Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 101251-101275

Nimi : Janne T
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Vaikka Jussista on sunnuntain Pravdassa juttu ja moni haluaa sen tuoreeltaan lukea, älkää kuitenkaan ostako irtonumeroa. Mikään ei ole riittävä syy ostaa irtonumeroa tuosta Paskalehdestä. Oletan, että kaikki scriptan lukijat ovat jo peruuttaneet tilauksensa.
Sunnuntain Pravda kannattaa siis pyytää maanantai-aamuna jostain kahvilasta, skannata juttu ja laittaa se nettiin luettavaksi.
  
  29. marraskuuta 2008 0:19:35

Nimi : Musta Nuoli
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : "Äänestäisin Halla-ahoa, mutta en ole pääkaupunkiseudulta."

On uskomatonta, miten Suomessa voidaan kaataa likasangoittain lokaa niskaan, jos joku ihminen erehtyy tietoisesti ja rationaalisesti kritisoimaan kansalaisille pakkosyötettyä Suurta Ainoaa Totuutta.

En voi tulkita tätä muuksi kuin nykyisten, täysin ääriliikkeiden fundamentalismiin verrattavien ideologioiden edustajien peloksi. Peloksi siitä, että nyt vastassa ei olekaan mikään helposti pussiin puhuttava ja mutu-pohjalta kylän raitilla huuteleva "kalapuikkoviiksi" vaan faktoihin, perusteltuihin kantoihin sekä ylipäätään rationaaliseen ajatteluun toimintansa perustava mies. Rationaalisuus ja tosiasioiden tunnustaminenhan on tunnetusti kaikkien tarkoituksellisesti tosiasioita vääristelevien, harhaisen mutu-pohjaisen hihhulimaailmankatsomuksen pohjalla toimivien kiihkoilijoiden pahin peikko.

Jussi Halla-aho, et ole vielä edes astunut valtuutetun toimeesi ja sitä itseään roiskuu jo nyt näinkin voimakkaasti. Ajojahti ja noitavainot tulevat varmasti jatkumaan entistä pahempina valtuustokauden alettua. Tämänkaltaiset hyökkäykset ovat varmasti raskaita sinulle ja perheellesi, kenties asettavat jopa fyysisen uhan (koskaan ei tiedä, mitä joku "city-intiaani" saa päähänsä). Toivotankin sinulle voimia ja jaksamista - kenties se auttaa, että äänestäjäsi tietävät kuka olet ja mitä asioita edustajat, ja kaikki tämä roskajournalismi ja poliittis-ideologinen hyökkäily kääntynee hyvinkin itse itseään vastaan, kansalaisten uskaltautuessa entistä useammin kyseenalaistamaan nykymallin avoimesti.

Nykyinen sairas ja tuhoon johtava, suvaitsevaisuus-sanan oikeaa merkitystä runteleva "suvaitsevainen monikulttuurisuus" on kuin iso, paha ja ilkeä Goljatti, mutta toivottavasti sinä olet Daavid, joka sen kaatamisen voi aloittaa.
  
  29. marraskuuta 2008 0:19:51

Nimi : Kokoliha
  
Viesti : No, Mestari lentää Ryanarille sitten
Eihän Mestari mitään lentokonetta tarvitse. Hän kulkee Brysseliin tietysti niillä samoilla tulisilla vaunuilla, joilla Hän silloin tällöin käy tarkastamassa Kuun pimeällä puolella sijaitsevan Valhallan netsitukikohdan


"Monipersoona Jackass/Sammakko bannattu usean nimimerkin käytön vuoksi."

Jahas, Tunkkihanuri muuttuikin lennossa Sammakoksi. Tämähän on kuin ah nuo niin ahdistavat fallokraattiset sukupuoliroolit murtavaa modernia satua, jossa ViNa:n suudelma sai aikaan nopeutetun evoluution.

Vertaisterapia jäi nyt hiukan kesken, mutta kyllä tuo TunkkiSammakkohanuri kaiketi pärjää. Ja jos olet vielä kuulolla, niin tässä Sinulle käytännön vinkki siitä, miten voit kääntää osan tragediaasi myös voitoksi:

Eräässä toisessa hörökorvabaarissa, muutama vuosi tuon Hotelli Vantaan kohtalokkaan illan jälkeen, vonkasin näppärän näköistä ja mukavaa YH-naista - Tunkkihanurin käyttämällä retoriikalla ilmaistuna, suomalaista lähiöiden suomalaista ihrapersettä. Asiat eivät tuntuneet etenevän toivomaani suuntaan, mutta viimeisen kortin pöytään heittäen, kuiskasin neidon korvaan: "Jos nyt emme lähde naimaan, niin tässä käy niin kuin Vantaalla -99".

Homma lähti nousuun, tyhjensimme lasit ja taksilla neidon asunnolle. Myöhäisinä aamuyön tunteina lepäsimme sylikkäin, ja tuo ihana neito rintakarvojani silittäen kysyi hiljaa: "Mitä siellä Vantaalla -99 oikein tapahtui?" Vastasin totuudenmukaisesti, että no, perhana, siellä minä jäin ilman.


Lisäys: Ilta-Pökäle 29.11.2008 00:48

"Halla-Aholainen kehuskeli raiskauksella

tutkimukset etnisistä han-suomalaisista potentiaalisina raiskaajina ovat osoittautuneet todeksi. Halla-Ahon vieraskirjassa lihansyöntiin viittaavalla nimimerkillä esiintyvä, keski-ikäinen han-suomalainen mies kertoi yksityiskohtaisesti muutamia vuosia sitten tekemästään raiskauksesta. Uhrin toivotaan ottavan yhteyttä Raiskauskriisikeskus Tukinaiseeen tai poliisiin.

Halla-Aho ei ole toistaiseksi irtisanoutunut nettisivuillaan harrastetusta misogyniasta ja rasismista. Naisasialiitto Unionille tulleen vihjeen kerrotaan perustuvan luotettaviin lähteisiin."
  
  29. marraskuuta 2008 0:22:36

Nimi : Juha J.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : hbz, kannattaa hieman opetella olemaan enemmän humaani. En tiedä mistä ajattelusi rajoittuneisuus johtuu, mutta ihmisen mieli on mystinen ja outo paikka. Ja kuten on todettua JHa:n kirjoitus oli hyvin provokatiivinen luonteeltaan.

Hieno muuten tuo uusin medianurkan kirjoitus.
  
  29. marraskuuta 2008 0:22:45

Nimi : JP
  
Viesti : Pohjois-Karjalan gauleiter ilmoittautuu käskystänne päivystämään. Tulin juuri sairaalalta, rouva saattoi maailmaan 4. lapsemme (tyttö 3010g 47cm).

Muuten olen asiaa pohdittuani sitä mieltä, että meillä on maailman vähiten korruptoitunut poliisi. Se ei lähde vohkaamaan jonkun yksittäisen tahon agendaa. Tästä lähdetään eikä syytä huoleen ole.

Ja luonnollisestikin 100% tuki täältä Jussille.
  
  29. marraskuuta 2008 0:25:26

Nimi : Odysseas
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Tätähän vietiä tarvitsee hiukan ronkkia...

Väärä valinta.

From: soppamies1966@netti.fi
Originating IP: 91.153.166.142

Oli ehkä hulluutta valita mieheksesi moinen hullu.

Eihän tuollaista hullua jaksa kukaan katella.

No hän kun ei tule raiskauksessakaan väliin , niin olemme porukalla suunnitelleet palkata isomunaisen tumman miehen raiskaamaan tyttärenne ja sinut.

Isäntä vaan sit siinä seurailee...

Mutta Musta tuntuu kehuvat tytöt...

28. marraskuuta 2008 22:35:59

-Kirjottaja on ilmeisesti jonkinlainen rodunjalostaja ja pitää ihmisiä rodullisesti eroavina, tässä tapauksessa haaveilee isomunaisten tummien miesten käyttöä joita kasvattaa tähän käyttöön kotonansa tai farmillaan?

-Kirjoittaja pitää erityisesti tummia miehiä otollisina kohteina ohjailtavakseen mielensä mukaan erillaisiin rikoksiin?

-Kirjoittaja kertoo että "Porukalla suunnitelleet", kyseessä on siis rikollisjärjestön edustaja?

Hmm...Tämä joka tapauksessa on toistaiseksi paras esimerkki kiihkosuvaitsevuudesta, ehkä joku jossain pistää vielä paremmaksi ja toteaa jollekkin että "Suvaitse tai kuole"...Eikun sori, onhan näitä jo, Talebaaneja.

  
  29. marraskuuta 2008 0:26:23

Nimi : Undefined
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Hmm, mielenkiintoista. Täältä Halla-ahon kirjoitelmista löytyy niin paljon hyvää rapustelua, ettei meinaa saada silmiään irti monitoorista. Kiitokset Jussille loistavasta saitista ja erinomaisista kirjoituksista!

Sitten asiaan: Jussin kirjoituksissa kappale on tarkoitettu pienimmäksi loogiseksi yksiköksi, ei lause, jota lehdet ovat propagandassaan käyttäneet. Miksei siis mennä vielä yksi pykälä edemmäs, jolloin voisi koostaa uusia lauseita suoraan sanoista? Tällöin saisi varmasti veikeämpiä "ajatuksia" ja "lainauksia" pakotettua jonkun toisen suuhun...
  
  29. marraskuuta 2008 0:27:52

Nimi : Kokoliha
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Asioistakin sen verran, että Leopoldille tässä linkkiä:
http://feminismi.tripod.com/index.htm
Vaikka kyse onkin siitä synkimmästä ja kiistämättömän sukupuolirasistisesta radikaalifeminismistä, niin kovin tuttuja argumentteja siellä suorastaan vilisee.

Feminismi = tasa-arvo, on koulukirjaesimerkki propagandasta ja käsitteiden manipuloimisesta.

Ja mitä esimerkiksi homojen halventamiseen tulee, niin eniten siinä on Vieraskirjassa ainakin viime aikoina kunnostautunut mielestäni hra Jackass. Hänellä on tosin ollut hiukan vaikeaa, joten pitänee ymmärtää - joskaan ei hyväksyä.

Ja mitä tulee {i]soppamies1966@netti.fi
Originating IP: 91.153.166.142[/i]
Jussille lähettämään päivänselvään, Jussin vaimoon ja lapsiin kohdistuvaan laittomaan uhkaukseen, niin juuri tähän Suvaitsevaisto ilmeisesti pyrkikin.


Mutta eikös kuitenkin ole mukavampaa olla syyllistetty kuin vainottu?
SNH, voisitko antaa esimerkkejä tuosta vainoamisesta? Jos vainoamisesta puhutaan, niin siitä taitaa Suomessa olla tällä hetkellä parhaana esimerkkinä Jussi Halla-aho perheineen.

Epäkohtelias kirjoittaminen poliittisista vastustajista johtaa helposti umpikujaan.
Tuon pitäisi päteä molempiin suuntiin. Kohteliaisuutta Jussia tai muita totuudenpuhujia kohtaan on ollut turhan vaikeaa löytää.
  
  29. marraskuuta 2008 0:27:55

Nimi : marko
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Mietinpähän tässä aikani kuluksi, että olisiko maailma nykyään parempi paikka jos Saksa olisi aikoinaan voittanut. Ainakin Suomi olisi maa-alaltaan kaksi kertaa suurempi. Neuvostoliitto olisi lyöty ja Stalinin valta lopetettu. Kiinastakaan ei myöskään olisi koskaan tullut kommunistista, koska maailmanvalta olisi sen estänyt.
Tuskinpa väestöräjähdyksen, monikulttuurin ja ympäristönkään kanssa tarvitsisi samoissa määrin kärvistellä.

Eväät voittoon olivat, mutta huono sodanjohto, huono tuuri, ja typerä harhautuminen juutalaiskysymykseen sen estivät.

Britanniaan olisi pitänyt yrittää samantien maihinnousua kun Saksan sotilasmahti oli täysin ylivoimainen, eikä Venäjälle olisi koskaan pitänyt hyökätä niin että voi joutua Venäjän talven uhriksi, ja sitten kun hyökätään, niin olisi pitänyt hyökätä kaikella tarvittavalla voimalla.

Jos koko Eurooppa olisi alistunut Saksan komentoon, niin Yhdysvallatkin, Japanin hyökätessä toiselta sivulta, olisivat jääneet voimattomaksi. Ydinase tietysti olisi vielä ollut jokerina pakassa.

Maailma olisi tänäpäivänä hyvin toisenlainen, mutta ei välttämättä huonompaan suuntaan?!
  
  29. marraskuuta 2008 0:31:45

Nimi : pompeius
  
Viesti : Tervehdys,
Kiitos vaan jaksamisesta ja oikean asian pukkaamisesta. Tässä kirotussa valtakunnassa on nyt näemmä muotina haastaa oikeuteen melkein ihan mistä sonnan jauhamisesta tahansa. Otan osaa, että tämä piipittävä suvaitsevaisto on hyökännyt sinua vastaan raskaasti, sekin kertoo jostakin... Tämä kaikki kuvastaa vain kuinka totalitarismi on nostamassa päätään, ja että oikealla totuudella ei ole mitään väliä, on vain yksi ns. virallinen paskatotuus. Paskanjauhanta ja valehtelu jatkuu, kunhan vaan saadaan jonkun suu tukittua.
Muuten, kai tiedät, että tätäkin säälittävää valtakuntaa johdetaan ns. herkkusieniperiaatteella? Kansalle syötetään paskaa ja pidetään pimennossa, kuten herkkusienikasvattamossa, sitten kun joku yrittää nostaa päätään, se leikataan pois.

Onnittelut vielä hienosta vaalivoitosta, ja koita jaksaa vaan eteenpäin! Oikea totuus tulee vielä esiin, ja kaikki puusilmätkin vielä huomaavat, ketkä tässä on todella milläkin asialla...
-P-
  
  29. marraskuuta 2008 0:33:26

Nimi : hiljainen tukija
  
Viesti : "Mietinpähän tässä aikani kuluksi, että olisiko maailma nykyään parempi paikka jos Saksa olisi aikoinaan voittanut. Ainakin Suomi olisi maa-alaltaan kaksi kertaa suurempi. "

...Tätikin olisi setä, jos sillä olisi munat!
  
  29. marraskuuta 2008 0:37:28

Nimi : Odysseas
  
Viesti : Häh?

Nimi : Pirjo
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Tämä vieraskirja on kyllä mahtavaa komediaa kun yritetään puolustella selvää asiaa ja homoihin kohdistuvaa hyökkäystä.Jussi saanee kuitenkin pitää aseensa koska sivari kun on niin sillä tuskin mihinkään osuukaan.Huolestuttaa toki perheen puolesta jos Jussi noin helposti meenettää malttinsa niin sielähän ruvetaan pian lipasta täyttämään pienen perheriidan päätteksi.Tämäkin näkökulma kannattaa ottaa huomioon.

29. marraskuuta 2008 0:07:09

Siis mitääh?
Nyt en kyllä ymmärrä, monesti supersuvaitsevainen, kysyttäessä tarkemmin mokutuksesta, ilmoittaa kysyjän olevan joko "Homo" tai "Natsihomo" tai peräti "Saatanan homo" (Homouden ylin aste?)...Eh,nyt sitten hyökätään homoja vastaan?

Iltapökäleen lööppi:
Natsihomo hyökkäsi saatanan homon kimppuun,hyökkääjä ja uhri sama henkilö.(Poliisi ihmettelee tapausta, suvaitsevaiset suunniltaan tapauksesta)

Piru että osaa tämä politiikka olla vaikeaa...
  
  29. marraskuuta 2008 0:37:43

Nimi : Tiedän, että tämä on tyhmää...
Mitä teen : Äänestäisin Halla-ahoa, mutta...
  
Viesti : Hallis on kiinnostava hahmo, tragikoominen. Mutta ongelma on että hän on niin ruma! Mies rumassa hintelässä vartalossa.
  
  29. marraskuuta 2008 0:46:49

Nimi : ihminen
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Muistetaanhan nyt kaikki että ip osoitteen muuttamiseen löytyy kyllä helpot mahdollisuudet, aloittelijaltakin se onnistuu. Se on aivan yhdentekevää mitä satunnaiset nimimerkit kuten jackass, hbz, sammakko ja muut joita panuttaa (reinoa lainatakseni) kirjoittaa. Mielestäni nämä ovat pelkkää provoilua. Jos ei pysty löytämään ajatusta sanojen takana, niin ei se kuti näissä tapauksissa olisi hukkaan mennyt (Tämä siis kuvainnollisesti. En kannata väkivaltaa tai tappamista. Tämä selitys vain tarkoitushakuisia ihmisiä ja is:n toimittajaa varten.)

J H-a:lle jaksamisia tämänkin keskelle.

PIRJO voisi jo lopettaa uhkailunsa täällä: "Huolestuttaa toki perheen puolesta" aikaisemmat lapsiin kohdistetut uhkailut on laitettu jo merkille seuraavat saattavat aiheuttaa jo tutkinta pyynnön.

MUISTAKAA käydä äänestämässä vuoden vihreä päiväuni!
www.vihrealanka.fi/uutiset/aanesta-vuoden-vihrea-paivauni.
  
  29. marraskuuta 2008 0:48:11

Nimi : Tiedän, että tämä on tyhmää...
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Miksi kaikilla rumilla ja tyhmillä ihmisillä on vaimo ja lapsia?
  
  29. marraskuuta 2008 0:49:50

Nimi : Alumiinitaivas
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : En voi muuta sanoa, kuin että voimia Jussille (toivottavasti voin sinutella) ja perheelle. Erityisesti perheelle eli tässä tapauksessa Hilla Halla-aholle: tiedät itse millaisen miehen kanssa olet naimisiin mennyt, ja mekin tiedämme aivan tasan tarkkaan ketä olemme äänestäneet - takaan, että paremmin kuin Minna Sirnöä äänestäneet. Se, että nämä muutamat saatanan tunarit heittävät lokaansa väärin ajattelevan niskaan, on vain ja ainoastaan heidän oma häpeänsä.

Olen muutamastakin asiasta herra Halla-ahon kanssa eri mieltä, mutta se, mitä nyt on tapahtumassa, on törkeää, alhaista, säälittävää ja väärin. Paremmin en osaa sanoa ja kiroilukiintiöni olen jo tämän viestin osalta käyttänyt.

Pelkään pahoin, että pitkällä tähtäimellä Jussista leivotaan se valtakunnan virallinen rasisti, samalla kun SDP ja Kokoomus ottavat vaivihkaa ajamanne tavoitteet käytännön politiikaksi. Tämä olisi toki voitto, mutta Jussin kannalta pyrrhinen voitto: pelkään, että järkevän työpaikan saaminen (ainakin yliopistomaailmasta, sikäli mikäli sitä yhtään tunnen) saattaa olla vaikeaa tämä hullunmyllyn jälkeen.

Minulla ei ole tällä hetkellä paljonkaan valtaa yhtään mihinkään, mutta vannon tämän: tulen muistamaan, miten (hullun)rohkean tempun sananvapauden, valistusajan ihanteiden, ja rationaalisuuden hyväksi olette tehneet. Minussa ei ole ainakaan vielä miestä tulemaan omalla nimelläni asian tueksi, mutta jos vain joskus tulevaisuudessa mitenkään voin teidän tai lastenne asiaa jotenkin edistää, sen tulen tekemään. Takaan tämän: te ette ole yksin.

Tämä on toinen vala mitä olen elämässäni vannonut, ja voin vain vakuuttaa, etten tälläisiä lupaa kevein perustein.

Ja lopuksi vetoomus kaikille muille tämän lukijoile: teidän kannatustanne ei mitata tänään eikä vuonna 2011. Se mitataan sitten, jos Jussi perheineen joutuu hankaluuksiin siitä, mitä hän on sanonut tai mitä hänen on oletettu sanoneen. Käytännössä hän on uhrannut uransa, jotta ajatus Suomesta sen asukkaille kuuluvana valtiona eläisi. Muistakaa tämä.


  
  29. marraskuuta 2008 0:51:40

Nimi : SJS
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Mietinpähän tässä aikani kuluksi, että olisiko maailma nykyään parempi paikka jos Saksa olisi aikoinaan voittanut.

Toinen erä olisi jäänyt ottamatta, jos Saksa olisi voittanut sen ensimmäisen...
  
  29. marraskuuta 2008 0:52:57

Nimi : Pirjoa
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä minua saa tutkia.Maltan tuskin odottaa.
  
  29. marraskuuta 2008 0:53:41

Nimi : Jepjep
  
Viesti : ihminen: "Muistetaanhan nyt kaikki että ip osoitteen muuttamiseen löytyy kyllä helpot mahdollisuudet, aloittelijaltakin se onnistuu."
Aivan varmasti onnistuu ja löytyy, mutta itse olen kuitenkin suhteellisen varma siitä, etteivät tietyt kiihkomieliset tajua/osaa niin tehdä, saati sitten että se olisi muutoksen jälkeen (tuossa tapauksessa) Elisan verkossa. Vaan se siitä.
  
  29. marraskuuta 2008 0:55:19

Nimi : Xepi
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : ”Mietinpähän tässä aikani kuluksi, että olisiko maailma nykyään parempi paikka jos Saksa olisi aikoinaan voittanut. Ainakin Suomi olisi maa-alaltaan kaksi kertaa suurempi. Neuvostoliitto olisi lyöty ja Stalinin valta lopetettu.”

Mutta oletko miettinyt millainen valtio Saksa silloin oli? Jos Saksa olisi voittanut, niin silloin kaikki Länsi- ja Itä-Euroopan maat olisivat päätyneet samanlaisiksi satelliittivaltioiksi kuin ne olivat Neuvostoliiton alaisuudessa. Miten olisi käynyt taloudelle? Mikä olisi loppujen lopuksi ollut Suomen kohtalo Suur-Saksan suunnitelmissa? Lisäksi miljoonien ihmisten teurastaminen ja lyttääminen alempiarvoiseen kastiin työläisiksi tuleville sukupolville, ei anna hirveän positiivista kuvaa mahdollisesta tulevaisuuden näkymästä.
  
  29. marraskuuta 2008 0:55:38

Nimi : Anton
  
Viesti : "Tämä vieraskirja on kyllä mahtavaa komediaa kun yritetään puolustella selvää asiaa ja homoihin kohdistuvaa hyökkäystä."

Perustelu?

"Jussi saanee kuitenkin pitää aseensa koska sivari kun on niin sillä tuskin mihinkään osuukaan."

Perustelu?

"Huolestuttaa toki perheen puolesta jos Jussi noin helposti meenettää malttinsa niin sielähän ruvetaan pian lipasta täyttämään pienen perheriidan päätteksi."

Perustelu?

Toivon nyt, että Pirjo esittää perustelut noille edellä mainituille väitteilleen. Muuten sulkekoon turpansa ikuisiksi ajoiksi.
  
  29. marraskuuta 2008 0:56:47

Nimi : perustelu kaikkeen
  
Viesti : Hallis on ---- mies.
  
  29. marraskuuta 2008 1:01:07

Nimi : Janne H.
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Onko noita kannatustuotteita jossain vaiheessa tarkoitus päivittää? Tohtori Viha -muki voisi olla kova.
  
  29. marraskuuta 2008 1:01:19

Nimi : Ibn ghul
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Kuka tahansa voi kirjoittaa tänne mitä tahansa; vrt. nimim. 'Marko', ja sen jälkeen se taitaa nykyisessä ilmapiirissä olla suht .'automaattisesti' Halla-ahon 'kannattamaa'.

Oikeasti kyllä minimaalisinkin illuusio Suomen lehdistön puolueettomuudesta, tai edes täysjärkisyydestä, näyttää olevan taakse jäänyttä elämää.
  
  29. marraskuuta 2008 1:02:07

Nimi : heh
  
Viesti : Anton vaatii perusteluja, koska se on Anton jolla on valta vaatia ja Pirjon pitää selittää miksi hän on tiettyä mieltä. Anton, perustele mulle miksi Pirjon pitäis perustella sulle?
  
  29. marraskuuta 2008 1:03:46


guestbook © freebok.net