4.3.2010

Minä ja Muutos2011

Nämä kysymykset nousevat joka tapauksessa esille, joten yritän vastata niihin etukäteen. Vuoden 2009 eurovaalien ehdokasasettelusta alkanut tietty hajaannus maahanmuuttokriittisessä kentässä on valitettava tosiasia, jonka kanssa on kuitenkin pyrittävä elämään. Minulla ei ole asiaan ratkaisua. En myöskään halua neuvoa muille, miten heidän tulisi tilanteeseen suhtautua. Tunnen Muutos2011-hankkeen puuhahenkilöt henkilökohtaisesti, tiedän heidät vilpittömiksi ihmisiksi, eikä minulla ole asiallista ristiriitaa heidän kanssaan.

Kukin äänestäjä tuntee omat prioriteettinsa ja tekee niiden pohjalta äänestysratkaisunsa. Toivon kaikkien kuitenkin muistavan vaalimatemaattiset tosiasiat. Jos mamukriittisen kentän äänet jakautuvat vaaripiireissä kahdella listalla olevien ehdokkaiden kesken, mamukriittiset ehdokkaat eivät mene läpi kummaltakaan listalta.

Omalta osaltani kiitän tähänastisesta luottamuksesta ja toivon luottamustanne myös keväällä 2011.

Eräitä käytännön kysymyksiä

Vanhaan tapaan kampanja alkaa vaaliesikunnan kokoamisella. Toivon voivani soveltuvin osin luottaa niihin mainioihin ihmisiin, jotka olivat mukana jo vuonna 2007.

Vaalikampanjaan voi antaa virallista rahallista tukea sitten, kun rahankeräyslupa joskus aikanaan haetaan ja saadaan. Toivon mukaan kolehti voidaan tälläkin kertaa toteuttaa keskitetysti useiden samanmielisten ehdokkaiden kesken. Ennen tätä avustushalukkaat voivat toki olla yhteyksissä epävirallisesti ja sopia asioista "tiskin alitse". Toisin kuin kehitysapu, kaikki rahat menevät sinne, minne on sovittu.

Lisäksi kehotan niitä, jotka vielä haluavat hankkia kirjan Kirjoituksia uppoavasta Lännestä, tilaamaan sen nyt (esim. sivun alalaidasta löytyvän linkin kautta). Niitä on n. 150 kpl jäljellä.Takaisin