Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 101426-101450

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Ämpee: "Joo, kattelin tuolla Google Earhilla, että sinne Linnoitukseen se melko tarkasti osoittaa, ja siellähän ei ole korkeita elementtitaloja, joten jäljitys voisi olla melko tarkka, jos niin halutaan.
No, kiinnostaako tuo lopulta ketään?"

Onhan tuo ainakin minusta kiinnostavaa, ja varmasti pistää nuo narukädet miettimään ennen kuin seuraavan kerran "nimettömästi" uhkailevat. Ja jos kyseessä on dynaaminen IP-osoite, voi se tietysti olla nyt määritetty eri ihmiselle (ja siis sijaintiin) kuin se viestin lähettämisen ajankohtana oli... vai näetkö jostain IP-määritysten historiatietoja?
  
  29. marraskuuta 2008 14:06:23

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Nimi : Láiva on täynnä lahdattavia rasisteja

Viesti : Vedämme rasistin hirteen ja leikkaamme siltä sukuelimet. Sitten laitamme sille medelliinin kravatin ja upotamme satama-altaaseen.


Hyvä Ihminen, joka tuon kirjoitti, on selvästi skenetietoinen ja jotenkin kuulostaa tyyliltään tutulta. No ei muuta kuin IP-osoite talteen.

  
  29. marraskuuta 2008 14:08:34

Nimi : Roope
Kotisivu : http://mediaseuranta.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sanna Ukkola:
The UK media doesn’t hesitate to slap down politicians and they are quite used to this. It’s part of the game. For their part, Finnish politicians have become accustomed to polite, almost toothless journalism, and easily become agitated by the slightest criticism.

Tämä on makuasia. Olisiko kuitenkin sopivampia kohteita löydettävissä näistä vuosia hallinneista urapoliitikoista vai miksi heihin ei ole kohdistettu samanlaista huomiota? Olisiko syytä upottaa hampaat huipulla oleviin, presidentin ja ministerien tekemisiin ja sanomisiin?
  
  29. marraskuuta 2008 14:16:04

Nimi : Kreikanlukija
Kotisivu : http://www.vihrealanka.fi/blogit/hirsi-ali-ja-halla-aho
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Vihreän Langan keskusteluista napattua (eri kirjoittajilta):

"Aika turha juujutella. Ylimielisyytesi ja yksisisilmäisyytesi maksoi teille tänään yhden helsinkiläisen äänestäjän - minut. Olen pysynyt kelkassa siitä asti kun puolue perustettiin mutta tuollaisella tavalla hoidetulle vallankäytölle ei täältä todella tukea löydy.
Että ei kun keep up the good work, tuolla asenteella etäännytätte aikamoisen määrän tukijoita ja nopeaan."

"Olen äänestänyt vihreitä viimeiset 5 vuotta... Olisin luullut että juuri Vihreät osaisivat todella Keskustella rationaalisesti ja viileästi argumentoiden, mutta ei. Kiitos ja hyvästi."

"En äänestänyt Perusuomalaisia. Seuraavissa vaaleissa saatan äänestää."

  
  29. marraskuuta 2008 14:17:23

Nimi : foobar
  
Viesti : Onhan tuo ainakin minusta kiinnostavaa, ja varmasti pistää nuo narukädet miettimään ennen kuin seuraavan kerran "nimettömästi" uhkailevat. Ja jos kyseessä on dynaaminen IP-osoite, voi se tietysti olla nyt määritetty eri ihmiselle (ja siis sijaintiin) kuin se viestin lähettämisen ajankohtana oli... vai näetkö jostain IP-määritysten historiatietoja?

Operaattoreilla (käsite, joka muuten ei ole aivan kaikissa tilanteissa yksikäsitteisesti määritelty) on velvollisuus säilyttää tätä tilaajaliittymän yksilöivää dataa melko pitkään, mutta toisaalta lainsäädäntö tekee myös käytännössä rangaistavaksi näiden tietojen avoimen julistamisen. Tietenkin esim. dynaamisen DNS:n kautta henkilö itse voi käytännössä saattaa oman IP-osoitteensa julkiseen tietoon, mutta tämä onkin ihan toinen asia.

IP-osoitteiden "maantieteellisten" sijaintitietojen tarkkuuteen kannattaa suhtautua melko suurella varauksella. Osoiteblokkien maantieteellisen peiton täsmällisyys tai epätäsmällisyys riippuu pitkälti operaattorien verkkojen teknisistä (sekä softa- että rauta-) ratkaisuista tasolla, joka on täysin operaattorien sisäinen asia.

Se, mistä asia saadaan oikeasti selville ovat nuo operaattorien pitämät logit, mutta niihin käsiksi pääseminen edellyttää oleellisesti rikostutkinnan käynnistämistä.
  
  29. marraskuuta 2008 14:21:03

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Foobar: "Se, mistä asia saadaan oikeasti selville ovat nuo operaattorien pitämät logit, mutta niihin käsiksi pääseminen edellyttää oleellisesti rikostutkinnan käynnistämistä."
Toki. Mietin vain sitä, että onko missään jotain "waybackmachinea" noiden IP-osoitteiden ja niiden määritysten maantieteellisten viitetietojen historian suhteen. Onko tällaisesta tietoa?
  
  29. marraskuuta 2008 14:26:43

Nimi : firich
  
Viesti : laitoin tämän viestin pravdan keskustelupalstaan, eikä se mennyt läpi:

lainaus:
_____________________________________
tässä on lainaus toisesta foorumista, joka liittyy tähän asiaan:

[quote]Kuten HS:n jutussa ilmoitettiin tässä ollaan ilmeisesti kopioimassa Ruotsin mallia missä kaikki keskustelu ulkomaalaisuudesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä on kokonaan tukahdettu. Kritiikin puute kaikilla tasoilla on johtanut katastrofaaliseen maahanmuutajatilanteeseen gettoineen, massatyöttömyyksineen, huippurikollisuuksineen ja kunniamurhineen (virallisesti kaikki on vain "kulttuuria", jota pitää hyväksyä).

Ruotsin koko maahanmuuttajapolitiikka on jo vuosikymmenten ajan pyörinyt muutaman sinisilmäisen vasemmistoidealistin ympärillä. Mitä katastrofaalisemmaksi maahanmuuttopolitiikan ongelmat ovat muodostuneet, sen enemmän valtiovalta on halunut tukahduttaa keskustelun uusilla pykälillä, jottei koko mätäpaise paljastuisi.[/quote]
__________________________________
  
  29. marraskuuta 2008 14:29:17

Nimi : Joukotonttu
  
Viesti : Pidä nyt vitun idiootti jepjep pääsi kiinni kun et tiedä asioista mitään. Idiooteille on todella vaarallista antaa käsiin tuollaisia palveluja jotka antavat arvion ip-osoitteen sijainnista. Tajua nyt vitun persereikään nussittu norsunvittunaama että mitään tietoja joita kaipailet ei ole kuin operaattoreilla. Luuletko että operaattorit julkaisevat dynaamisesti jakamansa osoitteet reaaliajassa tai joku niitä keräisi ei vitun tollo. Tyhmä perseeseennussittu nuivisti äpäränpoika.
  
  29. marraskuuta 2008 14:33:54

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Joukotonttu: Alkoiko pelottaa? Olipa oikein hieno ja aikuismainen viesti jälleen kerran. :)
  
  29. marraskuuta 2008 14:36:52

Nimi : Joukotonttu
  
Viesti : Hymiö sulla on perseessäs, lestaperheen 13 äpärälapsi Jepjep.
  
  29. marraskuuta 2008 14:39:02

Nimi : väärin-äänestäjä
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Joukotontun "kirjoituksesta" tulee mieleen vanha kovalevyni, joka veteli viimeisiään. Se tuotti samankaltaista sylttyä yhdistelemällä sanoja mielivaltaisesti. Hae pikaisesti ammattiapua.
  
  29. marraskuuta 2008 14:40:55

Nimi : kojootti
Mitä teen : Aion mainita Seppo Lehdon nimen
  
Viesti : Joukotontun oksennus oli sinänsä ansiokas, että hän oli onnistunut kirjailemaan joka lauseeseen jonkinlaisen solvauksen. Tuo mieleeni Hra Lehdon, tuon blogimaailman suurvisiirin.

Onnea molemmille!
  
  29. marraskuuta 2008 14:41:21

Nimi : ämpee
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "IP-osoitteiden "maantieteellisten" sijaintitietojen tarkkuuteen kannattaa suhtautua melko suurella varauksella."

Näinhän se menee, eikä ole tullutkaan Lappeenrannassa käytyä sitten intin.

"Se, mistä asia saadaan oikeasti selville ovat nuo operaattorien pitämät logit, mutta niihin käsiksi pääseminen edellyttää oleellisesti rikostutkinnan käynnistämistä."

Elisasta kun on kyseessä, niin ne IP:t on henkilökohtaisia, ja puhelinsoitolla saa selville prikulleen kenestä on kyse.
  
  29. marraskuuta 2008 14:42:10

Nimi : Risto A.
  
Viesti : Median homma muistuttaa erehdyttävästi neuvostoarmeijaa, joka luotti silkkaan ylivoimaan ja antoi palaa sen kummemmin tähtäämättä. Halla-aho muistuttaa taas suomen armeijaa siinä, että vastaiskut on tarkkoja, täsmällisiä ja osuu suoraan maaliin.

Jos asiat menee vertauksellisesti niinkuin talvisodassa, media yrittänee tehdä ihantalat, ja laittavat aivan kaiken mitä löytyy ja irtoaa vielä yhteen suureen offensiiviin.

Noh, ei se mitään, puolustus pitää.

Media ei ole saanut toistaiseksi yhtä ainutta laukausta maaliin. Trollit on ainaostaan menneet entisestään enemmän sekaisin, ja samalla varmistavat osaltaan sympatioiden valumisen maksimaalisena Hommalle.

Uusin aselupa tupsautus on myös perusteeton, koska:

1. asia kirjoitettiin viisi vuotta sitten

2. viidessä vuodessa ei ole tapahtunut kirjoituksessa viitattuja väkivaltaisuuksia,
joten eli, näyttöä on syyttömyydestä = proof is in the lack of pudding.

Jos media toisaalla yrittää yllyttää valehtelemalla saada aikaan tilanteen, jossa väkivallan pelko saisi Homman kääntymään laskuun, niin luultavasti haukkaavat tässäkin asiassa ilmaa.

Todisteita median väkivaltaan lietsomisesta tai yllyttämisestä, vääristelemällä, solvaamalla ja panettelemalla ei liene vaikeata löytää. Se, onko asia suomalaisen oikeuslaitoksen homma käsitellä on kyseenalainen, koska valtiosyyttäjä on yksi agitaattoreista.

Euroopan ihmisoikeushommeli lienee oikea osoite.

Kansainvälinen julkisuus asialle ei ole mikään mahdottomuus, koska niin jumalauta yli media on tässä ampunut, että sillä on jo muinaiseen kylmän sodan KGBn ihmisjahteihin ja siten massoihin vetoava viihdearvo.

Citizen Z is hunted by the system - this time they had a wrong man.

Joten kaikenkaikkiaan, Homma on todellakin yltänyt nextille levelille.
  
  29. marraskuuta 2008 14:42:32

Nimi : K.Horsmahuuli
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Joukotonttu:"Tajua nyt vitun persereikään nussittu norsunvittunaama..."

Arvoisa Joukotonttu, minkä takia sitä nyt perseeseen, jos on vittukin naamassa.

Minusta sinulla itselläsi on siellä "tajuamis-osastolla" nyt pahoja vikakytkentöjä, jotka häiritsevät loogista ajatteluasi.

Ole hyvä ja rehellinen tonttu itsellesi ja mene nukkumaan se krapula nyt vain pois ja :)
  
  29. marraskuuta 2008 14:43:09

Nimi : Jepjep
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Joukotrolli: Vain otettu lääke auttaa. :)
  
  29. marraskuuta 2008 14:43:48

Nimi : SJS
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Tyhmä perseeseennussittu nuivisti äpäränpoika.

Käsikirjoitukseen kuuluu, että tuohon vaiheeseen edettyään Joukotonttu menee Hesarin keskusteluihin julistamaan, kuinka Halla-Aholaiset inisevät vain eivätkä osaa keskustella.
  
  29. marraskuuta 2008 14:46:40

Nimi : foobar
  
Viesti : Foobar: "Se, mistä asia saadaan oikeasti selville ovat nuo operaattorien pitämät logit, mutta niihin käsiksi pääseminen edellyttää oleellisesti rikostutkinnan käynnistämistä."
Toki. Mietin vain sitä, että onko missään jotain "waybackmachinea" noiden IP-osoitteiden ja niiden määritysten maantieteellisten viitetietojen historian suhteen. Onko tällaisesta tietoa?


Tuo tieto ei välity millään tapaa minnekään Internetin nykyisten yleisten toimintakäytäntöjen puitteissa ellei yhteyden käyttäjä (tai käyttäjäorganisaatio) ole erikseen päättänyt tuota helpottaa. Esimerkkitapauksena pitänee mainita ainakin yksi kampusverkko jossa aiemmin käytettiin staattisia IP-osoitteita ja staattista DNSää, josta DNS-osoitteesta näki lähes selväkielisenä fyysisen osoitteen ovea myöten jos niin halusi. Tästä nimenomaan aktiivisesti päätettiin luopua tietosuojan vähintäänkin kyseenalaisen toteuman vuoksi.

Oleellisesti tuo tieto on siis edelleen tarpeen tullen saatavilla, mutta vain oikeusjärjestelmän vahvalla myötävaikutuksella (ellei joku syyllisty rikoksiin...). Se ei silti tarkoita, etteikö useissa tilanteissa voisi olla mahdollista arvata karkeasti ottaen pikkukaupungin populaation tarkkuudella IP-osoitteen käyttäjän sijaintia...
  
  29. marraskuuta 2008 14:46:59

Nimi : Paul R
  
Viesti : PS:n pikkujoulurientoihin sitten.
Onhan nuivat ja antifa muistanut merkitä kalentereihin ravintola "kahdet kasvot" Tampere 6.12 klo.19->
  
  29. marraskuuta 2008 14:49:18

Nimi : Matti Pekkarinen
Kotisivu : Matin sivut
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : ... täällä Savossa ei voinut hesalaista äänestää.
Tunteita näkyy tosiaan heräävän, ja se on hyvä asia. Avoin keskustelu on paikallaan. Mielipiteitä pitää uskaltaa esittää, myös maahanmuuttopolitiikasta. Harvalla piisaa rohkeutta vaan.
Harmi vaan, että tätä vieraskirjaa täytetään herjanheitolla.

Matti
  
  29. marraskuuta 2008 14:49:29

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Foobar, kiitos selvityksestä. Olin utelias tuollaisen järjestelmän olemassaolosta ihan akateemisen kiinnostuksen taholta. En aikonut lähteä tuota henkilöä selvittämään ja kurmoottamahan. (Ja olisivathan ne tiedot varmaankin Muropaketissa olevassa ketjussa jo ollut sosiaaliturvatunnusta ja tilitietoja myöten, jos se mahdollista olisi. :)
  
  29. marraskuuta 2008 14:53:09

Nimi : Jepjep
  
Viesti : Paul R: "PS:n pikkujoulurientoihin sitten.
Onhan nuivat ja antifa muistanut merkitä kalentereihin ravintola "kahdet kasvot" Tampere 6.12 klo.19-> "
Onko tuolla siis oikeasti nuivistien pikkujoulut? Sinänsä hauskaa, että olen juuri tuolloin Tampereella toisissa pikkujouluissa about korttelin päässä tuosta. Poikkeaminen tuollakin ei olisi paha ajatus. :)
  
  29. marraskuuta 2008 14:58:10

Nimi : Vilhelm Holmsten
  
Viesti : Mitä tein: Ammuin toimittajaa

Otin käteeni lehden, ja toimittajan kuvan nähdessäni mylväisin "ammuuu!"
  
  29. marraskuuta 2008 14:58:52

Nimi : foobar
  
Viesti : "Se, mistä asia saadaan oikeasti selville ovat nuo operaattorien pitämät logit, mutta niihin käsiksi pääseminen edellyttää oleellisesti rikostutkinnan käynnistämistä."

Elisasta kun on kyseessä, niin ne IP:t on henkilökohtaisia, ja puhelinsoitolla saa selville prikulleen kenestä on kyse.


Yllättää se että tuollaisia pelkällä soitolla saa käsiinsä, siinä nimittäin operaattorin tulee pestä kätensä asiasta melko taitavasti jos tuosta tiedonannosta syntyy jotain kohtuuttomia seurauksia sille osoitteen käyttäjälle.

Lisäksi: Elisan mobiililaajakaistan liittymien tiedän olevan vaihtuvia ja uskoisin kyllä näin olevan piuhaliittymissäkin. Pääasiallinen syy tähän johtuu markkinoiden ja tekniikan yhteisvaikutuksesta. Osoitteet ovat tuskin staattisia koska 32-bittiset IP-osoitteet ovat nykyään rajallinen resurssi, eivätkä läheskään kaikki operaattorin asiakkaiden potentiaaliset koneet (yleensä neljä per liittymä!) ole päällä yht'aikaa. Useat IP-osoitteita jakavat DHCP-palvelimet pyrkivät kyllä jakamaan saman osoitteen samalle laitteelle seuraavallakin käyttökerralla, mutta tämä on kuitenkin sellainen "best effort" -palvelu.

(Tämä käy aina vaan enemmän offtopiciksi...)
  
  29. marraskuuta 2008 15:03:44

Nimi : Valkoinen mies
  
Viesti : Ainoa nainen jonka tässä maassa sais raiskata on neiti Jussi Halla-Aho. Olet oksettava. Mene pikkutyttö ja sensuroi tää viesti mene.
  
  29. marraskuuta 2008 15:09:39


guestbook © freebok.net