Vieraskirjan säännöt


Olen matkoilla 2.11.-23.11.2008. En lue vieraskirjaa, enkä vastaa puhelimeen. Sähköpostin katson pari kertaa viikossa. Jos on kiireistä asiaa, lähetä tekstiviesti: 044-3377600. Hyvää marraskuuta! J.H.


Pääsivu Viestit 99451-99475

Nimi : Kissapeto
Mitä teen : Kunhan tuuletan ikeniä
  
Viesti : Missäs päin Afrikkaa se tohtori kävikään?

  
  24. marraskuuta 2008 0:04:36

Nimi : liisa
  
Viesti : Reino: "Eli milloin tulossa suuria kiusauksenvastaisia ja rassssisminvastaisia kampanjoita kouluissa?"

Hei, eipäs sotketa kiusaamista ja "rasismia" toisiinsa. Kiva-koulu on huippuprojekti ja esimerkki onnistuneesta tutkimuksesta, jolla yhteiskunta todellakin tekee jotain.

  
  24. marraskuuta 2008 0:07:22

Nimi : liisa
  
Viesti : Henkipatto: "Vähän niinkuin joku sisäorja Vanhassa Etelässä joka kurkkii tilanomistajan olan yli työpöydälle levitettyihin talousasiakirjoihin ja yrittää saada suustaan jotain tiedostavaa, lopputuloksena herttaista höttöä joka saa tilanomistajan hersyvään nauruun. Tilanomistaja hieman säälittelee ja antaa palan maissileipää..."

Aijaa, sitä ollaan oikein ökyisäntiä. Ihmekös pientalollisen tappolinjasta närkästynyt Liisa aiheuttaa hymynkaretta.

Menepäs kuule Reinon kypärän päälle istumaan. Siellähän oli tilaa. Voit samalla syöttää reinolle vesimeloonia:)
  
  24. marraskuuta 2008 0:13:09

Nimi : Risto A.
  
Viesti : ""Mutta minusta kaikki oikeasti fiksut ihmiset pystyvät myöntämään virheensä ja heikkoutensa. Itse pidän sitä ihmisen henkisenä voimana. Se on ainoa tapa oppia oikeasti jotain uutta.""

Se on ehdottomasti se oman evoluution mittari. Siinä on aina eroa, että miten muut näkevät itsensä ja siinä miten itse näkee itsensä. Useat, erityisesti vihervasemmiston piirissä, hakevat muiden hyväksyntää ensimmäisenä prioriteettina, jolloin huomio kiinnittyy ensisijassa yleisesti hyväksyttyihin agendoihin. Näistä poikkeava saa 'leiman', ja tätä pelätään reilusti enemmän kuin väärässä olemista.

Jälkimmäiseen keskittyvät ihmiset, eli siihen miten itse näkee itsensä, keskittyvät asioiden sisäisiin, eli todellisiin substansseihin, eikä leimoilla ole näille juurikaan merkitystä. Kuin, ehkä siltä osin, että rationaalisina ihmisinä ei halua heittää elantoaan hukkaan, jos muu yhteiskunnallinen 'kenttä' palvoo ja katsoo vain leimoja..
  
  24. marraskuuta 2008 0:14:25

Nimi : P
  
Viesti : "Noita kahta viimeksimainittua myydään kallonmittaajille myös sellaisella kivalla kulmikkaalla äSSällä. Itselleni ajattelin painattaa sellaisen reinotossukuosisen hippipaidan, jossa lukee Suomalainen reino."

Kallonmittauskitti olisi oiva ja käytännönläheinen lisä memoribiliaan. Tyylikäs nahkapinnoitettu säilytyskotelo kullatuin nuivismin siiselivaakunoin. Sisällä cranologiset state of art kallonmittausvälineet!

Luulisi moisille olevan netsipiireissä kysyntää näin joulun alla..

  
  24. marraskuuta 2008 0:15:10

Nimi : H
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : P.S. Maissileipä huudettu!! Yhtäkkiä alkoi tehdä aivan sairraasti mieli vesimelonia.

Tuo on Vihapuhetta[tm] reinolta. Reino laittaa tänne pian listan meloniVihreistä Naisista (ViNa), joiden meloneja tulisi haukata ensimmäisenä.

Jo Pahkasiassa myytiin aikoinaan [nr]=18673]t-paitoja, joissa luki ”Osta ViNaa, pidä kivaa”.
  
  24. marraskuuta 2008 0:21:56

Nimi : H
  
Viesti : Onpa haasteellinen linkki.
http://www.bananapress.fi/index.php?url_id=04034977730374868105087270985605334420370401206962&&sivu=33516&kappale[21451][nr]=18673
  
  24. marraskuuta 2008 0:27:03

Nimi : Adelphi
Mitä teen : Viritän keskustelua
  
Viesti : Huomasiko muuten kukaan paperi-Pravdan lukija, kuinka Jussi Ahlroth pani tänään uskontokriitikko Christopher Hitchensin halki, poikki ja pinoon (ainakin omasta mielestään)? Hupaisan jutun huvittavimpia kohtia oli tämä:

Rehentelevän epä-älylliseen tyyliin Hitchens peräänkuuluttaa järjenkäyttöä ja valistusta. Tosiasiassa Hitchens käyttää aivan samaa retoriikkaa kuin uskonnolliset fundamentalistit. Hänen väitteiksi puetut oletuksensa vahvistuvat vain niiden emotionaalisella voimalla.

Miten hän voi kirjoittaa tällaista? Koska Hitchens on journalisti. Toimittajana hänen ei tarvitse argumentoida tutkijan täsmällisyydellä. Riittää, että järkyttää ja vakuuttaa.


Ahlrothin omasta kiihkottoman täsmällisestä ja retoriikkaan lankeamattomasta argumentointityylistä antanee yllä olevan ohella seuraava riittävän hyvän näytteen:

Mutta uskonto ei ole kirjoissa, eikä sitä voi katsoa vierestä. Sitä ei näe Hitchensin ylistämillä suurimmilla teleskoopeilla eikä tarkimmilla mikroskoopeilla. Se litistyy välittömästi raivotautisten ratsumiesten kavioiden alle, koska sillä ei ole mitään syytä puolustaa itseään tai antautua väittelyyn, jos se uskoo itseensä.

Öö...mitäpä tuohon sanoisi.
  
  24. marraskuuta 2008 0:31:25

Nimi : SJS
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Missäs päin Afrikkaa se tohtori kävikään?

Loistavaa :D Homma näkyy olevan monumentaalisessa nousussa.
  
  24. marraskuuta 2008 0:37:54

Nimi : P
Kotisivu : http://www.ilmastofoorumi.fi/2008/11/20/kantelu-julkisen-sanan-n
  
Viesti : Vaikka olisi ilmastonmuutoksesta mitä mieltä tahansa, niin eipä journalismin taso hirveästi ole Iltapulua ja Kakolan Anusta korkeampi STT:lläkään. Kovin on samoja piirteitä "hyvän asian ajamisessa"..


Tuossa kantelu JSN:lle..

Kantelu Julkisen sanan neuvostolle

Kantelu Julkisen sanan neuvostolle STT:n uutisesta “Ilmastonmuutos kirittää tappavia tauteja”, 20.11.2008

STT:n uutinen “Ilmastonmuutos kirittää tappavia tauteja” julkaistiin useissa kotimaisissa tiedotusvälineissä torstaina 20.11.2008. Allekirjoittaneella ei ole pääsyä STT:n uutisointiin suoraan, mutta päätellen siitä, että uutinen on identtinen eri tiedotusvälineissä, tämän kantelun aihe on ilmeisesti mukana STT:n alkuperäisessä uutisessa. Kantelu koskee Journalistin ohjeiden kohtia 8 (”Journalistin on pyrittävä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.”), 10 (”Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu.”), 11 (”Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Myöskään kuvaa tai ääntä ei saa käyttää harhaanjohtavasti.”) ja 12 (”Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.”).

Uutinen käsittelee australialaisen Lowy-instituutin julkaisemaa yhteenvetoa (policy brief), johon uutinen viittaa “tuoreena tutkimuksena,” mikä on uutisen ensimmäinen totuudenvastainen väite. Tietolähteeseen ei myöskään ole suhtauduttu kriittisesti, vaan poliittisen päätöksenteon tueksi tarkoitettuun yhteenvetoon on suhtauduttu ja se on esitetty tieteellisenä tutkimuksena.

Uutisessa kerrotaan, että “Esimerkiksi Tuvalun pienessä saarivaltiossa Tyynellämerellä tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja muuttamaan Uuteen-Seelantiin ilmaston lämpenemisestä johtuvan merenpinnan nousun vuoksi.” Tämä on uutisen toinen totuudenvastainen väite, sillä väitettyä merenpinnan nousua ei ole Tuvalulla havaittu. Tietoa ei ole tarkistettu, ja se on sepitteellistä aineistoa, jota yleisö ei voi erottaa uutisen pohjalta tosiasioista.

Australialaisen Flindersin yliopiston laitos, National Tidal Facility (NTF), on seurannut useiden Tyynenmeren saarivaltioiden, myös Tuvalun, merenpinnan tasoa 1990-luvulta lähtien, eikä normaalista poikkeavaa vaihtelua ole todettu. NTF:n mittauslaite on ollut Tuvalun pääatollilla vuodesta 1993. NTF:n varajohtajan Bill Mitchellin mukaan Tuvalun tulviminen johtuu maankäytöstä ja erityisesti siitä, että toisen maailmansodan aikana amerikkalaiset kaivoivat valtaosan atollista salaiseksi lentokentäksi eivätkä ole tuvalulaisten pyynnöistä huolimatta korjanneet jälkiään vieläkään[1].

Myöskään uutisen varsinaisesta aiheesta eli Lowy-instituutin yhteenvedon väitteestä, jonka mukaan ilmaston lämpeneminen kirittää tappavia tauteja kuten malariaa, ei ole tieteellistä varmuutta. Esimerkiksi fil.tri Lena Huldénin syksyllä hyväksytty väitöskirja “The decline of northern malaria and population dynamics of Plasmodium vivax” [2] viittaa siihen, että vuoden keskilämpötila ei vaikuta malarian levinneisyyteen vaan kyse on sosiaalisista olosuhteista kuten kotitalouden koosta. Myös tässä tietojen tarkastus on ollut puutteellista.

Kyseinen STT:n uutinen on julkaistu ainakin seuraavilla sivuilla:
- http://www.kaleva.fi/plus/Tutkimus__Ilmastonmuutos_kiritt%E4%E4_tappavia_tauteja_765337+0
- http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/Tutkimus+Ilmastonmuutos+kiritt%E4%E4+tappavia+tauteja/115838
- http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=2&d=45779
- http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulkomaat/tutkimus-ilmastonmuutos-kiritt%C3%A4%C3%A4-tappavia-tauteja/289952

Lähteet:
[1] http://nzclimatescience.net/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=1
[2] http://www.metla.fi/dissertationes/df73.htm

Kantelun tekijä:

Ilmastofoorumi ry
Puheenjohtaja Pasi Matilainen
etunimi.sukunimi at ilmastofoorumi.fi
  
  24. marraskuuta 2008 0:37:56

Nimi : Roope
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Jukka Jonninen:
"Tämä voisi olla myös tuhannen taalan tilaisuus vetää ässä hihasta globaalien asioiden käsittelemiselle: kaikkein kustannustehokkainta ja inhimillistä hätää eniten lievittävää toimintaa on muokata kansainvälisen kaupan sääntöjä siten, että kehitysmaillakin olisi mahdollisuus päästä eroon köyhyydestä ja pakolaisten lähtömaan asemastaan. Tämä on argumentti, jota JHA:n on vaikea kumota."

Kovin heikko oljenkorsi, mutta onneksi jotain muuta kuin tuttua moralistihöttöä. Niin, ei tuota mainittua argumenttia tarvitse kumota, koska se ei liity tämän hetken Suomen maahanmuuttopolitiikan järkevöittämiseen oikeastaan mitenkään. Edes välittömät muutokset kaupan rakenteissa ja sitä kautta lähtömaiden taloudessa eivät poista maailmasta (ja etenkään niistä lähtömaista) elintasoeroja meidän elinaikanamme. Muuttopaine länsimaihin siis jatkuu väestön kasvaessa pitkälle tulevaisuuteen.

Jos kustannustehokkuudesta aletaan tosissaan puhumaan, niin silloinhan nykymuotoinen pakolaisten ja kouluttamattomien maahanmuuttajien vastaanottaminen pitäisi lopettaa välittömästi. Mikä lienee maahanmuuttajien Suomessa ja kotimaassaan elättämisen kustannusten tyypillinen suhdeluku? 100x? 1000x?

Minäkin olen sitä mieltä, että tuo oli oikein kannustava kirjoitus. Jos Jukka luet tätä, niin kiitos vaan, asioista voidaan keskustella.


Freestyler:
"Halla-aho mitäs jos heräisitkin joku aamu neekerinä? Katsopa leffa Watermelon Man ja kerropa sitten oletko vieläkin "maahanmuuttovastainen"!"

Tuohan olisi täydellistä. Rasistikortti häviäisi pakasta tuhkana tuuleen. Eikä sitä koskaan tiedä mitä voodoota Afrikan matkalla on tehty...
  
  24. marraskuuta 2008 0:44:41

Nimi : Henkipatto
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "vuoden keskilämpötila ei vaikuta malarian levinneisyyteen vaan kyse on sosiaalisista olosuhteista kuten kotitalouden koosta."

Ekskjuus mii? Eikös se malaria leviä sääskien mukana, joita (ja joiden toukkia) luultavasti suuremmin liikuttaa juuri vuoden keskilämpötila eikä niinkään sosiaaliset olosuhteet?
  
  24. marraskuuta 2008 0:47:18

Nimi : Risto A.
  
Viesti : ""Mutta uskonto ei ole kirjoissa, eikä sitä voi katsoa vierestä. Sitä ei näe Hitchensin ylistämillä suurimmilla teleskoopeilla eikä tarkimmilla mikroskoopeilla. Se litistyy välittömästi raivotautisten ratsumiesten kavioiden alle, koska sillä ei ole mitään syytä puolustaa itseään tai antautua väittelyyn, jos se uskoo itseensä."

Tosiasiat löytyy kirjoista, niiden ulkoa, tosiasioita voi tarkkailla vierestä, alta ja päältä, nämä eivät murru kavioiden alle, nämä voidaan havaita mikroskoopilla ja kaukoputkella, tosiasioiden kanssa voi heittäytyä väittelemään, ja missään vaiheessa uskoa ei tarvitse ottaa mukaan mihinkään.

Jotta voi löytää totuuden, täytyy ensin hyväksyä totuuden / tosiasian potentiaalinen olemassaolo.

- Ilman tätä hyväksyntää, ei ole mitään mihin tarttua.
  
  24. marraskuuta 2008 0:49:19

Nimi : American Boxing -fäni
Mitä teen : Homma^^^!
  
Viesti : Hyvät ystävät, hienoa havaita homman olevan nousussa. Nousemme kuin Feeniks-lintu tuhkasta jne(hyvähyvähyvälätslätsläts).

Kaikki täällä on erittäin hyvin sanottua.

Harmin paikka, ettei Valtakunnan parhaat AB-henkiset sivut ole enää toiminnassa (KGB?), sinne olisi voitu ohjata olennaisimmat Pravdan toimittajat tutustumaan alan miesten materiaaliin.

PS Olen tavannut "hänet" aseliikkeessä - livenä!
  
  24. marraskuuta 2008 0:50:15

Nimi : Mikael
  
Viesti : "Nimi : ha ha
Kotisivu : http://kuvaton.com/bshit/myrsky.jpg

Viesti : Hallava hevonen saapuu kotiin ukon mahdin kanssa. (huomaa pilven muoto, sekä muista helsingissä tulleet salamat)

23. marraskuuta 2008 23:27:12"

Pölyisestä nahkakantisesta,Vanhojen viisaiden kirjasta löysin seuraavan selityksen s.795.

"Mestari käytti vasaraansa hallitsemiseen ja oikeuden jakamiseen. Ukkosmyrskyllä Mestarin uskottiin ajavan pukkien vetämissä vaunuissa pitkin taivaankantta. Vasaran iskuista syntyi ukkosen jyrinä, kipinöistä salamat."

Maailma ei ole oikeudenmukainen,etenkään afrikassa jatkuvaa sotaa,orjuutta ja muita julmuuksia,toivottavasti Mestari pääsi edes hetkeksi levähtämään matkalla,eikä vedenpaisumus peittänyt afrikkaa tyystin.
  
  24. marraskuuta 2008 0:54:43

Nimi : P
  
Viesti : "
Ekskjuus mii? Eikös se malaria leviä sääskien mukana, joita (ja joiden toukkia) luultavasti suuremmin liikuttaa juuri vuoden keskilämpötila eikä niinkään sosiaaliset olosuhteet?"

Ei liikuta, vaan seudun hygienia. Suomessa viimeinen isompi malaria epidemia koettiin 1944.

Samaan aikaan 20-30-luvuilla ja jopa myöhemmin, kun Suomessa ei ollut malariaa, niin ihan Kantalahdessa ja Vienan Kemissä oli säänöllisiä malariaepidemioita.. Ilmasto kun on ihan sama. Kantalahteen on rajalta 100 km.
  
  24. marraskuuta 2008 1:09:21

Nimi : SJS
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : Julkkisateisteja käsittelevä kirja omistaa luvun Hitchensille. Miehen poikki-ja-pinoutta voi arvioida täällä.
  
  24. marraskuuta 2008 1:14:48

Nimi : Tinden
  
Viesti : Pitäisi tuo HS-Pravdan tilaus lopettaa. Mutta mitä sitten tilalle?

Tosin nykyään jää vähän niin kuin lehti lukematta. Ja siihen on kyllä syypää tämä vieraskirja :) Täältähän
löytyy ajankohtaiset linkit ja lisäksi naurattaa teidän netsien jutut.

No, joskus myös vähän itkettää, sillä niin pahkista tämä meno on, niin Suomessa kuin muuallakin.
  
  24. marraskuuta 2008 1:20:18

Nimi : reino
  
Viesti : Freestyler:
"Halla-aho mitäs jos heräisitkin joku aamu neekerinä?"

Afrikassa oli Hän, hän ja hän, sekä neekeri. Berluscioonia lainatakseni: Mestari on nyt nuori, komea ja ruskettunut.

Eiköhän siellä Afrikassa muuten päde hyttysten suhteen ihan samat säännöt kuin muuallakin, eli älä rakenna mökkiäsi sinne märkään rantapöpelikköön missä hyttysiä on niin vitusti vaan pakene vuorille tai yläville maille. Jos taas olet tyhmä tai väestöräjähdys vaivaa, niin silloin joku joutuu asumaan siellä suossa hyttysten seassa. Tämä sama selitys oli muuten Guns, Germs and Steel -videolla. Siinä sitä käytettiin morkkaamaan liian kauas pohjoiseen edenneitä buureja, jotka kuolivat malariaan.
  
  24. marraskuuta 2008 1:20:54

Nimi : P
  
Viesti : "

Eiköhän siellä Afrikassa muuten päde hyttysten suhteen ihan samat säännöt kuin muuallakin, eli älä rakenna mökkiäsi sinne märkään rantapöpelikköön missä hyttysiä on niin vitusti vaan pakene vuorille tai yläville maille. Jos taas olet tyhmä tai väestöräjähdys vaivaa, niin silloin joku joutuu asumaan siellä suossa hyttysten seassa. Tämä sama selitys oli muuten Guns, Germs and Steel -videolla. Siinä sitä käytettiin morkkaamaan liian kauas pohjoiseen edenneitä buureja, jotka kuolivat malariaan."

Jep. Ja perhekoko vaikuttaa siihen millaisessa asunnossa ja miten asutaan. Jos pirttiviljelyä on 14 vekaraa kehitysmaassa, varaa ei välttämättä ole tiiviiseen mökkiin kuivassa paikassa, eikä itikkaverkkoihin jokaiselle, kun nukutaan pienen hökkelin lattialla vs, tiiviimpi kämppä + itikkaverkot joka iikalle.

Samoin varakkaammilla on mahdollisuus lääkitykseen.

Olisi meiläkin yhä malariaa, ellei yhteiskunnan kehitys olisi vienyt mahdollisuuksia täällä aikaisemmin jyllänneeltä malariatyypiltä.
  
  24. marraskuuta 2008 1:26:50

Nimi : Futuristi
  
Viesti : Ei liikuta, vaan seudun hygienia. Suomessa viimeinen isompi malaria epidemia koettiin 1944.

Samaan aikaan 20-30-luvuilla ja jopa myöhemmin, kun Suomessa ei ollut malariaa, niin ihan Kantalahdessa ja Vienan Kemissä oli säänöllisiä malariaepidemioita.. Ilmasto kun on ihan sama. Kantalahteen on rajalta 100 km.


Katso:

http://www.saunalahti.fi/arnoldus/malaria.html

Sitaatti:

Malarian arveltiin siis johtuneen huonosta ilmanlaadusta ja sen mukaan se sai nykyisen nimensäkin (ital. male, huono; aria, ilma) niinkin myöhään kuin 1700-luvun alussa. Malarian aiheuttaja, alkueläimiin kuuluva plasmodium, todettiin taudin syyksi vasta vuonna 1880.

Plasmodium-lajeista tärkeimmät ovat vivax, malariae ja falciparum eli immaculatum. Niitä vastaavat malariatyypit ovat tertiana, quartana ja tropica. Tertianassa kuumekohtaukset toistuvat 48 tunnin välein ja quartanassa 72 tunnin välein. Trooppinen falciparum-malaria voi ilmetä kuumekohtauksina 48 tunnin välein, mutta sen yleisoireet ovat paljon rajummat kuin tertiana-malariassa.

Lisäksi on olemassa ovale-niminen plasmodiumlaji, jossa kuumekohtaukset tulevat myös 48 tunnin välein, mutta taudinkuva on melko lievä ja epämääräinen. Toisinaan esiintyy useamman plasmodium-lajin samanaikaisesti aiheuttamia malarian sekamuotoja, joiden taudinkuva voi olla hämäävän epätyypillinen. Suomessa endeemisenä esiintynyt malaria on ollut melko lieväoireista ja hitaasti edistyvää tertiana-tyyppiä.

Jotta malariaa voisi esiintyä jatkuvasti, tarvitaan malariaa sairastavia ihmisiä sekä horkkasääskiä, jotka voivat vektoreina siirtää taudin sairaista terveisiin. Vuosina 1895–1897 varmistettiin, että malarian tartunta tapahtuu vain Anopheles -sukuun kuuluvien hyttysten eli ns. horkkasääskien levittämänä. Suomessa niistä elää ainoastaan yksi horkkasääskiin kuuluva hyttyslaji, Anopheles maculipennis, josta tunnetaan kolme alalajia. Koska horkkasääsken toukat kehittyvät vedessä, ovat järvet, joet, vesialtaat tai lätäköt välttämättömiä malarian leviämisen kannalta.

Malariaa aiheuttavan alkueläimen eli plasmodiumin suvullinen lisääntyminen horkkasääskinaaraassa kestää pari viikkoa ja se voi tapahtua vain jatkuvasti 19 astetta ylittävässä lämpötilassa. Siksi malariaa todettiin Suomessa erityisesti useamman perättäisen lämpimän kesän jälkeen. Mitä etelämpänä paikkakunta sijaitsi, sitä suuremmat olivat malarian saamisen mahdollisuudet. Vuosien 1853–1862 aikana Suomessa oli kuitenkin malariaa aina Oulua myöten.
  
  24. marraskuuta 2008 1:26:56

Nimi : tapio
Kotisivu : http://tuuritapio.blogspot.com/
Mitä teen : Kommentoin
  
Viesti : "Pitäisi tuo HS-Pravdan tilaus lopettaa. Mutta mitä sitten tilalle?"

Lue uutiset netistä. Seuraa ajankohtaiset aiheet tv:stä.

Jos otat käteesi muutakin kuin vessapaperia, lue kirjoja. Käytä kotikuntasi kirjastoa ja rikastuta sitä.
  
  24. marraskuuta 2008 1:27:50

Nimi : P
  
Viesti : "
Jotta malariaa voisi esiintyä jatkuvasti, tarvitaan malariaa sairastavia ihmisiä sekä horkkasääskiä, jotka voivat vektoreina siirtää taudin sairaista terveisiin. "

Jep.
  
  24. marraskuuta 2008 1:33:00

Nimi : HaH
  
Viesti : Onko tuota Jussi Ahlrothin kirjoitusta netissä?
  
  24. marraskuuta 2008 1:45:25

Nimi : Tinden
  
Viesti : Tapio, mielenkiintoinen oli pohdintasi pääpuolueiden hiljaiselosta tässä Halla-aho-myrskyssä.

Joo,lukeminen on kyllä kivaa, tosin työelämän paineet ovat pakottaneet minut lukemaan sellaista järkikirjallisuutta. Kevyemmän kirjallisuuden vuoro on sitten joskus.

Kirjallisuudesta vielä. Täällä mainittiin sinun kirjoittamasi kirja, sen voi siis ostaa sinulta suoraan?
  
  24. marraskuuta 2008 1:51:34


guestbook © freebok.net