Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 101776-101800

Nimi : AA
  
Viesti : Halla-aho väittää, että somaleista työttöminä olisi 61 prosenttia. Tuoreen luvun mukaan prosentti on 44 ja työttymyys laskusuunnassa.

Arvon toimittaja unohtaa jutussaan mainita, että nämä laskevat luvut johtuvat muuttuneesta laista, joka pakottaa työttömät työnhakijat "koulutukseen", eli pois virallisislta listoilta ja Kelan opintotuen pariin. Toki jos kieltäytyy ko. "koulutuksesta", hakijaa uhkaa monen kuukauden karenssi jonka aikana työtön työnhakija olisi taas sosiaaliviranomaisten kortistossa... molemmin päin poissa virallisilta työttömyyslistoilta, joka tietenkin kaunistaa lukuja.

"Koulutuksen" nimenä on hyvinkin vihjailevasti Uusi Suunta.
  
  30. marraskuuta 2008 7:53:53

Nimi : Jyri Nikander
Kotisivu : spaces.msn.com/jnikander
  
Viesti : Tilastodataa viralliselle valvojalle

Hyvää huomenta Anu S:lle ja Pekka K:lle valvomoon (kanavalle 8)!

HS "Päivän kysymys - Onko Jussi Halla-aho maahanmuuttokritiikissään oikeassa?" tilanne klo 7:50 on seuraava:

Vastanneita 6577
Kyllä 68 %
Ei 32 %
  
  30. marraskuuta 2008 7:53:59

Nimi : Valkea
  
Viesti : Soinin haastattelu; Halla-aho on luonnollisesti mukana keskustelun aiheena:

http://areena.yle.fi/toista?id=1686475
  
  30. marraskuuta 2008 7:58:50

Nimi : Valkea
  
Viesti : "Arvon toimittaja unohtaa jutussaan mainita, että nämä laskevat luvut johtuvat muuttuneesta laista, joka pakottaa työttömät työnhakijat "koulutukseen", eli pois virallisislta listoilta ja Kelan opintotuen pariin. Toki jos kieltäytyy ko. "koulutuksesta", hakijaa uhkaa monen kuukauden karenssi jonka aikana työtön työnhakija olisi taas sosiaaliviranomaisten kortistossa... molemmin päin poissa virallisilta työttömyyslistoilta, joka tietenkin kaunistaa lukuja."

- Kun siitä vielä vähennetään somalinkielen tulkit, erilaiset somalien avustajat, tukityöllistetyt, khatin myynnillä elantonsa ansaitsevat, jne., ollaan lähempänä todellisia työllisyyslukuja.
  
  30. marraskuuta 2008 8:10:56

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
  
Viesti :
http://mediaseuranta.blogspot.com/2008/11/hs-mit-jussi-halla-aho-oikein-tahtoo.html

Olipas aika hämmentävää tekstiä. Asiallisia rivejä vajaat 20: "Kaikesta huolimatta..." ja sitten niitä muita 200. Tehdään tämä sitten vaikeimman kautta, jos esat sitä haluaa. Kuinka kauan tämä vaihe vielä kestää? Pari viikkoa, kuukautta?
  
  30. marraskuuta 2008 8:25:52

Nimi : TH
  
Viesti : Toi Hesarin kirjoitus on oikein hyvä. Turhaa odottaa mitään ylistysjuttua vastakkaisen aatteen edustajalta. Kaiken kaikkiaan asiallinen juttu.
  
  30. marraskuuta 2008 8:27:35

Nimi : qwerty
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Päivän HS artikkelissa mainitaan Ilkka Pirisen väitöskirja (259 sivua pdf)

Vaikuttaa tutustumisen arvoiselta. Ainakin taulukoita löytyy kiitettävästi.
  
  30. marraskuuta 2008 8:29:01

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
  
Viesti : Siinä jutussa tuolla Pirisen väitöskirjalla ei ollut loppujen lopuksi sen kummempaa painoarvoa. Riitti kun epäempaatti kehtasi kyseenalaistaa pakolaisten kidutuskertomusten motiivin. Silloin toimittaja vaikenee, kohupoliitikko vaikenee ja vain tuuletin hurisee.
  
  30. marraskuuta 2008 8:42:41

Nimi : Valkea
  
Viesti : Kaksi artikkelia vuodelta 2002:

http://www.vdare.com/roberts/harvard_genocide.htm

http://vdare.com/roberts/mugabe.htm
  
  30. marraskuuta 2008 8:59:10

Nimi : Hammer
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Jutun oli kirjoittanut "naiivitaistolainen" Esa Mäkinen, joka kyllä antoi oman ideologiansa näkyä pariin otteeseen. Etenkin viittaus Kiplingiin näytti toimittajan todellisen karvan. Halla-aho on länsimaista ylemmyyttä saarnaava kolonialisti, joka on toinen vihervasemmiston käyttämä leimakirves rasistin ohella.
  
  30. marraskuuta 2008 9:00:14

Nimi : Timo
  
Viesti : Toimittaja ei esitä yhtäkään lähdettä väitteilleen.

Eipä tietenkään, kultamunien työllistyminen on valtionsalaisuus. Kaikki tilastot on sotkettu esimerkiksi lisämällä muita paremmin työllistyviä ryhmiä niihin, varsinaisten kultamunien joukkoon. Jonkinlaista tuntumaa asiaan saa siitä että sompuista on työssä n. 400 ja niitä on täällä reilut 11 000. Tästä kun vähentää kaikki tulkit ja muut sosiaaliluukulta toiselle taluttajat, niin todellinen arvo kilpailukyvylle ja taloudelle alkanee selvitä.

En tiedä riittäisikö kansanedustajan arvovalta ja edustajan avustajan aika selvittämään asiaa sitten aikanaan. Itse toivoisin näin. Asia on äärimmäisen tärkeä. Siihen saakka voimme kysyä, mahdollisuuksien mukaan, poliitikoilta miksi luvut pitää salata.
  
  30. marraskuuta 2008 9:19:34

Nimi : Aleksi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Luinpa tuon hesarin jutun Halla-ahosta.
Vaikka olenkin Halla-ahon "kannattaja", niin silti tuosta jutusta välittyi semmoinen selittelyn maku. Tarkoitan että toimittaja oli altavastaajana ja yritti korrektisti väheksyä Jussin argumentteja, mutta väkisin kuulosti selittellyltä.
Jussista jäi kuva terävänä, asiantuntevana heppuna.
Jokainen joka käy lukemassa Scriptaa, huomaa että nuo muutamat faktavirheet oli vaan satunnaisia.
Samoin se somaleiden rikososuuden korjaaminen nauratti, "vain" 4%.

Jos tässä oli kaikki mihin Hesari pystyy, niin ei ole mitään hätää.
  
  30. marraskuuta 2008 9:29:25

Nimi : JP
  
Viesti : Ihan asiallinen juttuhan tuo on, normimeininkiin verrattuna. Lähinnä nuo toimittajan luvut jäävät häiritsemään, kyllä tälläisessä jutussa pitäisi lähteet olle norsun kokoisin kirjaimin. Ja tuo valkoisen miehen taakka - let´s face it: värisävytteisen maailman ongelmista puhuminen ilman Vanhasen et al. huomioimista olisi yksinkertaisesti epärealistista.

Päivän missio: varastaa jostain tuo juttu talteen käyttämättä siihen latiakaan rahaa.
  
  30. marraskuuta 2008 9:30:53

Nimi : Sivusta seuraaja
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Minustakin tuo Hesarin juttu on ennakko-odotuksiin nähden ihan asiallinen. Kyllä Hesarikin on pikkuhiljaa pakotettu muuttamaan linjaansa.

Aamun rähäkimmät naurut aiheutti muuten paraikaa Yle Teemalta tullut Hittimittari ja Timo TA armeijan harmaassa villapaidassa...
  
  30. marraskuuta 2008 9:34:32

Nimi : einomutta
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Onko kukaan huomannut näissä journalismin helmissä koskaan tämän blogin osoitetta, vaikka se on aina hämmästelyn kohde!?
Paskahan tuo juttu oli.
Olisi mielnkiintoista kuulla, kuinka kuvaaja on käskytetty; jos sen pokka pettää vähänkin, sarjatulta!
  
  30. marraskuuta 2008 9:46:41

Nimi : Joonas
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200811288668388_k6.shtml
  
  30. marraskuuta 2008 9:55:55

Nimi : Nikopol
  
Viesti : re: hittimittari

Pistelaskennan taustalla joraava protokasarijengi naurattaisi ellei hävettäisi. Tunnistan tyylin ja askeleet. Noilla mentiin.
  
  30. marraskuuta 2008 10:00:05

Nimi : Valkea
  
Viesti : "Minustakin tuo Hesarin juttu on ennakko-odotuksiin nähden ihan asiallinen. Kyllä Hesarikin on pikkuhiljaa pakotettu muuttamaan linjaansa."

- Helsingin Sanomat käyttää usein melko neutraalilta kuulostavaa kieltä, mutta sen poliittinen voima ei perustu voimakkaisiin ilmauksiin. Poliittisesti voimakas media voi käyttää miedolta kuulostavia ilmaisuja ja silti saada auktoriteetillaan ja sosiaalisen laajuuden illuusiollaan voimakkaan vaikutuksen. Lisäksi miedot ilmaukset saavat lukijasta tuntumaan siltä, että hän itse, omalla harkinnallaan ja omasta halustaan on päätynyt lehden tarjoamaan johtopäätökseen, vaikka lehti syötti hänelle huomaamatta kaiken valmiina. Hs:n sunnuntaijuttu Halla-ahosta oli Hs:n standardien mukaan äärimmäisen negatiivinen ja murskaava mustamaalaus, joka pyrki osoittamaan Halla-ahon olevan "näennäisestä älykkyydestään" huolimatta typerä, paha, tuuliviiri/henkisesti tasapainoton, ja typeryytensä ja henkisen tasapainottomuutensa takia väärässä.
  
  30. marraskuuta 2008 10:00:39

Nimi : Weetabix
  
Viesti : "Jonkinlaista tuntumaa asiaan saa siitä että sompuista on työssä n. 400 ja niitä on täällä reilut 11 000."


Tuosta työllistettyjen lukemasta kannattaa muistaa vuokratyöntekijät eli keikkalaiset, jotka tekevät sen muutaman päivän silloin tällöin, lähinnä saadakseen taas paremmin avustuksia. Tämä ihan somalin itsensä kertomaa.
  
  30. marraskuuta 2008 10:03:49

Nimi : PK
  
Viesti : Hesarin artikkeli oli kohtuullisen asiallinen Ilta-Pökäleeseen verrattuna, ja antoi Jussista melkein inhimillisen kuvan. Muutamia kysymyksiä artikkeli tosin herätti. (ehkä Jussi voisi lähettää lyhyen vastineen lehteen?)

Eikös se valkoisenmiehen taakka ole juuri se, millä maahanmuuttoa ja humanitääristä apua perustellaan?(tai ainakin valkoisen miehen kollektiivinen synti. Suomalaiset ovat vastuussa Somaleille arabien harjoittamasta orjakaupasta, kaukoidän tossutehtaista ja jenkkien sotilastukikohdista Arabian niemimaalla.) Käsittääkseni JH-a toivoisi, että kehitysmaille ja maahanmuuttajille annettaisiin mahdollisuus kantaa omaa vastuuta, eikä pakoteta suvaitsevaiston idioottilellikki-muottiin.
Sikäli hyvä, että HS toivoo Halla-aho parantavan mediakritiikkiänsä, eikä usko kaikkea puppua, mitä valtamedia syytää maahanmuuttajista. Myös kirjoitustyyli voisi olla napakampaa toimittajan mieleen.

Onko H-a muka jossain väittänyt, että ulkomaalaiset tekevät 1/2 suomen raiskauksista?? Tämähän koskee vain pääkaupunkiseutua. Tutkija voisi selventää, mihin perustuu käsitys, että juuri suomalaisten raiskaukset eivät näy tilastoissa. Onko esim. Suomalaisvaimon raiskaaminen rikos, mutta muslmivaimon raiskaaminen pelkkä kulttuurin erityispiirre? HS myös jättää mainitsematta, että kansalaisuuden saaneet ja suomessa syntyneet mamutaustaiset lasketaan suomalaisiksi, vaikka hekin kasvattavat raiskausten määrää suhteessa väestöön. Kuka niitä tilastoja vääristeleekään?

Ulkomaalaisista raiskaajista suurin osa on siis virolaisia ja ruotsinsuomalaisia. Heidänkö tekemät raiskaukset eivät ole ongelma? Miksei puhuta heidän suhteellisesta osuudest, jos marginaalisemmat ulkomaalaisryhmät kuitenkin muodostavat lähes puolet ulkomaalaistenkin raiskauksista? Eihän niitä tilastoja saanut vääristellä? Olisi myös hyvä tietää tarkemmin näiden henkilöiden taustoista. "Virolaisista" taitaa aika moni olla venäläisiä viron kansalaisia, onkohan "ruotsinsuomalaisistakin" (miksi nimenomaan ruotsin kansalaisten etninen tausta ilmoitetaan?) kuinka moni samaa porukkaa, kuin nämä "ruotsalaiset ja ruotsinsuomalainen".

Työttömyystilastojen kikkailu tulikin jo huomioitua. Lisäksi voitaisiin voitaisiin huomioida kokonaishuoltosuhde + huollettavien suuremmat kustannukset ja huoltavien pienemmät palkkaverot.

Suomessa on lisäksi pelattu kaksin kortein puheiden ja käytännön osalta. Tämä on pitänytkin paikkaansa, mutta ei tietenkään kuvaa tätä päivää, jolloin sisäministeriö on ottanut tavoitteekseen tehdä Suomesta Euroopan monikulttuurisimman maan ja sitä jo aktiivisesti tekeekin. Miksi tästäkin pitää vaehdella. Eikö Halla-ahon pitäisi olla silloin itsekkin vapaampaa maahanmuuttoa ajava, jos haluaa vaihtaa Suomen "tiukan käytännön" vapaaseen eurooppalaiseen käytäntöön tanskalaisittain?

Ei kuulosta uppoavalta laivalta? Suomi seilaa myrskyä vasten keulaportti auki, mutta vasta autokansi on veden vallassa -> Vesi on rikkaus.

Käsittääkseni ~98% somalinaisista on kidutettu hyvin julmalla tavalla. Pitääkö siis myös heidän kiduttajansa ottaa Suomeen?

Joskus tri. VIHA vaikenee. Hljaisuuden rikkoo vain pöydällä hurisevan tietokoneen tuuletin.*

*Vanha viidakon sananlasku.
  
  30. marraskuuta 2008 10:06:18

Nimi : VJa
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : Hän ei usko pakolaisten kidutuskertomusten todenperäisyyteen. Kääk!

Mutta entäs jos ne eivät valehtelekaan? Jos yli puolet pakolaisista on kohdannut kidutusta ja vainoa joiden seurauksena heillä on mielenterveysongelmia? Pirisen väitöskirjan mukaan 22% aikuisista tampereella oleskelevista turvapaikanhakijoista käytti erikoissairaanhoitotasoista mieleterveyspalvelua, yleislääkäritasoista melkein yhtä moni.

Kuten Jokelan ja Kauhajoen tapahtumat ovat osoittaneet emme pysty hoitamaan edes omaa syrjäytyvää nuorisoamme, joten olisi kai vakavasti keskusteltava siitä, onko meillä varmasti resursseja ottaa ottaa tänne traumatisoituneita ihmisiä joille toisten telominen on voinut olla elämäntapa vuosikausia.

Olen käsittänyt, että mielenterveyspalveluja ja -lääkitystä käyttävät lähinnä sellaiset henkilöt jotka muuten saattaisivat aiheuttaa vaaraa itselleen tai muille. Väittelijä Pirisen mukaan pakolaiset eivät kuitenkaan aiheuta suurta vaaraa suomalaisten terveydelle, sillä "Suomeen tulleilla turvapaikanhakijoilla oli vain vähän trooppisia sairauksia: malariaa oli ollut 10 prosentilla ja lavantautia yhdellä tutkitulla."
  
  30. marraskuuta 2008 10:07:12

Nimi : Vierasse
  
Viesti : Kiitti kuvasta JepJep. Tulihan taas verestettyä muistia, miksi lopetin HS:n tilauksen pari vuotta sitten.
  
  30. marraskuuta 2008 10:11:47

Nimi : qwerty
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : HS puhui paskaa. Väite: Ilkka Pirisen tuore väitöskirja kertoo, että Suomessa asuvista aikuisista turvapaikanhakijoista 57 prosentilla on ollut kidutuskokemuksia.

Pirisen väitöskirjan tutkimusaineistona oli 170 Tampereen kaupungin vastaanottokeskukseen 1.8.2003-31.5.2004 kirjoille otettua turvapaikanhakijaa.
Luettelo kansalaisuuksista sivulla 98. Afganistan 28, Serbia-Montenegro 24, Venäjä 23, Turkki 22.. Somalia 5
  
  30. marraskuuta 2008 10:14:40

Nimi : Weetabix
  
Viesti : 6 vuotta sitten käänsin miehen ja vaimon käännytyspäätökset heille. Käännytyksen perusteena oli täysin erinlaiset kertomukset kotimaassa kokemastaan "vainosta ja kiduttamisesta", mitä mies kertoi ja vaimo, hih, unohti kertoa! Pariskunta asuu yhä Helsingissä, mies on useaan otteeseen jäänyt kiinni sosiaalituen väärinkäytöstä ja lapsia putkahtelee maailmaan. Tuskin enää joutuvat lähtemään, ovathan he jo "suomalainen" perhe kun lapsia on siitetty suomen kamaralle. Valehtelu on afrikan maissa ihan normaalia, eikä sillä saavutettu hyöty ole väärin ketään kohtaan. Varsinkaan edun saajaa.
  
  30. marraskuuta 2008 10:28:59

Nimi : Tommy
  
Viesti : Mun mielestä kerrankin vähän edes positiivista kuvaa. Oli miten oli, nää kaikki kirjoitukset vain lisäävät Jussin kannatusta. Kyllä ainaki omassa lähipiirissä Kannatus kasvaa, mitä enemmän lokaa heitetään. Ilmaista mainostahan tämä on!
  
  30. marraskuuta 2008 10:31:46


guestbook © freebok.net