Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 101826-101850

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Jos niin hävettää mene vaikka lomalle Mumbaihin.
  
  30. marraskuuta 2008 12:40:04

Nimi : myllymuuri
  
Viesti : Nimi : Nikopol

Viesti : Eikä siinä vielä kaikki! Jussi-juttua vastapäätä Ylioppilaslehden Veera Luoma-aho julistaa huolta valtuustoihin nousseista väärinajattelijoista.
Kannessa ei lue "antifasistinen erikoisnumero". Unohtivat.
30. marraskuuta 2008 12:13:50
*********************************

Zot, zot! Tarkkana ironiankin kanssa, sillä joku tyhmempi voi tuollaisen ottaa tosissaan ja pitää meitä fasisteina. Vaikka mehän juuri edustamme demokratiaa ja Hyysäriporukat edustaa tukahduttavaa fasismia.
  
  30. marraskuuta 2008 12:41:19

Nimi : Uuno
  
Viesti : 'hävettää: Mielestäni he ovat huomattavasti asiallisempia kuin suomalainen keskimäärin.'

Kerrotko miksi nämä 'asialliset' ihmiset eivät saa muodostettua sellaista yhteiskuntaa, jossa olisi hyvä olla? Miksi nämä 'asialliset' ihmiset haluavat tänne rasismin ja 'asiattomuuden' tyyssijaan?

Kiitos vastauksesta.
  
  30. marraskuuta 2008 12:42:59

Nimi : Pekka K
  
Viesti : Anna palaute: Kuva kertoo(tai valehtelee) enemmän kuin tuhat sanaa. Sopivalla valotuksella saadaan kuka tahansa kirjaimellisesti esitettyä "huonossa valossa". Tässä mainio esimerkki terveestä urheilijasta: http://www.mtv3.fi/urheilu/doping/sivu.shtml?756116. "Pidätkö hetken tuota salamaa sylissäsi niin saan HYVÄN kuvan..." :D

Takaisin valvomoon. Tässä toivottu prosentuaalinen "kehitys" hommasta ajan funktiona: http://i38.tinypic.com/71mvbr.png
  
  30. marraskuuta 2008 12:43:19

Nimi : ha ha
Kotisivu : Homma
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Pitäisköhän anoa?
  
  30. marraskuuta 2008 12:43:38

Nimi : SNH
  
Viesti : Jussi Halla-ahon mielestä tyttöjen ympärileikkaus on ok, ainakin jos se tapahtuu jossain kaukana Suomesta.

Ennen kuin lukijat alkavat syyttämään minua valehtelusta, kehoitan lukemaan JHa:n kirjoituksen "Mietteitä kansanvaelluksesta", 20.4.2005. Siitä ei löydy ylläolevaa lausetta, mutta JHa:n yleisemmässä muodossa esittämä ajatus, josta tuo lause seuraa deduktiivisesti (ts. päättelemällä yksittäistapaus yleissäännöstä). Keskeinen tekstikohta on kappaleet 10 "Aika usein kuulee.." ja 11 "Lopputulema..".
JHa ei kannata ajattelutapaa, jossa jotkut vieraan kulttuurin piirteet (kuten aviorikkojan kivittäminen tai tyttöjen ympärileikkaus) luokitellaan barbaarisiksi tai pahoiksi. JHa ilmaisee oman ajattelutapansa seuraavasti:

"..minun kannattamani vaihtoehto on, että hyväksymme globaalisti kulttuurien monimuotoisuuden, emmekä tee asialle mitään".

Ja: "...minä, toisin kuin "suvaitsevaiset", kannatan niiden [toisten kulttuurien] oikeutta olemassaoloon sellaisina kuin ne ovat. Kunhan ne ovat muualla kuin minä".

Eli mitä tästä saamme?

1. JHa: Kulttuurien monimuotoisuus tulee hyväksyä, niiden oikeus olemassaoloon tulee tunnustaa,
2. JHa: Meidän ei tule tehdä asialle mitään (ts. ulkopuolisten ei tule puuttua toisten kulttuurien tapoihin).
3. JHa:n täsmennys: kunhan vieraat kulttuurit ovat muualla kuin minä.
4. Tyttöjen ympärileikkaus on kulttuurin piirre (JHa: "Kaikki yhteisön toimintamallit ja arvot ovat osa yhteisön kulttuuria")
5. Tyttöjen ympärileikkausta harjoitetaan useissa Afrikan maissa (siis tuhansien kilometrien päässä JHa:n asuinpaikasta).

Johtopäätös: JHa hyväksyy kohdan 5 tilanteen, ja hänen mielestään meidän ei tule tehdä asialle mitään.

Itse ajattelen toisin. Minusta olisi hyvä asia, jos tyttöjen ympärileikkauksesta luovuttaisiin. En myöskään näe siinä mitään väärää, jos ulkopuoliset vaikuttavat tähän sopivalla tavalla. Esimerkiksi hiljattain oli Ylen Hyvän järjestämä Nenäpäivä, jossa kerättiin rahaa erilaisiin avustushankkeisiin. Osan keräyksen tuotoista sai Kansainvälinen solidaarisuusjärjestö, joka käytti saamiaan rahoja Somaliaan: "tavoitteena on muokata yhteisöjen asennetta ympärileikkauksen kitkemiseksi valistamalla nuoria ja opiskelijoita.." "..Solidaarisuuden hankkeen tavoitteena on tyttöjen seksuaaliterveyden parantaminen ja ruumiin koskemattomuuden turvaaminen".

Ainakin ylläolevan tarkastelun perusteella JHa toteaisi tästä hankkeesta: "Näin ei tule toimia. Kulttuureilla on oikeus olla olemassa sellaisina kuin ne ovat".
  
  30. marraskuuta 2008 12:44:47

Nimi : Teme
  
Viesti : jo lähes 6000 on vastannut hs:n kyselyyn olevan samaa mieltä Halla-ahon kanssa maahanmuuton ongelmista. Kyllä nyt Erkko-mafia löi kirveen kiveen :) Toivottavasti tästä saadaan vielä aikaan kiihkoton keskustelu asiasta.
  
  30. marraskuuta 2008 12:46:40

Nimi : villach
  
Viesti : lainaus:
_________________________________
Mielestäni he ovat huomattavasti asiallisempia kuin suomalainen keskimäärin.
_________________________________
miksi et muuta asumaan afrikkaan?
miski et halua asua turun varissuolla?
haluan selkeitä ja perusteltuja vastauksia sinulta.
  
  30. marraskuuta 2008 12:50:40

Nimi : M.
  
Viesti : "Kuva kertoo(tai valehtelee) enemmän kuin tuhat sanaa."

Vaikka salama onkin (vaalean) katon tai seinän kautta heijastettuna ihan kätevä väline muotokuvauksessa, Jussin eikä kenenkään muunkaan kannata antaa ottaa itsestään kuvaa, jos salamalla ammutaan suoraan päin naamaa. Lehtikuvaajien käytössä olevilla järkkäreillä saa sitäpaitsi otettua kuvia ilman salamaakin, jos ei nyt ihan kynttilänvalossa olla. Niin, eikä ole mitään syytä antaa kuvaajan käyttää polttoväliltään alle 50 mm objektiivia. (Laajakulmaiset vääristävät mittasuhteita.)
  
  30. marraskuuta 2008 12:52:40

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Johtopäätös: JHa hyväksyy kohdan 5 tilanteen, ja hänen mielestään meidän ei tule tehdä asialle mitään."

Miksi pitäisi ?
Ei meillä ole vastuuta koko maailman epäkohdista, me kylläkin voimme yrittää pitää huolta siitä, etteivät ne epäkohdat tule tänne, ja mielestäni tämän pitäisi riittää kenelle tahansa.
  
  30. marraskuuta 2008 12:54:45

Nimi : Hävettää kohta olla suomalainen
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Uuno: Pystytkö selittämään millä tavalla Arabiemiraatit ei ole toimiva yhteiskunta? -- Öljy? -- Siksihän tuolla on Yhdysvallat pommittamassa alueita, jotka ennen toimivat ihan hyvin.

  
  30. marraskuuta 2008 12:55:38

Nimi : herra 4x
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : (einomutta kirjoitti): "Olisi mielnkiintoista kuulla, kuinka kuvaaja on käskytetty".

Minusta kuva oli sympaattinen. Loi kuvan tolkuissaan olevasta suomalaisesta miehestä. Itse artikkelia en jaksa kommentoida muuten kuin että ei se nyt aivan kaameinta vääristelyä ollut mitä olisi voinut odottaa. Halla-ahon tekstit eivät ole pitkäpiimäisiä.
  
  30. marraskuuta 2008 12:56:30

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Islam on Jussille ongelma. Minulle se ei ole. Olen ollut tekemisissä useiden kymmenien Islamiin uskovien ihmisten (miesten, naisten ja lapsien) kanssa. Mielestäni he ovat huomattavasti asiallisempia kuin suomalainen keskimäärin. Ne naiset eivät siitä pois käänny, vaikka se "alistava" mies olisi yli 1000 km päässä sotimassa tai kuollut."

Taitaa sinullakin olla pikkuisen nuo puurot ja vellit sekaisin.
Kyse ei ole siitä että islamin kanssa olsi ongelmia...Vaan siitä että jotkut kulttuurit soveltavat islamia keskimääräisten moraalikäsitystemme vastaisesti.

Nyt on ilmennyt että Britaniasta on seitsemän kansalaista oasllistunut Mumbayn iskuihin...Kuka takaa että aikanaan suomesta ei lähdetä kranujen kera Allahia ylistämään ympäri maailmaa?
Sinäkö?
  
  30. marraskuuta 2008 12:57:59

Nimi : Pekka K
  
Viesti : "Itse ajattelen toisin. Minusta olisi hyvä asia, jos tyttöjen ympärileikkauksesta luovuttaisiin."

Eli haluat alistaa kaikki kulttuurit meidän takapajuiseksi punaniskakulttuuriksi ilman skalpellien värinää? Häpeä!

Yhtä lailla tyttöjä ympärileikkaavat haluavat, että täällä luovutaan noituudesta ja käännytään islamiin. Mitä tästä seuraa?
  
  30. marraskuuta 2008 12:58:02

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hesarin uuden kirjoituksen mukaan Halla-aho ei siis olekaan vaarallinen natsi-tohtori, jolta poliisin pitää käydä keräämässä aseet pois.

Hän on oikeastaan aika vaaraton humanisti, joka ei hallitse tilastoja.

Tietenkin hän on hieman vaarallinen sillä tavoin, että hän on onnistunut keräämään tukijoikseen häneen sokeasti uskovia hihhuleita, jotka kutsuvat häntä Mestariksi.

Pitäähän hänelle toisaalta antaa myös tunnustusta. Maahanmuuttokeskustelu on ollut yksipuolista ja saanut liturgian sävyjä.

Tämä oli siis minun tulkintaani siitä, millainen kuva Halla-ahosta saattaa lukijalle tekstistä välittyä.

Loppukevennyksenä: Tupakanpoltto on haitallista nykypoliitikon imagolle. Media saattaa julkaista kuvia, joissa poliitikko on imemässä savuja jossain nurkan takana tai katoksen alla, jossain hieman epäilyttävässä paikassa kuin salaa.
  
  30. marraskuuta 2008 12:58:57

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : "Siksihän tuolla on Yhdysvallat pommittamassa alueita, jotka ennen toimivat ihan hyvin."

Hyvin toiminut Irak teloitti 100 000 - 200 000 kurdia ja lisäksi vielä kaasutti muutaman tuhat. Hitto kun hävettää olla suomalainen - kyllä meidän nyt paremmaksi pitäis pistää.
  
  30. marraskuuta 2008 13:00:27

Nimi : TH
  
Viesti : "Pystytkö selittämään millä tavalla Arabiemiraatit ei ole toimiva yhteiskunta?"

En tunne Arabiemiraatteja, mutta onko sieltä muka suuntautunut Suomeen/Eurooppaan laajamittaista siirtolaisuutta?
  
  30. marraskuuta 2008 13:00:45

Nimi : RR
  
Viesti : Mäkinen & Luoma-aho

Itseäkin huvitti tuo, että samalla aukeamalla entinen Ylioppilas-lehden toimittaja Mäkinen on kirjoittanut jutun Jussi Halla-ahosta, muistaen toki mainita Suomen Sisun ja aukeaman toisen sivun alakulmassa - yllätys, yllätys!
Nykyinen Yliopistolehden toimittaja Luoma-aho kauhistelee, että "kansojen luonnotonta sekoittumista" vastustavan järjestön edustajia pääsi valtuustoihin.
Veera muistaa lopuksi toivoa medialta kritiikkiä kansallisvaltio "myytin" ylläpidossa.

Teoreettisesti tätä "myyttiä" voisi kai rajoittaa esim. kieltämällä kaikissa kansallisissa ja kansainvälisissä urheilukilpailuissa kilpailijoiden edustaman maan maininta. Toimiakseen tämä kyllä vaatisi, että kaikki maapallon tiedotusvälineet ja internetin käyttäjät suostuvat ajatukseen. Veera on todellakin pragmaattinen toiveissaan, ehkäpä hänen kannattaisi lisätä ehdotuksensa juolupukin listaan.

Henkilökohtaiseksi ihmettelen, voiko näin avuttomilla manipulointiyrityksillä olla vaikutusta kehenkään? Jokainen normaalijärkinen näkee erkkomedian valitseman taktiikan läpi.
Lähtien olettamuksesta, että jotkut toimittajat luulevat tällaisen "journalismin" uppoavan ihmisten tajuntaan, on lähinnä osoitus heidän suurista luuloistaan ja vähistä älynlahjoistaan koskien itseään.
  
  30. marraskuuta 2008 13:00:51

Nimi : Vilhelm Holmsten
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : SNH. Kyseessä on tasa-arvoperiaate. Toinen kulttuuri voi vapaaehtoisesti hyväksyä "periaatteita" tai sitten ei. Meillä ei ole mitään valkoisen miehen taakkaa mennä neuvomaan muita. Ja samoin meille ei tarvitse tulla neuvomaan. Jos me juomme viinaa niin olisiko sinusta kiva kun Saudi-Arabiassa olisi Suomalaisten raittiusseura joka tulisi tänne paasaamaan?
  
  30. marraskuuta 2008 13:03:08

Nimi : ha ha
  
Viesti : Itseä toisaalta huvitti tuo alku:"Lumisella kukkulalla Eiran lähetystöalueella seisoo paksuseinäinen kivitalo ja portailla sen isäntä:hoikka reisitaskuhousuinen mies, tupakka suussa."
  
  30. marraskuuta 2008 13:03:16

Nimi : ämpee
  
Viesti : Mitä teen: Kunhan kyselen.

Riittääkö eurovaaleissa 6.166 äänetä läpimenoon ??
  
  30. marraskuuta 2008 13:03:56

Nimi : TH
  
Viesti : En näe mitään mieltä siinä, että Halla-aho lähtisi yrittämään europarlamenttiin. Suomessa hän voi vaikuttaa johonkin, EU:ssa ei mihinkään.
  
  30. marraskuuta 2008 13:06:24

Nimi : Uuno
  
Viesti : Hävettää:

Arabiemiraatit - tuo ihmisoikeuksien supervalta.

Näin varmasti on, ihmiset ovat siellä 'asiallisempia', mutta Yhdysvallat. Yhdysvalloilla on ikävä tapa pitää kansat köyhyydessä ja kurjuudessa.

Mielestäni aika heikko veto syyttää muslimiyhteiskuntien kurjuudesta Yhdysvaltoja.
  
  30. marraskuuta 2008 13:09:05

Nimi : TH
  
Viesti : Irak on hyvä esimerkki siitä, että länsimaiden ei kannata yrittää pakottaa omia normejaan ei-länsimaihin. Saddamin Irak oli perseestä, julma diktatuuri, mutta USA:n yritykset pakottaa irakilaisia demokraateiksi ovat epäonnistuneet täysin ja maa on monin tavoin pahemmassa jamassa kuin ennen sotaa. Parempi olisi ollut pysyä poissa. (En väitä, että demokratiahanke oli USA:n ainoa motiivi hyökätä Irakiin, mutta yksi tavoite se ilman muuta oli.)
  
  30. marraskuuta 2008 13:11:18

Nimi : GranpaIgor
Kotisivu : http://granpaigor.blogspot.com
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tässä vieraskirjassa on tänään ihmetelty mistä Somaliasta kotoisin olevien työttömyyslukemat on otettu.

Tässä on työministeriön julkaisu
http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/04_maahanmuutto/08_maahanmuuttotilastot/wulktyoll.pdf
ja sen otsikko on "Ulkomaalaisten työttömyysaste vuosina 2001-30.4.2007"

Somalian kansalaisten kohdalla luvut liikkuvat 60% molemmin puolin koko tarkasteluajanjakson. Samoissa lukemissa ovat vain irakilaiset ja afganistanilaiset.

Somaliassa syntyneistä on varmaan iso osa jo Suomen kansalaisia ja heitä tuo tilasto ei pidä sisällään. Sellaista tilastoa ei taida virallisesti ole edes olemassa. Olisikohan etnisen taustan mukaan tilastointi edes sallittua?
  
  30. marraskuuta 2008 13:11:35


guestbook © freebok.net