15.1.2008

Ajatusrikollisten tuki

Hyvät lukijat!

TomaShot-blogin tiimoilta käynnistetty kolehti julistetaan päättyneeksi ensimmäisen vuorokauden jälkeen ja kaksi viikkoa etuajassa, koska tavoite eli sakkosumma on saavutettu, luultavasti ylitettykin (tämänpäiväiset lahjoitukset eivät vielä näy).

Lukijain reaktio on ollut ilahduttava ja suoraan sanoen hämmästyttävä. Suurin osa lahjoittajista (joita on paljon) pitäytyi ehdotetussa 10 euron summassa, mikä on erinomaista, koska tarkoitus ei ole, että joku muu köyhtyy tukiessaan ajatusrikoksista tuomittuja kirjoittajia. Tarkoitus on yhtäältä osoittaa solidaarisuutta inkvisition uhreille ja toisaalta riistää Mikko Puumalaisen, Johanna Suurpään ja Mika Illmanin toimilta pelotevaikutus. Monikulttuurin vastustaminen on henkisesti helpompaa, kun toimijat konkreettisesti näkevät, että heitä ei hädän tullen jätetä yksin. Vastaavasti ajatuspoliisin toiminta on vaikeampaa, kun se näkee, että ajatusrikolliset eivät jätä toisiaan yksin.

Pienen lisäpohdinnan jälkeen en jatkakaan tätä hanketta itse, vaan toivon, että joku muu kehittää tulevia oikeusjuttuja silmälläpitäen varainkeräyskanavan ja selkeät säännöt tuen jakamiselle. Nyt kerätyt varat luovutetaan TomaShotille sakkojen maksuun, jos käräjäoikeuden päätös saa lainvoiman. Muussa tapauksessa ne siirtyvät pesämunaksi siihen kassaan, jonka se joku muu toivottavasti pikapuoliin perustaa.


Takaisin