Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 101801-101825

Nimi : Joonatan
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : jo vain, nyt se Hesarin kysely on ilmiselvä tuon jutun takia. Tuo on mielestäni vaarallinen juttu, vaarallisin tähän asti. Ovat kaivaneet isot tykit esille, tämä toimittaja ei ole enää mikään sannaukkola, vaan joku joka oikeasti yrittää käyttää pyskologista ohjailua, ja siten saada Jussin vähäteltyä.

Vaarallisuus johtuu tuosta jo mainitusta pikkuhiljaisesta asettelusta: siitä kuinka Jussi on pieni melko normaali - ja erehtyväinen ihminen. Jos otsikko on isolla että "mitä Halla-aho tahtoo" mutta sitten kuitenkaan ei anneta Jussin vastata siihen isossa artikkelissa vaan vähätellään... Esimerkkinä Jussin toimepiteistä tarjotaan sitä että Jussi haluaa kieltää pakkoruotsin? Useissa kohdissa sanotaan että onhan se Jussin noin sanonut, mutta on väärässä siinä.

Siitä hyvä kyllä että nyt joudutaan myöntämään että tuollainen asia on olemassa. Ja että siitä pitäisi keskustella, ja että Jussin esille tuomia epäkohtia on olemassa. Mutta sitten kaikki muu onkin sitä että Jussi on kuitenkin väärässä. JOPA siitä lähtien että Eirassa ei oikeasti asu köyhiä kielitieteilijöitä, mutta että siipeilemällä sinne on päästy, ja HETI perään sanotaan että Jussi tarjoaa liian vähän tilaa lapsilleen, ei se varmaan kuitenkaan oikeasti hyvä vanhempikaan (saati poliitikko) ole.

No, itsekin näen tämän puolueellisesti. On tuossa artikkelissa hyvääkin, eivät esim natsittele. Sillä tavalla ovat joutuneet myöntämään Jussin nyt vakavaksi peluriksi kentällä. Mutta sen takia tuo mielikuvamaalaus onkin otettu käyttöön. Sinänsä hupaisaa että tosiaan ajoittivat kyselyn ja tuon pikkuhiljaa maalaavan artikkelin sen verran väärin että tulos ei ehkä olekaan heille odotettu. Saa nähdä tuleeko tänä päivänä sitten muutos tilastoon tuon artikkelin takia.

No, tämä on sitä todellista journalismia: piilovaiktutamista tiedotuksen keinoin, ja sanavalinnoilla. Itselleni tuo pitkäaikaisena Vieraskirjalaisena oli aika selkeästi luettavissa oleva artikkeli, mutta sellaioselle joka ei ole Jussiin tottunut, tuo voi olla aika vakavakin mustamaalaus: väittäähän se JHa sitä ja tätä, mutta ei missään oikein ole oikeassa (tai ehkä edes rehellinen!?) ja ihan loppuun asti mennään sillä että "sitten mies vaikenee" ikäänkuin sillä ei olisi mitään oikeasti sanottavaa.

Mutta ei ollut perinteinen loka-artikkeli, se myönnetään. Ans kattoo nyt, mitä kansa sanoo. Kyllä soisin `kansan tietävän´.

Hyvää tässä on se, että tämä de-demonisoi Jussia, ja jos tuo kuva tsuurnalismissa pääsee niskan päälle. niin Jussilla on helpompaa siviilielämässä. Mutta politiikassa tarvitaan sitten muutakin taustatukea ja sisältöä Perussuomalaisten tueksi. ...Mikä tietysti joka tapauksessa olisi vastassa, on PS politiikassa kuitenkin jonkin verran sitä populismia siinä että tehtäviä toimenpiteiotä ei ole ehditty miettimään pienellä porukalla niin hyvin että kaikkeen olisi valmis reseptivastaus, ja tätähän toimittaja pitää huonona populismipolitikointina. Minä en epäile etteikö kriitikoilla ja PSläisillä niitä toimintasuunnitelmia olisikin, mutta niidenkin rakentaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Pienpuolueena sille ei vielä ole ollut edes tarvetta koska ainoa mahdollinen rooli on ollut toimia vain hajaäänenä ja tuoda esille epäkohtia keskusteluun: määräävä poliittinen asema on ollut vielä kaukana.

Voimia Jussi Halla-aholle!
  
  30. marraskuuta 2008 10:33:48

Nimi : Uncle Antti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Nyt on 30.11. ja kello on 10.32 Suomen aikaa.

Katsoin juuri HS:n pikakysymyksiä, joista yksi on: "Onko Jussi Halla-aho maahanmuuttokritiikissään oikeassa?"

Onneksi olkoon Jussi, äänestäneitä on nyt laskurin mukaan 7272 joista peräti 68% eli 4945 on vastannut KYLLÄ!

Olet siis tänään saanut enemmän ääniä kuin itse vaaleissa!
  
  30. marraskuuta 2008 10:35:38

Nimi : ValkoineKuolema
  
Viesti : Koskien tuota HS:n juttua silmiini pisti ulkomaalaisten tekemien raiskausten arviointi toimittajan osalta. Hän leimasi virolaiset raiskaajiksi mikä on mielestäni näin vääristeltynä jopa rikollista. Toinen asia on ns. piiloraiskaukset mitkä eivät näy missään ja ne ovat pääosin suomalaisten miesten tekemiä, aika leimaavaa tekstiä noin ihan mutu-tuntumalla heitettynä.
  
  30. marraskuuta 2008 10:35:54

Nimi : St. Johan
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Terävää tekstiä Vasemmistoliiton entiseltä puheenjohtajalta. Oli näköjään aivan liian fiksu kyseiseen hommaan:

http://www.talouselama.fi/kolumni/article172599.ece

Muiden puolueiden kannatuksen nousu on taattu, kun räyhäävä graffitipopulisti valitaan kommarien perinnejärjestön johtoon.
  
  30. marraskuuta 2008 10:45:04

Nimi : Nikopol
  
Viesti : Tilastoista, luvuista, tulkinnasta ja valehtelusta. Oletus, vaikkakin ääneen lausumaton, tuntuu olevan että jos nuivistin luvut voidaan mitenkään tulkita toisin tai jos on olemassa keskenään ristiriitaisia lukuja/tilastoja tai jos luvuissa on vähääkään epäselvää tai täsmennettävää, nuivisti valehtelee rasistisin motiivein.

Tilastojen laadinta ei ole yksittäisen yksilön työtä. Tietoja keräävät ja tilastoja laativat viranomaiset, etujärjestöt ja tutkimuslaitokset joilla on siihen resurssit ja pääsy tietokantoihin. Me yksittäiset kiinnostuneet olemme toisten keräämien ja julkaisemien tietojen varassa. Koska joitakin meitä kiinnostavia asioita ei ole tutkittu tai julkistettu, voidaan meidän päätelmissämme aina osoittaa puutteita ja virheitä. Ja jos tulkinnanvaraa löytyy -> rasisti valehtelee.

Mikä on totuus somalien työllisyydestä? Vastaus: kukaan ei tiedä, ja se joka voisi tietää, ei kerro. Pravdan toimittajan luku on pelkkä luulotieto jos Jussinkin on.

"Somali" on etninen määritelmä joka kattaa Suomen kansalaisuuden saaneet, oleskeluluvan saaneet, turvapaikanhakijat, eri maiden somalikansalaiset Suomessa, passittomat, turistit, vangit, opiskelijat, vauvat, vaarit. Koska tilastointia ei ideologisista syistä tehdä etnisin perustein vaan ryhmittäin (somalin kieli äidinkielenä, Somalian kansalaiset, Suomen kansalaiset, työikäiset, työvoimaan kuuluvat...) emme saa koskaan tyhjentävää vastausta kysymykseen joka meitä kiinnostaa, ja jonka pitäisi kiinnostaa politiikantekijöitäkin, koska se liittyy olennaisesti huoltosuhteeseen ja yhteiskunnan kantokykyyn: kuinka suuri osa somaleista käy oikeissa töissä? Tai se toinen juttu: kuinka suuri osuus rikollisuudesta (esim raiskauksista) johtuu suoraan humanitäärisesta maahanmuutosta?

Tietokoneiden aikana ainoa selitys tiedon puuttumiseen on se, ettei kaikkea haluta tiedettävän.

Sitä ei etnosensitiivinen systeemi pysty sulattamaan että totuus ja avoimuus on kaikkien etu - ennen kaikkea niiden etnojen itsensä.

Sinä päivänä kun valtio julkaisee täydellisen, kattavan ja verifioitavissa olevan selvityksen siitä että maahanmuuttajat eivät tee rikoksia tai maksa yhteiskunnalle merkittävästi enempää kuin kantaväestö eivätkä tuo mukanaan mitään yhteiskunnallemme haitallista, lakkaan olemasta nuiva. Tapahtuneeko piankin?
  
  30. marraskuuta 2008 10:53:48

Nimi : Rosenrot
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olipa taas juttu Helsinskaja Pravdassa. Suomessa toimittajilla on usein se erityispiirre, että he eivät alkuperäisen toimenkuvansa mukaisesti välitä haastatellun näkemyksiä kansalle, vaan alkavat itse huudella väliin omia poliittisia näkemyksiään haastateltavasta. Toimittajat ottavat asiakseen tuomita haastateltavansa, jos tämän näkemykset poikkeavat toimittajan omista mielipiteistä. Tämä on kai sitten sitä tiedonvälitystä. Lopuksi ihmettelen suuresti, miksi ihmiset, jotka vaativat suvaitsemaan kaikkia mamuja kritiikittömästi, eivät suvaitse ihmisiä, joilla on parta. Jatkuvaa urputusta saa kuunnella täällä siitä, että on parta. Siinä sitä on sitä suvaitsevuutta, sano.
  
  30. marraskuuta 2008 11:00:26

Nimi : Kannattaisikohan sinne Natoon jo liittyä.
Kotisivu : http://preview.tinyurl.com/6fy3lp
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : "Venäläinen miehistö luikahti pakoon, ikuisiksi ajoiksi
30.11. - 10:16 (Luotu: 09:26)

Oikeusapu: Laiva päästi Suomenlahdelle 45 kilometrin vanan öljyä, Venäjä ei kuulustele miehistöä


Nordic Ice -rahtialus jättii pitkän öljyvanan Itämereen. Kuvat: Länsi-Suomen Merivartiosto

Venäläisen on helppo lorottaa Itämereen suuri määrä öljyä, varastaa auto tai pahoinpidellä joku ja painella pakoon. Jos ei jää kiinni verekseltään, tuomiosta ei ole vaaraa. Poliisi ei saa silloin edes esitutkintaa tehtyä. Venäjä on kesästä 2006 alkaen kieltäytynyt auttamasta kuulusteluissa Suomen poliisia.


Itämeri välkkyy sinisenvihreänä. On heinäkuun 2. päivä vuonna 2006, kun Finnairin lentokerholaiset lentävät Suomenlahden yllä Inkoon kohdalla.

Ei voi olla totta. Alhaalla seilaavan rahtilaivan perästä valuu mustanaan öljyä. Soitto Merivartiostolle ja paikalle pölähtää Dornier-valvontalentokone.

Lentäjä havaitsee kaksi öljyvanaa. Vanat ovat yhteensä 45 kilometrin mittaisia ja niissä on öljyä yhteensä 290-2900 litraa. Se on paljon. Merivartioston johtokeskuksen päivystäjä antaa 25-vuotiaalle Nordic Ice -rahtialukselle radiolla käskyn pysähtyä.

Mitään ei tapahdu. Laiva pakenee kohti Pietaria ja pysähtyy vasta Viron puolella, minne Suomen Merivartiostolla ei ole asiaa. Laivalla on venäläinen miehistö ja kyytiin mahtuu 7 142 tonnia tavaraa. Englantilaisen omistama laiva on rekisteröity St. Vincent & Grenadineille.


Yllättävä muutos 2006
Tapausta tutkiva Turun poliisin rikoskomisario Kaarle Lönnroth kertoo, että usein öljypäästöjen taustalla on ahneus eli rahan säästäminen. Jos öljyn päästää laittomasti mereen, satamassa ei tarvitse odottaa laivan koneiden käytössä syntyvän jäteöljyn tyhjennystä eikä siitä tarvitse maksaa. Joskus öljyä voi päästä mereen myös vahingossa.

Lönnroth epäilee aluksen kapteenia, vuorossa ollutta päällystön jäsentä, konepäällikköä ja mahdollisesti venttiiliä kääntänyttä merimiestä ympäristön turmelemisesta.

Esitutkinta tyssäsi kuitenkin tammikuussa 2007. Silloin saapui Venäjän pääprokuraattorin eli pääsyyttäjän viraston vastaus oikeusapupyyntöön. Virasto vastasi yllättäen, että epäiltyjen kuulusteleminen ei onnistu. Se on kuulemma Venäjän lain vastaista.

- Tätä ennen olen saanut monta kertaa Venäjältä kuulustelut oikeusapuna, kun olen tutkinut talousrikoksia, esimerkiksi verorikoksia tai velallisen rikoksia.

Nyt Lönnroth ei voinut viedä rikosepäilyä syyttäjän harkittavaksi. Suomen lain mukaan epäillyt on ensin kuultava esitutkinnassa.

Varustamo sentään joutui maksamaan sakkoja, vaikka epäillyt ovat yhä tuomiotta. Merivartiosto näki North Ice -aluksen liikenteessä uudestaan tänä vuonna, ja varustamolle lähetettiin uhkasakkovaatimus. Se maksoikin kiltisti 12 834 euron sakot korkoineen, koska muutoin Suomi olisi voinut pysäyttää aluksen, ja aika on rahtialukselle rahaa.

Suomi yrittää nyt toista tietä saada epäillyt oikeuteen. Syksyllä 2007 jutun aineisto lähetettiin Venäjälle, jotta esitutkinta vietäisiin loppuun siellä. Syksyllä 2008 kysyttiin, mikä on jutun kohtalo. Pääprokuraattorin virasto ei ole vastannut.

Epäilty rikos vanhenee viidessä vuodessa.

Oikeusapu: Taustalla sopimus
Eurooppalaisessa oikeusapusopimuksessa (1959) ei ole tarkkoja määräyksiä epäiltyjen kuulustelemisesta.

Sanamuodoista ei voi päätellä, että Venäjä suorastaan rikkoo sopimusta, kun se kieltäytyy auttamasta. Se voi kuitenkin rikkoa sopimuksen henkeä.

Venäjällä epäillyn-aseman voi saada vasta pitkän tutkinnan ja vahvojen perusteiden jälkeen.
Kristiina Tolvanen

Aamulehti "
  
  30. marraskuuta 2008 11:07:10

Nimi : Valkea
  
Viesti : Laihana lohtuna päivään; Ranskassa media on vielä surkeampi kuin Suomessa:

http://www.brusselsjournal.com/node/3658
  
  30. marraskuuta 2008 11:24:23

Nimi : Jussi Halla-aho
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Muutama kommentti tuohon Pravdan juttuun (kiitos lähettäjälle):

Mäkinen antaa ymmärtää, että olisin vetänyt hihastani somalien 12 prosentin osuuden ryöstöistä. Kyseessä oli Turun Sanomissa julkaistu, poliisin antama numero. Se oli yhden vuoden (olisiko ollut 2006) luku, mutta tätä ei TS:n jutussa tuotu ilmi. Toisaalta minä en ole väittänytkään sitä pitkän ajan keskiarvoksi, joten mitään virhettä ei ollut.

Huomautin Mäkiselle (ennakkoversion nähtyäni), että hänen tapansa ilmaista asia ei oikein vastaa todellisuutta, mutta tällä ei luonnollisesti ollut vaikutusta lopputulokseen.

Missään en (tietääkseni) ole väittänyt maahanmuuttajien tekevän puolta Suomen raiskauksista. Tuo on nyt on jo silikkoo valehtelua. En myöskään tiedä, missä olisin väittänyt somalien työttömyysprosentiksi 61:tä.

Hassua, että lehti jolta menevät niin helposti sekaisin työperäiset ja pakolaiset, Fazerit, Finlaysonit ja rautatieaseman seinänkannattimet, syyttää minua käsitteiden sekoittamisesta.
  
  30. marraskuuta 2008 11:28:55

Nimi : Kreikanlukija
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jussi: pane nuo kommentit medianurkkaan.
  
  30. marraskuuta 2008 11:32:19

Nimi : Kulttuuri rikastuu
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Eikös lehtijutun kohteella ole oikeus saada oma vastineensa lehteen? Tuollaiset vääristelythän kannattaa ehdottomasti ampua alas.
  
  30. marraskuuta 2008 11:36:23

Nimi : väärin-äänestäjä
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Ei ole taaskaan tilastoihin luottaminen. Mihin voi enää luottaa?

" Työttömyystilanne on synkempi kuin viralliset luvut kertovat. Työttömänä on todennäköisesti 20 000–40 000 ihmistä enemmän kuin tilastot näyttävät. Myös lomautettuja on jopa 15 000 enemmän kuin virallisissa luvuissa. Näin arvioi työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen. "


http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2008/11/24/tyottomia-onkin-kymmenia-tuhansia-enemman/200830397/139
  
  30. marraskuuta 2008 11:36:45

Nimi : Scotch
  
Viesti : Kiitos jepjepille HS-artikkelin digikuvasta. Ei tarvinnut heittää rahojaan tuon takia kankkulan kaivoon.
  
  30. marraskuuta 2008 11:43:01

Nimi : Uuno
  
Viesti : Mielenkiintoista. Kun Suvi-Anne Siimes aikanaan jätti vasemmistoliiton, hän kertoi mm. kyllästyneensä tiettyjen vasemmistoliiton jäsenien muukalaiskammoisuuteen. Nyt näyttää siltä, että hän itse on tajunnut mistä on kysymys, mikä on toki hyvä asia.

Tässä olisi vasemmistoliitolle hyvä vaaliase, millä takuulla saisivat lisää ääniä. Heidän jos keidän kannattaisi julistautua hallitsemattoman maahanmuuton vastustajiksi. Tosin ideologiset esteet voivat toki olla liian suuret.
  
  30. marraskuuta 2008 11:53:58

Nimi : Nikopol
  
Viesti : Lulz. Pravdan sunnuntaisivuilla naureskellaan ylenkatseellisesti Sisun kilpeä kantavalle maskotille. Asialla Anu Silfverberg.

Nyt hei vittu ihan tosi.
  
  30. marraskuuta 2008 12:01:43

Nimi : Pekka K
  
Viesti : Kiitos Auftraggeber Uncle Antille ja Jyri N:lle. Homma pompsahti nousuun heti aamutuimaan.

Uusinta aikakäyrää: http://i33.tinypic.com/23rptom.png

Kysymys kuuluukin, nukkuiko netsit? "Ollos huoleton, netsit nukkuus on?"
  
  30. marraskuuta 2008 12:08:23

Nimi : Nikopol
  
Viesti : Eikä siinä vielä kaikki! Jussi-juttua vastapäätä Ylioppilaslehden Veera Luoma-aho julistaa huolta valtuustoihin nousseista väärinajattelijoista.

Kannessa ei lue "antifasistinen erikoisnumero". Unohtivat.
  
  30. marraskuuta 2008 12:13:50

Nimi : JT
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Jos tässä oli kaikki mihin Hesari pystyy, niin ei ole mitään hätää."
No ei todellakaan. Jutusta tuli mieleen, ettei toimittaja enää itsekään ihan uskonut siihen mitä väitti, mutta hampaat irvessä kuitenkin puski liturgiaansa, kun se maksaa laskut. Kiitti Jepjepille kuvasta.
  
  30. marraskuuta 2008 12:15:09

Nimi : Vieraileva tähti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kuvittelenko vaan, vai onko tuo HSn äänestysprosentti tosiaan pysynyt samassa 68 prosentissa, samaan aikaan kun äänestäjiä on tullut lisää pari tuhatta?
  
  30. marraskuuta 2008 12:21:18

Nimi : PK
  
Viesti : Mitä teen: Rikon hiljaisuuden

Nyt-läpyskässäkin oli omituinen pääkirjoitus. Jutun pointtina ilmeisesti oli, että pakkoruotsia vastustava Perussuomalaiset on paha, koska suomenruotsalaisilla on tyhmiä suomalaisia paremmat tulot ja vähemmän avioeroja.

Tuohon Homma^^^ väkkyrään voisi vielä liittää kyllä/ei % kuvaajan.
  
  30. marraskuuta 2008 12:26:50

Nimi : Anna palaute
  
Viesti : Nyt kun Jussista on tulossa julkisuuden henkilö niin kannattaisiko käydä otattamassa oikealla valokuvaajalla muutamat potretit erityyppisissä siisteissä vaattekerroissa. Tällöin medialla olisi halutessaan käytössä siistejä ja edustavia kuvia eikä heidän välttämättä olisi pakko käyttää vessanseinäkuvia oudoilla valotuksilla, jolleivat välttämättä tahdo. Vähän samaan tapaan kuin esim. Alexander Stubilla on omilla sivuillan, mutta ehkä vähän hillitymin.
  
  30. marraskuuta 2008 12:30:40

Nimi : juhani
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä jokainen juurensa ja terveen henkisen identiteetin omaava Suomalainen ymmärtää inhimillisyyden merkityksen kaikessa elämään liittyvässä.Ja edelleen,Usko koti ja Isänmaa ajatus,ei ole menettänyt merkitystään,tässä levottomassa maailmassa,vai kuinka?
  
  30. marraskuuta 2008 12:32:40

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : tekstiteeveessäkin uutisoidaan, että Soini ei suostu tuomitsemaan Halla-ahoa
  
  30. marraskuuta 2008 12:33:41

Nimi : Hävettää kohta olla suomalainen
  
Viesti : Monet täällä ottaa esiin pakolaisista pahimmat eli somaalit. Somaalitkin käyttäytyvät paremmin kuin Halla-aho väittää, eikä sieltä paljon enää otetakaan pakolaisia -- ei kannata. Toivottavasti ei siis.

Halla-aho ei usko tutkimuksiin ja tilastoihin, koska hän pystyy keksimään ne itsekin.

Islam on Jussille ongelma. Minulle se ei ole. Olen ollut tekemisissä useiden kymmenien Islamiin uskovien ihmisten (miesten, naisten ja lapsien) kanssa. Mielestäni he ovat huomattavasti asiallisempia kuin suomalainen keskimäärin. Ne naiset eivät siitä pois käänny, vaikka se "alistava" mies olisi yli 1000 km päässä sotimassa tai kuollut.

Kannattaa mennä peilin eteen ja kysyä: "Miksi vihaan väärään profeettaan uskovia ihmisiä?" Minulle Raamattu ei merkitse niin paljon. En myöskään kivitä homoja.
  
  30. marraskuuta 2008 12:36:42

Nimi : Anton
  
Viesti : "Kuvittelenko vaan, vai onko tuo HSn äänestysprosentti tosiaan pysynyt samassa 68 prosentissa, samaan aikaan kun äänestäjiä on tullut lisää pari tuhatta?"

Et kuvittele. Tosin eilen alkuillasta lukemat olivat hetken 69 ja 31.
  
  30. marraskuuta 2008 12:40:01


guestbook © freebok.net