Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 100651-100675

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En ymmärrä. Onko Moilasen mielestä kulttuuri sama asia kuin rotu? Vai mitä hän pitää saivarteluna?
  
  27. marraskuuta 2008 15:43:27

Nimi : M.E
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Leopoldin feminismikysymyksestä...

Miten määrittelen feminismin?
Itse määrittelen feminismin aatesuunnaksi, jonka mielestä on rakennettava vastakkainasettelua miesten ja naisten välillä. Tämän lisäksi itsepäisesti kieltäydytään tunnustamasta, että miehen ja naisen välillä on fyysisiä ja psyykkisiä eroja, jotka saattavat joissakin ammateissa vaikuttaa siihen, miten hyvin miehet tai naiset keskimäärin suoriutuvat työssä. Esimerkkinä esim. palomiehet. Työ on fyysisesti vaativaa ja miehet ovat keskimäärin naisia fyysisesti vahvempia. Feministi näkee syynä naisten syrjinnän ja pitää itseisarvona että miehiä ja naisia on kaikilla aloilla yhtä paljon. Minusta oleellista on maksimoida alojen tehokkuutta eli ts. pätevimmät yksilöt palkataan.

Feministi katsoo maailmaa viiteryhmien kautta akselilla miehet vs. naiset. Yleisemmin: jos jokin ryhmä, esim. naiset, on yli tai aliedustettuina jossakin ryhmässä, feminististä tämä kertoo naisvihasta tai syrjinnästä.

Feminismin premissinä on, että naisia sorretaan. Ts. ”tutkimuksen tulos” on päätetty etukäteen ja sitten vain kerätään todistusaineistoa tukemaan tätä, päin vastoin kuin objektiivinen tutkimus. Objektiivinen tutkimus lähtee hypoteesista, joka on ainakin periaatteessa objektiivisesti testattavissa. Sitten etsitään todisteita hypoteesin puolesta ja pohditaan mahdollisia vastatodisteita. Jos hypoteesin tueksi ei löydy todisteita, se hylätään. Tutkimus julkaistaan ja se alistetaan vertaiskritiikille.

Millaista tasa-arvoa kannatan?
Tasa-arvoa ei voida pakko viedä kaikille alueille. Miten mielestänne kissojen ja koirien tasa-arvo käytännössä toteutuisi? Kannata juridista, moraalista, demokraattista ja mahdollisuuksien egalitarismia yksilötasolla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki ovat mielestäni:
a) tasa-arvoisia lain edessä,
b) kaikilla on yhtäläinen oikeus elämään (tiettyjä varauksia esim. abortti- ja eutanasiakysymyksissä),
c) kaikilla kansalaisilla tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus vaikuttaa politiikassa,
d) kaikilla on samanlainen vastuu itsestään eli ketään ei voida pakottaa huolehtimaan
e) kaikilla on oltava yhtäläiset mahdollisuudet taloudelliseen toimintaan ja onnellisuuden tavoitteluun siten, ettei se laittomasti tai kohtuuttomasti estä muiden vastaavia pyrkimyksiä (esim. on OK ajaa rehellisellä kilpailulla yrityksiä pois markkinoilta mutta ei ole OK raiskata, murhata tai harjoittaa epäluonnollista monopolia).

Kannanotto muutamiin feministien tyypillisimpiin itkun aiheisiin
Feministit jaksavat vertailla omenoita appelsiineihin. Tämä on tietysti absurdia. Mielekkäämpää on verrattava sellaisia yksiköitä, jotka ovat vertailukelpoisia kaikkien oleellisten muuttujien suhteen:

Miesten ja naisten palkkaeroja on tarkasteltava vertaillen samalla alalla (esim. yksityisen sektorin pankkeja) samoissa tehtävissä toimivia miehiä ja naisia sekä otettava huomioon kokonaistulot suhteessa normaaliin työaikaan, tehtyihin ylityötunteihin. Lisäksi on huomioitava yksilökohtaiset tehokkuuserot, jotka saattavat vaikuttaa palkkaukseen. Kun nämä tekijät otetaan huomioon, palkkaerot poistuvat käytännössä kokonaan.

(jatkuu...)
  
  27. marraskuuta 2008 15:43:38

Nimi : Zngr
  
Viesti : acc:

Moilanen on tunnettu feministitoimittaja, joka räyhää lehden jos toisenki palstalla ja kolumnissa. Viimeksi luin Metro-lehdestä, että Suomessa suojellaan pedofiilejä ja raiskaajia. Ja Anne ei todellakaan puhunut vaikka muslimivähemmistöstä, vaan keski-ikäisistä suomalaisista miehistä, jotka ostavat (hänen mielestään) alaikäisiltä naispuolisilta narkomaaneilta seksuaalipalveluita. Siis silloin kun eivät pahoinpitele täysi-ikäisiä naisia ja näiltä kiireiltään kerkeävät.


kyselijä:

Ei kukaan jaksa enää. Eikö sen haisulin voi vaan antaa olla jossain oman kantonsa alla.
  
  27. marraskuuta 2008 15:44:39

Nimi : M.E
  
Viesti : (jatkoa viime numerosta 27. marraskuuta 2008 15:43:38 Leopoldin feminismi kysymykseen)

Ei ole reilua itkeä palkkaeroista, jos joku on tehokas ja tekee viikon työt 2 päivässä yhtä laadukkaasti kuin toinen työntekijä, jolta samaan työhön menee viikko. On oikeudenmukaista ja tehokasta maksaa sama palkka/tehty tuotantoyksikkö. On tietysti toinen kysymys, onko reilua, että ihmiset ovat tehokkuuksiltaan erilaiset. Jos tämä järjestely ei sinua miellytä, niin aina voit vaihtaa työpaikkaan, jossa palkka tulee tuntien mukaan riippumatta työpanoksesta.

Toinen feministien itkunaihe on nuorten naisten vakituisentyönsaannin vaikeus. Jos työnantaja välttää palkkaamasta nuoria naisia, kyseessä tuskin on se, että työnantaja on naisvastainen. Todennäköisempi syy on, että voittoa maksimoiva yrittäjä ei halua joutua maksamaan äitiyspäivärahoja työntekijälle. Pienyrittäjä voi kaatua näiden maksujen alla. Tämän takia esim. kampaamot eivät yleensä palkkaa ketään vakituiseen työsuhteeseen vaan myyvät tuolipaikkoja eli kukin toimii yrittäjinä ja kaikki jakavat kiinteät kustannukset ja asiakkaat. (Tässä toteutuu myös palkkauksen tasa-arvoa tehokkuuden suhteen.)

Olisi kohtuutonta syyttää yrityksiä naisvihasta tai vaatia heitä pienentämään omia tulojaan. Ainoat ratkaisut ovat mielestäni:
a) yrittäjien annetaan syrjiä nuoria naisia, koska heidän odotettu tuottavuutensa keskimäärin on matalampi kuin miesten (tosin olisi pakollista ilmoittaa tästä politiikasta kaikille sidosryhmille, silloin näillä olisi vastavuoroinen mahdollisuus esim. boikotoida ko. yritystä). Tällöin tosin myös syntyvyys erityisesti hyvin koulutettujen naisten keskuudessa laskisi, koska äitiyslomalle jääminen tulee kalliimmaksi (eli jos palkkasi on 5000€/kk vs. 500€/kk on selvää, että ensiksi mainitulle lomailu tulee kalliimmaksi hänen ”maksaessaan” vaihtoehtoiskustannuksena 5000€ joka kuukausi),
b) yritysten ei tarvitse kantaa mitään kustannuksia (tai vain minimaaliset kustannukset) ja valtio hoitaa nämä maksut naisten tullessa raskaiksi.

Henkilökohtaisesti kannatan ratkaisua b, koska on kaikkien etu, että väestö kasvaa luonnollisesti. Tällöin myös kaikkien olisi huolehdittava tästä investoinnista.

Yhteenvetona
Voisin kirjoittaa asiasta vaikka kuinka pitkästi, mutta juuri nyt tila uhkaa loppua. Lopuksi toteaisin että olisi selkeämpää ja toivottavampaa, että ihmiset ilmoittaisivat kannatavansa tasa-arvoa feminismin sijaan. Lainatakseni feministejä, joiden mielestä sanat ”palomies” ja ”puhemies” ilmentävät syrjivää piilotettua fallosentrismiä:

Sana feminismi sisältää piilotettua ja sortavaa femakkosentrismiä, joka verbaalisesti alistaa miehiä, ”transsukupuolisia”, merirosvoja ja itseään koirina pitäviä ihmisiä.
  
  27. marraskuuta 2008 15:45:38

Nimi : JT
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Anne Moilanen voi olla tämä käsiaseen kanssa Vulva-lehden kannessa poseerannut "tulta munille" tyyppi, jonka tulta munilleen saaneen näköinen Jan Erola-mies istuu aamuteeveessä kolme numeroa liian pienikauluksisessa paidassa ja sanoo jotain mitä en kuule, kun pidän aina äänen vaimennettuna Ylen keskusteluohjelmista. Tai sitten se moilanen on vaan joku muu moilanen joka senttaa vähän jälkijunassa Seuraan.
  
  27. marraskuuta 2008 15:46:03

Nimi : Vilhelm Holmsten
  
Viesti : Myös Sukarin saama Linnan kutsu naurattaa kovasti. Kyseessähän piti olla natsien salajuoni. Ja niitähän piti olla lähetetetty vain mamututkijoille ja -intoilijoille.

Ideaparkkiin oli kumminkin palkattu joku maahanmuuttajataustainen henkilö. khihihihihi...
  
  27. marraskuuta 2008 15:48:23

Nimi : ibn ghul
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Anne Moilanen voi olla tämä käsiaseen kanssa Vulva-lehden kannessa poseerannut "tulta munille" tyyppi"

Siis tuliaseita ja väkivaltaa ihannoiva henkilö?
  
  27. marraskuuta 2008 15:49:02

Nimi : Octavius
Kotisivu : http://octavius1.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Sammakko: ’ millä korvataan mahdolliset menetykset jos maahanmuuttoa rajoitetaan=eläkepommi.’

Vanha kunnon eläkepommikortti vedetty esiin. Vastaus: http://tinyurl.com/6ckbpj.

Miten paljon ja syvällisesti Sinä Sammakko tiedät eläkepommista? Olisi mukava saada joitain argumentteja asiasta. Vaikka laskelmia tai jotain vastaavaa, kiitos.

Voidaan sitten palata siihen keskustelun tasoon ja faktoihin.
  
  27. marraskuuta 2008 15:49:10

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Mikähän olisi Moilasen mielestä sellaista asiallista monikulturismin vastustamista? Hänen mukaansa Soini on tehnyt muukalaisvastaisuudesta sosiaalisesti hyväksyttävää, kun taas minusta perussuomalaisten vaalivoitto on tehnyt maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta sallitun puheenaiheen muuallakin kuin netissä.

Vähän tulee sellainen käsitys, että näistä asioista saa olla Moilasen mielestä vain yhtä mieltä.
  
  27. marraskuuta 2008 15:51:06

Nimi : M.
  
Viesti : "Onko Moilasen mielestä kulttuuri sama asia kuin rotu? Vai mitä hän pitää saivarteluna?"

Kyse on motivaatioista. Mokuttajan mielestä mokutuksen vastustajalla voi olla yksi ainoa motivaatio toiminnalleen, joka on siis rasismi. Heitä tietysti ärsyttää suunnattomasti, että mokutuksen vastustajat eivät suostu myöntämään olevansa rasisteja. Sitten syytetään saivartelusta.
  
  27. marraskuuta 2008 15:51:16

Nimi : VX
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Nimi : kyselijä...
Viesti : Joku joku teki Panun newsgrouppeihin kirjoittamista viesteistä tutkintapyynnön, niissähän Panu selkeästi kehotti rikokseen, eli naisten pahoinpitelyyn?"

Enpä kyllä usko että kukaan "meistä" ois tehnyt moista, ei kiinnosta kys karvapallo sen vertaa, saati että ei nappaa antaa hänelle taas tuluksia omaan uhriuttamiseensa. Liekkö tehnyt itse itsestään tjtn että saisi taas karjua maailmalle pyhää vihaansa ajojahtaustaan kohtaan.
  
  27. marraskuuta 2008 15:52:03

Nimi : Anton
  
Viesti : "En ymmärrä. Onko Moilasen mielestä kulttuuri sama asia kuin rotu? Vai mitä hän pitää saivarteluna?"

Moilanen ilmeisesti pitää saivartelua ja totuudellisuutta synonyymeinä. Mitäpä muuta pähkähulluutta ihannoiva lahjaton valehteleva paska voisikaan?
  
  27. marraskuuta 2008 15:52:05

Nimi : M.
  
Viesti : Motivaatio = motiivi.
  
  27. marraskuuta 2008 15:52:15

Nimi : tapio
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Onko Seuran kirjoituksen tehnyt Anne Moilanen se sama tulta (suomalaisen) miehen munille -Moilanen?

Ja onko hänen miehensä se sama Jan Erola joka sanoi aamun viisastelijoissa, että Halla-Ahon kirjoitus, raiskauskirjoitus, oli erittäin vakava?
  
  27. marraskuuta 2008 15:52:19

Nimi : Lotta Roti
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Lähetin muuten Moilaselle juttuvinkin sekä Naisasialiitto Unionille kommenttipyynnön niistä Käri-Zeinin "raiskaus ja kulttuuri"-jutuista. Kumpikaan ei reagoinut millään tavalla. Syynä tietysti saattoi olla se, että Käri-Zeinistä kertova juttu oli yli vuoden vanha, mitä en tohkeissani huomannut. Mutta olisivat ne nyt edes voineet kuitata viestin saaduksi. Rikosuhripäivystyksestä ja Ylkkäristä tuli ystävällinen vastaus.
  
  27. marraskuuta 2008 15:55:47

Nimi : Sami
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Siis tuliaseita ja väkivaltaa ihannoiva henkilö?"

City-lehden haastattelusta luin taannoin, että se kansi on kuulemma ironinen.
  
  27. marraskuuta 2008 15:56:46

Nimi : Roots
  
Viesti : Moilasen kirjoitus on siinä mielessä huono juttu, että tyypillinen Seuran tilaaja uskoo de factoksi kaiken mitä Seurassa kirjoitetaan. "Niin, se hallanvaara vai mikä se nyt oli on se asehullu natsi vai mikä se ny on."
  
  27. marraskuuta 2008 15:57:51

Nimi : H
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Kyllä Tapio. Jan Erolan vaimo on Anne Moilanen, lisäksi Jan Erola on pryceless!
  
  27. marraskuuta 2008 15:59:21

Nimi : PK
  
Viesti : Olikohan tämä sellaista rasismia?
http://www.iltalehti.fi/helsinki/200811268646158_hi.shtml

Koulutyttöä hakattiin ja nöyryytettiin
26.11.2008 9:22

Poliisi tutkii, pakotettiinko 12-vuotias tyttö muun muassa nuolemaan hakkaajaksi epäillyn kenkiä.
  
  27. marraskuuta 2008 16:01:13

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Onko Seuran kirjoituksen tehnyt Anne Moilanen se sama tulta (suomalaisen) miehen munille -Moilanen?

Ja onko hänen miehensä se sama Jan Erola joka sanoi aamun viisastelijoissa, että Halla-Ahon kirjoitus, raiskauskirjoitus, oli erittäin vakava?


Wikin tietojen perusteella olettamuksesi vaikuttaa oikealta.

Moilasen kirjoitukset vaikuttavat näin erimieltä olevan näkökulmasta hyvin epämiellyttäviltä. Tulee mieleen sana "kiivailu". Ehkä "annemoilasmainen" viestintä ei tehoa vielä kantaa ottamattomiin jyrkkyytensä takia.

  
  27. marraskuuta 2008 16:01:18

Nimi : Teemu Lahtinen
Kotisivu : aseita ja väkivaltaa ihannoiva Anne Moilanen
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Laitetaan nyt tuo linkki Tapion blogiinkin esille.
  
  27. marraskuuta 2008 16:02:01

Nimi : ibn ghul
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "City-lehden haastattelusta luin taannoin, että se kansi on kuulemma ironinen."

Ja tämä tietenkin uskotaan, jos Anne Moilanen sanoo näin. Jos joku muu sen sijaan sanoo jonkun kirjoittamansa tai muuten esittämänsä asian olevan ironiaa, sitä ei sen sijaan uskota, vaan analysoidaan taustalla vaikuttavia (itse keksittyjä) rasisti-, väkivalta-, yms. merkityksiä. Hienoa.
  
  27. marraskuuta 2008 16:02:48

Nimi : acc
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Olikohan tämä sellaista rasismia?
http://www.iltalehti.fi/helsinki/200811268646158_hi.shtml

Koulutyttöä hakattiin ja nöyryytettiin
26.11.2008 9:22


Valitettavasti lehdet ovat hyssyttelyllään aiheuttaneet sen, että tämäkin rikos menee monien mielissä rikastuttajien piikkiin. Itsekin taidan kuulua niihin moniin.

Suomessa olisi selkeä tilaus journalistisesti toimitetulle sanomalehdelle.

  
  27. marraskuuta 2008 16:05:39

Nimi : tsirp-tsirp
  
Viesti : Anne Moilanen on kirjoittanut mm., että hänestä kaikkein ihaninta on se, kun nainen kirjoittaa aggressiivisesti. Mutta ei toisten sovi sillä tavoin kirjoittaa! Viha on meidän juttu.

Anne Moilanen on viran puolesta harhainen ja tekee karhunpalveluksen lähinnä feminismille.
  
  27. marraskuuta 2008 16:07:42

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Raine: "Tästä tuli vain mieleeni, että millainen se nykyinen maahanmuuttotahti mahtaa olla? Siitä kun aina sanotaan, että se on kovin mitätöntä. Kuitenkin kun menen nyt tiettyyn aikaan päivästä juna-asemalle (lähes asemalle kuin asemalle täällä pk-seudulla) tai matkustan paikallisjunalla, on puolet näkemistäni ihmisistä tummahipiäisiä. Näin ei ollut vielä jokunen vuosi sitten. Nykyisellä maahanmuuttotahdilla näkyy määrä aika "kivasti" lisääntyneen ihan näin silmämääräisesti katsoen."

Tämä on vaikea kysymys, koska tilastokeskus tilastoi maahanmuuttona senkin kun suomalaiset muuttavat takaisin Suomeen, kun taas maahanmuuttovirasto tilastoi niitä oleskelulupia, joita se antaa. Tässä on niiden tilastoja:

Viime vuonna Suomi on antanut 860 myönteistä turvapaikka/suojeluntarvepäätöstä, ottanut 723 kiintiöpakolaista, ja antanut 5274 oleskelulupaa työntekijöille, 65 elinkeinoharjoittajille, 375 entisille suomalaisille, 3815 opiskelijoille, 1722 ulkomaalaisten puolisoille, 689 suomalaisten puolisoille, 2335 lapsille, 231 muille omaisille, ja 2698 muille.

Yhteenlaskettuna on siis 18787, mutta osa näistä on statuksen muutoksia, esim. jos opiskelijasta tuleekin puoliso tai työntekijä niin sen uusi oleskelulupahakemus käy maahanmuuttoviraston kautta. Ja nämä luvut eivät todellakaan sisällä EU:n tai pohjoismaiden kansalaisia.
  
  27. marraskuuta 2008 16:07:54


guestbook © freebok.net