Logot, kuvaviestit ja soittoäänet kännykkään Freebokista!
Vieraskirjan säännöt


Pääsivu Viestit 100326-100350

Nimi : Leopold
  
Viesti : USA:n romahtaminen tuskin on nykyisin enää kenenkään muun kuin islamistien märkä uni. Maailma on kuitenkin siinä määrin globalisoitunut, että esimerkiksi Venäjän talous menisi täysin varmasti kuralle jos Yhdysvallat romahtaisi. Kiina ja Intia ovat jo huomattavasti mielenkiintoisempia tapauksia.
  
  26. marraskuuta 2008 15:57:27

Nimi : DuPont
Kotisivu : http://tinyurl.com/5mzrjw
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Antero Leitzingerilla on mielenkiintoinen artikkeli USA:n tilanteesta ja moninapaisesta maailmasta. Moninapainen maailma saattaa johtaa USA:n isolationismiin 1920-luvun tavoin.
  
  26. marraskuuta 2008 15:59:32

Nimi : Hagbard
  
Viesti : "http://tinyurl.com/6b5lfy
Kun katselee pk-seudulla ympärilleen, voi nopeasti todeta, millaista huippuosaajaa..."

Octavius: Linkissäsi puhuttiin, että Kokoomus haluaisi nosta kiintiöpakolaisten määrää 750:stä, mutta ei sielläkään ollut vihjettäkään 1,8 miljoonasta työperäisestä.

Onko missään mitään todistetta siitä, että Kokoomus oikeasti haluaa ne 1,8 miljoonaa? Vai onko kyseessä pelkkä myytti niinkuin nettirasismi?
  
  26. marraskuuta 2008 16:03:42

Nimi : Vera
Kotisivu : http://izrailit.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Octavius: "Kun katselee pk-seudulla ympärilleen, voi nopeasti todeta, millaista huippuosaajaa ne Kokoomuksen rekrytointipisteet tänne tuovat torjumaan sitä työvoimapulaa. Voi saatana, etten sanoisi."

Minkä verran Kokoomuksella on oikeasti ollut tekemistä tämän kanssa?

Ja mitä itse asiassa tarkoittaa "kun katselee pk-seudulla ympärilleen"? Jos siis tarkoitat afrikkalaisia ja lähi-itäläisiä nuorisojoukkoja, niin niistä pystyt näkemään vain absoluuttisen määrän. Vaikka Kokoomus tai joku muu taho olisi tuonut tänne 50000 oikeata työntekijää jostain, niin se ei mitenkään vaikuttaisi rautatieasemalla hengailevien somaliteinien määrään.
  
  26. marraskuuta 2008 16:10:35

Nimi : PP
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hagbard,

Katainen lausui käsittääkseni niin linkitetyssä ohjelmassa http://areena.yle.fi/toista?id=1558914 mutta se on näköjään poistunut sieltä. Toivottavasti joku otti sen talteen.
  
  26. marraskuuta 2008 16:12:48

Nimi : Octavius
Kotisivu : http://octavius1.wordpress.com
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hagbard:

Innokkaimmin ulkomaalaisia houkuttelisivat kokoomus ja Rkp. Pisimmälle asiassa menee kokoomus, joka perustaisi esimerkiksi rekrytointitoimistoja ulkomaille ja tarjoaisi kielikoulutusta jo työntekijän lähtömaassa.

Käy Itäkeskuksessa jokin arkipäivä kello 14.00. Virtaako Suomeen ennätysmäärin turvapaikanhakijoita? Onko Kokoomus hallituksessa? Voisiko Kokoomus pysäyttää hallitsemattoman maahanmuuton?

Ei ole montaa päivää, kun Jussi Pajunen (Kokoomus) totesi, että Helsingissä on lähitulevaisuudessa 25 % työperäisiä.

Lienaa aivan sama, onko työperäisiä 1,2 tai 1,8 vai 2,5 miljoonaa.

Oletkohan nyt takertunut tuohon pilkkuun liikaa?
  
  26. marraskuuta 2008 16:16:04

Nimi : PP
Kotisivu : http://www.talouselama.fi/uutiset/article169933.ece
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Hagbard,

tässä vähän huhua parempaa Mistä saisi lisää veroja? mainitaan "Valtiovarainministeri Jyrki Katainen laskeskeli viimeksi Ylen Ykkösaamussa, että ikääntyvään Suomeen pitäisi saada 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa, jotta nykyinen huoltosuhde säilyisi vuonna 2020."

En tiedä, onko tuo "pitäisi" sanottu tavoitteena, toiveena vai minä siinä ohjelmassa.
  
  26. marraskuuta 2008 16:19:20

Nimi : Igor
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Tunti sitten Tampereen radiossa käsiteltiin Ylöjärven pakolaisasioita. Kahdeksan orpolasta on majoitetty Ylöjärvelle, ja siellä sitten odotettiin koska näiden orpolasten perheenyhdistämiset tapahtuvat.

Joku mies, joka kunnan puolesta vastasi näistä asioista, kylmästi vaan totesi, että perheen käsite on näissä maissa hieman laajempi, joten odotettavissa on sellaisia 15 hengen perheitä, joille pitää löytää asunto tai pari. Sopeutumiselle tämä haastateltava ei antanut kovin paljon odotusarvoa, koska tulijat ovat todennäköisesti lukutaidottomia. Muille pakolaisista kieltäytyneille kunnille tämä heppu ei ihan varauksettomasti näitä pakolaisia suositellut, kierteli vaan, että valtio maksaa kyllä hyvin, mutta se voisi jatkua pitempäänkin. Ensi vuonna Ylöjarvi lopettaa orpolasten vastaanottamisen.

Vähän oli tuskastuneen oloinen kaveri. Kaikkeen sitä virkansa puolesta ihminen joutuu, kun työpaikkakin pitäis säilyttää.
  
  26. marraskuuta 2008 16:19:45

Nimi : Nauris
Kotisivu : Jyrki Katainen ulkomaisen työvoiman tarpeesta
  
Viesti : "Onko missään mitään todistetta siitä, että Kokoomus oikeasti haluaa ne 1,8 miljoonaa?"

Kaksi kommenttiani:
Jyrki Kataisen paskanjauhantaa...
Joo, se oli jutun kirjoittaja Pennanen...
  
  26. marraskuuta 2008 16:21:46

Nimi : Timo
  
Viesti : He tulipa linkattua wanha juttu, aihe vaan nosti verenpainetta eikä noi asiat ole miksikään muuttuneet..

buuri johannesbuurista, tiedätkö mikä mahtaa olla linkkaamasi sangen kiintoisan taulukon luotettavuus? Laskeskelimme joskus puoli vuotta sitten duunissa julkisuudessa olleita velkamääriä / asukas ja BKT, tulokset hämmästyttivät kaikkia muita paitsi minua, siis se että suuruusluokkana "lähes velaton" Suomi on saman verran velkaa kuin se "konkurssikypsä" USA.. Pari kaveria laski ainakin viidesti kun pilkkuvihettä etsivät.. :) Eihän yle, poliitikot ja erkko VOI kusettaa tälleen meitä..
  
  26. marraskuuta 2008 16:30:12

Nimi : intternetnetsi
  
Viesti : http://lotta.yle.fi/rswebtre.nsf/sivut/paivanjuttu

tässä tuo tampereen ankkurilapsi homma
  
  26. marraskuuta 2008 16:32:09

Nimi : jukka
Kotisivu : http://asabiyah.blogspot.com
  
Viesti : Malmilla kun katselee ympärilleen niin näkee paljon maahanmuuttajia. Ei niistäkään kovin moni liene insinöörinä tai muuna huppuasiantuntijana vientiyrityksissä. Toisaalta Nokia-talolla töissä ollessa näki taas toisenlaisia maahanmuuttajia.

Mutta sillä että Suomessa todella on paljon osaavaisia js hyödyllisiä maahanmuuttajia ei ole oikeastaan mitään tekemistä sen kanssa , että eräät haluavat tuoda tänne Ikuisesti Ongelmia Generoivista Maista mahdollisimman paljon väkeä.

Ei Kongosta tänne tuotu lapsi (entinen lapsisotilas) ole mikään potentiaalinen Nokian Insinööri niin kuin jotkut haluavat uskoa.
  
  26. marraskuuta 2008 16:41:58

Nimi : intternetnetsi
  
Viesti : Siis Ylöjärven joka tuli Tampereen radiosta, korjaan.
Karua kuunneltavaa..
  
  26. marraskuuta 2008 16:43:37

Nimi : Pawl
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : En ymmärrä, että miksi tuota Kataisen lausetta on väännetty jo ikuisuudet niin, että mies tosiaan haluaisi ne 1,8 miljoonaa? Hänhän nimenomaan sanoo, että se ei ole realistista, ja kritisoi sillä näitä utopistisia laskelmia. Tässä kontekstista irroittamisessa olisi hyvä katsoa peiliinkin joskus...
  
  26. marraskuuta 2008 16:48:09

Nimi : M
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : Katainen toivoi ja halusi, mutta piti saamista epätodennäköisenä. Hän vetosi huoltosuhteeseen ja toivotti tervetulleeksi työtä tekemään tulevat. 11 hengen matkaseurueesta hän ei liene kuullut..
  
  26. marraskuuta 2008 16:50:21

Nimi : Jackass
  
Viesti : "Terveisiä Ruotsista! Haluaako joku ottaa nakin ja kerätä vieraskirjasta kaikki linkit minua käsitteleviin lehtijuttuihin vaalien jälkeiseltä ajalta? Kokoaisin niistä tänne kirjaston. Halukas ottakoon yhteyden ja sopikoon asiasta, ettei tule päällekkäisyyksiä".

Vittu mikä narsisti.
  
  26. marraskuuta 2008 16:58:50

Nimi : Nauris
Kotisivu : Unemployed Men Having Sex
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Itse olen hakenut ja hakenut paikkoja, ei tule töitä edes vuokratyöfirmoista."

Tiedän muutaman henkilön, jotka ovat hakeneet SOL:sta töitä, mutta eivät ole sitä saaneet. SOL tietääkseni mielellään työllistää maahanmuuttajia ja afrikkalaisia. Yrityksen aurinkoinen nimi tässä mielessä on hyvä.

Suomalaisyritys teetti laittomia työtunteja afrikkalaisilla opiskelijoilla

Likaista peliä siivoojilla

Astrid Thors hämmästyi kantaväestön vähyyttä siivoustyössä
  
  26. marraskuuta 2008 17:05:18

Nimi : M
Mitä teen : Ilmoitusasia
  
Viesti : No niin olet, Jackass.
  
  26. marraskuuta 2008 17:05:57

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : Jackass taas täällä. Vaihteeksi eilen taas teki sen, että kun joku (siis eilen minä) kysyi häneltä perusteluja ja seikkaperäisesti eritteli hänen postituksessaan tekemät epäloogisuudet, asiavirheet yms. Niin kappas hänhän on sopivasti taas jossain nurkassa piilossa ja tänään tulee hakkaamaan aivopierujansa näppäimistöön, kuten mitään ei olisi tapahtunut. Tämmöselle yksilölle - jonka viestien takaa ei löydy hiventäkään järkeä tai loogista ajatteluketjua - ei tulisi suoda internetyhteyttä mihinkään muuhun, kuin jonnekkin Suomi24 palstalle. Olispahan kaltaistensa seurassa. (Niinhän ne häirikkölapsetkin laitetaan yksilöllistettyyn opetukseen)
  
  26. marraskuuta 2008 17:10:55

Nimi : Jack
Kotisivu : jotain
  
Viesti : Asun pienessä kuihtuvassa kunnassa, jossa huoltosuhteen vääristymisen näkee jo arkipäivässä. Eniten elämää löytyy hautausmaalta, joka loistaa tavallisina arki-iltoinakin kuin Manhattan, kun ihmiset tuovat sinne kynttilöitä. Suurin osa kuntalaisista majailee nykyisin jo maan alla. Muu kylä on hiljainen kuin maailmanlopun edellä. Ainostaan joku mopo joskus huristelee "pääkadulla" silloin tällöin. Lapsia syntyi vielä 1980-luvulla muutamia kymmeniä vuodessa. Nyt niitä syntyy vuoden aikana vain viisi tai kuusi, joista puolet on eri tavalla vammaisia. Paikkakunnan sivukoulut on lakkautettu viime vuosina yksi kerrallaan, ja nyt on pääkoulukin uhanalainen. Kahdesta jäljellä olevasta kaupasta toinen kituu henkitoreissaan, ja ihmiset pelkäävät, miten paljon hinnat nousevat, kun jäljelle jää vain yksi kauppa. 2000-luvun alussa paikkakunnalla oli vielä kolme huoltoasemaa, mutta nyt on jäljellä enää yksi. Bensa-alennuksille ei ole tarvetta. Ainoa paikka, mikä vielä pyörii täysillä, on vanhainkoti. Maatalous oli paikkakunnalla merkittävä elinkeino vielä 1980-luvulla, mutta EU-kuvioiden takia useimmat tilat ovat lopettaneet kannattamattomina, ja niiden asukkaat käyvät työssä jossakin muualla, esimerkiksi muutaman kymmenen kilometrin päässä olevassa kaupungissa.

Tuo oli vain taustakertomus, joka kuvaa todennäköisesti maaseutua yleisemminkin.

Huoltosuhdetta saataisiin väännettyä parempaan suuntaan lisäämällä syntyvyyttä. Miten se tapahtuisi, on vaikeammin ratkaistavissa. Ehkä sosiaalituet ja verotus pitäisi kehittää sellaisiksi, että lasten hankkimisesta tulisi "kannattavaa". Lisäksi opiskeluajat pitäisi saada lyhenemään niin, etteivät ihmiset vielä kolmikymppisinäkin miettisi, mitä he elämällään tekisivät. Tuossa iässä on jo menetetty huomattava osa mahdollisuuksista lasten hankkimiseen. Ja jos vielä saisi ihmiset sitoutumaan parisuhteisiin - mielellään avioliittoihin - nykyistä paremmin, lapsiakin voisi syntyä enemmän. Nykyisessä parisuhdepiirileikissä ja erokarusellissa lasten hankkiminen jää sivuseikaksi. Vanhan ajan perhearvot takaisin ja vähemmän itsekkyyttä, niin lasten lukumäärä lähtisi kasvuun. En pidä käsittää, että vaatisin tällaista (koska tuollaisten asioiden vaatijaa pidettäisiin nykyisenä individualismia korostavana aikana pimahtaneena), mutta näin asioiden pitäisi olla, jos huoltosuhde haluttaisiin saada kuntoon kotimaisin voimin.

Jos huoltosuhde pannaan kuntoon tuomalla maahan miljoonittain ihmisiä suuremman syntyvyyden maista ja kulttuureista, ei tarvitse olla matemaattinen nero pystyäkseen ainakin karkeasti laskemaan, mikä on väestörakenne muutaman kymmenen vuoden päästä, jos oletetaan, että muualta tulijat jatkavat tehokasta lisääntymistään ja alkuperäisten asukkaiden syntyvyys pysyy alhaisena. Jonkin aikaan vallitsee monikulttuurisuus - sen jälkeen monokulttuurisuus.

Jos lestadiolaisuus leviäisi koko maahan, viimeisen sinisilmäisen asukkaan katoamista maapallolta saataisiin ehkä hieman siirrettyä, jos tällä nyt jotain merkitystä on (ei taida olla sattumaa, että tietyissä piireissä tunnetaan sympatiaa tämän aatteen edustajia kohtaan).
  
  26. marraskuuta 2008 17:12:48

Nimi : reino
Kotisivu : http://nuiva-tv.blogspot.com/
  
Viesti : Muun muassa Nuiva-tv oli pelastanut tuon Kataisen lausunnon. Siksi jotain tuon tyyppistä pitäisi kehitellä ja pitää yllä, jotta ei sitten tarvitsisi ihmetellä, että mitä oikeasti on sanottu. (Vai oliko tästä nuiva-tv:stä jo joku parannettu versio työn alla?)
  
  26. marraskuuta 2008 17:13:39

Nimi : Pakkosuomi
Mitä teen : Ruokin trollia
  
Viesti : Jackassin täti on nimeltään Astrid.
Ainakin väittivät niin naapuripöydässä kun kävin Strindbergillä kahveella.
  
  26. marraskuuta 2008 17:14:06

Nimi : Mika
  
Viesti : "Ei Kongosta tänne tuotu lapsi (entinen lapsisotilas) ole mikään potentiaalinen Nokian Insinööri niin kuin jotkut haluavat uskoa."

Eipä niin. Espoon kaupungin työväenopiston opinto-ohjelma keväälle 2009 sisältää mm. seuraavan kurssin, jonka järjestää työväenopiston "Ihminen ja monikulttuurinen yhteiskunta" -tiimi:

"Maatamme muuttaneet maahanmuuttajat
Sinebrychoffeista Fazereihin, Stockmanneista Pauligeihin.

Maahanmuuttajat. kansainvälisyys ja monikulttuurisuus eivät suinkaan ole mitään uusia ilmiöitä, vaan ne ovat aina olleet osa pääkaupunkiseutua. Maahanmuuttajilla on aina ollut erittäin tärkeä merkitys kulttuurimme, liike-elämämme ja kaupunkikuvamme kehityksessä."

Mahtavatkohan ne edes tajuta, että esim. somppujen rinnastaminen noihin menneiden aikojen aatelissukuihin ontuu aika tavalla?
  
  26. marraskuuta 2008 17:15:28

Nimi : Mo
  
Viesti : MOT:in Sol-jutusta. pitääpi varmaan katsoa

Riitta Sirviö: ”On eläkkeelle lähtemässä paljon, ja - - - meillä ollaan oltu siinä pulassa että ei ei niin kuin tälle alalla sinänsä hakeuduta niin paljoo. - - - ”Että nää työperäiset maahanmuuttajat on ihan selkee ratkaisu tänä päivänä niin kuin meille.”

Pia Björkbacka: ”On ammatteja, joissa enenevässä määrin on ulkomaalaisia työntekijöitä ennen kaikkea johtuen siitä, että työn ehdot, työn laatu ja se palkka, mitä tarjotaan siitä työstä, ei oo riittävä, jos sillä ei pysty elään. Ja sen takia pyritään haalimaan tänne nimenomaan kolmansista maista työntekijöitä.”

niinpä niin... kertoo aika tyhjentävästi mistä on kyse
  
  26. marraskuuta 2008 17:29:33

Nimi : Anu Sorja
  
Viesti : Kannattaisiko _ehkä_ harkita lakisääteistä työolojen parantamista, jotta nykyiset suomalaiset työttömät olisivat kannustettuja kyseisiin työtehtäviin... Ainakaan ei näiden somppujen haalimisen takana ole se, että jo täällä olevilla työttömillä ei olisi potentiaalia/mahdollisuutta kouluttautua tai jo valmista koulutusta näille aloille.
  
  26. marraskuuta 2008 17:32:14


guestbook © freebok.net