän asti ollut, että kaikki kolme lukua ovat varsin pieniä, mutta kuulisin mielelläni ihan täsmälliset luvut.
  
  30. marraskuuta 2008 14:43:05

Nimi : Late
  
Viesti : Tätä menoa Halla-ahon vastustajat joutuvat pian keskustelemaan asiallisesti maahanmuuton ongelmista ja se ei tule olemaan yhtä helppoa kuin tähänastinen paskanheitto.

Suhtaudun kriittisesti maahanmuuttoon, mutta siitä huolimatta pidän Jussi Halla-Ahoa omituisena varttipäänä. Kriittisyys JHA:ta, persuja tai sisua kohtaan ei tarkoita sitä, että olisi nykyisen maahanmuuttopolitiikan kannattaja.
  
  30. marraskuuta 2008 14:43:13

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Minusta Hesarin jutussa ei ollut mitään vikaa (positiivinen ylläri todellakin). Ei toimittajien pidäkään täysin kritiikittömästi suhtautua haastateltaviin (tahallinen harhaanjohtaminen ja vääristely on eri asia).

On ihan sallittu näkökulma kritisoida Hallista empatian puutteesta. Samoin lukujen ja tilastojen vertailu *on* asiallista keskustelua.
  
  30. marraskuuta 2008 14:47:38

Nimi : Roots
  
Viesti : "Tilanne on joskus kauan sitten ollut käänteinen nykyiseen verrattuna. Kun eurooppalaiset valloittajat menivät vieraille mantereille, he eivät todennäköisesti kunnioittaneet paikallisten nuorten tyttöjen koskemattomuutta juuri sen enempää kuin Suomeen tulleet puskaraiskaajat kunnioittavat uhrejaan. Itse Kolumbuskaan ei tainnut olla tässä suhteessa mikään viaton pulmunen. Metsästä ilmestyneet puolialastomat intiaanitytöt saivat kuukausia merellä viettäneet löytöretkeilijät villiintymään."

Mutta. Onneksi suomalaisella tervalla oli valtava myötävaikutus Pohjois-Amerikan puuvillatuotantoon ja blues-musiikin kehittymiseen.
  
  30. marraskuuta 2008 14:50:10

Nimi : myllymuuri
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kaiken tällaisen paskanheiton lomassa sitä on ihan pakko kysyä, että keitäs ne oikeastaan on niitä populisteja, perussuomalaiset - vai Hesari ja muut hyysärit hännystelijöineen, jotka yrittää harhauttaa sellaisia lukijoita, joilla ei ole riittävästi medialukutaitoa tai viitseliäisyyttä ottaa asioista selvää.
  
  30. marraskuuta 2008 14:52:23

Nimi : einomutta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jellona: on käynyt itselläkin mielessä tehdä Abdullah Tammet ja kääntyä rauhanuskoon - välttäisinkinkö kunnon tuomion kun lopultakin pistäisin muijan järjestykseen. Tuskin, on helppo kuvitella mokujen teesit, samankaltaisia kuin arabien, jotka eivät pidä USAn muslimeja minään.

Minulle on aivan sama vaikka tuosta porukasta olisi työllistettynä 112%, kun ei ole aikomustakaan muuhun kuin shariaan.
Moniko muuten on kuullut tämän "hevosen suusta".
Jutelkaapa vaikka etiopialaisten tai muiden ei-muslimien maahan muuttajien kanssa, joilla syystä tai toisesta on kontakteja rauhanmiehiin.
  
  30. marraskuuta 2008 14:53:38

Nimi : Helsinkiläinen perheenisä
  
Viesti : SNH,

"Suvaitsevaisuutta vai välinpitämättömyyttä? Kuvitteellinen ääriesimerkki: Jossain kaukana on kulttuuri, jonka perinteeseen kuuluu pikkulasten kiduttaminen kuoliaaksi. Helsinkiläisen perheenisän mielestä tämä on ihan jees, kunhan vain seuraavat ehdot täyttyvät: 1. Tästä ei aiheudu hänelle häiriötä 2. He eivät esitä hänelle vaatimuksia siitä, miten hänen tulisi elää."

Saat sanoa sitä välinpitämättömyydeksi, mutta itse perustelen kylmän kantani ihan nöyryydellä. Minä (ja laajemmin Suomi ja suomalaiset) en voi poistaa pahaa maailmasta. Se ei kertakaikkiaan yhtään onnistu. Se maksaa paljon ja epäonnistuneiden yritysten hintana on mm. huonosti integroituvia vähemmistöjä, jotka tuovat sen pahan maailmalta tänne Suomeen. Meillä on ensisijainen vastuu omistamme ja vasta sitten muiden asioista.

Minä tiedän, että valtaosassa maailmaa harjoitetaan aivan pöyristyttävää perseilyä. Siksi nimenomaan olenkin nuiva. Minä en halua joutua tilanteeseen, jossa minä joudun "suvaitsemaan" vaikka sitä tyttöjen ympärileikkausta. Nähdäkseni ainoa tapa välttyä siltä tilanteelta on pitää moiset ympärileikkaajat poissa läheltäni.

Pidän omia kulttuurinormejani parhaina olemassaolevina, vaikka mukaan lasketaan suomalainen juoppous ja muut pimeät puolet. Kannatan periaatteessa niiden viemistä maailman kurjien valoksi. Mutta käytännössä näen, miten ja mihin suuntaan se vienti on menossa.
  
  30. marraskuuta 2008 14:55:12

Nimi : muslimiäMmä
Mitä teen : Paljastan, että Halla-aho on SIVARI
  
Viesti : Kävinpä minäkin sanomassa painavan sanani ja äänestin EI.
Jussi, vielä ei ole liian myöhäistä käydä intti ja kasvaa mieheksi, myös henkisesti.
Tyhjät tynnyrit kolisevat...
Itsenäisyyspäivä lähestyy - muistakaa lämmöllä ja kunnioituksella kunniakansalaisiamme, sotaveteraaneja, jotka uhrauksillaan mahdollistivat meidän juhlimisemme 6.12.
Ja ostakaa veteraaniheijastin, se voi pelastaa henkenne. Maksamme velkaa...
Naurattaa nuo Jussin islam-jutut, jos niissä olisikin pisara faktaa, niin se peittyy vahvan ennakkoluulon alle. Voi voi*huokaa*.
  
  30. marraskuuta 2008 14:56:28

Nimi : PK
  
Viesti : @Lotta:
Mielestääni ei ole asiallista väittää henkilön väittäneen 1/2 raiskaajista olevan mamuja, jos henkilö ei niin ole itse väittänyt.
  
  30. marraskuuta 2008 14:56:41

Nimi : ämpee
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : "Paras tapa integroida on ottaa ihminen mukaan yhteiskuntaan ilman rasistisia mielipiteitä."

Kun tämä nyt on näin yksinkertaista, niin miksi sitten Ruotsissa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, ja Englannissa tätä ei olla tajuttu ?

Millä menetelmällä Suomi aikoo olla noita mainittuja takapajuloita menestyksellisempi ??
  
  30. marraskuuta 2008 14:57:22

Nimi : trollibuster
  
Viesti : Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Minusta Hesarin jutussa ei ollut mitään vikaa (positiivinen ylläri todellakin). Ei toimittajien pidäkään täysin kritiikittömästi suhtautua haastateltaviin (tahallinen harhaanjohtaminen ja vääristely on eri asia).

On ihan sallittu näkökulma kritisoida Hallista empatian puutteesta. Samoin lukujen ja tilastojen vertailu *on* asiallista keskustelua.

30. marraskuuta 2008 14:47:38
*******************************
Trollalert!!!
  
  30. marraskuuta 2008 14:58:05

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : "Paras tapa integroida on ottaa ihminen mukaan yhteiskuntaan ilman rasistisia mielipiteitä."

Miten niistä saa ne rasistiset mielipiteet pois. Pitääkö ne viedä saunaan ja vihtoa?
  
  30. marraskuuta 2008 15:01:47

Nimi : einomutta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tuskin KUKAAN ajattelee oikeasti tyttöjen ympärileikkauksen oleva OK MISSÄÄN (En usko JHAnkaan niin ajattelevan)sen paremmin kuin kivitykset tai kannibalismi. Ei noihin auta kuin jokin kauppasaarrontapainen, kunhan ne on pumpanneet viimeisenkin öljylähteensä tyhjiin, ja siihen menee ikuisesti se 50v.
  
  30. marraskuuta 2008 15:02:38

Nimi : jmk
  
Viesti : Tuskin KUKAAN ajattelee oikeasti tyttöjen ympärileikkauksen oleva OK MISSÄÄN

Täh? Eivätkö edes ympärileikkausten tekijät ajattele niiden olevan OK?
  
  30. marraskuuta 2008 15:07:52

Nimi : minä vaan
Kotisivu : Hesarin juttu
  
Viesti : http://www.hs.fi/artikkeli/Mit%C3%A4+Jussi+Halla-aho+oikein+tahtoo/1135241525741

No katopa... Hesarin koko juttu on netissä. (Tämä siis siltä varalta, ettei joku tiennyt.)
  
  30. marraskuuta 2008 15:09:22

Nimi : Vilhelm Holmsten
  
Viesti : Tuskin KUKAAN ajattelee oikeasti tyttöjen ympärileikkauksen oleva OK MISSÄÄN

Paitsi osa työperäisistä kultamunistamme?
  
  30. marraskuuta 2008 15:10:01

Nimi : Jepjep
  
Viesti : "No katopa... Hesarin koko juttu on netissä."
Ohos, katsos vain. Taas päättelen totaalisen puolueellisesti ja ajattelen, että Hesari huomasi, ettei tuosta puolikkaasta artikkelista saa tarpeeksi "tuomittavaa" kuvaa ja päätti julkaista kokonaan, jotta nettilukija ja siten myös nettiäänestäjä huomaisi "koko totuuden", jolloin äänestyksen suhdeluku kääntyisi "oikeaksi". ;)
  
  30. marraskuuta 2008 15:12:46

Nimi : Nikopol
  
Viesti : Tehtaanpuiston suunnasta lähestyy siististi pukeutuneeksi ja selvinpäin olevaksi homoksi naamioitunut toimittaja ehdottamaan suihinottoa. Kadulla seisoo tupakoimassa reisitaskuhousuinen mies. Vain kiiltävä, nahkainen rähinäremmi verhoaa hänen paljasta, jyhkeää ja öljyttyä torsoaan joka voisi olla Arno Brekerin veistämä.

Tämä ei voi päättyä hyvin.
  
  30. marraskuuta 2008 15:24:19

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "@Lotta:
Mielestääni ei ole asiallista väittää henkilön väittäneen 1/2 raiskaajista olevan mamuja, jos henkilö ei niin ole itse väittänyt."

No ei, mutta sen uskon olevan vilpitön erehdys. Artikkeli on kokonaisuutena arvioiden nimittäin kaikkea muuta kuin yksiselitteisen kielteinen. Se antaa Halla-ahosta hyvinkin positiivisen kuvan vaikka toimittajan oma viitekehys tulee esiin joissakin tulkinnoissa. Vaikuttaa siltä kuin Mäkelä olisi tosiaan avoimin mielin pyrkinyt ymmärtämään Hallis-ilmiötä.

Jos mielestänne tämäkin artikkeli oli kauheaa mustamaalausta, niin saatte aika kauan odottaa sellaista, joka tyydyttäisi.
  
  30. marraskuuta 2008 15:25:09

Nimi : Akateeminen nainen
  
Viesti : "Mäkinen antaa ymmärtää, että olisin vetänyt hihastani somalien 12 prosentin osuuden ryöstöistä. Kyseessä oli Turun Sanomissa julkaistu, poliisin antama numero. Se oli yhden vuoden (olisiko ollut 2006) luku, mutta tätä ei TS:n jutussa tuotu ilmi. Toisaalta minä en ole väittänytkään sitä pitkän ajan keskiarvoksi, joten mitään virhettä ei ollut."

Aika jännä minusta, että tohtoritasoinen koulutettu henkilö käyttää toisen käden lähdettä omien päätelmiensä muodostamiseen, eikä edes vaivaudu tarkastamaan lähteen todenperäisyyttä. Perustuvatko kaikki päätelmäsi samantyyppisiin tiedonhankintametodeihin?


  
  30. marraskuuta 2008 15:31:26


guestbook © freebok.net